![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Jak tu za Wami nadążyć ?
![]() Rano pisałam na 4 stronie, a tu już 10 ![]() Dziś miałam bardzo wyczerpujący dzień - długo się zeszło z załatwianiem na uczelni, okazało się, że jakiś druk mój zgubili, musiałam latać od nowa wypełniać i dawać do podpisu, promotorka spóźniła się na spotkanie, rano jak oprawiałm pracę, to na tej ulicy z dwóch stron przystawili dużymi samochodami do zmieniania oświetlenia w lataniach i musiałam czekać uwięziona..... ehhh i jeszcze ten upał ![]() Ale na szczęście praca zdana, termin i godzina obrony wyznaczona ![]() A teraz idę trochę Was poczytać jeszcze od soboty ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-29 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Jak byliśmy w Pradze na wycieczce to nasz przewodnik również sugerował, że kobieta w ciąży powinna wypić piwko do obiadu-dla zdrowia, oczywiście...
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
A mnie dalej ta koszula przeraża... mam kupić koszulę na raz, przecież i tak nie będę w niej spać... Jedną rzecz kupiłam tylko na jednorazowe użycie (sukienkę do ślubu) no, ale żeby koszule nocną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
mi tez szkoda kasy ale co zrobić
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item673368173_...la_gratis.html Chociaż tu tego nie widać ![]()
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-06-29 o 17:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Moja siostra strasznie mamie wątrobe uciskała i ja też niestety na to cierpię. Tyle tylko, że mamie pomimo ułożenia pośladkowego kazali rodzić, bo siostra była drobniutka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-06-29 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
kurka co nadrobie jedną strone do wy dopiszecie następna, udusic to malo
![]() ![]() dlatego stwierdziłam ze napisze na raty: Nika Lenka i jej mieszkanko śliczne ![]() sweetpinky domek prześliczny no i okolica, życze szybkiego ukończenia ![]() ![]() aliisanka brzusio sliczny a mnie co wpadlo w oczy, tz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-29 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | ||||||
Zakorzenienie
|
W końcu nadrobiłam
![]() Mam nadzieję, że będę teraz bardziej na bieżąco ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w tej pierwszej to pod tym materiałem jest jakiś otwór ? Nika prześlicznie wyglądasz ![]() Cytat:
Sweetpinky śliczny domek - i widzę, że już wszystko obmyślane konkretnie na przyszłość ![]() Cytat:
![]() Mniammm ![]() Ciekawe jak Aniago po USG ![]() U nas taki parnik jest, że pomimo pootwieranych okien na oścież, musiałam włączyć wentylator pierwszy raz w tym roku ![]() Dobrze, że jutro siedzę w domciu, dopiero na 17:00 wizyta u gina ![]()
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
U nas też się zrobiło wreszcie upalnie, ale nie cieszę się z tego jakoś wylewnie
![]()
#285 |
Zadomowienie
|
Malin ja tak robilam bez przepisu, kiedyś jadłam coś podobnego i teraz od czasu do czasu mi się przypomina i kombinuję, ale za każdym razem wpadam na inny pomysł i wychodzi trochę inaczej
![]() Potrzebne są herbatniki krakersy 2.5 szklanki mleka margaryna 2 jajka 1 szklanka mąki 0.5 szklanki cukru 0.5 l. śmietanki kremówki 2 łyżki mleka w proszku albo śmietan-fix truskawki i galaretka puszka mleka skondensowanego słodzonego albo gotowy krem krówkowy- można kupić w hipermarketach. Puszkę mleka (bez otwierania) wkłada się do garnka, zalewa wodą- tak by cała była zanurzona i gotuje przez 2 godziny. Potem się puszkę wyjmuje, gdy trochę ostygnie- otwiera i zawartość stanowi gotowy krem krówkowy ![]() na spodzie są herbatniki petitki na herbatniki wyłożyłam gorący budyń: 1. zagotować 2 szklanki mleka z 1 margaryną i z 0,5 szklanki cukru 2. szklankę mąki wymieszać z 0.5 szklanki mleka i z 2 jajkami 3. połączyć mieszaniny i chwilę gotować- jak przy gotowaniu każdego budyniu ![]() Gorącą masę wyłożyć na herbatniki i przykryć warstwą krakersów na krakersy wyłożyć ciepły krem krówkowy- z puszki ![]() przykryć drugą warstwą krakersów ubić śmietankę z 2 łyżkami mleka w proszku albo śmietan-fixem i wyłożyć na krakersy przybrać całość truskawkami i odstawić do lodówki na koniec zalać tężejącą galaretką Przepraszam, jeśli opis jest zbyt chaotyczny, ciacho nie jest trudne i całkiem ciekawie smakuje... zwlaszcza schłodzone- w taki upał... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Mam takie samo zdanie. Chyba, że lubi się zgiełk. My z małżem kwaterowaliśmy się w Zgonie chyba z 5 km przed Mikołajkami a jak nam się za ludźmi zatęskniło to zaliczaliśmy Mikołajki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Tequillla, dziękuję za przepis
![]() Znikam do sprzątania. Słoneczko zachodzi i jakoś można zacząć funkcjonować na tym moim 4 piętrze. PS. Gdzieś czytałam, że jako podkład po porodzie wystarczy zwykła duża (czyli ta maxi na noc) podpaska Belli. Ale dopytam się teściowej (no i pewnie dowiem się w szkole rodzenia). Mnie jakoś nie przeraża ich noszenie, bo powiem szczerze - na noc przy @ zawsze zakładam takie duże podpaski ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-06-29 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a teraz na tą sobotę zakładam sukienkę z akcentami zielonymi, i mężowi kupujemy zieloną koszulę i do tego krawat ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- co do koszuli do karmienia, znalazłam taką http://www.allegro.pl/item665530957_...l.html#gallery ładna i niedroga ![]() choć ja i tak zamierzam kupić, taką typowo seksi, jak tu kiedyś ktoś pokazywał, a co mi tam ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- ooo, z takich ładniejszych to takie ![]() http://www.allegro.pl/item671907626_...c.html#gallery
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta Muzzy to jak dla mnie i mojego mężulka już jest sexi. Ja szukam koszul i piżam z kopertowym dekoltem, ale gdzieś na Allegro widziałam też fajną koszulę z jakimiś ukrytymi pęknięciami do karmienia i też była urocza. Stawiam na wygląd i funkcjonalność, a nie tylko na funkcjonalność ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-06-29 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A mnie material bardzo sie podoba taki zywy kolorowy, slodki ![]() apropos unisex i kolorowych ubranek/ akcesoriów dla dziecka, kiedys ogladalam wywiad z K.Kowalską i ona opowiadała ze miala na początku przy swojej córce manie kupowania własnie beżowych, szarych, ecri rzeczy dla dziecko, doslownie wszystkiego... i w koncu ktoś sie jej zapytał, czy : chcialabym żeby dziecko pamietalo swoje dziecinstwo jako szare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-29 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu z małżem doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia dla Synka - będzie Grzegorz ![]()
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
pięknie
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() najkochańszy na świecie ![]() ja wierzę w magię imion, więc i Wasz Grześ będzie wyjątkowy ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aliisanko jakie ładne są te koszulki... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
jejku, ja dopiero za półtorej miesiąca jadę na wczasy
![]() doczekać się mogę... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nika śliczny avatar masz ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | ||||
Zadomowienie
|
Nadrobilam
![]() ![]() Pojechalismy odebrac auto peugeot-partner i okazalo sie, ze nie moga go odpalic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozniej TZ zajal mi kompa z kumplem i dopiero teraz mam dostep ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tequilla rzuc sie przepisem co? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A do szpitala to wymog, choc rozumiem zawsze moze sie pewnie zdarzyc, ze sie wybrudzi koszulka ![]() Ale przez to pewnie bede musiala walizke spakowac ![]() Martusia dzisiaj w dobrym humorze ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
nie ma to jak niezdrowa kolacja po 20
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.