|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VI
Cytat:
Ale szczęśliwy dzień Gratualcje dziewczyny A u mnie (9/15/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne a do odebrania prawdopodobnie we wtorek będzie
|
|
|
#4802 |
|
Raczkowanie
|
o kurde gratuluje dziewczyny !!!
a jutro ja=(
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz dziekuje wszytskim za gratki jeszcze w sumie nie dowierzam, ze ZDAŁAM
|
|
|
|
|
#4804 |
|
Raczkowanie
|
syyluusiuuuuuuuuu
Po plasticzek pójdę jutro bo dziś już zamknięty urząd, a wyświetlił się komunikacik dopiero niedawno Jutro będe miała swój papieeerek! Hii izusia też pewnie niedługo dostanie, będziemy piracić hihihi |
|
|
|
#4805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#4806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULUJE ![]() a ja dzis bylam po drodze w urzędzie sie spytac i juz tam papiery były wiec w przyszlym tygodniu pewnie odbiore moj plastik fantastik ![]() a na stronie sie pokazalo :p 9/17/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. ![]() ![]() ![]() juz sie nei moge doczekac hehe
|
|
|
|
|
#4807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to od jutra bedziesz legalnym kierowca a ja sobie smigam samochodzikiem pewna siebie, rozmawialam z moja tempa kolezanka przyszla pod pretekstem "czy chcem cos z avonu" <mimo ze byla u mnie z tym samym katalogiem 3 dnii temu> tlumaczylam jej na spokojnie jak zmieniac te biegi wzielam ja nawet na przejazdzke i w momencie kiedy wyl silnik mowilam "slyszysz to wycie, to wlasnie w tym momencie zmieniasz bieg> a ona z tekstem jak ma sluchac radia bo ona lubi glosno i nie bedzie slyszala wycia, to wlaczylam jej glosno ranio i zapytalam czy slyszy a ona ze tak, dalalm sie jej przejechac i wrazenia takie ze STRASZNIE przeciaga kazdy bieg tzn wyje i wyje ten silnik a ona dopiero zmienia raz jej pwoiedzialam "no wrzucaj ta trojke" a ona "wiem! nie jestes instruktorem" jenyyyyyy ona jakas tempa jest, opowiadalalam to TŻtowi to jeszcze dostalam OPIE***L ze dalam jej kierowac naszym samochodem
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJĘ!
ech, ja zaczynam rozmyślać coraz częściej o tym moim egzaminie... już nawet nie pamiętam jak się parkuje równolegle za mało to ćwiczyłam...---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
może faktycznie nie powinnaś jej dawać. ![]() no cóż. widac nie jest stworzona do jazdy samochodem. nie kazdy jest stworzony do wszystkiego
|
|
|
|
|
#4809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie jest stworzona? to kto ja poscil na tym egzaminie? ze zdala za pierwszym nie wiem jak ona to zrobila na prawde, a co do parkowan z tego co wiem to rownoleglych na egzaminie jest malo i zadko egzaminatorzy kaza parkowac rownolegle...
|
|
#4810 |
|
Raczkowanie
|
Rzadko się zdarza, ale zdarzyć się może
Ja jestem po 10 godzinach jazd i umiem już parkować ( na razie bardzo niepewnie, ale jednak). Mój sposób na parkowanie równoległe: Ustawiam się "przód w przód" z jakimś zaparkowanym samochodem. Następnie włączam wsteczny i na półsprzęgle lekko jadę do tyłu. Gdy lusterko mam tak mniej więcej w połowie tego zaparkowanego samochodu, daję półtora obrotu kierownicą w prawo. Teraz patrzę we wsteczne lusterko. Gdy samochód, który jest zaparkowany z tyłu, znika mi w lusterku, liczę do 2 i odwijam szybko na maksa kierownicę w lewo. No i po bólu Z tym liczeniem do 2 to nie jest pewne, bo zależy jak kto szybko kręci kierownicą. Jeśli ktoś kręci szybciej, to może policzyć np. do 4
|
|
#4811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
robie tak samo jak ty prócz tego liczenia
|
|
#4812 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdeczka1978 no pewnie ze chce zebys napisala mi o co chodzi z ym parkowaniem
![]()
|
#4813 |
|
Raczkowanie
|
|
#4814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4815 |
|
Konto usunięte
|
gratulacje Sylabud, BeaS i Gwiazdeczka !!!
a dzis rozmawiałam z koleżanką która niedawno zdawała i mówiła że nie ma już parkowania równoległego na praktycznym ![]() niemożliwe
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2009-09-17 o 16:16 Powód: dopisek |
|
|
|
#4816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedny ten wasz samochód dziś był . Ale tak na serio, naprawde się dziwie jak ona zdała , przecież to są podstawy? żeby biegów nie umieć zmieniać? Może niech sobie kupi samochód z automatem
|
|
|
#4817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale Twoj wydaje mi się łatwiejszy. Cytat:
nie ma prostopadłego tyłem, ale równoległego?
|
|||
|
|
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
piękny dzień, gratuluję dziewczyny, mówiłam, że będzie 100% zdawalności
![]() co do tego równoległego to będzie zawsze, bo to też parkowanie, chociaż trudniejsze chyba dla każdego nie rozumiem instruktorów którzy przez 30godzin tego nie mają czasu poćwiczyć, ale trochę też kursantów jak się nie dopominają, w końcu płacimy za naukę. Ja robiłam parkowanie tak. 1) ustawić się przy samochodzie (nie za blisko bo obleje egzaminator) bliżej jego końca, może w połowie, zależy od długości samochodu 2) kierownicą na maksa w prawo, oczywiście wsteczny no i powolutku ustawić się w stosunku do samochodu z przodu na 45stopni, z żadną precyzją na oko. wyobrazić sobie kąt prosty i podzielić na pół ![]() 3) 2 pełne obroty w lewo żeby wyprostować koła, wtedy podjeżdzamy na prostych kołach patrząc w lusterko, trzeba jakoś ocenić jak daleko jesteśmy od krawężnika, powinna zostać z metr gdzieś. 4) kręcimy na maksa w lewo i pięknie ustawiamy się przy krawężniku a nawet jeśli nie to można zrobić korektę, jeżeli czujemy że już krawężnik to podjeżdzamy do przodu trochę i znowu na maksa w lewo kierownica i jedziemy, a jak za daleko krawężnika to na maksa w prawo, a poźniej na maksa w lewo i też się wyrówna Dodam że kręciłam kierownicą w miejscu, można tak robić, ale jak komuś wygodniej może bez zatrzymania
|
|
|
|
#4819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas w wordzie nie ma równoległego ..
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
superasnie!!
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wyczeesss poczeees ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na plac mialam na ostatnich 2 godzinach calego kursu, wyobrazasz to sobie?! parkowanie mialam tylko rownolegle.. pozostalych uczylam sie dzien przed egzaminem ![]() dasz rade! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Beas i sylabud I Gwiazdeczka-strasznie sie ciesze!!!! GRATULACCJEE!!!!!!!!!!
))
|
#4824 |
|
Raczkowanie
|
Zostalo mi okolo 4,5 h jazd a ja jeszcze nie parkowałam równolegle!! Instr. powiedzial mi, że na egz trzbea mieć pecha żeby to dostać- ale to w cale go nie zwalnia w obowiązku by mnie tego nauczył
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczęta za kciuki
Chciałam zacytować Was wszystkie i ![]() Póki nie zapomnę to: ![]() Gwiazdeczka i sylabud - gratuluję Wam, Kochane gajqa - tak szybciutko jest? To super Ja chciałam za jakiś tydzień sprawdzić ![]() ------------------- No to teraz relacja Uwaga - pewnie znowu się rozpiszę xDDo Wordu dojechałam o 7.26. O 7.28 zostałam wyczytana. Pod salą numer trzyyyyyyy (tak wymawiają, naprawdę ) byłam już, więc nie musiałam nigdzie iść. Sekundę przede mną została wyczytana inna dziewczyna i kiedy wyszedł jej egzaminator, to sama podeszła i się przedstawiła. Po tamtym wyszedł drugi. Myślę sobie - 'mój' i podchodzę do niego, przedstawiam się. On również się przedstawił i powiedział, że niestety nie on ma ze mną egzamin. Wyszedł 'mój' egzaminator i tamten do niego: 'Podeszła do mnie dziewczyna, przedstawiła się to i ja też się przedstawiłem' i się śmieją i poszliśmy na plac. Do pokazania miałam płyn hamulcowy i światło stop (w życiu się tego nie spodziewałam xD). Pokazałam, egzaminator powiedział, żebym przygotowała się do jazdy i żebym go zawołała kiedy skończę. Zawołałam i dostałam polecenie wykonania łuku. Odpalam samochód, zapalam światła i chcę ruszyć. Buch ... zgasł . Myślę sobie 'o cholera'. Egzaminator podchodzi do okna i mówi, że pierwsza próba nieudana. Za drugim razem miałam wrażenie, że jadę 'żabką'. Jakoś dziwnie mi samochód skakał . Sprzęgło brało bardzo nisko. Ale udało się. Później górka bez problemu. Egzaminator wsiadł i pojechaliśmy na miasto. Bardzo duże korki. Z manewrów miałam zatrzymanie w wyznaczonym miejscu, parkowanie skośne, zawracanie w bramie, zawracanie na rondzie. Na samym początku pojechaliśmy na równorzędne - nie dałam się, chociaż jak zwykle dużo samochodów miałam . Korki były tak masakryczne, że stałam 3 razy pod rząd na zielonym . Skomentowałam, że nie mogę ruszyć, bo nie mam możliwości wjazdu na skrzyżowanie Kilka razy miałam strzałkę warunkową (pilnowałam, żeby mi cholera nie zgasła ). W jakiejś 45. minucie kręciłam się już w okolicach Wordu. Myślę sobie ' kurde, będziemy wracać ', a egzaminator do mnie ' w prawo ' , a w stronę ośrodka prosto xD Pojechałam jeszcze raz na równorzędne na drugie osiedle. Przejechałam całe osiedle i pod sam koniec jadę i widzę, że z prawej strony coś jedzie. Spojrzałam, że znaku nie ma, więc zatrzymałam się, żeby przepuścić. Samochód przejechał, a egzaminator do mnie, że miałam pierwszeństwo i nie musiałam go przepuszczać . No to mówię mu, że nie było znaku (Siedlce są bardzo słabo oznakowane). Uznał mi to, bo w sumie dlaczego miałby mi tego nie uznać? Ja już spanikowana w myślach. No oblać w 50. minucie to byłoby beznadziejnie xD Wyjechaliśmy z osiedla, jedziemy w stronę Wordu i egzaminator mówi magiczne słowa ' skręcamy do ośrodka ' . Ja na maksa skoncentorowana Wjechaliśmy na plac i miałam jeszcze ustawić samochód na łuku. (jakbym wtedy potrąciła pachołek to już w ogóle porażka by była Pogadaliśmy jeszcze chwilę Egzaminator bardzo sympatyczny i jestem wdzięczna, że nie zbierało mu się na rozmowy w elce, bo by mnie zdekoncentrowało Wręczył mi karteczkę i życzył powodzenia na drodze ![]() Edit: A jeszcze nie dopisałam. Egzamin zakończyłam o 8.22, czyli jeździłam 54 minuty
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2009-09-17 o 17:55 |
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo chyba bym umarła jakby mi zgasł na łuku, dzielna dziewczyna jesteś, że sobie poradziłaś! a jak tak w korkach stałaś to milczeliście sobie Ty i egzaminator? xD miałyśmy takie same manewry tyle, że ja parkowałam prostopadle długo jeździłaś. GRATULUJĘ!
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wpływ tego warkocza Nawet nie wiesz jak mi noga zaczęła skakać Nie mogłam jej utrzymać. Jak stałam na światłach to wciskałam sprzęło z całej siły, żeby przestała się trząść . Ale później mi przeszło ![]() W nagrodę jem czipsy ![]() Edit: A z egzaminatorem milczeliśmy w korkach Ogólnie to dużo mówiłam, komentowałam, bo bałam się, że znowu obleję za brak komentarza xD Więc nie było takiego całkowitego milczenia ![]() Edit 2: Wiecie jakie to genialne uczucie włączyć pierwszą stronę i zobaczyć BeaS - zdany ? ![]() ![]() ![]() Aaach, cieszę się, że to już za mną Czuję nie tyle radość, co ulgę
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2009-09-17 o 18:28 |
|
|
|
|
#4828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że lepiej te manewry często ćwiczyć, najlepiej każdy po kilka razy na każdej jeździe, bo to wchodzi w nawyk, ale w krótkim czasie da się to dobrze ogarnąc Cytat:
![]() juz Ci gratulowałam ale jeszcze raz pogratuluję ! masz mi pokazac prawko jak już dostaniesz!i trzymac kciuki za mnie juz niedlugo...
|
||
|
|
|
#4829 |
|
Raczkowanie
|
BeaS ,gwiazdeczka , sylabud
Wiedziałam kochane że dacie radę ![]() A dla mnie też dziś szczęśliwy dzionek odebrałam prawko Buziaczki dla was dziewczynki ....wszystkie jesteście superanckie , a wasze wparcie naprawdę pomaga
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet zjedz 2 paczki chipsów lol.boję się tej skaczącej nogi a jak mi zgaśnie na łuku to już w ogóle, kaplica.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

ja tak w zyciu nie pojade jesli egzaminator bedzie mi kazal przeciez ani razu tego nie robilam i nawet nie mam pojecia jak dac kierunek tam i jak krecic.koszmar
tlumaczylam jej na spokojnie jak zmieniac te biegi wzielam ja nawet na przejazdzke i w momencie kiedy wyl silnik mowilam "slyszysz to wycie, to wlasnie w tym momencie zmieniasz bieg> a ona z tekstem jak ma sluchac radia bo ona lubi glosno i nie bedzie slyszala wycia, to wlaczylam jej glosno ranio i zapytalam czy slyszy a ona ze tak, dalalm sie jej przejechac i wrazenia takie ze STRASZNIE przeciaga kazdy bieg tzn wyje i wyje ten silnik a ona dopiero zmienia raz jej pwoiedzialam "no wrzucaj ta trojke" a ona "wiem! nie jestes instruktorem" jenyyyyyy ona jakas tempa jest, opowiadalalam to TŻtowi to jeszcze dostalam OPIE***L ze dalam jej kierowac naszym samochodem 

za mało to ćwiczyłam...
może faktycznie nie powinnaś jej dawać.
nie wiem jak ona to zrobila na prawde, a co do parkowan z tego co wiem to rownoleglych na egzaminie jest malo i zadko egzaminatorzy kaza parkowac rownolegle...
biedny ten wasz samochód dziś był
Ja już spanikowana w myślach. No oblać w 50. minucie to byłoby beznadziejnie xD Wyjechaliśmy z osiedla, jedziemy w stronę Wordu i egzaminator mówi magiczne słowa ' skręcamy do ośrodka ' . Ja na maksa skoncentorowana
. Ale później mi przeszło