|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Idę do mamusi na placki ziemniaczane, a potem na 17.45 do lekarza. Może potem skoczę do Pepco.
#1082 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tja gierka fajna, TZ kupil ja kiedys specjalnie dla mnie ![]() ![]() ![]() Najlepsze jest to, ze poziom drugi jest wlasnie od lat 3, a ja nie moge przejsc pierwszego poziomu ![]() Ale nie przejmuje sie, bo 3 poziom jest dla 7+ , a nastepny 4 od 12+, itd. wiec domyslam sie, ze przejscie z jednego na nastepny poziom zajmuje 4 lata ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i pracuje najdluzej (chyba) dzis wrocil o 15 30, wlasnie probuje drzemac pomiedzy telefonami ( ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-08 o 15:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciętny pokoik dla dziecka nowy - 500 eu -1000 eu pokoik używany - 150 eu -400 eu wózek nowy np. quinny (3w1) 800 - 1200 eu wózek quinny używany 3w1 - 200- 350 eu oczywiście to są ceny w przybliżeniu... mdli mnie po czekoladzie, pograłam małej na gitarze, idę robić ćwiczonka. wczoraj na szkole rodzenia rozmawiałyśmy o ćwiczeniach mięśni Kegla...
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem pewna, że moje ciało wie jak rodzić i z pewnością dam sobie radę, bez tej wiedzy, która mnie osobiście przerazi niż doda otuchy. Cytat:
Na piątek umówiłam się z koleżanką na obejrzenie wózka. Chce za niego 120 zł i 30 za fotelik samochodowy. Najprawdopodobniej w sobotę wybierzemy się na poszukiwanie materacyka i akcesoriów do łóżeczka, w końcu czas zacząć powoli kompletować wyprawkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie ważne jest , żeby przygotować moje ciało i ducha do tego wydarzenia. wierzę, że moje ciało wie jak urodzić -to coś tak naturalnego- ale chcę mu troszkę pomóc, stąd codzienne ćwiczonka, ćwiczenie mięsni pochwy, wyrabianie odruchu spokojnego oddychania. a duchowo wiadomo... mam też swoje lęki. im więcej wiem, co się będzie ze mną w tym czasie działo, tym bardziej wierze, że mogę mieć nad tym jakąs kotrolę - w sensie aktywnego udziału w porodzie. wow, fajna cena za wózek i fotelik. a wiesz jaki to wózeczek?
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedynie co wiem, że wózek jest firmy Deltim (gondola, spacerówka, koła pompowane) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo jejku, Orzeszek... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1092 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja staram się ćwiczyć prawie codziennie czyli 4-5 razy w tyg ok 30 minut. różne ćwiczonka na kręgosłup, łydki itp itd plus mięsnie Kegla , plus relaksacja z oddychaniem. i musze przyznać, że po pierwsze nie narzekam na bóle kręgosłupa, po drugie nie miewam skurczy łydek, po trzecie zdarzało mi się popuszczać jak kichałam ( zaczęło się jak wyskoczył brzuszek ok 15 tyg ) a teraz nie mam z tym wogóle problemu, a słyszę na szkole rodzenia, że większość kobiet ma poważne kłopoty z trzymaniem moczu na tym etapie ciąży, po czwarte dodaje mi to pozytywnej energii no i właśnie pozwala świetnie radzić sobie z lękiem przed porodem dzięki poczuciu, że robię wszystko, by się na to przygotować. lepsze to niż siedzenie i trzęsienie się ze strachu ![]() jedź i zobacz wózeczek , bo fajna okazja, może się faktycznie zdecydujecie...taaaaki wydatek by wam odpadł.... ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() lecę na dół trzeba mysleć o obiadku i td itp...
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poczekam, może mi do jutra przejdzie ![]() Cytat:
![]() Ale też polecam ćwiczenia - ja mam tyle energii, że nie mogę w ciąży usiedzieć, a tu ponoć trzeba się oszczędzać: podskakiwać nie wolno, biegać nie wolno, ciężarów nosić, intensywniej poćwiczyć... Więc dla mnie te ćwiczenia ciążowe to trochę jak gimnastyka III wieku ![]() I jeszcze nie puchnę, ale nie jestem pewna, czy to od ćwiczeń, sposobu żywienia czy taka uroda... Rano jak wstaję, to wydaje mi się, że tylko brzuch mi wyskoczył i piersi urosły, reszta w normie. W ciągu dnia zatrzymuję troszkę wody, wydaje mi się, że pełniej wyglądam, ale w sumie różnica jest niewielka. Tak się bałam tych upałów, a znoszę je stukrotnie lepiej niż te ciągłe zmiany pogody i niskie ciśnienie niedawno... Lubię też wizualizacje, bo to chyba od nich jestem spokojniejsza i nie boję się porodu. To normalna, fizjologiczna czynność - wszystkie kobiety od stuleci rodziły, co by gatunek przetrwał, więc nie wydaje mi się to specjalnym wyczynem. Staram się przygotować psychicznie, że to będzie boleć, ale to jednorazowy wysiłek...
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
X-Lander ma bardzo malutką gondolę. Pani w sklepie powiedziała, że jej dziecko po 3 miesiącach się przestało mieścić, córka siostry ciotecznej mojego męża wyrosła z X-Landera po 4 miesiącach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wózeczek zobaczę, koleżanka mówiła, że jest w dobrym stanie. My od początku mieliśmy mieć wózek od znajomych znajomych za darmo, ale nie wypaliło, dlatego przeraziło mnie wydanie ponad 1000 zł na wózek dlatego koleżanki propozycja spadła mi jak z nieba ![]() idę smażyć placuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Rozeznanie
|
Poród domowy staje się 'modny':
http://dziecko.onet.pl/18639,4,42,do...d,artykul.html
#1097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak już znajdzieszmateracyk - pianka + gryka+ kokos to daj znać gdzie kupiłaś i po ile bo ja też niedługo się wybieram ale jeszcze nie wiem gdzie???
![]() |
#1098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to prawda, z niedoborami minerałów się ćwiczeniami nie wygra. ja też nie puchnę, też nie wiem czemu- może ldatego, że tyle wody piję? baaardzo lubię wizualizację- pewnie dlatego, że marzycielka jestem z natury- pomagają mi się nastawić pozytywnie, przygotować do tej chwili...dokładnie- najważniejsze to powiedzieć sobie: będzie bolało to prawda- ale mogę sobie pomóc już teraz poradzić z tym bólem. poza tym...dzięki niemu na swiat przyjdą nasze dzieci... swoją drogą ciekawe jak to będzie jak już przyjdzie ten moment...pierwszy skurcz...albo odejdą wody... ta świadomość, że to JUŻ TERAZ - zaczyna się. ![]() Cytat:
![]() kurcze, no jasne...my jak poszliśmy do sklepu i zobaczyliśmy ceny wózków...to wiedzieliśmy od razu: używany. ![]() Biedroneczko, jakby mi ktoś chciał wózek zafundować to też bym powiedziała : nowy ![]() ![]() zmykam !
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-08 o 16:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zadomowienie
|
Ufff, właśnie wróciłam ze spaceru ze psiem i córą. Do tego winda nie działa a mieszkamy na 8 piętrze, samo zejście było - CIEEKAWEEEE, o wejściu już nie wspomnę..Grrr........
kIkunia81 wychodzę z podobnego założenia co Ty - potem wszystkie rzeczy maluszka można opylić na allegro, a licytowane kwoty dochodzą czasem do kosmicznych sum!!! To samo dzieje się i z używanymi i nowymi rzeczami. Ostatnio polowałam na maskotkę "GŁODA" z reklamy. Myślę sobie: A CO TAM, JESTEM SKŁONNA WYDAĆ NA NIEGO 85 ZŁ, obserwowałam licytację - zakończyło się na 175ZŁ!!!!!
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Orzeszek aporpo małego głoda znalazłam kolczyki http://www.allegro.pl/item683104441_...maly_glod.html ![]()
![]() |
#1101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
Oj, słuchajcie, jedziemy na mazury!!! Udało mi się znaleźć pensjonacik niedaleko Giżycka. Wszyscy chociaż przez kilka dni (bo jedziemy tylko na 5 dni, ale dobre i to) odpoczniemy od wawki, yoopiiii!!!!!
#1105 |
Zakorzenienie
|
właśnie dostałam maila, że jutro ma być kurier z fotelikiem
![]() ![]()
#1106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
albo TŻ wybije Ci z głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
A mi bratowa zrobiła niespodziankę, a właściwie Grzesiowi i kupiła w Tesco kilka rzeczy dla niego
![]()
#1108 | |
BAN stały
|
allisanka: Czytam i czytam i oczom nie wierze
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |||
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy każda z Was ma już wybrane imię dla swojego dziecka?
Bo ja jeszcze nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Z tym Allegro to myślę, że niektórzy licytujący są jak hazardziści, muszą wygrać i się wzajemnie nakręcają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakby Grześ miał problem ze znoszeniem tych wszystkich ciuszków to podam Ci adres ![]() buciki są prześliczne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zadomowienie
|
Miss.hot moja gondola ma 89 cm, jeśli pan w sklepie mnie nie okłamał jeśli chcesz to jedź z mężem do tego sklepu i zobacz może ci coś w padnie w oko a jak nie to poczekaj na mnie ja za tydzien będe to pojedziemy razem
![]() ![]() Zapisałam się do dentysty na jutro i boje się ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.