Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 16:53   #271
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Jak tu za Wami nadążyć ?
Rano pisałam na 4 stronie, a tu już 10

Dziś miałam bardzo wyczerpujący dzień - długo się zeszło z załatwianiem na uczelni, okazało się, że jakiś druk mój zgubili, musiałam latać od nowa wypełniać i dawać do podpisu, promotorka spóźniła się na spotkanie, rano jak oprawiałm pracę, to na tej ulicy z dwóch stron przystawili dużymi samochodami do zmieniania oświetlenia w lataniach i musiałam czekać uwięziona..... ehhh i jeszcze ten upał
Ale na szczęście praca zdana, termin i godzina obrony wyznaczona

A teraz idę trochę Was poczytać jeszcze od soboty

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-06-29 o 17:42
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 16:54   #272
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nie? A ciotka mojego męża, która mieszka w Belgii mówiła, że w tym kraju przysłowiowa lampka wina do obiadu pita przez kobietę w ciąży to normalka
Jak byliśmy w Pradze na wycieczce to nasz przewodnik również sugerował, że kobieta w ciąży powinna wypić piwko do obiadu-dla zdrowia, oczywiście...
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 16:54   #273
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
hej Mamunie
Nadrabiam Was, jestem dopiero na str 4
Odebrałam wyniki na tą tarczyce, wygląda na to, że wyniki są w normie, ale i tak jutro idę do endokrynologa, bo jakby nie patrząc 4 guzki mam, no i wyszło, że mam za wysoki cholesterol (pewnie stąd ten cellulit )
Od dziś jak grill to tylko pod folią i jedzonko gotowane, a nie smażone. Mam nadzieję, że cukier chociaż w normie będzie ale obciążenie zrobię dopiero za tydzień lub 2 tyg.

Fasoleczk4 i Nika piękne te Wasze córeczki naprwde takie zdjęcia to miła paniątka. A jak tam z filmikiem, oglądacie go codziennie bo ja tak...

wiecie co zauważyłam, że mój synek jednego dnia jest mniej aktywny, a drugiego szaleje od rana do wieczora i znów na nast. dzień mniej aktywny a potem szał...też tak macie poza tym te kopniaki są ciut inne niż te na początku, a to pewnie dlatego, że mały się już obrócił...

tak, kupujemy- jestem zdecydowana

okij
ostatnio widziałam materacyki w sklepie z artykułami dziecięcymi na Fordońskiej obok stacji benzynowej i juska (tuż przed stacją jest wjazd) warto jeszcze sprawdzić w hurtowni przy nast. jusku na gdańskiej.
Ja jeszcze materacyku nie wybrałam

dobra wracam do nadrabiania ...
tam na fordońskiej to mówisz o ABC muszę tam podjechać... a na gdańską też muszę się wybrać bo chce zobaczyć te kołyski... może znasz jakiś fajny komis żeby kupić kołyskę używaną.
Stary 2009-06-29, 17:04   #274
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Chce dzis wyskoczyc do sklepu i poszukac koszulki do porodu, albo jakas krotka pizamke (zeby zaslaniala), ale zeby mozna bylo w niej tez karmic znaczy jakas z guziczkami.
A mnie dalej ta koszula przeraża... mam kupić koszulę na raz, przecież i tak nie będę w niej spać... Jedną rzecz kupiłam tylko na jednorazowe użycie (sukienkę do ślubu) no, ale żeby koszule nocną.
Stary 2009-06-29, 17:11   #275
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
A mnie dalej ta koszula przeraża... mam kupić koszulę na raz, przecież i tak nie będę w niej spać... Jedną rzecz kupiłam tylko na jednorazowe użycie (sukienkę do ślubu) no, ale żeby koszule nocną.
mi tez szkoda kasy ale co zrobić
Stary 2009-06-29, 17:15   #276
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
tak szczerze to nie wyobrazam sobie, żeby po porodzie na "rozjechaną" myszke założyć coś innego niż babcine bawełniane gacie ... jak by mi ktoś kazał założyć stringi to chyba bym z bólu umarła
Czytałam nawet gdzieś, że dziewczyna radziła kupić najtańsze bawełniane babcine majtki bo w nich najwygodniej. Druga sprawa to to, że pewnie będę miała w głębokim poważaniu seksowność jak mi alien wyskoczy przez moje wdzięki
Stary 2009-06-29, 17:27   #277
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Ja też chyba zdecyduję się na dzidziusia bo ma dobre opinie w necie no i cena przystępna
A trzeba do niego dokupywać płyn do płukania ?

O rety ale śliczny pajac!

Malin dopytaj się jeszcze w sklepie czy do sierpnia cena się nie zmieni bo my jak kupowaliśmy w sobote wózeczek to facet powiedział że pod koniec lipca mają zdrożeć (taką informację dostał od producenta). W drugim sklepie powiedzieli nam to samo. Nie mam pojecia czy tak faktycznie ma być ale może warto się zorientować w temacie?

Ja też tak mam od piątku moje dziecię jest jakieś niemrawe. Na szczescie byłam dziś na wizycie i serducho biło jak dzwon więc troszkę się uspokoiłam Poza tym moja ginka twierdzi że tak czasami bywa i nie należy się tym przejmować

Ja też się zapierałam że nie kupię dla Michaśki nic różowego a tym czasem pół szafy różowych ciuszków Nawet pościel zamówiłąm różowo-seledynową
http://bobus.com.pl/popup_image.php?pID=692&imgID=1

A gdzie kupowałaś tą pościel?

Floryda

Odebrałam wyniki glukozy. Na sczęście wszystko jest w normie!
Ledwo do tarłam do domu i zauważyłam że mi nogi lekko spuchły i dłonie A wogóle tak się spociłam że nawet majtki mam mokre
Ide pod zimny prysznic
Nie trzeba, na początku tylko prac w proszku, rzadnych płynów. My w sumie jak Gabi skończyła 1,5 roku to zaczęliśmy prać jej rzeczy w vizirze sensitive i płukać w płynie sensitive i tak jest do dziś.

Cytat:
Ale taką koszulę można przeciez jeszcze wykorzystać, po porodzie zaraz dają dziecko do pierwszego karmienia, więc najlepiej mieć taką rozpinaną lub z rozcięciami po bokach, potem przecież wszystko da się z takiej koszuli odeprać i można jej dalej używać - do spania to nawet wskazane - wietrzysz broszkę a bobo (dzięki szybko rozpinanym guziczkom bądź rozcięciom) ma łatwy dostęp do pokarmu

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Czytałam nawet gdzieś, że dziewczyna radziła kupić najtańsze bawełniane babcine majtki bo w nich najwygodniej. Druga sprawa to to, że pewnie będę miała w głębokim poważaniu seksowność jak mi alien wyskoczy przez moje wdzięki
wygodne to one są i ogromniaste podkłady się w nie mieszczą, u nas w szpitalu to zalecają chodzić bez majtasów żeby wietrzyć to i owo Widziałyście już może te podkłady? OGROOMNEEE!!!!
http://www.allegro.pl/item673368173_...la_gratis.html

Chociaż tu tego nie widać

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-06-29 o 17:29
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 17:30   #278
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
Teutonia ma 3 lata

Czyli gdzie?
Moja siostra strasznie mamie wątrobe uciskała i ja też niestety na to cierpię. Tyle tylko, że mamie pomimo ułożenia pośladkowego kazali rodzić, bo siostra była drobniutka.
Stary 2009-06-29, 17:32   #279
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Jak byliśmy w Pradze na wycieczce to nasz przewodnik również sugerował, że kobieta w ciąży powinna wypić piwko do obiadu-dla zdrowia, oczywiście...
he he... piwko dla zdrowia? To chyba tylko czeski przewodnik mógł wymyślić
Cytat:
dobrze to ujęłaś

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość

wygodne to one są i ogromniaste podkłady się w nie mieszczą, u nas w szpitalu to zalecają chodzić bez majtasów żeby wietrzyć to i owo Widziałyście już może te podkłady? OGROOMNEEE!!!!
http://www.allegro.pl/item673368173_...la_gratis.html

Chociaż tu tego nie widać
ale da się tak bez majtasów a z podkładem? zastanawiam się na czym one się mają trzymać
Stary 2009-06-29, 17:36   #280
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

dobrze to ujęłaś

ale da się tak bez majtasów a z podkładem? zastanawiam się na czym one się mają trzymać
A da się, da Zresztą w szpitalu to głównie leżysz albo siedzisz na łożku z dzieckiem na rękach i ciągle karmisz karmisz i karmisz, no może ewentualnie wychodzisz jeszcze po jedzonko do stołówki i tyle. Po porodzie dupencja boli jak ch.. więc i tak ściskasz tam wszystko między nogami, podkład trzyma się mimo woli, jak zauważyłam to prawie każda rodząca chodziła po porodzie przez jakiś czas jak kaczka

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-06-29 o 17:38
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 17:36   #281
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie Tak szybko piszecie, ze weszlam na wizaz a tu juz III czesc watku Az sie zdziwilam Mam nadzieje, ze u wszystkich wszystko w porzadku. Ja poki co bardzo dobrze sie czuje Tylko upaly juz powoli mnie wykanczaja - srednia temp odkad przylecielismy do Chicago wynosi 30 stopni w cieniu a co to bedzie jak za tydzien lecimy do Miami na Floryde Dluga podroz znioslam bardzo dobrze - i trwala ona od wyjazdu z domu w Grudziadzu do wejscia do domu u mojego taty w Chicago rowne 23 godziny Pozdrawiam z daleka
Jak fajnie, że się zameldowałaś na naszym wątku I dobrze, że tak zniosłaś podróż samolotem. Ale jak pomyslę o tych amerykańskich upałach i innej wilgoci, to nie wiem, czy zazdrościć Ci pobytu w USA

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Malin dopytaj się jeszcze w sklepie czy do sierpnia cena się nie zmieni bo my jak kupowaliśmy w sobote wózeczek to facet powiedział że pod koniec lipca mają zdrożeć (taką informację dostał od producenta). W drugim sklepie powiedzieli nam to samo. Nie mam pojecia czy tak faktycznie ma być ale może warto się zorientować w temacie?
I co mi to da, że pod koniec lipca wózki zdrożeją? Ile? 100/200 zł? Wózek kupują moi rodzice, a ich akurat pod koniec lipca nie będzie. Wcześniejszy zakup wózka nie wchodzi w rachubę. W każdym razie dzięki za cynk.

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Dziewczyny zainspirowane tradycją rozsyłania kart powiadamiających o narodzinach dziecka - jeśli Wam się podoba ten zwyczaj, to czemu go nie wprowadzić? My przy szukaniu zaproszeń weselnych spotkaliśmy się z tym słodkim i wygodnym dla matek zwyczajem Teraz temat odżył i zostanie wdrożony do realizacji Możemy mieć w Polsce Walentynki, możemy mieć i kartki narodzinowe!
Ja już dawno wymyśliłam, że zrobimy sobie we trójkę zdjęcie bożonarodzeniowe i będziemy je wysyłać jako kartkę z życzeniami świątecznymi.

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
kurcze uczę się cały czas tez na obronę a nogi mi strasznie spuchły aż czuję, że mrowieją co jest
Nogi kładź wyżej!

Cytat:
Nika słodkie te misie i serduszka...
A skoro już jesteśmy przy słodyczach, to zapraszam na kawałeczek ciasta truskawkowego, już jest gotowe. Dziś -tak jak Aliisanka miałam dzień cukiernika Ale zrobiłam ciasto bez pieczenia, bo w ten upał przy piekarniku bym się wykończyła chyba....
Proszę o przepis!

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
a u Nas leje i burza
ja po obiadku się położyłam i usnęłam
teraz pozmywałam po obiadku i odpoczywam dalej
myślałam, że wstanę głodna, a ja nadal mam brzuszek pełny po obiedzie dziwne
jutro o 12 mam lekarza, proszę o kciuki
Jasne!
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 17:41   #282
Tysiak7
Wtajemniczenie

kurka co nadrobie jedną strone do wy dopiszecie następna, udusic to malo
dlatego stwierdziłam ze napisze na raty:

Nika Lenka i jej mieszkanko śliczne
sweetpinky domek prześliczny no i okolica, życze szybkiego ukończenia cobysmy sie na parapetówke z wozkami mogly wcisnać
aliisanka brzusio sliczny a mnie co wpadlo w oczy, tz ale juz tłumacze tzn jego koszula i krawat bo moj tz ma rózowy zestaw i nigdy nie zapomne jak go kupował, chcialam dobrac mu koszule i krawat do sukienki (taki moj osobliwy bzik, zeby tz pasował zawsze koszula do mojej kreacji) to wrecz wojna w sklepie byla facet w rózowym chyba cie kobieto... a teraz to jego ulubiony zestaw

Cytat:
kobieto mnie to zestresowałaś nim nie na żarty, ja jestem z okolic Czwy a na tej ulicy z artykuly mieszka chrzesnica TZ ktora ma właśnie 4 latka na szczescie jej mama nie ma 33 lat... ale pierwsze wrażenie
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-06-29 o 17:50
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 17:50   #283
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

W końcu nadrobiłam
Mam nadzieję, że będę teraz bardziej na bieżąco

Cytat:

Nikuś
, cudowne zdjęcia, ja też chcę 3D jak maleństwo trochę podrośnie
powiem Wam że tak naprawdę to poczuję że mam dzidziusia w brzuszku jak zacznie kopać póki co żyję od wizyty do wizyty, i miesiąca nigdy nie wytrzymuje, teraz we wtorek mam wizytę o 12, i żyję póki co tylko właśnie wtorkiem trzymajcie kciuki by wszystko było dobrze
Aliisanka - tak jak dziewczyny wcześniej pisały - na początku tak jest - żyje się od wizyty do wizyty, ale potem już inaczej się do tego podchodzi

Cytat:
kurde już w tą środę obrona

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Ja się bronię za 2 tygodnie. Właśnie uzupełniam pracę o kwestionariusz wywiadu i numery stron w spisie treści, jutro chcę złożyć pracę
O ja też za 2 tygodnie - 13.07 godz. 9:00, a Ty ?

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Miss.hot nasze spotkanie odłożymy na inny dzień jak będe w Lublinie bo mój mąż chce pojechać do domu się pożegnać tak więc mało będzie czasu.
Spoko, spoko, jakoś się w końcu umówimy

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
A więc przesyłam linczki do koszuleczek )
http://www.allegro.pl/item668581923_...lna_roz_l.html

http://www.allegro.pl/item649688308_...sliczna_m.html

Tę pierwszą sama mam w posiadaniu i powiem Wam że świetnie się sprawdza
Orzeszek dzięki za linki
A w tej pierwszej to pod tym materiałem jest jakiś otwór ?

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
chwalę się moim brzusiem !!! 25 tyg i 2 dni !!!
Nika prześlicznie wyglądasz

Cytat:
Ps. Tutaj na kazdy dzien musisz miec swieza pizamke (tzn ja w domu tez zawsze nowa ubieram, ale myslalam, ze ja mam "hopla") , wiec musze miec do samego szpitala 4 szt
Hmm czy ja dobrze zrozumiała - że codziennie zmieniasz piżamę/koszulę na nową ?
Cytat:
oki to wkleję fotki
Sweetpinky śliczny domek - i widzę, że już wszystko obmyślane konkretnie na przyszłość

Cytat:
wklejam Wam zdjęcia z wesele, na jednym ja - kulka, a na drugim z moją lepszą połową
Kwitnąco wyglądasz

Cytat:
ukroiłam kawałek żeby skosztować
zapraszam
Mniammm

Ciekawe jak Aniago po USG

U nas taki parnik jest, że pomimo pootwieranych okien na oścież, musiałam włączyć wentylator pierwszy raz w tym roku
Dobrze, że jutro siedzę w domciu, dopiero na 17:00 wizyta u gina

Stary 2009-06-29, 17:58   #284
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

U nas też się zrobiło wreszcie upalnie, ale nie cieszę się z tego jakoś wylewnie
Stary 2009-06-29, 18:01   #285
Tequillla
Zadomowienie

Malin ja tak robilam bez przepisu, kiedyś jadłam coś podobnego i teraz od czasu do czasu mi się przypomina i kombinuję, ale za każdym razem wpadam na inny pomysł i wychodzi trochę inaczej
Potrzebne są herbatniki
krakersy
2.5 szklanki mleka
margaryna
2 jajka
1 szklanka mąki
0.5 szklanki cukru
0.5 l. śmietanki kremówki
2 łyżki mleka w proszku albo śmietan-fix
truskawki
i galaretka

puszka mleka skondensowanego słodzonego albo gotowy krem krówkowy- można kupić w hipermarketach. Puszkę mleka (bez otwierania) wkłada się do garnka, zalewa wodą- tak by cała była zanurzona i gotuje przez 2 godziny. Potem się puszkę wyjmuje, gdy trochę ostygnie- otwiera i zawartość stanowi gotowy krem krówkowy Zwykle gotuję kilka puszek na raz a potem je przechowuję w lodówce...

na spodzie są herbatniki petitki
na herbatniki wyłożyłam gorący budyń:
1. zagotować 2 szklanki mleka z 1 margaryną i z 0,5 szklanki cukru
2. szklankę mąki wymieszać z 0.5 szklanki mleka i z 2 jajkami
3. połączyć mieszaniny i chwilę gotować- jak przy gotowaniu każdego budyniu
Gorącą masę wyłożyć na herbatniki i przykryć warstwą krakersów
na krakersy wyłożyć ciepły krem krówkowy- z puszki
przykryć drugą warstwą krakersów
ubić śmietankę z 2 łyżkami mleka w proszku albo śmietan-fixem i wyłożyć na krakersy
przybrać całość truskawkami i odstawić do lodówki
na koniec zalać tężejącą galaretką

Przepraszam, jeśli opis jest zbyt chaotyczny, ciacho nie jest trudne i całkiem ciekawie smakuje... zwlaszcza schłodzone- w taki upał...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 18:02   #286
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
w Mikolajkach jest beznadziejnie i drogo, sami turysci i nic pozatym. przynajmniej ja mam takie zdanie.
Mam takie samo zdanie. Chyba, że lubi się zgiełk. My z małżem kwaterowaliśmy się w Zgonie chyba z 5 km przed Mikołajkami a jak nam się za ludźmi zatęskniło to zaliczaliśmy Mikołajki.
Stary 2009-06-29, 18:04   #287
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Tequillla, dziękuję za przepis

Znikam do sprzątania. Słoneczko zachodzi i jakoś można zacząć funkcjonować na tym moim 4 piętrze.

PS. Gdzieś czytałam, że jako podkład po porodzie wystarczy zwykła duża (czyli ta maxi na noc) podpaska Belli. Ale dopytam się teściowej (no i pewnie dowiem się w szkole rodzenia). Mnie jakoś nie przeraża ich noszenie, bo powiem szczerze - na noc przy @ zawsze zakładam takie duże podpaski

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-06-29 o 18:07
Stary 2009-06-29, 18:12   #288
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
aliisanka brzusio sliczny a mnie co wpadlo w oczy, tz ale juz tłumacze tzn jego koszula i krawat bo moj tz ma rózowy zestaw i nigdy nie zapomne jak go kupował, chcialam dobrac mu koszule i krawat do sukienki (taki moj osobliwy bzik, zeby tz pasował zawsze koszula do mojej kreacji) to wrecz wojna w sklepie byla facet w rózowym chyba cie kobieto... a teraz to jego ulubiony zestaw
mój też na początku się spierał, ale w końcu przystał mój tato też ma taki zestaw, kupiłam mu na dzień ojca w dniu Naszego ślubu, i na moim ślubie tatuś był właśnie w różowym zestawie
a teraz na tą sobotę zakładam sukienkę z akcentami zielonymi, i mężowi kupujemy zieloną koszulę i do tego krawat

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

co do koszuli do karmienia, znalazłam taką
http://www.allegro.pl/item665530957_...l.html#gallery
ładna i niedroga

choć ja i tak zamierzam kupić, taką typowo seksi, jak tu kiedyś ktoś pokazywał, a co mi tam

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

ooo, z takich ładniejszych to takie
http://www.allegro.pl/item671907626_...c.html#gallery
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 18:13   #289
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:

ładna i niedroga

choć ja i tak zamierzam kupić, taką typowo seksi, jak tu kiedyś ktoś pokazywał, a co mi tam
To ja ją wklejałam

A ta Muzzy to jak dla mnie i mojego mężulka już jest sexi. Ja szukam koszul i piżam z kopertowym dekoltem, ale gdzieś na Allegro widziałam też fajną koszulę z jakimiś ukrytymi pęknięciami do karmienia i też była urocza. Stawiam na wygląd i funkcjonalność, a nie tylko na funkcjonalność

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-06-29 o 18:14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 18:13   #290
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

dobrze to ujęłaś

Klejem do skóry i voila
Stary 2009-06-29, 18:17   #291
Tysiak7
Wtajemniczenie

Nadrobilam ale dzis wrac Tz i przed 2 dni bede na odwyku... prosze bardzo piszcze skondensowane posty bo wróce w czwartek

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
co do różowego...mój znienawidzony kolor... no niestety ... tylko krowa nie zmienia poglądów... może fakt posiadania córki, może hormony, nie wiem co , ale coś sprawiło
ale cos w tym jest u mnie przy werze bylo odwrotnie kupywalan na poczatku uniwersalne rzeczy typu beż i potem nie mogla na po patrzeć a rozek to stwierdzialm ze wybralam poprostu paskudny bo byl brązowo/miodowy fe fujjjjjjjjjj teraz w połce dla Nadii kroluje roz

A mnie material bardzo sie podoba taki zywy kolorowy, slodki

apropos unisex i kolorowych ubranek/ akcesoriów dla dziecka, kiedys ogladalam wywiad z K.Kowalską i ona opowiadała ze miala na początku przy swojej córce manie kupowania własnie beżowych, szarych, ecri rzeczy dla dziecko, doslownie wszystkiego... i w koncu ktoś sie jej zapytał, czy :
chcialabym żeby dziecko pamietalo swoje dziecinstwo jako szare mnie osobiscie dało to do myślenia, kiedy poszaleniejmy z kolorami jak nie teraz Wera ma 2,5 roku i juz wybrzydza w co ja ubierac

Cytat:
Klejem do skóry i voila
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-06-29 o 18:22
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 18:18   #292
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

ładna i niedroga

ooo, z takich ładniejszych to takie
http://www.allegro.pl/item671907626_...c.html#gallery
Ta druga rzeczywiście bardzo ładna

W końcu z małżem doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia dla Synka - będzie Grzegorz

Stary 2009-06-29, 18:23   #293
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Klejem do skóry i voila
pięknie

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ta druga rzeczywiście bardzo ładna

W końcu z małżem doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia dla Synka - będzie Grzegorz
Kochanie, mój mąż to Grzegorz, i to cudowny, dobry człowiek
najkochańszy na świecie
ja wierzę w magię imion, więc i Wasz Grześ będzie wyjątkowy
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-29, 18:30   #294
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Tequillla, dziękuję za przepis

Znikam do sprzątania. Słoneczko zachodzi i jakoś można zacząć funkcjonować na tym moim 4 piętrze.

PS. Gdzieś czytałam, że jako podkład po porodzie wystarczy zwykła duża (czyli ta maxi na noc) podpaska Belli. Ale dopytam się teściowej (no i pewnie dowiem się w szkole rodzenia). Mnie jakoś nie przeraża ich noszenie, bo powiem szczerze - na noc przy @ zawsze zakładam takie duże podpaski
jak podczas połogu jest więcej krwi itp to dla mnie te podpaski odpadają bo ja w normalny okres je zakładałam

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 18:31   #295
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
Nadrobilam ale dzis wrac Tz i przed 2 dni bede na odwyku... prosze bardzo piszcze skondensowane posty bo wróce w czwartek

ale cos w tym jest u mnie przy werze bylo odwrotnie kupywalan na poczatku uniwersalne rzeczy typu beż i potem nie mogla na po patrzeć a rozek to stwierdzialm ze wybralam poprostu paskudny bo byl brązowo/miodowy fe fujjjjjjjjjj teraz w połce dla Nadii kroluje roz

A mnie material bardzo sie podoba taki zywy kolorowy, slodki
mi się on też podoba i właśnie to jest taaaakie dziwne a co tam.. już dziś zacznę robić poszewkę na kołderkę...

Cytat:

witamy Grzesia ( swoją drogą bardzo mi się to imionko podoba )

Aliisanko jakie ładne są te koszulki...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 18:44   #296
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

jejku, ja dopiero za półtorej miesiąca jadę na wczasy
doczekać się mogę...
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-29, 18:54   #297
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Kochanie, mój mąż to Grzegorz, i to cudowny, dobry człowiek
najkochańszy na świecie
ja wierzę w magię imion, więc i Wasz Grześ będzie wyjątkowy
Na pewnie będzie wyjątkowy

Nika śliczny avatar masz

Stary 2009-06-29, 19:25   #298
zartownis
Zadomowienie

Nadrobilam, duzo bylo
Pojechalismy odebrac auto peugeot-partner i okazalo sie, ze nie moga go odpalic, nowe auto prosto z tasmy. Ja oszaleje w tym kraju, pakuje manatki i wracam do normalnosci (czyt. Polski)
Pozniej TZ zajal mi kompa z kumplem i dopiero teraz mam dostep

Cytat:
Nika słodkie te misie i serduszka...
A skoro już jesteśmy przy słodyczach, to zapraszam na kawałeczek ciasta truskawkowego, już jest gotowe. Dziś -tak jak Aliisanka miałam dzień cukiernika Ale zrobiłam ciasto bez pieczenia, bo w ten upał przy piekarniku bym się wykończyła chyba....
i jak ja mam nie przytyc
Tequilla rzuc sie przepisem co?
Cytat:
Dobre

Cytat:

dobrze to ujęłaś

Moja znajoma dala rade ona rodzila w Pabianicach, a czesto do WC biegala, bo jeszcze dodatkowo palila fajki
Cytat:
W końcu nadrobiłam
Mam nadzieję, że będę teraz bardziej na bieżąco

Aliisanka - tak jak dziewczyny wcześniej pisały - na początku tak jest - żyje się od wizyty do wizyty, ale potem już inaczej się do tego podchodzi

O ja też za 2 tygodnie - 13.07 godz. 9:00, a Ty ?

Spoko, spoko, jakoś się w końcu umówimy

Orzeszek dzięki za linki
A w tej pierwszej to pod tym materiałem jest jakiś otwór ?

Nika prześlicznie wyglądasz

Hmm czy ja dobrze zrozumiała - że codziennie zmieniasz piżamę/koszulę na nową ?
Dobrze zrozumialas, codziennie w domu zakladam nowa, tzn czysta pizamke. Nie ubiore sie drugi raz w to samo, ani nie wytre sie w ten sam recznik
A do szpitala to wymog, choc rozumiem zawsze moze sie pewnie zdarzyc, ze sie wybrudzi koszulka
Ale przez to pewnie bede musiala walizke spakowac
Cytat:
Klejem do skóry i voila
Martusia dzisiaj w dobrym humorze
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 19:40   #299
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

nie ma to jak niezdrowa kolacja po 20 nie byłam głodna, dopiero po 20 mi się zachciało jeść, i zjadłam...
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-29, 19:44   #300
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
nie ma to jak niezdrowa kolacja po 20 nie byłam głodna, dopiero po 20 mi się zachciało jeść, i zjadłam...
Bo widać dzidziusiowi się zachciało czegoś na noc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości