|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podcina się nie po to, zeby pobudzic do wzrostu, a zeby ograniczyc łamanie się, scieranie koncówek, a tym samym ZAUWAŻYĆ przyrost. co ma koncowka (martwa) do cebulki? |
|
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Pod artykułem jest dyskusja o nim, pojawiają się wątpliwości i wyjaśnienia autorki tekstu.
|
|
|
|
#184 |
|
BAN stały
|
dziewczyny cyz to są te ampułki sytmuljące porost włosów czy opakowanie inaczej wygląda ,wysłałam meża zeby mi kupi.ł(bo miały s** zamówić) i mu wcisneły to...?prosze was szybko o odpowiedzi jak nie to polece oddać
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Takich ampułek jeszcze nie widziałam, ja używałam zupełnie innych, jest napisane na opakowaniu, ze stymuluje wzrost włosów. Jak wypróbujesz to daj znać czy jest poprawa.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może poprostu zmienili opakowanie
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
No ja właśnie wczoraj jak byłam w jednej z aptek, widziałam właśnie identyczne ampułki! Narazie ich nie wzięłam bo nie wiem czy to te... Zmienione ampułki, na opakowaniu i po jego drugiej stronie ani słowa o stymulowaniu wzrostu włosów... Może ktoś wie czy o te chodzi?! ! !
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
BAN stały
|
juz oddałam właśnie porobwaly mi wmówić ze to jakaś nowsza wesja ale slowa tam nie ma ma o stymulacjai porostu wlosów...
zreszta ktoś tutaj na wizazu wkleił to jako inny kosmetyk https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...niu-wlosow.htm hmm już sama nie wiem co myśleć a możecie wkleić jak wyglada opakowanie od tego "własciwego Radicalu stymulującego porost"? ja swojego meza zaraz wyśle do innych aptek może tam będą mieli.... kurcze ale sie porobiło
Edytowane przez limetka87 Czas edycji: 2010-01-16 o 12:22 |
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam te same, z tyłu jest napisane, że stymulują wzrost włosów.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#190 |
|
BAN stały
|
ja właśnie tam nic nie widzialam o stymulacja bylo napisane ze odzywia ,sprawia ze wlosy sa miekkie ,pogrubia itp ale o wzroscie slowa nie było ...to co czyli nowsza wersja?? ja i tak wolalabym starą...bo do tego jakoś nie mam przekonania
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wywołać, wzbudzić nową, dłuższą długość. Oczywiście, że wzrost włosa następuje pod skórą, ale ktoś kto ma zniszczone końcówki, może na długości nawet tracić.
|
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
I ja jakoś nie jestem do nich przekonana. Łaziłam po kilku aptekach i tylko w jednej znalazłam takie ampułki. Ale wydaje mi się, że to nie o nie chodzi. kurcze... a chętnie wypróbowałabym je, skoro pojawiło się na ich temat tak wiele pochlebnych opinii....
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka moja teoria spiskowa. A na spodzie opakowania jest napisane dokładnie tak:(...) Inulina z cykorii odżywia i wzmacnia cebulki włosowe oraz hamuje wypadanie włosów i stymuluje ich wzrost.
|
|
|
|
#194 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dam dzisiaj znać ,czy mój mąż dostal te na ktorych jest napisane "stymuluje porost włosów"
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet na stronie Farmony są te nowe, opisane jako kuracja przeciw wypadaniu włosów stymulująca ich wzrost.
http://www.farmona.pl/pielegnacja-wlosow/radical/
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
być może ale dziwne ,że tyle wizażanek ma docznienia z innymi ampulkami ,te ktore masz maja najwet inne fiolki (na zakrętke) a te... trzeba łamać ..nie wiem ..nie chce się wypowiadać skoro nie mam pojęcia. Ja poprostu nie mam przekonania do tych nowych amupłek ,może jak się wypowie więcej wizażanek będe pewniejsza ,często producenci zmieniaja opakowania jakiś produktów ale przedewszystkim szafe graficzna a tu wszystko nazwa ,całkowiciei nny wygląd amupłek ...
Edytowane przez limetka87 Czas edycji: 2010-01-16 o 12:44 |
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Byłoby miło.
Chociaż może rzeczywiście zmienili tylko opakowanie... Np. mogło dochodzić do nich za dużo skarg od klientów, którzy kaleczyli się podczas otwierania ampułek (czytałam mnóstwo komentarzy i b. wiele było wlasnie tego typu).coldold - jeśli masz nową wersję, napisz proszę czy rzeczywiście zauważyłaś u siebie przyspieszony wzrost włosków. Czy jednak było lepiej gdy używałaś (o ile to robiłaś) tych ze starszej wersji. |
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to są te same ampułki , miałam w domu dwa opakowania , skończyłam w starym opakowaniu i teraz zaczynam to w nowym , skład ten sam - farmaceutka porównywała plusem jest to że nowe są o wiele lepsze w aplikacji
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2010-01-16 o 13:42 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
To chyba w końcu się skuszę...
Dziękuję za odpowiedzi.
|
|
|
|
#201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pamiętam ,że na początku wyrównał mi na prosto (wg mojego życzenia) kilka centymetrów, bo miałam masakryczne zniszczone włosy , a później chyba 40 minut siedział (dosłownie ) nad kosmykami i praktycznie każdy włosek, jeśli był uszkodzony lub rozdwojony ucinał go powyżej rozdwojenia...Masakra!!! Wiadomo,że nie sposób jest wszystkie włosy tak przejrzeć, ale naprawdę wtedy dużo mi pomogło to ścięcie...Ale taki mistrz nożyczek to rzadkość, bo teraz wszyscy się śpieszą i chcą zrobić, jak najwięcej Klientek w ciągu dnia... Teraz sama zaopatrzyłam się w nożyczki fryzjerskie i po tym, jak mi fryzjerka zetnie końcówki, to w domku poprawiam po niej z godzinę Te ukryte, na całej długości, rozdwojone końcówki...
|
|
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
ja tez używam tych ampułek i muszę przyznać ze są całkiem dobre ale niestety musze stosować po 2 bo mi nie starcza
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
To są te same ampułki Radical tylko po "liftingu"
opakowanie zostało zmienione na ładniejsze, a ampułki mają inny kształt i osobną gumową końcówkę, które znacznie bardziej ułatwiają aplikacje. Nie dziwię się zmianie - wiele osób narzekało na poharatane dłonie przy otwieraniu miałam starą wersję, teraz używam drugie opakowanie nowej i nie widzę różnicy.Tu zresztą skład oceniała viki1988: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4941 |
|
|
|
#204 |
|
BAN stały
|
ja kupilam ta stara wersje ,kosztowala 39zl a ta nowa 33zl dziwne zeby byla az taka roznica w cenie...
no i musialam zuzyc az dwie amuplki na jeden raz ,jak wy to robicie ze jedna wam starcza na cala gloweczy zamiast olejku rycynowego mozna stosowac na koncowki oliwe z oliwek???
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
bezsens, podcinanie martwych końcówek nie ma nic do wzrostu włosów
sprawia jedynie że optycznie widzimy że coś nam rośnie a nie się wykrusza
|
#206 |
|
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny
Obecnie stosuję Seboradin lotion z czarną rzepą ponieważ zależy mi na szybszym wzroście włosów. Stosuję go od 19.12.2009 i myslałam zeby dokonczyc całą buteleczkę a dopiero pózniej spróbowac czegoś innego. Jednak dzisiaj przeczytałam świetne recenzje dotyczące ampułek Radical i pomyślałam ze warto byłby je stosowac i przerwac kurację Seboradinem . Myslicie, że lepiej byłby gdybym dokończyła kurację Seboradinem a dopiero pózniej zaczęła wcierac Radical, czy odstawic Seboradin i zaczac stosowac Radical ?? Ogólnie jestem zadowolona z działania Seboradinu, ale chciałabym, aby przyrost był jeszcze szybszy. |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spokojnie
to ten sam RADICAL moim zdaniem Faromona prędzej czy później musiała zmienić wygląd tych ampułek używam regularnie od listopada starej wersji i uwierzcie mi są lekko przedpotopowe no i trochę z nimi zachodu jest zawsze mam stresa przed otwarciem apułki czy się nie skaleczę w palca (na szczęście nigdy mi się to jeszcze nie przydarzyło ) muszę zawartość ampułek przelewać do kieliszka a potem wssysam strzykawką i dopiero aplikuje na głowę sorry, dla mnie to dużo pracy no i to ciągłe kupowanie strzykawek w osiedlowej aptece pani się zawsze na mnie dziwnie patrzy w ostatnie święta użyłam ampułek mojej mamy, która ma tego nowego Radicala i są fantastyczne. wygodą stosowania zbliżone do vichy. nie wiem jak wpływałby na porost moich wlosów (raptem użyłam z trzy razy, ale mama sobie bardzo chwali i używa opakowanie za opakowaniem ) Uwielbiam te ampułki nie wiem ile rosły mi wcześniej, bo nigdy nie mierzyłam teraz rosną mi 2cm miesięcznie, nie wiem czy to mało czy dużo? za to mam po nim mnóstwo baby hair
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale widziałyście skład tych nowych ampułek radical? Na drugim miejscu po wodzie jest alkohol denat. I teraz nie wiem czy w starych też był alkohol w składzie? Wydaje mi sie że nie. Zrezygnowałam w aptece
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
w kwestii dustingu jeszcze.
to nie jest odkurzanie koncowek, a raczej dusting oznacza, ze po scieciu wlosow, a raczej koncowek to co odpadlo ma wygladac jak kurz na podlodze .nie faktyczne koncowki tylko takie paproszki. z reszta - dla zainteresowanych - link http://http://www.youtube.com/watch?v=bl13t5iuoFc ja osobiscie juz kilkakrotnie w ciagu ostatnich 4 miesiecy robilam sobie tego typu akcje - z dobrym skutkiem, jako remedium na gubienie koncowek. mam wrazenie, ze w koncu usunelam - bez duzych ubytkow na dlugosci(bo zapuszczam)wszsytkie pzresuszone i zniszone koncowki (z czasow gdy mialam na glowie krociutenkie blond wlosy), bo nie zauwazam od ostatniego podcinania zadnych ulamanych koncowek. jesli sie regularnie tak "dba o wlosy" to mysle,ze w rezultacie mozna utzrymac koncowki w dobrym stanie, uniknac tym samym radykalnych ciec raz na jakis czas i nie stracic niczego z dlugosci ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=bl13t5iuoFc wstawiam jeszcze raz bo popzredni cos nie dziala |
|
|
|
#210 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nowe mają w składzie denata, ale we wcierkach to nie przeszkadza, a wręcz pomaga substancjom aktywnym wniknąć w skórę |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

21.06.2014r.

taka moja teoria spiskowa. A na spodzie opakowania jest napisane dokładnie tak:

zawsze mam stresa przed otwarciem apułki czy się nie skaleczę w palca (na szczęście nigdy mi się to jeszcze nie przydarzyło
nie wiem ile rosły mi wcześniej, bo nigdy nie mierzyłam
za to mam po nim mnóstwo baby hair