|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
wiem..
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A propos cięcia kosztów, to Ja jak się ostatnio wzięłam za moją listę gości, to ją skróciłam o 30 osób ![]() ![]() minumim 5.400 oszczędności. |
|
|
|
|
#2013 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
TŻ już by chciał ale ja jeszcze za młoda jestemCytat:
Ja czasem przeglądam gazety angielskie i tam panny mają tak okropne suknie że szkoda gadać.Cytat:
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzieci lubię, ale nie swoje i na 10 minut
zmywam się spać, dobranoc
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-05-03 o 21:33 |
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Ale naskrobałyście przez ten weekend. Będę chyba z godzinkę nadrabiać Ja czytam a wy możecie skrobać dalej
|
#2018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA bym wprawdzie tak rodzicom nie zrobiła tylko uniosła się honorem i sama uzbierała na spółke z drugimi rodzicami, żeby tym moim było głupio, że sa takimi .... co sie wycofują z tego co wcześniej ustalili.Cytat:
![]() Witam po przerwie, tak tak, długa była, az tydzień mnie nie było, jednak to nie nałóg, bo wytrzymałam bez wizazu i nie miałam deliry ![]() Cytat:
Mi sie odwidziały zakupy rtv agd i wyposazenia kuchni, bo własciwie wszystko mamy, ale jakoś juz mnie to nie cieszy. Znudziło mi się, teraz rozkminiam jak tu zdobyc kase na mieszkanie i podróż poślubną![]() A co do tego, że obie bez tż, ja wytrzymam Dziwnie będzie tylko.ja sie poważnie martwię o babcię, w sumie rok w perspektywie jej wieku to sporo...co do żałoby ja tam sie nie przejmuję, bo jestem pewna, że umierająca osoba wcale by nie chciała wielkiego zachodu z powodu jej śmierci. JA tylko chcę, żeby babcia była na moim weseleu, bo ona bardzo tego chce i juz bardzo długo na to czeka i jest bardzo kochaną babcią ![]() jakby bank upadł o by media o tym trąbiły, spoko A oddział jak oddział, chociaz tz w bph chcieli wysłac nad morze, żeby zamnknąl konto![]() ja tak samo
|
|||
|
|
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2020 |
|
Zadomowienie
|
Ja odkładam po 500 zł. Ale dopiero od miesiąca, bo wcześniej spłacałam komputer, który jadę w tym tygodniu oddać do sklepu, bo był w serwisie i nic nie naprawili. Ale gdyby mój sen o podwyżce się ziścił, to też bym odkładała więcej.
|
|
|
|
#2021 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() hehehe W Karpaczu było super Pogoda piękna Wczoraj na Śnieżce spaliłam sobie nosek i dzisiaj mam czerwoiny jak buraczek i mnie strasznie boli. Chyba skóra mi zejdzie;/ Jazzmanka witaj w naszych skromnych progach ![]() Józia trzymam kciuki za maturę A jeśli chodzi o wypadek tow iem jak się czujesz My mieliśmy w lipcu wypadek i to z naszej winy. Padał deszcz i wpadliśmy w poślizg i nie dało się wyhamować. Do dziś widzę ciężarówkę która jechała z przeciwka. Mogło być po nas. A jeśli chodzi o jazdę to kierować się nie boję. Gorzej jest gdy siedze na miejscu pasażera. Poi prostu przeraża mnie to. Gdy widzę hamując samochód to mamstracha, że uderzymy w niego. Denerwuję tym tżta, ale po prostu mnie to paraliżuje i cały czas widzę przed oc zami ten wypadek. Pewnie Cię tym nie pocieszyłąm tylko jeszcze bardziej przeraziłam, ale nie bój sie wsiądź w samochód i jedź dalej. To nei Twoja wina to co się stało. Najważniejsze, ze wam nic nie jest. U nas tez skończyło się bez obrażeń tamten kierowca tez nie ucierpiał. Jedyne co ucierpiało to potrtfel Tzta gdy musiał 6 tys. za naprawę auta zapłacić;/ A tata się nie przejmuj. Po prostu zdenerwował się. Wystraszył się, że może Wam coś się stało. a tym bardziej, że jechały z Tobą dzieci. I po prostu swoje nerwy wyładował na Tobie.Samoa piekne zdjęcia. Paryż jest piekny i Wy tez pięknie wygladaliście ![]() A co do pieniędzy na ślub to mama powiedziała, że mam sie niczym nie przejmować Przyjdzie wesele to się za nie zapłaci. A jak powiedziałam, że na suknię zbieram, to stwierdziła, że mam sie niczym nie przejmować i zbierać na swoje przyjemności Ale ja i tak zbieram na suknię i inne drobiazgi.A tez nie mam z czego odkładać. Jeśli miałabym sama zbierać to ślub byłby w 2012 roku, chyba, że zrezygnowałabym ze studiów to uzbierałabym 3/4 potrzebnej kasy. A do ślubu uzbieram jakieś 6 tys. Jak rodzice nie pozwolą wydać mi tejj kasy to pójdzie na remont naszego domku teraz ide spać bo jutro do pracy A te wędrówki po górach sa wyczerpujące zwłaszcza jak lata nie te no i kilogramy Słodkich snów
|
#2022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kasia ty to masz przejścia z tym ślubem... jak tak cię będą denerwować to na swoim ślubie będziesz zmęczona psychicznie jak nie wiem i po wszystkim zamiast skakać z radości to tylko odetchniesz że wreszcie jest po wszystkim... weźcie coś z tymi rodzicami zróbcie bo może oni sobie nawet nie zdają sprawy jak psychicznie was wykańczają.. jakby nie było ciekawszych rzeczy do obmyślania niż kurde teściowa z teściem i to co im po głowie chodzi
współczuję ci kochana ale ja i tak wierzę ze się wszystko ułoży!!! pamiętam jak kiedyś pisałaś na wizażu że sie zastanawiasz czy nie przenieść ślubu na październik 2009, teraz chcesz na 2011 przenosisz- a ja i tak mówię że zostajesz z namiCytat:
![]() Cytat:
tylko nie wiem jak z wódką robic bo na pewno bedziemy ją wcześniej kupowac a potwierdzenia przybycia to dopiero jakis miesiąc przed ślubem będą i jak mi tu nie przyjdzie 15 osób to ponad 20 butelek wódki mi zostanie.. nie mówiąc już o tym jak nie przyjdzie i od tżta te kilkanaście osób- bo zawsze ktos odmawia... i jak tu to rozwiązac...?? mniej kupic a potem najwyżej dokupic ewentualnie więcej jak już będą potwierdzenia?? chyba tak bedzie najlepiej...Cytat:
lecę i ja spac dziewczyny bo sie późno zrobiło a ja muszę rano wstawac i się uczyc kurcze no... przerąbane... dobranoc
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie tak przypieklam w piatek, ze nadal mnie troche pieka ramiona. ale skora na razie nie schodzi. moze juz nie zejdzie hope
|
|
|
|
|
#2024 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U siostry też zostało duzo, ale się nie zmarnowało. Było na chrzciny, na kilka imprez rodzinnych, na rocznicę ślubu-u nas jest taki zwyczaj, że jedną butelkę wódki weselnej zostawia się na 1 rocznicę ślubu A wódka weselna została wypita w końcu na roczku siostrzenicy Więc się nie zmarnowała Ale wiem, że w niektórych domach nie lubią wódki więc im tyle niepotrzebne. Więc lepiej dogadać się z hurtownią i potem oddać. Kurcze ja tez się przejmuje tymi pogrzebami. W ciągu ostatnich kilka miesięcy 2 osoby straciliśmy z najbliższej rodziny. Najbardziej sie boje o babcię. Za kilka dni kończy 85 lat. I bardzo chce być na naszym weselu. Pamietam jak mówiła na sylwestrze, że mamy wcześniej zrobić wesele, bo ona chce bardzo być. I powiedziała jeszcze, że jakby co to mamy nie odwoływać wesela, bo wesele jest planowane a pogrzeb nie. I mamy się bawić, bo to ma byc najszczęśliwszy dzień w naszym zyciu. Cytat:
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
źle ze mną dzisiaj cała się trzęsę od środka boję się, że nie zdążymy odłożyć tyle ile trzba![]() Samoa spróbuję z tym Twoim planem, ale to i tak nic nie da...."...dziecko nie mam teraz" nic tylko wyć już mi się rzygać chce z tych nerwów zamiast się cieszyć ślubem to się martwięja tnę koszty jak się da, ale nadal suma wynosi ok 20.ooo
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-05-04 o 07:43 |
|
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
Hejo wszystkim
Kurcze, znowu poniedziałek:P Bleee...Obca 7 - moja siostrzyczka też była w Karpaczu na ten weekend Zachwycona jak nie wiem! Mówiła, że pogoda cudna i też była na Śnieżce![]() Kasiu współczuję.... U mnie jest podobna sytuacja. Moi rodzice sponsorują 95% i naszego wesela i naszego życia. Rodzice mojego TŻ w zasadzie mają to gdzieś i się kompletnie tym nie interesują Nawet nie chodzi o kasę co o jakiekolwiek zainteresowanie życiem własnego dziecka. Jakoś nie rozumiem tych ludzi...Ale mam nadzieję, że Wasz problem jednak się jakoś pozytywnie rozwiąże
|
|
#2027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na krótki rekaw chodziłam . A w zeszłym roku w swetrze i kurtce ciepłej i jeszcze mi zimno było
|
|
#2028 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to fajnie masz,też bym tak chciałą teraz 3 ![]() a powiedz mi,czy np jakbym teraz chciała kotka do lepiej kocice czy kota żeby się z moim Łatkiem( ) nie pozabijali?a raczej żeby mój obecny kociak nie zrobił krzywdy nowemu?o tak koronki to jak narazie u mnie są numer 1 ![]() do tej na Śląsku jestem zaproszona na wesele też,o jej ślubie dowiedziałam się wcześniej,a do tej ze Szczecina niestety nie będę mogła iść przykro mi z tego powoduwitaj Samciu super,ze Wam się podobało fotki są super jak lezysz sama na tej trawce heheh w ogóle wszystkie fajne i wieża nocą mmm cudnie!Cytat:
![]() Cytat:
Oj to też macie nie ciekawie,ale najważniejsze,że dacie sobie radę Cytat:
rodzice TŻ nie chcą dać bo "nie mają"? a wcześniej chcieli i mieli? to co się stało? |
||||
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
jasssssssne
fotki ze slubu cie nie omina, wiec spokojnie mozesz sie pochwalic Karpaczem bedziemy sie przyzwyczajac do Twojej niefotogenicznosci zeby przy slubnych nie przezyc szoku ja jak bylam w Karpaczu i chcialam wejsc na Sniezke to lalo jak z cebra i z planow nici, wiec chcialabym zobaczyc jak to wyglada w innej aurze co do pogrzebu to tez sie boje o dziadka. on baaardzo chce byc na tym weselu. nawet ostatnio kupil sobie dodatkowy, pojemniejszy akumulatorek do swojej kamery - mowi, ze starczy na cale wesele ale ja wierze, ze on dozyje... i spokojnie wnukow nawet dozyje (a nie planuje dzieci zbyt wczesnie )a co do sytuacji Kasi... ja jakbym sie tak miala uzerac i targac sobie nerwy to darowalabym sobie wesele zorganizowalabym slub plus jakis wyjazd we dwoje. i niech wszyscy sie wala... (ale ja bym tak zrobila, bo wychodze z zalozenia, ze wesele jest dla gosci... a goscie to nie jest cos co musze miec za wszelka cene, szczegolnie jak nie mam na to kasy)
|
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
czesć
wróciłam i ja i chciałam się podzielic z Wami kilkoma spostrzezeniami dziewczyny ten Wasz Kraków jest naprawdę sliczny, można chodzić, spacerować i zwiedzać non stop ALE macie tam jakiś bardzo piiiiiiiii piiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiii tu padaja niecenzuralne słowa ludzi bo nas okradli co za ......................... ... chamstwo no wiadomo wszędzie się to może zdarzyć, no ale dlaczego akurat nam się to musiało przytrafić ![]() no ale nic trzeba szukac plusów tej całej historii bo przynajmniej juz wiem gdzie jest Wawel, Kopiec Kościuszki, Starówka .................... komisariat Policji i mechanik który zajmuję się wstawianiem szyb do samochodu no a poza tym incydentem to spędziliśmy przemiło czas
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie troche obawiam jak Benio przyjmie dwoch nowych lokatorow mam nadzieje, ze sie nie pozabijaja szczegolnie, ze Benio jest typem dominujacego kocura pilnujacego swojego terytorium, wiec roznie moze byc... no ale bardzo sie nudzi sam, wiec moze kitki zostana potraktowany jako rozrywka szczegolnie, ze beda takie malutkie ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
mnie tu nigdy nikt nie okradl.ale takie sa uroki miast turystycznych - przyjezdzaja turysci z kasa, wiec ciagna tu takze wszelkiej masci zlodzieje i kieszonkowcy a co wam ukradli z tego auta? mam nadzieje, ze nic cennego ![]() i fotki nam pokaz na GM! |
||
|
|
|
#2032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wyobrażam sobie mieć dzieci i mieć je w nosie i się nimi nie interesowac i tym co się w ich życiu dzieje...![]() Cytat:
a tam 2 tygodnie słońce plaża i zimne drinki zero nerwów, sama przyjemność, a nie tylko stres i stres...dobra dziewczyny ja zmykam do nauki bo mam dziś kolokwium a długi weekend się leniłam to teraz mam
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
Mi raz ukradli komórkę
Hehe, ale na szczęście była stara i popsuta więc mam nadzieję, że się nią zbyt długo buce nie nacieszyły![]() Fakt, Kraków ma klimat Ja szczególnie uwielbiam Zakrzówek i ZOO - jest boooskie!![]() Tancerko masz 100% racji... też kopletnie nie rozumiem takiej postawy. Ale wierzę w sprawiedliwość na tym świecie i sądzę, że każde dobro jak i zło kiedyś do człowieka wraca. Póki co staram się robić to co powtarza mi mama - głupimi ludźmi nie należy się przejmować bo szkoda na nich naszych nerów
Edytowane przez Formichiere Czas edycji: 2009-05-04 o 09:37 |
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
o losie.. biedulko a co wam ukradli??? zaczynam doceniac pieczenie kiełbasek u tżta na wiosce cały weekend- kiełbaski by mnie nie okradły
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej odjechane tzn gdzie? ![]() bo taka odjechana wycieczka wyszlaby drozej niz wesele za 20 tys. ![]() a tu sie o kaske rozchodzi ![]() a tak a propos podrozy poslubnej to moj TZ ostatnio cos przebakuje, ze moze jednak Norwegia bylaby fajna kurcze, ciekawe ile jeszcze mu sie to zmieni do lipca przyszlego roku
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
Kasia, ja bym tam schowała dumę do kieszeni... wiem, że nie chcesz obciążać swoich rodziców, ale nie zawsze się tak da. Jak mój brat brał ślub to nasi rodzice byli w finansowym dole i kompletnie nie mogli im pomóc (młodzi dostali tylko 10 letni samochód
) a 90% sfinansowali rodzice bratowej. Wiadomo, że niekomfortowa sytuacja ale jeśli Twoi rodzice mogą i chcą dać Wam kasę to ja myślę, że nie ma co się szczypać
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
wybili nam boczną tylną szybę, ukradli radio ale taki fajne
i jeszcze mojemu TZ dwie kurtki zwinęli na szczęscie szybe zdązyliśmy wstawić bo nam panowi policjanci dali jakiś numer telefonu do mechanika i mieliśmy całe 15 minut na znalezienie tego miejsca bo juz chcieli zamykac.... a znamy Kraków jak własną kieszeń przecież ![]() ale najlepsze było to jak zadzwonił do mnie TZ (ja nie wiedziałam w ogóle co sie stało bo tylko sie dowiedzielismy ze cos z autem i policja nas poszukuję ) wybiegł jak szalony nawet komorki nie zabrał, zabrał mi klucze od pokoju a ja myslałam ze zawału dostane, czekałam prawie 2 godziny na niego bo nie wiedziłam co jest??? Az tu nagle jakis bezsensowny numer na mojej komórce dzwoni, i słyszę TZta przyjedz po mnie na komisariat, adres ten i ten, wez telefon i się rozłączył... no myślałam, że mnie szlag trafi ale jest ubezpiecznie więc jeszcze pół biedy ![]() a potem pojechaliśmy do media markt bo był dzien bez VATu , kupiliśmy radio i fajną kurtkę dla TZ no i zwiedzenia już nie było żadnego
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
Ojej, to współczuję
Mam nadzieję, że zalatwianie spraw z ubezpieczycielem pójdzie gładko...
|
|
#2039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to sie zawsze boje w Zakopcu zostawic gdziekolwiek samochod poza parkingiem, bo gorale lubia przebic opony jak im sie nie podoba, ze auto z 'obca' rejestracja stoi przy ulicy albo nie daj boze przy ulicy przed ich domem ![]() no dziewczyny, ale jestescie - zadna fotek nie wstawi! to ja tez nie wstawie Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-05-04 o 10:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

z takimi ludzmi niestety niewiele da sie zalatwic, a stresu pewno dostarcza ci do samego slubu 

TŻ już by chciał ale ja jeszcze za młoda jestem
w sumie to i tak mi jedno bo chora nadal jestem
Ja czasem przeglądam gazety angielskie i tam panny mają tak okropne suknie że szkoda gadać.

Hehe, ale na szczęście była stara i popsuta więc mam nadzieję, że się nią zbyt długo buce nie nacieszyły