|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
brombi ja czytam wlasnie Mistrza i Malgorzate.. jedna z moich ulubionych.. poza tym kocham Alicje w krainie czarow
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubie juz nocy
![]() Tez mam w planie poczytac ksiazke ![]() dobranoc |
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tez mialam sie klasc ale jakos mnie brzuch rozbolal,poszlam sie wykapac i przeszedl bol brzucha no i sen poki co tez narazie przeszedł wiec jeszcze chwile posiedze
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
|
#845 |
|
Rozeznanie
|
heloł Asia
![]() Cisza tu teraz jakaś podejrzana. Czyżby wszyscy na porodówkach? ![]() Czy osoba odpowiedzialna za terminy wpisała mnie i Bączka na 6 grudnia?
|
#846 | ||||
|
Zadomowienie
|
no witam
karenina- Andre ja się umawiam z moją Córką na 09.11 Cytat:
Naprawdę ten 9 miesiąc nie jest juz taki kolorowy. Ja też całą ciążę sobie chwaliłam- ominęła mnie większość dolegliwości, to teraz nadrabiam ![]() Cytat:
Cytat:
A może mama ma racjję i jedna powinnaś troszkę do niej pomieszkać, to pewnie tylko kilka dni, a na pewno trochę Cie odciązy Cytat:
idę wciągnąć michę z płatkami z mlekiem
|
||||
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez nogi puchna i gumki od skarpet sie odbijaja Ja dzis mam za soba przespana nocke i do wc wstalam tylko raz wiec nie tak zle, a z przekrecaniem sie na boki to tez jest ciezko taki bebenek przestawic to nie lada wyzwanie Ciekawe jak tam Paczka ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Aha i zapomnialam mnie prosze zapisac na 8.11 bo wtedy sa moje urodziny i to by byl najlepszy prezent na swiecie Wklejam wam kawala co mi kumpela przyslala > Dlaczego zwolniłem swoja sekretarkę? >> > > Dwa tygodnie temu były moje czterdzieste urodziny, ale jakby nikt >>> tego nie zauważył. Miałem nadzieje, ze rano przy śniadaniu zona > > złoży mi życzenia, możne >>> nawet będzie miała jakiś prezent... Nie powiedziała nawet "cześć > > kochanie", nie mówiąc już o życzeniach. Myślałem, ze chociaż dzieci > > będą pamiętały - ale zjadły śniadanie, > > nie odzywając się ani słowem. Kiedy jechałem do pracy, czułem się > > samotny i niedowartościowany. Jak tylko wszedłem do biura, > > sekretarka złożyła mi życzenia >>> urodzinowe i od razu poczułem się dużo lepiej - ktoś pamiętał. > > Pracowałem do drugiej. > > Około drugiej sekretarka weszła i powiedziała: > - Dzisiaj jest taki piękny dzień, w dodatku są pana urodziny, możne > > zjemy gdzieś razem obiad? Zgodziłem się - to była najmilsza rzecz, > > jaka od rana usłyszałem. > > Poszliśmy do cudownej restauracji, zjedliśmy obiad w przyjemnej > > atmosferze i wypiliśmy po lampce wina. >>> W drodze powrotnej do biura sekretarka powiedziała: > > - Dzisiaj jest taki piękny dzień. Czy musimy wracać do biura? >>> - Właściwie to nie - stwierdziłem. > > - No to chodźmy do mnie - zaproponowała. > > U niej wypiliśmy jeszcze po lampce koniaku, porozmawialiśmy chwile, >>> a ona zaproponowała: >>> - Czy nie masz nic przeciwko temu, jeśli pójdę do sypialni przebrać > > się w coś wygodniejszego? > - Jasne - zgodziłem się bez wahania. Poszła do sypialni, a po kilku > > minutach > > wyszła.....niosąc tort urodzinowy razem z moja zona,dziećmi i > > teściową. Wszyscy śpiewali "Sto lat"... > > A ja, ☠☠☠☠a...! siedziałem na kanapie...w samych skarpetkach..!!!!
|
|
#848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Brzuchatki
Ja dzisiaj na chwilkę, bo jedziemy za niedługo odebrać wózeczek Nocka w porządku, tylko jakieś głupotki mi się śniły ![]() Cytat:
Za grudniowy grafik to musicie kogoś innego obdarzyć odpowiedzialnością ![]() Akurat w grafiku porodów jest wolne 9.11 ![]() Cytat:
![]() Pietrusia, kawał niezły
|
|
#849 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam Was weekendowo
Cytat:
Dziewczyny śliczne te Wasze słoneczka, już się nie mogę doczekać mojego... Cytat:
Kawał dobry ![]() Robiłam wczoraj smażone banany w migdałach- bardzo proste i jakie pyszne. Zaraz wrzucę Wam przepis.A dziś muszę troche posprzątać w domu i czekam na kuriera, który przywiezie mi wózek .Już się nie moge doczekać...
|
||
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() U mnie nocka minela beznadziejnie, kilka razy do kibelka i w dodatku podbrzusze bolało:/ Sexy no 6 grudzien juz ja zajelam ale zgodze sie na eszcze jedna osobe;PMamusie mam pytanie: czy znacie jakis sprawdzony przepis na ryz z jablkami?
|
|
|
|
#851 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!
Ale tu spokojnie od wczoraj, ale ja też nie miałam jakoś weny do pisania. To chyba ta jesienna deprecha się zaczyna Chociaż im więcej mam się rozpakuje, tym tu mniej do nadrabiania będzie. Właśnie jem śniadanie i biorę się za sprzątanie, bo znajomi dzisiaj przyjeżdżająKate i Karenina Wasze maleństwa są PRZEŚLICZNE! ![]() Miłego dnia dziewczyny! ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Ja też chyba dzisiaj zaszaleję i zrobię ciasto Pochwalę się przed znajomymi jaka przykładna gospodyni ze mnie Tylko który przepis wybrać z naszej książki??
|
|
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
Kate, Kareninko - śliczne te Wasze bobasy
Tak Brombusiu... Miałam wczoraj napisać jak po wizycie ale nie byłam w stanie bo pół wieczoru przeryczałam a potem poszłam spać... ![]() Strasznie mnie ta wizyta u gin zdołowała... Od razu piszę że nic strasznego się nie stało, ale... no właśnie. Ginka mnie zbadała i okazało się że szyjka macicy już mi się całkiem posypała - generalnie niewiele z niej zostało a to 33 tydzień czyli na rodzenie jeszcze za wcześnie. W związku z tym czeka mnie leżenie... plackiem. Wstawać mogę tylko do wc a poza tym mam w ogóle nie chodzić. Ginka mówi że muszę tak wytrzymać najblizsze dwa-trzy tygodnie - tak do 35-36 a wtedy gdyby coś to mogę już rodzić. Podwoiła mi dawkę luteiny i magnezu i kazała uważać na skurcze - gdyby się pojawiły to szpital. Kurcze, boję się tego wszystkiego, jak to będzie... Samo leżenie to jeszcze jakoś może zniosę, ale doła i tak złapałam. Po pierwsze martwię się o dzidzię żeby za wcześnie się nie chciala urodzić, do tego dochodzi ta nieszczęsna cukrzyca ciążowa która też może dawać jakieś powikłania, bakteria na szyjce... normalnie komplet Poza tym tyle miałam planów na te najblizsze tygodnie... TŻ wreszcie ma wolne weekendy więc dzisiaj mieliśmy jechać po wózek i łóżeczko i doopa... Tyle rzeczy do kupienia nam zostało... wreszcie mamy na to czas i co z tego skoro ja jestem uziemiona... Zaczęłam prać rzeczy Małej i nawet tego nie mogę skończyć - nie mówiąc już o prasowaniu. Normalnie wyć mi się chce Wracam na łóżko... Postaram się czytać co u Was i odzywać od czasu do czasu...
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie jakos duzo tego wszytskiego u Ciebie, ale cukrzyca nie powinna miec wpływu na dzidzie, ta bakteria, oby tez nie...Odpoczywaj i lez, jesli masz upatrzony wózek i łozeczko to tylko Tz wyslij niech zamówi. A z praniem to chyba ktos Ci pomaga?![]() |
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
u mnie w firmie też są osoby uważające że ciężarne to chyba nie powinny dostawać pieniędzy .... i to kobiety... ze względu na upadłość był problem z płatnościami i niektóre dostały jakieś grosze i jaki był komentarz ..... "cieszcie się że tyle dostałyście za siedzenie na dupie, my pracujemy a wy siedzicie w domach"
także współczuję takiego podejścia i żeby tą dziewczynę ktoś dobrze traktował jak będzie w ciąży.... kawał dobry ![]() ![]() ![]() co do ryżu z jabłkami to musiałabym poszukać, moja babcia robi super zapiekany i jak znajdę przepis to wrzucę, sos do niego był najlepszy taki puszysty śmietankowy **pychota**
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Gissh kochana
Przykro mi, ze musisz leżeć, ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa Te kilka tygodni jakoś przemęczysz, a potem zostanie Ci już tylko sama radość z wychowywania córeczki. A co do zakupów, to przecież możesz zrobić przez internet, albo chociaż tą drogą wybrać, żeby TŻ wiedział co ma kupić, więc przyjemność kupowania nie musi Cię ominąć. Jeśli chodzi o pranie i prasowanie, to możesz podesłać tu do mnie Ja już prawie zawodowo się tym zajmuję ![]() Trzymam żeby wszystko było dobrze.
|
#856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Gissh trzymaj sie kochana napewno wszystko bedzie dobrze zobaczysz
![]() ![]()
|
#858 |
|
Wtajemniczenie
|
gish juz niedługo! Na pewno dasz radę. Pamietaj, że to wszystko dla twojego maleństwa!
Ale dzisiaj mamy pogodę mimo wszystko miłego dzionka wam życzę! |
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja znalazlam trpche przepisów w necie, ale kazdy inny, wolalabym sprawdzony Mamusiek Cytat:
Zawsze mozecie zamowic lozeczko na allegro, moim zdaniem oplaca sie najbardziej ![]() A wzoeczeczk chceciek upic gdzies u Was czy w rzeszowie?bo slyszalam ze w Rz. sie nie oplaca. Poodbno jest na Okulickiego jakas hurtownia, ale jest drogo... Cytat:
no myslalam, ze o nas zapomnialas |
|||
|
|
|
#861 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do policjanta to dobra dusza się Wam trafiła, ale kto by się niewzruszył łzami ciężarnej. Najważniejsze, że mandatu Wam nie dał ![]() Cytat:
A z popraniem i poprasowaniem to może któraś z babć by pomogła? U nas nocka ciężka, strasznie bolał mnie krzyż, każda pozycja gorsza od poprzedniej i też rzucam się z brzuchem Na dodatek mam malutką infekcję i biorę takie żółte globulki, które tak plamią, że muszę podpaskę na noc zakładać. :/Życzę miłego dnia kochane
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie Mamusie! nie było mnie wczoraj bo miałam dośc intesywny dzień (co dało się we znaki wieczorem bo mnie brzuszek bolał). Byliśmy wreszcie z Tż-tem na zakupach i kupiliśmy zdecydowaną większośc tego co nam będzie potrzebne więc jestem happy ![]() Kropko - bardzo mi przykro z powodu kradzieży i zniszczeń w mieszkaniu. Chamstwo normalnie. Mam nadzieję że uda Wam się ich oskarżyc i poniosą konsekwencje swoich czynów. I jak on może mówic że jesteś bezczelna?? Elalank - jesli chodzi o Magde to poprostu weszłam na salę (dzięki temu że leżałam w szpitalu wiedziałam gdzie się to wszystko znajduje) i poprostu spojrzałam na karte, zobaczyłam imię Magdalena i zapytałam czy to ona ale jakoś tak mi się wydawało że to ona i się przedstawiłam i tak jakoś dalej poszło ![]() A co do tego wyliczania terminu od pierwszych ruchów to ja je poczułam 6 lipca a to oznacza termin na 9 listopada! to m-c wcześniej niż ma byc więc ciężko mi uwierzyc że faktycznie wtedy urodze ![]() Witaj Kareninko! no opis jest bardzo niestresujący nas - przyszłe mamusie miło sie czyta a jaki słodki Andre - fajne ma włoski Katekatee jaki piękny synio! słodki cukiereczek Sexy strasznie mi przykro że musiałaś tego wysłuchac. no szuja jakich mało. ja bym go ![]() świetny ![]() Cytat:
![]() Narazie spadam sprzatac |
|
|
|
|
#863 |
|
Przyczajenie
|
Witam
chyba mnie tu nikt nie pamieta... a szkoda... Ja dzisiaj nockę miałam spokojna, ale za to teraz boli mnie brzuch, kręci sie w głowie i w ogóle fatalnie się czuję i do tego ta pogoda... pora zabrac sie za pakowanie do szpitala...
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzis strasznego lenia i chyba sprzatac nie bede poczekam jak Tz wroci z pracy to on posprzata
Matajkaa pamietamy kochana pamietamy
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana najwazniejsze ze z dzidzia dobrze,dasz rade wytrzymasz te kilka tygodni i jak sałusznie Brombi zauwazyła zakupy tez zawsze mozna przez internet zrobic A ja zaraz do mamusi mojej jade,siostra z corcia po mnie przyjedzie i jedziemy,dzis mała pierwszy raz wychodzi z domu wczesniej bylo tylko wietrzenie a dzis juz pierwszy wypadzik do auta i z auta do mamy![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Dziewczyny jaki dzis mialam głupiiiiii sen,snilo mi sie ze tz poszedl do jakiegos banku na szkolenia a to okazało sie byc jakas sekta no i zostawil mnie i dziecko i wstapil do jakiegos klasztoru........ja go prosilam zeby do nas wrocil ale byl nieugiety i nie wiem jak sie skonczyło bo mi siostra zadzwonila telefonem i mnie obudzila.........teraz zostaje nieswiadoma co bylo dalej........
|
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
gissh nie martw się, ze wszystkimi obowiązkami na pewno sobie poradzicie, zorganizujecie się. Zakupy przez internet to świetne rozwiązanie w takiej sytuacji.
Nie płacz, bo Maleństwo usłyszy płacz mamuśki i sie zmartwi ![]() I nie łam się, 2 tygodnie to naprawdę niedużo jak dla Ciebie, a dla Maleństwa to kolosalna różnica domi u mnie ten 6.12 to chyba jednak za wcześnie. Ja mam przeczucie, że to będzie 13.12
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie!
gissh, oj bidulko ty nasza! co chwila coś się przytrafia, ale pomyśl sobie że to już ostatnie tygodnie! Wszystko dla dobra dzidziusia, a te 2 czy 3 tygodnie miną szybciutko i już niedługo będziesz się cieszyć maleństwem! noooo zakupy można zrobić przez internet, Tz zapewne też chętnie się wykaże ( na mężczyzn działa jak są za coś odpowiedzialni ) a w praniach prasowaniach, może rodzinka, albo jakaś koleżanka pomoże? I wszystko będzie gotowe ! Najważniejsze jest zdrowie Dzidziolka i Twoje ! |
|
|
|
#868 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piekni chlopcy!! oby wiecej takich przystojniakow na naszym wątku Andree ma sliczne czrne wloskii tez bym chciala zeby moj Fifi takie mialCytat:
![]() Cytat:
biedactwo :przytu l: A ja dzisiaj zostalam obudzoona rano przez mojego Tzta .. okazalo sie ze zrobil mi pyszne sniadanko ale sie objadlam ale pyszniaste bylo a potem wypastowal wszytskie podlogi i umyl okna tak wiec pozytak dzisiaj z niego ogromny mialam a ja sie poleniwie troche a pozniej na jakis spacerk dlugi.. wczoraj tez chodzilam moze Fifi zechce sie urodzic wczesniej niz 1 listopad Siostra mojego tzta sobie wymyslila ze fifi mogl by sie urodzic w srode rano bo ona ma 5 lekcji to od razu by do mnie przyszla.. ;p Moja tesciowa mowi ze nieee ze dla nie moglby to byc 3 listopad bo akurat ma dyzur w szpitalu wiec bedzie blisko a potem ma urlop to mi pomoze.. Moja mama zazyczyla sobie "po niedzieli" to bedzie miala sporo czasu zeby wysprzatac swoje pietro i zeby mi pomoc..;p Moj tz chce we wtorek bo wtedy wyjde w piatek akurat na weekend i on od poniedzialku wolne sobie wezmie na 2 tyg.. A ja bym chciala jak najszybciej..;p A Fifi sobie wybierze pewnie taka date zeby nikomu nie pasowalo.. czyli pewnie 1.11 ;p Zobaczymy Buziaki
|
|
#869 | ||
|
Zadomowienie
|
a ja jeszcze poszłam spać i obudziłam się o 11 30
dziękuję ![]() Cytat:
nie lubię ryżu na słodko gissh - tak jak dziewczyny juz napisałay, te 2-3 tyg zlecą, a zakupy albo przez internet albo TZ Naprawdę nie smutaj się, już niedługo będziesz miała przy sobie śliczne, zdrowe Maleństwo, które Ci wynagrodzi te wszystkie niedogodności Cytat:
Oj chyba bym musiała się już zwlec z łóżka bo TZ niedługo wróci a potem idziemy na imienionowo-urodzinową imprezkę do teściów, więc trzeba się zrobić na bóstwo |
||
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
2 raz to samo sie wkleilo.. :/ glupi internet
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2009-10-24 o 11:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

ja się umawiam z moją Córką na 09.11 

żeby wszystko było dobrze.

to m-c wcześniej niż ma byc więc ciężko mi uwierzyc że faktycznie wtedy urodze
:przytu l: