|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
brombi ja czytam wlasnie Mistrza i Malgorzate.. jedna z moich ulubionych.. poza tym kocham Alicje w krainie czarow
![]()
#842 |
Zakorzenienie
|
Ja nie lubie juz nocy
![]() Tez mam w planie poczytac ksiazke ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
No ja tez mialam sie klasc ale jakos mnie brzuch rozbolal,poszlam sie wykapac i przeszedl bol brzucha no i sen poki co tez narazie przeszedł wiec jeszcze chwile posiedze
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]()
#845 |
Rozeznanie
|
heloł Asia
![]() ![]() Cisza tu teraz jakaś podejrzana. Czyżby wszyscy na porodówkach? ![]() Czy osoba odpowiedzialna za terminy wpisała mnie i Bączka na 6 grudnia? ![]()
#846 | ||||
Zadomowienie
|
no witam
![]() karenina- Andre ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Naprawdę ten 9 miesiąc nie jest juz taki kolorowy. Ja też całą ciążę sobie chwaliłam- ominęła mnie większość dolegliwości, to teraz nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A może mama ma racjję i jedna powinnaś troszkę do niej pomieszkać, to pewnie tylko kilka dni, a na pewno trochę Cie odciązy ![]() Cytat:
idę wciągnąć michę z płatkami z mlekiem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mi tez nogi puchna i gumki od skarpet sie odbijaja ![]() Ja dzis mam za soba przespana nocke i do wc wstalam tylko raz wiec nie tak zle, a z przekrecaniem sie na boki to tez jest ciezko taki bebenek przestawic to nie lada wyzwanie ![]() Ciekawe jak tam Paczka ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Aha i zapomnialam mnie prosze zapisac na 8.11 bo wtedy sa moje urodziny i to by byl najlepszy prezent na swiecie ![]() Wklejam wam kawala co mi kumpela przyslala ![]() > Dlaczego zwolniłem swoja sekretarkę? >> > > Dwa tygodnie temu były moje czterdzieste urodziny, ale jakby nikt >>> tego nie zauważył. Miałem nadzieje, ze rano przy śniadaniu zona > > złoży mi życzenia, możne >>> nawet będzie miała jakiś prezent... Nie powiedziała nawet "cześć > > kochanie", nie mówiąc już o życzeniach. Myślałem, ze chociaż dzieci > > będą pamiętały - ale zjadły śniadanie, > > nie odzywając się ani słowem. Kiedy jechałem do pracy, czułem się > > samotny i niedowartościowany. Jak tylko wszedłem do biura, > > sekretarka złożyła mi życzenia >>> urodzinowe i od razu poczułem się dużo lepiej - ktoś pamiętał. > > Pracowałem do drugiej. > > Około drugiej sekretarka weszła i powiedziała: > - Dzisiaj jest taki piękny dzień, w dodatku są pana urodziny, możne > > zjemy gdzieś razem obiad? Zgodziłem się - to była najmilsza rzecz, > > jaka od rana usłyszałem. > > Poszliśmy do cudownej restauracji, zjedliśmy obiad w przyjemnej > > atmosferze i wypiliśmy po lampce wina. >>> W drodze powrotnej do biura sekretarka powiedziała: > > - Dzisiaj jest taki piękny dzień. Czy musimy wracać do biura? >>> - Właściwie to nie - stwierdziłem. > > - No to chodźmy do mnie - zaproponowała. > > U niej wypiliśmy jeszcze po lampce koniaku, porozmawialiśmy chwile, >>> a ona zaproponowała: >>> - Czy nie masz nic przeciwko temu, jeśli pójdę do sypialni przebrać > > się w coś wygodniejszego? > - Jasne - zgodziłem się bez wahania. Poszła do sypialni, a po kilku > > minutach > > wyszła.....niosąc tort urodzinowy razem z moja zona,dziećmi i > > teściową. Wszyscy śpiewali "Sto lat"... > > A ja, ☠☠☠☠a...! siedziałem na kanapie...w samych skarpetkach..!!!!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#848 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie Brzuchatki
![]() Ja dzisiaj na chwilkę, bo jedziemy za niedługo odebrać wózeczek ![]() ![]() Nocka w porządku, tylko jakieś głupotki mi się śniły ![]() Cytat:
![]() Za grudniowy grafik to musicie kogoś innego obdarzyć odpowiedzialnością ![]() Akurat w grafiku porodów jest wolne 9.11 ![]() Cytat:
![]() Pietrusia, kawał niezły ![]()
![]() |
#849 | ||
Raczkowanie
|
Witam Was weekendowo
![]() Cytat:
Dziewczyny śliczne te Wasze słoneczka, już się nie mogę doczekać mojego... Cytat:
Kawał dobry ![]() Robiłam wczoraj smażone banany w migdałach- bardzo proste i jakie pyszne. Zaraz wrzucę Wam przepis.A dziś muszę troche posprzątać w domu i czekam na kuriera, który przywiezie mi wózek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() U mnie nocka minela beznadziejnie, kilka razy do kibelka i w dodatku podbrzusze bolało:/ Sexy no 6 grudzien juz ja zajelam ![]() Mamusie mam pytanie: czy znacie jakis sprawdzony przepis na ryz z jablkami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!
Ale tu spokojnie od wczoraj, ale ja też nie miałam jakoś weny do pisania. To chyba ta jesienna deprecha się zaczyna ![]() ![]() Kate i Karenina Wasze maleństwa są PRZEŚLICZNE! ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny! ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Ja też chyba dzisiaj zaszaleję i zrobię ciasto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
Kate, Kareninko - śliczne te Wasze bobasy
![]() ![]() Tak Brombusiu... Miałam wczoraj napisać jak po wizycie ale nie byłam w stanie bo pół wieczoru przeryczałam a potem poszłam spać... ![]() Strasznie mnie ta wizyta u gin zdołowała... Od razu piszę że nic strasznego się nie stało, ale... no właśnie. Ginka mnie zbadała i okazało się że szyjka macicy już mi się całkiem posypała - generalnie niewiele z niej zostało a to 33 tydzień czyli na rodzenie jeszcze za wcześnie. W związku z tym czeka mnie leżenie... plackiem. Wstawać mogę tylko do wc a poza tym mam w ogóle nie chodzić. Ginka mówi że muszę tak wytrzymać najblizsze dwa-trzy tygodnie - tak do 35-36 a wtedy gdyby coś to mogę już rodzić. Podwoiła mi dawkę luteiny i magnezu i kazała uważać na skurcze - gdyby się pojawiły to szpital. Kurcze, boję się tego wszystkiego, jak to będzie... Samo leżenie to jeszcze jakoś może zniosę, ale doła i tak złapałam. Po pierwsze martwię się o dzidzię żeby za wcześnie się nie chciala urodzić, do tego dochodzi ta nieszczęsna cukrzyca ciążowa która też może dawać jakieś powikłania, bakteria na szyjce... normalnie komplet ![]() ![]() Wracam na łóżko... Postaram się czytać co u Was i odzywać od czasu do czasu...
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zadomowienie
|
u mnie w firmie też są osoby uważające że ciężarne to chyba nie powinny dostawać pieniędzy .... i to kobiety... ze względu na upadłość był problem z płatnościami i niektóre dostały jakieś grosze i jaki był komentarz ..... "cieszcie się że tyle dostałyście za siedzenie na dupie, my pracujemy a wy siedzicie w domach"
także współczuję takiego podejścia i żeby tą dziewczynę ktoś dobrze traktował jak będzie w ciąży.... kawał dobry ![]() ![]() ![]() ![]() co do ryżu z jabłkami to musiałabym poszukać, moja babcia robi super zapiekany i jak znajdę przepis to wrzucę, sos do niego był najlepszy taki puszysty śmietankowy **pychota**
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
Gissh kochana
![]() Przykro mi, ze musisz leżeć, ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa ![]() Te kilka tygodni jakoś przemęczysz, a potem zostanie Ci już tylko sama radość z wychowywania córeczki. A co do zakupów, to przecież możesz zrobić przez internet, albo chociaż tą drogą wybrać, żeby TŻ wiedział co ma kupić, więc przyjemność kupowania nie musi Cię ominąć. Jeśli chodzi o pranie i prasowanie, to możesz podesłać tu do mnie ![]() Ja już prawie zawodowo się tym zajmuję ![]() Trzymam ![]()
#856 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Gissh trzymaj sie kochana napewno wszystko bedzie dobrze zobaczysz
![]() ![]() ![]() ![]()
#858 |
Wtajemniczenie
|
gish juz niedługo! Na pewno dasz radę. Pamietaj, że to wszystko dla twojego maleństwa!
Ale dzisiaj mamy pogodę ![]() mimo wszystko miłego dzionka wam życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
#860 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja znalazlam trpche przepisów w necie, ale kazdy inny, wolalabym sprawdzony Mamusiek ![]() Cytat:
Zawsze mozecie zamowic lozeczko na allegro, moim zdaniem oplaca sie najbardziej ![]() A wzoeczeczk chceciek upic gdzies u Was czy w rzeszowie?bo slyszalam ze w Rz. sie nie oplaca. Poodbno jest na Okulickiego jakas hurtownia, ale jest drogo... Cytat:
no myslalam, ze o nas zapomnialas ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do policjanta to dobra dusza się Wam trafiła, ale kto by się niewzruszył łzami ciężarnej. Najważniejsze, że mandatu Wam nie dał ![]() Cytat:
A z popraniem i poprasowaniem to może któraś z babć by pomogła? U nas nocka ciężka, strasznie bolał mnie krzyż, każda pozycja gorsza od poprzedniej i też rzucam się z brzuchem ![]() Życzę miłego dnia kochane ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
witajcie Mamusie! ![]() nie było mnie wczoraj bo miałam dośc intesywny dzień (co dało się we znaki wieczorem bo mnie brzuszek bolał). Byliśmy wreszcie z Tż-tem na zakupach i kupiliśmy zdecydowaną większośc tego co nam będzie potrzebne więc jestem happy ![]() Kropko - bardzo mi przykro z powodu kradzieży i zniszczeń w mieszkaniu. Chamstwo normalnie. Mam nadzieję że uda Wam się ich oskarżyc i poniosą konsekwencje swoich czynów. I jak on może mówic że jesteś bezczelna?? ![]() Elalank - jesli chodzi o Magde to poprostu weszłam na salę (dzięki temu że leżałam w szpitalu wiedziałam gdzie się to wszystko znajduje) i poprostu spojrzałam na karte, zobaczyłam imię Magdalena i zapytałam czy to ona ale jakoś tak mi się wydawało że to ona i się przedstawiłam i tak jakoś dalej poszło ![]() A co do tego wyliczania terminu od pierwszych ruchów to ja je poczułam 6 lipca a to oznacza termin na 9 listopada! ![]() ![]() Witaj Kareninko! no opis jest bardzo niestresujący nas - przyszłe mamusie ![]() ![]() ![]() Katekatee jaki piękny synio! słodki cukiereczek Sexy strasznie mi przykro że musiałaś tego wysłuchac. no szuja jakich mało. ja bym go ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Narazie spadam sprzatac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() chyba mnie tu nikt nie pamieta... a szkoda... Ja dzisiaj nockę miałam spokojna, ale za to teraz boli mnie brzuch, kręci sie w głowie i w ogóle fatalnie się czuję i do tego ta pogoda... pora zabrac sie za pakowanie do szpitala...
#864 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dzis strasznego lenia i chyba sprzatac nie bede poczekam jak Tz wroci z pracy to on posprzata
![]() Matajkaa pamietamy kochana pamietamy ![]() ![]()
#865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana najwazniejsze ze z dzidzia dobrze,dasz rade wytrzymasz te kilka tygodni i jak sałusznie Brombi zauwazyła zakupy tez zawsze mozna przez internet zrobic A ja zaraz do mamusi mojej jade,siostra z corcia po mnie przyjedzie i jedziemy,dzis mała pierwszy raz wychodzi z domu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Dziewczyny jaki dzis mialam głupiiiiii sen,snilo mi sie ze tz poszedl do jakiegos banku na szkolenia a to okazało sie byc jakas sekta no i zostawil mnie i dziecko i wstapil do jakiegos klasztoru........ja go prosilam zeby do nas wrocil ale byl nieugiety i nie wiem jak sie skonczyło bo mi siostra zadzwonila telefonem i mnie obudzila.........teraz zostaje nieswiadoma co bylo dalej........
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Rozeznanie
|
gissh nie martw się, ze wszystkimi obowiązkami na pewno sobie poradzicie, zorganizujecie się. Zakupy przez internet to świetne rozwiązanie w takiej sytuacji.
Nie płacz, bo Maleństwo usłyszy płacz mamuśki i sie zmartwi ![]() ![]() I nie łam się, 2 tygodnie to naprawdę niedużo jak dla Ciebie, a dla Maleństwa to kolosalna różnica ![]() domi u mnie ten 6.12 to chyba jednak za wcześnie. Ja mam przeczucie, że to będzie 13.12 ![]()
#867 |
Zadomowienie
|
witam mamusie!
gissh, oj bidulko ty nasza! co chwila coś się przytrafia, ale pomyśl sobie że to już ostatnie tygodnie! Wszystko dla dobra dzidziusia, a te 2 czy 3 tygodnie miną szybciutko i już niedługo będziesz się cieszyć maleństwem! noooo ![]() zakupy można zrobić przez internet, Tz zapewne też chętnie się wykaże ( na mężczyzn działa jak są za coś odpowiedzialni ![]() I wszystko będzie gotowe ! Najważniejsze jest zdrowie Dzidziolka i Twoje ! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Piekni chlopcy!! oby wiecej takich przystojniakow na naszym wątku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
biedactwo ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj zostalam obudzoona rano przez mojego Tzta .. okazalo sie ze zrobil mi pyszne sniadanko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siostra mojego tzta sobie wymyslila ze fifi mogl by sie urodzic w srode rano bo ona ma 5 lekcji to od razu by do mnie przyszla.. ;p Moja tesciowa mowi ze nieee ze dla nie moglby to byc 3 listopad bo akurat ma dyzur w szpitalu wiec bedzie blisko a potem ma urlop to mi pomoze.. Moja mama zazyczyla sobie "po niedzieli" to bedzie miala sporo czasu zeby wysprzatac swoje pietro i zeby mi pomoc..;p Moj tz chce we wtorek bo wtedy wyjde w piatek akurat na weekend i on od poniedzialku wolne sobie wezmie na 2 tyg.. A ja bym chciala jak najszybciej..;p A Fifi sobie wybierze pewnie taka date zeby nikomu nie pasowalo.. czyli pewnie 1.11 ;p Zobaczymy ![]() ![]()
![]() |
#869 | ||
Zadomowienie
|
a ja jeszcze poszłam spać i obudziłam się o 11 30
![]() dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() nie lubię ryżu na słodko ![]() gissh - tak jak dziewczyny juz napisałay, te 2-3 tyg zlecą, a zakupy albo przez internet albo TZ ![]() Naprawdę nie smutaj się, już niedługo będziesz miała przy sobie śliczne, zdrowe Maleństwo, które Ci wynagrodzi te wszystkie niedogodności ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj chyba bym musiała się już zwlec z łóżka bo TZ niedługo wróci a potem idziemy na imienionowo-urodzinową imprezkę do teściów, więc trzeba się zrobić na bóstwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zadomowienie
|
2 raz to samo sie wkleilo.. :/ glupi internet
![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2009-10-24 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.