|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
celebriti
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
heyah!!!!!!!!!
jesu, strasznie sie czuje i dawno mnie nie bylo, wracam a tu taka niespodzianka! serdecznie GRATULUJĘ ROZPAKOWANYM MAMUSIOM, zaraz wszystko nadrobie ![]() osobiscie zaczynam bac sie porodu, ale przewaza ból pleców u mnie wiec z drugiej strony wolalabym juz byc 'po'. Przenioslam sie do męża i w zwiazku z tym zmienilam klinike i tym samym prosze o zmiane mojego tp: otoz pani gin zobaczyla te 'wielka babe' ktora we mnie siedzi i termin juz przesuniety na 19.08.09 i raczej jeszcze sie zmieni na wczesciejszy ![]() co do imienia trwaja negocjacje ![]() ktora z was bedzie rodzic w wawie? (jesli jest jakas mama z wawy prosze o kontakt) ![]() przepraszam ze tak wybiegne w przyszlosc ale czy planujemy zalozyc po rozpakowaniach jakis watek o odchowaniu i wracaniu do formy? i ost pytanko czy ktoras z Was planuje od poczatku nie karmic piersia? buziaczki Kochane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Hej Mamusie kochane!!! Gratuluję (i zazdroszczę) rozpakowanym Mamusiom... Ja dzisiaj się dowiedziałam, że 22.07 mam cesarkę... Brzuch opadł, więc Mała już sie nie okręci... Zamiast głowką w dół jest stópkami, więc nie pozostaje mi nic innego tylko pogodzić się z myślą, że mnie pokroją. A chodziłam na szkołe rodzenia, ćwiczyłam odychanie itp., a tu masz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
BAN stały
|
ja się już na dziś żegnam, jutro pewnie zajrzę przed ktg na 10. zobaczymy, jakby się coś działo to będę pisać do ciebie czekoladko chyba, bo wcześniej do unholy pisałam ale ona teraz co innego ma na głowie a ty masz chyba nr w plusie,co??
włąśnie mam nadzieję że u ciebie unholy ok ![]() to papa |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
celebriti
|
wlasnie nadrobilam wątek i doszlam do wniosku ze jestem niezla kretynka;/
przyznam ze jeszcze w 33 tc sama prowadzilam auto na dosc duzej trasie i wtedy najczesciej zdazal mi sie taki 'ucisk' z jednej strony z twardnieneiem myslalam ze to zmeczenie, teraz miewam je coraz czesciej ale do glowy by mi nie przyszlo ze to moze byc skurcz ![]() nie jestem tez w stanie policzyc ile ich jest, ale chyba nie az tak duzo. powiedzcie mi czy czeste oddawanie moczu w nocy (o zgrozo!!) jednoznacznie przepowiada obnzenie macicy? bo ja od tygodnia biegam jak szalona czy pije czy nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Prosze, jaki przystojniak! Brawo! ![]() Cytat:
![]() To widze, ze bedziemy nawzajem sobie kibicowac- mam termin na 20.08. Co do siusiania nocnego, praktycznie cala ciaze tak mialam, ale ostatnio faktycznie zauwazylam nasilenie. Nie ma co sie ludzic- porod zbliza sie wielkimi krokami ![]() Cytat:
![]() Aniu jak tam po wizycie? Co nowego? A ja upieklam dzisiaj ciasto ![]() I dostalam od mojego kochanego Taty ksiazeczki dla dziecka ![]() I jem wlasnie arbuza ![]() Wspanialy dzien ![]()
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
groszkolinko ja tez czesto latam ale to chyba nie to co sadzisz, fakt ze jak głowka juz jest na dole to jest wiekszy ucisk na pecherz moj maluch ma juz nisko wiec moze dlatego biegam choc z perspektywy czasu to nie pamietam bym latala wczesniej mniej
![]() gratuluje svineckiej ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za Bartusia oby gorączka spadła i juz nie wróciła i trzymam kciuki za walke w sądzie z tym konowałem - szkoda słów co do wesela bawilismy sie do około 24 niewiem czemu ale ledwo moglam tanczyc a z braku laku zeby nie gorszyc społeczenstwa nałozylam spodnie pod sukienke bo byla przed kolano, i niestety nie mogłam ich zapiąć bo byly sprzed ciąży a uparłam sie bo dzinsowych ciążowych nie chcialam zakladac. W sumie z TŻ sie usmialismy bo musial mi podciagac w tancu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzis sie wystraszylam jak szlam do pokoju chyba dzidzius sie jakos przekrecił bo tak zabolało ze az w krzyzu to poczułam stanełam złapałam pare razy oddech i przeszło. Niestety jedno mnie meczy i dreczy amianowicie bole krocza po nieodpowiedniej pozycji siedzenia. normalnie mogłabym sie czołgac jak na poligonie gdyby nie maluszek. Głupia baba ze mnie ![]() o zdjeciu kreacji pamietam wiec spoko maroko wkleje tylko musze meza o włozenie bateri poprosic do aparatu bo ja tempa w tej materii
GABRYŚ ![]() 17. 08.2009 ALICJA ![]() 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2009-07-13 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Viki, swietnie, ze wesele bylo udane
![]() Svinecko, bardzo sie ciesze, ze wracacie do domu, a Marcelek sliczny ![]()
#548 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jakie macie typy imion?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() yyyy boje sie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- ciekawe jak tam Ania po wizycie??
![]() |
#549 | ||||
celebriti
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bóle krocza sa okrutne, kłucie jeszcze gorsze. ale mysle ze najgorsze przed nami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Jestem ...
![]() no więc po wizycie ok ... miałam znów ktg - zapis super! Ilość wód ok ... przepływy też ok ... chociaż nie wiem co to znaczy ![]() Gin zbadał szyjkę - miękka i gotowa do porodu ![]() ![]() ![]() no i ciśnienie miałam 130/80 ... też mam mierzyć codziennie - jeśli będzie wyższe niz 140/90, to też do szpitala ![]() A ginka jakoś się tym nie przejmowała ... no chyba, ze to dlatego, ze już niby po moim terminie ![]() Tak czy siak ... termin porodu 13 lipiec - czyli dzisaij ... mały ma jeszcze tydzień - jak nie urodzę do niedzieli to w poniedziałek 20 lipca mam się zgłosić do szpitala i tam juz czekac na rozwiązanie ![]() ![]() ![]() ogólnie z wizyty jestem zadowolona, ale mam nadzieję, ze mały nie kaze mi leżeć na patologii i czekać na sibie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() damy rade ![]() Cytat:
![]() dobrze ze sie odezwalas bo juz sie martwilam ![]() uciekam sie polozyc ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, ze coś ruszy - chyba muszę zacząć stosować jakieś przyśpieszacze porodu ![]() ... właśnie się zastanawiałam czy jeszcze jetseś czy Ci smsa wysyłać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj odwiedzić Kasię w szpitalu. Nastrój ma już lepszy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Aniu, ciesze sie, ze u ciebie wszystko w porzadku
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję za wizytowe kciuki ![]() Moje wyniki z hemoglobiny nadal słabe. Dostałam już 5 rodzaj żelaza. Gin mówi, że to już ostatni dzwonek, bo inaczej będę bardzo osłabiona po porodzie. Za to inne wyniki są ok. Moja dzidzia waży już 3325 g. i nadal jest dziewczynką ![]() Powiedziała co zabrać dla dzidzi do szpitala: - pampersy - chusteczki nawilżające - smoczek - żadnych ciuszków (tylko tż ma przywieźć w ostatni dzień na wyjście ) - i coś jeszcze tylko teraz zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Zapomniałam jeszcze dodać, że na następny wtorek jestem umówiona z położną, która ma być przy porodzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ale fajny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli 3 są już OK? ![]() Jak nic niedługo urodzisz ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że Kasia ma się lepiej, a Laurka to uparte stworzenie ![]() Cytat:
![]() A masz jakieś skurcze? I jaki stopień dojrzałości łożyska?
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Czesc mamusie.
Jade do szpitala. Od wczoraj boli mnie cale podbrzusze I mam chyba skurcze, co z wczesniejszymi objawami daje ciekawa perspektywe. Poprosze o kciuki aby wyniki byly pomyslne dla Kubusia. Buziaki
#558 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie mamcie
![]() cosik sie dzisiaj nie wyspalam bo tż wstawal juz po 4 rano do tej Warszawy jechał i nie moglam zasnac przez godzine potem krecilam sie w lozku..... wczoraj jak sie mylam krocze ze tak powiem poczulam ze mam jakies dziwne wejscie do pochwy i wzielam lusterko zeby sprawdzic i co widze?? moja szyjke macicy ktora wylania sie zaraz u wejscia do pochwy ![]() a dzisiaj moj jedyny braciszek ma urodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Caluski dla dzielnej Katarzynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#559 | |||||
celebriti
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz rozchylam wargi a tu szyjka ![]() teraz wiem ze to czeste klucie w pipce to znak ze szyjka sie skraca
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-07-14 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie wyspałam się dzisiaj :ziewa: ... o 4 obudził mnie taki ból jakbym okres miała dostać ... brzuch twardy ... i tak przez trzy razy w ciagu godziny ![]() ![]() A ja mu na to, ze moze jechac bo rodzić jeszcze nie mogę bo muszę do końca posprzątac w pokoju ![]() Teraz już mnie nic nie boli, ale uświadomiłam sobie, ze moze się zacząć w każdej chwili ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kolezanka przepowiedziała mi piątek ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||
celebriti
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam info od Skierki: "Mam skierowanie na 16 lipca do szpitala, bo bede po 41 tygodniu i musze miec wzmozona kontrole. Dzis w ciagu 20 minut KTG zapisalo 1 skurcz. Wiem ze wyjde juz z Amelka, ale pobyt w szpitalu to masakra.Musze sie pocieszyc ze to juz ostatni raz." Skierka napewno sama jeszcze napisze co i jak......
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zadomowienie
|
Groszkolinotak od 37 tyg jest donoszona bo tak ostatnio mi tez ginka powiedziala
![]() Ale dzisiaj jestem jakas padnieta ide sie przespać
#565 |
Przyczajenie
|
t.p. 6.08.2009 r. igunia
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
Zakorzenienie
|
Mam skurcze przepowiadające, ale takie słabiutkie i rzadko. Bardziej czuję je w nocy - ale to są może 2-3 na całą noc.
Co do stopnia dojrzałości łożyska to musiałam zaglądnąć w kartę ciąży i jeżeli dobrze doczytałam to mam 2 stopień. Ulcia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja muszę dzisiaj wyciągnąć od mojego tż numer telefonu jego szefa (i może jeszcze jakiegoś kolegi z pracy), bo tż ma "takie szczęście", że jak mu chcę coś ważnego powiedzieć przez telefon, to albo mu się rozładowuje, albo traci zasięg. Nawet wczoraj jak do niego dzwoniłam, nie mogłam się dodzwonić. ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Witamy w Naszym wątku ![]() ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-07-14 o 10:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lece umyc autko bo zasyfione ma maksa!!
![]() |
#569 |
Przyczajenie
|
jestem w 37 tygodniu.normalnie juz niemoge sie doczekac wszystko przygotowane od miesiaca. mam termin na poczatek sierpnia.martwie sie zeby malutka byla zdrowa i ciekawe ile bedzie wazyla bo przytylam tylko 2,5 kg,ale to przez diete,bo mam cukrzyce ciazowa.oooooo czkawke ma
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u mnie coś pogoda nie bardzo niby parno ale pochmurno musze iść zdjąć pranie z balkonu bo może zacząć padać, nie było mnie na weekend bo byłam u przyjaciółki która przyjechała z emigracji na 2 tyg nie widziałyśmy się prawie rok (no prócz skype ![]() ![]() ![]() ![]() Przejrzałam te dwa dni ale dawno nie było info o Bartusiu i Unholy czy ktoś wie jak oni tam? mam nadzieję że wszystko dobrze się skończyło a o pozwie też bym w takiej sytuacji pomyślała.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.