Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-03, 15:15   #391
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p

Sanrioo, wszystko, a zwłaszcza róż z EDM ))) i korektor, i podkład, i cień do powiek...

Madeline, w zasadzie zgadzam się z Biską, po prawie 6 latach może wkraść się jakaś rutyna, niechęć itp. może warto nim potrząsnąć.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:16   #392
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dziewczyny co polecacie z EDM? może tez cos sobie sprawie
ja polecam podkładyw formułach intensive i o-glo, róż dvr saturday i snuggle, poza tym mają boskie cienie i pędzle, pędzle, pędzle

madeline mężczyzny nie da się zmienić. On musi tego sam chcieć i zrozumieć. A jeśli nie chce nic ze sobą zrobić, a Ty nie akceptujesz jego obecnego zachowania, to nic nie zdziałasz
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:17   #393
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Insane, a choć warto było biegać po mieście bez majtek?

Medeline, moim zdaniem Twojemu TŻ przyda się lekkie potrząśnięcie, bo chyba nie zdaje sobie sprawy, co może stracić bez walki... trzymajmaj się

edit:

Zastanawiam się, jak można zapomnieć majtek?
No można
Czy warto było, to nie wiem.... nikt nie zaczepił (bo wyglądałam jak..... nie wyglądałam )

A jeśli chodzi o EDM - ja ich bardzo polubiłam piękne kolory cieni, fajne podkłady - chociaż NIGDY nie używałam żadnych. Zaczęłam dopiero jak po odstawieniu tabsów miałam przez ok. miesiąc problemy z cerą. Może nie jakieś duże, ale mi się nie podobało o się sprawdziły wspaniale. Lekkie, nie zapychają, kolor można dobrać idealny.
No i korektor pod oczy na moje sińce.

Teraz będę testować cienie do oczu (ach te kolory ) i pędzle, ponoć chwalone.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Gdy się je rzadko zakłada...?
Stary 2009-08-03, 15:25   #394
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Madeline, w zasadzie zgadzam się z Biską, po prawie 6 latach może wkraść się jakaś rutyna, niechęć itp. może warto nim potrząsnąć.
Nie może, a na pewno... Tylko będzie mi cięzko, bo nadal mi jednak na nim zależy, czuję coś ciągle do niego. Gdyby było inaczej, byłoby mi znacznie łatwiej
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
madeline mężczyzny nie da się zmienić. On musi tego sam chcieć i zrozumieć. A jeśli nie chce nic ze sobą zrobić, a Ty nie akceptujesz jego obecnego zachowania, to nic nie zdziałasz
Doszłam do tego samego wniosku, tylko nie umiałam ładnie tak tego ująć

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:29   #395
najfajniejsza
Zakorzenienie

tak, formuła intensive - super, i pędzle!!!!!!!!!!!!!!!!! uwielbiam mojego flat topa

Madeline, widzisz... wszystko się wyjaśni, jak porozmawiacie. trzymam kciuki
Stary 2009-08-03, 15:35   #396
carmelova
Zakorzenienie

najfajniejsza ma rację. Może on nie wie, że Tobie zależy na zmianie? Rozmowa jest konieczna. Gorzej, jeżeli wie i ma do gdzieś :/
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:35   #397
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Kogoś już tu EDM zaraziłam kiedyś, ale nie pamiętam kogo

Ja też używam intensive, chociaż w samplu na próbę wzięłam o-glo
mimo, że teraz krycia nie potrzebuję żadnego, to wcale mi nie tworzy maski na twarzy... A raczej daje taki hmm - efekt photoshopa na żywo ? Takie ładne wygladzenie cery i wyrównanie kolorytu. Wcale nie widać, aby to było "intensive"
A jak miałam problem po tabsach, to zakrył to, co trzeba.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-03, 15:41   #398
najfajniejsza
Zakorzenienie

ins, mnie zaraziłąś a teraz z bidy kupiłam z rimmela podkład, ale jest średni, nie że do niczego, ale nie to co EDM
Stary 2009-08-03, 15:41   #399
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

On dobrze o tym wie, że chcę zmiany. Była poważna rozmowa w czerwcu, pod koniec czerwca tak dokładnie. I było powiedziane, że doszłam do punktu, w którym albo robimy krok dalej albo koniec... Wtedy znowu mnie wziął na pierścionek, na zaręczyny, ja znów na to poszłam...
A co jest to jest. I zaczął moich rodziców unikać trochę, tak ucieka, więc tu już mi coś nie pasuje, tak jakby jednak nie chciał, żeby sobie pomyśleli, że on coś na poważnie. Więc nie przeżyję szoku, jeśli okaze się, że jemu spasuje nie bycie już razem Albo nie będzie robił nic, żebym chciała wrócić...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2009-08-03 o 15:43
Stary 2009-08-03, 15:41   #400
elizka773
Wtajemniczenie

Medeline co by się nie działo jesteśmy z Tobą miejmy nadzieję że się otrząśnie.

Ins ja wczoraj do domu bez majtek wracałam... ostatni raz!
elizka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:44   #401
najfajniejsza
Zakorzenienie

madeline, to powiedz mu wprost, raz jeszcze, czego oczekujesz, że widzisz, ze unika Twoich rodziców, i że jeśli nie chce z Tobą być to niech ma odwagę powiedzieć Ci dlaczego.

kurczę, masz podobną sytuację co moja kumpela. po 4 latach on uznał, że nie wie, co czuje. nie powiedział jej tego, ona to wyczuła i spytała wprost. potwierdził. rozstali się, ale po 2 tygodniach on ”zmądrzał”. dała mu szansę. i od 8 miesięcy jest znów cud miód. nie jestem zwolenniczką przerw, ale jeszcze bardziej nie lubię zamiatania brudów pod dywan. może więc warto?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-03, 15:44   #402
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Madeline do facetów jakoś wolniej wszystko dociera może w końcu się otrząśnie.

Elizka, ja nie wyobrażam sobie np. iść bez majtek w jeansach ale w dresach... łe, nie przeszkadza mi

naj, to dopsz, że zaraziłam cienie są cudne tylko nie mam jak dobrych zdjęć porobić wrzuciłam w wątku o EDM, ale to nie to samo, co na żywo.
Stary 2009-08-03, 15:45   #403
6paula9
Zadomowienie

GG do 6paula9

a skad zamawiacie te kosmetyki???
Ja smigam do ortadaty sie dokrecic i znow bedzie bolalo
medeline niech sobie pogadaja u niego w rodzince Ty bedziesz miala czyste sumienie bo przeciez niechcesz zle dla was obojga

6paula9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:46   #404
Biska
Zakorzenienie

Teraz przez Was oglądam EDM na allegro, a miałam oszczędzać! echhh

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:47   #405
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Na Allegro się nie opłaca
Zwłaszcza przy obecnych kursach walut

http://everydayminerals.com

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-03, 15:48   #406
6paula9
Zadomowienie

GG do 6paula9

Cytat:
Napisane przez elizka773 Pokaż wiadomość

Ins ja wczoraj do domu bez majtek wracałam... ostatni raz!
no ladnie dziewczyny hehe a czemu ze tak spytam???

6paula9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:50   #407
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ech.... Chciałabym takiej sytuacji jak u Twojej kumpeli. Tylko żeby problem tkwił tylko i wyłącznie w nim... A tu ta mamuśka, rodzinka... Tego już nie przeskoczę, bo on nie porozmawiał z nią, choć sam mi to obiecał, ani raz nie załatwił nic z nią jak powinien - nawet kiedy wina leżała po jego stronie, zwalił kiedys na mnie i się oczyścił. Więc jakoś tak... Ciężko mi wierzyć... Choć bym bardzo chciała

Eliza, dzięki Coś ty wyprawiała po drodze? Same bezpruderyjne kobiety tutaj!

Powoli przyzwyczajam się do myśli, ze może być inaczej... Muszę się nastawić. Lepiej pozytywnie się zaskoczyć, niż oczekiwać zbyt wiele
A adoratorów mi nie brakuje jak na razie (to tak poza skromnością) tylko żebym ja chciała ...

paula doskonale Cię rozumiem i współczuję... Tylko nie gryź, bo ja gryzłam

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2009-08-03 o 15:53
Stary 2009-08-03, 15:51   #408
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Na Allegro się nie opłaca
Zwłaszcza przy obecnych kursach walut

http://everydayminerals.com
Chcesz mnie pogrążyć finansowo?

Dobrze, że nie umiem kupować (w zasadzie to się trochę tego boję) na zagranicznych stronach

edit:

Chyba jednak będę się musiała nauczyć kupować z tej strony...

Edytowane przez Biska
Czas edycji: 2009-08-03 o 15:57
Stary 2009-08-03, 15:56   #409
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Chcesz mnie pogrążyć finansowo?

Dobrze, że nie umiem kupować (w zasadzie to się trochę tego boję) na zagranicznych stronach
Ja też nie umiałam właśnie do zamówienia z EDM założyłam sobie PayPala, którego zawsze się bałam i wiesz co? On naprawdę nie gryzie, jest mega prosty
A jaka radość

Jestem absolutnie zachwycona moją paczuszką ;p: jeden korektor chyba troszkę za ciemny może go z czymś wymieszam albo coś...
Ale Sunlight pod oczy achh. W pudełeczku taki żółtawy ale na skórze....

I te cienie....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-03, 16:06   #410
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie umiałam właśnie do zamówienia z EDM założyłam sobie PayPala, którego zawsze się bałam i wiesz co? On naprawdę nie gryzie, jest mega prosty
A jaka radość

Jestem absolutnie zachwycona moją paczuszką ;p: jeden korektor chyba troszkę za ciemny może go z czymś wymieszam albo coś...
Ale Sunlight pod oczy achh. W pudełeczku taki żółtawy ale na skórze....

I te cienie....
Ten Sunlight to na cienie pod oczami mam rozumieć?
Ja właśnie się dokształcam na wątku o EDM (matko, jak mnie łatwo w coś wkręcić )

Stary 2009-08-03, 16:10   #411
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Tak, pod oczy - dlatego się na niego skusiłam. I z tego co widzę, rzeczywiście poradzi sobie z cieniami jak nic innego daje delikatne krycie i delikatne rozświetlenie - nie jakieś nachalne, nie ma brokatu, ani nic takiego... Skóra staje się taka świeża, wypoczęta, a jednocześnie wcale nie błyszczy - bardzo naturalny efekt

Ja mam wielką ochotę na więcej róży i cieni, ale... nie mogę na razie pozwolić sobie na takie szaleństwo finansowo

Chociaż w kwestii cena/jakość to i tak te kosmetyki przewyższają każdą półkę drogeryjną. Nie mam jedynie porównania z wysokopółkowcami, typu MAC, Lancome, Shishedo, etc. Nie stać mnie na ich cienie, a podkładów nie używałam nigdy (poza minerałami obecnie)

I fajnie nie nakładać na oczy, buzię nic chemicznego. Żaden ze mnie ortodoks ekologiczny, ale kurde - przynajmniej sobie cery nie syfię
Stary 2009-08-03, 16:16   #412
Biska
Zakorzenienie

Może się skuszę, najpierw muszę się wgłębić w zasadę działania PayPal

Stary 2009-08-03, 16:23   #413
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Może się skuszę, najpierw muszę się wgłębić w zasadę działania PayPal
Nie czytaj wielu instrukcji, bo zgłupiejesz im więcej czytałam, tym bardziej nie wiedziałam o co chodzi

Zakładasz konto PayPal.
Dostajesz potwierdzenie na maila - aktywujesz konto.
Później klikasz Dodaj Środki w swoim panelu użytkownika i wyskakuje Ci wiadomość.

Wchodzisz na stronę internetową swojego banku i dokonujesz przelewu na dane, które Ci podano. Dane ogólne są zawsze te same - nr konta, odbiorca, etc. Tylko tytuł przelewu jest generowany zawsze inny - wpisujesz go koniecznie. Wpisujesz ile kasy chcesz przesłać i dokonujesz zwykłego przelewu

Po 1-2 dniach kasa jest na koncie PayPal i już.

Później jak płacisz w sklepie zawsze masz ikonkę płatności PayPal - automatycznie Cię przenosi na stronę, logujesz się i tylko potwierdzasz płatność (nie martwisz się walutami - PayPal sam to robi). Sprawdzasz dane i klikasz Wyślij

I... już bez wpisywania żadnych kont odbiorcy, adresowania, nic.

Jeśli masz kartę kredytową, to możesz ją powiązać z kontem, żeby było szybciej. Ale jakbyś miała taka kart, to po co Ci PayPal ? niby bezpieczniejszy.... ale przelewy zagraniczne i tak mogłabyś robić... więc zakładam, że nie masz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-03, 16:24   #414
P-o-n-y
Zakorzenienie

na mnie niestety dotychczas wyprobowane minerałowe rzeczy nie dzialaja :P przynajmniej te z nizszych polek cenowych... W jakiejs gazetce byla probka chybe Rimmel'a jakiegos podkladu mineralnego. Po 10 minutach od nalozenia go na buzie swiecilam sie jak latarnia dlatego niestety do mineralow poki co nie jestem przekonana...

Wlasnie sobie sciagam dosyc sporo albumow Danny'ego Elfmana mmmmmiodzio
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 16:27   #415
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
na mnie niestety dotychczas wyprobowane minerałowe rzeczy nie dzialaja :P przynajmniej te z nizszych polek cenowych... W jakiejs gazetce byla probka chybe Rimmel'a jakiegos podkladu mineralnego. Po 10 minutach od nalozenia go na buzie swiecilam sie jak latarnia dlatego niestety do mineralow poki co nie jestem przekonana...

Wlasnie sobie sciagam dosyc sporo albumow Danny'ego Elfmana mmmmmiodzio
Rimmele i L'Oreale to nie są mineralne kosmetyki one są z dodatkiem minerałów (gł. z miką).. A to wielka różnica.

Jedyny tani, prawdziwie mineralny podkład to Essence, ale ma bardzo ubogą gamę kolorystyczną...

Później jest The Body Shop - ale on raczej tylko wyrównuje koloryt, niczego nie zakryje (ja go lubiłam, ale problemów z cerą nie miałam nigdy).

Później ArtDeco.

A później firmy takie jak Lumiere, Buff'd, EDM, EGM, i tak dalej... to są czyste minerały. TBS i AD także są czyste.

Te "Rossmannowe" można sobie darować
Stary 2009-08-03, 16:34   #416
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Nie czytaj wielu instrukcji, bo zgłupiejesz im więcej czytałam, tym bardziej nie wiedziałam o co chodzi

Zakładasz konto PayPal.
Dostajesz potwierdzenie na maila - aktywujesz konto.
Później klikasz Dodaj Środki w swoim panelu użytkownika i wyskakuje Ci wiadomość.

Wchodzisz na stronę internetową swojego banku i dokonujesz przelewu na dane, które Ci podano. Dane ogólne są zawsze te same - nr konta, odbiorca, etc. Tylko tytuł przelewu jest generowany zawsze inny - wpisujesz go koniecznie. Wpisujesz ile kasy chcesz przesłać i dokonujesz zwykłego przelewu

Po 1-2 dniach kasa jest na koncie PayPal i już.

Później jak płacisz w sklepie zawsze masz ikonkę płatności PayPal - automatycznie Cię przenosi na stronę, logujesz się i tylko potwierdzasz płatność (nie martwisz się walutami - PayPal sam to robi). Sprawdzasz dane i klikasz Wyślij

I... już bez wpisywania żadnych kont odbiorcy, adresowania, nic.

Jeśli masz kartę kredytową, to możesz ją powiązać z kontem, żeby było szybciej. Ale jakbyś miała taka kart, to po co Ci PayPal ? niby bezpieczniejszy.... ale przelewy zagraniczne i tak mogłabyś robić... więc zakładam, że nie masz
Dziękuję Karty nie mam

Stary 2009-08-03, 16:35   #417
butterfly20
Zakorzenienie

Dzieuszki ale szalejecie z tymi minerałami.Dobre to jest? Ja jakoś tak nigdy nie mialam. Jak biorę podkład to taki,który jest do cery mieszanej, z tendencją do błyszczenia w strefie T. I zazwyczaj sugeruję się KWC.

Natomiast ostatnio kupiłam bazę Smashboxa,którą szczerze polecam!! Nic nigdy tak długo nie matowiło mi skóry.Nawet te pudry sypkie z Clinique

Fajna jest też baza z Lumene.I nie wychodzi droga.

Natomiast teraz oglądam sobie pigmenty z Maca i chyba się skuszę...tylko,że podoba mi się 11 kolorów I nie wiem w końcu które z nich wybrać,a nie chcę szaleć.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 16:37   #418
najfajniejsza
Zakorzenienie

no, przyznam, że rimmel na mojej skórze pół biedy, ale jest dość ciężki, widać, że nie minerał, tak się nie ”sypie” jak minerały

też się bałam PayPala i EDM, ale wpadlam warto wpaść bo EDM w gruncie rzeczy nie jest drogi, bo jest b. wydajny. następnym razem nie będę oszczędzać i kupię EDM dla mnie bladziocha idealny był linen. wyglądałam jak laleczka porcelanowa, no bomba!
Stary 2009-08-03, 16:39   #419
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Dziękuję Karty nie mam
Nie ma za co
Niekoniecznie namawiam na EDM, ale ogólnie to fajna rzecz mieć jakąś kwotę na PP.
Przy takim kursie walut, jaki jest obecnie - zaczyna się naprawdę opłacać kupować za granicą.

Nieraz nawet wliczając cło lub vat.

Od razu odpowiadam - cło lub vat nie zawsze naliczają. Na kosmetyki jest ew. vat, na ciuchy i inne - cło.
Ale mniejsze paczki czesto przechodzą. Jest niepisana reguła, że paczki poniżej 30$ przechodzą bez kontroli. Tzn. może nie zasada - ale tak po prostu najczęściej jest. lekkie, nieduże - nie zwracają uwagi celników.

Coś mogło być taki i ważyć 5kg - i to już może podpaść

Uff, to tyle zaraz się będę szła szykować, bo pojadę pod pracę po mojego Paskudnika niedoszłego Ojca dzieci naszych nienarodzonych, ale planowanych w bliżej nieokreślonej przyszłości

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
no, przyznam, że rimmel na mojej skórze pół biedy, ale jest dość ciężki, widać, że nie minerał, tak się nie ”sypie” jak minerały

też się bałam PayPala i EDM, ale wpadlam warto wpaść bo EDM w gruncie rzeczy nie jest drogi, bo jest b. wydajny. następnym razem nie będę oszczędzać i kupię EDM dla mnie bladziocha idealny był linen. wyglądałam jak laleczka porcelanowa, no bomba!
To prawda, all in all nie wychodzi drogo ja sample miałam 2 miesiące - a to jest 1g
U mnie sprawdził się Sandy Fair, Fair Neutral i od biedy Golden Fair (ale ten już za ciemny trochę )
No, ale jest lato... A co na zimę ?

Nie wspomnę o tym, że EDM trzymają się na skórze od momentu nałożenia do zmycia. Jeśli włącznie z różem wytrzymują 12 godzin pracy za barem - to przetrzymają chyba wszystko
Stary 2009-08-03, 16:40   #420
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, to tyle zaraz się będę szła szykować, bo pojadę pod pracę po mojego Paskudnika niedoszłego Ojca dzieci naszych nienarodzonych, ale planowanych w bliżej nieokreślonej przyszłości
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości