![]() |
#1201 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o dziecko
Staraczki:
asiaczek82 tm. 3.12.09 ![]() czarniawa228 EdziaO kalinkap13 magdaros
![]() ![]() Edytowane przez asiaczek82 Czas edycji: 2009-11-20 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Halo!!! I o mnie zapomniano ![]() ![]() ![]() Na Mazurach rankiem piękne słońce i czyste niebo.. powiew mroźnego powietrza zwiastuje nadchodzące mroźne, zimowe dni. Nie ma nic piękniejszego niż zacząć dzień ze słońcem ![]() ![]() Życzę Wam dziewczyny dużo uśmiechu i słońca.. Pytanie z innej beczki... czy któraś z Was brała może Duphaston?? Podobno pomaga zagnieździć się jajeczku ale sama nie jestm przekonana wszak nie staram się za długo. Ginio mi polecił, a moja koleżanka-lekarz stwierdziła, że jak zacznę brać to już będę musiała brnąć z tym do końca ciąży?? Wiecie coś z Własnych doświadczeń??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Rozeznanie
|
zaraz Cie dopisze
![]() Ja biore dufaston już 7 albo 8 cykl... nie bierze sie go do końca ciązy tylko max 20 tygodnia a od 3 miesiaca czli 12-13 tydzień stopniowo sie zmiejsza dawke... ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Pisłam o tym w postach wcześniej ... ja od woczrj łykam już mam ukochane skutki uboczne:/
#1204 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem (chociaż jeszcze nie mam za bardzo doświadczenia w tych sprawach) jakieś "wspomagacze" powinno się brać dopiero po kilku miesiącach starań nie sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Oznajmiłam, że chcemy zacząć starać się o dziecko. Przepisał dufaston, powiedział żeby brać w drugiej części cyklu i tyle. Wykupiłam ten tablety ale stwierdziłam, że cholerka nie mam jeszcze nawet kilku miesięcy starania więc po co mam się truć?? Tak naprawdę zaczęliśmy się starać po ślubie czyli mijają dwa miesiące. ![]() Krzywdy niby nie chciał zrobić ale po co od razu leki?? Niektórzy lekarze zasługują na ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Przyczajenie
|
Masz absolutną rację, lekarze w większości tacy są, przeziębienie - od razu antybiotyk i problem z głowy, tak samo w przypadku zajścia w ciążę. Nie należy im bezgranicznie ufać tylko kierować się bardziej instynktem.
Trochę wyluzowania i napewno nam się uda zajść ![]() Mnie dziś coś dół brzucha boli, już myślałam że przyjdzie @ ale narazie nie.... I jakieś uderzenia gorąca miałam i ogólnie kiepsko się czułam, ale może tylko się nakręcam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
Ja biore po to zeby własnie sie nie truć innymi lekami zebys szybko zajść w ciąże ... i zeby dzidizus sie zagnieżdził ... my juz prawie rok bez tygonia sie staramy...w tym dwa razy byłam wciązy i dwa razyy poroniłam bo maleństwo sie nie zagnieżdziło ...
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam przepisany duphaston. Po przeczytaniu kilku wypowiedzi na ten temat, miesięcznych prawie rozmyślaniach i porównaniu plusów i minusów-podjęłam decyzję że biorę od tego cyklu. 12 dni po owulacjii zaczynam-idę na monitoring więc będę wiedziała kiedy. 2 tabsy dziennie. 13 dnia robię test-pozytywny-biorę dalej-negatywny odstawiam. Równorzędnie robię wyniki na progesteron 7-8 dni po owulacji to już dla sowjego spokoju. Dzis byłam na LHG,FSH, prolaktynie i testosteronie. I popełniłam bład taktyczny bo prolaktynę zrobiłam zwykłą a nie z obciążeniem i teraz jest kurcze zła ![]() Chyba sobie to powtórzę. Dziewczyny czy z obciążeniem nalezy robić jakiegoś dnia konkretnego? Ja mam na 100% coś nie tak bo w tym cyklu prawie tydzień przed @ plamiłam. @mam coraz dłuższe,obfitsze i boleśniejsze. Więc robię hormonki. A co myślicie o hormonach tarczycy?Jeśli będę miał dobre wyniki to czy mimo wszystko robić te na tarczycę? Poza tym nareszcie piątek i już dopinam ostatnie sprawy powolutku tocze się do weekendu ![]()
![]() |
#1209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam niedoczynność tarczycy i rok czasu musiałam czekać na to żeby móc zacząć się starać ,bo bez odpowiedniego poziomu hormonów nie mam mowy o dziecku. To była dla mnie udręka, zresztą niedoczynność może powodować tymczasową niepłodność, .. i pewności, że jajeczko zaskoczy też nie mam. Ale moja Pani doktor powiedziała 2 miesiące temu, że mogę już zaczynać więc walczę ![]() Rozumiem, że Twoje branie dufastonu jest jasno uzasadnione. Czytałam dużo pozytywnych opinii o tym leku - właśnie u kobiet, które mają problemy z zajściem.. Kto wie może i ja będę musiała spróbować..zrobię wszystko żeby mieć maleństwo w brzuszku!!!! ![]() Ale jeszcze poczekam bo drugi miesiąc to żaden dramat.. może ślepaki ![]() Tylko pozytywne myślenie i upór nas uratuje. Buziaki dla starających się ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- [QUOTE=EdziaO;15396076] ![]() Ja też mam przepisany duphaston. Po przeczytaniu kilku wypowiedzi na ten temat, miesięcznych prawie rozmyślaniach i porównaniu plusów i minusów-podjęłam decyzję że biorę od tego cyklu. 12 dni po owulacjii zaczynam-idę na monitoring więc będę wiedziała kiedy. 2 tabsy dziennie. 13 dnia robię test-pozytywny-biorę dalej-negatywny odstawiam. Równorzędnie robię wyniki na progesteron 7-8 dni po owulacji to już dla sowjego spokoju. Dzis byłam na LHG,FSH, prolaktynie i testosteronie. I popełniłam bład taktyczny bo prolaktynę zrobiłam zwykłą a nie z obciążeniem i teraz jest kurcze zła ![]() Chyba sobie to powtórzę. Dziewczyny czy z obciążeniem nalezy robić jakiegoś dnia konkretnego? Ja mam na 100% coś nie tak bo w tym cyklu prawie tydzień przed @ plamiłam. @mam coraz dłuższe,obfitsze i boleśniejsze. Więc robię hormonki. A co myślicie o hormonach tarczycy?Jeśli będę miał dobre wyniki to czy mimo wszystko robić te na tarczycę? Edzia ja mam niedoczynność jak już pisałam wyżej bez wyregulowanych hormonów tarczycy mogłam zapomnieć o staraniu. Jeśli kobieta w ciąży ma objawy kliniczne niedoczynności i nie jest leczona, szansa na urodzenie zdrowego dziecka jest mała. Natomiast gdy niedoczynność jest wyrównana (prawidłowe stężenie hormonów, ustąpienie objawów), wtedy najczęściej dziecko rodzi się zdrowe. Hormony tarczycy odgrywają w ciąży bardzo ważną rolę. Od ich właściwego stężenia we krwi matki, zwłaszcza w pierwszym okresie ciąży, kiedy płód nie produkuje jeszcze własnych hormonów, zależy m.in. prawidłowy rozwój mózgu i układu kostnego. Asiaczek, a sprawdzałaś poziom hormonów?? Jeżeli było to już we wcześniejszych postach z góry przepraszam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Rozeznanie
|
Oczywiście że robiłam jestem przepadana od stóp do głów
![]() ![]() ![]() przy hiperprolaktemi podstawą jest branie leku obniżajacego prolaktyne i progasteronu na wspomaganie zagnieżdzania Edzia nie ma znaczenia kiedy zrobisz prolaktynke ... mi po zwykłej tez nic nie wychodziło dopiero po obciązeniu wyszło szydło z worka ![]() ![]() Jeżeli lekarz kaze brać ale wspomaga sie monitoringeim i badaniami to tzreba brac ... jezli przepisuje w ciemno - jedyna rada zmień lekarza a ja pakuje pakuje i pakuje.... Bunia jak sie czujesz??
![]() ![]() Edytowane przez asiaczek82 Czas edycji: 2009-11-20 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Rozeznanie
|
właśnie wróciłam od mojego lekarza..
zrobiła mi usg (18dc) i moj bol prawego jajnika nie wiadomo skad bo nic sie nie dzieje ![]() ![]() ![]() co mnie uszczesliwilo-ze reszta ok, ze powoli sie stabilizuje wszystko.macica ok, jajniki tez... mam nadzieje ze po tylu latach brania tabletek w koncu wsio sie unormuje ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sie czuje ok własnie wróciłam do domku po pracy, zjadłam obiado kolacje i siadam dalej do pracy na kompie. Samopoczucie dobre jakby nic nie bylo tylko wieczorkami po calym dniu skora mnie swedzi, ale ok. To prawda ze w ciazy ma sie i chwile sczescia i przygnebienia, z jednej strony ciesze sie ale z drugiej zastanawiam czy dam sobie rade 2 dzieci i praca.... ale chyba bedzie dobrze.. mam nadzieje, musze zyc pozytywnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
jestem dziewczyny. Mialam dzisiaj tyle pracy ze nie mialam nawet`czasu was czytac a co dopiero pisac. Zla jestem bo mnie dojechali i sie troszke z moim malzonkiem poprztykalam przez to. teraz juz lepiej, zupka pieczarkowa zrobiona i zjedzona, a tz robi deserek
![]() Martwi mnie co prawda ze piersi mnie nie bola, ale mam nadzieje, ze nie jest to zly znak. Bunia to masz tak jak ja mnie tez cialko swedzi, choc piersi nie bola niestety. i dokladnie mam szczesliwe i depresyjne dni... i nic sie kochana nie martw ![]() a ty ciagle w przeprowadzce? my juz zainstalowani na nowym miejscu bszczesliwie, choc nie bardzo mi sie to nowe biuro podoba, ale coz zrobic, licze na to, ze sie przywyczaje ![]() Edzia a jak twoje samopoczucie iwyniki badan? A co z reszta dziewczyn? mam troche do nadrobienia ![]() pozdrawiam i zycze cudownego wekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Rozeznanie
|
![]()
Odebrałam dziś wyniki i cholera TSH skoczyło z 1,47 na 2,11 .. znowu jakieś wahania.
A ja jutro czekam na owulkę... pończochy przywdziałam i poczyniłam kroki w celu prokreacji ![]() ![]() Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. W poniedziałek wizyta u ginekologa i USG.. więc czekam na jakieś jajko z niespodzianką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak nie to kurde będzie ![]() Jutro słońce więc koniecznie trzeba korzystać ![]() Magdaros jak się czujesz?? Kiedy powtarzasz test?? Daj koniecznie znać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |||||
Zakorzenienie
|
Ja mam niedoczynność tarczycy i rok czasu musiałam czekać na to żeby móc zacząć się starać ,bo bez odpowiedniego poziomu hormonów nie mam mowy o dziecku. To była dla mnie udręka, zresztą niedoczynność może powodować tymczasową niepłodność, .. i pewności, że jajeczko zaskoczy też nie mam. Ale moja Pani doktor powiedziała 2 miesiące temu, że mogę już zaczynać więc walczę
![]() Rozumiem, że Twoje branie dufastonu jest jasno uzasadnione. Czytałam dużo pozytywnych opinii o tym leku - właśnie u kobiet, które mają problemy z zajściem.. Kto wie może i ja będę musiała spróbować..zrobię wszystko żeby mieć maleństwo w brzuszku!!!! ![]() Ale jeszcze poczekam bo drugi miesiąc to żaden dramat.. może ślepaki ![]() Tylko pozytywne myślenie i upór nas uratuje. Buziaki dla starających się ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Edzia ja mam niedoczynność jak już pisałam wyżej bez wyregulowanych hormonów tarczycy mogłam zapomnieć o staraniu. Jeśli kobieta w ciąży ma objawy kliniczne niedoczynności i nie jest leczona, szansa na urodzenie zdrowego dziecka jest mała. Natomiast gdy niedoczynność jest wyrównana (prawidłowe stężenie hormonów, ustąpienie objawów), wtedy najczęściej dziecko rodzi się zdrowe. Hormony tarczycy odgrywają w ciąży bardzo ważną rolę. Od ich właściwego stężenia we krwi matki, zwłaszcza w pierwszym okresie ciąży, kiedy płód nie produkuje jeszcze własnych hormonów, zależy m.in. prawidłowy rozwój mózgu i układu kostnego. Asiaczek, a sprawdzałaś poziom hormonów?? Jeżeli było to już we wcześniejszych postach z góry przepraszam.[/QUOTE] Wiesz troszkę jestem zła. Bo zanim zaczęłam się starać to poza tym że zaczęłam brać folik to poszłam do gina i tłumacze jak krowie na rowie że chcę zacząć starania. Obejrzał, zalecił folik i cześć. Czemu nikt nie kieruje dziewczyn najpierw na tarczyce,prolaktyne,proge steron itp Ile by to oszczędziło później łez naprawdę... Co prawda nic u mnie nie zanosi się na tarczyce ale jak już i tak i tak mi pobiera tą krew to w sumie niech zrobią i tarczyce. 70 zł więcej a przynajmniej będzie jasne. To pójdę we wtorek na tarczyce i prolaktyne z obciążeniem bo taka gapa jestem ![]() ![]() Zastanawia mnie czemu lekarzowi który tyle lat przepisywał mi tabsy nie wpadło do łba żeby sprawdzić u mnie hormony?Od tak? A 28.11 idę na monitoring(pierwszy dzień). Do Gamety-zdam relację na bierząco ![]() No i po owulce progesteron. Duphaston już wykupiłam. Ale jedno mnie zastanowiło-w ulotce jak wół-"na niewydolność ciałka żółtego(to niby ja) 10mg(1tableta) 1 raz dziennie. No to czemu mi przepisała 2?Może brać jedną?Co myślicie??? No chyba, że ta prolaktyna wyjdzie źle czy te pozostałe to po prostu pójdę do endokrynologa. Trzeba posprzątać śmieci po pigułach raz na zawsze bo mnie już to denerwuje. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Edzia nie ma znaczenia kiedy zrobisz prolaktynke ... mi po zwykłej tez nic nie wychodziło dopiero po obciązeniu wyszło szydło z worka ![]() ![]() Jeżeli lekarz kaze brać ale wspomaga sie monitoringeim i badaniami to tzreba brac ... jezli przepisuje w ciemno - jedyna rada zmień lekarza Czy ja już mogę się kopnąć w dupkę że nie zrobiłam z obciążeniem ![]() Mój mi przepisała z powodu plamień id długich i bolesnych @ o czym wcześniej pisałam. Monitoringiem wspomagam się sama bo jej to nie było potrzebne. I tak zakończyłyśmy naszą znajomość ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Oczywiście to tylko pełno moich "może" które mogą nic nie znaczyć. Tobie życzę jednak innego powodu bólu-w końcu ból jajnika to jeden z pierwszych objawów ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kurcze a to bardzo źle że o tyle skoczyło???
![]() |
#1216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiec glowa do gory ![]() ![]() ![]() a mnie nadal prawy jajnik kluje..i jakos dziwnie sie czuje ![]() zastanawiam sie czy w lewym jajniku to nie pekniety pecherzyk czy moze.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Rozeznanie
|
![]()
A i specjalne takie zimowe samonośne zakupiłam
![]() ![]() ![]() TSH najlepiej jak jest w dolnej granicy normy, moje powinno być niższe bo wtedy wiem, że tarczyca pracuje prawidłowo i co najważniejsze, że pracuje. Nie mogę pochwalić się jej wielkością bo jej wielkość 11 gdzie norma u kobiety to 15-18. Więc jest malutka i ociera się o zanikanie. A jak ma mi pomagać z jajniczkami jak sama bidulka ledwo dycha ![]() Jak sobotnie samopoczucia????Miało byc słońce,a tu lipa.. oszukali nas !! Pozdrawiam weekendowo ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Jedyne fakt, który mnie odstrasza to skutki uboczne.. No przecież ja przez tą niedoczynność tyłam patrząc na jedzenie ![]() Organizm szalał, ja byłam zrozpaczona bo nawet nie wiedziałam, że to draństwo mam. Co najgorsze nie mogłam przyjmować żadnej doustnej antykoncepcji bo tyłam jak wieloryb około 7-8 kilo, wyglądałam jak wielka torba i miałam ochotę się .. ![]() W efekcie leczę się na niedoczynność i schudłam do rozmiaru 38. Oczywiście ciągle mam schizę , że przytyję i będzie horror ale fitness i dieta jakoś trzyma mnie w cuglach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc po długim wstępie przechodzę do meritum- boję się brać dufaston bo niektóre kobitki tyją, mają deprechę, skoki nastrojów, a ja już to przerabiałam i nie chcę więcej. ![]() Taki cykor (uzasadniony) ze mnie ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Kalinkap13 cytowałaś mój wpis nie Edzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do duphastonu. ja tez kiedys (majac 17/18 lat) go bralam,zanim lekarze stwierdzili, a raczej zaczeli podejrzewac pco. potem zapisywano mi antykoncepcje. wiec ja praktycznie od zawsze jestem na lekach - i jak sie dowiedzialam wczoraj od obecnego lekarza- to byl najwiekszy blad, bo bylam za mloda na takie leki.. moja historia jest dluuuga.... a zaczelo sie od tego ze w wieku 14 lat przez pol roku nie dostalam okresu (a szybciej byly regularne) i poszlam do lekarza, ktory juz zapisal mi leki,zamiast uspokoic (mloda gowniara byla ze mnie ![]() ![]() i znowu zmiana lekarza (krotas juz z kolei).. badania hormonalne (testosteron, prolaktyna, andronstendion, progesteron i tarczycowe) i usg. wszystko bylo w normie procz progesteronu i pecherzykow widocznych na usg. podejrzenie (ale nie stwierdzono na 100%) pco ![]() teraz juz chodze do innej lekarki ktora kazala wszystko odstawic i zrobic badania hormonalne od nowa bo po pokazaniu jej tamtych poprzednich, stwierdzila,ze tylko andronsteddion i testosteron byly zrobione w kierunku pco-a one byly w porzadku + usg. grrr. i wez tu sluchaj lekarzy! teraz jestem juz 2 m-c bez tabletek i chcialabym miec dzidziusia ![]() a co do duphastonu - ja nie mialam zadnych skutkow ubocznych. zadnych depresji, zlych humorow.. jedynie to w tym czasie przytylam ale sama nie wiem czy od lekow, czy to byl po prostu taki czas (dojrzewania ![]() wiec moze Ty tez je ominiesz i bedzie ok ![]() trzymam kciuki ![]() Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2009-11-21 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczynki no to przeszłyście swoje. A macie już dzieci?
Wezmę tego dupka tylko teraz biję si e z myślami-1tab dziennie jak w ulotce czy 2 jak ona kazała? Co myślicie???? Jak Wam mija sobota? Nam się zachciało frytek takich zwykłych domowych na oleju ![]() ![]() ![]() Słonka to ja dzisiaj nie widziałam a miało być nie wiadomo jak. Z nimi to tak jest-będzie słońce albo...będzie deszcz-może wcelują ![]()
#1220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mysle o tym od jakiegos czasu i fajnie by bylo miec dzidziusia ![]() ![]() poki co poczekam jeszcze na reszte wynikow, za jakis czas kolejne usg..i zobaczymy ![]() zastanawia mnie tylko ten pecherzyk - czy jest szansa ze jeszcze peknie czy to moze juz cos innego.. ![]() co do Twoich tabletek-moze tak jak lekarz kazal?mysle ze zaszkodzic nie zaszkodza..najwyzej potem zmniejszysz dawke jak beda skutkowac.moze potrzebna jest Ci taka dawka na poczatek zeby wsio rozruszac.. a sobota-nie dawno wrocilam z tż z pizzy.tez nie zdrowo, ale raz na kilka m-cy mozna ![]() ![]() Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2009-11-21 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Mi lekarz zalecił banie 2 tabletek..ale ekspertem nie jestem. Sobota na plusie, najpierw spacer i parę zdjęć... obiad w rybnej... siłownia ,a teraz lecę do kina na Rewers. Potem piwko i prokeracja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podobno dzisiaj owulka więc powtórzę wczorajsze staranko ![]() Udanego wieczoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
ja w poniedziałek biegnę do lekarza z tym PCO - trzymajcie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja za kilka godz jade do w-wy na szkolenie..i wracam dopiero za tydzien.wtedy tez sie odezwe ![]() poki co - milej niedzielki dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam ostatnio takie wrażenie-różni lekarze widzą we mnie róże rzeczy. Straciłam zaufanie i osobiście wolę pytać o doświadczenia innych dziewczyn i czytać na własną rękę. Do lekarza idę po konkretne rzeczy-np. to usg, którego sama nie zrobię. Wyniki też napewno wrzucę w neta. I poczytam co kto myśli. Jakoś lepiej mi to wychodzi zauważyłam niż coraz to nowe teorie-jajniki ok, później-pracy za mały, później lewy za duży!(3 lekarzy), tak mnie leczono na oczy i na nadżerkę-że lepiej nie mówić-w cały świat!Z wady wzroku zrobił się prawie zez(byłam wtedy mała i dobrze że mama trzymała rękę na plusie zareagowała) a nadżerka zaczęła wykazywać już dalsze zmiany, także straszono mnie rakiem!Teraz jestem przeczulona i uważna i chyba znalazłam swoją metodę-póki co wyniki robię na własną rękę.I pytam ale dziewczyn czyli Was ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- [QUOTE=Czarniawa228;154108 58]A i specjalne takie zimowe samonośne zakupiłam ![]() ![]() ![]() TSH najlepiej jak jest w dolnej granicy normy, moje powinno być niższe bo wtedy wiem, że tarczyca pracuje prawidłowo i co najważniejsze, że pracuje. Nie mogę pochwalić się jej wielkością bo jej wielkość 11 gdzie norma u kobiety to 15-18. Więc jest malutka i ociera się o zanikanie. A jak ma mi pomagać z jajniczkami jak sama bidulka ledwo dycha ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Mój też kocha takie gadżety ![]() ![]() Mam nadzieję, że z tą tarczycą szybko się naprostuje. A nie jest możliwe że to zmiana od fasolki? ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() Oby staranko owocne ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Niedziela nie jest ładniejsza niż sobota:-(Robimy napad na lodówkę rodziców ![]() ![]()
![]() |
#1225 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Oj dlugo mnie nie było ale za to ile się wydarzyło.... Nie mam cos ostatnio neta w domu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic sie nie boj tylko za kilka dni zrob jeszcze jeden test a potem prosto do lekarza!! Ale sie ciesze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Rozeznanie
|
magdaros - gratuluje
![]() anula jak sie czujesz?? edziulku Kochanie a ja mysle ze mozesz zacząc od jednej potem przejsć na dwie... moje skutki uboczne dufastonu : ogromne wrażlwe, bolące, swędzoće piersi, częste sikanie, bóle podrzusza, czasem mdłości dość silne...w każdym razie co kobieta to inne skutki uboczne...
![]() ![]() Edytowane przez asiaczek82 Czas edycji: 2009-11-23 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzuch pobolewa tak jak na okres caly czas, i niedobrze mi z rana, a wczoraj to clay dzien,ale si ezamartwiam tymi piersiami bbardzo bo glupot sie naczytalam, ze to zle jak bolaly a nagle nie bola ![]() A ty jak kochana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Rozeznanie
|
Anula ciesz sie brakiem skutków ubocznych
![]() ![]() u mnie 18 dc a 5 FL czyli jeszcze 9 dni i sie przkonam sama ![]() narazie jestem na dufastonie cyce jak donice, bez kija do nich nie podchodz, spac i bule podrzusza i wachania natrojów od wsiekłości po radość ![]() ![]() Lece laseczki pakowac biuro dalej ... jeszcze dwa pokoje mi zostały ....odezwe sie
![]() ![]() Edytowane przez asiaczek82 Czas edycji: 2009-11-23 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.