Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-26, 15:58   #4951
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
A ja złapałam doła i się popłakałam
Bez powodu
miss, przeczytaj te teksty z podanego przez zartownis linka
jak się jeszcze raz popłaczesz, to tylko ze śmiechu gwarantuje
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 16:00   #4952
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Sorejna szkoła rodzenia w szpitalu 2 gdzie uczęszczam - kończe kurs za tydzień - jedyne co ci mogę powiedzieć że było całkiem fajnie ( za darmo) i dużo gratisów dostałam sudocrem gazetki oliwkę i za tydzień mają być butelki z aventu.. są wykłady i są ćwiczenia - jak cię cos interesuje to pisz ( nie wiem kiedy jest następny termin szkolenia- byś musiała zadzwonić)

Dzięki dziewczynki za porady odnośnie plażowania
Stary 2009-06-26, 16:03   #4953
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Och moje drogie, TE JAKŻE CENNE INFORMACJE PRZETRANSPORTOWAŁAM NA LAPTOPA )
Chciałam je wkleić tu, ale teks jest za duży, także będę wklejać partiami
....
....
....

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Sorejna szkoła rodzenia w szpitalu 2 gdzie uczęszczam - kończe kurs za tydzień - jedyne co ci mogę powiedzieć że było całkiem fajnie ( za darmo) i dużo gratisów dostałam sudocrem gazetki oliwkę i za tydzień mają być butelki z aventu.. są wykłady i są ćwiczenia - jak cię cos interesuje to pisz ( nie wiem kiedy jest następny termin szkolenia- byś musiała zadzwonić)

Dzięki dziewczynki za porady odnośnie plażowania

masz rację - zadzwonię i się zorientuję - thx

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-06-26 o 19:19
Stary 2009-06-26, 16:35   #4954
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
To była akurat odpowiedź na mój post to może tak w skrócie podzielisz się wnioskami co kupować, a czego nie?
Trochę tego jest, nie wiem czy interesują Cię bardziej ubranka, sprzęty, kosmetyki?

Polecane są często konkretne firmy, np. nożyczki chicco, szczotka do włosów Canpol. Jeśli chodzi o pieluchy to królują Pampersy i Huggiesy - z reguły jeśli jedne nie pasowały mamie i dziecku to te drugie spisywały się super. Z tańszych warte wypróbowania są pieluszki z Rossmana, Happy, Lidl - Cień, Biedronka - Dada.

Kosmetyki Hipp i Nivea. Zdecydowanie nie J&J - najczęsciej uczulają. Zamiast oliwki do kąpieli polecana jest zwykła parafina. Linomag zamiast Sudocremu. Alantan, Bepanthen na podrażnienia i na poranione brodawki. Chusteczki Pampers, Nivea, Clinick, Bambino, Bella. Na nie są chusteczki z Biedronki Dada, Huggies i Happy.

Wkłady laktacyjne polecane są np. Chicco, J&J, Bella, Nuka. Nie polecane są z Rossmana. Osłonki na brodawki też nie są polecane. Najlepiej też zaopatrzyć się we wkłady laktacyjne i jednorazowe flizelinowe majtki. Po porodzie naturalnym bardzo polecany jest preparat Tantum Rosa - jest w saszetkach i można sobie rozrabiać np. w butelce po wodzie mineralnej.

Laktator jednak w większości polecany jest elektryczny niż ręczny, np. Avent, Madela.
Biustonosz do karmienia Alles, Amazonka.

Plantex - na problemy z bruszkiem, Calgel - żel na dziąsła, Bobotic i Sab Simplex - na kolki, Viburca - na stany niepokoju, Disnemar (sól fizjologiczn) i Frida - na katar. Spirytus 70% do przemywania pępuszka.

Proszek do prania Dzidziuś, Lovella i Jelp.

Butelki Avent, szklane TT i dr Brown.
Polecany jest ręcznik z kapturkiem (najlepiej mieć 2) i jednej normalny.

Duże rozbieżności są w kwestii konieczności posiadania przewijaka, rogala do karmienia, rożka z usztywnieniem, sterylizatora do butelek, podgrzewacza do butelek. Ja z tych rzeczy kupię chyba tylko rożek. Sterylizator to dla mnie zbędna rzecz, a podgrzewacz kupię jak okaże się że nie mogę karmić piersią.

Jeśli chodzi o karuzele do łóżeczka, maty edukacyjne i leżaczek to opinie też są bardzo różne - jedne mamy były zachwycone, inne twierdzą że się nie przydały. Ja uznałam, że kupimy wszystkie te rzeczy, bo się nam przydadzą.

Interesowała mnie też kwestia materacyka, kiedyś moje kolMoeżanki używały gryczano - kokosowego, ale obecnie bardziej polecany jest materac pianka wysokoelastyczna i kokos (nie taki zwykły piankowy).
Oczywiście na początku nie używa się poduszki, ale jeśli dziecko ulewa to można kupić poduszkę klin którą wkłada się pod materac. Jeśli chodzi o okrycie to jedne mamy polecają śpiworki a inne kołderkę.

To tak w bardzo dużym skrócie - nie wiem czy to coś pomoże czy jeszcze bardziej Ci namieszałam

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
My już od zeszłych wakacji planowaliśmy, że w tym roku do Grecji śmigniemy. No i ciąża nas ciutkę uziemiła, więc tylko krótkie i niedalekie wypady zaliczamy.
Grecję polecam byliśmy w zeszłym roku. W tym roku planowaliśmy Hiszpanię, ale dzidzia zmieniła nasze plany. Za to w przyszłym roku odbijemy sobie te wakacje z dzidzią - trzeba korzystać bo do 3 roku życia nie płaci się za przelot i pobyt dziecka

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
wlasnie zastanawiam sie nad pewnym rozwiazaniem ale nie mam pomyslu... zaloze sie ze Wy mi pomozecie
w naszym domku planujemy odzielny pokoik dla dziecka. jest on na pietrze. chce by od poczatku synek z niego "korzystal". nasza sypialnia jest blisko. no w zwiazku z tym, czy powinnam kupic drugie lozeczko do naszej sypialni, by dziecko w nocy bylo bezposrednio przy nas???? a nie chce tego lozeczka ktore planuje miec w pokoju malego codzinnie przenosic w te i z powrotem.planuje by w dzien dziecko spalo jednak w swom pokoju , pomimo ze ja bede w wiekszosci "funkcjonowac na dole.a i tak bede miala elektroniczna nianie...takze chyba nie bedzie problemu jak ja bede na dole a dziecko na gorze?????
co wy o tym myslicie?? Nika Ty tez chyba mieszkasz w domku i tez planujesz oddzielny pokoik dla Lenki i jak wy rozwiazujecie ten problem?
My co prawda nie mieszkamy w domku, ale też zastanawiamy się już na kwestią spania Małej. Podobnie jak Ty chciałam, żeby w dzień Mała spała w swoim pokoju, a w nocy z nami i dlatego prawdopodbnie kupimy kołyskę. Kołyska akurat starszy na te 5-6 m-cy kiedy na noc będziemy spać z Dzidzią, a później będzie już spać u siebie w łóżeczku.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 16:38   #4955
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
a w takim leżaczku-bujaczku to dziecko, od którego miesiąca może leżeć
Może leżeć od urodzenia

kashin- co do bobaska to chyba takiego nie dają w zestawie , ja pomału zaczynam kompletować wyprawke dla siebie i dla maleństwa, teraz musze sie rozejrzeć za jakimiś koszulkami do karmienia

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Sliczny lezaczek, a torba super, przydalaby mi sie taka na fitnes, chyba tez kupie cos podobnego

Nie wiedzialam, ze Triumph ma staniki do karmienia i do tego tak tanio
dzięki, mam taką nadzieje że potem tez mi sie przyda na fitnes

Cytat:
w takim razie trzeba będzie się rozejrzeć za takim bajerem. tylko czy mi to będzie niezbędne, jak my na razie jeden pokój mamy

Dziewczyny czy do łóżeczka kupujecie te osłonki ? ja dostałam taką gratis do łóżeczka (cienką na całą długość) jak już to wolałabym szerszą no i myślałam też o baldachimie co osłoni małego od światła czy takiego dziennego, czy od lampy, tv ( nasze mieszkanie to jedno duże pomieszczenie) wiem, że niektórzy uważają to za siedlisko kurzu, ale u mnie kurzu nie ma (sprzątam codziennie). Co Wy o tych akcesoriach myślicie?

No i pościel...jak to z nią jest? potrzebna na początku, czy nie? bo wiem, że poduszka w pierwszych miesiącach jest zbędna ale kołderka? chyba, że ten rożek? eh...
co do leżaczka, to jest super rzecz, przy synku sie sprawdził, dużo miejsca nie zajmuje, a zawsze mozna połozyc maleństwo żeby co kolwiek w domku zrobić
co do pościeli, to na początek wystarczy tylko rożek, ale potem sie przydaje,a jeśli chodzi o ochraniacze na szczebelki to tez sie przydają bo jak dziecko podrośnie to nie obija sie o szczebelki, a baldachim i moskitiery podobaja mi sie , chociaż zbierają kurz, ale mozna je odczasu do czasu przeprać

orzeszek- fajna lista, skopiowałam sobie ją

Edytowane przez joannah
Czas edycji: 2009-06-26 o 16:43
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 16:39   #4956
aniago25
Zadomowienie

Kochane godzine was nadrabiałam, ale wy macie tempo teraz przez tą przeprowadzkę mam mniej czasu na net a nawet w ciągu dnie nie mam w ogóle :/
Dzisiaj na dworze pół dnia z mężem składalismy meble do kuchni i pralismy dywany mam całe ręce i ramiona czerwone od słońca.
Miss.hot co to za dołowanie się? głowa do góry i bananek na buźce
Ciekawa jestem jak tam po wizycie Fasoleczki
Ja dzisiaj stanełam na wadze i sie przeraziłam w tydzień przybył mi kilogram, byłam w szoku mam już 6 kg na plusie.
Orzeszek buźka dla ciebie za te informacjię

Uciekam pranie wieszać tyle jest jeszcze do zrobienia a mój mąż już za tydzień leci nie wiem jak my się wyrobimy
Stary 2009-06-26, 16:45   #4957
Orzeszek.1
Zadomowienie

Mam nadzieję że komuś przyda się ta lista, bo mnie na pewno Ochraniacz do łożeczka faktycznie się przydaje, zwłaszcza jak mały szkrab zaczyna obijać główkę o szczebelki :-D

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 16:57   #4958
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
skasowałaś jakże cenne te informacje

zarownis a co śmierć łóżeczkowa ma wspólnego z osłonką bo nie kumam za bardzo
Szczerze, ja tez nie, ale gdzies to bylo wypunktowane
W kazdym badz razie, noworodek nie bedziechyba po lozeczku sie rozbijal.
W zasadzie chce kupic, bo mje dwie siory tez uzywaly i zadowolone
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 17:24   #4959
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
ja oprocz tego ze bede miala dalej do naszej sypialni niz do pokoiku dziecka (najbardziej co mnie powstrzymuje przed rozwiazaniem by dziecko tam przebywalo takze w dzien), to obawiam sie jednej rzeczy- ze maly sie przyzwyczai do sypialni i potem bedzie ciezko go przekwaterowac do jego pokoju. wszystkie moje kolezanki mnie pouczaja zebym tak nie robila- ze tak wlasnie u nich bylo i dziecko za nic w swiecie nie chcialo spac samo w swoim pokoju nawet do poznego wieku). no i po trzecie w pokoiku dzieciecym bede miala wszystko, i szafki w ktorych beda niezbedne rzeczy dla malenstwa, i przewijak i cala reszta. dla mnie byloby niewygodne caly tej majdan przenosic do sypialni....
A ja się tego nie obawiam. Możemy jeden z pokoi zamienić na dziecięcy, ale zrobimy do gdzieś po roku/półtora. Gorzej jest z odzwyczajaniem dziecka od spania z rodzicami w jednym łóżku.

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Oglądałam staniki do karmienia w Triumphie ale nie było mojego rozmiaru, bo bym kupiła taki jak ten http://www.allegro.pl/item672007543_...ilia_80_e.html
O! Jaki ładny. Ale cena powalająca

Cytat:
wlasnie czytalam ze wskazane jest zakladnie tampona podczas takich kapieli.
Nie używam tamponów, nawet do basenu (jak mam @, to po prostu nie idę pływać), a mimo to nie wiem, co to jest grzybica. Chodzę w ciąży do aquaparku i w tym czasie miałam robioną cytologię. Czyściutko

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
---------------------

Wiecie co! ? mój mąż zrobił mi niespodziankę i wrócił dziś dwie godzinki wcześniej do domku!
Więc zmykam i trzymajcie kciuki za moje usg jak zdąże to odezwę się jeszcze w weekend a jak nie to w poniedziałek

w razie co życzę pięknego weekendu!!!!
za wizytę i czekam na relację.

Cytat:
Oslonki na szczebelki chce kupic, ale w zasadzie chyba na poczatku tez powinno ich nie byc (smierc lozeczkowa)
Baldachim tez raczej odradzaja, ale jeszcze musze o tym odczytac

Ogolnie baldachim jest dobry jesli chodzi np o muchy i komary, a u nas na wiosce tego ci dostatek. Ale wtedy trzeba kupic ten uchwyt do baldachimu, zeby mozna bylo cale lozeczko zakryc.
Ja na razie chyba nie kupie, bo maly urodzi sie jesienia, a much i komarow o tej porze nie ma
A co mają osłonki na szczebelki do śmierci łóżeczkowej? To prędzej kołderka może być jedną z przyczyn. Osłonki przydają się, gdy dziecko zaczyna się mocniej wiercić w łóżeczku, żeby zamortyzować ewentualne uderzenia główką w szczebelki. Ja muszę jakieś osłonki częściowe zakładać już od początku, żeby zminimalizować nawiewy zimnego powietrza spod okna. Ale z baldachimu rezygnuję. Wystarczy, że na oknie mam rolety i będą jeszcze ciemne zasłony.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Zapomniałam napisać, że odebrałam z poczty kombinezonik dla brzdąca, który dwa tygodnie temu wygrałam na Allegro. Jest słodki i taki milusi

A teraz idę dalej szaleć "porządkowo"
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 17:26   #4960
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Wróciłam już do domku.
Zaraz będę papuniać pierożki z serem

Co do usg ... to hmm nie jestem jakoś szczególnie zadowolona, z lekarza który je przeprowadził, to po pierwsze.

Po drugie DZIEWCZYNKA Tymoteuszka
Po trzecie jest strasznie malutka 950 gram Jak to możliwe? Przecież jem, odżywiam się, biorę witaminy, nie przeciążam się Wygląda na tydzień młodszą

Po czwarte idę Was nadrabiać .... wredne kobiety

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:03   #4961
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że komuś przyda się ta lista, bo mnie na pewno Ochraniacz do łożeczka faktycznie się przydaje, zwłaszcza jak mały szkrab zaczyna obijać główkę o szczebelki :-D
lista jest rewelacyjna - już sobie ją skopiowałam

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Wróciłam już do domku.

Co do usg ... to hmm nie jestem jakoś szczególnie zadowolona, z lekarza który je przeprowadził, to po pierwsze.

Po trzecie jest strasznie malutka 950 gram Jak to możliwe? Przecież jem, odżywiam się, biorę witaminy, nie przeciążam się Wygląda na tydzień młodszą

między nami jest tylko 1 dzień różnicy ;-) i mój dzidziuś też mały i o tydzień młodszy - nadgonią zobaczysz..

mam straszną zgagę...

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Cześć dziewczynki
Czytam, czytam, ale nie m0ge was nadrobić

Dziekuje bardzo

Co do witaminek to ja łykam co ty, prenetal classic i prenatal z DHA

Co do butelek z Aventu i karmienia piersią, to ja musiłam dokarmiać synka od początku mlekiem modyfikowanym i dawałam mu właśnie butelke Avent i nie zabuzyło to karmienia piersia, chętnie ssał pierś, nawet zabardzo, bo traktował ją jako smoczek

Ostatnio udało nam sie kupić leżaczek taki jak ten, uzywany,za połowe ceny nowego lezaczka http://www.allegro.pl/item669931565_...ozowe_sny.html

Wczoraj bylismy na zakupach i udało mi sie kupic taniej torbe do szpitala taka jak ta, troche wygląda jak męska, ale to nic najważniejsze że jest ciemna, podem przyda nam sie na wyjazdy. http://www.allegro.pl/item663079009_..._podrozna.html

Oglądałam staniki do karmienia w Triumphie ale nie było mojego rozmiaru, bo bym kupiła taki jak ten http://www.allegro.pl/item672007543_...ilia_80_e.html
ja dostałam podobny leżaczek tyle że niebieski - ma fajną funkcję wibracje - młodemu bedzie dupkę wibrowało hahahahah

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 18:50   #4962
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Ja za tydzień będę się chwalic fotkami
Umówiliśmy się w Centrum Praga (tak jak Joannah polecała ) na przyszły wtorek na 19. Już się nie mogę doczekac!!!
Jak juz będziesz po to czekam na relacje i fotki.

Cytat:
ps. ja dzisiaj kolejny dzien spedzam w kuchni wiecej czasu niz zwykle dzis zrobilam lasagne- o matko juz prawie gotowa i cudownie pachnie nie chce jej palaszowac sama bo mezulek ma byc za jakies pol godziny- kurcze ale nie wiem jak ja to wytrzymam, juz slinka mi cieknie
poprosze o przepis, uwielbiam lasagne, ale jeszcze nigdy nie robiłam

Cytat:
Wróciłam już do domku.

Gratuluje dziewczynki
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 19:18   #4963
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:

Gratuluję córeczki
teraz to będziesz miała dylemat jak ją nazwać, no chyba że rzeczywiście zostanie Tymoteuszka

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
T

Polecane są często konkretne firmy...
to bardzo przydatne informacje, tym bardziej, że właśnie jestem na etapie przygotowywania wyprawki (na razie w głowie)

słyszałam, że kosmetyki należy ograniczyć do minimum np. zamiast smarować oliwką kąpać malucha np. w żelach bez mydła, polecane jest też Oilatum, ewentualnie mydło bambino
do smarowania pupci linomag lub sudokrem
i praktycznie z chemii to wszystko
i radzi się nie kąpać całego malucha codziennie tylko np. co drugi dzień

powoli się uczę
Stary 2009-06-26, 19:20   #4964
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Wróciłam już do domku.

To różowe gratulacje! A wagą dziecka się nie przejmuj. Nadgoni. A poza tym, chyba nie chcesz kolosa urodzić
Stary 2009-06-26, 19:49   #4965
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam już do domku.

Gratulacje
Nie przejmuj sie, ze jest troszke mniejsza w koncu to dziewczynka, jeszcze sie przestraszysz jak z niej wyrosnie koszykarka 1.80 cm
Stary 2009-06-26, 19:52   #4966
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
To różowe gratulacje! A wagą dziecka się nie przejmuj. Nadgoni. A poza tym, chyba nie chcesz kolosa urodzić
Cytat:
Gratuluję córeczki
teraz to będziesz miała dylemat jak ją nazwać, no chyba że rzeczywiście zostanie Tymoteuszka

to bardzo przydatne informacje, tym bardziej, że właśnie jestem na etapie przygotowywania wyprawki (na razie w głowie)

słyszałam, że kosmetyki należy ograniczyć do minimum np. zamiast smarować oliwką kąpać malucha np. w żelach bez mydła, polecane jest też Oilatum, ewentualnie mydło bambino
do smarowania pupci linomag lub sudokrem

powoli się uczę
Cytat:
Jak juz będziesz po to czekam na relacje i fotki.

poprosze o przepis, uwielbiam lasagne, ale jeszcze nigdy nie robiłam

Gratuluje dziewczynki

Dziękuję

Od razu proszę o zmiane na stronie głownej z zielonej nadziei ... na różowe

No Tymoteuszka raczej nie zostanie już bardziej Julitka
No i jak tu się przestawić po 7 miesiącach z Tymka na Julite??? Ehhh ...
Co tutaj, tak pusto, jak nigdy???

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Gratulacje
Nie przejmuj sie, ze jest troszke mniejsza w koncu to dziewczynka, jeszcze sie przestraszysz jak z niej wyrosnie koszykarka 1.80 cm
Dziękuję
No wystarczy jej po mamusi 1.70

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ

Edytowane przez Fasoleczk4
Czas edycji: 2009-06-26 o 19:59
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 19:56   #4967
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Dziękuję

No Tymoteuszka raczej nie zostanie już bardziej Julitka
No i jak tu się przestawić po 7 miesiącach z Tymka na Julite??? Ehhh ...
Co tutaj, tak pusto, jak nigdy???

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Dziękuję
No wystarczy jej po mamusi 1.70
Ale masz jeszcze dwa miesiące, żeby się przestawić na Julitę. Ja to być może będę musiała się "przestawiać" po porodzie, tylko dalej nie wiem, na co, bo imię dziewczęce nadal nie wybrane w każdym razie nadal mam nadzieję, że w brzuszku mam bębniarza, a nie bębniarkę

No pusto, pusto. W końcu to wieczór weekendowy. Ja kończę sprzątanie sypialni.
Stary 2009-06-26, 20:02   #4968
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

wcale nie tak pusto - na wątku jest 6 osób tylko nikomu się pisać niechce

ja właśnie spałaszowałam 3 chisburgery i shejka waniliowego bo miałam straszną ochotę ...i nadal męczę się ze zgagą okropne uczucie
Stary 2009-06-26, 20:05   #4969
nimitz
Raczkowanie

o ludzie!! jakie wy produktywne dziewczyny!!!

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
hello ja po badaniach ufff glukoza w tym przy Werze jakos lepiej znosiłam a teraz napierw myslałam ze zwroce a docelowa padłam po drugim pobraniu tzn prawie mroczki juz miałam i Pani misiała mnie na łóżko odprowadzić
Ja mam tak przy kazdym kluciu Przewaznie uprzedzam od razu panie ktore mi pobieraja krew, ze moge pasc jak dluga i mnie kluja na lezaco jak dziecko! juz sie boje co to bedzie jak sie okaze ze przy glukozie beda mnie kluc 3 razy pod rzad

Cytat:
Ja mam N-ke swojego czasu walsnie tam zaczełam Housa ogladać ale teraz nie mamy pakietu filmowego bo uwazam ze dla jedego serialu szkoda płacic u nas jak tylko włącze TV mala wola Jim Jam bo oczywiscie pakiet Dzieci mamy, TZ ma Discovery, a ja Styl Moda Muzyka A Housa tez ubostwiam, zdecydowanie serial w moim klimacie troche skrzywiony

Jesteś wrazliwa to nie wiem czy by ci przypadl do gustu bo jest w niektorych względach kontrowersyjny najlepsza jest moja mama ona inne pokolenie (po 60-stce jest) i jak czasami słyszala "chamskie" teksty dr Housa do pacjentow to kwitowała "tyle sobie lekarze z ludzi robia" a to nie o ty w tym chodzi
troche o nim;
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dr_House
a serial jest bardzo wysoko oceniany przez krytyków filmowych. Gazeta Washington Post nazwała go najlepszym dramatem medycznym od debiutu "Ostrego Dyżuru". Serial został także wyróżniony licznymi nagrodami, między innymi nagrodą Emmy za najlepszy scenariusz w roku 2005, zaś Hugh Laurie za rolę doktora House'a zdobył Złoty Glob dla najlepszego aktora w dramacie telewizyjnym w roku 2006 i ponownie w roku 2007.
Tez kiedys ogladalam, naprawde dobry serial, polecam!

Cytat:
Wróciłam już do domku.

Gratulacje!!! Waga sie nie przejmuj, napewno jeszcze nadrobi!!!

U mnie znowu tak goraco ze nie mam na nic sily ani ochoty :/ popoludniu mialam nadzieje ze burza ochlodzi troche powietrze, ale zagrzmialo dwa razy i po burzy Te upały mnei wykoncza - nieznosze lata w miescie!

Ktos tu pisal o lezaczkach, ja mam w planie taki zakup, ale zastanawiam sie jeszcze na takim 3 w 1 (lezaczek, hustawka, krzeselko) http://www.allegro.pl/item663748106_...delux_3w1.html co o nim sadzicie??
Stary 2009-06-26, 20:10   #4970
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
o ludzie!! jakie wy produktywne dziewczyny!!!

Ja mam tak przy kazdym kluciu Przewaznie uprzedzam od razu panie ktore mi pobieraja krew, ze moge pasc jak dluga i mnie kluja na lezaco jak dziecko! juz sie boje co to bedzie jak sie okaze ze przy glukozie beda mnie kluc 3 razy pod rzad

Tez kiedys ogladalam, naprawde dobry serial, polecam!

Gratulacje!!! Waga sie nie przejmuj, napewno jeszcze nadrobi!!!

U mnie znowu tak goraco ze nie mam na nic sily ani ochoty :/ popoludniu mialam nadzieje ze burza ochlodzi troche powietrze, ale zagrzmialo dwa razy i po burzy Te upały mnei wykoncza - nieznosze lata w miescie!

Ktos tu pisal o lezaczkach, ja mam w planie taki zakup, ale zastanawiam sie jeszcze na takim 3 w 1 (lezaczek, hustawka, krzeselko) http://www.allegro.pl/item663748106_...delux_3w1.html co o nim sadzicie??
kurcze ale bajer
mam taki zwykły z funkcją kołysania i leżanki ( można go postawić nieruchomo) a tu jeszcze bujawka
tylko szkoda że dzieci tak szybko rosną i na krótko wystarczy
Stary 2009-06-26, 20:11   #4971
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
No pusto, pusto. W końcu to wieczór weekendowy. Ja kończę sprzątanie sypialni.
no wlasnie, wieczor weekendowy, a TZ znowu wybyl do pracy
Juz mi zapowiedzial, ze jutro rano tez musi cos zrobic.
Mam ochote sie rozwiesc, juz nie mam sil
Stary 2009-06-26, 20:11   #4972
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja nie planuję leżaczka. Po pierwsze to jeszcze za wcześnie, po drugie mam w domu kota i nie wiem, czy byłby sens zostawiać dziecko w leżaczku na kociej "wysokości". Wolę póki co chustę, bo jest bardziej wielofunkcyjna.
Stary 2009-06-26, 20:12   #4973
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

idę się kąpać papappa
Stary 2009-06-26, 20:26   #4974
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Różowe gratulacje Fasoleczk
A z wagą, to jak pisały dziewczyny - jeszcze córa nadrobi

Orzeszek - fajna lista, pewnie się przyda, już sobie skopiowałam do mojego notatnika ciążowego
Precious dzięki za podsumowanie

Ja już po kąpieli z maseczką na twarzy się relaksuję
Humor mi wrócił w sumie, też dzięki koleżance z dwójką małych urwisów, którzy mnie odwiedzili po południu
Mąż pojechał na imprezę służbową i siedzę sobie samiuśka.....

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 20:36   #4975
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Różowe gratulacje Fasoleczk
A z wagą, to jak pisały dziewczyny - jeszcze córa nadrobi

Orzeszek - fajna lista, pewnie się przyda, już sobie skopiowałam do mojego notatnika ciążowego
Precious dzięki za podsumowanie

Ja już po kąpieli z maseczką na twarzy się relaksuję
Humor mi wrócił w sumie, też dzięki koleżance z dwójką małych urwisów, którzy mnie odwiedzili po południu
Mąż pojechał na imprezę służbową i siedzę sobie samiuśka.....
Masz jeszcze nas
Stary 2009-06-26, 20:37   #4976
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Masz jeszcze nas
No wiem, wiem

Tylko jakoś tu pusto

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-06-26 o 20:38
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 20:42   #4977
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
No wiem, wiem

Tylko jakoś tu pusto
Dziewczyny leniuchują A ja coraz częściej robię przerwy w sprzątaniu i siadam do Wizażu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 20:42   #4978
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję córeczki

pupci linomag lub sudokrem do smarowania

powoli się uczę
Z tym sudokremem to jest tak, że stosuje się go wtedy kiedy maluszek ma już pieluszkowe zapalenie skórki, sudokrem wysusza krostki, dlatego nienależy go stosować na codzień, ale oczywiście warto mieć w swojej apteczce, natomiast bardzo polecany jest Linomag, nie tylko położne w szkole rodzenia, ale również w szpitalu polecają go-tani, a czyni cuda z pupcią niemowlaczka Kąpać faktycznie nie trzeba codziennie, przecież nasza pociecha nie będzie się od urodzenia bawić w błotku

Ach, ja również GRATULUJĘ CÓRY!!!!

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-06-26 o 20:45
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 20:52   #4979
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Gatulacje rózowe, a na kolor sie przestawiszrózowe okulary na świat
Zacznij dostrzegac pozytywne aspekty pisalaś ze twoja rodzina ze strony mamy uczuciowa i ty (baba w końcu) tez podalas sie bardziej w jej strone a tatko oziębly, to nastaw sie teraz ze twoja corcia tez bedzie cala mama
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-06-26 o 21:03
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 20:54   #4980
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Gatulacje rózowe, a na kolor sie przestawiszrózowe okulary na świat
Zacznij dostrzegac pozytywne aspekty pisalaś ze twoja rodzina ze strony mamy uczuciowa i ty (baba w końcu) tez podalas sie bardziej w jej strone a tatko oziębly, to nastaw sie teraz ze twoja corcia tez bedzie cala mama
Dobrze powiedziane (a właściwie napisane)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości