|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
A co do nk to nie pamietam tego ale wiedzac ze to ty napewno bym nie odrzucila... zaraz wysle Ci link.
|
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
Dziekuje Jaka chudzinka A to nasza ostatnia wspolna fotka
|
|
|
|
|
#4443 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny służyła Wam ciąża!!! Piękne zdjęcia
![]() Cytat:
![]() Zrobię ją w następnym tygodniu, bo kumpelka nie lubi ryb. Tylko powiedz mi czy ta papryka do ma być surowa czy w occie? Cytat:
![]() Dzięki za przepisik Na tą sałatkę się zdecyduję... tylko powiedz mi proszę czy ogórek ma być surowy czy konserwowy? A papryka jaka?Cytat:
![]() Cytat:
A Helenka jest taka kochana, że tylko wycałować ![]() Cytat:
Kupiłam mojemu taką fajną gre planszową na wspólne wieczory razem.... hihihi Aż się boję otwierać
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Boszenka ogórek surowy a papryka taka jaką lubisz i tez surowa
![]() Ja tak na szybko dane wysle Ci na pw pózniej
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Boszenka śliczna masz coreczke!!!
Piękne!Esti kurcze jak to trzeba uwazac...niby pierdólka -skaleczenie - a jakie mogly byc konsekwencje... dobrze juz jest w porzadku A Nikolci chwilowy brak cycusia pozniej wynagrodzisz... Oj jak fajnie wspominac ciaze...chcialabym zeby chociaz na chwile miec znow brzuszek... 1.A to ja o 2 w nocy w szpitalu, skorcze co 4 min i rozwarcie na 5cm. haha 2 A to dwa dni przed...oj przy okazji przejrzalam wszystkie JA CHCE BYC W CIAZY!!! ale moze jeszcze nie teraz
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-09-26 o 14:29 |
|
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Hubula dzisiaj jest nawet w miarę grzeczny, ale na kupę czekamy nadal No i dzisiaj nie płakał w wózku Ale ze mną to ostatnio coś nie tak. Budzę się w nocy i nie mogę zasnąć Słucham, czy Hubula oddycha. Jeju, nie wiem, co mi odbiłoMarika - no my nadal popylamy w gondoli Fotelika samochodowego nie zamocuję, bo u nas wózek i fotelik, że tak powiem z innych parafii są Jakoś tak nie pomyślałam, że moje dziecię nie będzie chciało w wózku jeździć Na spacerówkę jeszcze trochu za wcześnie - może dopiero w listopadzie się przesiądziemy. Jeju, a jest tyle miejsc, do których chciałbym się przejść Eh no, zazdroszczę Ci i tyle![]() Aguśka - A w szpitalu dostałaś takie dwie tekturowe "walizeczki" z próbkami? Wypełniałaś jedną ankietę czy dwie? Może jeszcze coś Ci przyślą. To takie miłe jest P.S. Pięknie wyglądałaś z brzusiem.Boszenko - to może i ja nauczę się wciągać brzuch - poćwiczę dzisiaj Jak już tak koniecznie chcesz coś robić, to może South Beach. Ja kiedyś próbowałam być na diecie garściowej, ale tylko na próbach się skończyło![]() Carolajna - kolejna śliczna mamuśka z brzusiem Ja to zawsze chciałam po mojej mamie odziedziczyć cerę, ale jam cały tatusiek - biała jak ser A Michaś bardzo do Ciebie podobny![]() Esti - ![]() Maugoszatko - zdrówka życzę A pierwsze zupkowanie chyba całkiem niewinnie przebiegło, skoro Hela taka uchachana![]() Mell_xx - ślicznego masz synusia ). To zdjęcie z porodówki... - Ty się na nim uśmiechasz?![]() Ostatnio wykorzystałam Twój przepis na tartę z kurczakiem. Ja nie jadłam, bo Hubula ma chwilowo problemy z brzuszkiem, ale TŻ wychwalał pod niebiosa Także dziękuję za przepisEdytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-09-26 o 16:50 |
|
|
|
#4447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie Wy sie podziałyscie???
Przegladam zabawki na all i mam metlik w glowie... Co mozna kupic 3-4miesiecznemu dziecku... jakie macie zabawki dla maluchow? ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Haha tak zdjecie z sali na ktorej urodzil sie Aleks. to byla ok 2 w nocy a on wyskoczyl o 6.30 (wyskoczyl uhm...) Skorcze juz byly dosyc silne a polozna zbadala mnie przed wyjsciem z domu. Usmiechalam sie miedzy skorczami ...wtedy jeszcze nie wiedzialam co mnie czeka...Fajnie ze tarta smakowala. Ja sie od niej uzaleznilam i robie ok 2 razy w tygodniu bo moj tz za tym nie przepada. Dzisiaj tez jadlam
|
|
|
#4448 |
|
Raczkowanie
|
http://www.provea.com/Provea/ProveaF...ltureSet=pl-PL
nacięłam się na to.. na cud miód majteczki i boxerki dla faceta - taka gratisowa próbna paczka.. mam 90zł w plecy..
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti - cieszę się Ci się nic nie stało. Biedna Nikolka... jakoś musi wytrzymać. A Ty odciągaj żeby mleczka nie stracić.
Dziewczynki, tak oglądam wasze ciążowe fotki i wiecie co... ja też chcę być w ciąży!!!! ![]() Ja też lekko przeziębiona, ale nawet spoko. Gorzej mały, bo mu nie przechodzi a chyba wręcz katarek większy. Chyba w poniedziałek się do przychodni wybiorę. ![]() U nas nawet nawet. Przetrzymałam małego i będę zaraz kąpać, może uśnie przed 21. Książki jeszcze nie czytałam bo nie miałam czasu. ![]() Miłego wieczoru |
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dzis wygonilam tzta na 3 godz spacerek i wysprzatalam z mama domek ![]() A teraz gotuje pieluszki, bo przeciez od tych zupek wygladaly strasznie A moj sposob na wybielanie pieluszek tetrowych: to gotowanie z dodatkiem calej buteleczki wody utlenionej i proszku dla malego.A dlaczego woda utleniona? Moj tz jest chemikiem i powiedzial mi ze w skladzie wszystkich wybielaczy jest wlasnie to samo co w wodzie utlenionej i wybiela tak samo a buteleczka kosztuje 1 zl ![]() Polecam ![]() esti dobrze ze szybko zareagowalas...musialas sie niezle wystraszyc wspolczuje z tym karmieniem..ale przez tydzien czasu nie powinnas stracic pokarmu, tylko biedna Nikolcia. Bercia wspolczuje chorobska aniu Tobie rowniez zycze zdroweczka ale corcia duza sie urodzila i silami natury ja urodzilas za co jeszcze raz gratulacje![]() Fionka slicznie wygladalas tydzien przed porodem ![]() boszenko papryka konserwowa ![]() Mell slicznie wygladalas w koncowce ciazy ![]() Ilbana wkoncu i u Was udany spacerek bedzie ich coraz wiecejW szpitalu wypelanialam jedna kartke a drugiej nie oddalam..ale dostalam paczuszke w ktorej byly probki
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-09-26 o 19:57 |
|
|
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak powaznie to fajnie byloby sie z chociaz kilkoma z Was znow spotkac na watku mamus oczekujacych a tak wogole to ciekawe ktora z nas pierwsza doswiadczy tego cudownego stanu... Agusia ten filmik o zasypianiu Filipka naprawde cenny... ja dzisiaj probowalam uchwycic taki moment i jak tylko kleily malemu sie oczka to zaczynałam krecic a on wtedy oczyska na cala szerokosc i patrzy w kamere...jutro bede probowac znow...
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestescie mi bardzo bliskie! co do krecenia filmikow, to mojego tez czasem ciezko uchwycic bo jak zobaczy aparat(bo aparatem nagrywam) to zaraz minka wpatrzona w niego i nici z nagrywania ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Dziewczyny jakie moglybyscie polecic spiworki do wozka?? Planuje zakupic jakies na all,moze kupowalyscie, jesli tak wklejcie linka, bede wdzieczna ![]() A chodzi mi o taki zeby pasowal do glebokiego, spacwerowki i fotelika i zeby mial wyciecie na 5-punktowe pasy... ![]() I czy lepiej kupic ten dluzszy co ma 110 cm?? wkoncu maluszek nam urosnie i pozniej sie moze nie zmiescic? juz sama nie wiem cos takiego znalazlam: http://www.allegro.pl/item747249911_...roducenta.html i ten przedluzany: http://www.allegro.pl/item743080743_...ar_110_cm.html
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-09-26 o 20:31 |
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Mell ślicznie Ci w ciąży, sam brzuszek a pupka malutka
A ja Ci powiem że ja cały poród z uśmiechem na ustach Tyle że mój trwał 15 min![]() Ja chce mieć jeszcze jedno czyli 3 ale muszę odczekać sporo czasu JUz dziś wiem ze w razie ewentualnej ciąży czeka mnie l;eżenie całe 9 mies. Jak to lekarze ujęli "specyficzna budowa szyjki macicy" po prostu ciężko donosić mi ciąże. Więc czekam o nie chce stracić kolejnego aniołka. A zabawki ja mam takie: karuzela, mata, huśtawka, spręzynki na łóżeczko/fotelik, łuk, zawieszka do wózka oraz takie małe poręczne grzechotki z sylikonu i zabaweczki materiałowe które łatwo w łapki złapc Illbana my czekamy od poniedziałku na kupke Muszę mu chyba podawać jakieś soczki rozluźniająceA karnacje taką już mam ![]() Aniuale brzuszek miałaś duży! jak piłeczka Świetne zdjęcieFionka gdzie Ty dzidziusia tam zmieściłąś ![]() Brzusio taki maleńki Ja to wam powiem że jak byłam w ciąży to się czułam taka brzydka i nieatrakcyjna, ale jak teraz oglądam te moje zdjecia i wasze też to stwierdzam że kobieta to jednak wtedy najpiękniej wygląda:ehem
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-09-26 o 20:39 |
|
|
|
#4454 | |
|
Raczkowanie
|
Ojej, Wy tu już planujecie kolejny wątek, a mnie się jeszcze kość cipna nie naprawiła tak do końca
Chciałabym, żeby Hubert miał rodzeństwo, ale póki co nie tęskni mi się do noworodka. Ja to np. nie mogę się już doczekać, kiedy pójdę z Hubertem do kina albo na lodowisko, albo na jakiś mecz No nie wiem, pewnie za jakiś czas zmienię zdanie, bo teraz czasami jak patrzę na śpioszki, z których wyrósł, to mi tak trochę smutno Mell_xx - no ja też mam ciasto w zamrażarce, także wystarczy dokupić składniki na nadzienie i znowu pewnie w tym tygodniu zrobię tartę Muszę jeszcze tej ze szpinakiem spróbować. Co do zabawek, to u nas na razie skromnie pod tym względem - karuzelka, mata, klasyczne grzechotki, gryzaczek i takie zawieszki, które wieszam, gdzie tylko się da: gąsieniczka , słonik , grająca, miękka piłeczka no i osiołek-przytulanka. Hubert najbardziej lubi tego słonika Teraz poszukuję takich malutkich pacynek - może sama w końcu jakieś wyczaruję A na przyszłość planuję zakupić mu takie klocki Cytat:
Nie no... następne dziecię, z którym można wyjść na trzygodzinny spacer. Nie załamujcie mnie już, proszę A ja się cieszę jak głupia, kiedy Hubert przez pół godziny jest cicho w wózku A sposób na plamy wypróbuję na pewno, jak mój księciunio zacznie jeść obiadki Dziękujemy za dobrą radę )Carolajna - no u nas ostatnia kupa była we wtorek, ale po czopku glicerynowym Teraz czekam. Dzisiaj jakby lepiej - może to lacidobaby coś pomogło. Jeju, jak ja bym chciała, żeby Hubulec raz dziennie walnął kupkę (od razu lepiej bym się poczuła ). Nie żartuj, że ludzie z takim hasłem ("solara") wyskakują Przecież Ty jesteś czekoladka a nie pomarańcza. Właśnie, że wyglądasz bardzo niepospolicie. Myślałam, że może podkreślasz jakoś swoją karnację jakimś kremem albo czymś w tym stylu. No to super masz. Ja tylko nad morzem opalam się na ładny kolor, a tak to na czerwono![]() Idę się wyprysznicować Spokojnej nocy |
|
|
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
Oj widze ze co chwilke ktos choruje chyba naprawde sie zarazamy przez wizaz
Zycze wszystkim chorowitkom duzooo zdrowka![]() Esti - zycze szybkiego powrotu do zdrowka i przedewszystkim karmienia malej Mell_xx - prosilas o foteczki Maxiuli wiec prosze bardzo jednak jak patrze to chyba ma troszke sadelka hihih Z Twojego maluszka wielki slodziak jest Ale super wygladalyscie pod koniec ciazy i stwierdzam to samo co Carolajna24 ze ciezarne maja swoj urok Na dole foteczka 14dni przed porodem alez bylam wielka![]() Ogolnie to mi troszke smutno bo mielismy z tztem spedzic mily wieczor ale nic z tego bo tzt pojechal odebrac dzieciaki od znajomych ktorzy sa na weselu .Czyli moj mezulek bawi sie w nianke a na to juz sie nieumawialismy.Mysle ze dzieciaki chca wykorzystac nieobecnosc rodzicow i troszke poszalec a tzt pewnie im pozwoli
|
|
|
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka mamuśki
![]() Inhalacje małemu pomagają, bo już mu tak nie charczy w płuckach i katarku prawie już nie ma. W ogóle dzisiaj po południu po obiadku padł na prawie 3 h i skubaniec dzisiaj 2 razy z pozycji półleżącej prawie sam usiadł a raz od razu stanął na nóżki i dostał pierwszy raz gruszki Williamsa i nawet mu zasmakowały To ja wklejam Wam fotki chyba na 3 tygodnie przed porodem na bierzmowaniu mojego brata opuchnięta byłam ze względu na obrzęki Blondynkapoznan a możemy prosić o jakaś foteczkę z kąpieli ![]() Marika w inhalatorze jest taka maleńka maseczka dla niemowląt, Dawid na początku płacze, a potem tą maseczkę chce zjeść Illbana Mell Aguś normalne „wrrrr”, czasami można z niego niezłe boki zrywać Boszenko czasami ta lekarka naprawdę jest rewelacyjna, a czasami jak się nie zapytam o coś to ona mi nic nie powie, ale ogólnie jest fajna, bo prowadzi mojego brata i moja mama jest z niej bardzo zadowolona, nawet już nas rozpoznaje i zawsze jak wchodzimy z mężem do gabinetu to mówi do nas „cześć młodzieży” Kiedyś pożyczyliśmy od znajomych taką grę – to, że fajnie było to chyba nie muszę pisać ![]() Carolajna nie powiedziałabym, że to zdjęcie prawie sprzed porodówki ![]() Esti o mój Boże dobrze że w porę zareagowałaś, zdrowiej tam szybciutko dla swoich córeczek ![]() Maugoszatko Hela jaka zadowolona z jedzonka i jaka duża już Bercia współczuję katarku Kuroikaze ![]() Ania dużo zdrówka i udanej zabawy na weselu, ta artystyczna foteczka jest boska Fionka śliczna ciężaroweczka z Ciebie była. A co do dnia chłopaka to chyba zrobię mojemu mężowi kartkę, bo mnie coś ostatnio wzięło na takie karteczki, oczywiście pochwalę się potem zdjęciem Małgosia oby Antosiowi szybko przeszedł katarek
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
Malutka Dawidek do mamusi podobny! Normalnie nie moge uwierzyc strasznie silny on jest, chodzic juz chce? Strong boy
michaela fajniutki chlopczyk na pierwszym zdjeciu super poze strzelił, czyli juz go stopki interesuja...moj jeszcze sie tak nie wygina...ale juz nie moge sie doczekac i bede mu fotki strzelac... Aleksio spi od 20 dzis za kazdym razem zasypial sam, nawet nie musialam byc przy nim... a o 20 zasnal w lozeczku w 30 sekund ma chyba dzisiaj dobry dzien bo taki grzeczny, ale on zawsze jest kochany... Obejrzałam "mam talent" i chyba zmykam kąpu kąpu Boze ja cały czas mysle o jedzeniu...
|
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem chętna na wątek za 2 lata....
A moje dziecie już śpi prawie godzinę malutka24 - na tym pierwszym zdjęciu fajnie Twojego TŻ widać jak ogląda telewizje w drugim pokoju Agusia, co do śpiworka, to Ci nie pomogę, bo ja mam taki http://www.allegro.pl/item741452723_...lka_folia.html jak na zdjęciu na dole. Myślę że nie będę kupować innego. Macie zamiar już z maluchami na sanki wychodzić? Bo ja mam, tylko jak to powiedziałam tż, to się na mnie popatrzył wielkimi oczami i stwierdził że on się boi... ![]() Widziałam cudne kombinezony w 5-10-15, ale za 99 zł. Trochę drogie... muszę się zastanowić czy kupić czy nie... |
|
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
malutka Ty tak fajnie nam odpisujesz chociaz kilka słow ale do kazdej cos napiszesz - miło
Małgosia ja tez widzialam te kombinezony i juz mialam kupic, bezowy z takiego milutkiego materiału ale chcialam zobaczyc w innych sklepach i tamten juz zamkneli a ze byłam na zakupach w łodzi a tam nie mieszkam to juz go nie kupie bo jestem w Holandii Mnie sie podobał tylko pewnie szybko bedzie sie brudził bo taki material..
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Czesć mamusie!
chcialam sie was poradzic bo nie wiem juz czy cos dolega mojej Weronice czy to tylko zmeczenie ![]() otoz zaczne od tego ze karmie mala butelka i podaje Nan! wszystko bylo super ale od jakis 2 tygodni zaczal sie koszmar!! mala jest glodomorkiem i juz od urodzenia wypija wiecej niz podaja normy w dzien nie ma problemu z karmieniem, tylko ona bardzo malo spi jak 2 miesieczne niemowle bo tylko po 2-3 godzinki za caly dzien!! koszmar zaczyna sie po kapieli gdy podaje jej mleko- poczatkowo ssie chetnie ale potem zaczyna sie placz , biore ja na rece uspokaja sie-nadal ssie piastki wiec probuje podac jej mleczko ale kazda proba podania smoczka konczy sie placzem! i trwa to czasem z godzine az w koncu zasnie!! mala nie miala kolek wiec to raczej nie to........ja mysle ze to przemeczenie co myslicie??? mleczko tez jej smakuje skoro w ciagu dnia chetnie pije i w nocy tez(dodam ze nocki przesypia ladnie)
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie skończyłam prasować górę rzeczy małego
a jak mnie plecy bolą Wy też tak macie ![]() mell Maxiu już się za nóżki bierze z mamą w szoku jesteśmy co on czasami wyprawia bo np mój brat też jest wcześniakiem, ale takich rzeczy w wieku Dawida nie robił michaela no to miłego niańczenia niech się Tz przywyczaja ![]() Małgosia ![]() fajnie, że synkowi zasmakowała ta kaszka, Dawid jabłuszkowej nie polubił, ale same jabłka to tak. Wiesz, że dopiero teraz się przyjrzałam, że rzeczywiście na tej fotce widać mojego męża ja za kombinezon dwuczęściowy dałam 85 złczekoladka21 my mieliśmy podobny problem z Dawidem i okazało się, że to są kolki żeby synek przybierał na wadze to karmiliśmy go na śpiąco Dawid też w dzień czasami potrafi przespać tylko 2-3 godziny, a czasami więcej. A o której przed kąpielą Weronika śpi, bo może rzeczywiście jest tak zmęczona, że woli spać niż jeść
|
#4462 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuzwa, u nas przeprowadzka właśnie się zaczęła, ja chora a TŻ też się rozłożył i oczywiście wielce chory, nawet na dziecko spojrzeć nie może na czas kiedy siąde przy kompie a ja przy 39 stopniach podawałam obiad!
Przed ślubem super-mam cały czerwony i obdrapany nos od smarkania oraz popękane i spierzchnięte wargi jeeeeeeeeeeeeezu,sto nieszczęść !!Hela naszczęście nadal dobrze śpi w nocy więc tyle dobrze;] Wczoraj mnie zadziwiła, lekko dotknęłam jej pleców a ta się poderwała i usiadła! ![]() Przepraszam że nie odpisuje ale padam na pysk. Milego dzionka! Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-09-27 o 07:55 |
|
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
Mel_xx - ja beżowych nie widziałam, były błękitne i różowe. A beżowy bym bardzo chętnie nabyła, bo planuję następnego dzidziusia kiedyś i by była bardzo uniwersalny. w sumie błękitny dla dziewczynki też jest ok.
Czekoladka - mi się wydaje że zmęczenie. Ale spróbuj ją brać jeszcze do odbicia. Mój czasem jak się zaczyna kręcić to znaczy że się "zagazował" i musi odbić. A co ona robi jak jej po pierwszej próbie "buntu" już nie dasz? Może zaśnie bez jedzonka, a ją dokarmisz przez sen później. Malutka - ja też mam wiecznie górę prania małego i prasowania. Ostatnio dzielę białe od kolorowych i mi wychodzi p[ół pralki białych i pół kolorowych co 2 dni. Czyli w sumie jedna pełna pralka. Mój ulewa więć więcej brudzi niż przeciętnie. Widzę że już kombinezony kupujecie. Ja chyba mu kupię ten za 99, w sumie drogo jak za mały dziecięcy kombinezon, ale bardzo fajny. W końcu nie mogę na maluszku oszczędzać. Mój jabłuszka lubi.... ostatnio się rozpłakał jak się jego porcja skończyła i musiałam szybko "dorabiać". Wiecie co - chyba przechodzimy skok rozwojowy.... Ogólnie w dzień jest ok, grzeczny, ale wieczorem robi "jazdy" i nie chce się dać uspać. No i w nocy od ok godziny 3 wstaje na jedzenie nawet co godzinę. Czytałąm że dzieci w tym wieku potrzebują więcej tłuszczu do rozwoju, a w mleku matki najwięcej jest w nocy i dlatego tak.![]() Przedwczoraj w nocy mi brakło mleka w piersiach i musiałam dorabiać sztuczne (pierwszy raz od 2 miesięcy) i wypił 60. A wczoraj wieczorm dałam mu też sztuczne z kaszką, bo myślałam że po tym pośpi. Niesttey po 3 godzinach jadł znów, a potem o 3, 4 i od 5 do 6.30 Po kaszce nic mu nie jest... A dziś mu podam jabłuszko z dynią... podobno ładnie rozluźnia stolce. Tak mi Pani z BoboVity napisała. Zobaczymy, bo u Nas porządnej kupy od niedzieli nie było. |
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
A MY ZACZĘLIŚMY DZIEŃ OD WIEEEELKIEJ KUPY
![]() hahaha Maugoszatka współczuje choroby A tż tak mają, mój jak ma katar to jest dosłownie umierający Selka, Cinusiowa ja po zdjęcia z chrztu się już zgłaszam
|
#4466 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas też kupa poszła
nie spodziewałam się więc TA wyje i wyje i wyje a ja ją nosze, nie wiem o co chodzi, w końcu po PÓŁ GODZ myśle, że może ma za dużo sików a tam ..KUPALLAH i zasnęłaCarolajna i na dodatek on nie chce niczego zażyć, bo mamusia mu zawsze tylko polopirynke dawała więc on twierdzi, że wszystkie inne tabletki są trujące hahahahaha |
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
Hejjj
No to zabieram się za poczytanie zaległości, a obok mnie spi mój Tż a w łóżeczku niunia, jeden i drugi od rana mnie wymęczyli . A dzisiaj ma byc sliczna pogoda więc mężus zabiera nas na cały dzień w góry: Wisła, Ustroń, Istebna itd. wiec sie posmykamy, gotowac nie trzeba . Odezwe sie jutro .boszenka - serioooo nie wierze że ty masz tak cosik do zrzucenia jesteś szczuplutko, koniec kropka . Może Ty masz jakieś lustro pogrubiajace .Aguska - to fakt ja raczej dnia lenia nie mialam może z kilka razy ale to raczej w kwestii sprzatania, bo tak to ganiałam jak perszing i w dodatku nawet na porodówke w szpilkach szłam . Mi też brakuje brzuszka, a jak mówie to Tż to mowi mi że jak chce to on może mi zafundowac taki kolejny carolajna - pieknie wyglądalas w ciązy, a gdzies ty była popuchnieta? chyba jedynie na brzuszku .esti - ranyyyy Esterko wracaj do zdrówka, ale musiałaś przejśc piekło, i jak niewiele trzeba żeby odejśc z tego świata maugoszatka - rośnie kobiecinka , a jak się śmieje do zupki ania - powrotu do zdrówka Mell - to Ty jeszcze w swoim ubranku i spodniach po szpitalu smigałas i to z takim rozwarciem? ![]() Illbana - no ja tez chciałam w gondoli byc do końca października ale niestety maluch nie da rady uleżec, ciekawy świata i tyle. I jak się spało tym radzem? dalej sie budzisz? może za duzo myslisz wieczorkiem? A ii chciałam zapytac jakiego masz hula-hopa? bo ja sie rozglądalam i u mnie zame takie leciutkie jak piórka plastiki za 5zł. Fionka - no to kupiłas wypasne majcioszki .Illbana - oooooooooo koleżnko a tomieszkamy bliziutko siebie ja w Wodzisławiu ale czasem bywam na Sikorskiego michaela - hehe Tż nianią? mój by się nie odważył na taki wyczyn, on boi się sam wychodzic na spacerki gdzies dalej niż 100m od bloku bo boi sie że sie chłopinka rozryczy i nie bedzie umiał go uspokoic tym bardziej że teraz nie ma smocia . A Maxiu super, i dzidiza fakjnie jak ma troszke ciałka, mój Tz twierdzi że z tygodnia na tydzień Igorek jest grubszy.malutka - aaaaaaaaa to takie cudeńka robia? hmmmm... najważniejsze że pomagaja. u mnie tez wiecznie stosu szmatek do prasowania Małgosia - ja mam spacerówkę w piwnicy jeszcze ale może ja tez mam takie okrycie na nózki, ono jest ocieplane? maugoszatka - to Helcia sama już siada?
Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-09-27 o 09:46 |
|
|
|
#4468 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
,U nas nocka spokojna, ale kupy dalej niet. Michaela – śliczny Twój Maxiulek i jak ładnie nóżki sobie trzyma. ![]() Malutka - Silny z niego chłopczyk. Ja się zaczynam martwić o tego mojego leniwca, bo on dalej mi się nie podnosi. Co do prania – to u nas na razie lajtowo, ale to dlatego, że jeszcze nic nie jemy, a kupy pojawiają się bardzo rzadko. No taki czyścioch na razie z tego mojego synia. Małgosia – teraz to mi dałaś do myślenia z tym jabłkiem i dynią. A samo jabłuszko cokolwiek pomagało? Ile tak przeciętnie czekacie na kupkę? Co do sanek – u nas było to samo. Ja byłam za, a TŻ popatrzył na mnie jak na wariatkę. Zobaczymy, jak to będzie.![]() Czekoladko – ja niestety nie pomogę. Nie mieliśmy takiego problemu, ale obstawiałabym jednak gazy. Oby szybciutko udało Wam się ten problem rozwiązać. ![]() Maugoszatko – zdrówka Ci już życzyłam, to jeszcze dokładam cierpliwość. Jeszcze trochę i będzie po wszystkim. Co do TŻ-ta – jeju, mój też uznawał jedynie sok z malin, ale się w końcu nawrócił. Good luck!Carolajna – gratulujemy kupki i zazdraszczamy.![]() Marika – Hesus, kobito, czy Ty masz jakiś motorek w tyłku. Oooo, do Wisły też bym się chętnie wybrałaSpokojnej niedzieli! |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
Ja tylko na sekundkę przywitać się, nawet nie czytałam co naskrobałyście. U nas urwanie głowy, bo dziś wielki dzień- CHRZCINY BARTUSIA Buziole |
|
|
|
#4470 |
|
Wtajemniczenie
|
marika-udanego dzionka
Illbana-DZIĘKUJĘ no mój TŻ też tylko uznaje sok z malin-wypił mi prawie cały w 2 dni!SELKA-powodzenia ![]() dziewczyny,dodałam troche zdjęć do albumów.aż mi się łezka w oku kręci na wspomnienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

A jakie włoski ma fajne długie

A to nasza ostatnia wspolna fotka

no i szybko do szpitala i dostałam silny antybiotyk i nie mogę karmić piersią przez tydzień;(
[sama radość
- poćwiczę dzisiaj

na cud miód majteczki i boxerki dla faceta - taka gratisowa próbna paczka..
Przecież Ty jesteś czekoladka a nie pomarańcza. Właśnie, że wyglądasz bardzo niepospolicie. Myślałam, że może podkreślasz jakoś swoją karnację jakimś kremem albo czymś w tym stylu. No to super masz. Ja tylko nad morzem opalam się na ładny kolor, a tak to na czerwono
a na to juz sie nieumawialismy.Mysle ze dzieciaki chca wykorzystac nieobecnosc rodzicow i troszke poszalec a tzt pewnie im pozwoli 
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK