|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Czesc mamuski
obudzilam sie dzisiaj w nocy z bolem okresowym ale juz takim konkretnym i czekalam co bedzie, az zasnelam........jak mialam te bole to brzuch byl twardy jak skala w tym czasie czyli to chyba byly skurcze ogolnie czuje sie juz do ![]() Cytat:
Cytat:
malenstwo wszystko wynagradza![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ad. 2 zamowilam sobie to masło poporodowe ujędrniajace Ziajka ad.2 nie mam pojecia ![]() Cytat:
ciesze sie ze sie dobrze bawiliscie Cytat:
Svinecka pewnie wzniebowzieta ze ma synka przy cycu-tez bym byla ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Mamuski fajna stronka do poczytania , moze komus sie przyda: http://www.laktacja.pl/index.php?opt...360&Itemid=113
|
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Czesc dziewczyny,
w sobote zaczełam cos skrobac ale mi neta wcięło a potem już nie mialam kiedy :/ Byłam w Tarnowie na żuzlu. I super ze sie jednak zdecydowalam bo niewiem kiedy znow bede miala taka okazje. Na szczescie pogoda byla OK, troszke mi tylko podczas drogi brzuszek twardniał ale pozatym nic sie niedzialo. A i mala miała czkawke na meczyku, myslalam ze jej nigdy nie przejdzie. Wczoraj tez niemialam czasu zeby was poczytac ale jakos tak szybko mi dzien zlecial. Poszłam z TZ na spacerek, potem pojechalismy na lody, jakis filmik. Dodam ze wczoraj mialam termin z OM. Teraz czekam na termin zUSG (pewnie jeszcze z m-c). A dzis zabieram sie za sprzatanie. W koncu mam w sypialni wszystkie mebelki wiec mam juz co robic. Jeszcze musze pare rzeczy uprac bo dostalam kilka ciuszkow od kolezanki. I jak zdaze to moze juz cos poprasuje ![]() A jutro wizyty u okulisty to przy okazji zakupy zrobie bo mi jeszcze paru rzeczy brakuje i moze w tym tgodniu w koncu sie spakuje bo juz nie ma co tego odkladac. Jeszcze jedno. Kolezanka ma polecila cos takiego http://www.allegro.pl/item679020271_...zt_gratis.html Podobno duzo lepsze od zwyklej gruszki a przynajmniej nie trzeba sie stresowac ze nosek dzidzi uszkodzimy. No i do tego oczywiscie woda morska. Potem sprobuje was jeszcze poczytac. Bo teraz musze mykac |
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze mebelki juz macie pakuj, pakuj-moja torba juz od 2 tygodni czeka spakowana
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja w poniedziałek.
Czekoladko, ja dzisiaj tez miałam w nocy takie bóle, ale zasnełam jakos i rano juz nic sie nie działo A myslałam, ze to moze juz, bo rozwarcie mam na 1 p. pewnie przy tych skórczach się powiększa Idę w środę do ginki i zobaczymy czy się powiększyło
|
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
ja już tez nie moge sie doczekać niuni, mogłabym juz dziś rodzić nawet
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
odezwe sie wieczorem bo tż znowu mi kompa bierze
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Teraz to tu pustki są.... Mały ostatnio tak sie kręci ze az mam zakwasy na brzuchu... ![]() Dni mi lecą szybko i juz niedlugo tez bede miec swojego szkraba ![]() Lece wybierac kolory farb do salonu
|
|
#520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u mnie piękna pogoda dzisaij ... zastanawiam się czy pościel wyprać - trochę mi sie nie chce, ale ... szybko by wyschła ![]() Śniadania jeszcze nie jadłam ... a kolezanka mnie już na kawke zapraszała ... Cytat:
ściskam mocno, zeby Bartuś jak najszybciej wydobrzał!!!!! A Ty żebyś nie musiała się już męczyć w tym szpitalu! Dziękujemy za wieści od Svinecki no to za te wyniki! ![]() Cytat:
... ale mój taki prawidłowy termin to 19 Cytat:
... i do tego był twardy ... moze to faktycznie jakieś skurcze ![]() no a mały jakoś nie miał ochoty na spanie i cały czas się przeciągał ... a jak tańczyliśmy to małz się śmiał, ze dzidzia z tych obrotów to pewnie az się upiła Dziewczynki proszę o kciuki ... o 19 mam wizytę ... u pana doktora, bo moja ginka na wakacjach ... az się boję co mi powie
|
|||
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo (712 g, 31 cm) Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1950 g, 46 cm mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm) Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------- 20.06.09 - (38 tc) CC - Kubuś (4080 g, 56 cm) marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------- 23.06.09 - (39 tc) CC - Martynka(3570 g, 59 cm) megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ----------------- 23.06.09 - (39 tc) SN - Amelka (2850 g, 53 cm) Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) -------------- 26.06.09 - (40 tc) SN - Zuzia (3660 g, 53 cm) p4w (Ola, 26l, Szczecin) ---------------------------------- 29.06.09 - (40 tc) SN - Tomuś (3220 g, 54 cm) jusali (Alicja, 20l, war.-mazurskie) ------------------- 01.07.09 - (39 tc) SN - Joachim (2870 g, 53 cm) musicman (Małgosia, ?? l, łódzkie) ---------------- 01.07.09 - (39 tc) CC - Bianka(4300 g, 59 cm) eleeri (Aśka, 31 l, małopolskie) ------------------------ 04.07.09 - (41 tc) SN - Mateusz (3500 g, 56 cm) Truheart (Ola, 27 l, Łódź) ----------------------------- 07.07.09 - (40 tc) SN - Adaś (3620 g, 54 cm) miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------ 08.07.09 - (39 tc) CC - Maja (2300 g, 47 cm) Svinecka (Ania, 25 l, Szczecin) ---------------------- 09.07.09 - (39 tc) CC - Marcel (3320 g, 56 cm) |
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 09.07.09 - Amelka ................ Adbor Ring ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek ........... Tako Jumper GT arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano Finka09 (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? bibi23 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura ................... X-lander w. limitowana magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Maciek majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia .................. Vektor Air kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika .................. Tako Jumper X frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Kinga ................... Roan Kortina Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 05.08.09 - Natan ................... Tako Jumper X czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - Sebastian mayaha (???, ?? l, podkarpacie) ---------------------------------- t.p. 10.08.09 - Zuzia UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - Kuba .................... Graco Tour Elite IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ??? ![]() |
|
|
|
#523 |
|
BAN stały
|
hej to ja dalej z Amelką w brzuchu... jade zaraz na miasto, zajadę do wydziału komunikacji żeby zapytać o to przerejestrowanie samochodu, potem do MOPS-u może mi powiedzą czy na rodzinne się załapię...koleżanka ze mną jedzie to zawsze raźniej.
a obudziłam się ok 4 do łazienki, potem 2 godz nie spałam, jakaś zgaga mnie dopadła a potem jak zasnęłam to do 11 denerwuję się tą sytuacją bo już po terminie i nie wiadomo kiedy się zacznie, jutro mam na 10 ktg to zapytam gin czy mam czekać dalej czy co?? boję się skierowania do szpitala i wywoływania.... sama nie wiem co lepsze. jutro będzie 5 dni po terminie. oki uciekam, miłego dnia mamusie |
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Frida
Ad. 1 Położna w sr mówiła że wystarczy od polowy warg sromowych w strone odbytu. czyli tam gdzie najtrudniej sięgnąć Ja się golę, choć nie wiem czy zrobię to dokładnie z tym brzuchaczem AD.3 u nas zakładają te samo rozpuszczające się szwy więc już nigdzie jeździc nie trzeba. Ale sadzę że położne już nie takie rzeczy widziały... Jak byś się przez cały dzień nie myła i z taka zaschnieta krwią pojechała to inaczej ale człowiek sam się krępuje i chce zeby wsjo ok bylo i czyściutko... Miramej Fotel bujany jest taki: http://www.fajneceny.pl/product-pol-...wno-Rafia.html i jest nieziemsko wygodny A piżamkę chcę wymienic sobie na inną bo troszkę mała jest... Jakk już wymienię to sie pochwale ![]() Wczoraj na imprezie było całkiem fajnie. Posiedzieliśmy trochę. I tak mnie wszystko bolało... Ehhh jaka zmęczona wróciłam. Wklejam foty przed domem mamy, Zaraz przed wyjściem Aha... dziś o 17 idę na pokaz pieluszek z www.pieluszkarnia.pl To będzie okazja je pomacac i w końcu się moze zdecyduję:P Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2009-07-13 o 12:17 |
|
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha, no i brzuszek pierwsza klasa
|
||
|
|
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Miniusia
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Kamilka ale ładnie wyglądasz tak promiennie
A widze ze nosisz okularki , jaka masz wade?
|
|
#528 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za link, dodałam do ulubionych, ale nie wiem, kiedy ja to wszystko przeczytam ![]() Cytat:
, ale w tym linku jakaś droga, ja kupiłam za 22 zł.Cytat:
![]() , tylko nie zapomnij napisać nam relacji ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super brzuszek ![]() Dziewczyny, czy ze szczotkami do włosów dla dzidzi trzeba coś robić? Znaczy się wyparzać?
|
|
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale byłam na kontroli i ciśnienie dna oka w normie i siatkówka też. ![]() Dziękuję wam wszystkim. i nie mogę uwierzyć że to JA taka wielka jestem... Jeszcze jak się pamiętam z przed ciąży...miramej Ja zawsze mażyłam że, kiedy będę mieć dzidzi to kupię bujak, postawię w sypialni i będę w nim karmić. Niestety teraz po wstawieniu łuzeczka nie ma szans na upchnięcie jeszcze fotela. Więc stoi w pokoju dziennym. I jest tak wygodny, że chyba wywalę jeden fotel żeby więcej miejsca było
|
|
|
|
|
#530 | |||
|
Zakorzenienie
|
pod nieobecnosc brata korzystam z lapka hehe
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sliczna mamusia z ciebie
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
przedstawiam wam małego Marcelka Svineckiej
|
#532 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj mialam malego doła ale dzis lepiej. W koncu zaczełam prasowac i ukladac ciuszki, jutro czesc reszta bo dzis juz mi sie nie chce. Torna planuje sie w piatek zając, bo wczsniej nie dam rady. Mysle ze zdaze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Skierka, a jak dlugie cykle mialas? Ja różnie, czasem 28 dni a czesm 90!!! dni. W ubieglym roku wyszlo mi średnio ok 45 dni. I jak wg tego policzyłam to mi wychodzi 29 lipca ![]() Ide obiadek gotowac. Krupniczek i spaghetti. Nic oryginalego ale niemam pomysłu. Buziaczki dla was wszystkich Marcelek cudny. Svinecka musi byc przeszczesliwa
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-07-13 o 15:46 |
|||
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam info od Svineckiej: "My jutro wychodzimy w koncu do domu. Mały jest cudowny. Jest najgrzeczniejszym dzieckiem na oddziele wogole nie płacze, pielegniarki chodza i go chwala. Tylko ja mam nawam pokarmu i chwilowo walcze z bolem.... Pozdrawiam wszystkie dziewczyny"
|
|
#534 |
|
BAN stały
|
hej, już wróciłam. duszno jest a jazda autem po mieście masakra - pełno ludzi wszędzie... ale jakoś poszło. z samochodem to musimy wszystko załatwiać w Suwałkach i problem bo nie pojedziemy teraz...będziemy musieli kogoś prosić o zapłatę podatku i jakoś kombinować. lepsze wiadomości mam z MOPS-u. na rodzinne się łapiemy i to z moimi dochodami więc dodatkowy tysiąc będzie. a i o becikowe też tu możemy się ubiegać i też 1 tys i dodatkowo 200 zł od prezydenta miasta jest. więc fajnie.
kamilka, śliczna mamusia z ciebie svinecka, Marcelek cudny i fajnie że grzeczny i że jutro wycchodzicie mayaha ja cykle miałam różne, najczęściej ok. 35 dniowe ale kilka było 60-70 dniowych, jak sobie wpisywałam w taaki inny kalkulator cykl nie 28 dni a 35 to mi wychodzi termin na 15 chyba. tylko jak leżałam w szpitalu i miałam usg - to był 37.5 tydz ciąży to mam wpisane na kartę że płód 38.5 tc czyli większa. to już całkiem zgłupiałam. no zobaczymy kiedyś muszę urodzić.... aniu, oczywiście kciuki za wizytę i czekamy co napiszesz Unholy, mam nadzieję ża Bartuś w domku już idę się położyć bo jakoś z sił opadłam, pa |
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze bedzie dodatkowa kasa ![]() ja tez uciekam bo siedze i malej niewygodnie bo wlasnie mnie zboksowala ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- a swoja droga ciekawe jak tam aha, annamaria i ainka ![]() sa juz po terminie
|
|
#536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak sama mowisz, kiedys musisz urodzic... w kazdym bądź razie trzymam kciuki A z tym rodzinnym z MOPSu to jak to jest? Jaki trzeba miec dochod na czlonka rodziny? Bo becikowe to wiem ze sa dwa rodzaje. Jedno jest dla wszystkich a przy drugim niewolno przekroczyc jakiegos tam dochodu na członka rodziny, to napewnie sie nie zalapie
|
|
|
|
|
#537 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
becikowe to niezależnie od dochodu standardowo 1 tys. ale np w Olsztynie jest dodatkowo 200 zł więc warto zapytać to zależy. rodzinne to trzeba dochód za 2007 rok teraz do końca października, dostajesz wtedy 48 czy 49 zł co miesiąc i dodatkowo 1 tys jednorazowej zpomogi. na to rodzinne to dochód za 2007 rok nie może przekroczyć 504 zł na osobę. jak się maleństwo urodzi to liczysz na 3 chyba że masz inne dzieci czy ktoś inny dolicza się do gospdarstwa. jak teraz nie pracujesz to jakoś dochód twój mimo że z 2007 roku można uznać za utracony. u mnie nie ma takiej potrzeby bo i tak się łapię. najszybciej to wziąć pit za 2007 rok i policzyć. ja już wybrałam zaświadczenie z urzedu skarbowego o dochodach i dziś jak byłam pytać to babki od razu mi policzyły i wzięłam papiery do wypełnienia. teraz tylko musi się mała urodzić i mieć pesel i można składać. to tyle wiem |
|
|
|
|
#538 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
hheh piekna mam i brzuszek tez...NOO jaki ladny kawaler..... |
|||
|
|
|
#539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no właśnie. ... Skierko ja mam termin na dzisaij wg tego wzoru, ale tez miałam cykle 36-38 dniowe więc liczyłam inaczej ... tzn z takiego wzoru tylko dodatkowo dodawałam 8 dni i wyszedł mi TP 21 lipiec ![]() jaki słodki - ja to mam chyba jakiś uraz do takiego zawijania maleństwa ![]() Cytat:
Cytat:
i dziekuję za kciuki! Cytat:
... ainka miała miec cesarkę - tylko czy ktoś ma do niej nr telefonu???
|
|||||
|
|
|
#540 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boje sie strasznie. Svinecka cierpiala po cc.Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Planowany wypis lekarzy byl na sobote rano ale stwierdzilam ze nie przrtrwam kolejnej nocy w szpitalu na okropnie niewygodnym lozku... Opuscilysmy szpital w piatek o 20 30 po ukonczeniu 2 dob coreczki. Dzis juz smigam i nie mam zadnych problemow. Moge sama praktycznie wszystko robic... Szwy juz prawie wcale nie ciagna. Maja urodzila sie majac 47 cm i 2300 g. Wszystkie ciuszki sa na nia za duze ale jakos dajemy rade Zycze wszystkim udanego porodu bez zadnego wysilku i duzo cierpliwosci w pierwszych dobach po porodzie
Gin się śmiał, że tym mnie przekonał żebym wytrawał przy sn - powiedział, że po cc jeszcze przez dobę nie będę mogła nic zjeść, a marudziłam, że jestem głodna. Jak to usłyszałam to stwierdziłam "o nie, to przemy!" zostaliśmy ostatni na porodówce, wszyscy byli bardzo mili, lepszej ekipy (no może oprócz własnego gina) nie mogłabym sobie wyobrazić
)umówię się z góry na cesarkę
malenstwo wszystko wynagradza
a tuuu nic!! nie ma ich,...od dawna...a to tak boli.....
... ale mały dalej w brzuszku - małż się śmieje ze plan nie wypalił - miały być tańce na weselu a na drugi dzień porodówka