policja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-25, 22:18   #1
mineralka91
Raczkowanie

policja

Dziewczyny, właściwie nie wiedziałam w jakim podforum to pisać.
Dziś szłam sobie do domu z kolegami, jacyś debile nie daleko nas zaczeli krzyczeć na widok policji HWDP itp. po jakimś czasie podjechali do nas i kazali dać dokumenty, i wyjechali na nas czemu mowimy na policje itp., nie dali sobie nic wytlumaczyc. spisali mi jakieś rzeczy z dowodu, i nie chccieli powiedzieć co się stanie z tego powodu. Nic nie robiłam, więc po co to robią?
mineralka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 22:25   #2
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: policja

Policja ma prawo wylegitymować każdego, nawet, jeśli spokojnie sobie idzie. Gdybyście mieli mieć jakieś problemy, to raczej zabraliby Was na komendę, a tak tylko Was wylegitymowali.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 22:43   #3
mineralka91
Raczkowanie

no tylko zdzwil mnie fakt, ze przepisali wszystkie dane do swojego hmmm notesu, i na pytanie co sie stanie, dlaczego to robia , odp :zobaczycie, o co wam chodzi itp;/ rozumiem ze zdenerwowali sie ze ktos wolal, no ale...
Stary 2009-07-25, 22:49   #4
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Może chcieli Was nastraszyć? Jakaś głupia gadka "zobaczycie". Gdyby chcieli narobić Wam kłopotów, powinni od razu powiedzieć o co chodzi.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 23:19   #5
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mineralka91 Pokaż wiadomość
Dziś szłam sobie do domu z kolegami, jacyś debile nie daleko nas zaczeli krzyczeć na widok policji HWDP itp. po jakimś czasie podjechali do nas i kazali dać dokumenty, i wyjechali na nas czemu mowimy na policje itp., nie dali sobie nic wytlumaczyc. spisali mi jakieś rzeczy z dowodu, i nie chccieli powiedzieć co się stanie z tego powodu. Nic nie robiłam, więc po co to robią?
trafiliscie na policjantow - idiotow przykre ale prawdziwe. Policja powinna byc za obywatelem, a nie przeciwko niemu.

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Policja ma prawo wylegitymować każdego, nawet, jeśli spokojnie sobie idzie. Gdybyście mieli mieć jakieś problemy, to raczej zabraliby Was na komendę, a tak tylko Was wylegitymowali.
maja prawo, ale powinni odpowiedziec na pytanie co i jak.
Stary 2009-07-25, 23:34   #6
Hultaj
BAN stały

A potem się dziwić, że podejście społeczeństwa do policjantów takie a nie inne.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 00:03   #7
conslusion
Rozeznanie

Mnie kiedyś też dwóch takich młodych wylegitymowało, jak wieczorem toczyłam się z wielką torbą do mojego studenckiego mieszkania. Na pytanie o co chodzi odpowiedzieli, że taki dostali rozkaz czy coś - w każdym razie niczego się nie dowiedziałam.
Już im miałam powiedzieć, że lepiej by mi pomogli tą torbę dotargać, a nie ...
conslusion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 01:36   #8
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
no niestety, 10 bedzie ok, a 20 nie.
Stary 2009-07-26, 06:43   #9
mineralka91
Raczkowanie

dokładnie. Jeszcze dziwił mnie fakt jak policjant mówił, bo kolega tłumaczy, że to nie my itd, że kto krzyczał itp, fakt faktem, jedne z odglosow wychodzily od naszej strony, ale gnojki ktore to krzyczaly uciekly w jakoms ciemna uliczke, noi spało na nas. Noi kumpel sie przestraszyl bo nie miał lampek w rowerze;p gdzieś też uciekł, noi zadzwonił do nas w momencie gdy spisywali to, noi sie rzucali znowu itd, że gdzie są inni itp:|, noi na dodatek na początku rozmowy policjant nie wiadomo skad z haslem do kolegi: jak chcesz, moge sciagnac mundur noi zobaczymy. albo że są cwaniakiami z dziewczynami w krzakach, nie wiem o co chodziło ale poczułam się urażona i w tym momencie szczęka mi opadła.

Edytowane przez mineralka91
Czas edycji: 2009-07-26 o 06:51
Stary 2009-07-26, 12:36   #10
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Otoz to
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 15:28   #11
My life be like
BAN stały

Teraz już wiesz dlaczego tamci osobnicy krzyczeli CHWDP.
Ale policja mimo co się "przydaje". Ostatnio u mnie na dole grupka 20 latków sobie popijawę zrobiła w moim zadaszonym drewnianym "domku"(nie wiem jak to nazwać, konstrukcja jak domek ale z dziurami, tak żeby było przewiewnie i dachem plastikowym), muzyka głośno grała, oni głośno gadali. Było po 22, więc zszedłem na dół i poprosiłem grzecznie, żeby ściszyli muzykę i ciszej mówili, to coś tam odszczekali. To się zdenerwowałem zadzwoniłem po policję- 20 minut i spokój.
Paralizatorem popieścili i się odechciało im "kozaczenia".
My life be like jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 16:55   #12
angela0033
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie. Jeszcze dziwił mnie fakt jak policjant mówił, bo kolega tłumaczy, że to nie my itd, że kto krzyczał itp, fakt faktem, jedne z odglosow wychodzily od naszej strony, ale gnojki ktore to krzyczaly uciekly w jakoms ciemna uliczke, noi spało na nas. Noi kumpel sie przestraszyl bo nie miał lampek w rowerze;p gdzieś też uciekł, noi zadzwonił do nas w momencie gdy spisywali to, noi sie rzucali znowu itd, że gdzie są inni itp:|, noi na dodatek na początku rozmowy policjant nie wiadomo skad z haslem do kolegi: jak chcesz, moge sciagnac mundur noi zobaczymy. albo że są cwaniakiami z dziewczynami w krzakach, nie wiem o co chodziło ale poczułam się urażona i w tym momencie szczęka mi opadła.

szczerze mówiąc jestem przerażona tym komentarzem!!!!!!! Co ci policjanci sobie myślą!!!!! Chamy jednym słowem mówiąc!! Myślą,ze jak są w mundurach to są wielkimi możnowładcami!!! Mineralka- współczuje ci że musiałaś słuchać tych żenujących słów policjantów
Stary 2009-07-26, 17:01   #13
zakochana w sloncu
Raczkowanie

Niestety, do policji trafia wielu, którzy się do tego zwyczajnie nie nadają Szkoda, bo swoim głupim zachowaniem psują też opinię tym porządnym.

51.5 (9.06.)
cel 1.: 49
cel 2.: 47
cel 3.: 45
zakochana w sloncu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 17:02   #14
201701160947
Konto usunięte

To już norma, ze spisują tych co nie trzeba. Ile ja już razy zostałam spisana to nie zliczę, za samo siedzenie na ławce. Natomiast kiedy idzie cała banda huliganów, wydzierających się w nocy na całą ulicę, to policja grzecznie skręca gdzie indziej i udaje, że nie widzi...
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 17:10   #15
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Maja prawo kazdego wylegitomowac i z niego korzystaja.

Kazdy, kogo wylegitymowuja, ma prawo ich wylegitymowac tj. otrzymac numer odznaki policjanta itd., tego juz chetnie nie robia

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 17:11   #16
Christine Granville
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
To już norma, ze spisują tych co nie trzeba. Ile ja już razy zostałam spisana to nie zliczę, za samo siedzenie na ławce. Natomiast kiedy idzie cała banda huliganów, wydzierających się w nocy na całą ulicę, to policja grzecznie skręca gdzie indziej i udaje, że nie widzi...
dokładnie

mnie też juz duzo razy ****** spisywali za co? np za siedzenie na przystanku
Stary 2009-07-26, 17:26   #17
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Christine Granville Pokaż wiadomość
dokładnie

mnie też juz duzo razy ****** spisywali za co? np za siedzenie na przystanku
No troszkę to niezrozumiałe z punktu widzenia normalnego, przeciętnego człowieka. Powinni się zająć tymi, którzy burdy robią na ulicach, tymczasem się ich boją, bo przecież łatwiej i prościej spisać spokojniejszych.

Ostatnia taka sytuacja-jestem na parkingu ze znajomymi dwoma samochodami -był wieczór. Najzwyczajniej w świecie rozmawialiśmy. W końcu nadeszła pora rozstania i kazdy wsiadł do samochodu. Kiedy wsiedliśmy, nadjechał radiowóz, stał tak na ulicy i nic. Obserwowali nas. Nikt nie wiedział o co chodzi, policjanci nie wysiedli, nic nie zrobili.

Znajomi już wyjeżdzali w pierwszym samochodzie z parkingu, ale radiowóz zablokował im drogę Znajomi musieli sie wrócic. Policja podjechała, wzięli od nas dowody, posprawdzali, oddali i odjechali. Dla mnie to lekka przesada zatarasowywać drogę bez powodu.

Edytowane przez 201701160947
Czas edycji: 2009-07-26 o 17:27
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 17:43   #18
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
nienawidze policji ;/
Stary 2009-07-26, 18:07   #19
mineralka91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angela0033 Pokaż wiadomość

szczerze mówiąc jestem przerażona tym komentarzem!!!!!!! Co ci policjanci sobie myślą!!!!! Chamy jednym słowem mówiąc!! Myślą,ze jak są w mundurach to są wielkimi możnowładcami!!! Mineralka- współczuje ci że musiałaś słuchać tych żenujących słów policjantów
hmm pierwsze moje, jakie kolwiek zetknięcie z policją i to takie.
Zapewne nie wszyscy takie są, ale jednak pierwsze wrażenie robi swoje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 18:09   #20
annah33
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Pokaż wiadomość
nienawidze policji ;/
Nie przesadzaj
annah33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 18:13   #21
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
To się dziwisz, że Was spisali?

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 18:15   #22
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annah33 Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj
niechęc jaką do nich czuje jest tak wielka, że wydaje mi się że to słowo jest najbardziej odpowiednie.
Licze że kiedyś policja zajmie się prawdziwymi problemami a nie będzie jezdzić po ulicach czy osiedlach i spisywać niewinne osoby.
Niestety życie to nie W-11 .
Stary 2009-07-26, 18:18   #23
mineralka91
Raczkowanie

w sensie ze te gnojki szly za nami, nie ze my;p. jeszcze wskazalismy droge gdzie pobiegly osoby ktore to krzyczaly, bo przciez nie bedziemy odpowiadac za kogoś, jednak nie wzbudzilo to jakiegokolwiek zainteresowania.;\ jak widać lepiej znaleźć sobie jelenia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 18:38   #24
annah33
Zakorzenienie

Cytat:
niechęc jaką do nich czuje jest tak wielka, że wydaje mi się że to słowo jest najbardziej odpowiednie.
Licze że kiedyś policja zajmie się prawdziwymi problemami a nie będzie jezdzić po ulicach czy osiedlach i spisywać niewinne osoby.
Niestety życie to nie W-11 .
Policja także zajmuje się prawdziwymi problemami
annah33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 19:03   #25
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annah33 Pokaż wiadomość
Policja także zajmuje się prawdziwymi problemami
no fakt, troche przesadziłam
denerwuje mnie jedynie to spisywanie za siedzenie na ławce czy spacer po ulicach miasta , kiedy nic się nie robi .
Stary 2009-07-26, 19:19   #26
RiotKitty
Rozeznanie

Cytat:

a ja powiem trochę przekornie i na odwrót - a potem się dziwić, że policja chętnie spisuje, skoro patrol nie może spokojnie przejść ulicą bez wysłuchiwania wyzwisk pod ich adresem ...

aaa, a co do tej konkretnej sytuacji - rzeczywiście, postąpili nieprawidłowo nie słuchając wyjaśnień, często zdarza się właśnie tak, że to niewinny 'beknie' za coś, co zrobili inni. tutaj najważniejszym argumentem jest wtedy co oni widzieli i słyszeli, a nie to co wy tłumaczycie. mogli zrozumieć to na opak.

jeśli okaże się, że poniesiecie konsekwencje - odwołaj się koniecznie - w przypadku mandatu.

Edytowane przez RiotKitty
Czas edycji: 2009-07-26 o 19:21
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 19:48   #27
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Cytat:
no fakt, troche przesadziłam
denerwuje mnie jedynie to spisywanie za siedzenie na ławce czy spacer po ulicach miasta , kiedy nic się nie robi .
słuchaj, legitymowanie, czy jak Ty piszesz - spisywanie to działanie prewencyjne. Jedno z podstawowych zadań krawężnikowców czyt. ogniw patrolowo interwencyjnych. Nawet nie wiesz ile przez zwykłe legitymowanie można zyskać - od zatrzymania poszukiwanego po ustalenie poźniejszych sprawców np. rozboju czy włamska. To nie czepianie sie, to dbanie o spokój. Zawsze jak Ci się prawo nie podoba - napisz petycję do ,,naszego kochanego Schetyny" ale nie obwiniaj ludzi za to, że pracują dzieciaku. Krzywdy legitymowaniem nikt Ci nie robi

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez RiotKitty Pokaż wiadomość

jeśli okaże się, że poniesiecie konsekwencje - odwołaj się koniecznie - w przypadku mandatu.
Jestem pewna, że konsekwencji nie będzie - bo za znieważenie f-sza nie ma mandatu a zarzut. Luzik, to tylko zwykłe legit.
Mini82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 20:23   #28
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini82 Pokaż wiadomość
słuchaj, legitymowanie, czy jak Ty piszesz - spisywanie to działanie prewencyjne. Jedno z podstawowych zadań krawężnikowców czyt. ogniw patrolowo interwencyjnych. Nawet nie wiesz ile przez zwykłe legitymowanie można zyskać - od zatrzymania poszukiwanego po ustalenie poźniejszych sprawców np. rozboju czy włamska. To nie czepianie sie, to dbanie o spokój. Zawsze jak Ci się prawo nie podoba - napisz petycję do ,,naszego kochanego Schetyny" ale nie obwiniaj ludzi za to, że pracują dzieciaku. Krzywdy legitymowaniem nikt Ci nie robi
Zgadza sie - dzialanie prewencyjne. Pospisuja i jesli sie cos stanie, to wiedza kto byl blisko danego miejsca zdarzenia. Inna sprawa, ze jak ktos chce, to moze tym ponekac ludzi, ale mniejsza o to

Do Schetyny nie ma co pisac, bo to jeno wladza wykonawcza

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 20:32   #29
mineralka91
Raczkowanie

dziekuje za tak liczne wypowiedzi.
Dzięki temu wreszcie wiem co i jak.
Wcześniej nie byłam w takiej sytuacji i obym nie była, bo mimo wszystko, jest to dość stresujące. Czasem czuję się zakłopotana wchodzić/wychodzić ze sklepu ze względu na te piszczące bramki, choć wiem, że nic nie ukradłam, a co dopiero policja. Chyba przyda się meliska
Stary 2009-07-26, 20:38   #30
RiotKitty
Rozeznanie

Cytat:
Czasem czuję się zakłopotana wchodzić/wychodzić ze sklepu ze względu na te piszczące bramki, choć wiem, że nic nie ukradłam, a co dopiero policja. Chyba przyda się meliska
mam tak samo
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości