|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
ja tz tak mysle
![]() Cytat:
![]() ![]() Nawet nie wiedzialam, ze cow&gate to to samo co bobovita. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mamy Argosa ![]() Z dalszej czesci wiem, ze jutro masz randke z hydraulikami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fvvxxaeaar3rvsff rr54re67 v To zaszyfrowana wiadomosc od Olusia ![]() Ja tez zrobilam ten wirtualny test ciazowy - nie jestem w ciazy... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Eve ![]() ![]() ![]() ![]() Ano hydraulicy będą,ale mi nie w głowie jakiekolwiek flirciki,wyrosłam już z tego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Wtajemniczenie
|
Ursull kochana nie ma problema jutro na pewno prześlę
![]() A na dziś się żegnam, bo tż wyzywa i wzywa. Dobranoc, przespanej nocki zycze wszystkim mamuśką |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
BAN stały
|
Więc to było tak:
Alex urodził się 25.05.2009 dzień po terminie siłami natury, ważył 3940, mierzył 58 cm. Ja mam 32 lata. Urlop macierzyński przeleciał za szybko, wykorzystałam urlop wypoczynkowy jeszcze na maxa i 2 dni temu byłam po taaakiej długiej przerwie znowu w pracy. Pracuję w banku, do świąt na razie zdecydowałam, że pracuję na pół etatu, od stycznia już na cały z powrotem. Masakra normalnie- jak wróciłam to przez kilka godzin nie mogłam się odnaleźć, a najgorzej było z jazdą z odciąganiem mleka- po jakichś 4 godzinach myślałam, że mi piersi eksplodują ![]() ![]() Kombinuję normalnie, że szok. Alexem jak jestem w pracy zajmuje się albo mąż albo moja mama jak mąż w pracy. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- jakoś głupio napisałam-chodzi mi, że ja nie mam lodówki w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ursull, a co Ty się o mojego sędziego tak dopytujesz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- No gdzie są wszyscy??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Cinka lejdiski się o Ciebie pytają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
Łaaaaa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
No nie mogę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Illbanka - hehe te naszr śląskie chłopy nie mają spania ![]() ![]() ![]() Ursull - a my nie mamy świątecznego stroju ![]() Bercia - ja dokładnie tego chce uniknąc o czym pisalas poiglocikowi tego włażenia pod bluzkę bo ja już mam ten problem kladzie mi się na cycuchy i szybko oddycha i stęka, typowy chłop ![]() gosikk_s - ja Cię nie zignorowalam celowo ale nie czytałam wielu postow w tył z racji ogromu zaległych stron. Ale nieciekawie z tymi cyciami u ciebie, i podczas pracy produkujesz tyle mlecia? U mnie po 12h by cos takiego może zaczeło sie dziac a może i nawet nie. Seona - kurcze a moje dziecie za nic nie da sie ululac wyrywa mi się doslownie a ja ledwo żywa ![]() ![]() poiglocik - ja znam przypadki karmione do 6-7 roku życia na faktach od teściow sąsiadka tak karmiła, synek na imprach wołał mame żeby przyszla bo on chciał pocyciac, to było chore, patologia jak dla mnie. anulka anulka - hehe mi nawet się zbytnio nie podoba jak ludzie np, na mieście w sklepach czysto po sląsku szprechają wrrrrr..... drazni mnie to. Mój jest z bieszczad i tez może byc ![]() ursull - kurcze straszne te powodzie, a ten walący sie most, masakra, taka demolka. A mina Milusi zawodowa ![]() ![]() anja - no można powiedziec że posżłam na łatwizne ale wyjścia nie miałam bo miałam 3 miesiące na napisanie a nawet niespełna 3. rozalka - witaj babloku ![]() ![]() cinusiowa - dzielna babeczka z Ciebie jak i z reszty pracujących mamus brawa dla was ![]() jagoda - witaj wsród nas ![]() DORIS - nie za dobrze Ci z tym spaniem Kalusi? ![]() iwciag - kurde USA ![]() ![]() ![]() ![]() iwcia dent - witaj ignorantko ![]() ![]() Caro - a ja jestem w ciązy i co to porobiłas ![]() ![]() Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-11-23 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
marika no moja Ninka czasem też teraz ulewa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Dziękujemy za życzenia ![]() I za kciuki ![]() Niestety Pani doktor dostała pilne wezwanie do domku i niezdążyła przyjąć Małej więc nie wiem co to ![]() CInka to dobrze że dobrze w pracy ![]() Illbanka,Bercia, Iwcia, Ursull, Poiglot, Eve wybaczcie ale zapomniaąm o miałam napisać ![]() Ale cze wam ![]() Iwciag gratulujemy ząbka ![]() Marika mój jak widzi że ktoś je to dostaje białej gorączki ![]() trzesie się skacze, piszczy i wyciąga łapki ![]() A widzisz zapomniałam się zapytać o ulewanie dziś bo my też mamy z tym problem ![]() Ale zastosowałam się do rad dziewczyn i dodaje łyżeczkę kleiku do mleka a po jedzeniu odkładam Małego na 10 min. A tylko po mleczku Ci ulewa? Bo mi tylko po mleku i herbatkach, po zupkach i deserkach nie ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Nie mówcie że przykładałyście palec do monitpra ![]() ja przyłożyłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- jagódka witaj ![]() pamiętaj że jestem tu najfajniejsza ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- ursull znasz może rodzinę Maciusia??? Fajnie ci to wyszło ![]() a kuzynka ma mi kupić strój Mikołaja to w piątk ci wyśle foto ![]() W LECLERCU SĄ STROJE MIKOŁAJÓW I MIKOŁAJEK ZA 9.90 DLA DZIECIACZKÓW OCZYWIŚCIE ![]()
#4362 |
Zadomowienie
|
cinusiowa - kurcze u mnie to jest tak jak rano sie uleje to później co posiłek to jest bełcik raz mniejszy raz wiekszy, i ja tez mam zamiar poczekac do przyszlego tygodnia i skonsultowac z pediatrą bo to juz nie jest normalne tyle hafcic. A LacidoBaby nie dawałam nawet
![]() Caro - ja tez nie dźwigam zaraz po jedzonku a i tak ulewa nawet po zupkach i deserkach. ale czasem nie uleje z 2-3 dni ale jak zacznie tak cały dzien trza uważac bo jest po jedzonko i 2h a i tak bełtnie w zabawki czasem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
marika koniecznie daj znać co Ci pediatra powie, ja zaraz poszukam coś w necie na ten temat
![]()
#4364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A koleś jakiś normalny czy fantasta? ![]() ![]() ![]() Szczerą prawdę napisałaś, droga Ursull ![]() Przejęłabym się, jakby to Ciebie sąsiedzi zalali ![]() ![]() ![]() Jagoda - to Alex duży się urodził. ![]() ![]() ![]() Iwcia dens - jesteś miła ma ![]() ![]() ![]() Marika -jeżu, się pośmiałam, jak czytałam Twojego posta ![]() ![]() ![]() ![]() Caro - no coś Ty ![]() ![]() ![]() Idę spać dziewczynki. Spokojnej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Ale miałam dzisiaj pracowity dzionek: podłogi pozamiatane i umyte, poprasowane, poprane, nawet poprzestawiało trochę meble w pokoju dużym i wygarnęłam wszystkie swoje żale mężowi, bo ostatnio mu się znowu nazbierało ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() boska ta moja synowa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dawidowi czasami zdarza się troszeczkę ulać, ale to jak za dużo naje albo po jedzeniu mu ścisnę brzusio Lecę się umyć i ja tu jeszcze wrócę ![]()
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Cze babolki, siedzę i kombinuję na blogu Miliusi z szatą graficzną,bo chcialam dobrze i przedobrzyłam,musiałam więc wszystko zrobić na nowo,a to w cholerę roboty jest
![]() ![]() Caro nie znam rodziny Maciusia,ale weszłam na link,obejrzalam zdjęcia i łzy mi w oczach stanęły.Taka wrażliwa jestem od ciąży.Zauważyłam,że jest z Sobótki jak ty.Znasz ich? To strasznie smutne co ich spotkało ![]() ![]() ![]() Marika Milusia też ulewała dużo,ale dziewczyny poradziły zagęszczać mleko i rzeczywiście tera jest znacznie lepiej.Mała też się trzęsie na jedzenie,to chyba normalne w tym wieku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jagodo a czy ty masz na imię Jagoda? I możesz podać datę swych narodzin (do naszej listy) oraz przesłać mi fotki do listy i kartki świątecznej,które organizuję? Oto mój adres: ursull@onet.pl Powiem ci w tajemnicy,że mamy tyle samo lat ![]() ![]() Cinka a zdjęcia sędziego nie masz? ![]() ![]() ![]() Uciekam naprawiać bloga ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki
![]() Troszke was poczytałam , bo od wczoraj uzbierało sie ciupke. Leże struta, mam grypę żoładkową ale nie jeste az tak najgorzej. Mala marudzi, mało je tylko na mleczko ma apetyt bo jej kiełki( trójki górne wychodzą) dziwne bo nie ma jeszcze górnych jedynek ???a tż zdycha bo ma kaca.A tak po staremu. Ursull masz już wszytskie dane odnośnie mnie?? a lista to super pomysł ![]() Witam Jagoda999 bobasek slodziutki i witam rozalinotke my się jeszcze nie znamy ![]() Cinusiowa i pozostałe mamusie pracujące podziwiam was. nawet nie wyobrażam sobie co wy czujecie wracajac do pracy. Dziekuje Bogu ze narazie nie m usze pracowac. buizole dla was ![]() Bercia wózek spoko, też sie rozgladam za spacerówką i równiez na niego patrzyłam Ja trafiłam na ferelna barracude coneco . GDZIE ja miała oczy kupując taki bubel ale coz człowiek uczy sie na błedach ![]() carolajny nie ma to tak jakos smutno?? nikt nie da pała w łeb. TESKNIMY wracajcie do zdrówka ![]() Dla reszty buziaczki ![]() ![]() ![]()
#4368 |
Zadomowienie
|
Caro - nio dam znac ale dopiero za jakis tydzień, a jak cosik znajdziesz ciekawego na necie to daj znac pomartwimy się razem tak ja tym nieszczęsnym staniem
![]() Illbanka - no myśle że w tym tygodniu byłaby mozliwośc poznania się i złojenia Ci dupki ![]() ![]() ![]() ![]() malutka - nie ma za co, ja miewam tylko czasami dziecko aniołka, może musze iśc do pracy tak jak ty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Malutka
![]() ![]() Ludziska czy ktoś wie co z Ania 4891,była dziś na NK,a do nas nie zagląda.Pakusia to już w Polsce chyba,a co z Małgosią? |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, kupiłam dzisiaj na próbę te Pampersy Play& coś tam... Robię próbę. One na allegro 29 zyla, a w sklepie koło mnie 35 zł
![]() ![]() ![]() Marika Lacido baby to coś jak Lakcid, tylko to dla dzieci. Wspomaga pracę żołądka, gdy coś jest nie teges... ![]() ![]() ![]() ![]() Ursull Ty głupia jesteś bardziej niż myślałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zadomowienie
|
dzolana - ooooo fajnie że będe cokolwiek wiedziała
![]() ![]() ursull - ja bym zagęszczała ale jeszcze jestem cycowa ale i kaszke potrafi beltnąc ![]() ![]() Ide gnic papapa |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Malutka mam już wyniki przed sobą, bo Tż je odebrał jeszcze tego samego dnia. Tylko na nich są obok podane normy dla dorosłych, dlatego nie wiem co jest ok, a co nie...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Macie dziewczynki LINK do gazetki Tesco. Tylko swoje miasto musicie wybrać. Nie wiem, czy na wszystkich wyjdzie ale u mnie jest na pierwszej stronie, że w określone nocki zabawki będą tańsze o 20% ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Marika wyczytałam że trzeba odróżnić czy to wymioty (pod ciśnieniem) czy ulewanie. I po 6 mies ma się to normować
![]() ![]() Cinka to koniecznie daj znać jak Ci się sprawdziły te pampki bo w środę jadę na zakupki dzidziusiowe więc może się pokuszę o nie ![]() Malutka skąd Ty taka malutka tyle siły bierzesz ![]()
#4375 |
Zadomowienie
|
Illbana - tż jest na zaocznych, dlatego teraz to on siedzi z Małą
![]() gosikk - dziękujemy ![]() ![]() ursull - piękna mina Milenki ![]() ![]() ![]() ![]() Carol - nie jestem w ciąży. mój małż też nie ![]() Cinusiowa - gratulacje że byłyście takie dzielne! jagoda - witamy ![]() Rozaliontka - czeeeeść ![]() iwciag - gratulacje!! ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- i jeszcze dobry wieczór i dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | ||||
Wtajemniczenie
|
Gossik
biedna jesteś z tym zapaleniem ![]() Caro dużo zdrówka dla małego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ad. 2 nie wiedzieć ![]() Cytat:
![]() ad. 2 lecę lookać tą gazetkę ![]() chciałam mu pokazać, że takie sprzątanie nie zajmuje dużo czasu, mi to zajęło 2 godziny, a on kiedyś miał na porządki 3 godziny i g.. zrobił ![]() no dobra lecę spać. Do jutra i dobranoc ![]()
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Ursull znam ich z widzenia i pamiętam jeszcze jak chłopczyk był zdrowy, tzn oczko wyglądało normalnie.
DLa nich naprawdę teraz każdy grosz się liczy ![]() Ja tym mocniej to przeżywam bo wiem kim są, dużo słyszałam o tym jakimi są ludźmi itp straszne to jest że takie małe dzieciaczki muszą tak cierpieć ![]() I wredna będe i nie czuła ale tyle pijaczków, meneli, złodziei i innego dziadostwa żyje sobie dobrze a tu.... A tak na prawdę państwo ma w ![]() ![]() W ogóle wk**ia mnie niesamowicie ten kraj!
#4378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas nie pada, ale do jutra wszystko sie moze zdarzyc... Wlasnie sprawdzilam Argos, u nas biedrona jest przeceniona z 69.99e na 41.99e ![]() Zaraz ide spac, wiec zegnam sie z Toba, mila ma, moze jutro tez tak sobie slicznie pospimy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kolejny dzien mam tepy bol glowy... ![]() ![]() No nic, ide spac, do jutra kobitki ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Ursull i Carola widze, ze przejelyscie sie losem dzieciaczka i jego rodzicow - nawet nie chce wiedziec co mu jest, choc juz sie domyslam... ale nie chce znac szczegolow, bo odkad mam wlasne dziecko, kazda informacja o nieszczesciu innego dziecka jest dla mnie nie do przejscia... Od kilku dni nie moge sobie poradzic z wlasnymi myslami, nie moge przestac myslec o biednym Kubusiu, ktory urodzil sie w Irlandii i dla ktorego chyba nic nie mozna zrobic - i wiecie, od momentu jak o nim przeczytalam, nie ma dnia zebym o nim nie myslala, zebym nie myslala o jego rodzicach... co tez oni musza czuc... Patrze na swoje dziecko, ktore sie do mnie usmiecha, bawi sie kolorowymi zabawkami i zastanawiam sie jak wyglada ich zabawa i rozwoj Kuby.... Jest jego strona internetowa, ale boje sie na nia wejsc, widzialam jedno jego zdjecie, przeczytalam jeden artkul i mam dosc... Teraz do Was pisze i rycze jak glupia i wk...wia mnie dokladnie to samo, co Carole, ze jakies dziadostwo niszczy swoje zdrowie i zycie, a ten biedny dzieciak jest tak pokrzywdzony... I nic z tym nikt nie da rady zrobic, a jedyne co ja moge, to wrzucic pieniazki do puszki... Ku...wsko niesprawiedliwe Dla zainteresowanych www.kubusnowak.com lub www.babyjacob.ie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
hej, jedziemy na lotnisko, trzymajcie kciuki za lot
![]() obiecuje ze sie odezwe jak przyjedziemy i bede miec wiecej czasu dla was... mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie ![]() ![]()
#4380 |
Zadomowienie
|
dzień dobry, u nas zaczął się kolejny dzień, kawa dla mnie zrobiona, idę się robi na u-bóstwo i do pracy rodacy.
ziew. dobrego dnia życzę ![]() ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- pakusia - ja Cię pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.