|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Pogoda u nas była ładna jak latałam po mieście od rana, a teraz jak wróciłam, pada deszcz i grzmi
![]() Ale miło spędziłam przedpołudnie - byłam w pracy - w sumie na chwilkę wpadłam - ale oczywiście przeciągnęło się do prawie 3 godzin pogaduszek z kumpelą, kierownikiem i jeszcze kierownikiem regionalnym, bo akurat przyjechał ![]() A potem wracając zahaczyłam o lumpex ( ![]() ![]() Ehhh normalnie chyba się uzależniam od tych zakupów małych ciuszków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nika - może i mały masz ogródek, ale ważne, że jest właśnie taki kąt na powietrzu, żeby czas odetchnąć ![]() A to moje dzisiejsze zdobycze ![]()
![]() |
#4712 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety nie nasz, ale ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chcielismy kupic ten dom, ale wlasciciele nie chca sprzedac ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobilam jeszcze zdjecie fosy ![]() ![]() Ps. Na ostatnim zdjeciu, od lewej zabytkowa brama (przyjezdzaja ja turysci fotografowac) ![]() W srodku budynek w ktorym kiedys pieczono chleb, a po prawej dom w ktorym mieszkamy ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-25 o 13:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Rozeznanie
|
Aniago w Artmedzie Usg ze zdjęciami i opisem 150 zł, jeśli chce się płytkę to trzeba dopłacić 50 zł ... czyli w sumie 200.
Jutro wyprawa do Lublina i oczywiście zachacze o McDonald ... Big Mac z frytkami ...
#4714 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko ja jakaś senna jestem. Dziś mój wraca do domku, jakąś sałatkę chcę przygotować, a nie mam siły by wyjść do pobliskiego warzywniaka. Ja też się boję straty swojego Maleństwa. Tym bardziej, że nie wiem co mnie napadło po tej ostatniej wizycie i nie ma sekundy abym o Nim nie myślała. On jest naprawdę! Jestem taka szczęśliwa a zarazem pełna jakiś dziwnych uczuć, których nie jestem w stanie nazwać. Zakochałam się... W każdej chwili na myśl o nim, mogę się popłakać i śmiać ze szczęścia...odbiło mi. Sama staram się przemawiać sobie do rozsądku, że nie mogę myśleć źle, bo stracę, to co najważniejsze - radość z tego co mnie spotkało - ale ten strach gdzieś się czai. To tak, jak naprawdę się zakochasz, jesteś pijana ze szczęścia ale zarazem boisz się to szczęście utracić... Jeśli chodzi o witaminki to ja od początku ciąży biorę Feminatal Metafolin od 13 tyg. dodatkowo z DHA dokładnie Feminatal Metafolin 400 + DHA i od ostatnich badań (niska hemoglobina) dodatkowo łykam co drugi dzień Tardyferon (żelazo) Cytat:
Nika od strony ulicy masz jak na promenadzie (nie macie tam płotka?) - sympatycznie. Na zew. siedziałabym cały boży dzień. co prawda też mam podwórko, ale ... eh trzeba się za niego w końcu zabrać... Zartownis ale kusisz...my "lubiejemy" takie klimaty i jeszcze trochę a zwalimy się tam z całym naszym majdanem ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-06-25 o 13:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jezeli chodzi o witaminki to ja tez bralam od poczatku feminatal ale od paru tygodni juz zaprzestalam. ostatnio gdzies przeczytalam ze po witaminach potem dzieci rodza sie duze. no i moim zdaniem cos w tym jest bo teraz prawie wszystkie kobiety biora te witaminy i wiekszosc noworodkow rodzi sie z duzą wagą urodzeniową. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę ogródeczków. Baaaardzo zadroszczę.
![]() Twój, żartownisiu, w ogóle powalił mnie na kolana. Ogród marzenie. Ale bym miała ochotę poleżec na kocyku, powdychac zapach trawy. Zostałam spaczona po tym jak 5 lat z mojego życia spędziłam na wsi. Mam nadzieję, że kiedyś będzie nas stac na wyniesienie się z blokowiska. A ja proszę i proszę od roku o głupi stolik i krzesełka na balkon ![]() Beznadzieja. Coś nie w sosie dziś jestem. Moje dziecię mnie tylko zabawia - wierci się jak szalone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie w rodzinie jedna przyszła mamusia też bierze te witaminy, a mimo to dzidzie ma malusią ![]() ja biorę te witaminki bo polecili mi wszyscy znajomi farmaceuci, no i podobno dzieci są po nich mądre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |
Zadomowienie
|
dziewczyny macie czasem mdlosci na takim etapie ciazy??
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
kurcze ja juz sama nie wiem czy brac czy nie brac ![]() ![]() wlasnie niektorzy lekarze tak bardzo zalecaja aby je brac, inni natomiast nie bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() Czy łykanie feminatal czy wymienienie ich na inne, nie ma większego znaczenia - ważne żebyś jakieś witaminki łykała. A jak masz wątpliwości, to poradź się swojego ginekologa, czy zaufanego farmaceuty. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
Też łykam Feminatal metafolin + DHA.
Jednego dnia łykam witaminki a drugiego DHA. Nie biorę ich razem, bo przeraża mnie ilośc witaminy E jaką w te tablety wpakowali. I w tabletce i w kapsułce jest tego 130% RDA - razem 260%! Uważam, że przyjmowanie w tabletkach witamin rozpuszczalnych w tłuszczach w takiej dawce nie jest wcale dobre. Mój lekarz beztrosko twierdzi, że to bezpieczne. Podobnie twierdzi firma Merck. Mnie jednak na studiach czego innego uczono... Przegięcie w żadną stronę nie jest wskazane |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||||
Zakorzenienie
|
Kochane, okienka w salonie umyte a nawet w kuchnni...kwiaty w ogródku i w domu podlane, szafki w kuchni umyłam...chyba mnie dopadł syndrom wicia gniazda..ciągle myślę co by tu jeszcze naprawić, udoskonalić, posprzątać....
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o cholera no coś ty ??? przepuklina?? a jak to się ma do tego rozwarstwiania mięśni...okropność. nie robię tego ćwiczenia...brrrr kochanie, ja też nie mam ręki do kwiatów, bardzo mi pomogła teściowa, doradziła itp ![]() ![]() Cytat:
![]() to prawda, ogródeczek nam się marzył. właśnie mały bo ja ręki do roślinek to nie mam... Cytat:
![]() nie, nie mamy od ulicy płotka i na naszej dzielnicy nikt nie ma. My mamy to tymi krzaczkami ogrodzone więc jak siedzimy to i tak nikt nas nie widzi. mieszkamy w bardzo spokojnym miejscu, 5 minut od parku, 1 min od rzeki ( z obu stron) wszędzie takie właśnie domki jak nasz z maleńkimi uroczymi ogródkami, przemili spokojni ludzie i rodzinki. czasem nawet samochodu na noc nie zamkniemy i nic się nie dzieje ![]() ptaszki śpiewają, samochód to czasem tylko przejedzie i to zwykle ktoś kto tam mieszka bo tak to nic, cisza spokój, zaraz za zakrętem rzeczka można siedzieć z kocem i łowić rybki...Holendrzy robią to namiętnie, całe szczęście nie mój mąż hihi ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale piaskownica dla Leny pewnie się zmieści ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zmieści się ![]() ![]() cholerka...musze dla uczelni policzyć ile mają mi wypłacić za przejazdy ...masakra ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie brzmi jak bajka ![]() nasz domek buduje sie poza miastem, wedlug mnie to jest NASZE MIEJSCE NA ZIEMI, kocham to miejsce, wydaje mi sie stworzone dla naszej rodzinki i nie zamienilabym w chwili obecnej na zadne inne ale.... do bajki to mu daleko. rzecz w tym ze to jest nowopowstajace osiedle domkow jednorodzinnych i okolica to w wiekszosci place budowy, bloto, brak urzadzonych drog. no ale poczekamy jeszcze troche i tez bede czula sie jak w bajce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W złą godzinę o tym sprzątaniu napisałam, bo właśnie wyciągnęłam tego grata i chciałam wyjąć kabel i się nie da, zaklinował się w środku. A na forum zajrzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Twoje maleństwo pewnie codziennie w czymś innym będzie paradowało ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | |
Zakorzenienie
|
słuchajcie, moja córka wbiła mi stópkę w pępek...normalnie zwariowała tak się rusza, wzięłam gitarę, zaśpiewałam, uspokoiła się, odłożyłam gitarę, żeby do was napisać i... kopniaczki w pępek....
![]() Cytat:
a ja zakochałam się w naszym mieście, w naszej ulicy, w czerwonych dachach domków, w spiewie ptaków, w spokoju i ciszy, w tej zieleni. wogóle nie tęsknię do Rotterdamu i tak, czuję się tu jak w bajce ![]() Woman, jeszcze troszkę i zamieszkasz w bajkowym domku i dzielnica wypięknieje, jak się budowy skończą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | ||||
Zadomowienie
|
Ciasto juz sie upieklo, pachnie caly dom
![]() ![]() ![]() Ide ostrzyc pudla, a potem na gore sprzatac ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() "Przyjezdzajta" TZ uwielbia gosci, dopiero by sie ucieszyl ![]() Cytat:
![]() Oj nie wiem czy to prawda ![]() ![]() ![]() Cytat:
Pewnie, ze z drugiej strony jesli czegos bedzie za duzo to tez nie dobrze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
dzisiaj zrobilam na obiad zapiekanke z ziemniaczkow, boczku, cebuli i duuuzej ilosci sera. do tego salata, szczypiorek, pomidorki i smietana. moj maz tak palaszowal obiadek ze az mu sie uszy trzesly i juz chyba 10 raz slysze jaki dzis przepyszny obiadek ugotowalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
opuszki palców mi spuchły i śpiewam z youtube...
![]() a to dla was dziewczynki i waszych dzieciaczków, piękna piosenka, piękny teledysk: http://www.youtube.com/watch?v=MZOn8bjC_mQ so patiently they wait for the given birth date while buying clothes and dipers through modern technology they watch so carefully the growing little fingers good night miracle of love sleep tight, I'll sing you a lullaby to on nas hihihi szczególnie część o ciuszkach ![]()
![]() |
#4730 |
Zadomowienie
|
o jakiej pojemnosci kupujecie butelki?? bo widze ze sa i 150ml i 260ml.
ja juz dwa dni studiuje na temat butelek i smoczkow i zdecydowalam sie na firme tommee tippee- jednak lepsze ma rekomendacje niz avent- no zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Jakoś tak mi się udaje coś ładnego kupić
![]() Cytat:
![]() Muszę w końcu je trochę uporządkować - zrobiłam już nawet miejsce w szafce na pólkach, bo póki co to część leży w szafie luzem, a część na wierzchu, co bym mogła codziennie patrzeć i dotykać ![]() Aniago widzę, że jesteś - pisz jak po USG ![]()
![]() |
#4732 |
Zadomowienie
|
Nadrobie was wieczorem bo teraz bardzo burza u mnie szaleje, napisze tylko jak na wizycie było. Oczywiście nie wiemy jaka płec bo maluszek nie chciał pokazać, waży 680 gram, wszystkie parametry ma w normie, termin się nie zmienił, troszkę mnie lekarz wkurzył bo zrobił tylko zdjęcia brzuszka, główki i rączki, kolejne usg mam w 30 tygodniu. Zapisałam się na 3 D na poniedziałek jak damy rade z czasem to pójdziemy
![]()
#4733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co jest wkurzajace w Avent to to , ze pojemniczki do przechowywania mleka i zywnosci sprzedaja osobno pokrywki i osobno pojemniczki ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-25 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i widzę, że całkiem dorodnego mieszkańca masz pod serduchem ![]() A gdzie idziesz w końcu na to 3 D ?
![]() |
#4735 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moje dziecko ma po prostu czas ćwiczeń....
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zadomowienie
|
Miss.hot zapisałam sie do Top Medical co prawda terminów wolnych już nie było ale trafiłam na jakąś miłą pani i zapisała mnie po za listą i kazał przyjść, a ile Twój synio ważył ?Mój lekarz zrobił mi normalne usg.
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-25 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wole wszystko juz miec w zapasie niz wysylac po takie zakupy meza, bo z nim to "niewiara" ![]() ![]() ja mam zamiar kupic takze laktator- mam nadzieje ze go nie uzyje- ale wole zeby lezal i kurzem zarastal niz by mialo go zabraknac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, butelki zawsze trzeba mieć pod ręką, dlatego kupię na pewno dwie. jeśli okaże się, że nie mogę karmić piersią wtedy zobaczymy ile będzie potrzeba i jak duże i się zakupi. póki nie wiem kupię dwie. ja mogę wysłać męża, jeśli mu napiszę albo wytłumaczę co ma kupić to kupi bez problemu. nad laktatorem nadal się zastanawiam. jest też możliwość wypożyczenia go u nas , więc sama jeszcze nie wiem...pomyslimy ..
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-25 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Nika1980;12943095]z tego co wiem jesli dziecko ma kolki i jest karmione piersią to ty masz wypić herbatkę z koperku- a dziecko ją wyssie z twoim mlekiem.
QUOTE] serio??????? kurcze a moja przyjaciolka ktora karmila piersia to poila malenstwo herbatka z koperkim w butelce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
Witam późnym popołudniem! Jesteśmy po obiedzie, herbatce i chałwie. Niestety więcej energii od mnie ma brzdąc. Strasznie się dziecko wierciło mi w brzuchu jakiś czas temu. Jednak mam plan związany z porządkami w szafie w sypialni. Nawet sobie w pracy rozrysowałam na kartce, co gdzie przełożę itd.
![]() Piszecie o upałach. A co to takiego? ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Dziewczyny, macie super ogródeczki ![]() sweetpinky, współczuję CC. Też chciałabym tego uniknąć, ale czego się nie robi dla dobra dziecka? (bo dla swojego dobra, czytaj: brak bólu podczas parcia, nigdy ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Dobra, znikam do pracy. Jak siedzę, to mnie cholernie boli kręgosłup. Muszę się trochę rozruszać ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.