|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4951 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Ja oólnie polecam masowanie skóry g³owy dobr± szczotk± i sp³ukiwanie w³osów zimn± wod±. Takie zabiegi poprawiaj± kr±¿enie co niesie ze sob± zdrowsze i szybciej rosn±ce w³osy. A i ³uski w³osów siê zamykaja, przez co sa bardziej l¶ni±ce. Po jakim¶ czasie takich zabiegów w³osy mia³am nie do poznania, oczywi¶cie efekt jeszcze lepszy przy u¿ywaniu równiez kosmetyków odpowiednich do rodzaju w³osów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Nie zamykam z dwóch powodów: mam w domu kaloryfery bez mo¿liwo¶ci regulacji i w sezonie grzewczym jest mi zawsze za gor±co (najlepsza temperatura dla mnie to 11'C). Poza tym ca³y czas musi byæ dop³yw ¶wie¿ego powietrza - sporo palê.
Czy podczas wspomaganego porostu w³osów wyrastaj± wam du¿ych ilo¶ciach miêkkie mikrow³oski nad czo³em? Odk±d stosujê rzepê ro¶nie ich coraz wiêcej. Z jednej strony to dobry znak, z drugiej strony stercz± i nie da siê ich u³o¿yæ inaczej ni¿ ¿elem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 099
|
Dziewczyny jeste¶cie niesamowite. Ca³y w±tek to kopalnia wiedzy. Dot±d z olejków stosowa³am jedynie rycynowy, ale skuszê siê chyba na kokosowy. Zaciekawi³ mnie te¿ sok z rzepy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 679
|
11???? ja mam odwrotny problem. mojego mieszkania nie da sie porzadnie zagrzac. nad nami jest tylko strych, nieocieplony, nieogrzewany i cale cieplo ucieka do gory (a pozostale mieskzania na naszym -ostatnim pietrze maja nad sob± ogrzewan± suszarnie :/)jak 3 lata temu grzalismy na maksa to wiosna przyszlo wyrównanie na 2.500 z³ niedop³aty! wiec teraz troche oszczedzamy, ale w tym mieszkaniu fizycznie nie da sie uzyskac temperatury powyzej 19-20 stopni.
przy 11 na dworze mysle o cieplejszej kurtce i czapce. nie wiem czy to jest zdrowe, nie tylko dla wlosow ale calego organizmu. z jednej strony sie hartujesz, ale z drugiej co za duzo to nie zdrowo. no dobra, koniec temperaturowego offtopicu ![]() mam pytanie. wyjezdzam na sylwestra na prawie tydzien (1 lazienka, 2 pokoje, 10osob :P ) warunkow do zabaw we wcierki nie bedzie. opcja 1. zawiesic wcieranie, ograniczyc sie do odzywki na skalp po myciu - i tak mnie zatluk± za zajmowanie za dlugo lazienki. opcja 2. stosowac jakies prostsze przepisy? np sam jantar na skalp na noc rano i tak myje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 391
|
Dziewczyny, czy spotka³y¶cie siê z czym¶ takim, ¿e po jednym fryzjerze rosn± Wam w³osy szybciej, a po innym wolniej? Moja mama mi zwróci³a na to uwagê, bo ¶cina³a siê u mê¿czyzny, odrost mia³a spory, potem posz³a do mojej fryzjerki i w³osy stanê³y jej w miejscu. Dodam, ¿e mama ma króciutkie w³osy i zawsze szybko jej ros³y, dlatego wykluczam takie kwestie jak dieta, hormony itp.
Pamiêtam, ¿e tego czerwcowego dnia obudzi³ mnie mój w³asny krzyk. Serce ³omota³o mi tak, jakby dusza chcia³a wyrwaæ siê z piersi i uciec schodami w dó³. Tata przybieg³ natychmiast i wystraszony, przytuli³ mnie do siebie, usi³uj±c uspokoiæ. - Nie mogê przypomnieæ sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 498
|
![]() i dlatego przyrost w dlugosci jest mniejszy niz pokazuje odrost ![]() poki ciachalam wlosy regularnie, przy kazdym farbowaniu (pzry moim poprzednim kolorze byla to oczywista oczywistosc ![]() teraz ten poprzedni kolor msci sie na mnie. wrazenie, ze lamia mi sie kocoweczki mialam juz kilka miesiecy temu, ale po dobarwieniu wlosow na ciemniejszy kolor wrazenie zmienilo sei w pewnosc ![]() za kazdym razem, po myciu wlosow ogladam to co zostalo w wannie i widze wyraznie, ze jest mnostwo malych kawaleczkow, takich po pol cm - i nie sa to wlosy "wypadniete" tylko na bank pokruszone koncowki. w zwiazku z tym jeszcze dlugo nie bede miala oczekiwanego przyrostu w dlugosci, wlosy wlasnie dlatego jakby "stoja " w miejscu - nic dziwnego, bo jesli nawet urosna w miesiac z 1 cm, a ulamie sie 0.5 cm to efekt w dlugosci jest tylko 0.5 cm. nie wiem niestety co z tym faktem zrobic ![]() chyba olac,bo tych wlosow do polamania - zwazywszy na dlugosc z ktorej zaczelam zapuszczanie nie ma za duzo.dbam bardzo o wlosy teraz, olejki, wax, i mimo wszystko trace koncowki po trochu. mysle teraz , ze w sumie moglam ogolic sie jak niutka czy legally, bo pzrez to lamanie sie koncowek - zniszczonych farba i rozjasniaczem nie mam efektu takiego jaki powinien byc=stracone miesiace=ogolna frustracja=nici z oczekiwanej dlugosci na koncu wyznaczonego terminu ![]() jedyna nadzieja teraz w nisimie, ze podgonie nieco dlugosc. dobijajacy jest fakt codzienego mycia=megawysuszenie i tak suchych i podatnych na lamanie koncowek. jakis dramat. nie wiem czym zabezpieczac wlosy, zadne zabiegi dotychczasowe nie daja rady. chyba zaczne na codzien walic na koncowki rycyne albo kokosa - olewajac fakt, ze to tlusto wyglada, bo stosowanie ich na calosc raz na jakis czas ogolnie poprawia wyglad, ale nie daje dlugotrwalego efektu nawilzajacego |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Cytat:
A w jakiej formie tê rzepê stosujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 554
|
Witajcie
![]() Ju¿ kilka razy pokazywa³am tu efekty mojego zapuszczania. Pora od¶wie¿yæ informacji. Zapuszczam od lipca 2008. Moim celem s± w³oski do pasa. Teraz najd³u¿sze siêgnê³y za zapiêcie stanika. 1. lipiec 2008r. - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1250443784 2. sierpieñ 2009 - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1250443771 3. zdjêcia w za³±czniku - grudzieñ 2009r. edit. Moje sposoby na porost w³osów:
![]()
![]() Zapraszam na bloga: http://eowinymakijaze.blogspot.com/ Edytowane przez Eowina1818 Czas edycji: 2009-12-26 o 21:32 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 679
|
Eowina - wow. mozesz byc z siebie dumna!
![]() i swietnie ci w tym rudym! |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Raczkowanie
|
Laudik, ja mam ten sam problem. Przyrost jako taki jest ale koncowki caly czas mi sie wykruszaja.. no ale ja mam popalone konce i to dlatego. Z miesiaca na miesiac odrost coraz wiekszy ale wlosy sa tej samej dlugosci. Ale chyba wkoncu przestana sie kruszyc jak juz te najgorsze koncowki odpadna? I bedzie widac przyrost?
Dziewczyny mam pytanie, duzo osob chwali sobie Merz Specjal i chcialabym ich sprobowac, jednak jem od 2 miesiecy Vitapil i szkoda mi przerywac bo wiem ze efekty pojawiaja sie dopiero po kilku miesiacach. Tu moje pytanie.. czy moge jesc i te i te tabletki?? Czy to zupelnie bez sensu? / niezdrowe?? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
no mam nadzieje, ze jak sie wykruszy to co jest zniszczone to juz potem przestanie - i zaczne widziec jakis postep w dlugosci.
jedno pozytywne - nie potrzebuje chodzic na podcinanie - to co bym podciela samo mi odpada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
Ja bra³am merz spezial ale pomóg³ tylko w wypadaniu tzn. W³osy nie lecia³y mi gar¶ciami no ale jest drogi (ja p³aci³am 45 z³ za buteleczkê) i wg. Mnie nie ma sensu braæ dwóch suplementów, nie trudno nabawic siê hiperwitaminozy. laudik ja bym radzi³a przyci±æ, bo bêd± chocia¿ zdrowe a tak to nadal bêd± Ci siê kruszyæ...
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ich nigdy nie zapuszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Raczkowanie
|
Hmm mi fryzjerka kiedys powiedziala, ze podcinac trzeba tylko rozdwojone konce.. bo nie bedzie widac przyrostu... a jak ktos ma popalone koncowki i wkoncu one odpadna to chyba nie beda sie kruszyc wiecznie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 033
|
Wróci³am
![]() Muszê nadrobiæ ![]() A narazie mi tez by wypada³o i¶æ na podciêcie w³osów z pare cm ¿eby je ju¿ zacz±æ wyrównywaæ, bo na dole jest ich dwa razy mniej niz u góry, ze wzglêdu na moj± poprzedni± bardzo którk± fryzurkê ![]()
#4967 |
Zakorzenienie
|
ja mam teraz bardzo zadbane wlosy
![]() wiec jesli sie krusza to tylko te fragmenty, ktore sie zalapaly na delokoryzacje i rozjasnianie. a wiec jakies 3cm w najdluzszym miejscu. reszta wydaje sie byc ok. inna sprawa ,ze mam ogolnie dosc sztywne i suche wlosy wiec zadbanie o koncowki mi nie zaszkodzi. a kokos nie wyglada az tak tlusto, szczegolnie jak sie codziennie myje wlosy ![]() z reszta to juz moja ostatnia akcja jakakolwiek. mam dosc. zrobie nisim i zapominam o wlosach. mam wrazenie, ze najlepiej na pzryspeiszanie wplywa zapomnienie o nich. kiedys nie myslalam i rosly jak durne - nie moglam sie opedzic ze scinaniem. dorownalam kolor, podrownalam koncowki, w miare wyprowadzilam fryz, ze jest jako tako znosnie na glowie i od zakonczenia kuracji z nisimem warcam do normalnych zachowan ![]() ale koncowki bede kokosowac, bo kokos daje lepszy efekt od serum wygladzajacego |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
Laudik ¿eby¶ wiedzia³a ¿e to najlepszy sposób.! Smunia mylisz sie, mam kole¿ankê w klasie która ma spalone w³osy rozja¶niaczem a ostatnio przedarbowa³a na br±z bo "zapuszcza" a na bluzce co chwilê strzepuje ma³e igie³ki a wyrzeka siê ¿e nie pujdzie w ¿adnym razie do fryzjerki. sorry ale to ze wzglêdów estetycznych mo¿na podci±æ ten 1cm. I silikonowaæ dla ochrony ni¿ czekaæ, i nie widzieæ porostu. Ju¿ wole mieæ krótkie ale zdrowiutkie w³osy ni¿ d³ugie i to totalne siano :p ale to tylko moje skromne zdanie. Ale siê opisa³am! :p
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post47119723 link do wymiany Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-12-28 o 12:14 Powód: silikony a nie sylikony |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 203
|
Czesæ wszystkim
![]() - codziennie wieczorem Salfazin 1x - szampon Seboradin Niger - lotion Seboradin Niger - nafta z czarn± rzodkwi± przynajmniej 1x w tyg. - maseczka z olejku rycynowego etc. co najmniej raz na 2 tyg. jak my¶licie, te produkty pomoga tez na wypadanie (mam te¿ przet³uszczaj±ce siê w³osy i ostatnio pojawi³ siê ³upie¿) ---> ostatnio duzo mi w³osów wypada ![]() ![]()
najlepsze wakacje w moim ¿yciu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin± ![]() Edytowane przez Katelicious Czas edycji: 2009-12-29 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
a czy suplementy moga w jakis sposob przyspieszyc porost wlosow?jesli tak,to jakie substancje go przyspieszaja?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Przyczajenie
|
W³osy
Hej ^^
Mam problemik z w³osami... Otó¿ s± one cienkie,a po za tym krótkie. Mo¿e znacie jakie¶ sprawdzone kosmetyki na grubsze w³osy oraz na polepszenie ich jako¶ci? Dorad¼cie mi cokolwiek. No i mo¿e co¶ na szybszy porost w³osów? S³ysza³am o komórkach macierzystych, ale s± drogie... i mnie na nie nie staæ. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 930
|
Dot.: W³osy
A mo¿e wyszukiwarki u¿yjesz..
![]()
#4973 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 745
|
Dok³adnie, wyszukiwarka to najlepszy sposób na piêkne w³osy. I nie tylko.
![]()
"Bo ¿ycie to co¶ wiêcej, nie tylko krew,pot sperma i ³zy " Marz± siê lepsze dni ? One przyjd± z czasem. Wystarczy ruszyæ dupê i pokazaæ klasê ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym ka¿da my¶l wa¿y grubo ponad tonê |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4974 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 81
|
co do szybszego porostu wlosow, to slyszlalam o olejky rycynowym.. ja stosowalam na brwi ale jako nie bardzo sie sprawdzil;/ Ja bym polecila przede wszystkim podcinanie wlosow mniej wiecej raz w miesiacu.. wtedy szybciej rosn±. Moje po podciêciu w ciagu meisiaca ursoly tyle co w ciazu trzech.
![]() Co do grubosci to akurat nie mam z tym problemu, bo mam na prawde grube, gêste wlosy i wiele osob mi zazdrosci i podziwia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Raczkowanie
|
Hmmm...
Ja te¿ mam cienkie w³osy i stosujê od¿ywki i szamponu ADVANCE TECHNIQUES professional hair care AGE RETREAT z AVONu ;] U¿ywam tak¿e Mgie³ki Radical ok. 10 z³. Bardzo pomaga te¿ skrzypoVITA , ;] Nie stosowa³am jej, ale wszyscy mówi±, ¿e pomaga . ;] Ja za to stosujê CeraNova , która pomaga te¿ mojej czuprynie xD |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
podcinanie wlosow daje niewielki efekt, jak ucinamy zniszczona koncowke, wtedy wlos oddycha,dotlenia sie- wlosy sa ladniejsze w wygladzie. Wlosy rosna od skory glowy tak¿e jakos specjalnie podcinanie nie ma wplywu.
Preparatu na gestsze wlosy i szybszy ich porost: -wax treatment- gestsze, odzywianie -capivit piekne wlosy-gesosc -revalid- szybszy porost wlosow revita- szampon na porost wlosow |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 385
|
Laudik, ja mam pytanie. Po ile w Anglii jest Vatika? http://img186.imageshack.us/img186/2...venourishm.jpg o, ta
![]() Jest ³atwo dostêpna?
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 033
|
w³oski ro¶nijcie, ro¶nijcie
![]()
#4979 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co prawda sporo kasy na to wydam i nie kupiê wszystkiego na raz, bo nie dostaje kieszonkowego,a wiêc nie mam na to fuduszy... Na pocz±tek kupiê wax ' a i Capivit piêkne w³osy. No i mo¿e Revalid. Jeszcze ma³e pytanko.. Czy ampu³ki: "Revalid" i szampon: "Revita" dostanê w aptece? P.S "ach ju" dziêkujê |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 247
|
Oj tak tak, ro¶nijcie ale szybciusio, hyc hyc
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.