Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-24, 10:47   #1681
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
No tak... jest jeszcze kwestia finansów Nas nawet jakbyśmy chcieli nie będzie stać na takie .... może i dlatego moja opinia jest tak mocno związana w kosztami
A zobacz tu jeszcze - http://www.allegro.pl/item744902932_...jne_vento.html ALBO http://www.allegro.pl/item744902956_...rmy_vento.html - co prawda samo łóżko mi się nie podoba, ale zobacz jaki fajny pomysł z nim na później

Naklejki BOOOMBA
tak te naklejki sa na allegro,jest tego peeełno,sama kupowałam już dla kuzynki córeczki,sa piękne http://www.allegro.pl/search.php?str...category=17272
dla nas też są boskie wzory np http://www.allegro.pl/item742333072_..._naklejki.html

mrowak rozejrzę się u nas z tym łóżeczkiem,jak tylko cos znajde to zrobie fotkę dla Ciebie

witam nowe mamusie

dziewczyny chcialam sie pochwalic czuje ruchy na początku nie bylam pewna ale juz jestem oczywiscie nie sa to jakies kopniaki ale czuje takie jakby delikatne pukanie od srodka,juz to sie powtorzylo kilka razy,wiec to musi byc to co prawda mam dopiero 16 tc.
Wlasnie prosze Was jak wstawiacie fotki albo podajecie jakies wymiary to piszcie ktory to tc jak mozecie.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 10:53   #1682
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
sliczna fasolka
to i ja sie pochwale moimi ostatnimi zdjeciami
O WOW! ILE ZDJĘĆ!!!! To albo Ty masz w domu USG, albo Twój lekarz jest biedny bo najwyraźniej napastujesz go co tydzień Fantastycznie widać na takim zestawieniu!

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
tak te naklejki sa na allegro,jest tego peeełno,sama kupowałam już dla kuzynki córeczki,sa piękne http://www.allegro.pl/search.php?str...category=17272
dla nas też są boskie wzory np http://www.allegro.pl/item742333072_..._naklejki.html

mrowak rozejrzę się u nas z tym łóżeczkiem,jak tylko cos znajde to zrobie fotkę dla Ciebie

witam nowe mamusie

dziewczyny chcialam sie pochwalic czuje ruchy na początku nie bylam pewna ale juz jestem oczywiscie nie sa to jakies kopniaki ale czuje takie jakby delikatne pukanie od srodka,juz to sie powtorzylo kilka razy,wiec to musi byc to co prawda mam dopiero 16 tc.
Wlasnie prosze Was jak wstawiacie fotki albo podajecie jakies wymiary to piszcie ktory to tc jak mozecie.
GRATULACJE!!! FANTASTYCZNIE! A te ruchy są wyczuwalne też od zewnątrz już? Czy na razie tylko TY masz takiego farta, ze czujesz, a reszta rodzinki musi czekać? .... w ogóle... RANYYYY... JAK SUPER!!!

A z tymi fotkami, to już poprawiam an tym, co przed chwilką załączyłam i dopisuję "wiek"
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:02   #1683
fasolka73
Rozeznanie

Dziękuje Wam za słowa uznania
Jesteście kochane.
Teraz prawda jest taka, że malować mi się wogóle nie chce
Męczę już dwa miesiące obraz, który dawno miał być skończony, ale tak jak Izumi WOGÓLE nie mam weny. Ciąża jest dla mnie czymś nowym i pochłonęła mnie bez reszty, a pisanie tu z Wami to sama przyjemność tak człowiek czuję, że nie jest sam i razem przeżywa to wszystko, jest wśród osób, które najlepiej go rozumieją.
Nie mogę się na niczym innym skupić. Na razie mieszkamy w niezbyt dużym mieszkanku, ale przymierzamy się do przeprowadzki, marzę o swojej pracowni i przestrzeni. Więc pokoik będzie pewnie bez szaleństw, ale jak coś już się pojawi, to obiecuję fotki Marzy mi się też kiedyś malować meble, można nieżle oszukiwać. Albo malować dzieciom mebelki. Mam trochę zdjęć, ale nie chcę tu zmieniać tematu forum (ale parę muszę dać )

Izumi, maluję farbami akrylowymi, ale teraz w ciąży nawet ich zapach mi śmierdzi A mieszkam we Wrocławiu, więc do Łodzi daleko- Oliwka (ale wszystko przed nami)
Na razie malowanie pójdzie na bok, nie wiem kiedy wrócę na dobre.
Izumi ślicznie maluszek się rozwija, gratuluję!

Malgo, ja bym też nie ryzykowała, poczekaj może trochę, niech ten wirus na dobre przepadnie. Po co masz sobie robić stresa, albo potem coś wyrzucać, że mogłaś inaczej zrobić.

tylkooliwka jak SUPER!!! Ale Ci zazdroszczę, ja jeszcze muszę poczekać (13 tydzień), ale fajnie!!!
drcron ślicznie rośnie Twoje maleństwo. Super to zestawiłaś.

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-09-24 o 11:14
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:12   #1684
mrowak
Zakorzenienie

Oliwka, ale super, że czujesz maluszka!!!!! Ja też mam już 16tc, ale jeszcze spokój I będę "dźwięczna" jak się rozejrzysz za łóżeczkiem.

Fasolka, ale czadowe te Twoje prace!!! Szczególnie ta komoda z wystającą dłonią- odjazd!!! Chyba Ci zorganizujemy tournee objazdowe po Polsce i będziesz puszczać wodze fantazji na naszych ścianach
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:13   #1685
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
O WOW! ILE ZDJĘĆ!!!! To albo Ty masz w domu USG, albo Twój lekarz jest biedny bo najwyraźniej napastujesz go co tydzień Fantastycznie widać na takim zestawieniu!

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

GRATULACJE!!! FANTASTYCZNIE! A te ruchy są wyczuwalne też od zewnątrz już? Czy na razie tylko TY masz takiego farta, ze czujesz, a reszta rodzinki musi czekać? .... w ogóle... RANYYYY... JAK SUPER!!!

A z tymi fotkami, to już poprawiam an tym, co przed chwilką załączyłam i dopisuję "wiek"

pierwsze zdjecie 5 tydzien GS:9
drugie zdjecie 6 tydzien GS:15.0 , CRL:7.7 - tutaj pan doktor kazal mi przyjsc by sprawdzic czy to naprawde ciaza bo na pierwszym usg bylo widac tylko pecherzyk ciazowy
trzecie zdjecie 8 tydzien : CRL10.9 , FHR (+) - to usg bylo robione jak zaczelam plamic by sprawdzic czy z dzidzia wszystko jest w pozadku
czwarte zdjecie 9tydzien i 4 dni CRL:27,1 - kolejne kontrolne badanie
piate zdjecie 11 tydzien CRL <Avg> 41.3-na tym ostatnim usg lekarz stwierdzil ze nie ma juz zagrozenia jednak kazal nadal uwazac i sie oszczedzac
mialam tyle zdjec poniewaz jestem pod szczegolna opieka poniewaz juz na samym poczatku ojawily sie kaplikace w postaci plamien i tempych boli brzucha jak pytalam lekarza czy te usg moga w jakis sposob zaszkodzic dzidzi to odpowiedzial ze jesli by tak bylo to by ich nie wykonywali a ja uwielbiam ogladac mojego maluszka na monitorze ostatnio robil obroty lekarz sie smial ze maly astronauta nie usiedzi w miejscu pewnie ma to po mamusi

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:20   #1686
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam za słowa uznania
Jesteście kochane.
Teraz prawda jest taka, że malować mi się wogóle nie chce
Męczę już dwa miesiące obraz, który dawno miał być skończony, ale tak jak Izumi WOGÓLE nie mam weny. Ciąża jest dla mnie czymś nowym i pochłonęła mnie bez reszty, a pisanie tu z Wami to sama przyjemność tak człowiek czuję, że nie jest sam i razem przeżywa to wszystko, jest wśród osób, które najlepiej go rozumieją.
Nie mogę się na niczym innym skupić. Na razie mieszkamy w niezbyt dużym mieszkanku, ale przymierzamy się do przeprowadzki, marzę o swojej pracowni i przestrzeni. Więc pokoik będzie pewnie bez szaleństw, ale jak coś już się pojawi, to obiecuję fotki Marzy mi się też kiedyś malować meble, można nieżle oszukiwać. Albo malować dzieciom mebelki. Mam trochę zdjęć, ale nie chcę tu zmieniać tematu forum (ale parę muszę dać )

Izumi, maluję farbami akrylowymi, ale teraz w ciąży nawet ich zapach mi śmierdzi A mieszkam we Wrocławiu, więc do Łodzi daleko- Oliwka (ale wszystko przed nami)
Na razie malowanie pójdzie na bok, nie wiem kiedy wrócę na dobre.
Izumi ślicznie maluszek się rozwija, gratuluję!

Malgo, ja bym też nie ryzykowała, poczekaj może trochę, niech ten wirus na dobre przepadnie. Po co masz sobie robić stresa, albo potem coś wyrzucać, że mogłaś inaczej zrobić.
OMG! ZDJĘCIA LOVE! PRZE BOKSIE! Ja jeśli chodzi o mebelki to raczej decoupage, łatwo szybko, beboleśnie Ale ostatnio te lakiery to mi pleńsnią śmierdzą :/ Akrylki niestety też waniają jakoś tak dziwnie A Ty biedulko to przy takich cudach to pewnie tyle czasu spędzasz, że nie idzie wytrzymać tego zapachu . Oglądając te mebelki od razu przypomniały mi się te triki wizualne, tego pana (mam BARDZO słabą pamięć do imion i nazwisk ) co malował te obrazy na chodnikach, ulaciach itd. kolorowymi kredami i pastelami! Jak się stanęło pod odpowienim kontem to efekt oszałamiający! Od razu mi się Twoje cuda z nim skojarzyły! Naprawdę Cię podziwiam
Ja nie potrafiłabym chyba tyle czasu przy czymś spędzić. Lubię coś skończyć jak zacznę... i to tak najchętniej w tym samym dniu I chyba bym wykorkowała jakbym miała np. samo tło parę dni malować . A tak z ciekawości ... ile czasu zazwyczaj tak poświęcasz na takiej średniej wielkości, średnio skomplikowany fresk? Lub taką komódkę?
Stary 2009-09-24, 11:22   #1687
fasolka73
Rozeznanie

mrowak, akurat te zdjęcia to nie moje prace, ale to przykład jak można poszaleć i one mnie bardzo inspirują, by coś takiego też robić.
drcron to Ty też przeszłaś swoje z tym maleństwem, ale dobrze , że teraz jest już w porządku, a pamiątkę masz super. Ja też bym najchętniej oglądała ciągle moją fasolkę na usg....

Izumi to pewnie był Julian Beever

http://users.skynet.be/J.Beever/pave.htm

Też mnie fascynuje jego malarstwo
A z tymi zapachami to prawda, mi te farby teraz śmierdzą grzybami (czyli pleśnią), a poza tym jak długo siedzę, to brzuch boli, bo przygniatam....
A ja dłuuugo siedzę przy tych pracach, to prawda. Od 2 tyg, do.....No , na przykład na tym basenie to spędziłam pół roku (a malowałam z koleżanką) , praktycznie mieszkałyśmy tam, dostałyśmy u gospodarzy po pokoiku
Tak więc dziecko w moim życiu duuużo zmieni...

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-09-24 o 11:30
Stary 2009-09-24, 11:25   #1688
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
pierwsze zdjecie 5 tydzien GS:9
drugie zdjecie 6 tydzien GS:15.0 , CRL:7.7 - tutaj pan doktor kazal mi przyjsc by sprawdzic czy to naprawde ciaza bo na pierwszym usg bylo widac tylko pecherzyk ciazowy
trzecie zdjecie 8 tydzien : CRL10.9 , FHR (+) - to usg bylo robione jak zaczelam plamic by sprawdzic czy z dzidzia wszystko jest w pozadku
czwarte zdjecie 9tydzien i 4 dni CRL:27,1 - kolejne kontrolne badanie
piate zdjecie 11 tydzien CRL <Avg> 41.3-na tym ostatnim usg lekarz stwierdzil ze nie ma juz zagrozenia jednak kazal nadal uwazac i sie oszczedzac
mialam tyle zdjec poniewaz jestem pod szczegolna opieka poniewaz juz na samym poczatku ojawily sie kaplikace w postaci plamien i tempych boli brzucha jak pytalam lekarza czy te usg moga w jakis sposob zaszkodzic dzidzi to odpowiedzial ze jesli by tak bylo to by ich nie wykonywali a ja uwielbiam ogladac mojego maluszka na monitorze ostatnio robil obroty lekarz sie smial ze maly astronauta nie usiedzi w miejscu pewnie ma to po mamusi
Ojej ... przepraszam, głupio wyszło z tym co napisałam wcześnie
W każdym razie, teraz jak już jest dobrze masz fantastyczny zestaw zdjęć! Może maluszek celowo tak Cię tymi dolegliwościami męczył, bo chciał mieć więcej zdjęć? A skoro na ostatnim usg takie koziołki fikał to może faktycznie jakiś model/ka z niego/niej będzie i po prostu próbował się ustawić najlepszym profilem
Wiercipięty
Stary 2009-09-24, 11:30   #1689
malgo421
Rozeznanie

Oliwka super ze czujesz juz maluszka, ja tez juz sie nie moge doczekac .

Ja to jeszcze nawet nie widzialam mojego skarbeczka ciagle czekam na Usg. Do polski teraz nie moge pojechac , chodz bardzo chetnie poszlabym do polskiego gina i na badania.No coz, pozostaje mi czekac.

A z tym wirusem to napewno nie wroce do pracy jak nie bede na 100% pewna ze nic mi nie grozi.

Dziewczyny foteczki cudowne, mam nadzieje ze niedlugo tez bede mogla sie pochwalic
malgo421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:37   #1690
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgo421 Pokaż wiadomość
Oliwka super ze czujesz juz maluszka, ja tez juz sie nie moge doczekac .

Ja to jeszcze nawet nie widzialam mojego skarbeczka ciagle czekam na Usg. Do polski teraz nie moge pojechac , chodz bardzo chetnie poszlabym do polskiego gina i na badania.No coz, pozostaje mi czekac.

A z tym wirusem to napewno nie wroce do pracy jak nie bede na 100% pewna ze nic mi nie grozi.

Dziewczyny foteczki cudowne, mam nadzieje ze niedlugo tez bede mogla sie pochwalic
My też mamy taką nadzieję!

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Izumi to pewnie był Julian Beever

http://users.skynet.be/J.Beever/pave.htm

Też mnie fascynuje jego malarstwo
A z tymi zapachami to prawda, mi te farby teraz śmierdzą grzybami (czyli pleśnią), a poza tym jak długo siedzę, to brzuch boli, bo przygniatam....
A ja dłuuugo siedzę przy tych pracach, to prawda. Od 2 tyg, do.....No , na przykład na tym basenie to spędziłam pół roku (a malowałam z koleżanką) , praktycznie mieszkałyśmy tam, dostałyśmy u gospodarzy po pokoiku
Tak więc dziecko w moim życiu duuużo zmieni...
Ooooo! Dokładnie! Dokładnie ON! LOVE!
Od 2tyg .... ehhh... nie no... masz cierpliwość dziewczyno! Już za to można Cię podziwiać No ale te Twoje dzieła są warte tego czekania. Robisz to naprawdę fantastycznie . Faktycznie ..... w Twoim przypadku dziecko zmieni (nawet już mieniło) bardzo wiele ........ . Zastanawiałaś się już jak to teraz będzie?
Stary 2009-09-24, 11:52   #1691
fasolka73
Rozeznanie

Izumi, pewnie, że się zastanawiałam. Jak urodzi się maleństwo , to i tak nie będę miała sił i czasu na malowanie, chcę się cieszyć macierzyństwem w pełni. A potem mam w planach pracownię i malowanie mniejszych form. Mebli, albo też fresków, ale na płótnie i potem się je nakleja na ścianę. Już to praktykowałam. Ale póki co to nie mam weny na malowanie i może mi tak zostać na całą ciążę, obawiam się, potem brzuszek trochę przeszkadza. Wiesz, ja zawodowo czuję się spełniona, teraz chcę być mamą, a potem to zobaczę. Taka praca jest ciężka, wyjazdy, cały dzień na drabinach i rusztowaniach , w pyle i hałasie(bo zawsze są tam inne roboty wykończeniowe).
Teraz csobie posiedzę w domciu, a mój mąż się pręży, żeby zarobić, kochany jest.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 12:39   #1692
ita83
Wtajemniczenie

Malgo - a Ty gdzie mieszkasz bo mi to chyba umknelo....
Ja wczoraj bylam u pielegniarki i musze zaczynac proces rejestracji jeszcze raz bo mi karta zdrowia do domku nie przyszla -ot tylko ja moge miec takie szczescie zeby cos tak waznego zaginelo w akcji....a ogolnie wizyta u pielegniarki to czysta komedia.....
A w przyslym tygodniu ja wlasnie lece do Polski na badania
Stary 2009-09-24, 13:00   #1693
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Izumi, pewnie, że się zastanawiałam. Jak urodzi się maleństwo , to i tak nie będę miała sił i czasu na malowanie, chcę się cieszyć macierzyństwem w pełni. A potem mam w planach pracownię i malowanie mniejszych form. Mebli, albo też fresków, ale na płótnie i potem się je nakleja na ścianę. Już to praktykowałam. Ale póki co to nie mam weny na malowanie i może mi tak zostać na całą ciążę, obawiam się, potem brzuszek trochę przeszkadza. Wiesz, ja zawodowo czuję się spełniona, teraz chcę być mamą, a potem to zobaczę. Taka praca jest ciężka, wyjazdy, cały dzień na drabinach i rusztowaniach , w pyle i hałasie(bo zawsze są tam inne roboty wykończeniowe).
Teraz csobie posiedzę w domciu, a mój mąż się pręży, żeby zarobić, kochany jest.
Widziałam, te bażanty właśnie były najpierw na płótnie Super sprawa, bo będziesz mogła w domku w swojej przyszłej pracowni pracować i cieszyć się pociechą jednocześnie
Mężuś kochany, mój też teraz na mnie zarabia ...ehhh

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj bylam u pielegniarki i musze zaczynac proces rejestracji jeszcze raz bo mi karta zdrowia do domku nie przyszla -ot tylko ja moge miec takie szczescie zeby cos tak waznego zaginelo w akcji....a ogolnie wizyta u pielegniarki to czysta komedia.....
Heh.... tiaaa. Nie tylko Tobie ;]. U mnie z kolei, mąż ubezpieczył mnie u siebie. Moje ubezpieczenie wygasło i od 7.09 miałam być na jego książeczce zdrowia. Wszystko do zusu poszło, potwierdzenie doręczenia pisma do zusu jest ale zus .... dokument zgubił I... na razie... okazuje się że nie jestem ubezpieczona great
Stary 2009-09-24, 14:44   #1694
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Aniu p
Tu parę moich prac, to są tylko te największe
W dziecinnych pokojach też malowałam, może kiedyś "zmuszę" męża to doda zdjęcia do galerii.

http://www.antbangos.net/pl/8/dekoracjewnętrz.html

trzeba kliknać na freski
fasolka!!! NORMALNIE BOSKIE!!!
ale Twój potomek ma zdolna mamusie!!! a jaki bedzie miał pokój!!!

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

witam nowe mamusie

Oliwka!! Jej jak ci zazdroszcze!!! Super!!
Własnie narazie tylko czuc od wewnątrz?
Ale musi byc fajne uczucie

Witam NOWE MAMUSIE!!!

Jak sie dziewczyny czujecie???

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

FASOLOWE POLE
Jest już Nas 46

Mamusie MARCOWE 2010 już 26 ciężarówek

megi-megi( Magda 29lat) tp.1.03.10r. Lena lub Jakub
Asiuulka89 ( Asia 20 lat ) tp. 2.03.10r. Zuzia lub Jasiu
P0P70 (Ela lat 39)
tp. 03.03.10r. Ania lub Sebastian
libra777 ( Agnieszka i 32 lata) tp. 07.03.10r Marysia lubMikołaj
asienka240
(Asia 21lat ) tp. 8.03.10r.
Amelka lub Igorek
Roza26 ( Hania 25 lat ) tp. 08.03.10r.???lub ???
karolka2211 ( Karolina ?? ) tp.8.03.10r. ??? lub ???
Baobabek ( ??? ) tp. 8.03.10r. Oliwia lub Hubert
mrowak (Ola lat 31) tp. 9.03.10r. ??? lub ???
mysia1234
(Joanna 20 lat)
tp. 9.03.10r. Wiktoria lub Piotr
catro (
Kasia, lat 27)
tp. 11.03.10r. ??? lub ???
dogisia
( ?? ??? )
tp. 12.03.10r. ??? lub ???
mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp 17.03.2010 ??? lub ???
zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.10r. ??? lub ???
apple66 (Paula, 25lat) tp. 18.03.10 MAJA lub FILIP
magda3456
Magda 23l tp. 20.03.10r Wiktoria lub Denis

minka26 ( Asia 26 lat ) tp. 20.03.10r. Amelka lub ???
tylkooliwka (Agnieszka 28 lat) tp. 21.03.10??? lub ???
ISIS23
(Iza 25 lat ) tp.22.03.10
??? lub ???
inridia (Asia 31 lat ) tp.22.03.10r. ??? lub Leon
ilkia24
( Ilona 24 ) tp. 24.03.10r.??? lub ???
Impersona ( ??? lat ??? ) tp. 26.03.10r. Hania lub Leon
madziwnia (
Magda, 24 lata ) tp. 27.03.10r. Michalinka lub ???
JoannM ( Asia 25 lat ) tp.27.03.10r. ??? lub ???
gooffi(Iza, lat 29,) tp 27.03.10r. ??? lub ???
evitka21 (Ewa, 25 lat) tp. ??? ??? lub ???

Mamusie KWIETNIOWE 2010 już 20 ciężarówki

Agnieszka09
(Aga,lat 24)
tp.1.04.10 r. ??? lub ???
izaizula(Iza lat 27) tp. 2.04.10r. Antosia lub Antoś
ita83
(Paulina 26 lat)
tp. 4.04.10r ??? lub ???
Katalin (Kasia 24 lata ), tp. 04.04.10 ??? lub ???
justys76 ( Justyna 33 lata ) tp. 5.04.10r. ???lub ???
drcron (Paulina,27 lat)tp. 05.04.10r. Anastazja Danuta lub Jeremiasz Józef
natka294 ( Natalia lat ?? ) tp.8.04.10r. Lenka lub Mateusz
Beatka1984 (Beata 26 lat)
tp. 9.04.10r. Wiktoria lub Przemek
fasolka73 ( Jola 36 lat ) tp. 9.04.10 Oliwia lub Kubuś
czarymary (maria 30 lat) tp 10.04.10r. Malina lub Witek
malgo421
(Malgosia 27lat)
tp. 12.04.2010 ??? lub ???
Kasina87
( Kasia 22 lata) tp. 14.04.10r. Amelia lub Leon
Olasia (Ola 21 lat)
tp. 15.04.10r. Laura lub Leon
ania P
( Ania 27 lat)
tp 15.04.10r. ??? lub ???
trolla2405
(Joanna ?? lat ) tp. 16.04.10r. ???lub ???
Izumi
(Izabela, 23 lata )
tp. 16.04.10r.??? lub ???
gosieg1
(
Małgorzta lat ?? ) tp. 18.04.10r. ??? lub ???
lucy007 (Ewa, lat 30) tp. 22.04.10r. Maja lub Adam
dytuś77 ( Edyta 31 lat ) , tp 24.04.10r. Kornelia lub ???
Maddie ( Marlena ?? lat ) tp. 29.04.10r. ??? lub ???

Na liście występuje również kolor biały:
karolcia228 Aniołek [*]
Karna 33 Aniołek [*]

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 15:21   #1695
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
fasolka!!! NORMALNIE BOSKIE!!!
Oliwka!! Jej jak ci zazdroszcze!!! Super!!
Własnie narazie tylko czuc od wewnątrz?
Ale musi byc fajne uczucie

Witam NOWE MAMUSIE!!!

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Karna 33 Aniołek [*

tak narazie od środka,ale i tak fajne uczucie
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 15:58   #1696
megi-megi
Zakorzenienie

Fajnie z tymi ruchami - dzisiaj poczułam wyraźnie od środka chyba kopnięcie - jakby ktoś puknął mnie w brzuch palcem Takie już dość wyraźne. Maluch się rozpycha
Jak nic w weekend dostarczę aktualne zdjęcie brzucha - robi już wrażenie - zwłaszcza jak na początek 5tego m-ca.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 16:00   #1697
malgo421
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Ja jestem twoja sasiadka UK Blackpool kolo Manchesteru.
Tu tez z badaniami i wizytami komedia. masakra
Jestem w 12 tyg a jeszcze nie mam terminu na Usg
Stary 2009-09-24, 16:49   #1698
drcron
Zakorzenienie

dzisiaj znalazlam wozek dla naszego maluszka wozek Strokke Xplory co o nim sadzicie?? czy nadaje sie na nasze chodniki?? dodam ze mieszkam na wiosce jednak czesto odwiedzam mame w miescie

Stary 2009-09-24, 17:53   #1699
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiaj znalazlam wozek dla naszego maluszka wozek Strokke Xplory co o nim sadzicie?? czy nadaje sie na nasze chodniki?? dodam ze mieszkam na wiosce jednak czesto odwiedzam mame w miescie
Hihihi , jaki śmieszny
A co do tego czy się nada, to ja nie mam pojęcia. Ważne żeby był lekki najlepiej na aluminiowym stelażu. Żeby miał porządne amortyzatory. Był miękki, a koła to chyba najlepiej pompowane ... . Tak mi się zdaje. Nie jestem ekspertem. Ale uważam, że bardzo dobrze jest jak masz czas zrobić obchód po sklepach, zrobić wywiad ze sprzedawcami i powiedzieć im na jakie warunki oczekujesz wózka, a następnie na podstawie ich opini ostatecznie zadecydować . Ja tak zrobiła i mów wybór to Bebetto Vulcano

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 18:27   #1700
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Kochane, wróciłam od lekarza i jednak jest wszystko w porządku. Ulżyło mi. Moje maleństwo ma prawie 4 cm. Pomachało mi rączką To 10 tydzień. Jestem taka szczęśliwa

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 18:48   #1701
mrowak
Zakorzenienie

Asiulek, świetne wieści

A mi się dzisiaj straaaaaaszliwie nie chciało zajęć prowadzić. Okropnie mnie kusiło żeby odwołać, ale się nie dałam. Śmieszni ci moi kursanci- magnetofon za mną noszą, okna zamykają za mnie, dzisiaj słowniki za mnie nosili-odkąd dowiedzieli się, że jestem w ciąży to nawet z najmniejszym kaszlem czy katarem dzwonią, że nie przyjdą, bo jeszcze mnie zarażą Czasem dają w kość, ale w takich sytuacjach jest mi naprawdę miło
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 18:50   #1702
zwariowanna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Witam NOWE MAMUSIE!!!

Póki co dobrze. Od początku miałam problemy z bólami brzucha i dostałam od mojego lekarza ginekologa leki na podtrzymanie ciąży. Od dwóch tygodni je biorę i jest lepiej Staram się dużo wypoczywać. Jestem dobrej myśli i mam nadzieje, że z moją dzidzią wszystko będzie oki

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Kochane, wróciłam od lekarza i jednak jest wszystko w porządku. Ulżyło mi. Moje maleństwo ma prawie 4 cm. Pomachało mi rączką To 10 tydzień. Jestem taka szczęśliwa
Gratuluję hehe widzisz czasami nie potrzebnie się denerwujemy
Zbudują domek z klocków
Małe rączki potrafią napisać mama,
i przynoszą mi jabłko czerwone
ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją.
W małych rączkach mieści się cała miłość.

Marcelek klik
zwariowanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 19:30   #1703
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

drcron...
jesli mieszkasz na wsi to raczej ten wózek odpada!!!
Ale to tylko moja opinia ja też mieszkam na wsi i nie kupiłabym wózka z takimi małymi przednimi kółkami.. one sa na proste rózne drogi a nie na nasze Polskie realia..
Bedzie ci niewygodnie wiem bo mam znajoma któa kupiła drugi wózek na pompowanych kołach bo kupiła podobny do twojego z przednimi małymi kołami...

Osobiście dla mnie troszke smieszny z wyglądu.. ale kolorek super!!
Wiecie co przeglądałąm juz mase wózków sa takie co mi sie podobaja ale znowu nie maja włąsnie przednuch kółek takich jakbymk chciała teraz te małe robią a sa okropne i niepraktyczne moim zdaniem.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 20:00   #1704
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgo421 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem bo u mnie w pracy(Hotel) pojawil sie norowirus , ja na szczescie mam dzis i jutro wolne , ale nie wiem czy wrocic w piatek do pracy czy nie. Podobno wszystko zdezynfekowane ale ten wirus jest bardzo zarazliwy.
co to za wirus ? lepiej przeczekaj

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jej dziewczyny, przejrzałam te mebelki piękne, normalnie cud, takie różowiutkie mmmm śliczne szkoda, że nie mogę sobie na takie pozwolić narazie mieszkamy z teściami i mamy 2 swoje pokoje, z czego jeden na dole, a drugi na piętrze i już wszystko mamy umeblowane, a dzidzi będzie musiało zamieszkać z nami u góry, dlatego pomału z szaf się wyprowadzam i upycham w pokoju na dole w szafkach ale jak macie swoje mieszkanko, albo domek - to świetna sprawa taki pokoik full wypas dla dziecka
a te naklejki na ścianach - bomba
Nie martw się , wiadomo kazda mama by chciała dziecku kupić wszystko nieba przychylić . Jak byłam poprzednio w ciązy miałam średnia sytuację materialną, nie miałam tez miejsca na komode np. Małego rzeczy było schowane w naszych szafkach . Maluszkowi naprawdę niewiele potrzeba do szczęścia, tylko jakiś kacik do spania i miłośc mamusi

Cytat:
Czytałam opinie o tym wózku że pojedzie wszędzie , mimo że wyglada na taki do marketu . Mnie osobiście się wogóle nie podoba a ogladałam go w sklepie a nie tylko w necie . Ale ile ludzi tyle gustów

Co do tych mebelków to powiem tak , cieszę się że wybrałam ikea a nie jakies wypasy . Moje dziecie tłucze klockami w komode , trzeska z całej pary drzwiami od szafy i robi pełno innych cudów z tymi meblami . Dlatego cieszę się że nie zainwestowałam . jak zmądrzeje i drugie tez zmądrzeje to dostana osobne pokoje i lepsze meble Narazie jest kolorowo z naklejeczkami i pełno tam zabawek i tak ma być . Za naklejki i pomazanie tych mebli też się nie pogniewam. Dwa że ikea ma super rozwiązania dla dzieci dobrze sa te meble wykonane , pomyslane naprawdę pod kątem dziecka i o to chodzi .
Stary 2009-09-24, 21:06   #1705
ita83
Wtajemniczenie

Malgo - z tego co sie orjentuje to pierwsze usg jest przy pierwszej wizycie w szpitalu......ale wiesz popytaj znajomych polek ze swojej miejscowosci moze ktoras chodzila gdzies do polskiego ginekologa niedaleko.....

Co do nowosci to moj tz twierdzi ze slyszy przez brzuch dzidzie....mowi ze bulgocze strasznie - ale dla mnie to nieprawdopodobne by cos takiego slyszal.....
Ja tam czuje jedynie rozciaganie sie brzucha - teraz to juz chyba na potege mi dzidzius rosnie bo swoedzi i ciagnie mnie brzuch non-stop
Aaaa i dostalismy wozek od znajomych - trzeba go tylko wyprac bo lezal sobie u nich na strychu wsrod pajeczyn.....ale prawie funkiel-nowka ich dzidzia w nim tylko pol roku jezdzila a potem sie przesiadla na parasolke.....
Jak bedzie wyprany i wysuszony to wstawie fotke....
Dobranoc
Stary 2009-09-24, 23:04   #1706
malgo421
Rozeznanie

Ten wirus to cos podobnego do grypy zoladkowej tylko ze gorsze i szybciej sie roznosi.

Ita wiem wszystko o ciazy z wlasnego doswiadczenia, w pierwszej ciazy tez tu bylam i wiem jak ich system tu wyglada. Ale wydaje mi sie ze jakos bardziej zlewaja wszystko w drugiej. Zobaczymy ,w poniedzialek mam wizyte z polozna.
Asiulek super ze wszystko ok.

drcron mi sie ten wozek podoba , tylko minusem jest to ze nie da sie go na plasko rozlozyc.(spacerowka)
Stary 2009-09-24, 23:39   #1707
minka26
Wtajemniczenie

o Matko!!! skończyłam czytać i jestem padnięta

tylkooliwka super!! gratuluję ruchów!!

fasolka jestem w szoku po zobaczeniu twoich prac nie wiedziałam, że da się takie rzeczy zrobić szkoda, że ja takie beztalencie

witam nowe mamusie i uciekam spać...
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 07:03   #1708
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ehhh musiałam mimo zwolnienia wstać i jechać na chwilę do mojej szkoły oczywiście przez 3 dni mojej nieobecności kochani rodzice dzieci z mojej klasy poinformowali już pół miasta o mojej ciąży i zrobili rewoltę u dyrektora, że żadają natychmiastowej informacji kto będzie za mnie wychowawcą i z kim dzieci będą miały lekcje za mnie.... dyrektora ponoć wbiło w ziemię, bo on o mojej ciązy nie wiedział (z wiadomych względów) ale na obronę był w stanie tylko powiedzieć, że mam tylko grypę i zwolnienie na tydzień i się rodzice odczepili. A potem wyszedł i sekretarce suszył głowę czy to prawda.... no ale ogólnie się wywiedziałam od sekretarki właśnie, że się ucieszył...no ale jak ja go znam to we wtorek mnie wezwei na dywanik jak już wrócę do pracy ehhh człowiek się boi na głupie zwolnienie iść, bo zaraz dyr z czatuje
a tak poza tym to wczoraj zaczęłam 14 tydzień wizytę mam w poniedziałek i się nie mogę doczekać chciałabym Wam pokazać mojego maluszka na razie mam tylko 1 zdjęcie z 9 tygodnia
jadę zaraz do mojej 6 miesięcznej siostrzenicy i znów sobie troszkę ciuszków zwiozę, bo już na mnie czekajątylko muszę jakoś niezauważona przez miasto się przemycić autkiem szybciutko, żeby mnie ktoś z pracy nie zobaczył

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

a co do wózków, to mogę się tylko tyle wypowiedzieć, że moja siostra kupiła wózek 3 kołowy na dużych pompowanych kołach (mieszka na wsi) i żałuje, że nie kupiła na 4 kołach, bo to jedno przednie ciągle skręca nie tam gdzie trzeba, zwłaszcza na wiejskich dróżkach, ale jak przyjeżdża do miasta to w miarę jako tako się jeździ, gorzej jak trzeba z krawężnika zjechać albo wjechać to wtedy jak unosi przód wózka to to koło też się obraca na różne strony i trzeba trochę się poszarpać z nim. A co do tego wózka z małymi kołami przednimi to też o takim myślę, bo one są w miarę lekkie i mało miejsca zajmują np w samochodzie no ale ja mam w miarę "miejskie" drogi

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 07:43   #1709
drcron
Zakorzenienie

dziekuje za opinie na temat wozka w sumie u mnie na wiosce tez sa drogi asfaltowe i chodniki i nawet park mamy
w sumie to juz nie wiem jaki wozek wybrac narazie rozgladam sie na necie ale wiem napewno ze na trzech kolkach to juz nie chce bo sa nie praktyczne i na pompowanych tez nie moja siostra miala to czesto musiala je dopompowywac najlepsze sa piankowe wozek musi byc bardzo malutki zeby zmiescil sie do mojego autka

Stary 2009-09-25, 08:42   #1710
P0P70
Zakorzenienie

Idę dzisiaj znowu do lekarza. Zrobiłam badania krwi i wyniki nie są za dobre, ale mam nadzieję że to jest związane z moim przeziębieniem. Poproszę też lekarza aby wypisał mi zwolnienie na tydzień. Muszę odpocząć. I ciekawa jestem jak w pracy zareagują na to zwolnienie. Ja odkąd pracuję to nigdy nie miałam ani jednego dnia zwolnienia – a pracuję już ponad 14 lat. Powiedziałam też mojemu szefowi o ciąży. Pogratulował i stwierdził, że ja i ciążą to koniec pewnej epoki. I oczywiście zapytał kto jest ojcem. Najgorsze to te pytania o ojca i chyba dlatego tak niechętnie komukolwiek mówię o ciąży. Dobrze że wy jesteście to przynajmniej tutaj mogę pogadać na ten temat.

Ja zaczęłam 18 tydzień i jak na razie nie czuję żadnych ruchów. Za to czuję cały czas okropny ból piersi. Są napęczniałe i nie można ich dotykać bo strasznie bolą. Czy to normalne??
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości