|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
policja
Dziewczyny, właściwie nie wiedziałam w jakim podforum to pisać.
Dziś szłam sobie do domu z kolegami, jacyś debile nie daleko nas zaczeli krzyczeć na widok policji HWDP itp. po jakimś czasie podjechali do nas i kazali dać dokumenty, i wyjechali na nas czemu mowimy na policje itp., nie dali sobie nic wytlumaczyc. spisali mi jakieś rzeczy z dowodu, i nie chccieli powiedzieć co się stanie z tego powodu. Nic nie robiłam, więc po co to robią? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: policja
Policja ma prawo wylegitymować każdego, nawet, jeśli spokojnie sobie idzie. Gdybyście mieli mieć jakieś problemy, to raczej zabraliby Was na komendę, a tak tylko Was wylegitymowali.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
no tylko zdzwil mnie fakt, ze przepisali wszystkie dane do swojego hmmm notesu, i na pytanie co sie stanie, dlaczego to robia , odp :zobaczycie, o co wam chodzi itp;/ rozumiem ze zdenerwowali sie ze ktos wolal, no ale...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Może chcieli Was nastraszyć? Jakaś głupia gadka "zobaczycie". Gdyby chcieli narobić Wam kłopotów, powinni od razu powiedzieć o co chodzi.
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykre ale prawdziwe. Policja powinna byc za obywatelem, a nie przeciwko niemu.maja prawo, ale powinni odpowiedziec na pytanie co i jak.
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
A potem się dziwić, że podejście społeczeństwa do policjantów takie a nie inne.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Mnie kiedyś też dwóch takich młodych wylegitymowało, jak wieczorem toczyłam się z wielką torbą do mojego studenckiego mieszkania. Na pytanie o co chodzi odpowiedzieli, że taki dostali rozkaz czy coś - w każdym razie niczego się nie dowiedziałam.
Już im miałam powiedzieć, że lepiej by mi pomogli tą torbę dotargać, a nie ...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety, 10 bedzie ok, a 20 nie.
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie. Jeszcze dziwił mnie fakt jak policjant mówił, bo kolega tłumaczy, że to nie my itd, że kto krzyczał itp, fakt faktem, jedne z odglosow wychodzily od naszej strony, ale gnojki ktore to krzyczaly uciekly w jakoms ciemna uliczke, noi spało na nas. Noi kumpel sie przestraszyl bo nie miał lampek w rowerze;p gdzieś też uciekł, noi zadzwonił do nas w momencie gdy spisywali to, noi sie rzucali znowu itd, że gdzie są inni itp:|, noi na dodatek na początku rozmowy policjant nie wiadomo skad z haslem do kolegi: jak chcesz, moge sciagnac mundur noi zobaczymy. albo że są cwaniakiami z dziewczynami w krzakach, nie wiem o co chodziło ale poczułam się urażona i w tym momencie szczęka mi opadła.
Edytowane przez mineralka91 Czas edycji: 2009-07-26 o 06:51 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
Teraz już wiesz dlaczego tamci osobnicy krzyczeli CHWDP.
Ale policja mimo co się "przydaje". Ostatnio u mnie na dole grupka 20 latków sobie popijawę zrobiła w moim zadaszonym drewnianym "domku"(nie wiem jak to nazwać, konstrukcja jak domek ale z dziurami, tak żeby było przewiewnie i dachem plastikowym), muzyka głośno grała, oni głośno gadali. Było po 22, więc zszedłem na dół i poprosiłem grzecznie, żeby ściszyli muzykę i ciszej mówili, to coś tam odszczekali. To się zdenerwowałem zadzwoniłem po policję- 20 minut i spokój. Paralizatorem popieścili i się odechciało im "kozaczenia". |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szczerze mówiąc jestem przerażona tym komentarzem!!!!!!! Co ci policjanci sobie myślą!!!!! Chamy jednym słowem mówiąc!! Myślą,ze jak są w mundurach to są wielkimi możnowładcami!!! Mineralka- współczuje ci że musiałaś słuchać tych żenujących słów policjantów
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Niestety, do policji trafia wielu, którzy się do tego zwyczajnie nie nadają
Szkoda, bo swoim głupim zachowaniem psują też opinię tym porządnym.
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
To już norma, ze spisują tych co nie trzeba.
Ile ja już razy zostałam spisana to nie zliczę, za samo siedzenie na ławce. Natomiast kiedy idzie cała banda huliganów, wydzierających się w nocy na całą ulicę, to policja grzecznie skręca gdzie indziej i udaje, że nie widzi...
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy, kogo wylegitymowuja, ma prawo ich wylegitymowac tj. otrzymac numer odznaki policjanta itd., tego juz chetnie nie robia
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie też juz duzo razy ****** spisywali za co? np za siedzenie na przystanku
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powinni się zająć tymi, którzy burdy robią na ulicach, tymczasem się ich boją, bo przecież łatwiej i prościej spisać spokojniejszych. ![]() Ostatnia taka sytuacja-jestem na parkingu ze znajomymi dwoma samochodami -był wieczór. Najzwyczajniej w świecie rozmawialiśmy. W końcu nadeszła pora rozstania i kazdy wsiadł do samochodu. Kiedy wsiedliśmy, nadjechał radiowóz, stał tak na ulicy i nic. Obserwowali nas. Nikt nie wiedział o co chodzi, policjanci nie wysiedli, nic nie zrobili. Znajomi już wyjeżdzali w pierwszym samochodzie z parkingu, ale radiowóz zablokował im drogę Znajomi musieli sie wrócic. Policja podjechała, wzięli od nas dowody, posprawdzali, oddali i odjechali. Dla mnie to lekka przesada zatarasowywać drogę bez powodu.
Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2009-07-26 o 17:27 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
nienawidze policji ;/
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapewne nie wszyscy takie są, ale jednak pierwsze wrażenie robi swoje. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
niechęc jaką do nich czuje jest tak wielka, że wydaje mi się że to słowo jest najbardziej odpowiednie.
Licze że kiedyś policja zajmie się prawdziwymi problemami a nie będzie jezdzić po ulicach czy osiedlach i spisywać niewinne osoby. Niestety życie to nie W-11 .
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
w sensie ze te gnojki szly za nami, nie ze my;p. jeszcze wskazalismy droge gdzie pobiegly osoby ktore to krzyczaly, bo przciez nie bedziemy odpowiadac za kogoś, jednak nie wzbudzilo to jakiegokolwiek zainteresowania.;\ jak widać lepiej znaleźć sobie jelenia.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
no fakt, troche przesadziłam
denerwuje mnie jedynie to spisywanie za siedzenie na ławce czy spacer po ulicach miasta , kiedy nic się nie robi .
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja powiem trochę przekornie i na odwrót - a potem się dziwić, że policja chętnie spisuje, skoro patrol nie może spokojnie przejść ulicą bez wysłuchiwania wyzwisk pod ich adresem ... aaa, a co do tej konkretnej sytuacji - rzeczywiście, postąpili nieprawidłowo nie słuchając wyjaśnień, często zdarza się właśnie tak, że to niewinny 'beknie' za coś, co zrobili inni. tutaj najważniejszym argumentem jest wtedy co oni widzieli i słyszeli, a nie to co wy tłumaczycie. mogli zrozumieć to na opak. jeśli okaże się, że poniesiecie konsekwencje - odwołaj się koniecznie - w przypadku mandatu. Edytowane przez RiotKitty Czas edycji: 2009-07-26 o 19:21 |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Jestem pewna, że konsekwencji nie będzie - bo za znieważenie f-sza nie ma mandatu a zarzut. Luzik, to tylko zwykłe legit. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Schetyny nie ma co pisac, bo to jeno wladza wykonawcza
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za tak liczne wypowiedzi.
Dzięki temu wreszcie wiem co i jak. Wcześniej nie byłam w takiej sytuacji i obym nie była, bo mimo wszystko, jest to dość stresujące. Czasem czuję się zakłopotana wchodzić/wychodzić ze sklepu ze względu na te piszczące bramki, choć wiem, że nic nie ukradłam, a co dopiero policja. Chyba przyda się meliska
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

przykre ale prawdziwe. Policja powinna byc za obywatelem, a nie przeciwko niemu.

Szkoda, bo swoim głupim zachowaniem psują też opinię tym porządnym.

za co? np za siedzenie na przystanku