|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
.Tam też liczą"łup" po kolędach ![]() Cytat:
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuję Wam przesłać zdjęcia Mai. Dzień po porodzie
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
kuknijcie sobie
http://blog-osobisty.blog.onet.pl/Ki...,ID397208024,n nigdy tego nie pojmę ... |
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co jest-maluch chyba jest coś niżej bo leżę i czuję jak mnie kłuje tak nisko, tak jakby głową wiercił...no i teraz boli mnie brzuch jak na okres nisko pośrodku...mocno nawet...a nawet palcem nie ruszyłam od rana,cały czas leżę sobie spokojnie//
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno...
|
|
|
|
#4626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak nie byłam w ciąży to nie powiem też harowałam , ja czyściłam i prałam wnętrze samochodów( a to strasznie ciężka praca) a jak nie mogliśmy się wyrobić na giełde to i polerowałam itp. ![]() mąż zaś dbał o stan samochodu od zewn. strony teraz to sam wszystko musi robić kasa jest wspólna tzn . pieniądze mamy w domu na kupce( ale ciiiii) bo w banku nam sie nie opłaca bo zawsze troche potrzebne jest ( np. na jakieś części do samochodu , albo szybko na mechanika) jak mąż bierze w kupki to mówi a jak ja biore to też mówię , żebyśmy się doliczyli nigdy nie odczułam od strony męża pretensji ze biorę kasę , oczywiście większe zakupy razem przemyślamy , choć zdarzyło sę nie raz że kupił auto a mi powiedział po fakcie , ale co sie dziwić na w samochodach to raczej nie doradzę ja mam kokos-gryka i pani w sklepie mi powiedziała ze jak małe dziecko ( do pół roku) śpi na stronie gdzie mała kratka a potem mozna przewrócić na dużą kratkę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna-czy mi się wydaje,czy ma takie jasne brązowe włoski?jak farbowane ![]() grudnióweczka urodziła dzisiaj rano - miała być dziewczynka, a jest chłopak powiedzcie,że w drugą stronę zdarza się to bardzo rzadko,bo przecież ja mam całą wyprawkę niebieską
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
Mamaidy sliczny dzidzius a jakie ma wloski dlugie
mialas zgage w ciazy??
|
|
|
|
#4630 |
|
Raczkowanie
|
Udało się
Choć ja mam strasznie wolne łącze.Niestety nie nadążam Was nadrabiać Chyba od wczoraj nikt nie rozpakowany?Mam nadzieję, że jak trochę się jeszcze ogarniemy to będzie więcej czasu. Pozdrowienia dla wszystkich mamuś. Trzymam kciuki za wizyty no i kolejne dzieciaczki ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Patinka dzięki. Ma jasne brązowe. Rzeczywiście masz rację, że jak farbowane. Od nasady rosną jasne. Gosbaj miałam i to jeszcze jaką
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
mamaidy
cudo
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chciałabym,żeby dzidzia miała włoski![]() coraz bardziej mnie boli ten brzuch...co jest wczoraj był sex serio serio-może to od tego?:/
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
mamaidy i mamamai
cudnie! Ja się zastanawiam jak moja kruszynka wygląda Gosbaj ty wierzysz w te zależność między włosami a zgagą??? Moje dziecko byłoby totalnie łyse!!!!! |
|
|
|
#4635 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaidy śliczna malutka
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie kazali ściągnąć do 10 doby, ale ja byłam mocno pęknięta i jeszcze był obrzęk... Niestety nie zrastało się jak trzeba... Mogłabym popękać na nowo po ściągnięciu... A pocerowana byłam paskudnie...
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją drogą to weź kąpiel w ciepłej wodzie w wannie i nospę. Jak przejdzie to dobrze, a jak nie przejdzie to niedługo na porodówkę i też dobrze
|
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz jestem w ciąży,a tyle się naczytałam o przepowiadaczach więc siedzę spokojnie na tyłku...tak tylko pytam,bo na dobrą sprawę to ja nie wiem kiedy te bóle to już są TE bóle...skurcze czuje się po środku nisko,czy idą po bokach jakby od jajników?
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam kokos pianka gryka i kurcze nawet nie wiem po której stronie ma być najpierw? Kokos jest twardy a gryka to takie kuleczki w kwadraciki włożone i teraz jak?? Ale śliczna I te włoski
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Patka
w kazdym razie na tych mniejszych spał moj syn
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie nie mogę rodzić,bo w poniedziałek dopiero mam wyniki paciorkowca-cholera
|
|
#4646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiję gotowy taki : http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Prz...y-8825-big.jpg Tylko tak jak pisałam go blenderuje na papkęeee jak dla dzidzi bo nie lubię faflonów w zupie ps. U mnie w sklepie spożywczym nawet osiedlowym jest A również w marketach ...tam gdzie ogórki, grzybki...przeciery ogórkowe itp Cytat:
![]() Ciekawe jakie wiesci O rany słodka ...a te wloski to szok niedłubo będziesz jej kucyki wiązała ...mój dwu latek takich gętych nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() A wiadomość z ostatniej chwili jest super Cytat:
I się mocno zastanawiam, czy ja dobrze zrobiłam że chłopięce ciuszki oddałam siostrze .... ![]() W sumie to się zdarza ![]() No własnie ciekawe co z Agusią ???
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-06 o 14:54 |
||||
|
|
|
#4647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem jak tam u Ciebie po odstawieniu Fenka ![]() Cytat:
![]() a co do materaca to ja mam kokos-pianka-gryka ale też jeszcze nie wiem po której stronie najpierw się kładzie małego... ![]() Ale słodzinka Cytat:
![]() załamka.... Cytat:
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- spaceruje i te skurcze nie przechodzą...idę do wanny-jestem sama w domu, Tż będzie za jakąś godzinę,...masakra, a dopiero dzisiaj koleżance pisałam maila,że nie mam żadnych objawów porodowych...
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
mamaidy maja sie słodka
ja nie chce pomyłek przy porodzie,chce moją ade i juz!!!!przez 5miesięcy mówiliśmy do niej Ada i jakby był chlopak o nie!!!! Miriam? !!!!!!a ciekawe co z madziulka bo coś cisza,może rodzi.... patinka!!!! ja nie chce słyszeć ze ty mi sie tu wcinasz w kolejke!!! ![]() ide zmywać podłogi(a z uli sie śmiałam
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-01-06 o 15:17 |
|
|
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki.................
Miałam dziś takie ambitne plany....i znowu nic z tego....nie chce mi się wychodzić, jakaś burza snieżna idzie i sypie śnieg tak, że odechciewa się wychodzic gdziekolwiek...a miałam iśc sobie na zakupy i w końcu kupic coś dla siebie!!!! bo od pół roku nic tylko ciuszki a to dla córci, a to prezenty, a to Tżtowi a ja bidna chodze w jednych dresach .....powiedziałam sobie koniec i miałam ruszyć na podbój przecen...i pupa....mam lenia..... Poza tym jakaś nerwowa jestem, jejku nawrzeszczałam dzisiaj na TŻta nie wiem za co....teściowej unikam jak ognia, wszystko mnie drażni.... Co do materacy, my kupiliśmy pianka-gryka-kokos.....tzn nie wiem jak to jest z ta kolejnością bo jak za twardo to można przerzucić na druga stronę i bedzie miękko a dzisiaj moja koleżanka urodziła przez CC syncia, mierzy 57 cm i waży 3700, cudak mały, zazdroszczę juz jej....ja to wegetuję w oczekiwaniu na jakiekolwiek wieści.....we wtorek dopiero wizyta.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

.Tam też liczą"łup" po kolędach 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

powiedzcie,że w drugą stronę zdarza się to bardzo rzadko,bo przecież ja mam całą wyprawkę niebieską
Chyba od wczoraj nikt nie rozpakowany?

pierwszy raz jestem w ciąży,a tyle się naczytałam o przepowiadaczach więc siedzę spokojnie na tyłku...tak tylko pytam,bo na dobrą sprawę to ja nie wiem kiedy te bóle to już są TE bóle...skurcze czuje się po środku nisko,czy idą po bokach jakby od jajników?

niedłubo będziesz jej kucyki wiązała ...mój dwu latek takich gętych nie ma