Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-18, 17:53   #3361
duhovka
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Dziewczyny, nie wiem, czy w całej Polsce, ale u mnie w Tesco są duże promocje na bieliznę teraz. Ja niestety nie znalazłam nic dla siebie, trochę już ludzie poprzebierali w tych wzorach, które mi się podobały - w każdym razie widziałam różne rozmiary, nie tylko tradycyjne ABC i z tych, co zostały, to było 65 albo 60 najmniej w biuście, także myślę, że można znaleźć coś odpowiednio dla naszych piersi. Staniki są przecenione nawet na 11zł z 50zł .

Edytowane przez duhovka
Czas edycji: 2010-01-05 o 14:26
duhovka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 19:46   #3362
anka.d
Wtajemniczenie

info dla Wrocławianek:
dzisiaj przypadkiem zajrzalam do CH Gaj (nie mylić z Ferio Gaj po drugiej stronie ulicy) i znalazlam tam stoisko z niezla rozmiarówką.
nie doskonałą, bo z 65 byly miski tylko do H i to tylko 3 sztuki, z 70 (niektore bardzo scisliwe) byl duzy wybór - głównie firmy GAIA, ale wydaje mi sie ze widzialam tez miękkie Gorsenie.
stoisko ma numer 70 o ile dobrze pamietam.

2gim miejscem, ktorego nie ma w dobrych sklepach w pierwszym wątku jest stoisko w Feniksie na bodajże 3cim piętrze. Są tam 3 stoiska z bielizną, chodzi o to pierwsze od wejscia. Dobry wybór (Kris, Konrad, Gorsenia i inne) maja 65 i nawet czasem 60tki w obwodzie. Kupilam tam Gorsenie (model 475 za 70 zł - oczywiscie przepłaciłam, ale tak to jest na początku). Pani sprzedająca jest bardzo miła i wie co robi, choc brafitterka jej nie mozna nazwac
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 20:41   #3363
spadajaca_gwiazda
Raczkowanie

A ja jestem rozżalona... Właśnie przyszedł mój czerwony Princess z Curvy Kate i nie pasuje kompletnie. Miski za głębokie, za to fiszbiny nie okalają całej piersi, wbijają się w nią. Pomierzyłam się dobrze, obliczyłam swój rozmiar i naczytałam się tu Waszych rad i miałam nadzieję, że uda się przynajmniej mniej więcej trafić z rozmiarem a tu porażka. Widocznie biust mam nieforemny. A to miał być prezent dla mnie od mamy na święta...

Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie byś to położył?
spadajaca_gwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 20:54   #3364
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Rio 60tka jest ci dobre na 69 pod? Rio to znany ściśliwiec, miałam ci pisać, że się nie dopniesz chyba coś za mało ścisło się mierzysz. zmierz się jeszcze raz pod biustem na maksymalnym wydechu i bardzo ciasno.
jakoś nie rozumiem z tym Harmony, jak może bułkować po podsunięciu wyżej a bez podsuwania nie bułkuje?
najlepiej wstaw tutaj zdjęcia albo na balkonetce, przecież jesteś tu anonimowa, nikomu nie chodzi o oglądanie twoich cycków tylko o doradzenie rozmiaru. jakby co potem możesz usunąć.

Effuniak ma swój kalkulator
http://www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html
u niej na 96 w biuście jest 70F, te ze starej kolekcji powinny być dobre, a z nowej są dużomiseczkowe, więc może lepsze by było 70E. a z 65tek to będzie coś koło 65FF/G

Effuniaki ze starej kolekcji można też kupić na dopasowana.pl
Mierzyłam ciasno pod i jest 69.Aż mi się fałdka skóry nad centymetr wbijała.Rio kupiłam używany 28F 60FF i jest na prawdę dobry.Mogę się ruszać cały dzień i nic się nie zmienia.Jeśli chodzi o Harmony,to jak nałożę i wygarnę,to pod miseczką się marszczy i nie ma tam ciałka,a jak podciągnę do góry to biust i tak do końca nie leży na fiszbinie a górą bułkuje i tnie koronka pierś.Nie wiem czy dobrze to ujęłam.Co do effuniaka-to szukam i znaleźć nie mogę.Na Allegro albo za duże albo za małe i to może w sumie 5 sztukChyba poczekam na nowy a chciałabym na sylwestra mieć ładny zbliżony do siebie biust(kreseczka).Z ich kalkulatora wychodzi mi 70F.

Edytowane przez msk3
Czas edycji: 2009-12-18 o 20:56 Powód: nie doczytałam tekstu simeri
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 23:51   #3365
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spadajaca_gwiazda Pokaż wiadomość
A ja jestem rozżalona... Właśnie przyszedł mój czerwony Princess z Curvy Kate i nie pasuje kompletnie. Miski za głębokie, za to fiszbiny nie okalają całej piersi, wbijają się w nią. Pomierzyłam się dobrze, obliczyłam swój rozmiar i naczytałam się tu Waszych rad i miałam nadzieję, że uda się przynajmniej mniej więcej trafić z rozmiarem a tu porażka. Widocznie biust mam nieforemny. A to miał być prezent dla mnie od mamy na święta...
zanim odeślesz zmierz jeszcze raz - pochyl się i zgarnij łapką całe ciałko z pod pach i z plecków delikatnie do misek, ułóż fiszbiny pod piersiami i oceń, czy na pewno jest taki zły

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 09:02   #3366
maymay6
Rozeznanie

Dziewczyny, może mi pomożecie bo ja już całkiem zgłupiałam. Chciałam sobie sprawić prezent pod choinkę i kupic jakiś ładny stanik i co? Odkryłam, dzięki Waszemu wątkowi zresztą, że noszę niedopasowany rozmiar Jak widać człowiek uczy się całe życie. No i teraz próbuję ustalić w jaki rozmiar mniej więcej powinnam celować. Z kalkulatorów wychodzi 60J, ale czy 60 to nie za mało? Przecież ja się w tym uduszę jak nic . Obecnie noszę 70D i co do obwodu to nie jest źle. Nic nie ściska, stanik nie podchodzi na plecach. Tylko miseczka zdecydowanie za mała. I teraz już zgłupiałam całkiem i nie wiem. Dodam ze moje wymiary to 69 na wydechu (ściśle mierzone pod biustem), 72 luźno pod biustem a 92 w biuście. Oczywiście czas i grawitacja już zrobiły swoje i biuścik jędrny już niestety nie jest co przy wzroście, niewiele ponad 150 nie wygląda dobrze. Dlatego chciałabym znaleźć coś dopasowanego w czym wyglądałby naprawdę ładnie.
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 09:28   #3367
velika
Winter is coming

60-tki będą za ciasne, spróbuj brytyjskiego 30F/FF, polskie to będą okolice 65 G/H (polska rozmiarówka jest nieprzewidywalna). Na początek zapoznaj się z tym:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
Najlepszy do ustalenia rozmiaru jest stanik miękki na fiszbinach. Jesli nie ma w twoich okolicach dobrego sklepu stacjonarnego(spis w pierwszej wiadomości tego wątku), to kup coś przez internet, najlepiej w sklepie, żebyś miała możliwość odesłania. Teraz zaczynają sie przeceny jesienno-zimowej kolekcji, więc ceny trochę spadły. Przed zakupem przez neta poczytaj informacje o wybranym przez ciebie modelu i możesz przejrzeć zdjęcia na portalu balkonetka.pl
Dobrze też by było, gdybyś zmierzyła się w zwisie. Ja przy twoich wymiarach 69 pod biustem ciasno/72 luźno, 91-92 w2 biuście noszę brytyjskie 30FF/G w zależności od modelu, więc też może się okazać, że potrzebujesz większej lub mniejszej miski niż pokazuje tabelka. Tabele rozmiarowe są tylko punktem wyjścia, rozmiar trzeba ustalić metodą prób i błędów
EdiT:doczytałam, że jesteś z Wrocławia, więc możesz spokojnie iść do stacjonarnego

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2009-12-19 o 09:30
velika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-19, 10:02   #3368
maymay6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
60-tki będą za ciasne, spróbuj brytyjskiego 30F/FF, polskie to będą okolice 65 G/H (polska rozmiarówka jest nieprzewidywalna). Na początek zapoznaj się z tym:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
Najlepszy do ustalenia rozmiaru jest stanik miękki na fiszbinach. Jesli nie ma w twoich okolicach dobrego sklepu stacjonarnego(spis w pierwszej wiadomości tego wątku), to kup coś przez internet, najlepiej w sklepie, żebyś miała możliwość odesłania. Teraz zaczynają sie przeceny jesienno-zimowej kolekcji, więc ceny trochę spadły. Przed zakupem przez neta poczytaj informacje o wybranym przez ciebie modelu i możesz przejrzeć zdjęcia na portalu balkonetka.pl
Dobrze też by było, gdybyś zmierzyła się w zwisie. Ja przy twoich wymiarach 69 pod biustem ciasno/72 luźno, 91-92 w2 biuście noszę brytyjskie 30FF/G w zależności od modelu, więc też może się okazać, że potrzebujesz większej lub mniejszej miski niż pokazuje tabelka. Tabele rozmiarowe są tylko punktem wyjścia, rozmiar trzeba ustalić metodą prób i błędów
EdiT:doczytałam, że jesteś z Wrocławia, więc możesz spokojnie iść do stacjonarnego
Dziękuję za rady . Właśnie znalazłam adresy sklepów w pierwszym wątku i w przyszłym tygodniu pędzę mierzyć . Mam nadzieję, że znajdę coś idealnego na mnie. A jak już znajdę i sprawdzę co i jak leży to wtedy pewnie poszukam czegoś na necie. Przynajmniej nie będę odsyłać po 10 razy ;-)
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 11:31   #3369
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
masz effuniaka z nowej kolekcji czy starej? bo te nowe mają głębsze miseczki, więc może lepiej wziąć miseczkę mniej. a obwody są nieprzewidywalne raz ciasne raz luźne.
Ze starej.
Ja mam tak ok.85cm pod biustem, ale ten 85FF jest jednak za luźny.. Może po prostu zamówię 2 rozmiary, 80G i 85FF, skoro mówisz że w nowych miski są głębsze?
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 14:16   #3370
anetak
Wtajemniczenie

Witam

Prosze Was o porade odnośnie mojego biustu, ponieważ mam już dość wywalania kasy w błoto i wielkiego dyskomfortu odnośnie noszenia stanika. Bielizne do tej pory kupowałam najczęściej w Intimissimi lub H&M. Mój sklepowy rozmiar to niby 70 C. Zawsze jak kupuje stanik wszystko jest ok, pamiętam że biust trzyma obwód a nie ramiączka, niby w sklepie wszystko jest ok, miseczka ładnie leży na biuście problem mam jeden odnośnie tego że przy pochylaniu czuje jak mój biust po prostu wypada ze stanika, a jak stoje wyprostowana to mam wrażenie że mam nawet wiecej miejsca w miseczce niż potrzeba. Już sama nie wiem gdzie popełniam błąd przy kupnie stanika.

biust-88
pod biustem-70
anetak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 14:49   #3371
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Mierzyłam ciasno pod i jest 69.Aż mi się fałdka skóry nad centymetr wbijała.Rio kupiłam używany 28F 60FF i jest na prawdę dobry.Mogę się ruszać cały dzień i nic się nie zmienia.Jeśli chodzi o Harmony,to jak nałożę i wygarnę,to pod miseczką się marszczy i nie ma tam ciałka,a jak podciągnę do góry to biust i tak do końca nie leży na fiszbinie a górą bułkuje i tnie koronka pierś.Nie wiem czy dobrze to ujęłam.Co do effuniaka-to szukam i znaleźć nie mogę.Na Allegro albo za duże albo za małe i to może w sumie 5 sztukChyba poczekam na nowy a chciałabym na sylwestra mieć ładny zbliżony do siebie biust(kreseczka).Z ich kalkulatora wychodzi mi 70F.
stanik nie ma się ruszać, ale tez nie ma cisnąć i nie może przeszkadzać w oddychaniu czy ziewaniu, jeśli to Rio Cię nie ciśnie to ok.
co Ci się marszczy w tym Harmony pod miseczką? podsuń fiszbinę pod pierś i ułóż piersi w miseczce. najlepiej jakbyś wkleiła fotki.

Cytat:
Napisane przez spadajaca_gwiazda Pokaż wiadomość
na pewno nie masz nieforemnego biustu coś mi się wydaję, że go niedokładnie założyłaś, bo to jest mało prawdopodobne żeby fiszbiny wbijały się w biust przy za głębokiej miseczce, a CK jest raczej szerokofiszbinowa.
załóż jeszcze raz zgodnie z instrukcją Jak założyć stanik? najlepiej w pochyleniu, przesuń fiszbiną za pierś i ułóż piersi w miseczkach.
napisz jeszcze jaki wzięłaś rozmiar i na jakie wymiary.

Cytat:
Napisane przez maymay6 Pokaż wiadomość
Dziękuję za rady . Właśnie znalazłam adresy sklepów w pierwszym wątku i w przyszłym tygodniu pędzę mierzyć . Mam nadzieję, że znajdę coś idealnego na mnie. A jak już znajdę i sprawdzę co i jak leży to wtedy pewnie poszukam czegoś na necie. Przynajmniej nie będę odsyłać po 10 razy ;-)
uważaj na sklep Milla, bo panie tam mają tendencję do wciskania za ciasnych obwodów i za dużych miseczek, nie daj sobie wcisnąć 60tki!

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
Ze starej.
Ja mam tak ok.85cm pod biustem, ale ten 85FF jest jednak za luźny.. Może po prostu zamówię 2 rozmiary, 80G i 85FF, skoro mówisz że w nowych miski są głębsze?
najlepiej popatrz jeszcze na balkonetkę, jakie rozmiary dziewczyny brały przy podobnych wymiarach.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez anetak Pokaż wiadomość
Witam

Prosze Was o porade odnośnie mojego biustu, ponieważ mam już dość wywalania kasy w błoto i wielkiego dyskomfortu odnośnie noszenia stanika. Bielizne do tej pory kupowałam najczęściej w Intimissimi lub H&M. Mój sklepowy rozmiar to niby 70 C. Zawsze jak kupuje stanik wszystko jest ok, pamiętam że biust trzyma obwód a nie ramiączka, niby w sklepie wszystko jest ok, miseczka ładnie leży na biuście problem mam jeden odnośnie tego że przy pochylaniu czuje jak mój biust po prostu wypada ze stanika, a jak stoje wyprostowana to mam wrażenie że mam nawet wiecej miejsca w miseczce niż potrzeba. Już sama nie wiem gdzie popełniam błąd przy kupnie stanika.

biust-88
pod biustem-70
jeśli piersi ci wypadają z miseczki tzn, że nosisz za małą miseczkę. i jeśli stanik odstaje to też znaczy, że masz za małą miseczkę, bo nie obejmuje ona piersi tylko jak sama piszesz leży na niej.

Twój tabelkowy rozmiar to brytyjskie 30E (65E) i polskie 65F, które miseczkowo odpowiada 70D/E, ale 70tka ma za luźny obwód żeby odpowiednio podtrzymywać biust (oprócz Effuniaków ).

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-12-19 o 14:56
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-19, 14:49   #3372
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Witam

biust-88
pod biustem-70
HaM i intimissimi robią staniki zdecydowanie marnej jakości - kiepskie materiały i konstrukcja. drogą eksperymentu możesz się przejść do jakiegoś bieliźniaka i popróbować polskich firm - dalia, gaia, gorsenia, kostar, milena czy comexim zaczynają szyć porządniej. spróbuj pomierzyć 70C i D, bo większa miska może okazać się lepsza mam takie same wymiary prawie, a 70C w 9 przypadkach na 10 jest za małe
możesz tez popytać o obwody 65 z odpowiednio większą miską (okolice polskiego F pewnie, niestety, nasze firmy są mało przewidywalne jeśli chodzi o rozmiarówkę, trzeba mierzyć sąsiednie rozmiary)
no i nie mogę nie polecić effuniaka - najpewniej rozmiar 70D, ale pewności nie ma http://www.ewa-michalak.pl/ to chyba najlepiej skonstruowane staniki obecnie (o tym fasonie)
możesz też zajrzeć do stacjonarnych sklepów z brytyjczykami, mapę sklepów znajdziesz w pierwszym poście. z brytyjczyków może być dobre 30DD lub E

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Stary 2009-12-19, 15:02   #3373
simeri
Wtajemniczenie

nelyen, radzisz dziewczynie 70tke na 70 pod no nie wierzę..
Stary 2009-12-19, 15:05   #3374
anetak
Wtajemniczenie

W poniedziałek przejde sie do sklepów polecanych na forum, przy ostatnim zakupie przymierzałam rozmiar D ale na mnie był dużo za duży. A co sądzicie o stanikach firmy Milena? Widze że też mają sporą rozmiarowke.
Stary 2009-12-19, 15:41   #3375
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
W poniedziałek przejde sie do sklepów polecanych na forum, przy ostatnim zakupie przymierzałam rozmiar D ale na mnie był dużo za duży. A co sądzicie o stanikach firmy Milena? Widze że też mają sporą rozmiarowke.
a z jakim obwodem przymierzałaś tą miseczkę D? samo D nic nie znaczy, bo przy każdym obwodzie miseczka ma inną wielkość.
jesteś pewna, że dobrze go zakładałaś? przeczytaj instrukcję Jak założyć stanik? piersi trzeba ułożyć w staniku, a nie tylko nałożyć go na piersi.
czym się objawiała ta za dużość? może nadal był za mały? ( i źle założony)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-19, 16:42   #3376
anetak
Wtajemniczenie

Cytat:
a z jakim obwodem przymierzałaś tą miseczkę D? samo D nic nie znaczy, bo przy każdym obwodzie miseczka ma inną wielkość.
jesteś pewna, że dobrze go zakładałaś? przeczytaj instrukcję Jak założyć stanik? piersi trzeba ułożyć w staniku, a nie tylko nałożyć go na piersi.
czym się objawiała ta za dużość? może nadal był za mały? ( i źle założony)
Instrukcje przeczytałam pare razyukladam biust, ale pewnie błąd był w tym że to była to 70, było dużo miejsca miedzy biustem a stanikiem, miałam wrażnie że biust po prostu wpadł w stanik
Stary 2009-12-19, 16:47   #3377
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:

uważaj na sklep Milla, bo panie tam mają tendencję do wciskania za ciasnych obwodów i za dużych miseczek, nie daj sobie wcisnąć 60tki!

simeri - nie przesadzasz z tym ostrzeganiem przed Millą? Tak na prawdę nie wiemy jak to do końca wyglądało - czy panie rzeczywiście "wciskają" 60tki na siłę (moim zdaniem nie da się komuś wcisnąć czegoś na siłę). Na pewno trzeba mówić jak coś jest nie tak - coś gniecie czy jest nie wygodne. Często też okazuje się, że coś jest nie tak po kilku godzinach/dniach. Wiele osób jest bardzo zadowolonych z Milli

Cytat:
Witam

biust-88
pod biustem-70
celuj w angielski rozmiar 65E/30E. Oczywiście jest to tylko rozmiar wyjściowy, może się okazać, że dobre będzie 65DD albo 65F.

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 18:13   #3378
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
simeri - nie przesadzasz z tym ostrzeganiem przed Millą? Tak na prawdę nie wiemy jak to do końca wyglądało - czy panie rzeczywiście "wciskają" 60tki na siłę (moim zdaniem nie da się komuś wcisnąć czegoś na siłę). Na pewno trzeba mówić jak coś jest nie tak - coś gniecie czy jest nie wygodne. Często też okazuje się, że coś jest nie tak po kilku godzinach/dniach. Wiele osób jest bardzo zadowolonych z Milli
.
nikomu nie odradzam tam iść, więc o co chodzi niejedna osoba wyszła stamtąd ze złym stanikiem, więc nie przesadzam. może źle się wyraziłam pisząc 'wcisnąć komuś', miałam na myśli wcisnąć kogoś w za ciasny obwód. a dlaczego wcisnąć kogoś, było już pisane wiele razy i nie będę się powtarzać.
Stary 2009-12-19, 20:14   #3379
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
nikomu nie odradzam tam iść, więc o co chodzi niejedna osoba wyszła stamtąd ze złym stanikiem, więc nie przesadzam. może źle się wyraziłam pisząc 'wcisnąć komuś', miałam na myśli wcisnąć kogoś w za ciasny obwód. a dlaczego wcisnąć kogoś, było już pisane wiele razy i nie będę się powtarzać.
hmm, to sie zgadza, sama znam kilka osob, ktorym zaproponowano na dzien dobry - po dowiedzeniu sie, ile maja pod biustem (71 - 72 cm) - wlasnie obwod 60. z reguly osoby, ktore maja okolo 70 cm pod biustem, nie sa zbyt pulchne i cialka raczej duzo do uciskania nie maja, choc oczywiscie, na pewno zdarzaja sie dziewczyny, ktore rzeczywiscie beda potrzebowaly wlasnie 60 - tek przy takim (okolo 70 cm) obwodzie pod biustem. acz na pewno nie czynilabym tego zasada, co zdaje sie, czynia, panie z Milli. uwazam, ze rekordem jest tutaj nadal moja kolezanka z 72 cm pod biustem, odziana w 60 - tke scislaka Rio

jednakze nie mowie, ze wszystkie dziewczyny wychodza zle odziane z tego sklepu i daleka jestem od jego wymazywania ze stanikowej mapy Polski - uwazam tylko, ze nalezy uczulac kolezanki tam idace, aby uwazaly na ten aspekt
Stary 2009-12-19, 21:48   #3380
msk3
BAN stały

Cytat:
Fotki postaram się wkleić jutro jak uda mi się zmniejszyć zdjęcia,ponieważ ostatnio dodane w La Sena są za duże.(chyba).Harmony ma za szerokie wg.mnie fiszbiny bo wychodzą mi na plecy.PILNIE SZUKAM EFFUNIAKA 70D.
Stary 2009-12-19, 23:41   #3381
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
nelyen, radzisz dziewczynie 70tke na 70 pod no nie wierzę..
nic nie radzę - polecam SPRÓBOWAĆ, bo coraz więcej polskich firm szyje na prawdę ścisło (czasem aż przesadnie) a przejście się do bieliźniaka i SPRÓBOWANIE nic nie kosztuje.
polecać, polecam effuniaka

tak czy siak - przed zakupem skonsultuj się z wizażankami lub lobby

Stary 2009-12-20, 09:12   #3382
msk3
BAN stały

Cytat:
Fotki postaram się wkleić jutro jak uda mi się zmniejszyć zdjęcia,ponieważ ostatnio dodane w La Sena są za duże.(chyba).Harmony ma za szerokie wg.mnie fiszbiny bo wychodzą mi na plecy.PILNIE SZUKAM EFFUNIAKA 70D.
Nie wiem czy udało mi się zmniejszyć zdjęcia,nie mam już mojego ukochanego programu i skorzystałam z innego.Ten różowy to Ophelia,czerwony rio(na zdjęciu bez podciągnięcia ramiączek,teraz już leży wg. mnie idealnie),biały to Harmony.Oceńcie i doradźcie.Teraz szukam na wyjątkowe okazje usztywnianego.Choruję na Effuniaka 70 F(ale nigdzie nie ma) w koty,krowy,kropki,beżowy, koralowy...Chciałabym coś,co zrobi mi kreseczkę i wypchnie do przodu(do dekoltów).
Stary 2009-12-20, 09:15   #3383
msk3
BAN stały

Zdjęcia.
Stary 2009-12-20, 11:51   #3384
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdjęcia.
dałaś takie malutkie zdjęcia? bo nie idzie ich powiększyć, mało na nich widać i ciężko ocenić.
czy w Rio masz podsunięte fiszbiny pod samą pierś? bo wygląda na za nisko założony i dlatego z boku jest wolne miejsce między fiszbiną a piersią, albo jest to wina za ciasnego obwodu, który ciągnie fiszbinę.
Harmony ma za szerokie fiszbiny albo też jest za nisko założony, szkoda bo ładnie kształtuje piersi w kuleczki. ma też chyba za szeroki mostek, bo widać, że masz piersi bardzo blisko siebie. jeśli chcesz możesz się pobawić w zwężenie go, będzie lepiej leżeć.
Stary 2009-12-20, 13:13   #3385
Astro
Zadomowienie

Nic nie widać na tych zdjęciach nawet w okularach
Stary 2009-12-20, 13:36   #3386
katarakta
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Chciałabym dołączyć do tego wątku. Przyznaję się, że chodzę w złych stanikach. Ciężko mi dobrać dobry stanik, a nie mam jakiegoś dużego biustu. Do tej pory myślałam, że mam 80d (chociaż po moim biuście tego nie widać), ale często z braku rozmiarów kupowałam 80c tyle, że teraz z 80c nie tyle wypada mi bius, ale wypadają mi sutki...
Czy mogłybyście doradzić dobry sklep w Warszawie, gdzie sprzedawczynie mnie nie wyśmieją jak powiem, że chcę rozmiar 70i.
Kiedyś poprosiłam o 75 czy 80c czy d nie pamiętam, na co ekspedientka mnie obięła wzrokiem i powiedziała, że na mnie dobre będzie 75b.
Chcę mieć dobre staniki, ale nie chcę, żeby mnie wyśmiewano w sklepie. Jestem wysoka (176cm) i w miarę szczupła. Może dlatego nie widać, że nie mam biustu w rozmiarze b...
Dodam tylko, że mój bius jest nieco spłaszczony u góry (to przez spanie na brzuchu) i rozchodzi się na boki, czasem nie wygodnie położyć się na bkoku, bo część biustu dostaje się pod pachę.
Na tej stronie http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...ow=77&bust=101 wyszło, że mam 70i (76/101cm).
Stary 2009-12-20, 13:49   #3387
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Chciałabym dołączyć do tego wątku. Przyznaję się, że chodzę w złych stanikach. Ciężko mi dobrać dobry stanik, a nie mam jakiegoś dużego biustu. Do tej pory myślałam, że mam 80d (chociaż po moim biuście tego nie widać), ale często z braku rozmiarów kupowałam 80c tyle, że teraz z 80c nie tyle wypada mi bius, ale wypadają mi sutki...
Czy mogłybyście doradzić dobry sklep w Warszawie, gdzie sprzedawczynie mnie nie wyśmieją jak powiem, że chcę rozmiar 70i.
Kiedyś poprosiłam o 75 czy 80c czy d nie pamiętam, na co ekspedientka mnie obięła wzrokiem i powiedziała, że na mnie dobre będzie 75b.
Chcę mieć dobre staniki, ale nie chcę, żeby mnie wyśmiewano w sklepie. Jestem wysoka (176cm) i w miarę szczupła. Może dlatego nie widać, że nie mam biustu w rozmiarze b...
Dodam tylko, że mój bius jest nieco spłaszczony u góry (to przez spanie na brzuchu) i rozchodzi się na boki, czasem nie wygodnie położyć się na bkoku, bo część biustu dostaje się pod pachę.
Na tej stronie http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...ow=77&bust=101 wyszło, że mam 70i (76/101cm).
na pierwszej stronie wątku są jak byk sklepy podane, tam możemy znaleźć te 'uświadomione' rozmiary i Panie raczej będą wiedziały o co chodzi

Cytat:
Warszawa
  • Peachfield, ul Żeromskiego 55/67,
  • filia Peachfield, ul. Bruna 9
  • Avocado, ul. Bracka 1,
  • Lady's Place, ul.Mehoffera 26 paw.18
  • Lady's Place Centrum, Stacja Metro Centrum (pasaż handlowy), lokal 2002A, (po prawej stronie od wejścia z al.Jerozolimskich)
  • Abrakadabra, ul. Koszykowa 67
  • Li Parie, ul. Chmielna 15 (sklep nie oferuje profesjonalnego bra-fittingu!) - http://www.bieliznaliparie.pl/
  • Buduar - CH Złote Tarasy, ul. Złota 59, IIp. (sklep nie oferuje profesjonalnego bra-fittingu!)
  • dopasowana.pl - al. Waszyngtona 122 (przystanek tramwajowo-autobusowy Grenadierów, jest to ta część Waszyngtona bliżej Ronda Wiatraczna, widać z daleka ponieważ ściany z zewnątrz są pomalowane na ciemno niebieski kolor)
  • MamBra, Al. Niepodległości 46/50e lok. 190A (przy stacji metro Wierzbno)
wybór jest, mam nadzieję, że znajdziesz gdzieś coś dla siebie

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 13:58   #3388
anka.d
Wtajemniczenie

katarakta -chyba wszystkie znamy dobieranie rozmiaru 'na oko', zamiast na biust, przez wszystkowiedzące ekspedientki.
wdowa po leninie juz wszystko ladnie wypisala.
masz ladne wymiary, w dobrze dobranym staniku poczujesz ze masz biust
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 14:12   #3389
*kasieńka*
Zadomowienie

katarakta - ja jeszcze dodam, że na Twoje wymiary najprawdopodobniej będzie pasowało angielskie 70G/32G - więc jeśli wybierzesz się do któregoś z tych sklepów polecanych to o taki rozmiar pytaj

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 14:54   #3390
katarakta
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny
Tylko uzbieram trochę kasy to się przejadę.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości