![]() |
#5101 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#5102 |
Zakorzenienie
|
#5103 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5104 |
Zadomowienie
|
Zrezygnowałam, bo miałam wahania nastrojów nie do zniesienia,cera okropna,przytyłam ciut, miałam skoki temperatur,ogólnie fe!
Wróciłam do Mercillonu, jest już lepiej, chociaż organizm szaleje. /ciach/
![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-12-01 o 13:19 Powód: złamanie regulaminu |
![]() ![]() |
![]() |
#5105 |
Przyczajenie
|
/ciach/
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-12-01 o 13:23 Powód: złamanie regulaminu |
![]() ![]() |
![]() |
#5106 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Mam pewien problem. W zeszłym miesiącu zapomniałam tabletki w 3 tygodniu, no i jak ulotka każe połączyłam opakowania bez robienia przerwy. Niestety w tym miesiącu (znowu w 3 tygodniu) w niedziele zapomniałam wziąć tabletki o 17 i wzięłam ją w poniedziałek o 7 rano. Gapa ze mnie, bo powinnam od razu zrobić przerwę. Byłam dziś u ginekologa i powiedział mi żebym normalnie zrobiła przerwę, tylko zabezpieczała się dodatkowo przez tydzień. Dodam jeszcze, że na tym opakowaniu, które teraz przyjmuję to w ogóle nie współżyłam. Jak sądzicie? Ochrona będzie zachowana przy następnym opakowaniu? Czy przez cały miesiąc trzeba będzie się dodatkowo zabezpieczać?
Poza tym chciałam na razie zrobić przerwę z tabletkami, ale moja ginekolog powiedziała mi, że jeśli zrobię tą przerwę to jest o wiele większe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże nawet z gumkami i jeśli już chce robić tą przerwę to potrzebuję 2 miesięcy całkowitej wstrzemięźliwości. Co wy na to? No to się rozpisałam ![]() Edytowane przez goszakokosza Czas edycji: 2009-12-01 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#5107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#5108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak na serio to ja po zmianie tabletek czuję ogromną różnicę w samopoczuciu (chociaż nie chcę zapeszac bo dopiero skończyłam 1 opakowanie), więc może poprostu warto się zastanowic nad jakimiś innymi tabletkami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5109 |
Raczkowanie
|
Buu... chyba dołączam do dziewczyn z okolic Katowic niezbyt szczęśliwych z Yaz
![]() Dzisiaj łykam 12 tabletkę a mam za sobą 3 nieprzespane noce, boli mnie głowa, humor mam poniżej zera... dzisiaj tak o wyszłam sobie po 2 godzinach w szkole i to zapłakana, bo się okazało, że nie potrafię się skupić na niczym, nawet na tym co do tej pory lubiłam, słowa innych albo nie docierały do mnie wcale albo z parominutowym opóźnieniem, nawet drobne problemy sprawiają, że dla mnie to jakby się świat całkiem walił... czuję się jakbym była "oderwana" od siebie - no jakbym stała gdzieś obok i nie potrafiła nic zrobić ![]() Czy to faktycznie może być od tabletek? Jeśli tak - jest szansa, że minie razem z opakowaniem? Czy powinnam zacząć się martwić (jeszcze bardziej ![]()
#5110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez goszakokosza Czas edycji: 2009-12-01 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5111 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Czy któraś z Was brała preparat ze skrzypu polnego o nazwie "Belissa"? Czy te tabletki obniżają działanie anty? Pytałam się farmaceutki w aptece a ona powiedziala że nie, czytałam ulotkę obydwóch tabletek i też się nic nie dowiedziałam na ten temat. Myślę że nie nie obniżają, ale czy dobrze myślę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez konwalijka82 Czas edycji: 2009-12-01 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5114 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny!!!!
Mam pytanie odnośnie właśnie yazu. zaglądam tu często a teraz sama mam problem. jestem już przy 5 opakowaniu Yaz-u. okres trwa mi już 6 dni, teraz sa to plamienia, ale strasznie się przeciaga. Jest ogolnie skąpy ale ciągnie się. nie wiem czym jest to spowodowane wiem ze to moze błahy problem.. ale jednak zburzyl moje plany, dotyczace odwiedzin u chlopaka, bo nadal mam okres a spotkanie planowaliśmy dość długo ![]() czy zdażały Wam sie przy yazie krwawienia skąpe ale długie??? hemorigen nie pomógł.. |
![]() ![]() |
![]() |
#5115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż, teraz jestem na 7 opakowaniu, i miesiączka pojawiła się prawie 2 dni szybciej niż zazwyczaj, ale to akurat zgoniłabym na ogromne ilości leków, które "udało" mi się przyjąć przez ostatni czas.
![]() |
#5116 |
Raczkowanie
|
a czy jest taka mozliwosc zeby wziasc drugatabletke w tym samym dniu, i jest szansa ze sie zmniejszy krwawienie?
ja mam juz plamienie tylko.. czy to cos daje? |
![]() ![]() |
![]() |
#5117 |
Raczkowanie
|
Hm, a czy to nie jest tak, że starsze ginekolożki proponują robić przerwę, a te młodsze uważają, że to nie jest wskazane?
A wracając do śląska, ja już jestem przy 9 opakowaniu i wszystko byłoby ok (cera, okres, humory), gdyby chyba moje niskie libido. Już nawet samozadowalać mi się nie chce, a kiedyś to się obejść nie mogłam : S
#5118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5119 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Bo przerwe w stosowaniu to moze robic sobie kobieta ktora kilka lat przyjmuje hormony, a nie po kilku miesiacach. I z tym zabezpieczaniem sie to przez tydzien powinnas, nie przez cale opakowanie, a jak sie gumki uzywa jak sie powinno to tez w ciaze sie nie zajdzie- wiec nie rozumiem stwierdzenia Twojej Pani Doktor. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie biorę tabletki już rok, myślałam o przerwie ale ze względu na tabletki od dermatologa - na to, że w żadnym wypadku nie mogę zajść w ciąży w czasie ich brania, tabletki anty wydają się najlepszą ochroną... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5122 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie dziewczyny może ktoś z was zna się lepiej i jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie
![]() ![]() Z góry dziękuje za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5123 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam zmienić ginekologa (z babki na faceta). Poprzednia Pani doktor nie dawała mi skierowań na żadne badania i już miałam dosyć proszenia i wymuszania.
W związku z tym mam do Was pytanie. Biorę antykoncepcję już 3 lata. Jakie badania powinnam zrobić (oprócz cytologii)? Z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnaś.. 3 lata brania bez badań?? Takie badania się powinno robić co pół roku. Już podaję Ci listę: -próby wątrobowe ASPAT ALAT -krzepliwość krwi-czas protrombinowy, fibrynogen, APTT -cholesterol -trójglicerydy -bilirubina całkowita Jeśli dawno nie robiłaś przydałaby się też podstawa: morfologia i mocz. No i cytologia oczywiście. Bez cytologi w laboratorium dr frydy, za zestaw z morfologią i moczem, zapłaciłam 55 czy 60 zł. Nie pamiętam dokładnie.
![]() |
#5125 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem, wczoraj w samochodzie spadła mi tabletka, którą właśnie miałam wziąć i nie umiałam jej znaleźć, do tej pory mi się to nie udało, nie wiem co się z nią stało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5126 |
Zakorzenienie
|
Zagubiona ogromne dzięki. Wiem, że 3 lata bez badań to masakra ;/ ehh mam nadzieje,że bez problemu dostane skierowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.s Dziewczyny czytajcie ulotki.... Tam naprawdę odpowiedź na 99,9% waszych pytań jest... ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Jeśli nie, to przypuszczam, że cytologię zrobi bez problemu. A jak na resztę nie da skierowania to złóż się z chłopakiem po 30 zł i idź zrobić prywatnie. 30zł to nie tak dużo, a zdrowie jest ważne.
![]() |
#5128 |
Przyczajenie
|
Kobitki, wiem, że to gdzieś już było, ale mam mało czasu i nie mogę szukać. Podrzucicie link z postem dot. interakcji Yazu z innymi lekami? Będę wdzięczna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5129 |
Przyczajenie
|
Hej. To mój pierwszy post na tym forum, jeżeli powtarzam pytanie to z góry przepraszam. Przeszłam z yasminelle na tabletki yaz, to moje pierwsze opakowanie. Dzisiaj jest moja 17 tabletka i dostałam okres, wczoraj myślałam, że to tylko plamienia ale dzisiaj jestem pewna, że nie. Z tego co wiem dopiero przy białych tabletkach powinno pokazac się miesiączka. Co się dzieje? To chyba nie jest normalne? Nie pominełam żadnej tabletki, czuję się dobrze, nie mam żadnych skutków ubocznych. Może przerwac przyjmowanie tych tabletek? Proszę o radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5130 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.