|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4981 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 196
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Witam
![]() Ok rok temu bardzo wolno ros³y mi w³osy, do tego zauwa¿y³am, ¿e nadmiernie mi wypadaj±- traci³am nawet te nowe, ledwo odros³e w³osy; robi³y mi siê zakola, które wygl±da³y coraz mniej ciekawie... Wtedy dosta³am od babci tran- listek 30stu tabletek. Za¿ywa³am codziennie po dwie i nie wiadomo kiedy w³osy zaczê³y mi odrastaæ- odzyska³am te utracone, które ros³y szybciej i szybciej. Dodam, ¿e moje dotychczas rozdwajaj±ce siê paznokcie zaczê³y rosn±æ ³adne i ³ama³y siê coraz rzadziej (wtedy pierwszy raz od dwóch lat uda³o mi siê je zapu¶ciæ!). Dlatego piszê- tran okaza³ siê ¶wietnym sposobem na zapuszczenie w³osów oraz na rozdwajaj±ce siê paznokcie. To tak ode mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4982 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
tak, to ju¿ wiemy, ¿e tran jest doby na wszystko
![]() Dziewczyny,¿yczê Wam, aby rok 2010 przyniós³ wielki porost, tak aby¶cie cieszy³y siê w nastêpnym roku zdrowymi i l¶ni±cymi w³osami do pasa ![]() ![]() Kateilcious ja bym jeszcze doda³a do tego 2razy w tygodniu maskê Hennê Treatment Wax. A czym siê wspomagasz "od ¶rodka" ? evelinarav raczej nie, suplementy maj± raczej za zadanie wspomagaæ aby w³osy ros³y zdrowe od cebulek i nie brakowa³o im niezbêdnych sk³adników... chyba tak to mogê najpro¶ciej wyt³umaczyæ. Chocia¿ spotka³am siê parê razy z twierdzeniem, ¿e niektóre suplementy przyspieszaj±. Kto¶ kiedy¶ wspomina³ o Vitapilu i Merz Special ![]()
#4983 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 565
|
dzis ostatni raz wtar³am rzepke, skonczylam opakowanie
![]()
#4984 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 203
|
Aniaaa PlayMate - nied³ugo wróce do maseczki Wax do w³osów wypadaj±cych - u¿ywa³am kiedy¶ zagranicznej wersji do w³osów blond ale na mnie w ogóle nie dzia³a³a.
A z suplementów za¿ywam Salfazin i magnez. Dzisiaj/jutro pierwszy raz u¿yjê zestawu Seboradinu ![]()
najlepsze wakacje w moim ¿yciu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
![]()
Mam problem. Mam za krótk± grzywkê
![]() To jest grzywka na bok .. jakby co¶ ;p No wiêc .. czy znacie jakie¶ skuteczne domowe sposoby na przy¶pieszenie porostu grzywki ? B³agam .. ;[
#4986 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 203
|
Dot.: Domowy sposób na przy¶pieszenie porostu grzywki? -Znacie jakie¶? Oczywi¶cie sku
jest ju¿ w±tek o szybszym poro¶cie w³osów
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=297789
najlepsze wakacje w moim ¿yciu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 180
|
Cytat:
poza tym wspomaga pamieæ... hello... sesja idzie ![]() no to musze sobie to do zakupowej listy dopisaæ.. a jak Ty piszesz ¿e mo¿e przyspieszyc porost.. ¿yæ nie umieraæ... ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#4988 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 692
|
czy od tranu siê nie tyje ?
![]() |
#4989 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 408
|
Dot.: Domowy sposób na przy¶pieszenie porostu grzywki? -Znacie jakie¶? Oczywi¶cie sku
widzê, ¿e jeste¶ nowa na forum- dlatego zapoznaj siê proszê z regulaminem tego podforum jak i z wyszukiwark±. Wszystkie Twoje dzisiejsze w±tki pod³±czy³am do tematów ju¿ istniej±cych. Na ka¿de z Twoich pytañ odpowied¼ pad³a wielokrotnie. Wystarczy³o poszukaæ odpowiednich w±tków i je poczytaæ. Je¶li chcia³a¶ indywidualnej odpowiedzi- wystarczy³o dopisaæ siê do ju¿ istniej±cych w±tków. Nie ma potrzeby zak³adaæ nowych skoro takie ju¿ istniej±.
#4990 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
Dot.: W³osy
prosze bardzo
![]() ale ![]() ![]() ![]() drozdze tez powoduja porost wlosow. Sa w tabletkach tez w aptece kolo 8 zl Humavit wlasnie z drozdzami sa to kapsulki , ma wiele innych witamin i wplywa tez na cere- kosztuje 10zl ![]() Skrzypu nie polecam, przynajmniej u mnie nic nie robil.. moze tylko wzmocnil trche paznokcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4992 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 234
|
#4993 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 90
|
A ja mam co¶ jeszcze innego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 944
|
czy która¶ z dziewczyn jest w stanie mi pomóc :
na allegro znalaz³am krem himalaya zapobiegaj±cy wypadaniu w³osów "Stymuluje fazê wzrostu w³osów, pobudza szybkie pomna¿anie komórek w³osów." jest podany sk³ad tego kremu dla mnie to czarna magia ,proszê o pomoc w rozszyfrowaniu tego sk³adu ![]()
#4995 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 944
|
chyba od jednej ³y¿eczki dziennie nikt jeszcze nie przyty³ ![]()
#4996 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Dwa dni temu u¿y³am pierwszy raz w ¿yciu vatiki i powiem wam,¿e stwierdzam przesuszenie ju¿ po 1 razie. U was te¿ tak jest? Dodam,¿e mam farbowane w³osy. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-01-03 o 17:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
jedwab tak, ale jak chcesz by wlosy byly miekkie, gladkie, albo masz problemy z rozczesywaniem, glownie naklada sie go od polowy wlosow w dol.. od skory glowy nie, bo za bardzo by sie tluscily
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 006
|
Dziewczyny co tu tak cicho?
Zadna nie pochwali sie rezultatami? ![]() Ja ostatnio uslyszalaam od kole¿anek :ale szybko rosna ci wlosy! Moze i po odrostach widac ze jako¶ tam rosna, ale jak pisa³a jedna Wiza¿anka (nie pamietam kto, wybaczcie) krusz± mi sie podobnie jak Jej koñcówki, co urosnie to odpada. Poki co od 10 dni znowu u¿ywam Nisimi i ampulek Radicala, mam zamier przeprowadziæ tak± kuracje do koñca stycznia, potem spokoj na luty, a od marca znowu dam im kopa ![]() Ja nie mam sie naprawde czym chwalic bo nie dosc ze wlosy mi sie krusz± to jeszcze s± miejscami spalone ale postaram sie wieczorem wkleiæ zdjecia, takie pogladowe, przynajmniej co do d³ugo¶ci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Zakorzenienie
|
a jak d³ugo stosujesz Nisim i jaki widziesz po nim przyrost na miesi±c?
#5000 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 498
|
mi sie kruszyly
![]() do tego stopnia, ze jak zlapalam za pasmo wlosow, pzreciagnelam po nim palcami to zostawalo mi kilka ulamanych koncowek od kilku milimetrowych do takich 1 cm(a w myciu i dluzsze) nie chcialam ciac - bo zaklad, obciachalam jednak i przestaly. scielam z calej objetosci ponad 1,5cm. dobzre ze mam nisim teraz, kuruje sie nim 2gi tydzien, zeby to co ucielam nadrobic. i bardziej niz w pzryrost zaczelam dbac o koncowki. i po zakonczeniu nisimowania bede wlasciwie zajmowac sie tylko utzrymaniem koncow wlosow w jak najlepszym stanie. nie wykluczam tez kolejnego podciecia jesli znow stwierdze gubienie koncowek.poki co jest duuzo lepiej. Edytowane przez laudik Czas edycji: 2010-01-06 o 10:48 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 243
|
ja to dopiero jestem udana
![]() codziennie pije herbate z pokrzywy i skrzypu, dro¿dze z mlekiem, wcieram seboradin, maski z waxa z olejem rycynowym na skalp, na reszte w³osów olejki, myje nastepnie dwa razy szamponem i nakladam balsam lub odzywke zmieszana z keratyna lub innym dodatkiem, na koniec sp³ukuje p³ukanka z pokrzywy i skzrypu lub zimna woda na szczescie w³osy mam w dobrej kondycji, odkad obcialam sa piekne, nie susze, nie prostuje, dodatkowo je pielegnuje zeby byly zdrowe i piekne, tylko niech juz szybciej rosna!!
#5002 |
Zakorzenienie
|
dogadzasz im
![]()
#5003 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 243
|
hehe musze dbac o nie od samego poczatku dopoki sa krotkie, lepiej zapobiegac niz potem jak beda d³ugie zniszczone obcinac bo sie beda krusz³y ³obuzy od eksperymentów i braku ich od¿ywiania
lece drozdze wypic i zaparzyc pokrzywke dla moich moherków
#5004 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 202
|
no ja te¿ s³ysza³am ¿e dro¿d¿e s± dobre niekturzy jej nawet pij± i wtedy s± bardziej skuteczne tak s³ysza³am.
no i polecam maseczkê domowej roboty z ¿ó³tka jajka, cytryny i olejtu rycynowego mo¿na te¿ dodaæ nafte. olejek rycynowy mo¿na te¿ stosowaæ na koñcuwki w³osów naprawde poprawia ich kondycje. A i nie zgadzam siê ¿e w³osy szybciej rosn± jak je siê szczesto ¶cina mo¿e to tylko porrawiæ stan w³osa. ale nie mam sensu scinaæ zdrowych w³osów bo mo¿na im tylko zaszkodziæ |
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 955
|
Polecam ampu³ki Farmona, s± ¶wietne
![]() |
#5006 |
Zakorzenienie
|
Ania je¶li mnie pyta³a¶ o Nisim to stosowalam go razem z Radicelem w listopadzie i stosuje teraz od 10 dni.
Wkjejê tu krotka historie moich wlosow (bardzo przeze mnie meczonych) Mia³am jasne rozja¶niane wlosy, ca³e zycie odkad zaczelam farbowac, a jestem naturalna blondynka ale nie bardzo jasn±. Zachcia³o mi siê zmian i pomalowalam Castingiem pralina. Po kilku dniach uznalam ze wygladam ¼le bo kolor byl czerwonawy i rozjasnilam sama wlosy (1 zdjêcie) By³o super fajnie ale znowu po roku zachcia³o mi siê zmian i pomalowa³am Majirelem jasnym brazem ale wyszedl czarny, nosilam takie wlosy prawie pol roku i bylam zadowolona (zdjêcie 2) Ale przyszla wiosna i znowu czas na zmiany - nie poka¿e tutaj wszystkich etapow rozjasniania bo musialabym wrzucic moze 10 zdjêæ dodatkowo ![]() W kazdym razie docelowo efekt jak na zdjêciu 3, jak widac nie za ³adny, taki bardzo sztuczny. Dodatkowo wlosy spalone wiec z takich jak na zdj 2 same sie pokruszyly do zdjecia 3. Zdjecie 4 - 15 grudzien Zdjecie 5,6 - dzi¶ Czerwona linia zaznacza najdluzsze wlosy jakie mam, mam bardzo pocieniowane i jest znaczna ró¿nica w d³ugosci |
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Zakorzenienie
|
Zapomnia³am dodac ze najkrotszy blond to 25 wrzesien 2009, a te ciemne to rok temu
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#5008 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() dobre wyniki
#5009 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 415
|
Zapraszam do kolejnej czê¶ci
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post16304289 |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
MatkaPrze³o¿onaCurlitanek
Wiadomo¶ci: 5 769
|
Od siebie polecam pokrzywê i dro¿d¿e do picia. Zwolenniczk± suplementów nie jestem - wolê zdrow± w±trobê.
Poza tym warto wcieraæ sok z czarnej rzepy (albo lotion Seboradin Niger), Jantar od¿ywkê do w³osów i skóry g³owy, ¿el aloesowy Unicolor Paloma i olejki. Rycyna dzia³a, ale po d³u¿szym czasie - tak samo zreszt± jak wszystko inne. Warto uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ i pielêgnowaæ w³osy dobrymi od¿ywkami oraz skórê g³owy odpowiednimi wcierkami. Powodzenia!
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.