|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
![]() a Wasz wozeczek juz przyszedl?i jaki jest na zywo? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brombi smoczek chyba nie jest taki zły, przeciez dawniej dzieci to tylko smoczki uzywaly chociaz nam przedwczoraj polozna w szpitalu opowiadala o naturalnym karmieniu i mowila, zeby wyzbyc sie wtedy smoczkow. Ale ja od czasu do czasu sie da to chyba nic sie nie stanie ![]() Kamila to własnie chyba Ty wkleilas linka |
|||
|
|
|
#2162 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiedzą, że dopiero wyszłaś ze szpitala i TZ nie powinien Cie spuszczać z oka na minutę, a tu taki sms! bezczelność normalnie!Cytat:
Cytat:
dla Tomeczka nr 1!!!!! Duży chłopak! ![]() A Tomeczkowi nr 2 na pewno zrośnie się co ma zrosnąć, więc Mamusia niech sie nie martwi ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że Ela już odpowiedziała, widocznie pisałyśmy w tym samym czasie ![]() To wyjdzie w praniu. Pewnie czasem mama albo teściowa by się przydała do popilnowania córci, a z tego co znam teściową, to raczej by się nie wtrącała
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-07 o 17:36 |
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
To super GRATULACJE
Gratki tez dla Revene i Olicious
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedz
bo wiecie, ze ja w temacie wózkow jestem ciemna![]() Elalank własnie zapomnialam Ci o tych konkursach napisac ja korzystalam ze strony e-konkursy i tam byly linki do konkursow w sieci. Wiec namietnie wtedy wyslalam maile. Troche zabawy bylo, bo na niektore strony trzeba bylo sie rejestrowac, zgodzic na dostawanie Newslettera i odpowiedziec na jedno/kilka pytan.Chyba z nudow zaczne znow sie w to bawic. Ostatnio szukalam na necie konkursow dla mamus, ale nic nei znalazlam
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
gorące wieści od KATARINKI, jest już w szpitalu, zaczęły odchodzić wody,ale odchodzą powoli razem z resztą czopa, więc czekają na rozwinięcie akcji....
czy dzisiejszej nocy pojawi się księżniczka Bianka ? ? ? ? czekamy i trzymamy kciuki ! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-07 o 17:57 |
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobry pomysł na nudę ![]() A co do smoczków, to jak będzie potrzeba to będę dawać mojej Olce Przy kąpielach raczej teściowe nie będą asystować, bo nie zamierzamy ich zapraszać w porach wieczornych. Ale jeśli się nawet zdarzy taka sytuacja to chyba nie mam nic przeciwko (choć mogę się mylić, bo po porodzie może ulec zmianie sytuacja) ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Katarina- żeby poszło gładko i bezboleśnie!!!!!!!! |
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to mamusie listopadowe szaleja...grudniowe niech narazie do porodu sie nie pchaja ![]() GISSH masz ze mna wytrzymac do 1ego grudnia koniecznie!!!Ja biore przyklad z Ciebie i z Lucky i leze caly czas... |
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale do 1 grudnia to możemy jakoś grupowo się wspierać
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
Tak coś myślę że niezrobią mi tego cc.Zobaczymy jak będzie w poniedziałek jak porozmawiam z tym lekarzem w szpitalu.Jestem tej mysli że cc jednak będzie.Ale okaże się wszystko w praniu jak to sie mówi.
.Już dokładnie poukładałam w szafce u Wiktorka.![]() Gratuluje rozpakowanym mamusiom. ![]() klask i:![]() Dobrej nocki.
|
#2172 |
|
Rozeznanie
|
domi7ks - no różnica między wózkami jest. Nasz dokładnie taki sam jak na obrazku. Bardzo nam się podoba, wygodny, lekki i wytrzymały ;p sprawdziliśmy jak próbowaliśmy go złożyć z powrotem ;p Z tym ze nie ma przednich kółek właśnie skręcanych. No i buda od spacerówki nie jest zdejmowana bo chyba właśnie tak jest w tym co ty zamawiałaś.
Co do teściowej to tez mam nadzieję że nie będzie się wtrącać, no chyba że ją o to poprosimy. ![]() Dobra to ja również się dołączam i trzymam kciuki za Katarinkę
|
#2173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak dla mnie ten wózek spełnia najwięcej moich "wymagań". Fakt gondola nie jest za duża (to jest w sumie jedyny minus) Ale w maju powoli będziemy przesiadać się do spacerówki, a w kwietniu o ile nie będzie bardzo zimno, to już nie będziemy używać spiworka czy kombinezonu. Więc myślę, że dziecko się bez problemu zmieści![]() KATARINA ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
ja wykorzystuje ostatnie dni tz'ta w domu wiec do komputera mam dosc daleko wiec tylko bardzo pobieznie przelecialam ostatni dzien... ![]() Wlasnie pojechal odebrac nasza kolacyjke z restauracji... ![]() Kropciu wielkie gratulacje dla Ciebie i malego Kropka ![]() Domi fajnie, ze juz w domku jestes A wozek mi sie bardzo podoba ![]() Katarina kciuki zacisniete Co do smoczka...to ja bylam wielka przeciwniczka, ale zauwazylam, ze mozna go madrze uzywac i wtedy jest naprawde duza pomoca...
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jesli dzieci urodzilyby nam sie we wczesniejszych miesiacach, to warto byloby pomyslec o wiekszej bo i dzieciaczki wieksze w ziemie by byly![]() Tak sobie to tłumacze
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może teraz przyjdzie i na mnie pora
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie mam pomysł!
Co Wy na to, zeby na Odchowalnie sie przenieść dopiero jak sie wszytskie rozpakujemy? ![]() Kiedys podczytwalam watek Mamus bodajże czerwcowych i tam Mamusie narzekaly, ze te rozpakowane juz o nich zapomnialy. I te wszytskie Mamusie nasze rozpakowane odejda i beda pisaly na drugim watku a z nas taka gartska bedzie zostawala a tak to my sie przy okazji bedziemy uczyc od Was![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Gucia jesli nie jutro to ten przyszly tydzien tak czy siak nalezy do Ciebie |
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż pewnie do momentu aż się nie zacznie to będę trochę marudna, ale co tam.A co do wątku, to na odchowalnie mogę przenieść się ze wszystkimi. W końcu w kupie raźniej Zresztą musimy najpierw wymyślić tytuł ![]() A tak w ogóle, to wie któraś z was co tam słychać u Flowerspower? Nie miała ona iść do szpitala już na cc?
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-07 o 19:24 |
|
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
Katarina
![]() Domi pomysł z wątkiem na odchowalni po rozpakowaniu wszystkich uważam za OK co do smoczków to ja małemu daję - rzadko go ssie ale czasem nie wypluje, bo generalnie nie chce, głównie jak chce aby go wyjąć z łóżeczka i trzymac na rękach to jak daję smoka to chyba juz czai, ż enie będzie wyjęty, albo i nie czai ale szybciej się wycisza, bo tak generalnie to najlepiej mu się śpi u mnie na rękach i to wszystko po tych kilku dniach z problemami brzuszkowokolkowymi |
|
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Młody po kąpaniu słodko sobie śpi, a ja studiuję "Język niemowląt" coby wprowadzić w życie Łatwy Plan
![]() Cytat:
Cytat:
za łatwy i bezbolesny poród.Co do przenoszenia się na odchowalnię całą kupą, to mnie obojętne, tylko żebym potem bana nie dostała za offtopowanie na wątku ciążowym
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sopelki Lucky widze Cie prosze, napisz mi, ze jak bede lezala ciagle to wytrzymam te 3 tyg ......
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Rozeznanie
|
Kropka GRATULACJE
!!!!Katarina ![]() miłego wieczoru Mamusie ![]() Domiś Kochana wytrzymasz.. oczywiście, że wytrzymasz !! i nawet nie próbuj myśleć inaczej!!! tylko leż a nie kręć się po mieszkaniu! :p podobno często się tak zdarza, że Mamusie, które mają zagrożenie przedwczesnym porodem ostatecznie po "przeczekaniu" tego najgorszego okresu, rodzą w końcu przeterminowane
Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2009-11-07 o 20:38 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Nic to, zmykam sobie poczytać książkę
![]() Życzę miłej nocki ![]()
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo ,wpadłam tylko na chwilke ,zobaczyć czy są jakies zmiany
![]() Katarinka trzymam kciuki za szybki poród ![]() Zdrzemnełam sie z 1,5 godzinki i padam na pyszcza spac mi sie chce /ale musze jeszcze chwile posiedziec bo Mi sie w piecu nie wypaliło
|
#2186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dopiero teraz wpadam na wizaz bo mieliśmy gości i niedawno sie zmyli... Czyżby dzisiaj na świat miało przyjść jeszcze dzidzi Katariny? Trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#2187 |
|
BAN stały
|
GRATULACJE DLA MAMUS!!!!!!!!!
Ja jakos czasu nie mam na nic...cos mnie deprecha dopada dziewczyny przez to ciemno za oknem.... Maly dzis bardzo dal popalic.... marudzil..itp..... :m ad:![]() i pomyslec ze do jutra pownien byc w brzuszku u mnie ![]() pozodrawiam was |
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze szybciutko napiszę, że jestem po spotkaniu z położną i po zwiedzaniu porodówki.... oj jaka jestem spokojna jak to wszystko zobaczyłam, jak porozmawiałam z położną, nie chciałam zawracać głowy Katarince i nie zaglądałam do niej a wiem, że skurcze już miała co 12 min... i twardo mnie namawiała żebym ją odwiedziła - szalona!
![]() teraz mam wieści skurcze co 6 min. więc Bianka jednak zdecydowała, że pojawi się na świecie ![]() jak tylko będę wiedzieć więcej dam znać! spokojnej nocy i snów kolorowych ![]() p.s. jestem za tym aby nas wszystkie - nawet siłą! przetrzymać tutaj do końca grudnia, a jak się wszystkie rozpakują to z dzieciaczkami powędrujemy na "odchowalnie"
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-07 o 22:16 |
|
|
|
#2189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wieczorne hellołki!
Cytat:
Ja dziś chciałam kupic herbatę z lisci malin i baba w aptece wytrzeszczyła na mnie gały - nie ma - to gdzie mam ją kupić ![]() Gratulacje Zmarzenko A za Katarinę trzymamy kciuki, ma jescze poł godzinki zeby dzisiejszy dzien był bardzo urodzajny w dzidziusie ![]() Cytat:
fajnie ze juz jestes w domku. I trzy tygodnie szybko mina, zawsze to lepiej lezeć w domku Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzis robiłam pizze Kachuli i wyszla wysmienicie ![]() Właśnei Kachula, nocny marku, liczę że napiszesz cos wiecej i fotke Mateuszka załączysz. Kąpanie w asyście teściowej???
|
|
|
#2190 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rańca wszytskie Mamuśki
![]() Ja ostatnio wogóle nie mogę spać strasznie boli mnie kręgosłup, już nie wiem jak mogę sobie z nim radzić, siedze boli, leże boli, a za tydzień znów na wykłady musze iść Domi chciałabym Cię poprosić zebyś też dopisała mnie do mamusiek grudniowych bo termin mam tak samo jak xpressja. (Monika, 24lata, Katowice- syn Dominik???) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

I podobny do tego który my zamówiliśmy: 

wiedzą, że dopiero wyszłaś ze szpitala i TZ nie powinien Cie spuszczać z oka na minutę, a tu taki sms!

żeby poszło gładko i bezboleśnie!!!!!!!!
klask i:

55kg

spac mi sie chce /ale musze jeszcze chwile posiedziec bo Mi sie w piecu nie wypaliło