![]() |
#4951 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
Sorejna szkoła rodzenia w szpitalu 2 gdzie uczęszczam - kończe kurs za tydzień - jedyne co ci mogę powiedzieć że było całkiem fajnie ( za darmo) i dużo gratisów dostałam sudocrem gazetki oliwkę i za tydzień mają być butelki z aventu.. są wykłady i są ćwiczenia - jak cię cos interesuje to pisz ( nie wiem kiedy jest następny termin szkolenia- byś musiała zadzwonić)
Dzięki dziewczynki za porady odnośnie plażowania
#4953 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
masz rację - zadzwonię i się zorientuję - thx Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-06-26 o 19:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecane są często konkretne firmy, np. nożyczki chicco, szczotka do włosów Canpol. Jeśli chodzi o pieluchy to królują Pampersy i Huggiesy - z reguły jeśli jedne nie pasowały mamie i dziecku to te drugie spisywały się super. Z tańszych warte wypróbowania są pieluszki z Rossmana, Happy, Lidl - Cień, Biedronka - Dada. Kosmetyki Hipp i Nivea. Zdecydowanie nie J&J - najczęsciej uczulają. Zamiast oliwki do kąpieli polecana jest zwykła parafina. Linomag zamiast Sudocremu. Alantan, Bepanthen na podrażnienia i na poranione brodawki. Chusteczki Pampers, Nivea, Clinick, Bambino, Bella. Na nie są chusteczki z Biedronki Dada, Huggies i Happy. Wkłady laktacyjne polecane są np. Chicco, J&J, Bella, Nuka. Nie polecane są z Rossmana. Osłonki na brodawki też nie są polecane. Najlepiej też zaopatrzyć się we wkłady laktacyjne i jednorazowe flizelinowe majtki. Po porodzie naturalnym bardzo polecany jest preparat Tantum Rosa - jest w saszetkach i można sobie rozrabiać np. w butelce po wodzie mineralnej. Laktator jednak w większości polecany jest elektryczny niż ręczny, np. Avent, Madela. Biustonosz do karmienia Alles, Amazonka. Plantex - na problemy z bruszkiem, Calgel - żel na dziąsła, Bobotic i Sab Simplex - na kolki, Viburca - na stany niepokoju, Disnemar (sól fizjologiczn) i Frida - na katar. Spirytus 70% do przemywania pępuszka. Proszek do prania Dzidziuś, Lovella i Jelp. Butelki Avent, szklane TT i dr Brown. Polecany jest ręcznik z kapturkiem (najlepiej mieć 2) i jednej normalny. Duże rozbieżności są w kwestii konieczności posiadania przewijaka, rogala do karmienia, rożka z usztywnieniem, sterylizatora do butelek, podgrzewacza do butelek. Ja z tych rzeczy kupię chyba tylko rożek. Sterylizator to dla mnie zbędna rzecz, a podgrzewacz kupię jak okaże się że nie mogę karmić piersią. Jeśli chodzi o karuzele do łóżeczka, maty edukacyjne i leżaczek to opinie też są bardzo różne - jedne mamy były zachwycone, inne twierdzą że się nie przydały. Ja uznałam, że kupimy wszystkie te rzeczy, bo się nam przydadzą. Interesowała mnie też kwestia materacyka, kiedyś moje kolMoeżanki używały gryczano - kokosowego, ale obecnie bardziej polecany jest materac pianka wysokoelastyczna i kokos (nie taki zwykły piankowy). Oczywiście na początku nie używa się poduszki, ale jeśli dziecko ulewa to można kupić poduszkę klin którą wkłada się pod materac. Jeśli chodzi o okrycie to jedne mamy polecają śpiworki a inne kołderkę. To tak w bardzo dużym skrócie - nie wiem czy to coś pomoże czy jeszcze bardziej Ci namieszałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kashin- co do bobaska to chyba takiego nie dają w zestawie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pościeli, to na początek wystarczy tylko rożek, ale potem sie przydaje,a jeśli chodzi o ochraniacze na szczebelki to tez sie przydają bo jak dziecko podrośnie to nie obija sie o szczebelki, a baldachim i moskitiery podobaja mi sie , chociaż zbierają kurz, ale mozna je odczasu do czasu przeprać ![]() orzeszek- fajna lista, skopiowałam sobie ją ![]()
Kubuś ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/2dd354ee1d.png Ola ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/1eaf2db6d5.png My ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006062400900930.png Edytowane przez joannah Czas edycji: 2009-06-26 o 16:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zadomowienie
|
Kochane godzine was nadrabiałam, ale wy macie tempo teraz przez tą przeprowadzkę mam mniej czasu na net a nawet w ciągu dnie nie mam w ogóle :/
Dzisiaj na dworze pół dnia z mężem składalismy meble do kuchni i pralismy dywany mam całe ręce i ramiona czerwone od słońca. Miss.hot co to za dołowanie się? głowa do góry i bananek na buźce ![]() Ciekawa jestem jak tam po wizycie Fasoleczki ![]() Ja dzisiaj stanełam na wadze i sie przeraziłam w tydzień przybył mi kilogram, byłam w szoku ![]() Orzeszek buźka dla ciebie ![]() Uciekam pranie wieszać tyle jest jeszcze do zrobienia a mój mąż już za tydzień leci ![]()
#4957 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję że komuś przyda się ta lista, bo mnie na pewno
![]()
#4958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W kazdym badz razie, noworodek nie bedziechyba po lozeczku sie rozbijal ![]() ![]() W zasadzie chce kupic, bo mje dwie siory tez uzywaly i zadowolone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Zapomniałam napisać, że odebrałam z poczty kombinezonik dla brzdąca, który dwa tygodnie temu wygrałam na Allegro. Jest słodki i taki milusi ![]() A teraz idę dalej szaleć "porządkowo" ![]()
![]() |
#4960 |
Rozeznanie
|
Wróciłam już do domku.
Zaraz będę papuniać pierożki z serem ![]() Co do usg ... to hmm nie jestem jakoś szczególnie zadowolona, z lekarza który je przeprowadził, to po pierwsze. Po drugie DZIEWCZYNKA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po trzecie jest strasznie malutka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po czwarte idę Was nadrabiać .... wredne kobiety ![]()
#4961 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
mam straszną zgagę... ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4962 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz to będziesz miała dylemat jak ją nazwać, no chyba że rzeczywiście zostanie Tymoteuszka ![]() to bardzo przydatne informacje, tym bardziej, że właśnie jestem na etapie przygotowywania wyprawki (na razie w głowie) słyszałam, że kosmetyki należy ograniczyć do minimum np. zamiast smarować oliwką kąpać malucha np. w żelach bez mydła, polecane jest też Oilatum, ewentualnie mydło bambino do smarowania pupci linomag lub sudokrem i praktycznie z chemii to wszystko i radzi się nie kąpać całego malucha codziennie tylko np. co drugi dzień powoli się uczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj sie, ze jest troszke mniejsza w koncu to dziewczynka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() Od razu proszę o zmiane na stronie głownej z zielonej nadziei ... na różowe ![]() ![]() ![]() ![]() No Tymoteuszka raczej nie zostanie ![]() ![]() No i jak tu się przestawić po 7 miesiącach z Tymka na Julite??? Ehhh ... Co tutaj, tak pusto, jak nigdy??? ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() No wystarczy jej po mamusi 1.70 ![]()
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ ![]() Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-06-26 o 19:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No pusto, pusto. W końcu to wieczór weekendowy. Ja kończę sprzątanie sypialni.
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
wcale nie tak pusto - na wątku jest 6 osób tylko nikomu się pisać niechce
ja właśnie spałaszowałam 3 chisburgery i shejka waniliowego bo miałam straszną ochotę ...i nadal męczę się ze zgagą okropne uczucie
#4969 | |||
Raczkowanie
|
o ludzie!! jakie wy produktywne dziewczyny!!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie znowu tak goraco ze nie mam na nic sily ani ochoty :/ popoludniu mialam nadzieje ze burza ochlodzi troche powietrze, ale zagrzmialo dwa razy i po burzy ![]() Ktos tu pisal o lezaczkach, ja mam w planie taki zakup, ale zastanawiam sie jeszcze na takim 3 w 1 (lezaczek, hustawka, krzeselko) http://www.allegro.pl/item663748106_...delux_3w1.html co o nim sadzicie??
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam taki zwykły z funkcją kołysania i leżanki ( można go postawić nieruchomo) a tu jeszcze bujawka tylko szkoda że dzieci tak szybko rosną i na krótko wystarczy
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
Ja nie planuję leżaczka. Po pierwsze to jeszcze za wcześnie, po drugie mam w domu kota i nie wiem, czy byłby sens zostawiać dziecko w leżaczku na kociej "wysokości". Wolę póki co chustę, bo jest bardziej wielofunkcyjna.
#4973 |
Zadomowienie
|
idę się kąpać papappa
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z wagą, to jak pisały dziewczyny - jeszcze córa nadrobi ![]() Orzeszek - fajna lista, pewnie się przyda, już sobie skopiowałam do mojego notatnika ciążowego ![]() Precious dzięki za podsumowanie ![]() Ja już po kąpieli z maseczką na twarzy się relaksuję ![]() Humor mi wrócił w sumie, też dzięki koleżance z dwójką małych urwisów, którzy mnie odwiedzili po południu ![]() Mąż pojechał na imprezę służbową i siedzę sobie samiuśka.....
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-26 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny leniuchują
![]() ![]()
![]() |
#4978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ach, ja również GRATULUJĘ CÓRY!!!!
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-06-26 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zacznij dostrzegac pozytywne aspekty pisalaś ze twoja rodzina ze strony mamy uczuciowa i ty (baba w końcu) tez podalas sie bardziej w jej strone ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-26 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.