Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-14, 16:48   #2281
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć

w końcu ładna pogoda do nas zajrzała, choć przez okno widzę, że strasznie mocno wieje, ale słoneczko ładnie świeci a chmurek nie ma
(...)
naklejki oczywiście z Kubusiem

co do czopa to słyszałam to samo
U mnie też taka pogoda, wieje strasznie, ale przynajmniej nie pada .
A pokaż te naklejki
Słyszałaś, że czop nie musi odejść, tak?

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Coś mi świta, że jedno łączy się z drugim

Ja siebie też myślę, że najprędzej jest szansa, że się popłaczę albo powiem, że więcej dzieci w życiu nie chcę
A przypomniało mi się jeszcze, że położna nam opowiadała, że podobno wiele kobiet podczas porodu wymiotuje jakby innych atrakcji było mało
Bo ja też mam tę książkę

A ja kompletnie nie wiem, co może mi strzelić do głowy . Właśnie ta strona fizjologiczna mnie trochę przeraża .

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
i znowu chichotam, ale poczucie humoru z rana
To dobrze

Cass fajny awatarek, ale też Cię nie poznałam

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie u nas pogoda lepsza słoneczko zaczyna wychodzić. tylko ja się czuję do , wczoraj było ok, a dziś w nocy się wymęczyłam, biodra od leżenia na boku bolały jak się budziłam to ledwo się przełożyłam na drugi bok i nie wiem ale brzusio jakoś dziwnie bolało i twarde było. z samego rana mała brykała a teraz to się tylko przeciągnie raz na jakiś czas... i brzuch dalej momentami twardy.
wczoraj mąż łóżeczko poskładał ja założyłam ochraniacz i materac i tak się śmiejemy że Amelka zobaczyła że można wychodzić to się szkuje... we wtorek mam wizytę, mam nadzieję że się nic nie dzieje. tylko we wtorek mąż wyjeżdża do Poznania na szkolenie i wraca w środę i też do
no i wczoraj jak szliśmy się kąpać to znaleźliśmy nowe rozstępy , jedne te przy pępku na górze i dole - swędzą mocno, a drugie i to kilka z lewej str z boku na pośladku. nie mogę a myślałam że mnie to ominie.
to się pożaliłam, dziś się nigdzie nie ruszam - miałam ochote pojechać do herbaciarni ale chyba sobie odpuszczę przy obecnym stanie rzeczy...

miłego dnia mamusie
Wszystko możliwe
Az się boję oglądać swój brzuch dokładnie, jak piszecie o tych rozstępach , ale chyba się szykują, bo i mnie swędzi skóra w okolicach pępka

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja tez mam rozstepy przy pepku Jest ich coraz więcej mimo smarowania kremami i oliwką. Ale skórę mam bardzo napiętą, aż pepek zrobił sie wypukły I nawet zauwazyłam dwie pręgi na udzie w okolicy pachwiny Ale mam to juz w nosie... później sie będę tym martwić
Mój pępek już od dawna jest wypukły, a czasem można trafić tam na jakiś paluszek od środka

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Od kilku dni dłonie mi puchną i mrowieją strasznie,az bola mnie cały czas, stopy troche też. Ginka zlecila mi zrobienie dosatkowych badań, ide we wtorek je zrobić.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, ja tylko na chwilkę. U nas wszystko ok, wczoraj wysprzątałam całe mieszkanie i nic nawet brzuch mnie nie bolał To ja już nie wiem o co cho jak zwykle rano miałam parę skurczy i cisza. Zjadłam obiadek i lecę do cioci. Mam zamiar zwiększyć aktywność może to pomoże miłego dzionka
megi, czuję, że to już niebawem, masz syndrom wicia gniazda w rozkwicie

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
póki co leżę sobie i objadam się teraz arbuzem na zmianę z czereśniami, do truskawek mam chwilowo wstręt
A ja tylko raz jadłam czereśnie w tym roku i na dodatek mizerne były, buu...

Cytat:
mnie dziś boli jak na okres i to dość często, brzuszek twardy ale nie wiem czy to Amelka się wypycha czy co??? dość mam bo ostatnio dobrze się czułam. jutro dzwonię do gin może się uda przełożyć wizytę z wtorku wolę wiedzieć co i jak zanim mąż wyjedzie na te 2 dni. jakby co to go nie puszczę
dawno się tak źle nie czułam, mam nadzieję że to chwilowe
A może naprawdę Amelka postanowiła już wyjść?

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
(...)
On cały czas uważa, że ma chore oskrzela przez to okno w nocy, tzn. że ja otwierałam bo umierałąm z gorąca a on marzł...
No jasne...

Cytat:
to się pochwalę naszym łóżeczkiem

Załącznik 2309607 Załącznik 2309608 Załącznik 2309609 Załącznik 2309610

nie takie ładne jak wstawiała któraś z was ale póki nie mamy własnego kąta to i tym samym Amelka z nami musi się męczyć. no i sory za jakość. robione telefonem
Bardzo ładne , mam chyba takie samo łóżeczko (Radek II?). Ja na początku nie będę zakładała jednak ochraniacza, dopiero, jak Malutek zacznie się wiercić.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 16:55   #2282
skierka1981
BAN stały

Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)

Miramej, nie wywołuj mi Amelki z brzuszka te moje samopoczucie związane jest chyba z tym że mała robi mi tam przemeblowanie, wypycha się strasznie, ale może wreszcie postanowiła się obrócić...czuję ją wpoprzek jakoś bokiem się ułożyła. no nic zobaczymy jutro może uda mi się pójść
tak to radek II, fajne jest i ma szufladę - weszło mi tam sporo rzeczy.
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 17:03   #2283
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, nie wywołuj mi Amelki z brzuszka te moje samopoczucie związane jest chyba z tym że mała robi mi tam przemeblowanie, wypycha się strasznie, ale może wreszcie postanowiła się obrócić...czuję ją wpoprzek jakoś bokiem się ułożyła. no nic zobaczymy jutro może uda mi się pójść
Nie wywołuję, gdybam
Łóżeczko jest fajne, ale na szufladzie się zawiodłam, bo ta płyta jej nie przykrywa szczelnie, tylko wisi nad nią i to, co w szufladzie będzie się kurzyć . Ale Małż coś tam kombinuje . A dasz linka do pościeli i materaca?

H. MacLeod

.
Stary 2009-06-14, 17:16   #2284
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Nie wywołuję, gdybam
Łóżeczko jest fajne, ale na szufladzie się zawiodłam, bo ta płyta jej nie przykrywa szczelnie, tylko wisi nad nią i to, co w szufladzie będzie się kurzyć . Ale Małż coś tam kombinuje . A dasz linka do pościeli i materaca?

materac to kokos pianka i był razem z łóżeczkiem i pościelą, ale dam ci namiary do sprzedawcy to może pościel jest oddzielnie, musisz zobaczyć. ja z chęcią bym dokupiła taką falbankę żeby była od materaca w dół ale pewnie teraz już nic nie zrobie
to była bettina27
Stary 2009-06-14, 17:27   #2285
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czyli mozliwe ze jutro bedziesz miec wizyte tak?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 17:38   #2286
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czyli mozliwe ze jutro bedziesz miec wizyte tak?

będę dzwoniła i spróbuję przełożyć powiem że źle się czuję i wolałabym wizytę dzień wcześniej, poza tym mąż wyjeżdża we wtorek rano na szkolenie do poznania i w środę wraca i jakby coś się działo to będzie wiadomo czy ma jechać czy zostać bo potem póki on wróci z tego poznania...także spróbuję na jutro. troszkę mnie pobolewa dalej na dole, mała się wypycha - może po prostu się przewróciła mi jakoś i utknęła??nie wiem już co myśleć...
Stary 2009-06-14, 17:45   #2287
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
będę dzwoniła i spróbuję przełożyć powiem że źle się czuję i wolałabym wizytę dzień wcześniej, poza tym mąż wyjeżdża we wtorek rano na szkolenie do poznania i w środę wraca i jakby coś się działo to będzie wiadomo czy ma jechać czy zostać bo potem póki on wróci z tego poznania...także spróbuję na jutro. troszkę mnie pobolewa dalej na dole, mała się wypycha - może po prostu się przewróciła mi jakoś i utknęła??nie wiem już co myśleć...
mam nadzieje ze uda ci sie przelozyc wizyte i jutro bedziesz juz wiedziec co mała wyczynia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 17:50   #2288
skierka1981
BAN stały

Cytat:
mam nadzieje ze uda ci sie przelozyc wizyte i jutro bedziesz juz wiedziec co mała wyczynia
no też mam taką nadzieję chyba że jutro będzie lepiej to poczekam do wtorku. teraz mi się rozszalała ale to po krówkach i coli pewnie. a te jej wypychanie to aż boli. gin też mnie pewnie tylko zbada czy szyja ok i to wszystko. miałam jej ok 36-37 tc przypomnieć o ułożeniu Amelki i miała sprawdzać to nie wiem chyba tylko usg sprawdzi ułożenie, zobaczymy co powie. a w czwartek na wymaz
Stary 2009-06-14, 17:56   #2289
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
materac to kokos pianka i był razem z łóżeczkiem i pościelą, ale dam ci namiary do sprzedawcy to może pościel jest oddzielnie, musisz zobaczyć. ja z chęcią bym dokupiła taką falbankę żeby była od materaca w dół ale pewnie teraz już nic nie zrobie
to była bettina27
Dzięki , a czemu chcesz falbankę?

Cytat:
A może jej ciasno? Mój Kubuś ciągle się pcha

H. MacLeod

.
Stary 2009-06-14, 18:08   #2290
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Dzięki , a czemu chcesz falbankę?

A może jej ciasno? Mój Kubuś ciągle się pcha
falbanka by przykryła te puste miejsce między dnem łóżeczka który teraz jest wysoko a spodem, ale nie da rady teraz czegoś takiego dokupić wiec zostawię jak jest.
mi się też Amelka pcha ale do tego dochodzą bóle podbrzusza jak na okres a jak posiedzę i wstanę to takie ciągnięcie - akurat to chyba nie tylko ja mam. może wymyślam ale dla spokoju sprawdzę.
jeju panikuję boję się kiedy się zacznie i jak to będzie...a najbardziej że mąż będzie w pracy i póki dojedzie i prysznic weźmie (musi bo pracuje na fermach kur a po czymś takim do szpitala nie może) i boję się że będę sama, że nie będzie mnie komu zawieżć...take tam (musze pospisywać nr tel do znajomych, jednej koleżanki brat ma auto ale pracuje na zmiany to jak sie trafi, ale męża koleżanka z pracy w sumie będzie mogła )- muszę o tym pomyśleć, konto na komórce mam już doładowane jakby co

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-06-14 o 18:12
Stary 2009-06-14, 18:10   #2291
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
falbanka by przykryła te puste miejsce między dnem łóżeczka który teraz jest wysoko a spodem, ale nie da rady teraz czegoś takiego dokupić wiec zostawię jak jest.
mi się też Amelka pcha ale do tego dochodzą bóle podbrzusza jak na okres a jak posiedzę i wstanę to takie ciągnięcie - akurat to chyba nie tylko ja mam. może wymyślam ale dla spokoju sprawdzę.
Mnie to akurat nie przeszkadza, ale możesz kupić jeszcze jedno prześcieradło, właśnie z falbanką .
Sprawdź, lepiej wiedzieć

H. MacLeod

.
Stary 2009-06-14, 18:30   #2292
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Witam niedzielnie
Pospałam dzisiaj do 10 i czuje sie niewypoczęta. To napewno przez tą pogodę bo u nas od rana znów pada Już mam dosc tej pogody...
Mamy srodek czerwca a pogoda jak w listopadzie...brrr

Ja dzisiaj obiadku nie gotuje mama nas zaprosiła i bardzo dobrze bo nie chce mi sie nic gotować Bede leniuchować i pewnie jakiś film obejrze.

A co tam u Was mamuski? Jakie plany na niedziele?
j dzis sniadanko mialam podane do łózka...mężus dba o mnie na tej koncowce naprawde nad wyraz

Wstapilismy do mamy i zalapalismy sie na pyszny obiadek, i tym sposobem dzis nic nie robilam.

Wtawilam tylko pelna pralke samych rózowych malenstw, ktore jutro poprasuje.
I mysle czy zabrac sie za beze co Svinecka podawala, bo cos za mna chodzi i sama nie wiem co.

No i chcialam powiedziec ze zmiane avatarka poznalam, i od razu wiedzialam ze to ty,a nawet pamietam twoj poprzedni

Cytat:
... biodra od leżenia na boku bolały jak się budziłam to ledwo się przełożyłam na drugi bok i nie wiem ale brzusio jakoś dziwnie bolało i twarde było. z samego rana mała brykała a teraz to się tylko przeciągnie raz na jakiś czas... i brzuch dalej momentami twardy.

no i wczoraj jak szliśmy się kąpać to znaleźliśmy nowe rozstępy , jedne te przy pępku na górze i dole - swędzą mocno, a drugie i to kilka z lewej str z boku na pośladku. nie mogę a myślałam że mnie to ominie.
to się pożaliłam, dziś się nigdzie nie ruszam - miałam ochote pojechać do herbaciarni ale chyba sobie odpuszczę przy obecnym stanie rzeczy...
probowalas spac z poduszka zlozona miedzy nogami? mi to naprawde pomaga a tez w nocy bolało.Wyciagnelam zapasowa poduszke, skladam ja na pol i wkladam miedzy nozki i nic mnie boli.

Ja u siebie nie zaobserwowalam zadnego rozstepu, a srednio intensywnie sie smaruje...wciaz mam to samo opakowanie ziajki.
Maz mnie ogladal gdzie moj wzrok juz nie siega i poki co nic, ale po porodzie moze wyjda.Zadna tragedia dla mnie.Krotkich bluzek nie nosze ani bikini.

Cytat:
stópki mnie bolą, ale obiadek zrobiony, truskaweczki też i zamrażalnik mam już prawie pełny, a takie miałam jeszcze plany co do mrożonek, a tu

teraz będzie akcja słoiki
a ja swoj ogolocilam, zjedlismy mrozone musy truskawkowe i trzeba narobic znowu.

A co robisz w sloikach?

Cytat:
Jakie badania zleciła Ci ginka? Wspólczuje opuchlizny Kto jak kto ale ja i Katarzynka wiemy najlepiej co to znacza obrzęki
dzis moje stopki dosc ladnie wygladaja...
Juz nie moge sie doczekac kiedy wroca do swojego normalnego stanu/rozmiaru

Cytat:
dzis siostrze opowiadalam jak bylo na spotkaniu z polozna i sama mnie zapytala jak ten czop wyglada, bo jej nic nie odchodzilo ani w 1 ani w 2 ciazy.

Cytat:
a moze worek prozniowy zda egzamin w takiej szufladzie?

Wie ktoras czy Infakol na kolki jest na recepte?bo tego mi chyba brakuje dla malej.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
jeju panikuję boję się kiedy się zacznie i jak to będzie...a najbardziej że mąż będzie w pracy i póki dojedzie i prysznic weźmie (musi bo pracuje na fermach kur a po czymś takim do szpitala nie może) i boję się że będę sama, że nie będzie mnie komu zawieżć...take tam (musze pospisywać nr tel do znajomych, jednej koleżanki brat ma auto ale pracuje na zmiany to jak sie trafi, ale męża koleżanka z pracy w sumie będzie mogła )- muszę o tym pomyśleć, konto na komórce mam już doładowane jakby co
och...skierko kazda ma stres przed tym co nie znane...kazda z nas ma obawy jak to bedzie... jedno jest pewne...porod nie trwa 5minut, wiec mysle ze maz twoj zdazy ze wszystkim.
Ta moja polozna tez mi wcz to uswiadomila ze to nie idzie tak raz dwa. ze rozwarcie czasem dlugo sie robi mimo regularnych skurczy.
No i przykladem jest tez moja siostra ktora od 2-7 rana w domu czekala na zmiane personelu , o ktorej wam juz kiedys wspominalam jak to o 2 odeslali ją do innego szpitala.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-06-14 o 18:32
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 18:35   #2293
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
dzis siostrze opowiadalam jak bylo na spotkaniu z polozna i sama mnie zapytala jak ten czop wyglada, bo jej nic nie odchodzilo ani w 1 ani w 2 ciazy.

a moze worek prozniowy zda egzamin w takiej szufladzie?

Wie ktoras czy Infakol na kolki jest na recepte?bo tego mi chyba brakuje dla malej.
Szkoda, bo po czopie wiedziałabym, że już coś ruszyło

Zobacze, co Małż wykombinuje, jak nic fajnego, to worek próżniowy jak najbardziej

Wydaje mi się, że Infakol nie jest na receptę, bo można go kupić przez net i nie piszą, że chcą receptę.

H. MacLeod

.
Stary 2009-06-14, 18:46   #2294
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, bo po czopie wiedziałabym, że już coś ruszyło

Zobacze, co Małż wykombinuje, jak nic fajnego, to worek próżniowy jak najbardziej

Wydaje mi się, że Infakol nie jest na receptę, bo można go kupić przez net i nie piszą, że chcą receptę.
tak wydumalam ze brakuje mi wlasnie tego infakolu, obcinaczek/nozyczek,jeszcze jednej buteleczki np. do herbatki, no i sprytusiku bo mam gencjane ale szkoda bedzie mi brudzic te male,rozowe slodkosci.

Od wczoraj jestem jakos pozytywnie nastawiona na akcje pt.poród
Dziwnie spokojna jestem, chyba ze to chwilowy stan.

Stary 2009-06-14, 18:55   #2295
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
tak wydumalam ze brakuje mi wlasnie tego infakolu, obcinaczek/nozyczek,jeszcze jednej buteleczki np. do herbatki, no i sprytusiku bo mam gencjane ale szkoda bedzie mi brudzic te male,rozowe slodkosci.

Tez nie mam nic na kolkę, ale na razie nie będę kupowała, butelkę mam jedną, najwyżej dokupię, jak będziemy potrzebowali więcej, no i spirytus też muszę kupić.

Myślę, że świadomość, że będziesz miała położną, która zaopiekuje się tylko Tobą działa kojąco . Na mnie by podziałała

H. MacLeod

.
Stary 2009-06-14, 18:57   #2296
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie mamusie u nas pogoda lepsza słoneczko zaczyna wychodzić. tylko ja się czuję do , wczoraj było ok, a dziś w nocy się wymęczyłam, biodra od leżenia na boku bolały jak się budziłam to ledwo się przełożyłam na drugi bok i nie wiem ale brzusio jakoś dziwnie bolało i twarde było. z samego rana mała brykała a teraz to się tylko przeciągnie raz na jakiś czas... i brzuch dalej momentami twardy.
wczoraj mąż łóżeczko poskładał ja założyłam ochraniacz i materac i tak się śmiejemy że Amelka zobaczyła że można wychodzić to się szkuje... we wtorek mam wizytę, mam nadzieję że się nic nie dzieje. tylko we wtorek mąż wyjeżdża do Poznania na szkolenie i wraca w środę i też do

miłego dnia mamusie
mnie biodra tez bolą od jakiegoś czasu i niestety nie przechodzi, więc tu Cię nie pocieszę - będziesz tak spać jeszcze jakiś czas
rozstępów współczuję, ale teraz są superlasery, więc się ich pozbędziesz

Cytat:
ale masz zaplanowana niedzielea morza zazdroszcze!!
ja chyba tez kupie klapki pod prysznic i wezme tylko jedne-zadnych kapci.....
już pisałam, ale się powtórzę - ja tez biorę tylko klapki

Cytat:

wiem o co Ci chodziło - przecież zdaję sobie sprawę, ze poród to nic przyjemnego, ale tak się sama pocieszam - nie chciałm Cie łapać za słówka
teraz Ty nastawiona pozytywnie na poród - oby starczyło zapału do końca...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:05   #2297
skierka1981
BAN stały

jeszcze jedna rzecz podpytywałam trochę koleżankę co niedawno rodziła i ona poleca do kąpieli parafinę (tylko nie wiem jaki to ma zapach ) ale podobno skóra po tym jak po oilatum.
ja na kolkę kupiłam na razie herbatke granulowaną hippa z kopru a potem się zobaczy
Stary 2009-06-14, 19:26   #2298
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że świadomość, że będziesz miała położną, która zaopiekuje się tylko Tobą działa kojąco . Na mnie by podziałała
jeszcze jakby tak mozna bylo obdzielic Męża polową nieprzyjemnych doswiadczen porodowych to bylo by juz luxsuowo
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mnie biodra tez bolą od jakiegoś czasu i niestety nie przechodzi, więc tu Cię nie pocieszę - będziesz tak spać jeszcze jakiś czas

wiem o co Ci chodziło - przecież zdaję sobie sprawę, ze poród to nic przyjemnego, ale tak się sama pocieszam - nie chciałm Cie łapać za słówka
teraz Ty nastawiona pozytywnie na poród - oby starczyło zapału do końca...
tobie tez poduszka nie pomaga? dla mnie to sie glupie wydawalo a pomaga w 100%

Zwatpienie pewnie nie raz przyjdzie, ale wole nakrecac sie pozytywnie i odpedzac smutki, udawac ze ich nie ma.Mam jeszcze was.Bedziemy sie wspierac wzajemnie.

Powiem wam tez ze juz nie moge sie doczekac chwil w ktorych bede wracala do siebie i bede sie upodabniala do dawnej Kaski.Do chwil gdzie bede pelna werwy i zapalu, gdzie wszystko sama bede mogla zrobic.Bez takiego brzuchola przed soba a z coreczka przy boku

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
jeszcze jedna rzecz podpytywałam trochę koleżankę co niedawno rodziła i ona poleca do kąpieli parafinę (tylko nie wiem jaki to ma zapach ) ale podobno skóra po tym jak po oilatum.
ja na kolkę kupiłam na razie herbatke granulowaną hippa z kopru a potem się zobaczy
zdaje sie ze widzilam taka herbatke po pierwszym tygodniu ale nie wiem czy to z kopru.

Infakol chce miec w tzw pogotowiu, bo serce pęka jak taki okruszek płacze a na pomoc za pozno, bo ciepla pielucha tylko lagodzi.
Skorzystam z rady siostry ktora swojej coreczce podawala to o stalej porze, bo mala co dzien o tym samym czasie miala kolke, wiec zgrabnie ją omijała.Z pierwszym nie byla taka obrotna i pamietam jak plakala razem z nim bo domowe sposoby zawodzily.
Dobrze ze kolki krotko trwaja.

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-06-14 o 19:21
Stary 2009-06-14, 19:34   #2299
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze jakby tak mozna bylo obdzielic Męża polową nieprzyjemnych doswiadczen porodowych to bylo by juz luxsuowo

tobie tez poduszka nie pomaga? dla mnie to sie glupie wydawalo a pomaga w 100%

Zwatpienie pewnie nie raz przyjdzie, ale wole nakrecac sie pozytywnie i odpedzac smutki, udawac ze ich nie ma.Mam jeszcze was.Bedziemy sie wspierac wzajemnie.

Powiem wam tez ze juz nie moge sie doczekac chwil w ktorych bede wracala do siebie i bede sie upodabniala do dawnej Kaski.Do chwil gdzie bede pelna werwy i zapalu, gdzie wszystko sama bede mogla zrobic.Bez takiego brzuchola przed soba a z coreczka przy boku

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

zdaje sie ze widzilam taka herbatke po pierwszym tygodniu ale nie wiem czy to z kopru.

Infakol chce miec w tzw pogotowiu, bo serce pęka jak taki okruszek płacze a na pomoc za pozno, bo ciepla pielucha tylko lagodzi.
Skorzystam z rady siostry ktora swojej coreczce podawala to o stalej porze, bo mala co dzien o tym samym czasie miala kolke, wiec zgrabnie ją omijała.Z pierwszym nie byla taka obrotna i pamietam jak plakala razem z nim bo domowe sposoby zawodzily.
ja też mam wrażenie, ze to uczucie, ze nie można dziecku pomóc jest najgorsze - ja już to mam jak mały ma czkawkę i mam wrażenie, ze sie męczy, albo sie bardzo przeciąga i tez mi się wydaje, ze mu jest tam ciasno i źle

ale jak mam podkładać poduszkę - pod biodro? będzie mi nie wygodnie z pupą w górze - nie rozumiem

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:34   #2300
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
No cóż, nie można mieć wszystkiego
A ja liczę, że Malutek nie będzie miał kolek

H. MacLeod

.
Stary 2009-06-14, 20:06   #2301
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak mam podkładać poduszkę - pod biodro? będzie mi nie wygodnie z pupą w górze - nie rozumiem
nie, nie nie pod biodro
zakładam ze spisz na boku.Ja nawet jakbym chciala na plecach to jest to awykonalne.Bardzo niewygodne,mala sie buntuje i wszystko mnie boli.
Wracajac do boczku, to w tej pozycji wkładasz sobie podusie miedzy uda od mniej wiecej kolan. Od kad pierwszy raz sprobowalam, nie bylo nocy zebym z niej zrezygnowala.

Cytat:
No cóż, nie można mieć wszystkiego
hmmm ale fajnie by bylo mysle ze jest szansa.

Stary 2009-06-14, 20:16   #2302
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej grubaski

ale mnie stopy pieka - nie moge chodzic, padam na twarz a jeszcze musialam mlodego roli nauczyc na przedstawienie

piszecie o rozstepach.........ja mam takie jak stad do warszawy ale....jakos w dupie to mam

Cytat:
ale masz zaplanowana niedzielea morza zazdroszcze!!
nie ma czego bo ja nad morzem nie mieszkam
a chetnie bym posiedziala na plazy ale teraz to ja juz boje sie jezdzic taki kawal
wolalabym nie rodzic gdzies tam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 20:27   #2303
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
to się pochwalę naszym łóżeczkiem
Skierko łóżeczko b. ładne

Cytat:
U mnie też taka pogoda, wieje strasznie, ale przynajmniej nie pada .
A pokaż te naklejki

A ja tylko raz jadłam czereśnie w tym roku i na dodatek mizerne były, buu...
Yyy, pokręciłam coś
chodziło mi że słyszałam i czytałam o tym, że zielone i brązowe wody świadczą o niedotlenieniu malucha

a co do czopa to może odejść wcześniej ale nie musi i może odejść dopiero razem z wodami już przy porodzie

jeśli pocieszy Cie fakt to czereśnie jadłam dopiero 2 raz i ostatnio kupione nie były wcale takie dobre
te pierwsze były o niebo słodsze, nawet małż się teraz krzywił, ale pożerał równo ze mną

Cytat:
j dzis sniadanko mialam podane do łózka...mężus dba o mnie na tej koncowce naprawde nad wyraz

Ja u siebie nie zaobserwowalam zadnego rozstepu, a srednio intensywnie sie smaruje...wciaz mam to samo opakowanie ziajki.
Maz mnie ogladal gdzie moj wzrok juz nie siega i poki co nic, ale po porodzie moze wyjda.Zadna tragedia dla mnie.Krotkich bluzek nie nosze ani bikini.

A co robisz w sloikach?
no, no ale ten Twój małż Cię rozpieszcza
mój śniadanie robi, ale żeby do łóżka ?
co to to nie

mi na razie rozstępów nie przybywa, ale jak napisałam "na razie"
krótkich bluzek też nie noszę, bo uważam, że w moim wieku to już nieestetycznie i dziwnie wygląda więc nawet jak coś wyskoczy to żal mi nie będzie
zdążyłam się już w takich ciuszkach nachodzić jak byłam młodsza

co do słoików to w tym roku mam w planie robić tylko słodkości i ewentualnie kilka słoików kiszonych ogórków.
większość została niezjedzona z tamtego roku i w tym nie będę szaleć
mam w planie robić, wiśnie, śliwki, czarną i czerwoną porzeczkę, borówki, sok z malin i co mi w zeszłym roku nie wyszło sok z agrestu

Cytat:
no, no ja to się staram na razie nie dopuszczać do siebie nawet myśli o porodzie

Cytat:
o parafinie wspominały położne
wypowiadały się pozytywnie

Cytat:
między nóżki a ściślej między kolanka

Cytat:
ja też na to liczę i dlatego sama bedę pić herbatki z kopru i mięty

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 20:36   #2304
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a mi TZ przywiezie dzis z ogrodu od rodzicow caly kosz czeresni

co do czopa.........jak ja rodzilam to mi nie odszedl
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 20:38   #2305
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
U
A pokaż te naklejki
proszę
ale jeszcze nie naklejone, nie możemy zdecydować w którym miejscu nakleić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miś 1.jpg (62,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miś 2.jpg (58,8 KB, 11 załadowań)

Stary 2009-06-14, 20:42   #2306
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ale Ci dobrze z tym TZ-em

Stary 2009-06-14, 20:45   #2307
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm ale fajnie by bylo mysle ze jest szansa.
Fajnie by było, to prawda

Cytat:
Yyy, pokręciłam coś
chodziło mi że słyszałam i czytałam o tym, że zielone i brązowe wody świadczą o niedotlenieniu malucha

a co do czopa to może odejść wcześniej ale nie musi i może odejść dopiero razem z wodami już przy porodzie

jeśli pocieszy Cie fakt to czereśnie jadłam dopiero 2 raz i ostatnio kupione nie były wcale takie dobre
te pierwsze były o niebo słodsze, nawet małż się teraz krzywił, ale pożerał równo ze mną
(...)
ja też na to liczę i dlatego sama bedę pić herbatki z kopru i mięty
Te wody, czopy mnie przerażają , macie coś już położone na łóżko na wypadek odejścia wód w nocy?

Czuję się pocieszona (z tymi czereśniami), ale tylko trochę

Jakie z nas optymistki

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
proszę
ale jeszcze nie naklejone, nie możemy zdecydować w którym miejscu nakleić

Fajowe , widziałam takie w hurtowni i w Castoramie po ok. 15 zł, a Twoje drogie były? Ja też kupię coś z Kubusiem

H. MacLeod

.
Stary 2009-06-14, 20:46   #2308
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam sie serdecznie !!

Przepraszam ze tak rzadko tu zagladam, ale uczelnia, wykanczanie pracy licencjackiej, no i oczywscie przygotowania do obrony oraz codzienne wizyty u malego wymeczaja okropicznie.
co do małego to jutro zdjecia rtg i bedziemy wiedziec jak jest czy sie leczymy i jak sobie dajemy rade ! takze w tym tygodniu o ile nie jutro napsize co i jak. na razie to tyle buźa

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 20:48   #2309
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Te wody, czopy mnie przerażają , macie coś już położone na łóżko na wypadek odejścia wód w nocy?

Czuję się pocieszona (z tymi czereśniami), ale tylko trochę

Jakie z nas optymistki

Fajowe , widziałam takie w hurtowni i w Castoramie po ok. 15 zł, a Twoje drogie były? Ja też kupię coś z Kubusiem
ja nic nie kładę
liczę na to że wody mi odejdą dopiero przy porodzie

kupowałam w Castoramie, ale u mnie kosztowały 18,50 zł

Stary 2009-06-14, 20:52   #2310
kamilka
Zadomowienie

witam wieczorną porą
u mnie było dziś pięknie. Słonko grzało niesamowicie. Poopalałąm się trochę. Odkryłam że czeraśnie mi już dojrzały i najadłam się nimi tak że ledwie się ruszałam. A potem jeszcze trzeba było truskawki pozbierać i jak by można było ich nie zjeść? Więc "zeżarłam" ze śmietaną. Mniam jakie pyszne. A te sklepowe to niech się schowają
skierka fajne łużeczko. Ja chyba jadę we wtorek po ten mebelek i też mam w planie takie z szufladą
Piszecie o rozstępach... no cóż. Jeśli o mnie chodzi to moja mama bardzo trafnie to opisała " Twoja dupa wygląda jakby ci po niej czołg gąsienicami przejechał... "
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości