tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 171 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 21:06   #5101
konwalijka82
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
ile to kosztuje??
We Wrocku 46zł
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 21:09   #5102
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
We Wrocku 46zł
o to fajnie, za taką cenę mogłabym spróbować
Stary 2009-11-30, 21:46   #5103
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
o to fajnie, za taką cenę mogłabym spróbować
W zasadzie to mój drugi tydzień ringa więc nie mogę powiedzieć nic konkretnego, ale samopoczucie lepsze niż przy yazie no i w ogóle go nie czuje
Stary 2009-11-30, 22:30   #5104
malenka17
Zadomowienie

Zrezygnowałam, bo miałam wahania nastrojów nie do zniesienia,cera okropna,przytyłam ciut, miałam skoki temperatur,ogólnie fe!
Wróciłam do Mercillonu, jest już lepiej, chociaż organizm szaleje.
/ciach/

63-61-59-57-55-53-52-50

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2009-12-01 o 13:19 Powód: złamanie regulaminu
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 05:48   #5105
annszc
Przyczajenie

Cytat:
dlaczego zrezygnowałaś i po jakim czasie?? do jakich wracasz??
/ciach/

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2009-12-01 o 13:23 Powód: złamanie regulaminu
annszc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 08:11   #5106
goszakokosza
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Mam pewien problem. W zeszłym miesiącu zapomniałam tabletki w 3 tygodniu, no i jak ulotka każe połączyłam opakowania bez robienia przerwy. Niestety w tym miesiącu (znowu w 3 tygodniu) w niedziele zapomniałam wziąć tabletki o 17 i wzięłam ją w poniedziałek o 7 rano. Gapa ze mnie, bo powinnam od razu zrobić przerwę. Byłam dziś u ginekologa i powiedział mi żebym normalnie zrobiła przerwę, tylko zabezpieczała się dodatkowo przez tydzień. Dodam jeszcze, że na tym opakowaniu, które teraz przyjmuję to w ogóle nie współżyłam. Jak sądzicie? Ochrona będzie zachowana przy następnym opakowaniu? Czy przez cały miesiąc trzeba będzie się dodatkowo zabezpieczać?

Poza tym chciałam na razie zrobić przerwę z tabletkami, ale moja ginekolog powiedziała mi, że jeśli zrobię tą przerwę to jest o wiele większe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże nawet z gumkami i jeśli już chce robić tą przerwę to potrzebuję 2 miesięcy całkowitej wstrzemięźliwości. Co wy na to?
No to się rozpisałam Proszę was o pomoc.

Edytowane przez goszakokosza
Czas edycji: 2009-12-01 o 08:13
goszakokosza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 09:51   #5107
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goszakokosza Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mam pewien problem. W zeszłym miesiącu zapomniałam tabletki w 3 tygodniu, no i jak ulotka każe połączyłam opakowania bez robienia przerwy. Niestety w tym miesiącu (znowu w 3 tygodniu) w niedziele zapomniałam wziąć tabletki o 17 i wzięłam ją w poniedziałek o 7 rano. Gapa ze mnie, bo powinnam od razu zrobić przerwę. Byłam dziś u ginekologa i powiedział mi żebym normalnie zrobiła przerwę, tylko zabezpieczała się dodatkowo przez tydzień. Dodam jeszcze, że na tym opakowaniu, które teraz przyjmuję to w ogóle nie współżyłam. Jak sądzicie? Ochrona będzie zachowana przy następnym opakowaniu? Czy przez cały miesiąc trzeba będzie się dodatkowo zabezpieczać?

Poza tym chciałam na razie zrobić przerwę z tabletkami, ale moja ginekolog powiedziała mi, że jeśli zrobię tą przerwę to jest o wiele większe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże nawet z gumkami i jeśli już chce robić tą przerwę to potrzebuję 2 miesięcy całkowitej wstrzemięźliwości. Co wy na to?
No cóż byłaś u ginka a jego rady są bardziej profesjonalne niż nasze, w końcu studiowała medycynę więc wie co mówi. Łączenie kilku opakowań nie jest najlepszym pomysłem , sama ulotka o tym mówi, a zabezpieczenie przez tydzień ma dotyczyć twoich przyszłych stosunków. Robienie sobie przerwy po pierwsze może rzeczywiście sprawić że bedziesz super płodna a po drugie jeśli masz zamiar wrócić do tabsów to pomyśl jaką huśtawkę zapewnisz swojemu organizmowi. To są hormony i trzeba pomyśleć dwa razy zanim podejmnie się konkretną decyzję. Ja ufam temu co powiedziałą twoja ginka
Stary 2009-12-01, 13:25   #5108
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Na 1 opakowaniu były to smutne wieczory, na drugim było gorzej, smutne szare dni i tragiczne wieczory. Potrafiłam 3h płakać bo wszystko wydawało mi się takie bez sensu i tragiczne a ja w tym wszystkim beznadziejna. Powiedział, że te objawy są zbyt nasilone, żeby je podpiąć pod zwykłe skutki uboczne, że jak w moim wypadku dochodzi do (na razie sporadycznych myśli), że fajnie byłoby wpaść pod autobus czy inne głupoty to mam przestać brać (dziś akurat ostatnia różowa tabletka była), bo on się obawia, że skończyłoby się na depresji. Za miesiąc mam przyjść na kontrolę, zobaczymy czy się wszystko unormowało. Na razie z innymi tabletkami nie zamierzam testować.
widocznie nasze katowickie powietrze źle reaguje z Yazem
a tak na serio to ja po zmianie tabletek czuję ogromną różnicę w samopoczuciu (chociaż nie chcę zapeszac bo dopiero skończyłam 1 opakowanie), więc może poprostu warto się zastanowic nad jakimiś innymi tabletkami?
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 14:00   #5109
urojona
Raczkowanie

Buu... chyba dołączam do dziewczyn z okolic Katowic niezbyt szczęśliwych z Yaz Przez pierwsze opakowanie czułam się świetnie, jedyne co to plamiłam i na początku problemy z cerą, na początku drugiego też ok a teraz... szkoda gadać.

Dzisiaj łykam 12 tabletkę a mam za sobą 3 nieprzespane noce, boli mnie głowa, humor mam poniżej zera... dzisiaj tak o wyszłam sobie po 2 godzinach w szkole i to zapłakana, bo się okazało, że nie potrafię się skupić na niczym, nawet na tym co do tej pory lubiłam, słowa innych albo nie docierały do mnie wcale albo z parominutowym opóźnieniem, nawet drobne problemy sprawiają, że dla mnie to jakby się świat całkiem walił... czuję się jakbym była "oderwana" od siebie - no jakbym stała gdzieś obok i nie potrafiła nic zrobić

Czy to faktycznie może być od tabletek? Jeśli tak - jest szansa, że minie razem z opakowaniem? Czy powinnam zacząć się martwić (jeszcze bardziej ) i szukać innych powodów?
Stary 2009-12-01, 15:56   #5110
goszakokosza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
No cóż byłaś u ginka a jego rady są bardziej profesjonalne niż nasze, w końcu studiowała medycynę więc wie co mówi. Łączenie kilku opakowań nie jest najlepszym pomysłem , sama ulotka o tym mówi, a zabezpieczenie przez tydzień ma dotyczyć twoich przyszłych stosunków. Robienie sobie przerwy po pierwsze może rzeczywiście sprawić że bedziesz super płodna a po drugie jeśli masz zamiar wrócić do tabsów to pomyśl jaką huśtawkę zapewnisz swojemu organizmowi. To są hormony i trzeba pomyśleć dwa razy zanim podejmnie się konkretną decyzję. Ja ufam temu co powiedziałą twoja ginka
Problem jest taki, że ta ginekolog była młoda. Wcześniej jak byłam po receptę u ginekologa (u troszkę starszej kobietki) to właśnie kazała mi wziąć jeszcze dwa opakowania i zrobić 4 miesięczną przerwę ze względu na to, że tabletki biorę pierwszy raz. I nie wiem, co mam sądzić. Czyli mam zrobić normalną przerwę pomimo tego, że zapomniałam tej tabletki i zabezpieczać się tylko dodatkowo przez tydzień, a nie przez całe opakowanie? A tabletki poza tym chciałam odstawić z tego powodu, że przytyłam po nich ok.6 kg i strasznie nabrzmiały mi piersi.

Edytowane przez goszakokosza
Czas edycji: 2009-12-01 o 15:59
Stary 2009-12-01, 18:19   #5111
ewaski77
Przyczajenie

Dziewczyny! Czy któraś z Was brała preparat ze skrzypu polnego o nazwie "Belissa"? Czy te tabletki obniżają działanie anty? Pytałam się farmaceutki w aptece a ona powiedziala że nie, czytałam ulotkę obydwóch tabletek i też się nic nie dowiedziałam na ten temat. Myślę że nie nie obniżają, ale czy dobrze myślę...
ewaski77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 19:38   #5112
frozenstrawberries
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewaski77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Czy któraś z Was brała preparat ze skrzypu polnego o nazwie "Belissa"? Czy te tabletki obniżają działanie anty? Pytałam się farmaceutki w aptece a ona powiedziala że nie, czytałam ulotkę obydwóch tabletek i też się nic nie dowiedziałam na ten temat. Myślę że nie nie obniżają, ale czy dobrze myślę...
Jeżeli farmaceutka tak mówi, w ulotce nie ma mowy o tym żeby skrzyp obniżał działanie tabletek, to chyba jasne, że tak nie jest.
frozenstrawberries jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 19:39   #5113
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Problem jest taki, że ta ginekolog była młoda. Wcześniej jak byłam po receptę u ginekologa (u troszkę starszej kobietki) to właśnie kazała mi wziąć jeszcze dwa opakowania i zrobić 4 miesięczną przerwę ze względu na to, że tabletki biorę pierwszy raz. I nie wiem, co mam sądzić. Czyli mam zrobić normalną przerwę pomimo tego, że zapomniałam tej tabletki i zabezpieczać się tylko dodatkowo przez tydzień, a nie przez całe opakowanie? A tabletki poza tym chciałam odstawić z tego powodu, że przytyłam po nich ok.6 kg i strasznie nabrzmiały mi piersi.
Ja brałam tabletki ciągiem 7 miesięcy i przerzuciłam się na nuva ring od razu, bez robienia żadnych przerw. Jeśli obecne tabletki Ci nie odpowiadają Twoja ginekolog powinna zaproponować Ci inny typ tabletek. Za konkretne skutki uboczne odpowiadają konkretne hormony których najwyraźniej przyjmujesz zbyt wiele. Ginekolog młoda czy starsza taką wiedzę posiada. Nie słyszałam też żadnych nowinek typu odstawiać na jakiś czas a za miesiąc znowu brać, bo to straszna huśtawka dla organizmu. No chyba że w ogóle chcesz odstawić tabletki, to musisz mieć świadomość że pierwsze miesiące po odstawieniu trzeba wyjątkowo uważać z zabezpieczeniem.

Edytowane przez konwalijka82
Czas edycji: 2009-12-01 o 19:42
Stary 2009-12-02, 12:12   #5114
YASMINI
Raczkowanie

czesc dziewczyny!!!!
Mam pytanie odnośnie właśnie yazu.
zaglądam tu często a teraz sama mam problem.

jestem już przy 5 opakowaniu Yaz-u.
okres trwa mi już 6 dni, teraz sa to plamienia, ale strasznie się przeciaga. Jest ogolnie skąpy ale ciągnie się.

nie wiem czym jest to spowodowane wiem ze to moze błahy problem.. ale jednak zburzyl moje plany, dotyczace odwiedzin u chlopaka, bo nadal mam okres a spotkanie planowaliśmy dość długo

czy zdażały Wam sie przy yazie krwawienia skąpe ale długie???

hemorigen nie pomógł..
YASMINI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 18:17   #5115
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez YASMINI Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!!!!
Mam pytanie odnośnie właśnie yazu.
zaglądam tu często a teraz sama mam problem.

jestem już przy 5 opakowaniu Yaz-u.
okres trwa mi już 6 dni, teraz sa to plamienia, ale strasznie się przeciaga. Jest ogolnie skąpy ale ciągnie się.

nie wiem czym jest to spowodowane wiem ze to moze błahy problem.. ale jednak zburzyl moje plany, dotyczace odwiedzin u chlopaka, bo nadal mam okres a spotkanie planowaliśmy dość długo

czy zdażały Wam sie przy yazie krwawienia skąpe ale długie???

hemorigen nie pomógł..
Ja mam zazwyczaj tak, ze pierwsze 2 - 3 dni są obfite, a potem ciągnie się z następne 3 takie właśnie plamienie..
Chociaż, teraz jestem na 7 opakowaniu, i miesiączka pojawiła się prawie 2 dni szybciej niż zazwyczaj, ale to akurat zgoniłabym na ogromne ilości leków, które "udało" mi się przyjąć przez ostatni czas.
Stary 2009-12-02, 21:22   #5116
YASMINI
Raczkowanie

a czy jest taka mozliwosc zeby wziasc drugatabletke w tym samym dniu, i jest szansa ze sie zmniejszy krwawienie?
ja mam juz plamienie tylko..
czy to cos daje?
YASMINI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 07:10   #5117
8Alice
Raczkowanie

Hm, a czy to nie jest tak, że starsze ginekolożki proponują robić przerwę, a te młodsze uważają, że to nie jest wskazane?

A wracając do śląska, ja już jestem przy 9 opakowaniu i wszystko byłoby ok (cera, okres, humory), gdyby chyba moje niskie libido. Już nawet samozadowalać mi się nie chce, a kiedyś to się obejść nie mogłam : S

jestem oazą spokoju
8Alice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 08:59   #5118
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8Alice Pokaż wiadomość
Hm, a czy to nie jest tak, że starsze ginekolożki proponują robić przerwę, a te młodsze uważają, że to nie jest wskazane?

A wracając do śląska, ja już jestem przy 9 opakowaniu i wszystko byłoby ok (cera, okres, humory), gdyby chyba moje niskie libido. Już nawet samozadowalać mi się nie chce, a kiedyś to się obejść nie mogłam : S
Ginekologiem nie jestem ale przerwa po 4 miesiącach brania nie jest raczej wskazana. Organizm ma 3 miesiące żeby przyzwyczaić się do tabletek a my od razu fundujemy mu bal bo odstawiamy na chwilę a potem znowu każemy mu się do tabsów przyzwyczajać. W takiej konkretnej sytuacji uważam odstawianie za zły pomysł.
Stary 2009-12-03, 09:55   #5119
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:

A powiedz jeszcze ile bierzesz te tabletki, jak dlugo?
Bo przerwe w stosowaniu to moze robic sobie kobieta ktora kilka lat przyjmuje hormony, a nie po kilku miesiacach.
I z tym zabezpieczaniem sie to przez tydzien powinnas, nie przez cale opakowanie, a jak sie gumki uzywa jak sie powinno to tez w ciaze sie nie zajdzie- wiec nie rozumiem stwierdzenia Twojej Pani Doktor.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez YASMINI Pokaż wiadomość
a czy jest taka mozliwosc zeby wziasc drugatabletke w tym samym dniu, i jest szansa ze sie zmniejszy krwawienie?
ja mam juz plamienie tylko..
czy to cos daje?
Chcesz wziac dwie tabletki rozowe jednego dnia?? Masz 5 lat czy co??
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:34   #5120
goszakokosza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
A powiedz jeszcze ile bierzesz te tabletki, jak dlugo?
Bo przerwe w stosowaniu to moze robic sobie kobieta ktora kilka lat przyjmuje hormony, a nie po kilku miesiacach.
I z tym zabezpieczaniem sie to przez tydzien powinnas, nie przez cale opakowanie, a jak sie gumki uzywa jak sie powinno to tez w ciaze sie nie zajdzie- wiec nie rozumiem stwierdzenia Twojej Pani Doktor.
Właśnie tego jej stwierdzenia też nie zrozumiałam. Tabletki biorę 10 msc. Ale skoro wszyscy mówią, że nie trzeba robić tej przerwy to chyba po prostu zmienię tabletki na inne. Dziękuję za odp

Stary 2009-12-03, 16:49   #5121
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
Yaz bierze się pierwszego dnia, gdy wystąpi krwawienie (jak w wypadku innych tabletek), a ginekolog zaleciła tak Tobie, ponieważ wtedy masz najwyższą ochronę przed niechcianą ciążą. Przynajmniej ja w ten sposób rozumuję A delikatne krwawienia są jak najbardziej normalne przez pierwsze opakowanie.
Ahaa... Jak zmieniałam z Yasminelle na Yasmin to pierwsze opakowanie Yasmin zaczęłam normalnie po 7 dniach przerwy - a może to dlatego, że Yasmin miały większą dawkę hormonów niż Yasminelle a Yaz mają mniejszą niż Yasmin

W sumie biorę tabletki już rok, myślałam o przerwie ale ze względu na tabletki od dermatologa - na to, że w żadnym wypadku nie mogę zajść w ciąży w czasie ich brania, tabletki anty wydają się najlepszą ochroną...
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 17:56   #5122
karolajnka
Przyczajenie

GG do karolajnka

Słuchajcie dziewczyny może ktoś z was zna się lepiej i jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie Mianowicie ok 2-3 tygodni temu( nie pamietam dokladnie( , byla to koncówka poprzedniego opakowania tabletek) mialam biegunkę kilka godzin po zażyciu tabletki. W ogole o tym zapomnialam na śmierć, nie wzięłam drugiej tabletki zapasowej. Niestety przypomnialo mi się o tym dopiero teraz! przy okazji przeczytania podobnego postu. W tamtym opakowaniu pominęłam 4 tabletki placebo i rozpoczęłam nowe opakowanie. Czy ochrona jest zmniejszona? Czy tabletki od nowego opakowania działają poprawnie skoro jakgdyby jedna nie zostala wchłonięta(ta po biegunce)?
Z góry dziękuje za odpowiedź
karolajnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 10:55   #5123
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Postanowiłam zmienić ginekologa (z babki na faceta). Poprzednia Pani doktor nie dawała mi skierowań na żadne badania i już miałam dosyć proszenia i wymuszania.

W związku z tym mam do Was pytanie. Biorę antykoncepcję już 3 lata. Jakie badania powinnam zrobić (oprócz cytologii)?
Z góry dzięki za odpowiedź
DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 11:25   #5124
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Postanowiłam zmienić ginekologa (z babki na faceta). Poprzednia Pani doktor nie dawała mi skierowań na żadne badania i już miałam dosyć proszenia i wymuszania.

W związku z tym mam do Was pytanie. Biorę antykoncepcję już 3 lata. Jakie badania powinnam zrobić (oprócz cytologii)?
Z góry dzięki za odpowiedź

Powinnaś.. 3 lata brania bez badań?? Takie badania się powinno robić co pół roku. Już podaję Ci listę:

-próby wątrobowe ASPAT ALAT
-krzepliwość krwi-czas protrombinowy, fibrynogen, APTT
-cholesterol
-trójglicerydy
-bilirubina całkowita

Jeśli dawno nie robiłaś przydałaby się też podstawa: morfologia i mocz.

No i cytologia oczywiście.

Bez cytologi w laboratorium dr frydy, za zestaw z morfologią i moczem, zapłaciłam 55 czy 60 zł. Nie pamiętam dokładnie.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 11:52   #5125
limonka1988
Raczkowanie

Dziewczyny mam problem, wczoraj w samochodzie spadła mi tabletka, którą właśnie miałam wziąć i nie umiałam jej znaleźć, do tej pory mi się to nie udało, nie wiem co się z nią stało wzięłam kolejną (tą na dziś) i w związku z tym będzie mi brakować jednej. Czy mogę wziąć 23 czy będę musiała napocząć nowe opakowanie żeby ochrona przed ciążą była zachowana? Jeśli wezmę tylko 23 to czy mam zrobić 4 czy 5 dniową przerwę?
limonka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:24   #5126
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Zagubiona ogromne dzięki. Wiem, że 3 lata bez badań to masakra ;/ ehh mam nadzieje,że bez problemu dostane skierowanie.
DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:54   #5127
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem, wczoraj w samochodzie spadła mi tabletka, którą właśnie miałam wziąć i nie umiałam jej znaleźć, do tej pory mi się to nie udało, nie wiem co się z nią stało wzięłam kolejną (tą na dziś) i w związku z tym będzie mi brakować jednej. Czy mogę wziąć 23 czy będę musiała napocząć nowe opakowanie żeby ochrona przed ciążą była zachowana? Jeśli wezmę tylko 23 to czy mam zrobić 4 czy 5 dniową przerwę?
Bierzesz 23 tabletki i robisz 4 dni przerwy (jeśli zrobiłabyś 5 to przez tydzień musiałabyś się dodatkowo zabezpieczać). Antykoncepcja jest zachowana.

P.s Dziewczyny czytajcie ulotki.... Tam naprawdę odpowiedź na 99,9% waszych pytań jest...

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Zagubiona ogromne dzięki. Wiem, że 3 lata bez badań to masakra ;/ ehh mam nadzieje,że bez problemu dostane skierowanie.

Jeśli nie, to przypuszczam, że cytologię zrobi bez problemu. A jak na resztę nie da skierowania to złóż się z chłopakiem po 30 zł i idź zrobić prywatnie. 30zł to nie tak dużo, a zdrowie jest ważne.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 17:09   #5128
bunka
Przyczajenie

Kobitki, wiem, że to gdzieś już było, ale mam mało czasu i nie mogę szukać. Podrzucicie link z postem dot. interakcji Yazu z innymi lekami? Będę wdzięczna.
bunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 12:37   #5129
noisy0girl
Przyczajenie

Hej. To mój pierwszy post na tym forum, jeżeli powtarzam pytanie to z góry przepraszam. Przeszłam z yasminelle na tabletki yaz, to moje pierwsze opakowanie. Dzisiaj jest moja 17 tabletka i dostałam okres, wczoraj myślałam, że to tylko plamienia ale dzisiaj jestem pewna, że nie. Z tego co wiem dopiero przy białych tabletkach powinno pokazac się miesiączka. Co się dzieje? To chyba nie jest normalne? Nie pominełam żadnej tabletki, czuję się dobrze, nie mam żadnych skutków ubocznych. Może przerwac przyjmowanie tych tabletek? Proszę o radę.
noisy0girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 14:51   #5130
dark_angel92
Przyczajenie

GG do dark_angel92

Cytat:
Napisane przez bunka Pokaż wiadomość
Kobitki, wiem, że to gdzieś już było, ale mam mało czasu i nie mogę szukać. Podrzucicie link z postem dot. interakcji Yazu z innymi lekami? Będę wdzięczna.
http://www.sendspace.pl/file/e64c5a54d7eacb0e92f3334
dark_angel92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości