![]() |
#1681 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
![]() dla nas też są boskie wzory ![]() mrowak rozejrzę się u nas z tym łóżeczkiem,jak tylko cos znajde to zrobie fotkę dla Ciebie ![]() witam nowe mamusie ![]() dziewczyny chcialam sie pochwalic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie prosze Was jak wstawiacie fotki albo podajecie jakies wymiary to piszcie ktory to tc jak mozecie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Wtajemniczenie
|
O WOW! ILE ZDJĘĆ!!!! To albo Ty masz w domu USG, albo Twój lekarz jest biedny bo najwyraźniej napastujesz go co tydzień
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z tymi fotkami, to już poprawiam an tym, co przed chwilką załączyłam i dopisuję "wiek" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Wam za słowa uznania
![]() ![]() ![]() ![]() Jesteście kochane. Teraz prawda jest taka, że malować mi się wogóle nie chce ![]() Męczę już dwa miesiące obraz, który dawno miał być skończony, ale tak jak Izumi WOGÓLE nie mam weny. Ciąża jest dla mnie czymś nowym i pochłonęła mnie bez reszty ![]() ![]() Nie mogę się na niczym innym skupić. Na razie mieszkamy w niezbyt dużym mieszkanku, ale przymierzamy się do przeprowadzki, marzę o swojej pracowni i przestrzeni. Więc pokoik będzie pewnie bez szaleństw, ale jak coś już się pojawi, to obiecuję fotki ![]() ![]() ![]() ![]() Izumi, maluję farbami akrylowymi, ale teraz w ciąży nawet ich zapach mi śmierdzi ![]() ![]() Na razie malowanie pójdzie na bok, nie wiem kiedy wrócę na dobre. Izumi ślicznie maluszek się rozwija, gratuluję! Malgo, ja bym też nie ryzykowała, poczekaj może trochę, niech ten wirus na dobre przepadnie. Po co masz sobie robić stresa, albo potem coś wyrzucać, że mogłaś inaczej zrobić. tylkooliwka jak SUPER!!! Ale Ci zazdroszczę, ja jeszcze muszę poczekać (13 tydzień), ale fajnie!!! drcron ślicznie rośnie Twoje maleństwo. Super to zestawiłaś. Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-09-24 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Oliwka, ale super, że czujesz maluszka!!!!! Ja też mam już 16tc, ale jeszcze spokój
![]() ![]() Fasolka, ale czadowe te Twoje prace!!! Szczególnie ta komoda z wystającą dłonią- odjazd!!! Chyba Ci zorganizujemy tournee objazdowe po Polsce i będziesz puszczać wodze fantazji na naszych ścianach ![]()
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze zdjecie 5 tydzien GS:9 drugie zdjecie 6 tydzien GS:15.0 , CRL:7.7 - tutaj pan doktor kazal mi przyjsc by sprawdzic czy to naprawde ciaza bo na pierwszym usg bylo widac tylko pecherzyk ciazowy trzecie zdjecie 8 tydzien : CRL10.9 , FHR (+) - to usg bylo robione jak zaczelam plamic by sprawdzic czy z dzidzia wszystko jest w pozadku czwarte zdjecie 9tydzien i 4 dni CRL:27,1 - kolejne kontrolne badanie piate zdjecie 11 tydzien CRL <Avg> 41.3-na tym ostatnim usg lekarz stwierdzil ze nie ma juz zagrozenia jednak kazal nadal uwazac i sie oszczedzac mialam tyle zdjec poniewaz jestem pod szczegolna opieka poniewaz juz na samym poczatku ojawily sie kaplikace w postaci plamien i tempych boli brzucha jak pytalam lekarza czy te usg moga w jakis sposob zaszkodzic dzidzi to odpowiedzial ze jesli by tak bylo to by ich nie wykonywali a ja uwielbiam ogladac mojego maluszka na monitorze ostatnio robil obroty lekarz sie smial ze maly astronauta nie usiedzi w miejscu ![]() ![]()
![]() |
#1686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie potrafiłabym chyba tyle czasu przy czymś spędzić. Lubię coś skończyć jak zacznę... i to tak najchętniej w tym samym dniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Rozeznanie
|
mrowak, akurat te zdjęcia to nie moje prace, ale to przykład jak można poszaleć i one mnie bardzo inspirują, by coś takiego też robić.
drcron to Ty też przeszłaś swoje z tym maleństwem, ale dobrze , że teraz jest już w porządku, a pamiątkę masz super. Ja też bym najchętniej oglądała ciągle moją fasolkę na usg.... Izumi to pewnie był Julian Beever http://users.skynet.be/J.Beever/pave.htm Też mnie fascynuje jego malarstwo A z tymi zapachami to prawda, mi te farby teraz śmierdzą grzybami (czyli pleśnią), a poza tym jak długo siedzę, to brzuch boli, bo przygniatam.... A ja dłuuugo siedzę przy tych pracach, to prawda. Od 2 tyg, do.....No , na przykład na tym basenie to spędziłam pół roku (a malowałam z koleżanką) , praktycznie mieszkałyśmy tam, dostałyśmy u gospodarzy po pokoiku ![]() Tak więc dziecko w moim życiu duuużo zmieni... Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-09-24 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W każdym razie, teraz jak już jest dobrze masz fantastyczny zestaw zdjęć! ![]() ![]() ![]() ![]() Wiercipięty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Rozeznanie
|
Oliwka super ze czujesz juz maluszka, ja tez juz sie nie moge doczekac .
Ja to jeszcze nawet nie widzialam mojego skarbeczka ciagle czekam na Usg. Do polski teraz nie moge pojechac , chodz bardzo chetnie poszlabym do polskiego gina i na badania.No coz, pozostaje mi czekac. A z tym wirusem to napewno nie wroce do pracy jak nie bede na 100% pewna ze nic mi nie grozi. Dziewczyny foteczki cudowne, mam nadzieje ze niedlugo tez bede mogla sie pochwalic |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Od 2tyg .... ehhh... nie no... masz cierpliwość dziewczyno! Już za to można Cię podziwiać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Rozeznanie
|
Izumi, pewnie, że się zastanawiałam. Jak urodzi się maleństwo , to i tak nie będę miała sił i czasu na malowanie, chcę się cieszyć macierzyństwem w pełni. A potem mam w planach pracownię i malowanie mniejszych form. Mebli, albo też fresków, ale na płótnie i potem się je nakleja na ścianę. Już to praktykowałam. Ale póki co to nie mam weny na malowanie i może mi tak zostać na całą ciążę, obawiam się
![]() ![]() ![]() Teraz csobie posiedzę w domciu, a mój mąż się pręży, żeby zarobić, kochany jest. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Wtajemniczenie
|
Malgo - a Ty gdzie mieszkasz bo mi to chyba umknelo....
Ja wczoraj bylam u pielegniarki i musze zaczynac proces rejestracji jeszcze raz bo mi karta zdrowia do domku nie przyszla -ot tylko ja moge miec takie szczescie zeby cos tak waznego zaginelo w akcji....a ogolnie wizyta u pielegniarki to czysta komedia..... A w przyslym tygodniu ja wlasnie lece do Polski na badania
#1693 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mężuś kochany, mój też teraz na mnie zarabia ...ehhh ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale Twój potomek ma zdolna mamusie!!! a jaki bedzie miał pokój!!! Cytat:
![]() Własnie narazie tylko czuc od wewnątrz? Ale musi byc fajne uczucie ![]() Witam NOWE MAMUSIE!!! ![]() Jak sie dziewczyny czujecie??? ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- ![]() ![]() Jest już Nas 46 ![]() Mamusie MARCOWE 2010 ![]() megi-megi( Magda 29lat) tp.1.03.10r. Lena lub Jakub Asiuulka89 ( Asia 20 lat ) tp. 2.03.10r. Zuzia lub Jasiu P0P70 (Ela lat 39) tp. 03.03.10r. Ania lub Sebastian libra777 ( Agnieszka i 32 lata) tp. 07.03.10r Marysia lubMikołaj asienka240 (Asia 21lat ) tp. 8.03.10r. Amelka lub Igorek Roza26 ( Hania 25 lat ) tp. 08.03.10r.???lub ??? karolka2211 ( Karolina ?? ) tp.8.03.10r. ??? lub ??? Baobabek ( ??? ) tp. 8.03.10r. Oliwia lub Hubert mrowak (Ola lat 31) tp. 9.03.10r. ??? lub ??? mysia1234 (Joanna 20 lat) tp. 9.03.10r. Wiktoria lub Piotr catro (Kasia, lat 27) tp. 11.03.10r. ??? lub ??? dogisia ( ?? ??? ) tp. 12.03.10r. ??? lub ??? mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp 17.03.2010 ??? lub ??? zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.10r. ??? lub ??? apple66 (Paula, 25lat) tp. 18.03.10 MAJA lub FILIP magda3456 Magda 23l tp. 20.03.10r Wiktoria lub Denis minka26 ( Asia 26 lat ) tp. 20.03.10r. Amelka lub ??? tylkooliwka (Agnieszka 28 lat) tp. 21.03.10??? lub ??? ISIS23 (Iza 25 lat ) tp.22.03.10 ??? lub ??? inridia (Asia 31 lat ) tp.22.03.10r. ??? lub Leon ilkia24 ( Ilona 24 ) tp. 24.03.10r.??? lub ??? Impersona ( ??? lat ??? ) tp. 26.03.10r. Hania lub Leon madziwnia (Magda, 24 lata ) tp. 27.03.10r. Michalinka lub ??? JoannM ( Asia 25 lat ) tp.27.03.10r. ??? lub ??? gooffi(Iza, lat 29,) tp 27.03.10r. ??? lub ??? evitka21 (Ewa, 25 lat) tp. ??? ??? lub ??? Mamusie KWIETNIOWE 2010 ![]() Agnieszka09 (Aga,lat 24) tp.1.04.10 r. ??? lub ??? izaizula(Iza lat 27) tp. 2.04.10r. Antosia lub Antoś ita83 (Paulina 26 lat) tp. 4.04.10r ??? lub ??? Katalin (Kasia 24 lata ), tp. 04.04.10 ??? lub ??? justys76 ( Justyna 33 lata ) tp. 5.04.10r. ???lub ??? drcron (Paulina,27 lat)tp. 05.04.10r. Anastazja Danuta lub Jeremiasz Józef natka294 ( Natalia lat ?? ) tp.8.04.10r. Lenka lub Mateusz Beatka1984 (Beata 26 lat) tp. 9.04.10r. Wiktoria lub Przemek fasolka73 ( Jola 36 lat ) tp. 9.04.10 Oliwia lub Kubuś czarymary (maria 30 lat) tp 10.04.10r. Malina lub Witek malgo421(Malgosia 27lat) tp. 12.04.2010 ??? lub ??? Kasina87 ( Kasia 22 lata) tp. 14.04.10r. Amelia lub Leon Olasia (Ola 21 lat) tp. 15.04.10r. Laura lub Leon ania P ( Ania 27 lat) tp 15.04.10r. ??? lub ??? trolla2405 (Joanna ?? lat ) tp. 16.04.10r. ???lub ??? Izumi (Izabela, 23 lata ) tp. 16.04.10r.??? lub ??? gosieg1 (Małgorzta lat ?? ) tp. 18.04.10r. ??? lub ??? lucy007 (Ewa, lat 30) tp. 22.04.10r. Maja lub Adam dytuś77 ( Edyta 31 lat ) , tp 24.04.10r. Kornelia lub ??? Maddie ( Marlena ?? lat ) tp. 29.04.10r. ??? lub ??? Na liście występuje również kolor biały: karolcia228 Aniołek [*] Karna 33 Aniołek [*]
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak narazie od środka,ale i tak fajne uczucie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
Fajnie z tymi ruchami - dzisiaj poczułam wyraźnie od środka chyba kopnięcie - jakby ktoś puknął mnie w brzuch palcem
![]() ![]() Jak nic w weekend dostarczę aktualne zdjęcie brzucha - robi już wrażenie - zwłaszcza jak na początek 5tego m-ca.
#1697 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu tez z badaniami i wizytami komedia. masakra Jestem w 12 tyg a jeszcze nie mam terminu na Usg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj znalazlam wozek dla naszego maluszka wozek Strokke Xplory co o nim sadzicie?? czy nadaje sie na nasze chodniki?? dodam ze mieszkam na wiosce jednak czesto odwiedzam mame w miescie
![]()
#1699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do tego czy się nada, to ja nie mam pojęcia. Ważne żeby był lekki najlepiej na aluminiowym stelażu. Żeby miał porządne amortyzatory. Był miękki, a koła to chyba najlepiej pompowane ... . Tak mi się zdaje. Nie jestem ekspertem. Ale uważam, że bardzo dobrze jest jak masz czas zrobić obchód po sklepach, zrobić wywiad ze sprzedawcami i powiedzieć im na jakie warunki oczekujesz wózka, a następnie na podstawie ich opini ostatecznie zadecydować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Kochane, wróciłam od lekarza i jednak jest wszystko w porządku. Ulżyło mi. Moje maleństwo ma prawie 4 cm. Pomachało mi rączką
![]() ![]() ![]()
#1701 |
Zakorzenienie
|
Asiulek, świetne wieści
![]() A mi się dzisiaj straaaaaaszliwie nie chciało zajęć prowadzić. Okropnie mnie kusiło żeby odwołać, ale się nie dałam. Śmieszni ci moi kursanci- magnetofon za mną noszą, okna zamykają za mnie, dzisiaj słowniki za mnie nosili-odkąd dowiedzieli się, że jestem w ciąży to nawet z najmniejszym kaszlem czy katarem dzwonią, że nie przyjdą, bo jeszcze mnie zarażą ![]() ![]()
#1702 | |
Zadomowienie
|
Póki co dobrze. Od początku miałam problemy z bólami brzucha i dostałam od mojego lekarza ginekologa leki na podtrzymanie ciąży. Od dwóch tygodni je biorę i jest lepiej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny Narysują słońce roześmiane Zbudują domek z klocków Małe rączki potrafią napisać mama, i przynoszą mi jabłko czerwone ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość. Marcelek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
drcron...
jesli mieszkasz na wsi to raczej ten wózek odpada!!! Ale to tylko moja opinia ja też mieszkam na wsi i nie kupiłabym wózka z takimi małymi przednimi kółkami.. one sa na proste rózne drogi a nie na nasze Polskie realia.. Bedzie ci niewygodnie wiem bo mam znajoma któa kupiła drugi wózek na pompowanych kołach bo kupiła podobny do twojego z przednimi małymi kołami... Osobiście dla mnie troszke smieszny z wyglądu.. ale kolorek super!! Wiecie co przeglądałąm juz mase wózków sa takie co mi sie podobaja ale znowu nie maja włąsnie przednuch kółek takich jakbymk chciała teraz te małe robią a sa okropne i niepraktyczne moim zdaniem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tych mebelków to powiem tak , cieszę się że wybrałam ikea a nie jakies wypasy . Moje dziecie tłucze klockami w komode , trzeska z całej pary drzwiami od szafy i robi pełno innych cudów z tymi meblami . Dlatego cieszę się że nie zainwestowałam . jak zmądrzeje i drugie tez zmądrzeje to dostana osobne pokoje i lepsze meble ![]()
![]() |
#1705 |
Wtajemniczenie
|
Malgo - z tego co sie orjentuje to pierwsze usg jest przy pierwszej wizycie w szpitalu......ale wiesz popytaj znajomych polek ze swojej miejscowosci moze ktoras chodzila gdzies do polskiego ginekologa niedaleko.....
Co do nowosci to moj tz twierdzi ze slyszy przez brzuch dzidzie....mowi ze bulgocze strasznie - ale dla mnie to nieprawdopodobne by cos takiego slyszal..... Ja tam czuje jedynie rozciaganie sie brzucha - teraz to juz chyba na potege mi dzidzius rosnie bo swoedzi i ciagnie mnie brzuch non-stop Aaaa i dostalismy wozek od znajomych - trzeba go tylko wyprac bo lezal sobie u nich na strychu wsrod pajeczyn.....ale prawie funkiel-nowka ich dzidzia w nim tylko pol roku jezdzila a potem sie przesiadla na parasolke..... Jak bedzie wyprany i wysuszony to wstawie fotke.... Dobranoc
#1706 |
Rozeznanie
|
Ten wirus to cos podobnego do grypy zoladkowej tylko ze gorsze i szybciej sie roznosi.
Ita wiem wszystko o ciazy z wlasnego doswiadczenia, w pierwszej ciazy tez tu bylam i wiem jak ich system tu wyglada. Ale wydaje mi sie ze jakos bardziej zlewaja wszystko w drugiej. Zobaczymy ,w poniedzialek mam wizyte z polozna. Asiulek super ze wszystko ok. drcron mi sie ten wozek podoba , tylko minusem jest to ze nie da sie go na plasko rozlozyc.(spacerowka) |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
o Matko!!! skończyłam czytać i jestem padnięta
![]() tylkooliwka super!! gratuluję ruchów!! ![]() fasolka jestem w szoku po zobaczeniu twoich prac ![]() ![]() ![]() witam nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
ehhh musiałam mimo zwolnienia wstać i jechać na chwilę do mojej szkoły
![]() ![]() ![]() ![]() a tak poza tym to wczoraj zaczęłam 14 tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() jadę zaraz do mojej 6 miesięcznej siostrzenicy i znów sobie troszkę ciuszków zwiozę, bo już na mnie czekają ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- a co do wózków, to mogę się tylko tyle wypowiedzieć, że moja siostra kupiła wózek 3 kołowy na dużych pompowanych kołach (mieszka na wsi) i żałuje, że nie kupiła na 4 kołach, bo to jedno przednie ciągle skręca nie tam gdzie trzeba, zwłaszcza na wiejskich dróżkach, ale jak przyjeżdża do miasta to w miarę jako tako się jeździ, gorzej jak trzeba z krawężnika zjechać albo wjechać to wtedy jak unosi przód wózka to to koło też się obraca na różne strony i trzeba trochę się poszarpać z nim. A co do tego wózka z małymi kołami przednimi to też o takim myślę, bo one są w miarę lekkie i mało miejsca zajmują np w samochodzie ![]() ![]()
#1709 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za opinie na temat wozka
![]() w sumie to juz nie wiem jaki wozek wybrac narazie rozgladam sie na necie ale wiem napewno ze na trzech kolkach to juz nie chce bo sa nie praktyczne i na pompowanych tez nie moja siostra miala to czesto musiala je dopompowywac najlepsze sa piankowe wozek musi byc bardzo malutki zeby zmiescil sie do mojego autka
#1710 |
Zakorzenienie
|
Idę dzisiaj znowu do lekarza. Zrobiłam badania krwi i wyniki nie są za dobre, ale mam nadzieję że to jest związane z moim przeziębieniem. Poproszę też lekarza aby wypisał mi zwolnienie na tydzień. Muszę odpocząć. I ciekawa jestem jak w pracy zareagują na to zwolnienie. Ja odkąd pracuję to nigdy nie miałam ani jednego dnia zwolnienia – a pracuję już ponad 14 lat. Powiedziałam też mojemu szefowi o ciąży. Pogratulował i stwierdził, że ja i ciążą to koniec pewnej epoki. I oczywiście zapytał kto jest ojcem. Najgorsze to te pytania o ojca
![]() Ja zaczęłam 18 tydzień i jak na razie nie czuję żadnych ruchów. Za to czuję cały czas okropny ból piersi. Są napęczniałe i nie można ich dotykać bo strasznie bolą. Czy to normalne?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.