Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dzieci" - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 09:04   #511
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Czesc mamuski
obudzilam sie dzisiaj w nocy z bolem okresowym ale juz takim konkretnym i czekalam co bedzie, az zasnelam........jak mialam te bole to brzuch byl twardy jak skala w tym czasie czyli to chyba byly skurcze

ogolnie czuje sie juz dowszystko mnie boli, najgorzej jak mam sie przewrocic z boku na bok

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
.....Podlaczyli mi oksytocyne i meczylam sie ze skurczami przez 8 godzin, jednak z rozwarciem nie dzialo sie nic... Zapadla wiec decyzja o cesarskim cieciu... Balam sie bardzo... Ale wszystko sie udalo i mysle ze szybciej napewno do siebie dochodze niz po porodzie naturalnym. Urodzilam w srode o 20 30 sliczna dziewczynke- Maję Planowany wypis lekarzy byl na sobote rano ale stwierdzilam ze nie przrtrwam kolejnej nocy w szpitalu na okropnie niewygodnym lozku... Opuscilysmy szpital w piatek o 20 30 po ukonczeniu 2 dob coreczki. Dzis juz smigam i nie mam zadnych problemow. Moge sama praktycznie wszystko robic... Szwy juz prawie wcale nie ciagna. Maja urodzila sie majac 47 cm i 2300 g. Wszystkie ciuszki sa na nia za duze ale jakos dajemy rade Zycze wszystkim udanego porodu bez zadnego wysilku i duzo cierpliwosci w pierwszych dobach po porodzie
gratulacje mamusiu

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
(...)Mały bez protestów od razu przyssał się do cycka, położna zrobiła nam herbaty, od razu zabrałam się za szamanie biszkoptów, bo byłam nieziemsko głodna Gin się śmiał, że tym mnie przekonał żebym wytrawał przy sn - powiedział, że po cc jeszcze przez dobę nie będę mogła nic zjeść, a marudziłam, że jestem głodna. Jak to usłyszałam to stwierdziłam "o nie, to przemy!" zostaliśmy ostatni na porodówce, wszyscy byli bardzo mili, lepszej ekipy (no może oprócz własnego gina) nie mogłabym sobie wyobrazić O 24 przewieźli mnie na piętro poporodowe. TZ pomógł mi wziąć prysznić podczas gdy ssaczek był kąpany przez położną i przebierany w nasze ubranka. Potem znów karmienie i już do rana nie zmrużyłam oka - z przejęcia, szczęścia, oszołomienia. W tym momencie oczywiście pamiętam, że bardzo się męczyłam przy porodzie, że były minuty i godziny łez i krzyków, ale jak patrzę na tego maluszka jak śpi albo jak patrzy, rozgląda się, bezwiednie uśmiecha to mogłabym to wszystko powtórzyć raz jeszcze żeby tylko był ze mną. Choć rozważam, że na drugi poród (jakby co )umówię się z góry na cesarkę

Zajrzę jeszcze wieczorem
ciezki mialas porod ale wazne ze humor ci dopisywal i ze mialas fajna ekipe, czyli porod nie jest zadna trauma do ciebie malenstwo wszystko wynagradza

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
A ja jutro idę na wizytę do gin. Około 16, zobaczymy co powie.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
niestety karmienie boli
ja juz karmię dwa tygodnie i jest lepiej, ale nadal trochę boli, a ja nie mam problemu z kształtem brodawek, bo jakby jeszcze to doszło to bym wymiękła (i bez tego były łzy bezsilności i z powodu płaczu Tomusia)
mi sie wydaje ze brodawki mam ok.......kurcze jakos sie boje tego karmienia

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

dzis wsumie to teraz dopadl mnie jakis...dołek Bo walsnie dzisaj mialam termin....z dziewczynkami.... a tuuu nic!! nie ma ich,...od dawna...a to tak boli.....

ale pocieszam sie mysla ze w brzuszku rosnie nowe zycie..... i za rok bede z nim spedzac wakacje...

buziaczki
ciesze sie ze wreszcie myslisz pozytywnie- nie ma co patrzec w przeszlosc.......teraz liczycie sie wy i wasze malenstwo

Cytat:

A ja mam kilka pytań. Przepraszam jeżeli są głupie.
1. Golenie krocza przed porodem - golicie wszystko na zero czy zostawiacie włoski na wzgórku łonowym?
2. Aby uniknąć rozstępów po porodzie macie zamiar tuż po nim smarować się kremami ujędrniającymi i antycellulitowymi czy nadal kremami przeciw rozstępom (tymi samymi co będąc w ciąży)i?
3. Jak wygląda sprawa ściągnięcia szwów po nacięciu? Chodzi mi o to, że przecież nadal się krwawi z dróg rodnych (i to mocno), a raczej nie możliwe jest, żeby tuż przed wizytą u gina podmyć się. I sadowi się na fotelu ginekologicznym taka "upaćkana"? W sumie chodzi mi tu bardziej jak poradzić sobie z dyskomfortem psychicznym. - Wiem , że mam schizy i gin nie takie "atrakcje" widuje, ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
ad.1 ja zawsze gole wargi sromowe a troche wloskow na wzgorku mam...
ad. 2 zamowilam sobie to masło poporodowe ujędrniajace Ziajka
ad.2 nie mam pojecia

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Na weselu było b fajnie ... tylko wkurzające były te oczy wlepione w mój brzuch i wszystkie babki łapiące się za głowę jak mówiłam ze termin mam na poniedziałek

Nawet sobie potańczyłam ... i obroty też były ... wróciliśmy do domu o 3,30 ... ale mały dalej w brzuszku - małż się śmieje ze plan nie wypalił - miały być tańce na weselu a na drugi dzień porodówka

pewnie tancami uspalas malego i tak mu bylo dobrze ze po co mial wychodzic
ciesze sie ze sie dobrze bawiliscie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Trochę piszę ze Svinecką, ale że mnie nie ma to nie przekazuję.
Prawdopodobnie wyjdzie we wtorek. Są już razem z Marcelkiem na jednej sali. Oczywiście było dokarmianie butlą i na początku były problemy. Ale teraz mimo bólu brodawek Malutki ciumka z piersi, że hej i jest na samym Mamusinym mleczku. Na początku tez bardzo bolało ją po cesarce, ale teraz już jest ok. To tak w skrócie, bo niestety nie miałam jak Wam, tego wszystkiego wcześniej przekazać.

Liczę, że w tygodniu już do Was wrócę, bo tęskinię baardzo
Może uda mi się coś nadrobić i pogratulować.
Na dzisiaj kończę, bo jutro o 6 pobudka i jazda do szpitala.
Buziaczki
oby Bartus jak najszybciej byl w domku

Svinecka pewnie wzniebowzieta ze ma synka przy cycu-tez bym byla

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Mamuski fajna stronka do poczytania , moze komus sie przyda:
http://www.laktacja.pl/index.php?opt...360&Itemid=113

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 09:04   #512
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Czesc dziewczyny,
w sobote zaczełam cos skrobac ale mi neta wcięło a potem już nie mialam kiedy :/
Byłam w Tarnowie na żuzlu. I super ze sie jednak zdecydowalam bo niewiem kiedy znow bede miala taka okazje. Na szczescie pogoda byla OK, troszke mi tylko podczas drogi brzuszek twardniał ale pozatym nic sie niedzialo. A i mala miała czkawke na meczyku, myslalam ze jej nigdy nie przejdzie.
Wczoraj tez niemialam czasu zeby was poczytac ale jakos tak szybko mi dzien zlecial. Poszłam z TZ na spacerek, potem pojechalismy na lody, jakis filmik. Dodam ze wczoraj mialam termin z OM. Teraz czekam na termin zUSG (pewnie jeszcze z m-c).
A dzis zabieram sie za sprzatanie. W koncu mam w sypialni wszystkie mebelki wiec mam juz co robic. Jeszcze musze pare rzeczy uprac bo dostalam kilka ciuszkow od kolezanki. I jak zdaze to moze juz cos poprasuje
A jutro wizyty u okulisty to przy okazji zakupy zrobie bo mi jeszcze paru rzeczy brakuje i moze w tym tgodniu w koncu sie spakuje bo juz nie ma co tego odkladac.
Jeszcze jedno. Kolezanka ma polecila cos takiego http://www.allegro.pl/item679020271_...zt_gratis.html
Podobno duzo lepsze od zwyklej gruszki a przynajmniej nie trzeba sie stresowac ze nosek dzidzi uszkodzimy. No i do tego oczywiscie woda morska.

Potem sprobuje was jeszcze poczytac. Bo teraz musze mykac
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 09:07   #513
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Wczoraj tez niemialam czasu zeby was poczytac ale jakos tak szybko mi dzien zlecial. Poszłam z TZ na spacerek, potem pojechalismy na lody, jakis filmik. Dodam ze wczoraj mialam termin z OM. Teraz czekam na termin zUSG (pewnie jeszcze z m-c).
A dzis zabieram sie za sprzatanie. W koncu mam w sypialni wszystkie mebelki wiec mam juz co robic. Jeszcze musze pare rzeczy uprac bo dostalam kilka ciuszkow od kolezanki. I jak zdaze to moze juz cos poprasuje
A jutro wizyty u okulisty to przy okazji zakupy zrobie bo mi jeszcze paru rzeczy brakuje i moze w tym tgodniu w koncu sie spakuje bo juz nie ma co tego odkladac.
a na kiedy masz termin z usg??
super ze mebelki juz macie
pakuj, pakuj-moja torba juz od 2 tygodni czeka spakowana

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-13, 09:32   #514
Wojtusia
Zakorzenienie

Witam i ja w poniedziałek.

Czekoladko, ja dzisiaj tez miałam w nocy takie bóle, ale zasnełam jakos i rano juz nic sie nie działo A myslałam, ze to moze juz, bo rozwarcie mam na 1 p. pewnie przy tych skórczach się powiększa Idę w środę do ginki i zobaczymy czy się powiększyło
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 09:41   #515
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Witam i ja w poniedziałek.

Czekoladko, ja dzisiaj tez miałam w nocy takie bóle, ale zasnełam jakos i rano juz nic sie nie działo A myslałam, ze to moze juz, bo rozwarcie mam na 1 p. pewnie przy tych skórczach się powiększa Idę w środę do ginki i zobaczymy czy się powiększyło
ja mam w piatek wizyte i ciekawa jestem co gin powie........bo moze byc tak ze za tydzien bede rodzic

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-13, 10:03   #516
Wojtusia
Zakorzenienie

ja już tez nie moge sie doczekać niuni, mogłabym juz dziś rodzić nawet
Stary 2009-07-13, 10:09   #517
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

odezwe sie wieczorem bo tż znowu mi kompa bierze

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-13, 10:11   #518
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
odezwe sie wieczorem bo tż znowu mi kompa bierze
ok
Stary 2009-07-13, 10:12   #519
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześć Mamusie!

Teraz to tu pustki są....

Mały ostatnio tak sie kręci ze az mam zakwasy na brzuchu...
Dni mi lecą szybko i juz niedlugo tez bede miec swojego szkraba

Lece wybierac kolory farb do salonu
Stary 2009-07-13, 10:27   #520
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry

u mnie piękna pogoda dzisaij ... zastanawiam się czy pościel wyprać - trochę mi sie nie chce, ale ... szybko by wyschła

Śniadania jeszcze nie jadłam ... a kolezanka mnie już na kawke zapraszała ...

Cytat:
Witajcie Mamusie

Właśnie wróciłam ze szpitala - padnięta i niekumata..
U nas bez zmian tzn. Bartuś jeszcze w szpitalu. Niby ma wyjśc jutro, ale dzisiaj przy zmianie opatrunku ordynatorka tego nie potwierdziła. Dopiero dzisiaj wyjęli sączek z rany, także jutrzejsze oględziny szwów zdecydują. Poza tym Mały ma gorączkę czasami, co też jest wskazaniem do zostania.
Zobaczymy jutro....
Ogólnie jest ok, tylko ja jestem potwornie zmęczona. Takie 12 godz lub dłuższe siedzenie w szpitalu z taaakim brzuchem nie jest wygodne. Nogi mam jak balony - jeszcze takich nie widziałam. Nic nie pomaga - chłodzenie daje ulgę, ale opuchlizna nie schodzi. Rano wstaję z mega balonami, a wieczorem mam mega do n-tej...
Zastanawiamy się nad pozwaniem p.dr, a raczej firmy, w której pracuje. Małż jest prawnikiem i jutro obgada z koleżanką mecenaską jak to zrobić.
Muszę zobaczyć co on napisał w karcie na wizycie jak u niego bylismy. Moje dziecko miało zakażenie, które wdało się do krwioobiegu, pełno ropy, a on to wszystko olał....No ale zobaczymy...

Prawdopodobnie wyjdzie we wtorek. Są już razem z Marcelkiem na jednej sali. Oczywiście było dokarmianie butlą i na początku były problemy. Ale teraz mimo bólu brodawek Malutki ciumka z piersi, że hej i jest na samym Mamusinym mleczku. Na początku tez bardzo bolało ją po cesarce, ale teraz już jest ok. To tak w skrócie, bo niestety nie miałam jak Wam, tego wszystkiego wcześniej przekazać.

Buziaczki
współczuje tej okropnej sytuacji!
ściskam mocno, zeby Bartuś jak najszybciej wydobrzał!!!!! A Ty żebyś nie musiała się już męczyć w tym szpitalu!

Dziękujemy za wieści od Svinecki ... fajnie, ze u nich wszystko ok!!!
Cytat:
Dzień doberek Lecę na wyniki!!!! Do później
no to za te wyniki!
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Fajnie, że wesele udane , ale powiem Ci, że ja chyba też bym się zdziwiła, jakbym spotkała kogoś bawiącego się na weselu w sobotę z terminem na poniedziałek
hehe wiem wiem ... ale mój taki prawidłowy termin to 19
Cytat:
Czesc mamuski
obudzilam sie dzisiaj w nocy z bolem okresowym ale juz takim konkretnym i czekalam co bedzie, az zasnelam........jak mialam te bole to brzuch byl twardy jak skala w tym czasie czyli to chyba byly skurcze

ogolnie czuje sie juz dowszystko mnie boli, najgorzej jak mam sie przewrocic z boku na bok

pewnie tancami uspalas malego i tak mu bylo dobrze ze po co mial wychodzic
ciesze sie ze sie dobrze bawiliscie
mnie też jakoś dziwnie bolał brzuch ... i do tego był twardy ... moze to faktycznie jakieś skurcze

no a mały jakoś nie miał ochoty na spanie i cały czas się przeciągał ... a jak tańczyliśmy to małz się śmiał, ze dzidzia z tych obrotów to pewnie az się upiła

Dziewczynki proszę o kciuki ... o 19 mam wizytę ... u pana doktora, bo moja ginka na wakacjach ... az się boję co mi powie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 10:46   #521
Ania0104
Zakorzenienie

Mamusie rozpakowane

Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo (712 g, 31 cm)
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1950 g, 46 cm
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm)
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------- 20.06.09 - (38 tc) CC - Kubuś (4080 g, 56 cm)
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------- 23.06.09 - (39 tc) CC - Martynka(3570 g, 59 cm)
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ----------------- 23.06.09 - (39 tc) SN - Amelka (2850 g, 53 cm)
Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) -------------- 26.06.09 - (40 tc) SN - Zuzia (3660 g, 53 cm)
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ---------------------------------- 29.06.09 - (40 tc) SN - Tomuś (3220 g, 54 cm)
jusali (Alicja, 20l, war.-mazurskie) ------------------- 01.07.09 - (39 tc) SN - Joachim (2870 g, 53 cm)
musicman (Małgosia, ?? l, łódzkie) ---------------- 01.07.09 - (39 tc) CC - Bianka(4300 g, 59 cm)
eleeri (Aśka, 31 l, małopolskie) ------------------------ 04.07.09 - (41 tc) SN - Mateusz (3500 g, 56 cm)
Truheart (Ola, 27 l, Łódź) ----------------------------- 07.07.09 - (40 tc) SN - Adaś (3620 g, 54 cm)
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------ 08.07.09 - (39 tc) CC - Maja (2300 g, 47 cm)
Svinecka (Ania, 25 l, Szczecin) ---------------------- 09.07.09 - (39 tc) CC - Marcel (3320 g, 56 cm)

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (40,5 KB, 1 załadowań)

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-13, 10:47   #522
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 09.07.09 - Amelka ................ Adbor Ring
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek ........... Tako Jumper GT
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano
Finka09 (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
bibi23 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura ................... X-lander w. limitowana
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Maciek
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia .................. Vektor Air
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika .................. Tako Jumper X
frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Kinga ................... Roan Kortina
Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 05.08.09 - Natan ................... Tako Jumper X
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - Sebastian
mayaha (???, ?? l, podkarpacie) ---------------------------------- t.p. 10.08.09 - Zuzia
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - Kuba .................... Graco Tour Elite
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc
groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ???
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena
Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-13, 11:00   #523
skierka1981
BAN stały

hej to ja dalej z Amelką w brzuchu... jade zaraz na miasto, zajadę do wydziału komunikacji żeby zapytać o to przerejestrowanie samochodu, potem do MOPS-u może mi powiedzą czy na rodzinne się załapię...koleżanka ze mną jedzie to zawsze raźniej.

a obudziłam się ok 4 do łazienki, potem 2 godz nie spałam, jakaś zgaga mnie dopadła a potem jak zasnęłam to do 11 denerwuję się tą sytuacją bo już po terminie i nie wiadomo kiedy się zacznie, jutro mam na 10 ktg to zapytam gin czy mam czekać dalej czy co?? boję się skierowania do szpitala i wywoływania.... sama nie wiem co lepsze. jutro będzie 5 dni po terminie.

oki uciekam, miłego dnia mamusie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 11:13   #524
kamilka
Zadomowienie

Frida
Ad. 1 Położna w sr mówiła że wystarczy od polowy warg sromowych w strone odbytu. czyli tam gdzie najtrudniej sięgnąć Ja się golę, choć nie wiem czy zrobię to dokładnie z tym brzuchaczem
AD.3 u nas zakładają te samo rozpuszczające się szwy więc już nigdzie jeździc nie trzeba. Ale sadzę że położne już nie takie rzeczy widziały... Jak byś się przez cały dzień nie myła i z taka zaschnieta krwią pojechała to inaczej ale człowiek sam się krępuje i chce zeby wsjo ok bylo i czyściutko...
Miramej
Fotel bujany jest taki: http://www.fajneceny.pl/product-pol-...wno-Rafia.html i jest nieziemsko wygodny
A piżamkę chcę wymienic sobie na inną bo troszkę mała jest... Jakk już wymienię to sie pochwale

Wczoraj na imprezie było całkiem fajnie. Posiedzieliśmy trochę. I tak mnie wszystko bolało... Ehhh jaka zmęczona wróciłam. Wklejam foty przed domem mamy, Zaraz przed wyjściem

Aha... dziś o 17 idę na pokaz pieluszek z www.pieluszkarnia.pl To będzie okazja je pomacac i w końcu się moze zdecyduję:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5555.jpg (75,0 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 54564.jpg (121,3 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez kamilka
Czas edycji: 2009-07-13 o 11:17
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 11:21   #525
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki proszę o kciuki ... o 19 mam wizytę ... u pana doktora, bo moja ginka na wakacjach ... az się boję co mi powie
Oczywiscie trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Frida
Ad. 1 Położna w sr mówiła że wystarczy od polowy warg sromowych w strone odbytu. czyli tam gdzie najtrudniej sięgnąć Ja się golę, choć nie wiem czy zrobię to dokładnie z tym brzuchaczem
AD.3 u nas zakładają te samo rozpuszczające się szwy więc już nigdzie jeździc nie trzeba. Ale sadzę że położne już nie takie rzeczy widziały... Jak byś się przez cały dzień nie myła i z taka zaschnieta krwią pojechała to inaczej ale człowiek sam się krępuje i chce zeby wsjo ok bylo i czyściutko...
Miramej
Fotel bujany jest taki: http://www.fajneceny.pl/product-pol-...wno-Rafia.html i jest nieziemsko wygodny
A piżamkę chcę wymienic sobie na inną bo troszkę mała jest... Jakk już wymienię to sie pochwale

Wczoraj na imprezie było całkiem fajnie. Posiedzieliśmy trochę. I tak mnie wszystko bolało... Ehhh jaka zmęczona wróciłam. Wklejam foty przed domem mamy, Zaraz przed wyjściem

Aha... dziś o 17 idę na pokaz pieluszek z www.pieluszkarnia.pl To będzie okazja je pomacac i w końcu się moze zdecyduję:P
fotel naprawde fajny, tez chce sobie kupić taki bądź wiklinowy
Aha, no i brzuszek pierwsza klasa
Stary 2009-07-13, 11:49   #526
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz

Miniusia gratulacje.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 11:59   #527
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz

Kamilka ale ładnie wyglądasz tak promiennie A widze ze nosisz okularki , jaka masz wade?
Stary 2009-07-13, 12:27   #528
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Mamuski fajna stronka do poczytania , moze komus sie przyda:
http://www.laktacja.pl/index.php?opt...360&Itemid=113
Ja to samo
Dzięki za link, dodałam do ulubionych, ale nie wiem, kiedy ja to wszystko przeczytam

Cytat:
Jeszcze jedno. Kolezanka ma polecila cos takiego http://www.allegro.pl/item679020271_...zt_gratis.html
Podobno duzo lepsze od zwyklej gruszki a przynajmniej nie trzeba sie stresowac ze nosek dzidzi uszkodzimy. No i do tego oczywiscie woda morska.
Frida jest u nas dośc popularna , ale w tym linku jakaś droga, ja kupiłam za 22 zł.

Cytat:
Dzień dobry
(...)
no a mały jakoś nie miał ochoty na spanie i cały czas się przeciągał ... a jak tańczyliśmy to małz się śmiał, ze dzidzia z tych obrotów to pewnie az się upiła

A jak tu spać w takim hałasie
, tylko nie zapomnij napisać nam relacji

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
denerwuję się tą sytuacją bo już po terminie i nie wiadomo kiedy się zacznie, jutro mam na 10 ktg to zapytam gin czy mam czekać dalej czy co?? boję się skierowania do szpitala i wywoływania.... sama nie wiem co lepsze. jutro będzie 5 dni po terminie.
No ale sama pisałaś, że miałaś długie cykle, a ten termin to się liczy na cykle 28-dniowe.

Cytat:
Miramej

Fajny bujak, miałam w domu rodziców taki z wikliny, teraz nawet nie miałabym miejsca na taki fotel, ale może kiedyś
Super brzuszek

Dziewczyny, czy ze szczotkami do włosów dla dzidzi trzeba coś robić? Znaczy się wyparzać?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 12:59   #529
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Kamilka ale ładnie wyglądasz tak promiennie A widze ze nosisz okularki , jaka masz wade?
jestem krótkowidzem : 4,75 i 4,5
Ale byłam na kontroli i ciśnienie dna oka w normie i siatkówka też.

Dziękuję wam wszystkim. Nie wiem czy tylko ja taka jestem czy wszystkie tak mają. Ale jak funkcjonuję na codzień, i widzę się w lustrze to jakoś to normalne jest że mam taki brzuszek. Ale jak się widzę na zdjęciu to robię i nie mogę uwierzyć że to JA taka wielka jestem... Jeszcze jak się pamiętam z przed ciąży...

miramej Ja zawsze mażyłam że, kiedy będę mieć dzidzi to kupię bujak, postawię w sypialni i będę w nim karmić. Niestety teraz po wstawieniu łuzeczka nie ma szans na upchnięcie jeszcze fotela. Więc stoi w pokoju dziennym. I jest tak wygodny, że chyba wywalę jeden fotel żeby więcej miejsca było
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-13, 13:30   #530
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

pod nieobecnosc brata korzystam z lapka hehe

Cytat:

Cytat:
hej to ja dalej z Amelką w brzuchu... jade zaraz na miasto, zajadę do wydziału komunikacji żeby zapytać o to przerejestrowanie samochodu, potem do MOPS-u może mi powiedzą czy na rodzinne się załapię...koleżanka ze mną jedzie to zawsze raźniej.

a obudziłam się ok 4 do łazienki, potem 2 godz nie spałam, jakaś zgaga mnie dopadła a potem jak zasnęłam to do 11 denerwuję się tą sytuacją bo już po terminie i nie wiadomo kiedy się zacznie, jutro mam na 10 ktg to zapytam gin czy mam czekać dalej czy co?? boję się skierowania do szpitala i wywoływania.... sama nie wiem co lepsze. jutro będzie 5 dni po terminie.

oki uciekam, miłego dnia mamusie
moze jutro ktg cos wykaze jakies skurcze ktorych nie czujesz

Cytat:
czekam na relacje z pokazu
sliczna mamusia z ciebie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-13, 14:42   #531
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

przedstawiam wam małego Marcelka Svineckiej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marcelek.jpg (76,6 KB, 91 załadowań)

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-13, 14:42   #532
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
a na kiedy masz termin z usg??
super ze mebelki juz macie
pakuj, pakuj-moja torba juz od 2 tygodni czeka spakowana
Z USG na to juz mi sie na 15 sierpnia nawet przesunął. A byl an 10n sieprnia. W czwartek jade do gina - zobacze co mi wtedy powie (mam tez ktg miec).
Wczoraj mialam malego doła ale dzis lepiej. W koncu zaczełam prasowac i ukladac ciuszki, jutro czesc reszta bo dzis juz mi sie nie chce.
Torna planuje sie w piatek zając, bo wczsniej nie dam rady. Mysle ze zdaze

Cytat:

kamilka, fajnie wygladasz. A i termin masz na ten sam dzien co ja. Ciekawe ktora z nas bedzie pierwsza

Cytat:
Frida jest u nas dośc popularna , ale w tym linku jakaś droga, ja kupiłam za 22 zł.

No ale sama pisałaś, że miałaś długie cykle, a ten termin to się liczy na cykle 28-dniowe.
Gadałam z kumplem, ma mi kupic jakis aspirator w aptece za 18 zl, ktory juz przetestował ale niewiem jakiej firmy.
Skierka, a jak dlugie cykle mialas? Ja różnie, czasem 28 dni a czesm 90!!! dni. W ubieglym roku wyszlo mi średnio ok 45 dni. I jak wg tego policzyłam to mi wychodzi 29 lipca

Ide obiadek gotowac. Krupniczek i spaghetti. Nic oryginalego ale niemam pomysłu.
Buziaczki dla was wszystkich

Marcelek cudny. Svinecka musi byc przeszczesliwa

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-07-13 o 14:46
Stary 2009-07-13, 14:52   #533
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Z USG na to juz mi sie na 15 sierpnia nawet przesunął. A byl an 10n sieprnia. W czwartek jade do gina - zobacze co mi wtedy powie (mam tez ktg miec).
Wczoraj mialam malego doła ale dzis lepiej. W koncu zaczełam prasowac i ukladac ciuszki, jutro czesc reszta bo dzis juz mi sie nie chce.
Torna planuje sie w piatek zając, bo wczsniej nie dam rady. Mysle ze zdaze

Ja różnie, czasem 28 dni a czesm 90!!! dni. W ubieglym roku wyszlo mi średnio ok 45 dni. I jak wg tego policzyłam to mi wychodzi 29 lipca
kurde taka niewiadoma w sumie ..........ale usg chyba jakos mozna zaufac bo przynajmniej wiesz mniej wiecej kiedy

Mam info od Svineckiej:

"My jutro wychodzimy w koncu do domu. Mały jest cudowny. Jest najgrzeczniejszym dzieckiem na oddziele wogole nie płacze, pielegniarki chodza i go chwala. Tylko ja mam nawam pokarmu i chwilowo walcze z bolem....
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny"

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-13, 15:16   #534
skierka1981
BAN stały

hej, już wróciłam. duszno jest a jazda autem po mieście masakra - pełno ludzi wszędzie... ale jakoś poszło. z samochodem to musimy wszystko załatwiać w Suwałkach i problem bo nie pojedziemy teraz...będziemy musieli kogoś prosić o zapłatę podatku i jakoś kombinować. lepsze wiadomości mam z MOPS-u. na rodzinne się łapiemy i to z moimi dochodami więc dodatkowy tysiąc będzie. a i o becikowe też tu możemy się ubiegać i też 1 tys i dodatkowo 200 zł od prezydenta miasta jest. więc fajnie.

kamilka, śliczna mamusia z ciebie
svinecka, Marcelek cudny i fajnie że grzeczny i że jutro wycchodzicie
mayaha ja cykle miałam różne, najczęściej ok. 35 dniowe ale kilka było 60-70 dniowych, jak sobie wpisywałam w taaki inny kalkulator cykl nie 28 dni a 35 to mi wychodzi termin na 15 chyba. tylko jak leżałam w szpitalu i miałam usg - to był 37.5 tydz ciąży to mam wpisane na kartę że płód 38.5 tc czyli większa. to już całkiem zgłupiałam. no zobaczymy kiedyś muszę urodzić....
aniu, oczywiście kciuki za wizytę i czekamy co napiszesz

Unholy, mam nadzieję ża Bartuś w domku już

idę się położyć bo jakoś z sił opadłam, pa
Stary 2009-07-13, 15:23   #535
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
hej, już wróciłam. duszno jest a jazda autem po mieście masakra - pełno ludzi wszędzie... ale jakoś poszło. z samochodem to musimy wszystko załatwiać w Suwałkach i problem bo nie pojedziemy teraz...będziemy musieli kogoś prosić o zapłatę podatku i jakoś kombinować. lepsze wiadomości mam z MOPS-u. na rodzinne się łapiemy i to z moimi dochodami więc dodatkowy tysiąc będzie. a i o becikowe też tu możemy się ubiegać i też 1 tys i dodatkowo 200 zł od prezydenta miasta jest. więc fajnie.
mam nadzieje ze jakos zalatwicie z tym autem
super ze bedzie dodatkowa kasa- zawsze sie przyda

ja tez uciekam bo siedze i malej niewygodnie bo wlasnie mnie zboksowala

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

a swoja droga ciekawe jak tam aha, annamaria i ainka
sa juz po terminie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-13, 15:43   #536
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

mayaha ja cykle miałam różne, najczęściej ok. 35 dniowe ale kilka było 60-70 dniowych, jak sobie wpisywałam w taaki inny kalkulator cykl nie 28 dni a 35 to mi wychodzi termin na 15 chyba. tylko jak leżałam w szpitalu i miałam usg - to był 37.5 tydz ciąży to mam wpisane na kartę że płód 38.5 tc czyli większa. to już całkiem zgłupiałam. no zobaczymy kiedyś muszę urodzić....
czyli u ciebie USG wskazywałoby nawet na wczesniejszy poród
Ale jak sama mowisz, kiedys musisz urodzic... w kazdym bądź razie trzymam kciuki

A z tym rodzinnym z MOPSu to jak to jest? Jaki trzeba miec dochod na czlonka rodziny? Bo becikowe to wiem ze sa dwa rodzaje. Jedno jest dla wszystkich a przy drugim niewolno przekroczyc jakiegos tam dochodu na członka rodziny, to napewnie sie nie zalapie
Stary 2009-07-13, 15:51   #537
skierka1981
BAN stały

Cytat:
czyli u ciebie USG wskazywałoby nawet na wczesniejszy poród
Ale jak sama mowisz, kiedys musisz urodzic... w kazdym bądź razie trzymam kciuki

A z tym rodzinnym z MOPSu to jak to jest? Jaki trzeba miec dochod na czlonka rodziny? Bo becikowe to wiem ze sa dwa rodzaje. Jedno jest dla wszystkich a przy drugim niewolno przekroczyc jakiegos tam dochodu na członka rodziny, to napewnie sie nie zalapie

becikowe to niezależnie od dochodu standardowo 1 tys. ale np w Olsztynie jest dodatkowo 200 zł więc warto zapytać to zależy. rodzinne to trzeba dochód za 2007 rok teraz do końca października, dostajesz wtedy 48 czy 49 zł co miesiąc i dodatkowo 1 tys jednorazowej zpomogi. na to rodzinne to dochód za 2007 rok nie może przekroczyć 504 zł na osobę. jak się maleństwo urodzi to liczysz na 3 chyba że masz inne dzieci czy ktoś inny dolicza się do gospdarstwa. jak teraz nie pracujesz to jakoś dochód twój mimo że z 2007 roku można uznać za utracony. u mnie nie ma takiej potrzeby bo i tak się łapię. najszybciej to wziąć pit za 2007 rok i policzyć. ja już wybrałam zaświadczenie z urzedu skarbowego o dochodach i dziś jak byłam pytać to babki od razu mi policzyły i wzięłam papiery do wypełnienia. teraz tylko musi się mała urodzić i mieć pesel i można składać. to tyle wiem
Stary 2009-07-13, 16:20   #538
Malga19
BAN stały

Cytat:
Malga cieszę się, że Wam się układa. Przykro, że dziewczynek nie ma, ale może tak miało być. Zobacz ile przez ten czas przeszliście z Tż, ile się nauczyliście o sobie i tylko się cieszyć fasolką rosnącą w Twoim brzuchu

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A jak tam na wizycie? Bo w podpisie masz, że była 11.07?
Noo dokaldnie...dziekuje dziewczynki za mile slowa.. No bylam ale 10.07 bo w sobote bylam juz w Zakopcu...wszytsko dobrze...ciaza sie rozwija zdorwo...i super.....czyli tylko sie cieszyc...

Cytat:
Witajcie Mamusie

Właśnie wróciłam ze szpitala - padnięta i niekumata..
U nas bez zmian tzn. Bartuś jeszcze w szpitalu. Niby ma wyjśc jutro, ale dzisiaj przy zmianie opatrunku ordynatorka tego nie potwierdziła. Dopiero dzisiaj wyjęli sączek z rany, także jutrzejsze oględziny szwów zdecydują. Poza tym Mały ma gorączkę czasami, co też jest wskazaniem do zostania.
Zobaczymy jutro....
Ogólnie jest ok, tylko ja jestem potwornie zmęczona. Takie 12 godz lub dłuższe siedzenie w szpitalu z taaakim brzuchem nie jest wygodne. Nogi mam jak balony - jeszcze takich nie widziałam. Nic nie pomaga - chłodzenie daje ulgę, ale opuchlizna nie schodzi. Rano wstaję z mega balonami, a wieczorem mam mega do n-tej...
Zastanawiamy się nad pozwaniem p.dr, a raczej firmy, w której pracuje. Małż jest prawnikiem i jutro obgada z koleżanką mecenaską jak to zrobić.
Muszę zobaczyć co on napisał w karcie na wizycie jak u niego bylismy. Moje dziecko miało zakażenie, które wdało się do krwioobiegu, pełno ropy, a on to wszystko olał....No ale zobaczymy...

Buziaczki
Ojjj bedny Bartus.....ale mma nadziej ze z nimm bedzie juz wsyztko dobrze....

Cytat:
Frida
Miramej

OOO jaka ty ladna jestes... hheh piekna mam i brzuszek tez...

Cytat:
NOO jaki ladny kawaler.....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 16:30   #539
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

piękny brzuś! ... i ślicznie wyglądasz!
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Oczywiscie trzymamy kciuki

Cytat:
A jak tu spać w takim hałasie
, tylko nie zapomnij napisać nam relacji

... ok

no właśnie. ... Skierko ja mam termin na dzisaij wg tego wzoru, ale tez miałam cykle 36-38 dniowe więc liczyłam inaczej ... tzn z takiego wzoru tylko dodatkowo dodawałam 8 dni i wyszedł mi TP 21 lipiec
Cytat:
jaki słodki ... ale te zawinięte rączki - ja to mam chyba jakiś uraz do takiego zawijania maleństwa
Cytat:
Mam info od Svineckiej:

"My jutro wychodzimy w koncu do domu. Mały jest cudowny. Jest najgrzeczniejszym dzieckiem na oddziele wogole nie płacze, pielegniarki chodza i go chwala. Tylko ja mam nawam pokarmu i chwilowo walcze z bolem....
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny"
to super !!!
Cytat:

aniu, oczywiście kciuki za wizytę i czekamy co napiszesz
super, ze się załapiecie na dodatkową kasę!
i dziekuję za kciuki!
Cytat:
[/COLOR]a swoja droga ciekawe jak tam aha, annamaria i ainka
sa juz po terminie
też sie nad nimi dzisaij zastanawiałam
... ainka miała miec cesarkę - tylko czy ktoś ma do niej nr telefonu???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-13, 16:37   #540
evamoni
Raczkowanie

GG do evamoni

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
Zapadla wiec decyzja o cesarskim cieciu... Balam sie bardzo... Ale wszystko sie udalo i mysle ze szybciej napewno do siebie dochodze niz po porodzie naturalnym. Urodzilam w srode o 20 30 sliczna dziewczynke- Maję Planowany wypis lekarzy byl na sobote rano ale stwierdzilam ze nie przrtrwam kolejnej nocy w szpitalu na okropnie niewygodnym lozku... Opuscilysmy szpital w piatek o 20 30 po ukonczeniu 2 dob coreczki. Dzis juz smigam i nie mam zadnych problemow. Moge sama praktycznie wszystko robic... Szwy juz prawie wcale nie ciagna. Maja urodzila sie majac 47 cm i 2300 g. Wszystkie ciuszki sa na nia za duze ale jakos dajemy rade Zycze wszystkim udanego porodu bez zadnego wysilku i duzo cierpliwosci w pierwszych dobach po porodzie
Gratuluje i zazdroszcze, ze juz jestes po. Mam termin na cc na czwartek i panikuje Boje sie strasznie. Svinecka cierpiala po cc.

Cytat:

ciacho to tzw. pleśniak. musisz zagnieść ciasto kruche to chyba poradzisz albo w necie poszukaj, każdy inaczej robi. te ciasto dzielisz na 3 częsci ( ja daję jedną większą i 2 mniejsze) i do jednej kakao. tą większą wykładasz spód formy, na to dajesz wiśnie - jak będą takie prosto z drzewa to musisz najpierw wypestkować i zasypać cukrem na jakieś 2 godz żeby sok puściły bo potem jak puszcza na ciasto to niebardzo - a i te 2 pozostałe części ciasta jasną i ciemną mrozisz. na wiśnie tarkujesz na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto zmrożone, potem ubijasz pianę z białek które zostały z jajek co poszły żółtka do ciasta, do sztywnej piany dajesz trochę cukru i 1 kisiel czerwony. potem piana na ciemne ciasto i na wierzch jasne potarkowane. i wszystko. piecze się ok godziny.
Dziekuje
evamoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości