| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2004-04-02, 13:41 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-12 
				 | Perfumy w tzw. PENie

Dziewczynki, mam do was pytanko i bardzo proszę, pomóżcie!! Jestem na etapie wybierania dla siebie perfum, bo wszystkie, które posiadam już mi się znudziły  Chciałabym sobie kupić na Allegro kilka malutkich opakowań perfum (8ml, w długopisie), żebym mogła je przetestować na sobie. Zastanawiam się tylko, po czym poznać oryginalność takich perfumek?? Nie chciałabym dać się nabrać... | 
|     |   | 
|  2004-04-02, 17:48 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-01 
				 | 

Re: Perfumy

Witaj Kilka miesięcy temu kupiłam "perfumy" w pisaku na Allegro,a poniewaz akurat uzywałam Kenzo i E.Arden,to postanowiłam właśnie te kupić sobie do torebki. Mogę Ciebie zapewnić na 100%,że te pisaczki to podróba i szkoda na nie pieniążków  Lepiej do przetestowania kup sobie na Allegro próbki od wiarygodnego sprzedawcy,ja tak czasami robię i nigdy się nie naciełam.   
				__________________ Jestem za, a nawet przeciw... | 
|     |   | 
|  2004-04-03, 08:51 | #3 | 
| Rozeznanie | 

Katarzyna ma absolutną rację. Był zresztą niedawno na wizażu wątek o "perfumach" w długopisie na allegro. To są wszystko podróby. Perfumy w długopisie ma tylko Dali. A tak przy okazji - tego typu tematy lepiej wrzucać na plotkowe, bo tu natychmiast zginą. | 
|     |   | 
|  2004-04-03, 13:14 | #4 | 
				 | 

Beatko, niestety konto Dali jest zawieszone   Możecie polecić mi innych wiarygodnych sprzedawców?? Dzieki wielkie   | 
|     |   | 
|  2004-04-03, 13:21 | #5 | 
| Rozeznanie | 

Kochanie, mnie nie chodziło o to, że ktoś o nicku dali jest wiarygodny (nawet nie wiedziałam, że ktoś taki istnieje). TYLKO MARKA SALVADORE DALI MA PERFUMY W DŁUGOPISIE - WSZELKIE INNE TO PODRÓBY. | 
|     |   | 
|  2004-04-03, 13:24 | #6 | 
| Zakorzenienie | 

Myślę że Beata nie miała na myśli sprzedawcę o imieniu Dali tylko   tylko to, ze perfumy w długopisie ma tylko Salvador Dali... co do polecanych sprzedawców, poszukaj trochę w archiwum, sporo tu wymieniono - Grycka, Mateusza sto dwadzieścia coś tam, czy Szylla. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2004-04-03, 13:33 | #7 | 
				 | 

Trzeba było tak od początku   Jestem blondynką, mnie wolno nie zakumać wszystkiego od razu  Właśnie przeszukuje archiwum. Jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzi   | 
|     |   | 
|  2005-12-22, 17:34 | #8 | 
| Zadomowienie | 

Perfumy w "penach":)

Czy w tzw. długopisach, można kupić oryginalne perfumy? Słyszałam, że żadna firma nie produkuje takich "cudów" i że wszystkie peny, to zwykłe, bazarowe podróby  Prawda to czy nieprawda? | 
|     |   | 
|  2005-12-22, 17:37 | #9 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: Perfumy w "penach":)

Salvador Dali "ma" wody toaletowe po 8ml w długopisach    
				__________________ Gdy już posmakowałeś lotu,  zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje   | 
|     |   | 
|  2005-12-22, 17:39 | #10 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Generalnie można powiedzieć że to prawda i nie wygłupiać się z kupowaniem takich pseudo-perfum za grosze. Oryginalne peny o ile pamięć mnie nie myli wypuścił kiedyś S. Dali, swojego czasu Clinique dodawało coś takiego do zestawów kosmetyków, ale i tak to wyglądało zupełnie inaczej niż te peny-podróbki. Podobne do nich można spotkac ostatnio perfumy Narciso Rodrigueza (w kuleczce) oraz Euphorie Kleina, która też jest w takim jakby pisaku. | 
|     |   | 
|  2005-12-22, 18:29 | #11 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2002-03 
				 | 

plus niektóre zapachy niny ricci, plus peny w metalowych kulkach alexandra mcqueena (podobne do tych narciso rodrigueza)

| 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2005-12-22, 18:40 | #12 | 
| Zadomowienie | 

I jescze pen z kulką Stelli  , ale to chyba tylko jako GWP a nie w normalnej sprzedaży | 
|     |   | 
|  2005-12-22, 22:26 | #13 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Niestety to z reguly podrobki. Wyjatkiem sa peny Dalego, jak juz wspomniano. Mozna je kupic w Sephorze i Galerii Centrum. Slyszalam niedawno od kolezanki, ze widziala gdzies stosiko z penami z wszystkimi zapachami, za jakies 30 zl i ze na 100% sa oryginalne. Ja w to na pewno nie uwierze.

| 
|     |   | 
|  2005-12-23, 09:34 | #14 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

No własnie, i tak i nie. Te stoiska gdzie jest masa zapachów w identycznych opakowaniach to podróbki i tu nie ma co dyskutować. Czasem zdarza się, że producent wypuszcza coś w takiej formie - małe pojemności, poręczne opakowanie, wygodne do torebki. Z tym że warto sprawdzić np. na stronie producenta czy coś takiego istanieje i jak wygląda, bo na pewno nie tak jak to co sprzedają na bazarach, chodnikach itd! Załaczam dwa przykłady - LL "rózdżkę" i Narciso w kuleczce.

| 
|     |   | 
|  2006-08-13, 22:07 | #15 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 |  czy to mogły być oryginalne perfumy.....???? 

będąc kilka dni na urlopie nad polskim morzem spotkałam się z taką sytuacją. w kilku miejscach w owej miejscowości były stoiska z perfumami w postaci "penów", które kosztowały 10 zł/ 8 ml. pani powiedziała,że to są oryginalne testery. więc nasunęły mi się takie pytania czy to były oryginały...?,  jeśli np na allegro za próbkę płaci się ok.  5 zł....  czy one aby nie były zbyt tanie....  czy w postaci penów tez są testery...  ja się nie spotkałam z tym...   proszę poinformujcie mnie.....   | 
|     |   | 
|  2006-08-13, 23:16 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-04 
				 | 

Dot.: czy to mogły być oryginalne perfumy.....????

No co Ty   ))) Oczywiście, że podróby. | 
|     |   | 
|  2006-08-13, 23:16 | #17 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-08 Lokalizacja: Wizaż. Tu mnie zawsze znajdziesz! :) 
				 | 

NO pewnie, że wciskał kit ten chłopina.   POdróby. 
				__________________ ♪♪♪♪♪♪ ★ ♪♪♪♪♪♪ | 
|     |   | 
|  2006-08-13, 23:24 | #18 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Świętokrzyskie :) 
				 | 

podróby jak nic.. sprawiłam sobie jeden flakonik za 8 zł i chyba nie skusze sie na nastepny;/

__________________                       ...Studentka...  | 
|     |   | 
|  2006-08-14, 08:46 | #19 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-01 
				 | 

Na 100% podróby , też sie nimi zainteresowałam oczywiście z pewna dozą ostrożności i Pani dała mi powąchać Escade magnetism a to nawet odrobine podobne nie było;]

| 
|     |   | 
|  2006-08-14, 11:08 | #20 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Wystarczy poszukać na stronach producenta.U żadnego z nich nie widziałam informacji żeby produkowali swoje zapachy w formie penów  To co sprzedaje się na targu nie nadaje sie nawet do odświeżania powietrza..Aż się boję pomyśleć co Ci garażowi producenci użyli do produkcji tych pseudo-zapachów   | 
|     |   | 
|  2006-08-14, 12:30 | #21 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

o matko  a ja bylam bliska kupienia czegoś takiego- w Wa-wie są na każdym skrzyzowaniu, myślałam ze to poprostu próbki zapachów, ktore normalnie nie są na sprzedaz, a oni jak zwykle na tym zarabiają,  jesteście pewne ze to nie oryginaly???????? | 
|     |   | 
|  2006-08-14, 13:30 | #22 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Górny Śląsk 
				 | 

Z tego co wiem z oryginalnych perfum jedynie zapachy S.Dali były dostępne w takich 8 ml "penach". Te sprzedawane na stoiskach na pewno są podróbkami  Pozdrawiam 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-08-14, 15:52 | #23 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2002-03 
				 | 

oryginalne peny miała jeszcze Nina Ricci. nie mówię o perfumach w długopisie z kulka, które coraz częściej znajdują się w zestawach (np. Kingdom McQueen ma coś takiego). cała reszta to chamskie podróby. | 
|     |   | 
|  2006-08-15, 15:24 | #24 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

na szczęście nie kupiłam bo wydawały mi się podejrzane. a jeszcze do tego jak ta dziewczyna powiedziała,że w takiej postaci są testery to......  byłam w szoku. może nie jestem tak obeznana w dziedzinie perfum jak Wy  ale większość testerów wygląda inaczej.   | 
|     |   | 
|  2006-08-18, 20:19 | #25 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  czy to mozliwe, zeby w sephorze dorzucali podroby   | |
|     |   | 
|  2006-10-27, 23:18 | #26 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Czy każda firma produkuje perfumy w tzw. PEN'ie ???

Zastanawia mnie fakt, że praktycznie każdy perfum można spotkać w wydaniu Pen'owym. Czy rzeczywiście każde oryginalne perfumy występują również w penach ???? czy tylko podróby ???

__________________ INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ | 
|     |   | 
|  2006-10-27, 23:53 | #27 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Dot.: Czy każda firma produkuje perfumy w tzw. PEN'ie ???

Z tego co wiem, to zapachy Salvadora Dali występują w postaci penów. Co do orginalności perfum innych producentów w tej formie można mieć poważne wątpliwości   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-10-27, 23:54 | #28 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-06 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Trochę postów w tym temacie http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=1873892

| 
|     |   | 
|  2006-10-28, 01:11 | #29 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Homyku: link nie działa   Też mnie ostatnio zastanawiała ta kwestia. Tydzień temu do zakupu Hot Ralpha Laurenta sprzedawca na Allegro dodał mi Carolinę Herrerę Chic w formie penu. Wygląda całkiem przyzwoicie ale tak właściwie nigdy nie wierzyłam, że 'peny' to oryginały. Zapach jest ok - nie wyczuwam tam żadnego spirytusu czy czegoś takiego   Więc jak to jest z tymi penami? 
				__________________ *** | 
|     |   | 
|  2006-10-28, 08:35 | #30 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Słyszałam kilka razy,że to są ewidentne podróby,moja mama dostała 3 różne "poisony",ale zanim zdążyłam je zobaczyć i powąchać - już dała je mojej bratowej i kuzynce w prezencie.No i nie zobaczyłam sobie tych "penów"  ,ale widziałam je w różnych dziwnych miejscach w sprzedaży za 9,99 - jaka szanujaca się firma produkująca ekskluzywne perfumy pozwoliłaby sprzedawać swoje produkty pod bazarowo-marketową banderą?Hmm..zła sława by to była.A może się mylę i znane firmy wypuściły peny!   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.