OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 13:32   #2011
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
wiecie co, nie ma jak dobrze zaczac dzien. mala lezy na macie ja jem sniadanie. otwieram jakas gazete, a tam... byla dziewczyna mojego tz. artykul jaka to ona jest wspaniala matka, zona, opiekuje sie domem, dzieckiem, pracuje zawodowo, ma pasje i inne rzeczy. i w dodatku jak pieknie dba o siebie

no
a co miala powiedziec ..w prasie kazdy sie chcialby sprzedać jak najlepiej

mnie tam byle mojego tz obchodza tyle co zeszloroczny śnieg.

a nogi se tez powinnam ogolić
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 13:34   #2012
xandra78
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
ja polecialm w kazdym razie zaraz pod prysznic, ogolilam nogi i robie sobie wlasnie maseczke
No proszę jak podziałało-mnie czytanie pism kobiecych nie dopinguje do upiekszania siebie hehe
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:03   #2013
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Matko!Wasze dzieciaczki juz po 3 miesiące maja, a moja niecały miesiąc-a z jednego wątku jesteśmy. No cóż-niektóre sie pośpieszyły, inne przetrzymały hihi...

My byliśmy wczoraj na pobraniu krwi,żeby zbadac poziom biluburbiny. Zapisaliśmy się do nowej przychodni i juz myslałam,że wszystko będzei ok,ale... Wchodzimy do poczekalni pełnej chorych ludzi-dorosłych i dzieci, nie ma żadnego miejsca do rozebrania czy przewinięcia niemowlaczka (musiałam Emilke wyjmowac z tych kombinezonów na kolanach), kolejka do pokoju pobrań i absolutnie nikt nas nie przepuscił (sami dorosli!), ja juz cała w nerwach, a mój TŻ tylko, ze przesadzam. Ok, zagryzłam zęby i czekam myslami odganiając od nas wszelkie wirusy, wchodzimy do pokoju, pielęgniarka mówi,że takiemu maluszkowi będzie pobierac krew z paluszka-nawet się ucieszyłam, bo myślałam,że bedzie niunia mniej cierpiec. Trzymam Emilkę na kolanach, babka nakłówa paluszek i się zaczyna wyciskanie. Emilka płacze w niebogłosy, tamta baba już się też niecierpliwi, bo córcia ma juz całą dłoń usmarowaną krwia i jej się raczka wyslizguje. Trwało to jakieś 5 min i ta baba mówi,że nie da rady, bo za mało krwi leci-pokazuje mi tą miareczkę i widze ledwo co na dnie,a do pożądanego poziomu jeszcze 10 razy tyle by potrzeba. Mówi,że to nie ma sensu,a oni w przychodni nie mają odpowiedniego sprzetu,żeby takim niemowlaczkom pobrac krew igłą i jak ta pobrana ilośc nie wystarczy, to będę musiała iśc na pobranie do jakiegoś szpitala dziecięcego.A jeszcze na koniec zauważyłam,że ta baba nie mzałożyła nawet rękawiczek gumowych, ale co się dziwic-jak szpony czerwoniaste na 3 cm!
Rany-jak to nie maja odpowiedniego sprzętu??!!To po cholerę pediatra stamtad wystosowała takie skierowanie?Mogła Emilce zaoszczędzic cierpien i od razu dac skierowanie do szpitala. Jestem tak zła,że nie wiem.
My tez jeszcze nie mamy 2 miesiecy Skonczymy 10 lutego

jestesm w szoku, ze tak Was zmaltretowali na pobieraniu krwii U nas Wojtus mial pobierana krew z raczki kilka razy, ale nie bylo zadnych wrzaskow. Jak cos zaczal plakac do polozna dala mu smoka od butelki do buzi

Cytat:
Z tym "wpychaniem" się w kolejkę-kiedyś byłam z koleżanką i jej maluszkiem u pediatru, który sam jej powiedział, ż jest przyjęte tak, że mamy z dziecmi poniżej jakiegoś miesiąca(chyba 6-tego) wchodzą bez kolejki przed innymi mamami. Jak będę bez TŻeta, to będę się wpychac, a jemu jest głupio się wychylac i w ogóle uważa,że przesadzam.

2 tyg temu moja Emilka miała w szpitalu pobieraną krew z żyły w zgięciu ręki i też jej wyciskali jakies 7 min, najpierw się darła, a potem zasnęła.
Picie próbowałam dawac, ale Emilka nie umiała pociągnąc ze smoczka, te smoczki wydają mi się zbyt długie i że wchodzą po same gardziołko.
Dobrym patentem jest podawanie dziecku strzykawka po troszku. Ja tak dawalam ostatnio Bobotic na baczki Troche to trwa, ale fajnie sie dawkuje

Mnie tez bylo glupio korzystac z przywilejow jak bylam w ciazy i w sumie to tylko 3 osoby ustapily mi mijsca w kolejce i dodam, ze byly to mlode osoby Myslalam, ze padne ze smiechu jak jechalam pod koniec ciazy tramwajem z wielkim brzucholem. Stanelam kolo siedzacej starszej babki (ok 60 lat) a ona glowa w okno i udaje ze mnie nie widzi

Cytat:
Podobno wszystkie dzieci rodza się z żółtaczką, tylko u niektórych rozwija się ona zbytnio. A dopajanie dlatego, że ta biluburbina jest wydalana z moczem i im częściej dziecko robi siusiu, tym prędzej żółtaczka mija.
My tez mielismy zoltaczke i to bardzo nasilona ze wzgledu na konflikt w grupach krwii- Maly ma grupe krwii TZ-ta i okazalo sie ze wytwarzam przeciwciala w mleku na Wojtusia. Skonczylo sie na kilkudniowym naswietlaniu w inkubatorze i przeszlo.

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ta Klaudia to jednak super pismo. Sklonilo cie do ogolenia nog...!

No a jezeli Twoj TZ wybral Ciebie to chyba wiedzial co robil. Najwyrazniej jakies niedomagania miala ta super-dziewoja.
Nic doadac nic ujac

Molka- to super ze wszytsko dobrze

Drobcia- u nas Wojtus tez tak robi jak nie ma mleka w cycu, albo jak jest przemeczony.

Salomea- a moze podrzucisz przepis na plastyczny lukier

Bylismy wczoraj na USG bioderek i jamy brzusznej. Cale szczescie wszytsko OK. Okazalo sie, ze maly na duzy zoladek Niz dziwnego, bo zarlok z niego straszny
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:15   #2014
drama
Raczkowanie

cześć!
Od kilku dni jak siadam przy kompie, żeby coś napisać, to moja Kruszynka się budzi i wzywa i już nie pamiętam co komu miałam napisać
Powiem tylko, że pytałam ostatnio o wkładki i kupiłam Belli i jestem całkiem zadowolona.

Dziewczyny czy wyście dostały jakieś skierowania do neurologa, pediatra poradził wizytę czy same z siebie poszłyście?

Salomea torcik śliczny

Wydrukowałam sobie te ćwiczenia z aerobicznej 6 weidera i wczoraj ćwiczenia były, a dziś mam zły dzień i nie wiem czy się zmuszę do ćwiczeń... ehh
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:24   #2015
Paula Szyszka
Zadomowienie

cześć mamusie znowu tyle naskrobałyście że wieczorem musze nadrobić wszytko ) więc dopiero się odezwę

niobe7 śliczne zdjęcia masz na blogu

lisley bardzo dziękuję za linka album jest super piekne zdjęcia ja postaram się założyć album w weekend to też powysyłam linki )))
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:45   #2016
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
dziewczyny dawałyście dzieciom probiotyki?

my mieliśmy podawać acidolac baby(na biale obiekty w kupie) ale ze go nie ma w żadnej aptece to po konsultacji z doktorkiem dajemy lacidobaby..

narazie dwa dni z rzędu.. ale w te dni gy mala go dostala jest jakas masakra wieczorem... wierci si płacze (nie wrzeszy jak przy kolkach) i uspokaja sie tylko w pozycji pionowej... i tak dwie godziny..

nie wiem czemu tak sie dzieje ale chyba wlasnie od tego specyfiku.. czytalam ze lacido ma w składzie paleczki mleka krowiego moze jej to nie pasi? wiecie coś na ten temat?

aliah
mi i lekarz i położna mówili ze żótaczka fizjologiczna po porodzie spotyka większość dzieci i nie ma dowodu na to ze przepajanie ją skraca... jak sama nazwa wskazuje jest fizjologiczna i fizjologia organizmu dziecka decyduje o tym jak szybko sie kończy...bez związku z przepajaniem... (jak z pepkem niektórym odpada po 5 dniach innym po 2 miesiącach) ale dziecko musi byc pod opieką lekarza by nie przekształciła się w poważniejszą wersje tej samej choroby..
Scorpionec my podawaliśmy małemu probiotyk - Lacido Baby. Po tym mały zaczął robić kupkę 1 raz dziennie (wcześniej były po każdym karmieniu i zdarzały sie zielone dlatego pediatra zaleciła probiotyk na uregulowanie tego). W sumie nie mówiłą nic że to na te obiekty a takowe mamy praktycznie w każdej kupce - ale to chyba nic złego. A acidolac czy lacido to jeden piernik

Edytowane przez Gosiaczek1211
Czas edycji: 2009-02-04 o 14:47
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:58   #2017
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1211 Pokaż wiadomość
Scorpionec my podawaliśmy małemu probiotyk - Lacido Baby. Po tym mały zaczął robić kupkę 1 raz dziennie (wcześniej były po każdym karmieniu i zdarzały sie zielone dlatego pediatra zaleciła probiotyk na uregulowanie tego). W sumie nie mówiłą nic że to na te obiekty a takowe mamy praktycznie w każdej kupce - ale to chyba nic złego. A acidolac czy lacido to jeden piernik
NO właśnie skład sie trochę różni... u nas najlepiej sprawdził sie enterol... ale to na co innego bodobno..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 15:11   #2018
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
NO właśnie skład sie trochę różni... u nas najlepiej sprawdził sie enterol... ale to na co innego bodobno..
Nam mówiła, że nie ma znaczenia czy lacido czy acidolac a skład może się róźni - nie wiem bo nie sprawdzałam
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 15:17   #2019
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
Lukier sama zrobiłam bo obok mnie nie ma żadnego sklepu, w którym by sprzedawali. I barwników do lukru też oczywiście nie ma, więc brąz uzyskałam doodając kakao. A tak wogóle to ciacho zrobiłam wielkości płyty CD, bo mama chce zrzucic kilka kilo
usmiecham sie po przepis

Cytat:
Napisane przez molka86 Pokaż wiadomość
Już Wam piszę o wizycie. Rozpisałam się o problemach z karmieniem i nie chciałam już trzaskać jeszcze większego posta .

Na szczęście nie jest tak strasznie jak mogło być . Dostaliśmy skierowanie do neurologa, ponieważ 2 tyg po porodzie poszliśmy na usg głowki i okazało się, że Maja ma asymetrię komór mózgowych. Mieliśmy powtórzyć badanie za miesiąc i zobaczyć czy nic się nie powiększa. Jeśli wszystko będzie wyglądało tak samo to pewnie taka uroda Mai. Badanie powtórzyliśmy. Wynik: komora powiększona ale o tyle samo co miesiąc temu. Poza tym nie widać, żeby się tam coś działo niepokojącego więc nie ma powodu do zmartwień. Czasami tak bywa. Ucieszyliśmy się z mężem, pani dr wzięła małą na ręce, zaczyna z nią rozmawiać i nagle mówi: ale ona ma jedną szparę powiekową większą niż drugą (co my również zauwazyliśmy ale nasza pediatra to olała ), jeden policzek i kośc czołowa po tej samej stronie bardziej wystająca, głowa leci na prawą stronę i Majka w ogóle preferuje tylko tą stronę, skręca się w prawo, brzuszek leci na prawo, zaciska piąstki. Kazała nam iść do neurologa bo być może to "tylko" asymetria a może coś więcej.
Neurolog zbadała nasza kruszynkę i okazało się, że świetnie rozwija się umysłowo (rozmawia, śmieje się, łapie zabawaki, słucha uważnie, jest ruchliwa, zainteresowana) a komora mózgowa może być powiększona nawet u najbardziej zdrowego dziecka . Asymetria twarzy wynika z ułozenia w brzuchu (ja jestem dosyć drobna i Maja była sporym dzieckiem jak na mnie). Co drugie dziecko jest asymetryczne, jedne bardziej inne mniej. Poza tym to, że trzymała głowkę przez większość czasu na prawej stornie przyczynilo się do tego jeszcze bardziej. Teraz kręci głową w obie strony, częściej leży odwrócona w lewo, śpi na lewym boku i oczko jest minimalnie większe niż drugie. Trzeba się przypatrzeć, zeby to zauważyć.
pani dr pokazała nam kilka prostych ćwiczeń i jak mamy ją nosić. Raz w miesiącu mamy jeździć na rehabilitację, ponieważ Maja nie chce podnosić głowki na brzuchu (podnosi na chwilę i zaraz ryk) i podciągana za rączki do siadu nie ciągnie głowki. Po prostu ma za słabe mięśnie szyi i trzeba je wzmocnić, żeby później nie miała problemów z kręgosłupem albo z postawą.

A asymetria twarzy i głowki (bo jest troszkę spłaszczona po jednaj stronie, przez to, że leżała prawie cały czas na prawej stronie) będzie mijała z wiekiem. Jak dzieci zaczynają siadać, raczkować, chodzić to wtedy wszystko się wyrównuje.

No i usłyszeliśmy, że lepiej żeby leżała na płaskim podłozu a nie na leżaczku. W leżaczku można ale nie za dużo. Dzieci, które leża na płaskim częściej raczkują a to jest bardzo zdrowe dla ich postawy. I im dziecko zaczyna później chodzić tym lepiej (najlepiej jakby miało conajmniej 11 miesięcy).

Dziękuję za trzymanie kciuków .

Od wczoraj mamy już zabawki LAMAZE. Moje dziecko ma lalkę Emilkę a ja nie mam dziecka . Teraz to ja muszę się prosić o chwilę uwagi. Co ta lalka w sobie ma
super ze jest ok

Cytat:
a co miala powiedziec ..w prasie kazdy sie chcialby sprzedać jak najlepiej

mnie tam byle mojego tz obchodza tyle co zeszloroczny śnieg.

to moze dzisiaj zbiorowe golenie nog
bo ja tez powinnam

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
niobe7 śliczne zdjęcia masz na blogu

lisley bardzo dziękuję za linka album jest super piekne zdjęcia ja postaram się założyć album w weekend to też powysyłam linki )))
dziekuje i czekm na linka
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 15:42   #2020
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
bo ja tez powinnam
To ja tez dzis ogole.

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1211 Pokaż wiadomość
U nas tez byly w przeszlosci zielonkawe kupki czasami. Probiotykow nie podawalam - samo przeszlo.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 16:25   #2021
molka86
Rozeznanie

Cytat:
usmiecham sie po przepis

super ze jest ok

bo ja tez powinnam

dziekuje i czekm na linka
Hmmmm ja nogi ogoliłam wczoraj, więc się do Was nie dołączę .

Widzę, że poruszyłyście dzisiaj temat zielonych kupek. U nas dzisiaj była jakaś dziwna. Kolor miała musztardowy ale były jakieś zielone ślady i glutki . Zobaczę czy następnym razem też taka będzie. Od dzisiaj testujemy pieluszki rossmanna. W pampersach kupa ostatnio lądowała nam na plecach a dzisiaj w baby dream wyleciała przez nogawkę
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 17:48   #2022
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmmm ja nogi ogoliłam wczoraj, więc się do Was nie dołączę .

Widzę, że poruszyłyście dzisiaj temat zielonych kupek. U nas dzisiaj była jakaś dziwna. Kolor miała musztardowy ale były jakieś zielone ślady i glutki . Zobaczę czy następnym razem też taka będzie. Od dzisiaj testujemy pieluszki rossmanna. W pampersach kupa ostatnio lądowała nam na plecach a dzisiaj w baby dream wyleciała przez nogawkę
heh u nas to samo ..trzymałam malą do bekniecia i ona zaczela kupe produkować..i pierwszy raz wyleciala nogawką , przeszla przez body i pajaca i wylądował na mojej koszulce...

zjawisko normalnie..

obiecuje ogolić dzis nogi.. jednak działanie grupowe mobilizuje
Stary 2009-02-04, 18:07   #2023
katakumba
Zakorzenienie

hehe i jak byla mojego tz nas zmobilizowala pieknie...

a u nas chyba przez ten katarek mala zrobila o 15 piekna kupe, a potem kolo 18 sama woda z kolorem... teraz bidna spi, chyba sie zmeczyla

teraz bede sie bawic we wrzute.pl, mam juz 3 filmiki poli zaladowane, usiluje wrzucic 4

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 18:11   #2024
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
W pampersach kupa ostatnio lądowała nam na plecach a dzisiaj w baby dream wyleciała przez nogawkę
Cytat:
heh u nas to samo ..trzymałam malą do bekniecia i ona zaczela kupe produkować..i pierwszy raz wyleciala nogawką , przeszla przez body i pajaca i wylądował na mojej koszulce...
Wiecie co, ja sobie chyba odpuszcze testowanie tych pieluszek...

Cytat:
obiecuje ogolić dzis nogi.. jednak działanie grupowe mobilizuje
No, w kupie razniej.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-02-04 o 18:12
Stary 2009-02-04, 18:31   #2025
katakumba
Zakorzenienie

szkoda ze w angli nie ma rossmana, bo sobie naparwde chwale ich pieluszki
moze bootsowskie wyprobuje?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-02-04, 18:31   #2026
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

ja sie tylko przywitam i tez obiecuje sie dolaczyc do akcji golenia nog,ale pojde dalej bo masochistycznie lubie tortury depilacji i temu zabiegowi zamierzam poddac odnoza swe

paula spoko,a album na necie fajna sprawa,moi moga sobei mlodego podziwiac i mi d..y nie truja,i mam z glowki

u nas zimy koniec,sie roztapia sniezek
acha niobe jak tam oczko Karoli? ja padam do nog tej,ktora ten masazyk zamiescila,mlody tyz mial oczko ropiejace ale pomogly rumianek i tudziez wspomniany masaz klaski: dzieki wielkie

katakumba no niezle,fajny poczatek dzionka ale w koncu,to Ty masz tego swojego TZ,a jak ta praca? ma? mozna toasty wznosic?

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 18:38   #2027
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
acha niobe jak tam oczko Karoli? ja padam do nog tej,ktora ten masazyk zamiescila,mlody tyz mial oczko ropiejace ale pomogly rumianek i tudziez wspomniany masaz klaski: dzieki wielkie
Lisey nie mow hop. Pojutrze znowu przymrozki...

Ja tez chce ten masazyk robic, macie jakis opis co i jak bo Olimpii ciagle jedno oczko lzawi.
Stary 2009-02-04, 18:44   #2028
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Lisey nie mow hop. Pojutrze znowu przymrozki...

Ja tez chce ten masazyk robic, macie jakis opis co i jak bo Olimpii ciagle jedno oczko lzawi.
ja tam lubie zime,wozior tyz snieg dobrze znosi,moge latac na specrki,moze se plug wynajme?
ja ogolnie robila taki uproszczony,podchodzilam od tylu do mlodego i tak, jemu ropialo prawe to prawa reka ,malutkim palcem,(pazury sciete) w kaciku wewnetrznym masowalam gora dol tak z 10 razy a potem 5 uciskalam delikatnie ale w miare mcno,no i pomoglo a mlody nawet polubil te tortury,opis masazu jest na 46 chyba stronce,nie pamietam,a i jeszcze przemywalam rumiankiem,tak okolo 4-5 razy dziennie,zawsze swierzytkim i mocno zaparzonym

Fasolinka
Stary 2009-02-04, 18:58   #2029
JaGaaaa
Rozeznanie

GG do JaGaaaa

to ja, to ja, jaaaa pisałam o masazu oczka
ale do nóg padać mi nie trzeba... zwykła wdziecznosc wystarczy
a tak na powaznie to ciesze sie ze ci pomogło, lisey

ja nogi goliłam tyz wczoraj bo byłam u ginki - powiedziała ze dziewczyna jak nowa i mozna nastepna dzidzie robic

dzis szymon marudny, cały dzien walczymy z baczkami - teraz tez wisi na mnie dlatego pisze tak byle jak...

pisałyscie o probiotykach i ja tak was czytajac mysle ze mojemu tez by sie takie cudo przydało. nie zaszkodzi a moze pomoze... bo u nas kupki tez zielonkawe, a baczki tak okropnie cuchna ze szok. maluszek ma widac jakies problemy z trawieniem. spróbujemy.
JaGaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 19:03   #2030
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
acha niobe jak tam oczko Karoli? ja padam do nog tej,ktora ten masazyk zamiescila,mlody tyz mial oczko ropiejace ale pomogly rumianek i tudziez
oczko caly czas lzawi (ta blonka co powinna peknac nie pekla widocznie), ale jak na razie nie ropieje - tez przemywam rumiankiem i jeszcze zakraplam, ale chyba tylko do jutra bo kropelki sie koncza.

Cytat:
ja ogolnie robila taki uproszczony,podchodzilam od tylu do mlodego i tak, jemu ropialo prawe to prawa reka ,malutkim palcem,(pazury sciete) w kaciku wewnetrznym masowalam gora dol tak z 10 razy a potem 5 uciskalam delikatnie ale w miare mcno,no i pomoglo a mlody nawet polubil te tortury,opis masazu jest na 46 chyba stronce,nie pamietam,a i jeszcze przemywalam rumiankiem,tak okolo 4-5 razy dziennie,zawsze swierzytkim i mocno zaparzonym
masazyk tez tak robie - najczersciej 3 razy dziennie - jak sie da wiecej to robie wiecej - Karola jednak nie lubi go wiec wykorzystuje czas kiedy ja karmie i wtedy jej troche przeszkadzam
no i wlasnie musze pazury sciac bo juz troche dlugawe mam

a mnie jakies przeziebienie chwyta
kupilam tantum verde i oscilococilum i sie lecze - mam nadzieje ,ze sie nie roziwnie cos wiecej i nie zaraze Karolki
zaraz ide te nogi ogolic i potem zrobie gorace mleczko z miodem i maslem albo jeszcze wczesniej herbate z miodem i cytryna
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 19:05   #2031
katakumba
Zakorzenienie

klikam "szybka odp" a ciagle usiluje mi cytowac ktores z waszych wypowiedzi. dziadostwo

nie wiemy jeszcze co z praca tz, cala w nerwach siedze, aczkolwiek prace to on ma, wiec to nie jest takie stanie pod sciana, ze mus
ale chciaismy sie z brighton wyprowadzic bo cholernie drogo, no i wiecej moglby zarabiac. zobaczymy

na razie mgla jak diable sam na pyrzowicach, ciekawe jak moja kolezanka wyladuje. wszytsko p[odobno kieruja do krakowa

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-02-04, 19:50   #2032
poisone
Rozeznanie

no i wcielo mi posta

dziewczyny a te probiotyki to wy same dajecie czy lekarz kazal? bo moze to by nam kupki wyregulowalo bo mala robi co 5-6 dni i zawsze placze, dodam ze kupki luzne ale zielone.

niobe - kuruj sie kochana, ja moją małą też opatulam cieplutko bo jak sie pochorujecie to nici ze psacerku

no a ja sie z golenia wyłamię - leniwca mam
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 19:55   #2033
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

siem wydepilowalam,niech to szlag i tak dalej
jakas wrazliwa na bol sie stalam czy co? siem depilowalam juz a dzisiaj boli ze szlag,sie nie znieczulilam przed czy co? ja nie wiem,starcilam orientacje.Boliiii,ale za tio onoza gladziutkie

Fasolinka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 20:13   #2034
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
siem wydepilowalam,niech to szlag i tak dalej
jakas wrazliwa na bol sie stalam czy co? siem depilowalam juz a dzisiaj boli ze szlag,sie nie znieczulilam przed czy co? ja nie wiem,starcilam orientacje.Boliiii,ale za tio onoza gladziutkie
lisey kochaniutka, czym na boga sie znieczulalas?? koniakiem??

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-02-04, 20:41   #2035
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Napisane przez JaGaaaa Pokaż wiadomość
to ja, to ja, jaaaa pisałam o masazu oczka
ale do nóg padać mi nie trzeba... zwykła wdziecznosc wystarczy
a tak na powaznie to ciesze sie ze ci pomogło, lisey

ja nogi goliłam tyz wczoraj bo byłam u ginki - powiedziała ze dziewczyna jak nowa i mozna nastepna dzidzie robic

dzis szymon marudny, cały dzien walczymy z baczkami - teraz tez wisi na mnie dlatego pisze tak byle jak...

pisałyscie o probiotykach i ja tak was czytajac mysle ze mojemu tez by sie takie cudo przydało. nie zaszkodzi a moze pomoze... bo u nas kupki tez zielonkawe, a baczki tak okropnie cuchna ze szok. maluszek ma widac jakies problemy z trawieniem. spróbujemy.
i wielkie dzieki ci za ten opisik
co to jest z tymi kupami? u nas zwykle zolte,zielonych nigdy nie bylo,a tu non stop ktos zielonymi jest woda inna czy co?

Cytat:
lisey kochaniutka, czym na boga sie znieczulalas?? koniakiem??
wlasnie niczym,a powinnam,powinnam,choc koniaku nie trawie mam nalewke tesciowki z malin,pyszotka
ech,czlowiek cierpi zeby miec gladziutkie co nieco,i tylko slyszy" i po co tak cierpisz i tak odrosna":noniewie m:

Fasolinka
Stary 2009-02-04, 20:59   #2036
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
i
wlasnie niczym,a powinnam,powinnam,choc koniaku nie trawie mam nalewke tesciowki z malin,pyszotka
ech,czlowiek cierpi zeby miec gladziutkie co nieco,i tylko slyszy" i po co tak cierpisz i tak odrosna":noniewie m:
moja mama ma nalewke pirma sort
moj tz mowi do mnie jak mam nogi nieogolone - moja sarenko

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-02-04, 21:05   #2037
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
moj tz mowi do mnie jak mam nogi nieogolone - moja sarenko
Moj mi mowi "moj jezyku"...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 21:09   #2038
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

Zbiorowa akcja golenia nóg, myślałam o tym rano, zanim na wizaż zajrzałam, ale nie dziś, już mi się nie chce.

Probiotyk dawałam małej lacid. jednak z kupką pojawił się nam problem - zanim mała ją zrobi jest płacz i krzyk, później zaczyna się prężyć, okropnie stęka i widać, że ją to boli i męczy. Kupki są dalej luźne i kolor mają ok, ale ich wydalanie to masakra, mała po tym zasypia.

Molka dobrze, że z córcią wszystko pod względem neurologicznym ok. My też walczymy z asymetrią, na lewą stronę.

Pozdrawiam!
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:16   #2039
JaGaaaa
Rozeznanie

GG do JaGaaaa

Czyli ten probiotyk pomoże na kupke czy może zaszkodzić????
Bo już się zakręciłam...
A kupiłam Lacido Baby...
JaGaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:33   #2040
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
a mnie jakies przeziebienie chwyta
kupilam tantum verde i oscilococilum i sie lecze - mam nadzieje ,ze sie nie roziwnie cos wiecej i nie zaraze Karolki
zaraz ide te nogi ogolic i potem zrobie gorace mleczko z miodem i maslem albo jeszcze wczesniej herbate z miodem i cytryna
mnie też własnie od rana bierze, katar mnie zatkał i boje się zeby tylko Alek się nie zaraził, bo będzie tragedia. Wkurzyłam się, bo uważam na siebie jak nigdy, noszę czapkę, rekawiczki i szalik, a tu dooopa i tak.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości