|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
![]() Dlatego pisałam kiedyś że nie ma co się nastawiać na 100% Ja też bardzo pragnę by Pysiolinka była dziewczynką....ale jak Bóg zadecyduje że ma być siurek ...to będzie Najwyżej pochodzi na poćzatku w różowym i tyle ![]() patinka a co to za skurcze ...to już to
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
patinka nie szalej
ja na bank musze wytrzymac do 1 .02 pozniej juz niech sie dzieje co chce :p;
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia a czemu na bank musisz wytrzymać do 1.02 ??? to 38 tydz ? o to chodzi ???
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
ja mysle, ze najwiekszy odsetek błedów "płciowych" to, ze nagle z dziewczynki robi się chłopak
a z chłopaka dziewczynka rzadziej. Dlatego jakby mi lekarz powiedział, ze dziewczynka to bym się nie nastawiała ![]() Pysiu nie bo od 1.02 bede miec to ubezpieczenie i wpadnie kaska z PZU
|
|
|
|
#4655 |
|
Rozeznanie
|
Patinka Ty mi dziecko nie rób takich numerów
bo my termin mamy ten sam
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle luty będę miec super od 1.02 małż ma urlop 2 tygodnie, pozniej na tydzien przyjezdza moja mama, pozniej znów TZ ma urlop do konca lutego
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak już siurka lekarz pokazuje to małe prawdopodobienstwo że zniknie ... Więc raczej pomyłki są jak na USG lekarz określa dziewczynkę... Zobaczymy ja mam w poniedz. USG z innym lekarzem ... ![]() Cytat:
No ale pewnie kaska zawsze sięprzyda to musisz wytrzymać
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
Ja na chwilę zdać relację po wizycie i podziękować za kciukasy
No więc szyjka już miękka i spokojnie wchodzą 2 palce, ale jest nadal długa - wg gin ok. 3 cm i nie oznak zbliżającego się porodu nie widać Pogmerała mi też w środku, żeby trochę tę szyjkę pobudzić, co oczywiście nie należało do przyjemności - no i uprzedziła, że po tym mogę mieć wkładkę poplamioną krwią (i tak było)Będę musiała męża zatrudnić do pomocy , a oprócz tego gin powiedziała, że może jeszcze pomóc schodzenie po schodach (nie wchodzenie tylko schodzenie).Poza tym zaopatrzyłam się w zielarskich w herbatkę z liści malin i olej z wiesiołka, bo na SR mówili, że to może pomóc, oczywiście z naciskiem na może. Potem postaram się was nadrobić |
|
|
|
#4660 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie do dziewczyn, które były w ciąży na zwolnieniu ( przynajmniej te pół roku) lub ewentualnie, które mogą mi pomóc wytłumaczyć jedną kwestię. Moja koleżanka była od poczatku ciąży tj. od 8 tygodnia na zwolnieniu, miała krwiaka , musiała leżeć itp. I powiedziała, że dostała od ZUS pieniądze za to L4- w kwocie około 700 zł. I że każda z nas jesli pracuje i jest ubezpieczona a jest na L4 w ciązy dostaje od ZUS pieniądze. Czy któraś z Was spotkała się z taką informacją? ona dostała te pieniądze jak była juz w 9 miesiącu, ja nic o tym nie wiem, i nic też nie dostałam, ale 700 zł to byłby czad, kupiłabym wózek
|
|
|
|
#4661 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba że do góry "na barana" tż
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-01-06 o 15:43 |
||
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka no co Ty.. już?
|
#4663 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak sie nie skusze na szczaw ![]() Cytat:
![]() a ja nic nie czuję a tak bym chciała mieć Małą już przy sobie ![]() Cytat:
![]() dziś też myłam bo denerwuje mnie kurz już mogę wszystko robić , a ja mam po jednej stronie małą kratkę a po drugiej dużą ![]() Cytat:
![]() jutro jak pojadę na USG to na góre wjadę windą ( 4 piętro ) a z powrotem po schodach sobie zejdę ... a co ![]() zrobiłam sobie herbatkę i mam makowiec do tego
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooooooo, makowiec Mi już na szczęście ochota na makowiec przeszła heheheJa właśnie wpierdzieliłam 3 rzędy czekolady milki z rodzynkami i orzechami a do tego chyba z 10 mandarynek ![]() Jako gratis boli mnie brzuch jak na @ a Młoda okłada mi żebra
|
|
|
#4666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie jest bez karencji bo dzwoniłam i sie dopytywałam, Cytat:
nic mi o tym nie wiadomo |
||
|
|
|
#4668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już jednego chłopaka mają, więc takie zaskoczenie ich jeszcze bardziej ucieszyło. Ja póki co kupuje ostrożnie ubranka- takie uniwersalne. Zresztą chyba łatwiej z chłopaka na dziewczynkę ubranka niż różowiutkie z dziewczynki na chłopaka. Właśnie dostałam od jakiejś ciotki Tż-ta całą reklamówę różowych ciuszków W sumie to niezbyt mi się podobają więc bedę mieć wymówkę że różowych chłopakowi nie założe ![]() Cytat:
Ja jestem na zwolnieniu od 12 tyg. Też miałam krwiaka i musiałam leżeć. Przychodzi mi normalnie wypłata z zusu. Pierwsze 33 dni L-4 płaci pracodawca później ZUS. Może to jakieś wyrównanie jej przyszło czy co?? bo o żadnych dodatkowych pieniądzach nie słyszałam. --------- Zmykam do lekarza, trzymajcie kciuki ![]() będę pewnie jutro pa
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
kurcze mi 3róznych lekarzy mówiło ze córcia i 2razy na 3d było niby dobrze widac więc chyba sie nie pomylili,co?mówiłam do tż ze najwyżej bedzie Adrian ale jemu sie nie widzi to imie,więc bedzie szymus jakby co
![]() nawet nie myślałam ze bede sie tak niecierpliwic jak już bedzie termin,ale jednak od 3dni już mnie wkurza to czekanie,i chciałabym zeby mi wody odeszły bo z tymi skurczami to róznie a tak już blizej bedzie...i nie wypuszcza ze szpitala. ja o przyspieszaniu sexikiem to chyba moge zapomnieć,bo ostatnio zbałamuciłam tż ale okropny ból i nic,brzuch stwardniał tylko.moge po schodach schodzic z 8p ale jakoś nie chce mi sie,moja bratowa non stop w szpitalu chodziła,lekarze jej gmerali ...a ona i tak w terminie urodziła.ale herbatki bym sie napiła...tylko nie wiem gdzie ja taka kupie teraz |
|
|
|
#4670 |
|
Rozeznanie
|
No własnie dziewczyny ja nie wiem skąd ona dostała te pieniądze...próbowałam wyjaśnić to z innymi mamuskami i potwierdziły, że dostały jakies pieniądze od ZUS i że to jakis równoważnik za weekendy, a druga powiedziała, że dostała od ZUS bo po 3 miesiącu zwolnienia to ZUS zaczyna płacić pieniądze a nie zakład pracy za zwolnienie i że te pieniądze to było wyrównanie za weekendy i dostała jakieś 560 zł. Ja zgłupiałam, ja nic do tej pory nie dostałam, ani nie słyszałam, że ZUS jakies pieniądze płaci....dlatego więc pytam, może któras się orientuje....
|
|
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
a ja myślałałam że zajrzę do Was i że lista rozpakowanych się wydłuży a tu nic...
nie będę cytować ale z tego co pamiętam: najlepsze na początku są jednolite i jaskrawe kolory bo innych dziecko nie widzi (na początku po urodzeniu chyba tylko 4: czerwony, zielony, niebieski i żółty), poza tym wcale nie dobrze jest od samego początku dawać takiemu maleństwu zbyt wiele bodźców (np. dźwięk, kolor, ruch - czyli wszystkie opcje w karuzelach na raz) bo nadmiar bodźców może powodować opóźnienia w rozwoju zamiast go przyspieszać (koleżanka po pedagogice mi tłumaczyła), a starszym dzieciom (takim 1-3lata) lepiej kupować zabawki czarno-białe ale za to z dużą ilością szczegółów bo wtedy lepiej ćwiczą spostrzegawczość z tą wodą święconą to się uśmiałam ![]() u mnie kolędy jeszcze nie było i nie wiem kiedy będzie bo plan podany jest tylko do przyszłego poniedziałku co do smaków - ja dziś ambitnie postnowiłam wypić sok z buraków a potem zagryźć go chipsami no ale niestety pierwsze to towar deficytowy u mnie w osiedlowych sklepikach i jeden jedyny jaki dostaja ktos mi sprzatnal sprzed nosa ![]() ale chipsy już wciągnęłam - zaraz po obiedzie (Dziś był krupnik ) i babce cytrynowej ![]() co do pomylek z plcia - moja sasiadka miala miec 4 synka (choc bardzo ale to bardzo chcieli miec coreczke) i kiedy na porodowce lekarz mowi:"ma pani coreczke", pomimo że pempowina jeszcze nie była odcięta to ona się pyta: "a to na pewno moja?" byłam w szkole - znam termin egzaminu z prawa administracyjnego: 3.02 - chyba będę musiała się z facetem indywidualnie umówić na nieco wcześniej, no chyba że to będzie już ostatni z całej serii to może tak zostanie byłam też w kilku sklepach dzięcych i w carrefourze bo chciałam resztę ciuszków dokupić i się załamałam kupilam jeden komplet śpiochy+kaftanik na 62 bo naprawdę totalnie NIC nie było!!były jedne śliczne półśpiochy ale za 20zł to jednak trochę przegięcie więc sobie darowałam ![]() zaraz idę ręsztę domówić z allegro i będzie z głowy dziś się poschizowałam że najpierw głupio gadałam że mogę jechać już rodzić ale jak mnie tak cały dzień brzuch dość mocno boli i ciągnie w lewej pachwinie (to akurat już długo - najprawdopodobniej dzidzia uciska jakiś nerw), wczoraj miałam częste (choć nie regularne) stawianie się i spinanie brzucha a dziś na papierze po siusianiu zauwazylam ze jest leciutko rozowawy (oby to tylko moje zwidy byly!)to teraz już mi wcale do śmiechu nie jest bubiegirl - ale to jest jakaś dodatkowa kasa oprócz tego co płacą co miesiąc i jest równowartością miesięcznej pensji??może to jest jakieś wyrównanie za potrącone składki których nie powinni pobierać a pobrali albo coś w tym stylu? ja też nie słyszałam o tym żeby wypłacali coś ekstra
|
|
|
|
#4672 |
|
Rozeznanie
|
No i nie wazne z jakiego powodu ma się zwolnienie wazne że jest zwolnienie ze względu na ciążę.....kurcze zadzwoniłabym do ZUs ale już po 16.00 może jutro postaram się zadzwonić i ropzytać co i jak...wiecie nawet 500 zł to już ładna sumka...
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Kamyil ja wiem tylko tyle, że to jest jednorazowy przelew z ZUS w związku ze zwolnieniem długotrwałym w czasie ciąży ...ale za co dokładnie ten przelew nie mam pojęcia.....ja się nie rozpytywałam szczegółowo bo jakoś mnie wtedy to nie interesowało, to było w pażdzierniku, a więc stosunkowo nie dawno..... |
|
|
|
#4674 |
|
Rozeznanie
|
Aldii a ja dzień wcześniej
żarty się skończyły.....
|
|
|
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
Chyba faktycznie żarty sie skończyły po ja mam termin dzień po Patince
A mnie dzisiaj w nocy i przez caly dzien tez bardzo brzusio boli jak na @. W nocy to strasznie tak z 3 razy mnie taki ostry atak zlapal ale jakos usnelam i przeszlo. Ciekawe tylko co te bole miesiaczkowe oznaczaja, na co sa......
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
BubiGirl ja bym się na Twoim miejscu nie napalała na jakąś dodatkowa kasę z ZUSu...
znając życie to dodatkowy przelew Twojej koleżanki to jakieś wyrównanie, bo coś jej źle wcześniej naliczyli.... Nie ma czegoś takiego jak dodatkowe ubezpieczenie z Zusu, dostajemy tylko kasę za L4 i tyle.. gooha3 kciukaski za wizytę
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
Patinka ja też jestem z Tobą, jak jesteś to pochwal się jak wywołałaś, bo na mnie coś nic nie działa heheh i szukam porad. Może zaraz ciepła kompiel, jak ja bym już chciała zacząć coś czuć
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Musze jednak zrobic kipisz w ciuszkach, ktore chcialam zabrac do szpitala.Rozmawialam z kolezanka, ktora urodzila 1.01. i mowila, zeby zabrac takie "gorsze" ciuszki.Bo przy opatrywaniu pepuszka smaruja gancjana i wszystko jej zapackali
|
|
|
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
Gosbaj ja własnie od trzech dni ani jednego skurczu, a wczesniej miałam.....prawdopodobnie ćwiczy Twoja macica intensywnie i przygotowuje się do Wielkiej Chwili......
Youyou ja się absolutnie nie nastawiam na żadna kasę, akurat tak mi się przypomniało z tego co mówiła ta moja koleżanka....niby trzy inne tez dostały, ale ja nie wpadam w popłoch....widocznie coś im więcej poodliczali i pozwracali....ja z ZUS własciwie nie mam za wiele wspólnego.... |
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chciałabym,żeby to już było dzisiaj ale jak teraz ma być częściej to ja dziękuję bardzo![]() bo to tak realnie wszystko bolało i jeszcze wyczytałam w internecie,że rzeczywiście tak się może rozpocząć akcja a tu wszystko ustało takich akcji nigdy więcej-dobrze,że oprócz wizażowych ciotek to nikogo innego nie naschizowałam...no,ale w sumie nic nie wiadomo...-ten ból przyszedł tak nagle,że teraz to na prawdę nie znam dnia ani godziny-dziewczynki trzymajcie torbe w pogotowiu,bo jak widać to nawet na leżąco człowieka może złapać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

ja nie chce pomyłek przy porodzie,chce moją ade i juz!!!!przez 5miesięcy mówiliśmy do niej Ada i jakby był chlopak
o nie!!!! Miriam?
!!!!!!

a z chłopaka dziewczynka rzadziej. Dlatego jakby mi lekarz powiedział, ze dziewczynka to bym się nie nastawiała 

to musisz wytrzymać
Pogmerała mi też w środku, żeby trochę tę szyjkę pobudzić, co oczywiście nie należało do przyjemności - no i uprzedziła, że po tym mogę mieć wkładkę poplamioną krwią (i tak było)
Chyba że do góry "na barana" tż