Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-08, 14:22   #1081
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Idę do mamusi na placki ziemniaczane, a potem na 17.45 do lekarza. Może potem skoczę do Pepco.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:29   #1082
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
(...)
To ADHD to chyba powszechne schorzenie

Czy Wasze maleństwa też tak strasznie kopią Was po szyjkach?
To jest straszny ból, aż skręca. Poza tym martwi mnie to jego zainteresowanie tą częścią jego domku. Szyjkę i tak mam krótką, a jak w nią tak będzie walił i się zacznie otwierac?????

To musi by fajna gierka!
Oj zadna by chyba tak naprawde nie chciala dziecka z ADHD

Tja gierka fajna, TZ kupil ja kiedys specjalnie dla mnie, nigdy w nia wczesniej nie gralam, bo na opakowaniu pisze, ze jest dla dzieci od ...3+ lat
Najlepsze jest to, ze poziom drugi jest wlasnie od lat 3, a ja nie moge przejsc pierwszego poziomu
Ale nie przejmuje sie, bo 3 poziom jest dla 7+ , a nastepny 4 od 12+, itd. wiec domyslam sie, ze przejscie z jednego na nastepny poziom zajmuje 4 lata

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
zartownis, gratuluję studniówki!
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
(...)

Żartowniś gratuluję studniówki

a mi już tylko 75 dni zostało, rany julek jak ten czas zap.....
do tego zepsuła mi się waga pewnie od tej ciągłej eksploatacji. i znowu wydatek

Oczywiście najlepsze życzenia dla minionych Solenizantek
Rowniez dziekuje

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
Hej. Tylko na chwilę wpadłam, póki reszta śpi. Swoją drogą - ile można spać??
Nimitz, Emilka to bardzo ładne imię . "Emilka ze Srebrnego Nowiu" Widzę że nie tylko ja czytałam L.M. Montgomery.

Ja się chyba już na TT zdecydowałam. Konkretnie na te bez BPA http://allegro.pl/item677831280_bute...pa_nowosc.html

To działa tylko w przypadku zimnej wody. I to też głównie teoretycznie Hihihihi

Ale jesteś szczęściara!

No to imprezka! Ja tam swoją dawno przegapiłam Ale cieszę się Waszymi

Dzisiaj wreszcie dostałam zasiłek z ZUSu. I to nawet o 300 zł większy niż poprzednio! Super, zaraz lecę po kocyki, rożki, śpiworki itd. Zastanawiam się czy nie zadzwonić do ZUSu i zapytać skąd ta hojność i czy poprzedniego też nie powinnam mieć większego? Tylko co zrobimy jeśli się okaże że się pomylili i będą kazali oddać?

Dom się budzi. To zmykam.
I jeszcze raz dziekuje , (chyba znowu bedzie padac po tych pocalunkach)

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
co do lodów to mówcie co chcecie, ja miesiąc czasu jadłam w pracy zamiast jakiegoś obfitego obiadu 2 gałki lodów, i w ciągu miesiąca spadłam 2 kg, nie sądzę że to przypadek

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

u mnie już 5 miesiąc - jak ten czas leci - i wróciła senność dzienna
staram się jak najmniej siedzieć, bo wtedy mam więcej energii, i czas mi szybciej leci do 15, a o 15 wraca moja lepsza połowa...

podziwiam Mojego Męża, On wstając przed 6 do pracy, ma jeszcze czas i nastrój by ze mną pożartować, ja wtedy akurat budzę się na siusiu to powie mi coś zabawnego, to pocałuje w nóżkę..naprawdę jak słucham od moich koleżanek jakich mają facetów, to myślę Sobie jakie ja mam szczęście.. nie wiem może w ten sposób Bóg chciał mi wynagrodzić to co przeszłam z mamą..co nadal przeżywam z Nią...sama już nie wiem, bo przecież tacy mężczyźni jak mój mąż nie zdarzają się na co dzień, i zdaję Sobie z tego sprawę, jak bardzo muszę mojego Męża szanować...
ile On ma cierpliwości, i miłości do mnie...wczoraj fatalnie się czułam, to od razu do łóżka kazał leżeć, wszystko co potrzeba przynosił, poszedł mnie wykąpać..odprowadził do łóżka..zresztą nawet jak dobrze się czuję, to dba o to by mi niczego nie brakowało..
ależ się rozpisałam...

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Kochane moje, w którym tygodniu robi się obciążenie glukozą?
Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
a co powiesz na to, że mój mąż wstaje o 4 rano do pracy?
ja wtedy przekręcam się dopiero na prawy bok a ten bidak już musi wychodzić.
I też ma tyle zapału co Twój

ja to jestem jakaś masochostka, siedzę na youtube, oglądam porody sn i cc i ryczę jak bóbr

a właśnie wiecie, że mój gin chyba nie wysyła na obciążenie glukozą???
Czyzby jakis konkurs na najkochanszego TZ-a(jesli wyznacznikem milosci jest ...czas wstawania do pracy ), no to moj plasuje sie na drugim miejscu, bo wstaje przed 05 00

No i pracuje najdluzej (chyba) dzis wrocil o 15 30, wlasnie probuje drzemac pomiedzy telefonami (), a za 40 min jedzie do Holandii i znowu bede sama.

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-08 o 15:04
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:35   #1083
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle podobają mi się łóżeczka z płaskimi szczebelkami
Ja wychodzę z założenia, że wszystko można potem sprzedać na Allegro, a używane dziecięce rzeczy naprawdę uzyskują wysoką cenę. Czasami aż się zastanawiam dlaczego ktoś nie dołoży troszeczkę więcej i nowego nie kupi.
no to chyba w Polsce, bo w holandii jest spora różnica między tym, co nowe a tym co używane, choć rzeczy dla dzieci wogóle nie wyglądają na używane, są w świetnym stanie zwykle. ale różnica w cenie jest odczuwalna.

przeciętny pokoik dla dziecka nowy - 500 eu -1000 eu
pokoik używany - 150 eu -400 eu

wózek nowy np. quinny (3w1) 800 - 1200 eu
wózek quinny używany 3w1 - 200- 350 eu

oczywiście to są ceny w przybliżeniu...

mdli mnie po czekoladzie, pograłam małej na gitarze, idę robić ćwiczonka. wczoraj na szkole rodzenia rozmawiałyśmy o ćwiczeniach mięśni Kegla...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:41   #1084
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
właśnie poczytałam trochę co to takiego ten bisfenol A i się przeraziłam
On jest w każdej butelce niemowlęcej?
poczytalam troszkae o tym bisfenolu, ale TZ mi przerwal, pozniej dokoncze, ale wyglada na to, ze on ulatnia sie w starych, wygotowanych butelkach.
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 15:09   #1085
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
następna masochistka

ja chyba wolę pozostać w niewiedzy do czasu mojego porodu, bo jeszcze się rozmyślę
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
oj tam zaraz masochistka oswajam swój lęk zresztą czyjeś porody mnie aż tak bardzo nie przerażają, wzruszają mnie. jak o swoim własnym myślę też zwykle pierwszym odczuciem jest raczej wzruszenie.
Nie odczuwam potrzeby oswajania się z lękiem przed porodem a do oglądania porodów innych kobiet w ogóle mnie nie ciągnie.
Jestem pewna, że moje ciało wie jak rodzić i z pewnością dam sobie radę, bez tej wiedzy, która mnie osobiście przerazi niż doda otuchy.

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
coś mi się zdaje że jutro znów zaserwuję na obiadek placki ziemniaczane na samą myśl się ślinię
Obudziłam się dziś z myślą, że na obiad zrobię placki ziemniaczane. Już mnie ssie ale czekam na powrót mojego, bo nie chcę by mi sczerniały.

Na piątek umówiłam się z koleżanką na obejrzenie wózka. Chce za niego 120 zł i 30 za fotelik samochodowy.
Najprawdopodobniej w sobotę wybierzemy się na poszukiwanie materacyka i akcesoriów do łóżeczka, w końcu czas zacząć powoli kompletować wyprawkę
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 15:30   #1086
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Nie odczuwam potrzeby oswajania się z lękiem przed porodem a do oglądania porodów innych kobiet w ogóle mnie nie ciągnie.
Jestem pewna, że moje ciało wie jak rodzić i z pewnością dam sobie radę, bez tej wiedzy, która mnie osobiście przerazi niż doda otuchy.

Na piątek umówiłam się z koleżanką na obejrzenie wózka. Chce za niego 120 zł i 30 za fotelik samochodowy.
Najprawdopodobniej w sobotę wybierzemy się na poszukiwanie materacyka i akcesoriów do łóżeczka, w końcu czas zacząć powoli kompletować wyprawkę
oczywiście to jest całkiem indywidualna sprawa - mam na myśli podejście do porodu.
dla mnie ważne jest , żeby przygotować moje ciało i ducha do tego wydarzenia. wierzę, że moje ciało wie jak urodzić -to coś tak naturalnego- ale chcę mu troszkę pomóc, stąd codzienne ćwiczonka, ćwiczenie mięsni pochwy, wyrabianie odruchu spokojnego oddychania.
a duchowo wiadomo... mam też swoje lęki. im więcej wiem, co się będzie ze mną w tym czasie działo, tym bardziej wierze, że mogę mieć nad tym jakąs kotrolę - w sensie aktywnego udziału w porodzie.

wow, fajna cena za wózek i fotelik. a wiesz jaki to wózeczek?

Stary 2009-07-08, 15:43   #1087
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Oj zadna by chyba tak naprawde nie chciala dziecka z ADHD

Tja gierka fajna, TZ kupil ja kiedys specjalnie dla mnie, nigdy w nia wczesniej nie gralam, bo na opakowaniu pisze, ze jest dla dzieci od ...3+ lat
Najlepsze jest to, ze poziom drugi jest wlasnie od lat 3, a ja nie moge przejsc pierwszego poziomu
Ale nie przejmuje sie, bo 3 poziom jest dla 7+ , a nastepny 4 od 12+, itd. wiec domyslam sie, ze przejscie z jednego na nastepny poziom zajmuje 4 lata

Dziekuje

Rowniez dziekuje

I jeszcze raz dziekuje , (chyba znowu bedzie padac po tych pocalunkach)

Czyzby jakis konkurs na najkochanszego TZ-a(jesli wyznacznikem milosci jest ...czas wstawania do pracy ), no to moj plasuje sie na drugim miejscu, bo wstaje przed 05 00

No i pracuje najdluzej (chyba) dzis wrocil o 15 30, wlasnie probuje drzemac pomiedzy telefonami (), a za 40 min jedzie do Holandii i znowu bede sama.
Yghm.. to może teraz ja się wypowiem - mój mąż wstaje o godzinie 4.45 a wraca do domu po 19.00 - cóż..uroki mieszkania poza wawką a pracy w stolicy (i to jeszcze na drugi jej końcu), ech...szkoda gadać.....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 15:45   #1088
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
oczywiście to jest całkiem indywidualna sprawa - mam na myśli podejście do porodu.
dla mnie ważne jest , żeby przygotować moje ciało i ducha do tego wydarzenia. wierzę, że moje ciało wie jak urodzić -to coś tak naturalnego- ale chcę mu troszkę pomóc, stąd codzienne ćwiczonka, ćwiczenie mięsni pochwy, wyrabianie odruchu spokojnego oddychania.
a duchowo wiadomo... mam też swoje lęki. im więcej wiem, co się będzie ze mną w tym czasie działo, tym bardziej wierze, że mogę mieć nad tym jakąs kotrolę - w sensie aktywnego udziału w porodzie.

wow, fajna cena za wózek i fotelik. a wiesz jaki to wózeczek?
Dokładnie, ale tu muszę się przyznać (za co mi wstyd), że w ogóle nie ćwiczę tych partii ciała, poza tym ćwiczenia oddechu też by mi się przydały bo 7-8 lat temu byłam leczona na pylice i astmę, w tej chwili mam remisję choroby.

Jedynie co wiem, że wózek jest firmy Deltim (gondola, spacerówka, koła pompowane)
Stary 2009-07-08, 15:45   #1089
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Yghm.. to może teraz ja się wypowiem - mój mąż wstaje o godzinie 4.45 a wraca do domu po 19.00 - cóż..uroki mieszkania poza wawką a pracy w stolicy (i to jeszcze na drugi jej końcu), ech...szkoda gadać.....

oooo jejku, Orzeszek... to ty faktycznie tego męża masz mało.... a ja narzekam że mój późno wraca, bo o 18...już nie będę narzekać.

Stary 2009-07-08, 15:50   #1090
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
no to chyba w Polsce, bo w holandii jest spora różnica między tym, co nowe a tym co używane, choć rzeczy dla dzieci wogóle nie wyglądają na używane, są w świetnym stanie zwykle. ale różnica w cenie jest odczuwalna.

przeciętny pokoik dla dziecka nowy - 500 eu -1000 eu
pokoik używany - 150 eu -400 eu

wózek nowy np. quinny (3w1) 800 - 1200 eu
wózek quinny używany 3w1 - 200- 350 eu

oczywiście to są ceny w przybliżeniu...

mdli mnie po czekoladzie, pograłam małej na gitarze, idę robić ćwiczonka. wczoraj na szkole rodzenia rozmawiałyśmy o ćwiczeniach mięśni Kegla...
Oczywiście nie miałam na myśli wszystkich produktów, tylko te na które akurat patrzyłam, np wózki albo karuzelki nad łóżeczko na pewno różnią się niewiele ceną. Wózek, który ja mam na Allegro używany jest droższy niż ja znalazłam w sklepie nowy. Karuzelka fisher price na Allegro nowa kosztuje ok 150 zł, a ludzie licytują używane nawet za 120 zł. Naprawdę wolałabym dopłacić te 30 zł i mieć nową, a nie oślinioną przez jakieś obce dziecko.
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 15:50   #1091
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
oooo jejku, Orzeszek... to ty faktycznie tego męża masz mało.... a ja narzekam że mój późno wraca, bo o 18...już nie będę narzekać.
Nie jest tak źle, okres buntu na tą sytuację mam już za sobą. Było mi ciężko na początku, ale teraz już się do tego przyzwyczaiłam, no i żeby nie myśleć, że jestem ciągle sama w domu to...obstawiam się dziećmi Przynajmniej zajmuję sobie czas podczas jego nieobecności A przy dziecku/dzieciach czas baardzo szybko leci.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 15:53   #1092
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, ale tu muszę się przyznać (za co mi wstyd), że w ogóle nie ćwiczę tych partii ciała, poza tym ćwiczenia oddechu też by mi się przydały bo 7-8 lat temu byłam leczona na pylice i astmę, w tej chwili mam remisję choroby.

Jedynie co wiem, że wózek jest firmy Deltim (gondola, spacerówka, koła pompowane)

ja staram się ćwiczyć prawie codziennie czyli 4-5 razy w tyg ok 30 minut. różne ćwiczonka na kręgosłup, łydki itp itd plus mięsnie Kegla , plus relaksacja z oddychaniem.
i musze przyznać, że
po pierwsze nie narzekam na bóle kręgosłupa,
po drugie nie miewam skurczy łydek,
po trzecie zdarzało mi się popuszczać jak kichałam ( zaczęło się jak wyskoczył brzuszek ok 15 tyg ) a teraz nie mam z tym wogóle problemu, a słyszę na szkole rodzenia, że większość kobiet ma poważne kłopoty z trzymaniem moczu na tym etapie ciąży,
po czwarte dodaje mi to pozytywnej energii no i właśnie pozwala świetnie radzić sobie z lękiem przed porodem dzięki poczuciu, że robię wszystko, by się na to przygotować. lepsze to niż siedzenie i trzęsienie się ze strachu

jedź i zobacz wózeczek , bo fajna okazja, może się faktycznie zdecydujecie...taaaaki wydatek by wam odpadł....

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Oczywiście nie miałam na myśli wszystkich produktów, tylko te na które akurat patrzyłam, np wózki albo karuzelki nad łóżeczko na pewno różnią się niewiele ceną. Wózek, który ja mam na Allegro używany jest droższy niż ja znalazłam w sklepie nowy. Karuzelka fisher price na Allegro nowa kosztuje ok 150 zł, a ludzie licytują używane nawet za 120 zł. Naprawdę wolałabym dopłacić te 30 zł i mieć nową, a nie oślinioną przez jakieś obce dziecko.
żartujesz?????????? zwariowali ludzie! no oczywiście w takiej sytuacji to lepiej dopłacić...masakra!

Cytat:
Nie jest tak źle, okres buntu na tą sytuację mam już za sobą. Było mi ciężko na początku, ale teraz już się do tego przyzwyczaiłam, no i żeby nie myśleć, że jestem ciągle sama w domu to...obstawiam się dziećmi Przynajmniej zajmuję sobie czas podczas jego nieobecności A przy dziecku/dzieciach czas baardzo szybko leci.
hahahaha, Orzeszku buziak ci się należy za pozytywną energię masz buziaka!

lecę na dół trzeba mysleć o obiadku i td itp...

Stary 2009-07-08, 16:09   #1093
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Śliczne
W ogóle podobają mi się łóżeczka z płaskimi szczebelkami
Ja wychodzę z założenia, że wszystko można potem sprzedać na Allegro, a używane dziecięce rzeczy naprawdę uzyskują wysoką cenę. Czasami aż się zastanawiam dlaczego ktoś nie dołoży troszeczkę więcej i nowego nie kupi.
Niedobra!
Poczekam, może mi do jutra przejdzie

Cytat:
ja staram się ćwiczyć prawie codziennie czyli 4-5 razy w tyg ok 30 minut. różne ćwiczonka na kręgosłup, łydki itp itd plus mięsnie Kegla , plus relaksacja z oddychaniem.
i musze przyznać, że
po trzecie zdarzało mi się popuszczać jak kichałam ( zaczęło się jak wyskoczył brzuszek ok 15 tyg ) a teraz nie mam z tym wogóle problemu, a słyszę na szkole rodzenia, że większość kobiet ma poważne kłopoty z trzymaniem moczu na tym etapie ciąży,
po czwarte dodaje mi to pozytywnej energii no i właśnie pozwala świetnie radzić sobie z lękiem przed porodem dzięki poczuciu, że robię wszystko, by się na to przygotować. lepsze to niż siedzenie i trzęsienie się ze strachu
Ehhh, ja też ćwiczę codziennie i nic mnie owszem nie boli, ani nie łamie, ale jak sobie środkami moczopędnymi i antybakteryjnymi wypłukałam magnez z organizmu, to ćwiczenia nie pomagają, tylko trzeba niedobory uzupełniać

Ale też polecam ćwiczenia - ja mam tyle energii, że nie mogę w ciąży usiedzieć, a tu ponoć trzeba się oszczędzać: podskakiwać nie wolno, biegać nie wolno, ciężarów nosić, intensywniej poćwiczyć... Więc dla mnie te ćwiczenia ciążowe to trochę jak gimnastyka III wieku Lepsze jednak to, niż nic!

I jeszcze nie puchnę, ale nie jestem pewna, czy to od ćwiczeń, sposobu żywienia czy taka uroda... Rano jak wstaję, to wydaje mi się, że tylko brzuch mi wyskoczył i piersi urosły, reszta w normie. W ciągu dnia zatrzymuję troszkę wody, wydaje mi się, że pełniej wyglądam, ale w sumie różnica jest niewielka. Tak się bałam tych upałów, a znoszę je stukrotnie lepiej niż te ciągłe zmiany pogody i niskie ciśnienie niedawno...

Lubię też wizualizacje, bo to chyba od nich jestem spokojniejsza i nie boję się porodu. To normalna, fizjologiczna czynność - wszystkie kobiety od stuleci rodziły, co by gatunek przetrwał, więc nie wydaje mi się to specjalnym wyczynem. Staram się przygotować psychicznie, że to będzie boleć, ale to jednorazowy wysiłek...
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 16:12   #1094
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Ja zajrzałam przed chwilą na stronę X-Landera. Podają tam wymiary gondoli dokładnie takie, jakie podałam, czyli 73 cm długość, 30 cm szerokość, 20 cm głębokość.
X-Lander ma bardzo malutką gondolę. Pani w sklepie powiedziała, że jej dziecko po 3 miesiącach się przestało mieścić, córka siostry ciotecznej mojego męża wyrosła z X-Landera po 4 miesiącach.
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 16:14   #1095
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
i musze przyznać, że

jedź i zobacz wózeczek , bo fajna okazja, może się faktycznie zdecydujecie...taaaaki wydatek by wam odpadł....
Muszę się zebrać w sobie i w końcu bardziej zadbać o soją kondycję tym bardziej, że gin nie widzi teraz przeciwwskazań do ćwiczeń czy chodzenia na basen.

A wózeczek zobaczę, koleżanka mówiła, że jest w dobrym stanie. My od początku mieliśmy mieć wózek od znajomych znajomych za darmo, ale nie wypaliło, dlatego przeraziło mnie wydanie ponad 1000 zł na wózek dlatego koleżanki propozycja spadła mi jak z nieba

idę smażyć placuszki
Stary 2009-07-08, 16:37   #1096
karamari
Rozeznanie

Poród domowy staje się 'modny':
http://dziecko.onet.pl/18639,4,42,do...d,artykul.html
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 16:38   #1097
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Muszę się zebrać w sobie i w końcu bardziej zadbać o soją kondycję tym bardziej, że gin nie widzi teraz przeciwwskazań do ćwiczeń czy chodzenia na basen.

A wózeczek zobaczę, koleżanka mówiła, że jest w dobrym stanie. My od początku mieliśmy mieć wózek od znajomych znajomych za darmo, ale nie wypaliło, dlatego przeraziło mnie wydanie ponad 1000 zł na wózek dlatego koleżanki propozycja spadła mi jak z nieba

idę smażyć placuszki
no to super żeudało Cis się z wózkiem ja wozek chciałam mieć nowy i takowy będzie ( ale rodzice za niego płacąno chyba ze się rozmyślą)
Jak już znajdzieszmateracyk - pianka + gryka+ kokos to daj znać gdzie kupiłaś i po ile bo ja też niedługo się wybieram ale jeszcze nie wiem gdzie???
Stary 2009-07-08, 16:47   #1098
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Niedobra!

Ehhh, ja też ćwiczę codziennie i nic mnie owszem nie boli, ani nie łamie, ale jak sobie środkami moczopędnymi i antybakteryjnymi wypłukałam magnez z organizmu, to ćwiczenia nie pomagają, tylko trzeba niedobory uzupełniać

Ale też polecam ćwiczenia - ja mam tyle energii, że nie mogę w ciąży usiedzieć, a tu ponoć trzeba się oszczędzać: podskakiwać nie wolno, biegać nie wolno, ciężarów nosić, intensywniej poćwiczyć... Więc dla mnie te ćwiczenia ciążowe to trochę jak gimnastyka III wieku Lepsze jednak to, niż nic!

I jeszcze nie puchnę, ale nie jestem pewna, czy to od ćwiczeń, sposobu żywienia czy taka uroda... Rano jak wstaję, to wydaje mi się, że tylko brzuch mi wyskoczył i piersi urosły, reszta w normie. W ciągu dnia zatrzymuję troszkę wody, wydaje mi się, że pełniej wyglądam, ale w sumie różnica jest niewielka. Tak się bałam tych upałów, a znoszę je stukrotnie lepiej niż te ciągłe zmiany pogody i niskie ciśnienie niedawno...

Lubię też wizualizacje, bo to chyba od nich jestem spokojniejsza i nie boję się porodu. To normalna, fizjologiczna czynność - wszystkie kobiety od stuleci rodziły, co by gatunek przetrwał, więc nie wydaje mi się to specjalnym wyczynem. Staram się przygotować psychicznie, że to będzie boleć, ale to jednorazowy wysiłek...

oj to prawda, z niedoborami minerałów się ćwiczeniami nie wygra.

ja też nie puchnę, też nie wiem czemu- może ldatego, że tyle wody piję?

baaardzo lubię wizualizację- pewnie dlatego, że marzycielka jestem z natury- pomagają mi się nastawić pozytywnie, przygotować do tej chwili...dokładnie- najważniejsze to powiedzieć sobie: będzie bolało to prawda- ale mogę sobie pomóc już teraz poradzić z tym bólem. poza tym...dzięki niemu na swiat przyjdą nasze dzieci...

swoją drogą ciekawe jak to będzie jak już przyjdzie ten moment...pierwszy skurcz...albo odejdą wody... ta świadomość, że to JUŻ TERAZ - zaczyna się. ciekawe...

Cytat:

idę smażyć placuszki
kochana zmobilizuj się, to bardzo dobre dla dziecka i mamy

kurcze, no jasne...my jak poszliśmy do sklepu i zobaczyliśmy ceny wózków...to wiedzieliśmy od razu: używany. to jest jednak nielada wydatek...

Biedroneczko, jakby mi ktoś chciał wózek zafundować to też bym powiedziała : nowy fajnych masz rodziców, a dzidzia dziadków

zmykam !

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-07-08 o 16:49
Stary 2009-07-08, 17:00   #1099
Orzeszek.1
Zadomowienie

Ufff, właśnie wróciłam ze spaceru ze psiem i córą. Do tego winda nie działa a mieszkamy na 8 piętrze, samo zejście było - CIEEKAWEEEE, o wejściu już nie wspomnę..Grrr........

kIkunia81 wychodzę z podobnego założenia co Ty - potem wszystkie rzeczy maluszka można opylić na allegro, a licytowane kwoty dochodzą czasem do kosmicznych sum!!! To samo dzieje się i z używanymi i nowymi rzeczami. Ostatnio polowałam na maskotkę "GŁODA" z reklamy. Myślę sobie: A CO TAM, JESTEM SKŁONNA WYDAĆ NA NIEGO 85 ZŁ, obserwowałam licytację - zakończyło się na 175ZŁ!!!!!
Stary 2009-07-08, 17:10   #1100
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Jak już znajdzieszmateracyk - pianka + gryka+ kokos to daj znać gdzie kupiłaś i po ile bo ja też niedługo się wybieram ale jeszcze nie wiem gdzie???
Ja kupuję na allegro razem z łóżeczkiem, są też dostępne oddzielnie http://www.allegro.pl/search.php?str...personal_rec=0

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Orzeszek aporpo małego głoda znalazłam kolczyki http://www.allegro.pl/item683104441_...maly_glod.html

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 17:12   #1101
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Idę do mamusi na placki ziemniaczane, a potem na 17.45 do lekarza. Może potem skoczę do Pepco.
placki
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 17:13   #1102
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja kupuję na allegro razem z łóżeczkiem, są też dostępne oddzielnie http://www.allegro.pl/search.php?str...personal_rec=0

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Orzeszek aporpo małego głoda znalazłam kolczyki http://www.allegro.pl/item683104441_...maly_glod.html
Uuu, hihi superaśne, no ale nie założę ich Gabi, zresztą ona woli maskotki niż kolczyki. A przekłute uszy ma od wczoraj i przez miesiąc musi nosić się w złocie
Stary 2009-07-08, 17:14   #1103
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:

Obudziłam się dziś z myślą, że na obiad zrobię placki ziemniaczane. Już mnie ssie ale czekam na powrót mojego, bo nie chcę by mi sczerniały.

no właśnie się zastanawiam czy zrobić jutro czy w piątek
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 17:24   #1104
Orzeszek.1
Zadomowienie

Oj, słuchajcie, jedziemy na mazury!!! Udało mi się znaleźć pensjonacik niedaleko Giżycka. Wszyscy chociaż przez kilka dni (bo jedziemy tylko na 5 dni, ale dobre i to) odpoczniemy od wawki, yoopiiii!!!!!
Stary 2009-07-08, 17:50   #1105
sweetpinky
Zakorzenienie

właśnie dostałam maila, że jutro ma być kurier z fotelikiem szybko

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 18:27   #1106
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
poczytalam troszkae o tym bisfenolu, ale TZ mi przerwal, pozniej dokoncze, ale wyglada na to, ze on ulatnia sie w starych, wygotowanych butelkach.
no ale butelkę przed każdym użyciem trzeba wygotować, chyba że się ma sterylizator.

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Niedobra!
albo TŻ wybije Ci z głowy
Stary 2009-07-08, 18:32   #1107
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

A mi bratowa zrobiła niespodziankę, a właściwie Grzesiowi i kupiła w Tesco kilka rzeczy dla niego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00625.jpg (79,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00627.jpg (99,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00628.jpg (99,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00629.jpg (109,8 KB, 16 załadowań)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 18:35   #1108
madzienka79
BAN stały

allisanka: Czytam i czytam i oczom nie wierze, masz wspanialego meza a ja juz zaczelam wierzyc, ze tacy mezczyzni zdarzaja sie tylko w marzeniach. W Twoim przypadku sprawdza sie powiedzenie, ze w zyciu kobiety najpiekniejszych jest 9 miesiecy.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
A mi bratowa zrobiła niespodziankę, a właściwie Grzesiowi i kupiła w Tesco kilka rzeczy dla niego
Sliczne i jakie to wszystko malenkie.
madzienka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 18:46   #1109
Kikunia81
Rozeznanie

Dziewczyny, czy każda z Was ma już wybrane imię dla swojego dziecka?
Bo ja jeszcze nie Jakoś w ogóle dla chłopców imiona mi nie podchodzą. Mój mąż jak już wymyśli to ręce opadają, wcześniej upierał się przy Stefanie a ostatnio przerzucił się na Gwidona Początkowo myślałam, że jaja sobie robi, a on na poważnie Oprócz tego podoba mu się jeszcze Sebastian, co mi niestety nie kojarzy mi się zbyt dobrze. Mi się podoba Bruno, Alan, Aleksander, Hubert, Piotr, Adam, ale mąż nie chce o żadnym z nich słyszeć. Wcześniej się tak nie przejmowałam, bo myślałam, że w końcu znajdziemy wspólnie jakieś imię, ale teraz czas ucieka, a my jak imienia nie mieliśmy tak nie mamy Zaczynam się denerwować. Czy tylko ja nie mam wybranego imienia?

Cytat:
Ufff, właśnie wróciłam ze spaceru ze psiem i córą. Do tego winda nie działa a mieszkamy na 8 piętrze, samo zejście było - CIEEKAWEEEE, o wejściu już nie wspomnę..Grrr........

kIkunia81 wychodzę z podobnego założenia co Ty - potem wszystkie rzeczy maluszka można opylić na allegro, a licytowane kwoty dochodzą czasem do kosmicznych sum!!! To samo dzieje się i z używanymi i nowymi rzeczami. Ostatnio polowałam na maskotkę "GŁODA" z reklamy. Myślę sobie: A CO TAM, JESTEM SKŁONNA WYDAĆ NA NIEGO 85 ZŁ, obserwowałam licytację - zakończyło się na 175ZŁ!!!!!
Dobra jesteś Ja czasami ledwo na moje trzecie piętro wchodzę

Z tym Allegro to myślę, że niektórzy licytujący są jak hazardziści, muszą wygrać i się wzajemnie nakręcają
Cytat:
Uuu, hihi superaśne, no ale nie założę ich Gabi, zresztą ona woli maskotki niż kolczyki. A przekłute uszy ma od wczoraj i przez miesiąc musi nosić się w złocie
co za odważna dziewczynka

Cytat:
nie komentuję

jakby Grześ miał problem ze znoszeniem tych wszystkich ciuszków to podam Ci adres

buciki są prześliczne muszę też poszukać jakieś kapciuszki dla mojego synka
Stary 2009-07-08, 19:01   #1110
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot moja gondola ma 89 cm, jeśli pan w sklepie mnie nie okłamał jeśli chcesz to jedź z mężem do tego sklepu i zobacz może ci coś w padnie w oko a jak nie to poczekaj na mnie ja za tydzien będe to pojedziemy razem ja w kóncu sówj przywiozę od teściów śliczne ubranka.
Zapisałam się do dentysty na jutro i boje się

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości