|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p
Sanrioo, wszystko, a zwłaszcza róż z EDM
![]() ![]() Madeline, w zasadzie zgadzam się z Biską, po prawie 6 latach może wkraść się jakaś rutyna, niechęć itp. może warto nim potrząsnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p
ja polecam podkładyw formułach intensive i o-glo, róż dvr saturday i snuggle, poza tym mają boskie cienie i pędzle, pędzle, pędzle
![]() madeline mężczyzny nie da się zmienić. On musi tego sam chcieć i zrozumieć. A jeśli nie chce nic ze sobą zrobić, a Ty nie akceptujesz jego obecnego zachowania, to nic nie zdziałasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Czy warto było, to nie wiem.... ![]() ![]() A jeśli chodzi o EDM - ja ich bardzo polubiłam ![]() ![]() No i korektor pod oczy ![]() Teraz będę testować cienie do oczu (ach te kolory ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doszłam do tego samego wniosku, tylko nie umiałam ładnie tak tego ująć
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
tak, formuła intensive - super, i pędzle!!!!!!!!!!!!!!!!! uwielbiam mojego flat topa
![]() Madeline, widzisz... wszystko się wyjaśni, jak porozmawiacie. trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
najfajniejsza ma rację. Może on nie wie, że Tobie zależy na zmianie? Rozmowa jest konieczna. Gorzej, jeżeli wie i ma do gdzieś :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Kogoś już tu EDM zaraziłam kiedyś, ale nie pamiętam kogo
![]() Ja też używam intensive, chociaż w samplu na próbę wzięłam o-glo ![]() mimo, że teraz krycia nie potrzebuję żadnego, to wcale mi nie tworzy maski na twarzy... A raczej daje taki hmm - efekt photoshopa na żywo ![]() ![]() A jak miałam problem po tabsach, to zakrył to, co trzeba.
#398 |
Zakorzenienie
|
ins, mnie zaraziłąś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
On dobrze o tym wie, że chcę zmiany. Była poważna rozmowa w czerwcu, pod koniec czerwca tak dokładnie. I było powiedziane, że doszłam do punktu, w którym albo robimy krok dalej albo koniec... Wtedy znowu mnie wziął na pierścionek, na zaręczyny, ja znów na to poszłam...
A co jest to jest. I zaczął moich rodziców unikać trochę, tak ucieka, więc tu już mi coś nie pasuje, tak jakby jednak nie chciał, żeby sobie pomyśleli, że on coś na poważnie. Więc nie przeżyję szoku, jeśli okaze się, że jemu spasuje nie bycie już razem ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2009-08-03 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Wtajemniczenie
|
Medeline co by się nie działo jesteśmy z Tobą
![]() ![]() Ins ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
madeline, to powiedz mu wprost, raz jeszcze, czego oczekujesz, że widzisz, ze unika Twoich rodziców, i że jeśli nie chce z Tobą być to niech ma odwagę powiedzieć Ci dlaczego.
kurczę, masz podobną sytuację co moja kumpela. po 4 latach on uznał, że nie wie, co czuje. nie powiedział jej tego, ona to wyczuła i spytała wprost. potwierdził. rozstali się, ale po 2 tygodniach on ”zmądrzał”. dała mu szansę. i od 8 miesięcy jest znów cud miód. nie jestem zwolenniczką przerw, ale jeszcze bardziej nie lubię zamiatania brudów pod dywan. może więc warto? |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Madeline
![]() ![]() Elizka, ja nie wyobrażam sobie np. iść bez majtek w jeansach ![]() ![]() naj, to dopsz, że zaraziłam ![]() ![]() ![]()
#403 |
Zadomowienie
|
a skad zamawiacie te kosmetyki???
![]() Ja smigam do ortadaty sie dokrecic i znow bedzie bolalo ![]() medeline niech sobie pogadaja u niego w rodzince Ty bedziesz miala czyste sumienie bo przeciez niechcesz zle dla was obojga ![]()
#404 |
Zakorzenienie
|
Teraz przez Was oglądam EDM na allegro, a miałam oszczędzać!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Na Allegro się nie opłaca
![]() Zwłaszcza przy obecnych kursach walut ![]() http://everydayminerals.com
#406 |
Zadomowienie
|
no ladnie dziewczyny hehe
![]() ![]()
#407 |
Zakorzenienie
|
Ech.... Chciałabym takiej sytuacji jak u Twojej kumpeli. Tylko żeby problem tkwił tylko i wyłącznie w nim... A tu ta mamuśka, rodzinka... Tego już nie przeskoczę, bo on nie porozmawiał z nią, choć sam mi to obiecał, ani raz nie załatwił nic z nią jak powinien - nawet kiedy wina leżała po jego stronie, zwalił kiedys na mnie i się oczyścił. Więc jakoś tak... Ciężko mi wierzyć... Choć bym bardzo chciała
![]() Eliza, dzięki ![]() ![]() Powoli przyzwyczajam się do myśli, ze może być inaczej... Muszę się nastawić. Lepiej pozytywnie się zaskoczyć, niż oczekiwać zbyt wiele ![]() A adoratorów mi nie brakuje jak na razie (to tak poza skromnością) tylko żebym ja chciała ... ![]() paula ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2009-08-03 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że nie umiem kupować (w zasadzie to się trochę tego boję) na zagranicznych stronach ![]() ![]() edit: Chyba jednak będę się musiała nauczyć kupować z tej strony... ![]() Edytowane przez Biska Czas edycji: 2009-08-03 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jaka radość ![]() Jestem absolutnie zachwycona moją paczuszką ;p: jeden korektor chyba troszkę za ciemny ![]() ![]() Ale Sunlight pod oczy ![]() ![]() ![]() I te cienie.... ![]()
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie się dokształcam na wątku o EDM (matko, jak mnie łatwo w coś wkręcić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Tak, pod oczy - dlatego się na niego skusiłam. I z tego co widzę, rzeczywiście poradzi sobie z cieniami jak nic innego
![]() ![]() Ja mam wielką ochotę na więcej róży i cieni, ale... nie mogę na razie pozwolić sobie na takie szaleństwo finansowo ![]() Chociaż w kwestii cena/jakość to i tak te kosmetyki przewyższają każdą półkę drogeryjną. Nie mam jedynie porównania z wysokopółkowcami, typu MAC, Lancome, Shishedo, etc. Nie stać mnie na ich cienie, a podkładów nie używałam nigdy (poza minerałami obecnie) ![]() I fajnie nie nakładać na oczy, buzię nic chemicznego. Żaden ze mnie ortodoks ekologiczny, ale kurde - przynajmniej sobie cery nie syfię ![]()
#412 |
Zakorzenienie
|
Może się skuszę, najpierw muszę się wgłębić w zasadę działania PayPal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Nie czytaj wielu instrukcji, bo zgłupiejesz
![]() ![]() Zakładasz konto PayPal. Dostajesz potwierdzenie na maila - aktywujesz konto. Później klikasz Dodaj Środki w swoim panelu użytkownika i wyskakuje Ci wiadomość. Wchodzisz na stronę internetową swojego banku i dokonujesz przelewu na dane, które Ci podano. Dane ogólne są zawsze te same - nr konta, odbiorca, etc. Tylko tytuł przelewu jest generowany zawsze inny - wpisujesz go koniecznie. Wpisujesz ile kasy chcesz przesłać i dokonujesz zwykłego przelewu ![]() Po 1-2 dniach kasa jest na koncie PayPal i już. Później jak płacisz w sklepie zawsze masz ikonkę płatności PayPal - automatycznie Cię przenosi na stronę, logujesz się i tylko potwierdzasz płatność (nie martwisz się walutami - PayPal sam to robi). Sprawdzasz dane i klikasz Wyślij ![]() I... już ![]() Jeśli masz kartę kredytową, to możesz ją powiązać z kontem, żeby było szybciej. Ale jakbyś miała taka kart, to po co Ci PayPal ![]() ![]()
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
na mnie niestety dotychczas wyprobowane minerałowe rzeczy nie dzialaja :P przynajmniej te z nizszych polek cenowych... W jakiejs gazetce byla probka chybe Rimmel'a jakiegos podkladu mineralnego. Po 10 minutach od nalozenia go na buzie swiecilam sie jak latarnia
![]() Wlasnie sobie sciagam dosyc sporo albumow Danny'ego Elfmana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Jedyny tani, prawdziwie mineralny podkład to Essence, ale ma bardzo ubogą gamę kolorystyczną... Później jest The Body Shop - ale on raczej tylko wyrównuje koloryt, niczego nie zakryje (ja go lubiłam, ale problemów z cerą nie miałam nigdy). Później ArtDeco. A później firmy takie jak Lumiere, Buff'd, EDM, EGM, i tak dalej... ![]() Te "Rossmannowe" można sobie darować ![]()
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Dzieuszki ale szalejecie z tymi minerałami.Dobre to jest? Ja jakoś tak nigdy nie mialam. Jak biorę podkład to taki,który jest do cery mieszanej, z tendencją do błyszczenia w strefie T. I zazwyczaj sugeruję się KWC.
Natomiast ostatnio kupiłam bazę Smashboxa,którą szczerze polecam!! Nic nigdy tak długo nie matowiło mi skóry.Nawet te pudry sypkie z Clinique ![]() Fajna jest też baza z Lumene.I nie wychodzi droga. Natomiast teraz oglądam sobie pigmenty z Maca i chyba się skuszę...tylko,że podoba mi się 11 kolorów ![]()
#418 |
Zakorzenienie
|
no, przyznam, że rimmel na mojej skórze pół biedy, ale jest dość ciężki, widać, że nie minerał, tak się nie ”sypie” jak minerały
![]() też się bałam PayPala i EDM, ale wpadlam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Nie ma za co
![]() Niekoniecznie namawiam na EDM, ale ogólnie to fajna rzecz mieć jakąś kwotę na PP. Przy takim kursie walut, jaki jest obecnie - zaczyna się naprawdę opłacać kupować za granicą. Nieraz nawet wliczając cło lub vat. Od razu odpowiadam - cło lub vat nie zawsze naliczają. Na kosmetyki jest ew. vat, na ciuchy i inne - cło. Ale mniejsze paczki czesto przechodzą. Jest niepisana reguła, że paczki poniżej 30$ przechodzą bez kontroli. Tzn. może nie zasada - ale tak po prostu najczęściej jest. lekkie, nieduże - nie zwracają uwagi celników. Coś mogło być taki i ważyć 5kg - i to już może podpaść ![]() Uff, to tyle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() U mnie sprawdził się Sandy Fair, Fair Neutral i od biedy Golden Fair (ale ten już za ciemny trochę ![]() No, ale jest lato... A co na zimę ![]() Nie wspomnę o tym, że EDM trzymają się na skórze od momentu nałożenia do zmycia. Jeśli włącznie z różem wytrzymują 12 godzin pracy za barem - to przetrzymają chyba wszystko ![]()
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.