|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Cytat:
A pokaż te naklejki ![]() Słyszałaś, że czop nie musi odejść, tak? Cytat:
![]() A ja kompletnie nie wiem, co może mi strzelić do głowy . Właśnie ta strona fizjologiczna mnie trochę przeraża .To dobrze ![]() Cass fajny awatarek, ale też Cię nie poznałam ![]() Cytat:
![]() Az się boję oglądać swój brzuch dokładnie, jak piszecie o tych rozstępach , ale chyba się szykują, bo i mnie swędzi skóra w okolicach pępka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2282 |
|
BAN stały
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Miramej, nie wywołuj mi Amelki z brzuszka
tak to radek II, fajne jest i ma szufladę - weszło mi tam sporo rzeczy. |
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łóżeczko jest fajne, ale na szufladzie się zawiodłam, bo ta płyta jej nie przykrywa szczelnie, tylko wisi nad nią i to, co w szufladzie będzie się kurzyć . Ale Małż coś tam kombinuje
|
|
|
#2284 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
materac to kokos pianka i był razem z łóżeczkiem i pościelą, ale dam ci namiary do sprzedawcy to może pościel jest oddzielnie, musisz zobaczyć. ja z chęcią bym dokupiła taką falbankę żeby była od materaca w dół ale pewnie teraz już nic nie zrobie to była bettina27 |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2286 |
|
BAN stały
|
będę dzwoniła i spróbuję przełożyć powiem że źle się czuję i wolałabym wizytę dzień wcześniej, poza tym mąż wyjeżdża we wtorek rano na szkolenie do poznania i w środę wraca i jakby coś się działo to będzie wiadomo czy ma jechać czy zostać bo potem póki on wróci z tego poznania...także spróbuję na jutro. troszkę mnie pobolewa dalej na dole, mała się wypycha - może po prostu się przewróciła mi jakoś i utknęła??nie wiem już co myśleć... |
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2288 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2290 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mi się też Amelka pcha ale do tego dochodzą bóle podbrzusza jak na okres a jak posiedzę i wstanę to takie ciągnięcie - akurat to chyba nie tylko ja mam. może wymyślam ale dla spokoju sprawdzę. jeju panikuję boję się kiedy się zacznie i jak to będzie...a najbardziej że mąż będzie w pracy i póki dojedzie i prysznic weźmie (musi bo pracuje na fermach kur a po czymś takim do szpitala nie może) i boję się że będę sama, że nie będzie mnie komu zawieżć...take tam (musze pospisywać nr tel do znajomych, jednej koleżanki brat ma auto ale pracuje na zmiany to jak sie trafi, ale męża koleżanka z pracy w sumie będzie mogła )- muszę o tym pomyśleć, konto na komórce mam już doładowane jakby co Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-06-14 o 18:12 |
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdź, lepiej wiedzieć
|
|
|
#2292 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstapilismy do mamy i zalapalismy sie na pyszny obiadek, i tym sposobem dzis nic nie robilam. Wtawilam tylko pelna pralke samych rózowych malenstw, ktore jutro poprasuje. I mysle czy zabrac sie za beze co Svinecka podawala, bo cos za mna chodzi i sama nie wiem co. No i chcialam powiedziec ze zmiane avatarka poznalam, i od razu wiedzialam ze to ty,a nawet pamietam twoj poprzedni ![]() Cytat:
Ja u siebie nie zaobserwowalam zadnego rozstepu, a srednio intensywnie sie smaruje...wciaz mam to samo opakowanie ziajki. Maz mnie ogladal gdzie moj wzrok juz nie siega i poki co nic, ale po porodzie moze wyjda.Zadna tragedia dla mnie.Krotkich bluzek nie nosze ani bikini. Cytat:
A co robisz w sloikach? Cytat:
Juz nie moge sie doczekac kiedy wroca do swojego normalnego stanu/rozmiaru dzis siostrze opowiadalam jak bylo na spotkaniu z polozna i sama mnie zapytala jak ten czop wyglada, bo jej nic nie odchodzilo ani w 1 ani w 2 ciazy. Cytat:
Wie ktoras czy Infakol na kolki jest na recepte?bo tego mi chyba brakuje dla malej. ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Ta moja polozna tez mi wcz to uswiadomila ze to nie idzie tak raz dwa. ze rozwarcie czasem dlugo sie robi mimo regularnych skurczy. No i przykladem jest tez moja siostra ktora od 2-7 rana w domu czekala na zmiane personelu , o ktorej wam juz kiedys wspominalam jak to o 2 odeslali ją do innego szpitala.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-06-14 o 18:32 |
||||||
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobacze, co Małż wykombinuje, jak nic fajnego, to worek próżniowy jak najbardziej Wydaje mi się, że Infakol nie jest na receptę, bo można go kupić przez net i nie piszą, że chcą receptę.
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od wczoraj jestem jakos pozytywnie nastawiona na akcje pt.poród ![]() Dziwnie spokojna jestem, chyba ze to chwilowy stan.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że świadomość, że będziesz miała położną, która zaopiekuje się tylko Tobą działa kojąco
|
|
|
#2296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozstępów współczuję, ale teraz są superlasery, więc się ich pozbędziesz Cytat:
Cytat:
teraz Ty nastawiona pozytywnie na poród - oby starczyło zapału do końca...
|
|
|
#2297 |
|
BAN stały
|
jeszcze jedna rzecz podpytywałam trochę koleżankę co niedawno rodziła i ona poleca do kąpieli parafinę (tylko nie wiem jaki to ma zapach
) ale podobno skóra po tym jak po oilatum.ja na kolkę kupiłam na razie herbatke granulowaną hippa z kopru a potem się zobaczy |
|
|
|
#2298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zwatpienie pewnie nie raz przyjdzie, ale wole nakrecac sie pozytywnie i odpedzac smutki, udawac ze ich nie ma.Mam jeszcze was.Bedziemy sie wspierac wzajemnie. Powiem wam tez ze juz nie moge sie doczekac chwil w ktorych bede wracala do siebie i bede sie upodabniala do dawnej Kaski.Do chwil gdzie bede pelna werwy i zapalu, gdzie wszystko sama bede mogla zrobic.Bez takiego brzuchola przed soba a z coreczka przy boku ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Infakol chce miec w tzw pogotowiu, bo serce pęka jak taki okruszek płacze a na pomoc za pozno, bo ciepla pielucha tylko lagodzi. Skorzystam z rady siostry ktora swojej coreczce podawala to o stalej porze, bo mala co dzien o tym samym czasie miala kolke, wiec zgrabnie ją omijała.Z pierwszym nie byla taka obrotna i pamietam jak plakala razem z nim bo domowe sposoby zawodzily. Dobrze ze kolki krotko trwaja.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-06-14 o 19:21 |
|||
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak mam podkładać poduszkę - pod biodro? będzie mi nie wygodnie z pupą w górze - nie rozumiem
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja liczę, że Malutek nie będzie miał kolek
|
|
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakładam ze spisz na boku.Ja nawet jakbym chciala na plecach to jest to awykonalne.Bardzo niewygodne,mala sie buntuje i wszystko mnie boli. Wracajac do boczku, to w tej pozycji wkładasz sobie podusie miedzy uda od mniej wiecej kolan. Od kad pierwszy raz sprobowalam, nie bylo nocy zebym z niej zrezygnowala. Cytat:
mysle ze jest szansa.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2302 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej grubaski
ale mnie stopy pieka - nie moge chodzic, padam na twarz a jeszcze musialam mlodego roli nauczyc na przedstawienie ![]() piszecie o rozstepach.........ja mam takie jak stad do warszawy ale....jakos w dupie to mam ![]() nie ma czego bo ja nad morzem nie mieszkam ![]() a chetnie bym posiedziala na plazy ale teraz to ja juz boje sie jezdzic taki kawalwolalabym nie rodzic gdzies tam
|
|
#2303 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Skierko łóżeczko b. ładne
Cytat:
![]() chodziło mi że słyszałam i czytałam o tym, że zielone i brązowe wody świadczą o niedotlenieniu malucha ![]() a co do czopa to może odejść wcześniej ale nie musi i może odejść dopiero razem z wodami już przy porodzie ![]() jeśli pocieszy Cie fakt to czereśnie jadłam dopiero 2 raz i ostatnio kupione nie były wcale takie dobre ![]() te pierwsze były o niebo słodsze, nawet małż się teraz krzywił, ale pożerał równo ze mną ![]() Cytat:
![]() mój śniadanie robi, ale żeby do łóżka ? co to to nie ![]() mi na razie rozstępów nie przybywa, ale jak napisałam "na razie" krótkich bluzek też nie noszę, bo uważam, że w moim wieku to już nieestetycznie i dziwnie wygląda więc nawet jak coś wyskoczy to żal mi nie będziezdążyłam się już w takich ciuszkach nachodzić jak byłam młodsza ![]() co do słoików to w tym roku mam w planie robić tylko słodkości i ewentualnie kilka słoików kiszonych ogórków. większość została niezjedzona z tamtego roku i w tym nie będę szaleć ![]() mam w planie robić, wiśnie, śliwki, czarną i czerwoną porzeczkę, borówki, sok z malin i co mi w zeszłym roku nie wyszło sok z agrestu Cytat:
![]() Cytat:
wypowiadały się pozytywnie Cytat:
a ściślej między kolanka ![]() ja też na to liczę i dlatego sama bedę pić herbatki z kopru i mięty
|
|
|
#2304 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a mi TZ przywiezie dzis z ogrodu od rodzicow caly kosz czeresni
![]() ![]() ![]() ![]() co do czopa.........jak ja rodzilam to mi nie odszedl
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
proszę
ale jeszcze nie naklejone, nie możemy zdecydować w którym miejscu nakleić
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
ale Ci dobrze z tym TZ-em
|
|
#2307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fajnie by było, to prawda
![]() Cytat:
, macie coś już położone na łóżko na wypadek odejścia wód w nocy?Czuję się pocieszona (z tymi czereśniami), ale tylko trochę ![]() Jakie z nas optymistki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Fajowe
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie serdecznie !!
Przepraszam ze tak rzadko tu zagladam, ale uczelnia, wykanczanie pracy licencjackiej, no i oczywscie przygotowania do obrony oraz codzienne wizyty u malego wymeczaja okropicznie. co do małego to jutro zdjecia rtg i bedziemy wiedziec jak jest czy sie leczymy i jak sobie dajemy rade ! takze w tym tygodniu o ile nie jutro napsize co i jak. na razie to tyle buźa
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczę na to że wody mi odejdą dopiero przy porodzie ![]() kupowałam w Castoramie, ale u mnie kosztowały 18,50 zł
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
witam wieczorną porą
![]() u mnie było dziś pięknie. Słonko grzało niesamowicie. Poopalałąm się trochę. Odkryłam że czeraśnie mi już dojrzały i najadłam się nimi tak że ledwie się ruszałam. A potem jeszcze trzeba było truskawki pozbierać i jak by można było ich nie zjeść? Więc "zeżarłam" ze śmietaną. Mniam jakie pyszne. A te sklepowe to niech się schowają ![]() skierka fajne łużeczko. Ja chyba jadę we wtorek po ten mebelek i też mam w planie takie z szufladą Piszecie o rozstępach... no cóż. Jeśli o mnie chodzi to moja mama bardzo trafnie to opisała " Twoja dupa wygląda jakby ci po niej czołg gąsienicami przejechał... "
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

jakby innych atrakcji było mało 
. Właśnie ta strona fizjologiczna mnie trochę przeraża
.
, ale chyba się szykują, bo i mnie swędzi skóra w okolicach pępka
Ale mam to juz w nosie... później sie będę tym martwić 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, macie coś już położone na łóżko na wypadek odejścia wód w nocy?