|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Dzień dobry
![]() No i tyle z mojego spania ![]() Położyłam się po 12, a dziś od ponad pół godziny przekręcałam się z boku na bok i stwierdziłam, że chyba nie ma sensu się męczyć - może w dzień się zdrzemnę ![]() Właśnie zaczęło padać i pewnie będzie tak cały dzień - no ale może w końcu wezmę się za zaległe prasowanie jak nie ma duchoty ![]() I tak się zastanawiam nad tymi kompletami pościeli - czy wszystko się przyda dla maluszka - np. czy ochraniacz na szczebelki nie będzie mu przeszkadzał czy będzie spał ładnie pod kołderką ![]() A dziś zaczynamy 26 tydzień ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-08 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! U mnie dzisiaj pada deszcz, ale w sumie jest ciepławo, więc na nogach mam sandały. Taką temperaturę to ja lubię. No i najważniejsze - nie jest duszno
![]() miss.hot, ładna pościel, ale mi już przeszło kupowanie takiego kompletu. Na początku potrzebne mi będzie tylko prześcieradło i falbana maskująca pod materacyk oraz ochraniacz, ale nie na szczebelki, tylko jakaś zasłona jednego, dwóch boków łóżeczka od strony okna, żeby nie było dziecku zimno. Nad rożkiem cały czas się zastanawiam. Zastanawiam się też nad takim śpiworkiem, który można rozpiąć i zrobić z niego kołderkę i poduszkę. Reklamę tego widziałam w ostatnim "M jak mama", ale nie pamiętam producenta. Pościeli też chyba nie będę kupowała, bo nie będzie póki co potrzebna. Tylko kocyków szukam. Póki co mam jeden. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- A u mnie zaczyna się 27 tc ![]()
#1023 | |
Zakorzenienie
|
U nas była burza niedawno, a teraz słońce wyszło i zaczyna się robić duszno
![]() Cytat:
![]() Rożek to i tak kupię - myślę, że na początku może się przydać ![]() Ale z tą pościelą to nie wiem - może lepiej śpiworek, to dziecko się nie rozkopie ? Kocyk najlepszy będzie bawełniany ? Bo widzę, że są jakieś z mikrofibry, polaru, akrylowy
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-08 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie ja właśnie pije kawke
![]() Miss.hot mi się bardzo podoba ta posciel ale jak dla mnie jest tam za dużo nie potrzebnych rzeczy, ja kupuje komplet tylko z poscielą i ochraniaczem nic więcej, oczywiście na poczatku niunia będzie spała w rożku i pod kocykiem (a że będzie to już październik jak mam kocyki polarkowe ) Zastanawiałam się nad baldachimem ale jak mnie siostra uswiadomiła ile tam kuzu się zbiera i że po 3 mieisącach wywaliła go na strych to i ja zrezygnowałam. Dzisiaj Grześ i Laura zaczynają 26 tydzień ![]()
#1025 | ||
Zadomowienie
|
![]() Ja tez dzis kiepsko spalam, dopiero nad ranem przysnelam i wlasnie wstalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze wczoraj moim "fitnesem" bylo granie na playststion 3 w "Ratatouille" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W 9 miesiacu nie tyja ci ktorzy rozsypali sie w 8 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrezygnuję z tych zbędnych rzeczy typu baldachim, ochraniacze czy przyborniki ![]() Pościel najwyżej potem dokupię, bo taki maluch to może się rozkopywać, więc lepszy będzie śpiworek lub kocyki właśnie ![]()
![]() |
#1027 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() I zaczynamy wielkie odliczanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Wtajemniczenie
|
u Nas też leje, i w nocy lało, ale za to jest chłodniej
![]() jakoś udało mi się zwlec z łóżka 15 minut temu, a chętnie bym jeszcze pospała ![]() trzeba jakieś śniadanie zjeść ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Witajcie, co do poduszeczki to faktycznie na początku wystarczy nawet tylko pieluszka tetrowa pod główką, a taki mały człowieczek na początku jak się go położy tak śpi hihi - no przynajmniej moja tak spała
![]()
#1030 |
Zadomowienie
|
Miss.hot bardzo dobrze wymysliłaś
![]() ![]()
#1031 | ||||
Zakorzenienie
|
dziękuję za życzonka iminienkowe dziewczynki!!!! w urodzinki też się wam przypomnę hahaha!
Cytat:
![]() ![]() wielkie spóźnione życzonka imieninkowe!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Zaniedbuje Was troszeczkę ![]() Ale przyjechała do mnie rodzinka z Londynu i nie mam czasu tyle co wcześniej ![]() ![]()
#1033 |
Zakorzenienie
|
Poprasowałam trochę, ale muszę przerwę zrobić i poleżeć
![]() Cieszę się, że już wymyśliłam co i jak ze spaniem dla maluszka, teraz pozostaje kwestia wózka ![]() Wiem, że już pisałyście - ale który ma najdłuższą gondolę ? U nas znowu zaczyna padać...
#1034 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() to co się działo u mnie w nocy jest nie do opisania...koszmar noramlnie ![]() straszna burza i ulewa... właśnie służby porządkowe zamiatają gałęzie pod balkonami ![]() zaczęło się gdzieś około 3-4 więc już nie spałam bo było strasznie jasno od piorunów i to nie były zwykłe trzaski tylko jedno wielkie buczenie ![]() w dodatku musiałam biegać, zbierać pranie i zamykać okna bo woda do domu mi się lała ![]() no i moje antygołębiowe wiatraczki szlag strzelił, powyrywało, ale dobrze, że upadły na balkon. W dodatku brzuch mam jakiś twardy ![]()
#1035 |
Zakorzenienie
|
U nas w nocy też była burza - straaaszna burza! - zaczęła się o 2.30 i potem nie mogłam zasnąć ze strachu bo takie grzmoty były...
![]() |
#1036 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki "skazaniec", raczej pomocny nie będzie, a potem może miec jakieś żale do partnerki. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy Wasze maleństwa też tak strasznie kopią Was po szyjkach? To jest straszny ból, aż skręca. Poza tym martwi mnie to jego zainteresowanie tą częścią jego domku. Szyjkę i tak mam krótką, a jak w nią tak będzie walił i się zacznie otwierac????? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To musi by fajna gierka! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Wtajemniczenie
|
same burze i deszcze
![]() kiedyś jak w lato nie było słonka, złościłam się na pogodę, jakoś w to lato mi to nie przeszkadza... ![]() mnie się włączyła faza czekania na kopniaczki od maleństwa ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze są oczywiście kocyki bawełniane, ale na zimę to chyba trzeba poszukać też jakiegoś cieplejszego.
zartownis, gratuluję studniówki! Odpisali mi z Tako, że wózki nie drożeją ( ![]() Znowu skręca mi kiszki. Mam tak od nocy z poniedziałku na wtorek, tylko że wczoraj po południu, jak się położyłam na 1,5 godzinki, to mi przeszło. Trudno mi jest usiedzieć w pracy. W dodatku brzdąc się rozbija w środku ![]()
#1039 |
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj rewelacyjna pogoda
![]() ![]() ![]() Tak sobie czytałam o Waszej teorii z jedzeniem lodów i ona chyba tylko działa jak się je lód z kostkarki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Żartowniś gratuluję studniówki ![]() a mi już tylko 75 dni zostało, rany julek jak ten czas zap..... ![]() do tego zepsuła mi się waga ![]() ![]() Oczywiście najlepsze życzenia dla minionych Solenizantek ![]() Edytowane przez Kikunia81 Czas edycji: 2009-07-08 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
reeeety, wlazłam na wątek o cesarce na życzenie....i po co mi to....?
![]()
![]() |
#1042 | ||||||
Raczkowanie
|
Hej. Tylko na chwilę wpadłam, póki reszta śpi. Swoją drogą - ile można spać??
![]() Nimitz, Emilka to bardzo ładne imię ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj wreszcie dostałam zasiłek z ZUSu. I to nawet o 300 zł większy niż poprzednio! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom się budzi. To zmykam.
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
No racja - dziś synuś sprzedał mi dwa silne kopniaki, że aż łzy w oczach stanęły
![]() Cytat:
![]() Malinko - to chyba Ty pisałaś o wózku z największą gondolą - jaki to ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-08 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, miss hot, to jest indywidualna decyzja ALE pisanie, że cc jest lepsze dla dziecka to czyste przekłamanie ( mówię o zdrowej ciąży) stąd moje oburzenie. poza tym razi mnie to gadanie "ja się godzinami męczyć nie będę" , " świadomie wiem czego chcę" bla bla bla.... ja mnie mi.... a tu przecież chodzi o dziecko i trzeba pomyśleć o tym, co dla dziecka lepsze. poza tym to straszenie się SN też mnie wkurza. no wybaczcie ciężarnej...hormony ( ostatnio mogę wszystko na nie zwalić hihihi )
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Aż się przez chwilę zastnawiałam czy to nie jakiś skurcz był, bo wypięło mi brzuch na kilka sekund i synek się w tym miejscu pojawił i uderzył albo się napiął
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no są ludzie...ale nie cierpię hipokryzji... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Wtajemniczenie
|
co do lodów to mówcie co chcecie, ja miesiąc czasu jadłam w pracy zamiast jakiegoś obfitego obiadu 2 gałki lodów, i w ciągu miesiąca spadłam 2 kg, nie sądzę że to przypadek
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- u mnie już 5 miesiąc - jak ten czas leci ![]() ![]() staram się jak najmniej siedzieć, bo wtedy mam więcej energii, i czas mi szybciej leci do 15, a o 15 wraca moja lepsza połowa... ![]() podziwiam Mojego Męża, On wstając przed 6 do pracy, ma jeszcze czas i nastrój by ze mną pożartować, ja wtedy akurat budzę się na siusiu ![]() ile On ma cierpliwości, i miłości do mnie...wczoraj fatalnie się czułam, to od razu do łóżka kazał leżeć, wszystko co potrzeba przynosił, poszedł mnie wykąpać..odprowadził do łóżka..zresztą nawet jak dobrze się czuję, to dba o to by mi niczego nie brakowało.. ależ się rozpisałam... ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Kochane moje, w którym tygodniu robi się obciążenie glukozą? ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wtedy przekręcam się dopiero na prawy bok a ten bidak już musi wychodzić. I też ma tyle zapału co Twój ![]() ja to jestem jakaś masochostka, siedzę na youtube, oglądam porody sn i cc i ryczę jak bóbr ![]() a właśnie wiecie, że mój gin chyba nie wysyła na obciążenie glukozą???
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Ja robiłam w pod koniec 22 tc
![]() Kurcze prasuję na raty dziś, ale muszę skończyć, zostało mi już tylko kilka koszulek małża i moich bluzek....
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-08 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.