![]() |
#2611 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Dziewczyny, a jak to jest z ubezpieczeniem w razie wyjazdu na rok? Jak się ubezpieczać na wypadek choroby, wypadku itd? Kro pokrywa koszty?
I jeszcze jedno? Jeśli wyjeżdząłyście na rok, to w jaki sposób przewoziłyście ze sobą rzeczy, pakowałyście się na cały rok...? :O To mnie strasznie nurtuje , bo jak np. przerwieźć ze soba najpotrzebniejsze rzeczy do Hiszpanii?
![]() |
#2612 |
Zadomowienie
|
ja niewiem co z ubezpieczeniem heh
a co do pakowania.. tez byylam przerazona ale dalam rade. naazie nie ma ze czegos zapomnialam |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Raczkowanie
|
moje kochanie truje mi i płacze żebym nie jechała
![]() ![]() ![]()
#2614 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu, trzymaj sie.
![]() Tasiemiec, zakatw sobie Europejska Karte Ubezpieczenia Zdrowotnego. Idziesz do swojego glownego oddzialu NFZ, pokazujesz zaswiadczenie ktoregos z rodzicow o ubezpieczenie i dostajes na miejscu za darmo karte, ktora upowaznia Cie do leczenia publicznego w krajach Unii. Wypelniashz kwitek od kiedz do kiedy jedziesz i po co ( ja napisalam, ze odwiedzic rodzine ) i to wsjo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Raczkowanie
|
Kinia ?? w jakiej miejscowosci jestes ??
#2616 |
Wtajemniczenie
|
Ueberherrn.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga, achtung, vnimanje! Dzis robilam sobie makaron z pesto w milionowej odslonie i w pesto zalegla sie plesn. Bardzo ladnie wygladala, tak na marginesie, jak dmuchawiec...:|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ludzie! Co za rodziny! W jednej operki głodują, w drugiej jedzą ciągle makaron... Ciekawe na co ja trafię ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
A jak ja się będe pakować to na peno nie wezme zimowej kurtki, kozaków, czapki itp. Zakłądam, że przed zimą wrócę na chwilę do domu np. w październiku i zrobię wymianę: zostawię w domu jakieś sandałki, spódniczki itp. i wezmę zimowe ciuchy. Inaczej chyba nie dam sobie rady. Adka, a Ty wzięłaś zimowe ubrania, np. kurtkę? Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2009-05-29 o 17:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Zadomowienie
|
kurtki nie bralam bo moja i tak sie do niczego nie nadaje wiec musze kupic nowa. butow nie bralam bo wiem ze po nie wroce xD
wiesz ja nie jestem daleko od domu xD np za tydien przyjada do mnie w piatek znajomi idiemy na impreze i w sobote wracaja xD ja tez moge kiedy chce jechac na 5min xD wiec nie tak zle ![]() ej kinia u mnie tez jest plesn na niektorych jedzeniach xD oni w ogole nie dbaja o to co jedza ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lotnisko Wrocław (WRO): Trasa: Linia lotnicza: Wrocław - Alicante Ryanair tanio Wrocław - Barcelona Girona Ryanair tanio Wrocław - Bristol Ryanair tanio Wrocław - Bruksela Charleroi Ryanair tanio Wrocław - Dublin Ryanair tanio Wrocław - Dusseldorf Lufthansa Wrocław - Edynburg Ryanair tanio Wrocław - Frankfurt Lufthansa Wrocław - Frankfurt Hahn Ryanair tanio Wrocław - Gdańsk Jet Air Wrocław - Glasgow Prestwick Ryanair tanio Wrocław - Kopenhaga Cimber Sterling Wrocław - Liverpool Ryanair tanio Wrocław - Londyn Luton Wizz Air tanio Wrocław - Londyn Stansted Ryanair tanio Wrocław - Monachium LOT Wrocław - Monachium Lufthansa Wrocław - Nottingham Ryanair tanio Wrocław - Oslo Norwegian tanio Wrocław - Shannon Ryanair tanio Wrocław - Sztokholm Skavsta Ryanair tanio Wrocław - Warszawa LOT Wrocław - Weeze Cytat:
![]() |
#2621 |
Organizatorka
|
roux masz na mysli te karte ze strony euro26 ? bo tez sie nad nia zastanawiam tylko chcialam brac z mbanku...
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja- mega leń, zauwazyłam mase pozytywów w niej- od mozliwosci zamowienia przez internet, przychodzi w 4 dni do domu, placisz za nia przelewem i to male pieniadze calkiem (ok 70 zł chyba) i tak: jest ubezpieczenie, znizki, promocje, konkursy...no dla mnie idealna... ![]()
![]() |
#2623 |
Organizatorka
|
to musze sobie ja koniecznie sprawic. Juz jakis czas temu wpadlam przypadkiem na ta strone, ale zapomnialam o niej
![]() ![]()
#2624 |
Zakorzenienie
|
roux, wielkie dzięki
![]() Czyli tak, jak myślałam, będę jechać autobusem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zadomowienie
|
dasz rade xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to mozna bankowa?? na jakiej zasadzie działa?? Cytat:
![]() a nie ma mozliwosci, zebys mogla z innego lotniska leciec, jakiegos w miare blisko Ciebie? bo autokarem to męczarnia...
![]() |
#2627 |
Organizatorka
|
niom mozna
![]() ![]() ![]()
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma w pobliżu żadnego większego lotniska, z którego byłyby loty do kolonii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Raczkowanie
|
A to ubezpieczenie obowiązuje też we Francji?Nie mogę się doczytać...bo zniżek we Francji nie ma:/
EDIT:już sie doczytałam,że zniżki są.mało przejrzysta jest ta strona.
Edytowane przez zuczang Czas edycji: 2009-05-29 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam euro 26. Do dziewczyn wyjezdzajacych na rok: wy macie zamiar do domu wrocic dopiero po tym roku? Chyba bedziecie mialy jakis tydzien dwa wakacji to sobie zabierzecie reszte rzeczy i juz. Za pierwszym razem jak przyjechalam do mojej rodzinki a byl to koniec kwietnia to wzielam ze soba tylko katane. Reszte doweiozlam w wakacje albo po prostu dokupilam.
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zadomowienie
|
Nie zdałam matematyki...
Także z wyjazdem już się pożegnałam na dobre.. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 |
Raczkowanie
|
Biedna...
![]()
#2635 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja szansą (jedyną realną), była właśnie poprawa, którą dzisiaj dostałam. Wystarczył mi dop, zabrakło mi 2 pkt. ![]() I z moim nauczycielem nie da się nic ugadać. On ustala sobie własne zasady i kurczowo się ich trzyma. Ponoć jest w moim mieście legendą, najlepszy matematyk itd. Tylko po jakiego grzyba dali tak wymagającego nauczyciela matematyki do klasy dwujęzycznej?! Podobno jesteśmy jego pierwszą klasa humanistyczną. I traktuje nas jak rozrywkę. Bawi go to, że jeszcze nigdy nie wystawił w jednej klasie tylu zagrożeń co u nas. I mówił że ostatniego komisa miał jakies 10 lat temu, teraz bedzie miał okazje sobie przypomnieć jak to jest... A najgorsze jest to, że mam ZERO wsparcia ze strony rodziców. Jak wychodziłam zaryczana z matematyki, to koleżanki mnie pocieszały, że będzie dobrze, że ich rodzice je wspierają, mówią że dadzą jakoś radę. Ja po powrocie do domu usłyszałam 'Dlaczego tak źle napisałaś ten sprawdzian? Co teraz zamierzasz zrobić? Przecież ty nie zdasz rocznego sprawdzianu, skoro nie mogłaś zaliczyć nawet cząstkowego. Teraz miałaś 6 pkt, w poniedziałek pewnie nawet tylu nie uzbierasz. Jesteś zerem.' No, to tylko niektóre z rzeczy które dziś usłyszałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Raczkowanie
|
Wiesz,najważniejsze to żeby się nie poddawać,jeśli nauczyciel zauważy Twój wysiłek i pracę to potrafi naprawdę spojrzeć łaskawszym okiem.Wiem co mówię,bo z ocen nie wychodziło mi 2,a moja nauczycielka(największa żyleta w szkole)powiedziala,że docenia to,że pracuję i się staram.
Ehhh,całe szczęście moi rodzice mnie bardzo wspierają.Ale wiem jak to jest,bo rodzice mojej przyjaciółki potrafią ją tylko opieprzać,robić kary,szantażować emocjonalnie.I ciągle,ciągle krytykować.
#2638 |
Zakorzenienie
|
Drozja, strasznie współczuję. Szkoda, że rodzice nie dają Ci żadnego wsparcia...
![]() ![]() Ale pozostaje jeszcze nadzieja w tym rocznym spr. Może jednak coś wygłówkujesz... A myślałaś o korepetycjach? |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak masz sytuacje że na pierwszy semestr miałaś 4, to na drugi możesz mieć nawet same jedynki, ale i tak postawi ci na koniec 3 bez gadania. Jeśli miałaś 2 a wychodzi ci 4, jest 3. Jeśli miałaś 2, a teraz wychodzi ci 3, to musisz pisać. Jeśli na semestr miałaś 1, to nie musisz zaliczać semestru, ale za to na drugi musi ci wyjść 3 żeby zdać... Teraz i tak nam poszedł na rękę, że piszemy sprawdzian, a nie odpowiadamy zasadzie losowania. Bo wtedy to w ogóle bym nie miała po co podchodzić.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Drozja, szkoda, że tak się potoczyło...
![]() A tego nauczyciela to tylko ![]() Co za człowiek... Średnia ważona to rzeczywiście cholerstwo. Takim systemem wystawiała u nas w szkole oceny baba od technologii informacyjnej. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.