CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 19:21   #4351
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Eve - ja tam myślę, że Oluś pięknie by się na biedronie prezentował
ja tz tak mysle

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
kupilam sloiczki cow&cate uzywala ktoras?
wydaje mi sie nawet ze sa lepsze od hippa bardziej naturalne w smaku, i nie brudza tak bardzo jak tamte..
po hippie nie moge malemu domyc buzi
a po tym nawte nie trzeba
Nie wiem co myslec o cow&gate... O ile mi wiadomo Heintz i cow&gate dostaly bardzo zle opinie w badaniach zywnosci dla dzieci... Osobiscie kupilam tylko biszkopciki Heintza bo nie maja cukru. Wiem, ze dzieci jedza te sloiczki i zyja, ale za sloiczkow kupuje tylko Hippa i Gerbera.
Nawet nie wiedzialam, ze cow&gate to to samo co bobovita.

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
Witajcie

Mnie tylko nie bylo prawie 2 miesace....i juz 3 czesc.... Niezle szalejecie...

Sorki ze tak sie nie odzywam....ale jakos nie bylo na to ochoty i czasu,....

i berzacych spraw to...
-Stas rozwija sie ksiazkowa...maly lobuziak juz jest....
-U mnie dobrze...daje sobie rade z malym...TZ pomoga troszczy sie o nas....
-przeprwadzislmy sie znow do innego mieszkania i jest o niebol lepiej w poprzednim sasiedzi dawali w kosc....

postram sie odzywac miare....jak bede mogla.....

caluje was mocno
Pamietam Cie jak przez mgle witaj

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Eve wiem,że zabawki na biegunach są drogie,a ta biedronka teraz jest w promocji,więc dlatego się zdecydowałam.Nie stać mnie na inne cuda,a to Milusi i tak wystarczy To wy macie tam Argosa?

Własnie się okazało,że zalewamy sąsiad.Mamy tutaj wielki bojler (tak się w UK wodę grzeje) i on przecieka Mam nadzieję,że nie będziemy musilei ponościć kosztów naprawy Teraz czekam na właściciela mieszkania,aby to sprawdził

Mamy Argosa

Z dalszej czesci wiem, ze jutro masz randke z hydraulikami troszke jestem zazdrosna

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Hej wróciliśmy
Witam wraz z moim półrocznym smykolkiem, posiadaczem dolnej prawej jedynki

Cytat:
Napisane przez jagoda999 Pokaż wiadomość
Jeśli można to się przyłączę do Was. Obserwuję Was od wczoraj i żałuję, że wcześniej Was nie znalazłam. Tyle mnie ominęło,...

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Witojcie

fvvxxaeaar3rvsff rr54re67 v To zaszyfrowana wiadomosc od Olusia

Ja tez zrobilam ten wirtualny test ciazowy - nie jestem w ciazy...

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 19:34   #4352
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Ursull pewno, że tęskniłam, jutro prześlę co potrzebaa jakie zdjęcia mają być(akualne czy nie koniecznie) i ile??
Tzn że mamy jutro jak będziesz zajęta przeszkadzać tak??
Iwciag ma kochana przyslij mi dwa zdjęcia: jedno do listy,a drugie do kartki świątecznej,najlepiej w świątecznym przebraniu.Może być oczywiście jedno zdjęcie,które wyorzystam w obu sytuacjach Poda także swoją datę urodzin,żebyśmy mogły ci życzonka składać

Eve ja daję Milusi mleko cow&gate,więc stwierdziłam,że i słoiczki z tej firmy jej dam.Ona tam lubi,a szczrze mówiąc nawet nie wiedziałam o tym rankingu i raczej nie sugeruję się takimi statystykami Sprawdziłam,gdzie są produkowane słoiczki z Cow& gate i z bobovity i okazało się,że w Czachach u tego samego producenta.Naprowadził mnie na trop wygląd słoiczków,są identyczne,mają takie same wieczka Tki szpiegóch ze mnie
Ano hydraulicy będą,ale mi nie w głowie jakiekolwiek flirciki,wyrosłam już z tego Jak tam pogoda? Bo u nas ...pada To ile w waszym Argosie kosztuje ta biedronka,bo w naszym 29 funtów

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 19:40   #4353
iwciag
Wtajemniczenie

Ursull kochana nie ma problema jutro na pewno prześlę

A na dziś się żegnam, bo tż wyzywa i wzywa. Dobranoc, przespanej nocki zycze wszystkim mamuśką
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 19:47   #4354
jagoda999
BAN stały

Więc to było tak:
Alex urodził się 25.05.2009 dzień po terminie siłami natury, ważył 3940, mierzył 58 cm. Ja mam 32 lata.
Urlop macierzyński przeleciał za szybko, wykorzystałam urlop wypoczynkowy jeszcze na maxa i 2 dni temu byłam po taaakiej długiej przerwie znowu w pracy. Pracuję w banku, do świąt na razie zdecydowałam, że pracuję na pół etatu, od stycznia już na cały z powrotem. Masakra normalnie- jak wróciłam to przez kilka godzin nie mogłam się odnaleźć, a najgorzej było z jazdą z odciąganiem mleka- po jakichś 4 godzinach myślałam, że mi piersi eksplodują , poleciałam odciągać- wymyśliłam patent, że po odciągnięciu wkładam do "mini lodóweczki"-do pojemnika, a wkłady daję do lodówki do znajomych, którzy takową posiadają, bo my niestety nie
Kombinuję normalnie, że szok. Alexem jak jestem w pracy zajmuje się albo mąż albo moja mama jak mąż w pracy.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

jakoś głupio napisałam-chodzi mi, że ja nie mam lodówki w pracy
jagoda999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 19:47   #4355
milena07
Raczkowanie

Cytat:
Już jestem- syneczek już się najadł, a zjadł tak szybciutko- jakby wiedział, że coś mam zrobić
Coś o sobie. No cóż- jeśli się komuś będzie chciało zajrzeć to:

http://www.bebilon.com.pl/pamietnik/#owner:jagoda999

na razie to może na tyle
Może jakieś bardziej szczegółowe pytania,...bo coś nie mam weny
Witaj Jagódko. Obejrzałam sobie cudny albumik-pamiętnik i bardzo mi się podoba a najbardziej pewien mały Przystojniak na zdjęciach
Stary 2009-11-23, 20:08   #4356
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

jagoda999 a gdzie wy spacerowaliście po drugiej stronie Odry, bo ja mam koło domu też Odrę

Ursull, a co Ty się o mojego sędziego tak dopytujesz Jest taki nijaki - nie w moim typie. Troszkę bozia go masą i wzrostem nie obdarzyła i wygląda w todze jak dziecko, ale jest bardzo miły i sympatyczny Ucieszyłam się jak się dowiedziałam, że trafiam na jego decernat, bo wiedziałam, że nie będzie problemów i zgrzytów

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

No gdzie są wszyscy???
Stary 2009-11-23, 20:16   #4357
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cinka lejdiski się o Ciebie pytają
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 20:19   #4358
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Cinka lejdiski się o Ciebie pytają
Łaaaaa Zaraz jak tam wpadnę
Stary 2009-11-23, 20:43   #4359
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

No nie mogę że wy tak mało naskrobałyście . Trza to w jakiś kalendarz zapisac . U mnie pogoda sie wyrobiła i 2h spacerek zaliczony, jedna z ważniejszych spraw załatwiona (bank, kasa itd.), zakupki porobione, jest co jeśc . Igorek dzisiaj pałaszował u sąsiadki normalnego wafelka z nadzieniem lodowym, zjadl ladnie całego i nic mu nie jest. I ogólnie mam dziecko - odkurzacz co zaczyna mnie martwic a raczej zastanawiac. Dziewczyny czy wasze dzieci będąc ledwo po jedzonku trzęsa sie na widok czegokolwiek do jedzenia lub picia? bo mój tak i piłby i jadlby bez umiaru, to jakies dziwne jest. A musze iśc w przyszlym tygodniu do pediatry i zapytac co mam robic skoro dziecko me skonczylo pół roku a nadal ulewa, wymiotuje czesto , sąsiadka mi powiedziala że to raczej nie jest normalne że on potrafi po jednym posiłku z 2-4 razy bełtnąc ( oczywiście nie za każdym razem) Co o tym myslicie odpiszcie chociaz na te pytanko proszę

Illbanka - hehe te naszr śląskie chłopy nie mają spania , ja dziekuje za takie zmowy, niech się ugadadają na np. 9 lub 10 to się nie obrazimy co nie? Oj fabryczka yyyyyyy.... zobaczy się . A ja czekam teraz na twój ruch , wiesz o co chodzi?

Ursull - a my nie mamy świątecznego stroju

Bercia - ja dokładnie tego chce uniknąc o czym pisalas poiglocikowi tego włażenia pod bluzkę bo ja już mam ten problem kladzie mi się na cycuchy i szybko oddycha i stęka, typowy chłop . Widzialam ten pchacz juz na allegro fajny jest lepszy niż te kaczki jak dla mnie a cena nawet ok jak na takie cudeńko. Kochana a wózek ładny tylko dla mnie jeden minusik, koła piankowe.

gosikk_s - ja Cię nie zignorowalam celowo ale nie czytałam wielu postow w tył z racji ogromu zaległych stron. Ale nieciekawie z tymi cyciami u ciebie, i podczas pracy produkujesz tyle mlecia? U mnie po 12h by cos takiego może zaczeło sie dziac a może i nawet nie.

Seona - kurcze a moje dziecie za nic nie da sie ululac wyrywa mi się doslownie a ja ledwo żywa , daje cycusia, smoczka lulam, śpiewam , głaszcze i nic ale niech wroci tż to będzie wstawal ojjj będzie a to śpioch jest .

poiglocik - ja znam przypadki karmione do 6-7 roku życia na faktach od teściow sąsiadka tak karmiła, synek na imprach wołał mame żeby przyszla bo on chciał pocyciac, to było chore, patologia jak dla mnie.

anulka anulka - hehe mi nawet się zbytnio nie podoba jak ludzie np, na mieście w sklepach czysto po sląsku szprechają wrrrrr..... drazni mnie to. Mój jest z bieszczad i tez może byc .

ursull - kurcze straszne te powodzie, a ten walący sie most, masakra, taka demolka. A mina Milusi zawodowa . Ja tez chce tak wstawac, z kim mam o tym pogadac jak dziecko nie slucha . Twój prezent jest super juz kiedys to pisalam, słodziutki. I co z mieszkaniem? zalaliście sąsiada?

anja - no można powiedziec że posżłam na łatwizne ale wyjścia nie miałam bo miałam 3 miesiące na napisanie a nawet niespełna 3.

rozalka - witaj babloku , gdzies sie podziewała

cinusiowa - dzielna babeczka z Ciebie jak i z reszty pracujących mamus brawa dla was .

jagoda - witaj wsród nas , rzeczywiście ciut Cie omineło. I widze że od sierpia macie pierwszego ząbalka a teraz ile jest?

DORIS - nie za dobrze Ci z tym spaniem Kalusi?

iwciag - kurde USA , spakowalas was już?, jak nie to na co czekasz , koleś się zauroczył nasza Iwcią .

iwcia dent - witaj ignorantko hehe

Caro - a ja jestem w ciązy i co to porobiłas , zas mam sie w pieluchach babrac

Edytowane przez marika2121
Czas edycji: 2009-11-23 o 20:56
marika2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:48   #4360
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

marika no moja Ninka czasem też teraz ulewa Pisałam Ci już wcześniej o tym. Jakiś czas był spokój, a teraz znowu. Dzisiaj dałam jej do mleka LacidoBaby i mam zamiar jej dawać tak jakiś czas. Zobaczę, czy coś pomoże, bo może to problem z żołądkiem, trawieniem... a jak nie to będę biegać po lekarzach. Jutro będę u pediatry, to może nie zapomnę zapytać. W sumie nam do 6 miesięcy jeszcze 3 tygodnie brakuje...
Stary 2009-11-23, 21:00   #4361
Carolajna24
Zakorzenienie

Nadrobiłam
Dziękujemy za życzenia
I za kciuki
Niestety Pani doktor dostała pilne wezwanie do domku i niezdążyła przyjąć Małej więc nie wiem co to

CInka to dobrze że dobrze w pracy
Illbanka,Bercia, Iwcia, Ursull, Poiglot, Eve wybaczcie ale zapomniaąm o miałam napisać
Ale cze wam

Iwciag gratulujemy ząbka
Marika mój jak widzi że ktoś je to dostaje białej gorączki
trzesie się skacze, piszczy i wyciąga łapki
A widzisz zapomniałam się zapytać o ulewanie dziś bo my też mamy z tym problem
Ale zastosowałam się do rad dziewczyn i dodaje łyżeczkę kleiku do mleka a po jedzeniu odkładam Małego na 10 min.
A tylko po mleczku Ci ulewa? Bo mi tylko po mleku i herbatkach, po zupkach i deserkach nie

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Nie mówcie że przykładałyście palec do monitpra

ja przyłożyłam ale ciiiii

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

jagódka witaj
pamiętaj że jestem tu najfajniejsza

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

ursull znasz może rodzinę Maciusia???
Fajnie ci to wyszło
a kuzynka ma mi kupić strój Mikołaja to w piątk ci wyśle foto

W LECLERCU SĄ STROJE MIKOŁAJÓW I MIKOŁAJEK ZA 9.90 DLA DZIECIACZKÓW OCZYWIŚCIE
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:01   #4362
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

cinusiowa - kurcze u mnie to jest tak jak rano sie uleje to później co posiłek to jest bełcik raz mniejszy raz wiekszy, i ja tez mam zamiar poczekac do przyszlego tygodnia i skonsultowac z pediatrą bo to juz nie jest normalne tyle hafcic. A LacidoBaby nie dawałam nawet .

Caro - ja tez nie dźwigam zaraz po jedzonku a i tak ulewa nawet po zupkach i deserkach. ale czasem nie uleje z 2-3 dni ale jak zacznie tak cały dzien trza uważac bo jest po jedzonko i 2h a i tak bełtnie w zabawki czasem . Ja nie przyłozylam .
Stary 2009-11-23, 21:04   #4363
Carolajna24
Zakorzenienie

marika koniecznie daj znać co Ci pediatra powie, ja zaraz poszukam coś w necie na ten temat
Stary 2009-11-23, 21:15   #4364
Illbana
Raczkowanie

Cytat:
upiłam się tak, że rano nie mogłam podnieść głowy od poduszki, a wpiłam4drinki! Było bardzo fajnie, poszalałam jak za starych czasów,a i poznałam kolesia który chciał mnie z moim przychówkiem do Californi zabrać
to żeś zaszalała
A koleś jakiś normalny czy fantasta?

Cytat:
Witam moje,kochane wizażanki-narkomanki

Szczerą prawdę napisałaś, droga Ursull
Przejęłabym się, jakby to Ciebie sąsiedzi zalali A tak same plusy - w mieszkaniu masz sucho i jeszcze dwóch przystojnych hydraulików do tego

Jagoda - to Alex duży się urodził. Śliczny chłopczyk A Ty na pewno masz 32 lata, a nie 23?

Iwcia dens - jesteś miła ma A to niedobry net No ja wyczuwam pozytywne fluidy

Marika -jeżu, się pośmiałam, jak czytałam Twojego posta Tyś jest taki jajcarski babolek Kurka, z ulewaniem nic nie pomogę, niestety. Co do apetytu to Guzik aż tak się nie trzęsie na widok jedzenia. Tzn. jak widzi, że się zbliżam z niekapkiem albo jego łyżeczką to się strasznie ekscytuje, ale nie jest żarłokiem - on w dalszym ciągu zjada na obiad tylko pół małego słoiczka, bo więcej nie chce. Cyc jest jego największą miłością Co do spotkania, to ja Ci dam jeszcze znać ( a mogłabyś w tym tygodniu?)

Caro
- no coś Ty Ja nie przyłożyłam palucha

Idę spać dziewczynki. Spokojnej nocy

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:19   #4365
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka
Ale miałam dzisiaj pracowity dzionek: podłogi pozamiatane i umyte, poprasowane, poprane, nawet poprzestawiało trochę meble w pokoju dużym i wygarnęłam wszystkie swoje żale mężowi, bo ostatnio mu się znowu nazbierało jeżeli to nie poskutkuje na niego to ja już nie mam pomysłu jak do niego trafić Dawidek był dzisiaj dzieckiem - aniołkiem oby więcej takich dni

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
malutka-jak to "niewidzialna"???pros ze Cie!!!ja bardzo lubie jak piszesz

wiem,ze nie zawsze kazdej dziewczynie odpowiem..
ale ja mam straszna skleroze
nawet jak sie staram..
ale tez nie zawsze czuje,ze mam cos do powiedzenia...
taka pustka w glowie...
niestety po ciazy mam wielkie problemy z pamiecia
dziękuję ślicznie powiem Ci tak po cichu na uszko, że ja tez mam po ciąży problemy z pamięcią

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wrocilam do pracy, mam za soba dwa dyzury i jakos przezylm, choc nie bylo lekko. Na szczescie tesciowie poradzili sobie z malym, gorzej ja, tesknilam niesamowicie i jak wrocilam nie moglam sie Filusiem nacieszyc
Powiem Wam to, co pewnie juz niejedna mamusia wracajaca do pracy juz mowila: ze terz dopiero doceniam czas spedzony z malym, nie mam czasu na zadne *******y no i nawet gdybym miala dostep do kompa, to i tak bym rzadko zagladala bo najwazniejszy jest teraz dla mnie czas z Filipkiem
no widzisz, a tak się bałaś

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
malutka - kto jak kto ale ty raczej ignorowana nie jesteś , w tą dziką i fałszywa pogodę nie trudno o jakieś dziadowskie choróbsko, tak że trzeba uważac
Tobie też ślicznie dziękuję w taką pogodę zawsze mam problem jak małego ubrać

Cytat:
Dołączm zdjęcie z nową minką Miluchy czyli marszczenie nosa
boska ta moja synowa a pomysł z albumem REWELACJA !!!

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
Sorki ze tak sie nie odzywam....ale jakos nie bylo na to ochoty i czasu,....

i berzacych spraw to...
-Stas rozwija sie ksiazkowa...maly lobuziak juz jest....
-U mnie dobrze...daje sobie rade z malym...TZ pomoga troszczy sie o nas....
-przeprwadzislmy sie znow do innego mieszkania i jest o niebol lepiej w poprzednim sasiedzi dawali w kosc....
no nareszcie się odezwałaś najważniejsze, że u Was wszystko dobrze

Cytat:
Witam wraz z moim półrocznym smykolkiem, posiadaczem dolnej prawej jedynki
gratulacje

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Ciężko było mi wyjść z domu do pracy. Ninka już nie spała i nie mogłam skończyć jej całować, tulić i ściskać Popłakałam się W pracy na szczęście ok. Wszyscy mnie pocieszali, że dam radę, że będzie ok Kierowniczka też spoko (bo mam nową) i jutro bez problemu zwalniam się z Ninką do Pani Dr. z wynikami idziemy.... (Tz był z nią dzisiaj na pobieraniu krwi) Sędziego mam nowego ale już miałam wcześniej okazję go znać, bo on u nas pracował zanim odchodziłam. Taki młodziutki, spokojny, grzeczny - z-ca prezesa Czas w pracy szybko zleciał bo mam dużo pracy. Ninka z Tż mnie odwiedzili i dzwonili do mnie częściej niż ja do nich więc jest ok
no to ten pierwszy dzień za Tobą to dobrze, że pracujesz z fajnymi ludźmi i trzymam za wyniki

Cytat:
Jeśli można to się przyłączę do Was. Obserwuję Was od wczoraj i żałuję, że wcześniej Was nie znalazłam. Tyle mnie ominęło,...
witajcie fajny pamiętnik

Cytat:
Co o tym myslicie odpiszcie chociaz na te pytanko proszę

Dawidowi czasami zdarza się troszeczkę ulać, ale to jak za dużo naje albo po jedzeniu mu ścisnę brzusio

Lecę się umyć i ja tu jeszcze wrócę
Stary 2009-11-23, 21:29   #4366
ursull
Zakorzenienie

Cze babolki, siedzę i kombinuję na blogu Miliusi z szatą graficzną,bo chcialam dobrze i przedobrzyłam,musiałam więc wszystko zrobić na nowo,a to w cholerę roboty jest Dlatego tylko tak troszkę was podczytuję

Caro nie znam rodziny Maciusia,ale weszłam na link,obejrzalam zdjęcia i łzy mi w oczach stanęły.Taka wrażliwa jestem od ciąży.Zauważyłam,że jest z Sobótki jak ty.Znasz ich? To strasznie smutne co ich spotkałoJa przylożyłam,ale ciii Poczekam na małego Mikołajka Michasia Pracowałam w E.Leclerc prawie cztery lata,własnie mi przypomnialaś.Lubiłam tą pracę bardzo,bardzo.

Marika Milusia też ulewała dużo,ale dziewczyny poradziły zagęszczać mleko i rzeczywiście tera jest znacznie lepiej.Mała też się trzęsie na jedzenie,to chyba normalne w tym wieku. Trochę sąsiedzi zalani,to Rumuni,nie jest mi ich żal,bo non stop imprezują i chałasują. Za szkody będzie płaciła agencja z ubezpieczeniaNie musi być świateczny koniecznie,podeślij fotkę,a ja już coś wymyślę Zaufajcie mi ,a nie zginiecie

Jagodo a czy ty masz na imię Jagoda? I możesz podać datę swych narodzin (do naszej listy) oraz przesłać mi fotki do listy i kartki świątecznej,które organizuję? Oto mój adres: ursull@onet.pl Powiem ci w tajemnicy,że mamy tyle samo lat Aha i nie słuchaj Carolajny,to ja tu jestem najfajniejsza

Cinka a zdjęcia sędziego nie masz? Wypytuję,aby sprawdzić czy aby nie stanowi on żadnego zagrożenia i konkurencji dla twojego TŻta Żartuję ofkors.A co to lejdis i dlaczego ja nie wiem?

Uciekam naprawiać bloga Wpadnę tu na przeszpiegi co jakiś czas

Stary 2009-11-23, 21:29   #4367
dzolana1985
Raczkowanie

Cześć dziewuszki
Troszke was poczytałam , bo od wczoraj uzbierało sie ciupke.
Leże struta, mam grypę żoładkową ale nie jeste az tak najgorzej. Mala marudzi, mało je tylko na mleczko ma apetyt bo jej kiełki( trójki górne wychodzą) dziwne bo nie ma jeszcze górnych jedynek ???a tż zdycha bo ma kaca.A tak po staremu.

Ursull
masz już wszytskie dane odnośnie mnie?? a lista to super pomysł

Witam Jagoda999 bobasek slodziutki i witam rozalinotke my się jeszcze nie znamy

Cinusiowa i pozostałe mamusie pracujące podziwiam was. nawet nie wyobrażam sobie co wy czujecie wracajac do pracy. Dziekuje Bogu ze narazie nie m usze pracowac. buizole dla was. trzymajcie sie.

Bercia wózek spoko, też sie rozgladam za spacerówką i równiez na niego patrzyłam Ja trafiłam na ferelna barracude coneco . GDZIE ja miała oczy kupując taki bubel ale coz człowiek uczy sie na błedach

carolajny nie ma to tak jakos smutno?? nikt nie da pała w łeb. TESKNIMY wracajcie do zdrówka

Dla reszty buziaczki
Stary 2009-11-23, 21:35   #4368
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Caro - nio dam znac ale dopiero za jakis tydzień, a jak cosik znajdziesz ciekawego na necie to daj znac pomartwimy się razem tak ja tym nieszczęsnym staniem .

Illbanka - no myśle że w tym tygodniu byłaby mozliwośc poznania się i złojenia Ci dupki hehe . To jutro cosik pogadam w sprawie fury żeby byłdostepna napisz mi kiedy co i jak, a ty mieszkasz blisko mojego przedszkola byłego tyle się dowiedziałam. A z poczuciem humoru to mi brakuje w ciul do was .

malutka - nie ma za co, ja miewam tylko czasami dziecko aniołka, może musze iśc do pracy tak jak ty , a Tż co zas przeskrobał łotr jeden .
Stary 2009-11-23, 21:36   #4369
ursull
Zakorzenienie

Malutka jesteś moim bohaterem,że chce ci się i masz czas na te wszystkie porządki,przemeblowania,o piekę nad Dawidkiem i jeszcze pracę? Jak ty to robisz? Naprawdę szczerze podziwiam twoje zorganizowanie. A co Tż na to,że mu wygarnęłaś? Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.Nawet więcej,jestem pewna,że będzie dobrze

Ludziska czy ktoś wie co z Ania 4891,była dziś na NK,a do nas nie zagląda.Pakusia to już w Polsce chyba,a co z Małgosią?

Stary 2009-11-23, 21:37   #4370
dzolana1985
Raczkowanie

Cytat:
No nie mogę że wy tak mało naskrobałyście . Trza to w jakiś kalendarz zapisac . U mnie pogoda sie wyrobiła i 2h spacerek zaliczony, jedna z ważniejszych spraw załatwiona (bank, kasa itd.), zakupki porobione, jest co jeśc . Igorek dzisiaj pałaszował u sąsiadki normalnego wafelka z nadzieniem lodowym, zjadl ladnie całego i nic mu nie jest. I ogólnie mam dziecko - odkurzacz co zaczyna mnie martwic a raczej zastanawiac. Dziewczyny czy wasze dzieci będąc ledwo po jedzonku trzęsa sie na widok czegokolwiek do jedzenia lub picia? bo mój tak i piłby i jadlby bez umiaru, to jakies dziwne jest. A musze iśc w przyszlym tygodniu do pediatry i zapytac co mam robic skoro dziecko me skonczylo pół roku a nadal ulewa, wymiotuje czesto , sąsiadka mi powiedziala że to raczej nie jest normalne że on potrafi po jednym posiłku z 2-4 razy bełtnąc ( oczywiście nie za każdym razem) Co o tym myslicie odpiszcie chociaz na te pytanko proszę

Illbanka - hehe te naszr śląskie chłopy nie mają spania , ja dziekuje za takie zmowy, niech się ugadadają na np. 9 lub 10 to się nie obrazimy co nie? Oj fabryczka yyyyyyy.... zobaczy się . A ja czekam teraz na twój ruch , wiesz o co chodzi?

Ursull - a my nie mamy świątecznego stroju

Bercia - ja dokładnie tego chce uniknąc o czym pisalas poiglocikowi tego włażenia pod bluzkę bo ja już mam ten problem kladzie mi się na cycuchy i szybko oddycha i stęka, typowy chłop . Widzialam ten pchacz juz na allegro fajny jest lepszy niż te kaczki jak dla mnie a cena nawet ok jak na takie cudeńko. Kochana a wózek ładny tylko dla mnie jeden minusik, koła piankowe.

gosikk_s - ja Cię nie zignorowalam celowo ale nie czytałam wielu postow w tył z racji ogromu zaległych stron. Ale nieciekawie z tymi cyciami u ciebie, i podczas pracy produkujesz tyle mlecia? U mnie po 12h by cos takiego może zaczeło sie dziac a może i nawet nie.

Seona - kurcze a moje dziecie za nic nie da sie ululac wyrywa mi się doslownie a ja ledwo żywa , daje cycusia, smoczka lulam, śpiewam , głaszcze i nic ale niech wroci tż to będzie wstawal ojjj będzie a to śpioch jest .

poiglocik - ja znam przypadki karmione do 6-7 roku życia na faktach od teściow sąsiadka tak karmiła, synek na imprach wołał mame żeby przyszla bo on chciał pocyciac, to było chore, patologia jak dla mnie.

anulka anulka - hehe mi nawet się zbytnio nie podoba jak ludzie np, na mieście w sklepach czysto po sląsku szprechają wrrrrr..... drazni mnie to. Mój jest z bieszczad i tez może byc .

ursull - kurcze straszne te powodzie, a ten walący sie most, masakra, taka demolka. A mina Milusi zawodowa . Ja tez chce tak wstawac, z kim mam o tym pogadac jak dziecko nie slucha . Twój prezent jest super juz kiedys to pisalam, słodziutki. I co z mieszkaniem? zalaliście sąsiada?

anja - no można powiedziec że posżłam na łatwizne ale wyjścia nie miałam bo miałam 3 miesiące na napisanie a nawet niespełna 3.

rozalka - witaj babloku , gdzies sie podziewała

cinusiowa - dzielna babeczka z Ciebie jak i z reszty pracujących mamus brawa dla was .

jagoda - witaj wsród nas , rzeczywiście ciut Cie omineło. I widze że od sierpia macie pierwszego ząbalka a teraz ile jest?

DORIS - nie za dobrze Ci z tym spaniem Kalusi?

iwciag - kurde USA , spakowalas was już?, jak nie to na co czekasz , koleś się zauroczył nasza Iwcią .

iwcia dent - witaj ignorantko hehe

Caro - a ja jestem w ciązy i co to porobiłas , zas mam sie w pieluchach babrac
cięęzko stwierdzić jaka jest przyczyna ulewania. Moja mała tez ma prawie pól roku a jak nie dam zageszczacza do mleka to potrafi zwrócic go nawet po 2 godzinach. to moze byc refluks żoładka choc powinnas miec juz wczesniej problemy, a może też od ząbków. Nie wiem jakie mleko podajesz ale jesli modyfikowane a karmiłas do tej pory to możesz miec dziecko alergiczne na białko mleka krowiego. albo przejsc juz na bo jedynka nie pomaga?? napisz prosze co podajesz małej a ja sie skontaktuje z pediatra bo ta moja funfela buziaki
Stary 2009-11-23, 21:51   #4371
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Dziewczynki, kupiłam dzisiaj na próbę te Pampersy Play& coś tam... Robię próbę. One na allegro 29 zyla, a w sklepie koło mnie 35 zł jak się sprawdzą, to kto wie... Cieniutkie są - to prawda. Jeszcze muszę sprawdzić jak się na pupie trzymają i jak są chłonne

Marika
Lacido baby to coś jak Lakcid, tylko to dla dzieci. Wspomaga pracę żołądka, gdy coś jest nie teges... Zawiera probiotyk+prebiotyk. W pudełeczku jest 10 saszetek, smak ma nijaki i dlatego można to podać z wodą, herbatką, mlekiem itd. Dziecko nawet tego nie czuje w piciu Może spróbuj mu to podawać przez ten tydzień zanim trafisz do pediatry Moja Nina tak jak Twój mały ciągle by piła. Ile jej dasz tyle wypije

Ursull Ty głupia jesteś bardziej niż myślałam Skąd mam niby mieć to foto, a zagrożeniem dla Tż nie jest żadnym - to zupełne przeciwieństwa jeśli chodzi o wygląd. Popatrz na NK na mojego Tż i wypisuj przeciwieństwa, to dostaniesz obraz SSR (sędzia sądu rejonowego) A o Lejdis nie wiesz i Ci nie powiem. Będę patrzeć jak skręcasz się z ciekawości Ale zawsze możemy negocjować Ale wolę w złotówkach

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Ludziska czy ktoś wie co z Ania 4891,była dziś na NK,a do nas nie zagląda.Pakusia to już w Polsce chyba,a co z Małgosią?
aj dont noł
Stary 2009-11-23, 21:53   #4372
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

dzolana - ooooo fajnie że będe cokolwiek wiedziała , to znaczy mój MAŁY ulewa od zawsze czy był dokarmiany (bo był przez pierwsze 1,5 miesiąca) a teraz na cycusiu to ulewa własnie nawet po 2h. czasem z beknięciem ale zazwyczaj tak spontanicznie robi niespodzianki. I nie jest to dziennie ale czasem jest pare razy z rzędu i wtedy cały dzień mi bełta, czasem troszke a czasm dosc sporo. Więc uczulony raczej nie jest cio?

ursull - ja bym zagęszczała ale jeszcze jestem cycowa ale i kaszke potrafi beltnąc . Obejrzałam twój albumik i jest superowy

Ide gnic papapa
Stary 2009-11-23, 22:01   #4373
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Malutka mam już wyniki przed sobą, bo Tż je odebrał jeszcze tego samego dnia. Tylko na nich są obok podane normy dla dorosłych, dlatego nie wiem co jest ok, a co nie... Martwię się tylko tym, że napisali, bardzo liczne bakterie w moczu

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Macie dziewczynki LINK do gazetki Tesco. Tylko swoje miasto musicie wybrać. Nie wiem, czy na wszystkich wyjdzie ale u mnie jest na pierwszej stronie, że w określone nocki zabawki będą tańsze o 20% Więc jeśli ktoś chce na to przeznaczyć większe sumki, to można sporo zaoszczędzić jadąc kupić w nocy, czy wieczorkiem A jaka fajna ta pływająca Baby Born - szkoda,że Ninulcia na taką za mała....
Stary 2009-11-23, 22:06   #4374
Carolajna24
Zakorzenienie

Marika wyczytałam że trzeba odróżnić czy to wymioty (pod ciśnieniem) czy ulewanie. I po 6 mies ma się to normować I to co dżolana napisała że może to być alergia

Cinka to koniecznie daj znać jak Ci się sprawdziły te pampki bo w środę jadę na zakupki dzidziusiowe więc może się pokuszę o nie

Malutka skąd Ty taka malutka tyle siły bierzesz
Stary 2009-11-23, 22:27   #4375
rumiankowa
Zadomowienie

Illbana - tż jest na zaocznych, dlatego teraz to on siedzi z Małą
gosikk - dziękujemy ja odnalazłam się w pracy, bo wracam w międzyczasie do domu. i wiem, że mam do Gosi 10 minut i w każdej chwili mogę wyjść
ursull - piękna mina Milenki a Małgosia pracuje i nie ma czasu na wizaż dojeżdża do pracy godzinę!
Carol - nie jestem w ciąży. mój małż też nie
Cinusiowa - gratulacje że byłyście takie dzielne!
jagoda - witamy
Rozaliontka - czeeeeść
iwciag - gratulacje!!

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

i jeszcze dobry wieczór i dobranoc
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 22:30   #4376
malutka_24
Wtajemniczenie

Gossik
biedna jesteś z tym zapaleniem

Caro
dużo zdrówka dla małego

Cytat:
Napisane przez dzolana1985 Pokaż wiadomość
Leże struta, mam grypę żoładkową ale nie jeste az tak najgorzej. Mala marudzi, mało je tylko na mleczko ma apetyt bo jej kiełki( trójki górne wychodzą) dziwne bo nie ma jeszcze górnych jedynek ???a tż zdycha bo ma kaca.A tak po staremu
fajnie streściłaś co u Was słychać dużo zdrówka, grypska żołądkowego nie zazdroszczę

Cytat:
malutka - nie ma za co, ja miewam tylko czasami dziecko aniołka, może musze iśc do pracy tak jak ty , a Tż co zas przeskrobał łotr jeden .
oberwało mu się za całokształt dosłownie wygarnęłam mu wszystko co leży mi na wątrobie, ale leżało sporo

Cytat:
Malutka jesteś moim bohaterem,że chce ci się i masz czas na te wszystkie porządki,przemeblowania,o piekę nad Dawidkiem i jeszcze pracę? Jak ty to robisz? Naprawdę szczerze podziwiam twoje zorganizowanie. A co Tż na to,że mu wygarnęłaś? Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.Nawet więcej,jestem pewna,że będzie dobrze

ad. 1 aj tam zaraz bohaterem mąż karmił małego po kąpieli to w tym czasie przestawiłam fotele, stolik, stół i krzesła, ot całe przemeblowanie co on na moje wygarnięcie? hm ciężko stwierdzić, bo to był prawie mój monolog - zresztą jak zawsze
ad. 2 nie wiedzieć

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Malutka mam już wyniki przed sobą, bo Tż je odebrał jeszcze tego samego dnia. Tylko na nich są obok podane normy dla dorosłych, dlatego nie wiem co jest ok, a co nie... Martwię się tylko tym, że napisali, bardzo liczne bakterie w moczu

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Macie dziewczynki LINK do gazetki Tesco. Tylko swoje miasto musicie wybrać. Nie wiem, czy na wszystkich wyjdzie ale u mnie jest na pierwszej stronie, że w określone nocki zabawki będą tańsze o 20% Więc jeśli ktoś chce na to przeznaczyć większe sumki, to można sporo zaoszczędzić jadąc kupić w nocy, czy wieczorkiem A jaka fajna ta pływająca Baby Born - szkoda,że Ninulcia na taką za mała....
ad. 1 u mnie też na wynikach zawsze są podane normy dla dorosłych
ad. 2 lecę lookać tą gazetkę

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Malutka skąd Ty taka malutka tyle siły bierzesz
chciałam mu pokazać, że takie sprzątanie nie zajmuje dużo czasu, mi to zajęło 2 godziny, a on kiedyś miał na porządki 3 godziny i g.. zrobił

no dobra lecę spać. Do jutra i dobranoc
Stary 2009-11-23, 22:52   #4377
Carolajna24
Zakorzenienie

Ursull znam ich z widzenia i pamiętam jeszcze jak chłopczyk był zdrowy, tzn oczko wyglądało normalnie.
DLa nich naprawdę teraz każdy grosz się liczy
Ja tym mocniej to przeżywam bo wiem kim są, dużo słyszałam o tym jakimi są ludźmi itp
straszne to jest że takie małe dzieciaczki muszą tak cierpieć
I wredna będe i nie czuła ale tyle pijaczków, meneli, złodziei i innego dziadostwa żyje sobie dobrze a tu....
A tak na prawdę państwo ma w jakąś pomoc, nfz i te sprawy...wolą się zająć ustawami o zamykaniu solariów
W ogóle wk**ia mnie niesamowicie ten kraj!
Stary 2009-11-23, 23:15   #4378
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Eve ja daję Milusi mleko cow&gate,więc stwierdziłam,że i słoiczki z tej firmy jej dam.Ona tam lubi,a szczrze mówiąc nawet nie wiedziałam o tym rankingu i raczej nie sugeruję się takimi statystykami Sprawdziłam,gdzie są produkowane słoiczki z Cow& gate i z bobovity i okazało się,że w Czachach u tego samego producenta.Naprowadził mnie na trop wygląd słoiczków,są identyczne,mają takie same wieczka Tki szpiegóch ze mnie
Ano hydraulicy będą,ale mi nie w głowie jakiekolwiek flirciki,wyrosłam już z tego Jak tam pogoda? Bo u nas ...pada To ile w waszym Argosie kosztuje ta biedronka,bo w naszym 29 funtów
Ja sie natknelam na te rankingi jedzonek zanim zaczelam podawac sloiczki i tak jakos sie zasugerowalam, ze zostalam przy Hippie i kaszkach Nestle, chociaz musze przejrzec katalog z mojej "osobistej" firmy bo mamy mnostwo jedzenia dla dzieci, a ja glupia nie korzystam - a mam znizke jako pracownik

U nas nie pada, ale do jutra wszystko sie moze zdarzyc...

Wlasnie sprawdzilam Argos, u nas biedrona jest przeceniona z 69.99e na 41.99e

Zaraz ide spac, wiec zegnam sie z Toba, mila ma, moze jutro tez tak sobie slicznie pospimy a nie... Ty masz jutro chlopakow na glowie, to musisz wstac i zrobic sie na bostwo Dobranoc Ursullko

Cytat:

Jagodo a czy ty masz na imię Jagoda? I możesz podać datę swych narodzin (do naszej listy) oraz przesłać mi fotki do listy i kartki świątecznej,które organizuję? Oto mój adres: ursull@onet.pl Powiem ci w tajemnicy,że mamy tyle samo lat Aha i nie słuchaj Carolajny,to ja tu jestem najfajniejsza

ale zapomnialas dodac, ze juz zajeta

Kolejny dzien mam tepy bol glowy... az mnie uszy bola, jak przy swince...
No nic, ide spac, do jutra kobitki

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ursull i Carola widze, ze przejelyscie sie losem dzieciaczka i jego rodzicow - nawet nie chce wiedziec co mu jest, choc juz sie domyslam... ale nie chce znac szczegolow, bo odkad mam wlasne dziecko, kazda informacja o nieszczesciu innego dziecka jest dla mnie nie do przejscia...
Od kilku dni nie moge sobie poradzic z wlasnymi myslami, nie moge przestac myslec o biednym Kubusiu, ktory urodzil sie w Irlandii i dla ktorego chyba nic nie mozna zrobic - i wiecie, od momentu jak o nim przeczytalam, nie ma dnia zebym o nim nie myslala, zebym nie myslala o jego rodzicach... co tez oni musza czuc...
Patrze na swoje dziecko, ktore sie do mnie usmiecha, bawi sie kolorowymi zabawkami i zastanawiam sie jak wyglada ich zabawa i rozwoj Kuby....
Jest jego strona internetowa, ale boje sie na nia wejsc, widzialam jedno jego zdjecie, przeczytalam jeden artkul i mam dosc... Teraz do Was pisze i rycze jak glupia i wk...wia mnie dokladnie to samo, co Carole, ze jakies dziadostwo niszczy swoje zdrowie i zycie, a ten biedny dzieciak jest tak pokrzywdzony... I nic z tym nikt nie da rady zrobic, a jedyne co ja moge, to wrzucic pieniazki do puszki...
Ku...wsko niesprawiedliwe

Dla zainteresowanych www.kubusnowak.com
lub www.babyjacob.ie

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 04:30   #4379
pakusia86
Zakorzenienie

hej, jedziemy na lotnisko, trzymajcie kciuki za lot plissss

obiecuje ze sie odezwe jak przyjedziemy i bede miec wiecej czasu dla was... mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 05:09   #4380
rumiankowa
Zadomowienie

dzień dobry, u nas zaczął się kolejny dzień, kawa dla mnie zrobiona, idę się robi na u-bóstwo i do pracy rodacy.
ziew.
dobrego dnia życzę

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

pakusia - ja Cię pamiętam
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości