|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Dziewczyny, nie wiem, czy w całej Polsce, ale u mnie w Tesco są duże promocje na bieliznę teraz. Ja niestety nie znalazłam nic dla siebie, trochę już ludzie poprzebierali w tych wzorach, które mi się podobały - w każdym razie widziałam różne rozmiary, nie tylko tradycyjne ABC i z tych, co zostały, to było 65 albo 60 najmniej w biuście, także myślę, że można znaleźć coś odpowiednio dla naszych piersi. Staniki są przecenione nawet na 11zł z 50zł
![]() Edytowane przez duhovka Czas edycji: 2010-01-05 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Wtajemniczenie
|
info dla Wrocławianek:
dzisiaj przypadkiem zajrzalam do CH Gaj (nie mylić z Ferio Gaj po drugiej stronie ulicy) i znalazlam tam stoisko z niezla rozmiarówką. nie doskonałą, bo z 65 byly miski tylko do H i to tylko 3 sztuki, z 70 (niektore bardzo scisliwe) byl duzy wybór - głównie firmy GAIA, ale wydaje mi sie ze widzialam tez miękkie Gorsenie. stoisko ma numer 70 o ile dobrze pamietam. 2gim miejscem, ktorego nie ma w dobrych sklepach w pierwszym wątku jest stoisko w Feniksie na bodajże 3cim piętrze. Są tam 3 stoiska z bielizną, chodzi o to pierwsze od wejscia. Dobry wybór (Kris, Konrad, Gorsenia i inne) maja 65 i nawet czasem 60tki w obwodzie. Kupilam tam Gorsenie (model 475 za 70 zł - oczywiscie przepłaciłam, ale tak to jest na początku). Pani sprzedająca jest bardzo miła i wie co robi, choc brafitterka jej nie mozna nazwac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Raczkowanie
|
A ja jestem rozżalona...
![]() ![]() ![]()
#3364 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez msk3 Czas edycji: 2009-12-18 o 20:56 Powód: nie doczytałam tekstu simeri |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, może mi pomożecie bo ja już całkiem zgłupiałam. Chciałam sobie sprawić prezent pod choinkę i kupic jakiś ładny stanik i co? Odkryłam, dzięki Waszemu wątkowi zresztą, że noszę niedopasowany rozmiar
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Winter is coming
|
60-tki będą za ciasne, spróbuj brytyjskiego 30F/FF, polskie to będą okolice 65 G/H (polska rozmiarówka jest nieprzewidywalna). Na początek zapoznaj się z tym:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html Najlepszy do ustalenia rozmiaru jest stanik miękki na fiszbinach. Jesli nie ma w twoich okolicach dobrego sklepu stacjonarnego(spis w pierwszej wiadomości tego wątku), to kup coś przez internet, najlepiej w sklepie, żebyś miała możliwość odesłania. Teraz zaczynają sie przeceny jesienno-zimowej kolekcji, więc ceny trochę spadły. Przed zakupem przez neta poczytaj informacje o wybranym przez ciebie modelu i możesz przejrzeć zdjęcia na portalu balkonetka.pl Dobrze też by było, gdybyś zmierzyła się w zwisie. Ja przy twoich wymiarach 69 pod biustem ciasno/72 luźno, 91-92 w2 biuście noszę brytyjskie 30FF/G w zależności od modelu, więc też może się okazać, że potrzebujesz większej lub mniejszej miski niż pokazuje tabelka. Tabele rozmiarowe są tylko punktem wyjścia, rozmiar trzeba ustalić metodą prób i błędów ![]() EdiT:doczytałam, że jesteś z Wrocławia, więc możesz spokojnie iść do stacjonarnego ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2009-12-19 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak ok.85cm pod biustem, ale ten 85FF jest jednak za luźny.. Może po prostu zamówię 2 rozmiary, 80G i 85FF, skoro mówisz że w nowych miski są głębsze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Prosze Was o porade odnośnie mojego biustu, ponieważ mam już dość wywalania kasy w błoto i wielkiego dyskomfortu odnośnie noszenia stanika. Bielizne do tej pory kupowałam najczęściej w Intimissimi lub H&M. Mój sklepowy rozmiar to niby 70 C. Zawsze jak kupuje stanik wszystko jest ok, pamiętam że biust trzyma obwód a nie ramiączka, niby w sklepie wszystko jest ok, miseczka ładnie leży na biuście ![]() ![]() biust-88 pod biustem-70 |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co Ci się marszczy w tym Harmony pod miseczką? podsuń fiszbinę pod pierś i ułóż piersi w miseczce. najlepiej jakbyś wkleiła fotki. Cytat:
![]() załóż jeszcze raz zgodnie z instrukcją Jak założyć stanik? najlepiej w pochyleniu, przesuń fiszbiną za pierś i ułóż piersi w miseczkach. napisz jeszcze jaki wzięłaś rozmiar i na jakie wymiary. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Twój tabelkowy rozmiar to brytyjskie 30E (65E) i polskie 65F, które miseczkowo odpowiada 70D/E, ale 70tka ma za luźny obwód żeby odpowiednio podtrzymywać biust (oprócz Effuniaków ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-12-19 o 14:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() możesz tez popytać o obwody 65 z odpowiednio większą miską (okolice polskiego F pewnie, niestety, nasze firmy są mało przewidywalne jeśli chodzi o rozmiarówkę, trzeba mierzyć sąsiednie rozmiary) no i nie mogę nie polecić effuniaka - najpewniej rozmiar 70D, ale pewności nie ma http://www.ewa-michalak.pl/ to chyba najlepiej skonstruowane staniki obecnie (o tym fasonie) możesz też zajrzeć do stacjonarnych sklepów z brytyjczykami, mapę sklepów znajdziesz w pierwszym poście. z brytyjczyków może być dobre 30DD lub E
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Wtajemniczenie
|
nelyen, radzisz dziewczynie 70tke na 70 pod
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Wtajemniczenie
|
W poniedziałek przejde sie do sklepów polecanych na forum, przy ostatnim zakupie przymierzałam rozmiar D ale na mnie był dużo za duży. A co sądzicie o stanikach firmy Milena? Widze że też mają sporą rozmiarowke.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś pewna, że dobrze go zakładałaś? przeczytaj instrukcję Jak założyć stanik? piersi trzeba ułożyć w staniku, a nie tylko nałożyć go na piersi. czym się objawiała ta za dużość? może nadal był za mały? ( i źle założony) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() celuj w angielski rozmiar 65E/30E. Oczywiście jest to tylko rozmiar wyjściowy, może się okazać, że dobre będzie 65DD albo 65F. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() jednakze nie mowie, ze wszystkie dziewczyny wychodza zle odziane z tego sklepu i daleka jestem od jego wymazywania ze stanikowej mapy Polski - uwazam tylko, ze nalezy uczulac kolezanki tam idace, aby uwazaly na ten aspekt ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zadomowienie
|
nic nie radzę - polecam SPRÓBOWAĆ, bo coraz więcej polskich firm szyje na prawdę ścisło (czasem aż przesadnie) a przejście się do bieliźniaka i SPRÓBOWANIE nic nie kosztuje.
polecać, polecam effuniaka ![]() tak czy siak - przed zakupem skonsultuj się z wizażankami lub lobby ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
BAN stały
|
Nie wiem czy udało mi się zmniejszyć zdjęcia,nie mam już mojego ukochanego programu i skorzystałam z innego.Ten różowy to Ophelia,czerwony rio(na zdjęciu bez podciągnięcia ramiączek,teraz już leży wg. mnie idealnie),biały to Harmony.Oceńcie i doradźcie.Teraz szukam na wyjątkowe okazje usztywnianego.Choruję na Effuniaka 70 F(ale nigdzie nie ma) w koty,krowy,kropki,beżowy, koralowy...Chciałabym coś,co zrobi mi kreseczkę i wypchnie do przodu(do dekoltów).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
BAN stały
|
Zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Wtajemniczenie
|
dałaś takie malutkie zdjęcia? bo nie idzie ich powiększyć, mało na nich widać i ciężko ocenić.
czy w Rio masz podsunięte fiszbiny pod samą pierś? bo wygląda na za nisko założony i dlatego z boku jest wolne miejsce między fiszbiną a piersią, albo jest to wina za ciasnego obwodu, który ciągnie fiszbinę. Harmony ma za szerokie fiszbiny albo też jest za nisko założony, szkoda bo ładnie kształtuje piersi w kuleczki. ma też chyba za szeroki mostek, bo widać, że masz piersi bardzo blisko siebie. jeśli chcesz możesz się pobawić w zwężenie go, będzie lepiej leżeć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Chciałabym dołączyć do tego wątku. Przyznaję się, że chodzę w złych stanikach. Ciężko mi dobrać dobry stanik, a nie mam jakiegoś dużego biustu. Do tej pory myślałam, że mam 80d (chociaż po moim biuście tego nie widać), ale często z braku rozmiarów kupowałam 80c tyle, że teraz z 80c nie tyle wypada mi bius, ale wypadają mi sutki...
Czy mogłybyście doradzić dobry sklep w Warszawie, gdzie sprzedawczynie mnie nie wyśmieją jak powiem, że chcę rozmiar 70i. Kiedyś poprosiłam o 75 czy 80c czy d nie pamiętam, na co ekspedientka mnie obięła wzrokiem i powiedziała, że na mnie dobre będzie 75b. Chcę mieć dobre staniki, ale nie chcę, żeby mnie wyśmiewano w sklepie. Jestem wysoka (176cm) i w miarę szczupła. Może dlatego nie widać, że nie mam biustu w rozmiarze b... Dodam tylko, że mój bius jest nieco spłaszczony u góry (to przez spanie na brzuchu) i rozchodzi się na boki, czasem nie wygodnie położyć się na bkoku, bo część biustu dostaje się pod pachę. Na tej stronie http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...ow=77&bust=101 wyszło, że mam 70i (76/101cm). |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Wtajemniczenie
|
katarakta -chyba wszystkie znamy dobieranie rozmiaru 'na oko', zamiast na biust, przez wszystkowiedzące ekspedientki.
wdowa po leninie juz wszystko ladnie wypisala. masz ladne wymiary, w dobrze dobranym staniku poczujesz ze masz biust ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zadomowienie
|
katarakta - ja jeszcze dodam, że na Twoje wymiary najprawdopodobniej będzie pasowało angielskie 70G/32G - więc jeśli wybierzesz się do któregoś z tych sklepów polecanych to o taki rozmiar pytaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.