Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 10:20   #151
party_girl7
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV

Cytat:
Napisane przez limetka87 Pokaż wiadomość

moze mam mylne odczucie ale wiekszosc twoich kosmetykow nie wydaje mi sie zeby pobudzala wzrost wlosow...sa to tradycyjne kosmetyki do włosów...
ale ja nie wymienilam wszystkich moich kosmetykow do wlosow... wymienialam te o które chce zapytac, bo przeciez wiadomo ze wax i np mgielka ze soba nie koliduja. Uzywam jeszcze m.in. dla wiadomosci rycyny, tabletek.
Ale chciałabym uzyskac odpowiedz na moje pytanie
Stary 2010-01-14, 11:17   #152
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
hello, ja tez zapuszczam włoski, moje marzenie to tak przed pas z 10 cm..
no ale do rzeczy: ostatnio zastanawia mnie fakt czy mozna uzywac kilku odzywek na raz?? czy moze lepiej bedzie jak po kazdym myciu bede uzywała tylko jednej na zmiane? no bo mam tak: odzywke do spłukiwania, jedwab na końcówki, mgiełke radicala, odżywke bez spłukiwania pantene no i jeszcze czasem używam nivea balsam bez prostowania (zyby lepiej sie rozczesywały) czy moge po trochu używać wszystkiego po każdym myciu??
Wszystko zależy od włosów, jeśli nie są przeciążone a stosowane produkty pomagają Ci utrzymać włosy w dobrej kondycji, używaj ich nadal razem.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:38   #153
limetka87
BAN stały

masakra po waxie mam siano na głowie powywijane w kazda strone czy to normalne w koncowki wtarlam olejek rycynowy ale on strasznie klejący...
limetka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:42   #154
starsmakeup
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny wlasnie mialam zamiar zmierzyc włosy ale mam z tym problem poniewaz u gory mam krotkie a na dole dlugie(wycieniowane) nie mowiąc o tym ze na dole mam pazurki i fryzjerka powiedziala mi ze ciezko mi bedzie zpauscic bo te koncowki samoczynnie sie kruszą dlatego nie widac przysrosty i co tu poradzic ,jak przestane palic prostownica to przestana sie kruszyć?
Tak z tą prostownicą jest tak ,że ona pali końcówki i włosy choć rosną (widać po odroście), to nie są dłuższe... Ja miałam ta samą długość włosów przez kilka lat Teraz wyszczeliły i rosną, ale to dopiero po odstawieniu prostownicy...Jeśli dasz radę i nie będziesz prostowała to zobaczysz, jak zaczną rosnąć...Teraz bardzo natłuszczaj przesuszone końcówki jakimś koncentratem do końcówek, albo jedwabiem albo na noc olejkiem rycynowym, kokosowym - moje aż "piły" to co im nakładałamMomentalnie
Powodzenia
Stary 2010-01-14, 12:04   #155
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
hello, ja tez zapuszczam włoski, moje marzenie to tak przed pas z 10 cm..
no ale do rzeczy: ostatnio zastanawia mnie fakt czy mozna uzywac kilku odzywek na raz?? czy moze lepiej bedzie jak po kazdym myciu bede uzywała tylko jednej na zmiane? no bo mam tak: odzywke do spłukiwania, jedwab na końcówki, mgiełke radicala, odżywke bez spłukiwania pantene no i jeszcze czasem używam nivea balsam bez prostowania (zyby lepiej sie rozczesywały) czy moge po trochu używać wszystkiego po każdym myciu??
jesli wszystko to w zestawie sprawia ze twoje wlosy wygladaja dobrze, to ja nie widze przeciwskazan.
tylko tak jak juz dziewczyny napisaly, to specjalnie odzywcze te kosmetyki nie sa (a mgielka radicala oporcz ekstraktow z ziolek ma alkohol, wiec uwazaj, zeby ci nie przesuszyla - ja uzywam jej jako bazy do wcierek skalpowych)
dodatkowo - to wątek porostowy, a wymienione kosmetyki kladziesz chyba na dlugosc wlosow, prawda?
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:44   #156
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
masakra po waxie mam siano na głowie powywijane w kazda strone czy to normalne w koncowki wtarlam olejek rycynowy ale on strasznie klejący...
ja tez mam po waxie wlosy powywijane w rozne strony i do tego straszna szope
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 13:20   #157
Agentka o 100 twarzach
Raczkowanie

Smile Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV

Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi.
Agentka o 100 twarzach jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-14, 15:10   #158
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
najlepiej kup 2 opakowania (najlepiej by było gdybyś wcierała codziennie, nie koniecznie na umyty skalp) w pierwszym tygodniu włoski mogą trochę bardziej wypadać, potem stają się naprawdę mocne i szybciej rosną, sprawdziłam na sobie przez DOZ kosztują 30 zł, a stacjonarnie 3okilka zł, dostaniesz je tylko a aptece
potwierdzam już nie pamiętam, które opakowanie stosuję choć mi włosy wciąż wypadają to zauważyłam sporo baby hair ale jest to raczej dłuższa kuracja, raczej po jednym opakowaniu nie masz co liczyć na efekty swoje kupowałam w aptece internetowej za 26 zł

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1645678 6]ja tez mam po waxie wlosy powywijane w rozne strony i do tego straszna szope [/QUOTE]

a ja waxa dzis sobie kupiłam ciekawe czy też będę miała szopę
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 15:48   #159
malina19
Zakorzenienie

cześć wszytskim
chętnei przyłącze się do Was, gdyż chce zapuścić włoski i chcę im w tym dopomóc,
narazie stoduje wcierke jantara, dzisiaj kupiłam żel palomy a w miedzy zcasie piję sok aloesowy mam nadzieje ze to pomoże, chce jeszcze kupić capitavit
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 15:52   #160
oczko1205
Raczkowanie

byłam bardzo zadowolona z uzywania Waxa, zuzyłam jedno opakowanie wiec nie moge powiedziec ze włosy mi zaczely szybko rosnac ale na pewno lepiej wygladały, musze sie zaopatrzyc w nowe opakowanie, tylko czekam na promocje w mojej aptece i bede dalej uzywac, dodawalam do Waxa olejku rycynowego i taka mieszanke trzymałam przez 1-3 godz na włosach,oczywiscie w czepku i reczniku i podgrzewałam
Stary 2010-01-14, 16:27   #161
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczko1205 Pokaż wiadomość
oczywiscie w czepku i reczniku i podgrzewałam
podgrzewasz maskę? gdzieś o uszy mi sie obiło, że lepiej działa wtedy?
Stary 2010-01-14, 17:03   #162
limetka87
BAN stały

tak cieplo aktywizuje dzialanie maseczki ja dzisialj tezp odgrzewalam najpierw reklaowka"tesco" i suszarka w ruch i tak co 5 minut tylko ze ja mialam waxa na 30minut bo tak pisze na opakowaniu nie wiem czy to zdrowo tak trzymac 1-3 godzin
Stary 2010-01-14, 17:07   #163
oczko1205
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
podgrzewasz maskę? gdzieś o uszy mi sie obiło, że lepiej działa wtedy?
nawet na opakowaniu Waxa pisze ze najlepsze efekty uzyska sie podgrzewajac maske, ja podgrzewałam zawsze np.suszarka efekty duzo lepsze niz samo nakladanie maski bez podgrzania, inne maski tez czasami podgrzewam
Stary 2010-01-14, 18:55   #164
AnulaPPP
Zakorzenienie

co do Waxa to powiem tak, ze stosowałam tylko kilka razy bo dostałam po prostu ciut w słoiczku od kogoś no i jak nałożyłam tak jak piszą że np podczas kąpieli parująca woda ogrzeje itp, po zmyciu miałam włosy sianowate tak jak piszecie. Ale wpadłam na takie pomysł, ze nakładałam na włosy, w kuchni na kuchence stawiałam gar z wodą i jak się zaczęła parować to trzymałam nad tym głowe wystarczyło nawet 10 min i włosy były całkiem inen w dotyku, znacznie milsze i gładsze

a wrcając do mnie. Przeszukałam w temacie olejowym wszytsko na temat przyciemniania włosów, większość dotyczyła Amli a nie Vatiki, jednak chyba większość twierdziła że nie przyciemnią one włosów raczej, więć sie zdecydowałam kupić.
Tylko teraz mam pytanie czym się rozni w działaniu ta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...owa-wersja.htm i ta
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-do-wlosow.htm

bo sprawdziłam składy i jedyna różnica jaka znlazlłam to Milk...
czy to ma jakieś/ duze znaczenie?

i jeszcze jedno: mogę stosować Vatike i Seboradin niger lotion razem? Vatike chciałabym trzymać całą noc, kiedy w takim razie ten lotion?

przepraszam za tyl pytań, ale jeszcze tego nie ogarniam wszystkiego

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:00   #165
oczko1205
Raczkowanie

Cytat:
tak cieplo aktywizuje dzialanie maseczki ja dzisialj tezp odgrzewalam najpierw reklaowka"tesco" i suszarka w ruch i tak co 5 minut tylko ze ja mialam waxa na 30minut bo tak pisze na opakowaniu nie wiem czy to zdrowo tak trzymac 1-3 godzin
na temat dłuzszego trzymania waxa na głowie to różne opinie słyszałam, ale sama nie wiem jak to wkoncu jest, jak nakladałam maske to trzymalam ile tam mi popadlo, pol godz czasami jak zapomnialam to ze 2,3 godz ale przy dluzszym trzymaniu na wlosach nic zlego sie nie dzialo
Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
co do Waxa to powiem tak, ze stosowałam tylko kilka razy bo dostałam po prostu ciut w słoiczku od kogoś no i jak nałożyłam tak jak piszą że np podczas kąpieli parująca woda ogrzeje itp, po zmyciu miałam włosy sianowate tak jak piszecie. Ale wpadłam na takie pomysł, ze nakładałam na włosy, w kuchni na kuchence stawiałam gar z wodą i jak się zaczęła parować to trzymałam nad tym głowe wystarczyło nawet 10 min i włosy były całkiem inen w dotyku, znacznie milsze i gładsze

i jeszcze jedno: mogę stosować Vatike i Seboradin niger lotion razem? Vatike chciałabym trzymać całą noc, kiedy w takim razie ten lotion?

przepraszam za tyl pytań, ale jeszcze tego nie ogarniam wszystkiego
z ta para wodna to tak jakbys saune robiła na włosy, chyba nawet lepsze niz podgrzewanie suszarka
odnosnie Vatiki i Seboradinu: lotion nakladaj na skalp a Vatike na włosy i bedzie git tak mysle
i nie przepraszaj tylko jak masz watpliwosci to pytaj, co prawda specem dobrym nie jestem ale jak cos wiem to odpisuje , zawsze w grupie łatwiej upiekszac sie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 09:43   #166
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od włosów, jeśli nie są przeciążone a stosowane produkty pomagają Ci utrzymać włosy w dobrej kondycji, używaj ich nadal razem.
dziękuje;*

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
jesli wszystko to w zestawie sprawia ze twoje wlosy wygladaja dobrze, to ja nie widze przeciwskazan.
tylko tak jak juz dziewczyny napisaly, to specjalnie odzywcze te kosmetyki nie sa (a mgielka radicala oporcz ekstraktow z ziolek ma alkohol, wiec uwazaj, zeby ci nie przesuszyla - ja uzywam jej jako bazy do wcierek skalpowych)
dodatkowo - to wątek porostowy, a wymienione kosmetyki kladziesz chyba na dlugosc wlosow, prawda?
tak kłade na długośc włosów, przepraszam że narobiłam takich problemów ale wydawało mi sie że możecie sie znać na rzeczy i będziecie znały odpowiedź. w każdym razie dziękuje.
Stary 2010-01-15, 09:45   #167
Bejjka
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za odpowiedź w takim razie waxa będę podgrzewała a później czepek i czapa marzy mi się taka prywatna sauna do włosów, choć to koszt kilku stówek ale może sobie zaoszczędzę bo słyszałam, że daje rewelacyjne efekty
Stary 2010-01-15, 10:12   #168
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Odnośnie WAXA - który wg was jest najlepszy?
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:13   #169
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczko1205 Pokaż wiadomość

z ta para wodna to tak jakbys saune robiła na włosy, chyba nawet lepsze niz podgrzewanie suszarka
odnosnie Vatiki i Seboradinu: lotion nakladaj na skalp a Vatike na włosy i bedzie git tak mysle
i nie przepraszaj tylko jak masz watpliwosci to pytaj, co prawda specem dobrym nie jestem ale jak cos wiem to odpisuje , zawsze w grupie łatwiej upiekszac sie
moim zdaniem sposób na Waxa dobry, ale nie stosowałam długo (kilka razy) więc o długotrwałych efektach sie nie wypowiem
aha, czyli ten Seboradin moge trzymać całą noc? nie za długo? czy może bardziej przed myciem włosów?
pewnie że w grupie raźniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 11:30   #170
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
moim zdaniem sposób na Waxa dobry, ale nie stosowałam długo (kilka razy) więc o długotrwałych efektach sie nie wypowiem
aha, czyli ten Seboradin moge trzymać całą noc? nie za długo? czy może bardziej przed myciem włosów?
pewnie że w grupie raźniej
Seboradin lotion?
Możesz trzymać całą noc, dzień a nawet kilka dni ;-)
Tzn on krzywdy nie robi, chyba, że jesteś nadwrażliwa na jakiś składnik. Najlepiej wcierać go codziennie, po myciu włosów (jeśli myjesz codziennie) lub na suchy skalp.
Stary 2010-01-15, 15:45   #171
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Odnośnie WAXA - który wg was jest najlepszy?
Dla mnie najlepsza jest maska henna treatment wax
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:00   #172
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Dołączam się, jeśli mogę
Ja mam problem z włosami, ponieważ rosną mi bardzo bardzo wolną, czasem mam wrażenie, że nie rosną w ogóle Jak pofarbowałam włosy, odrosty musiałam malować dopiero po około trzech miesiącach, ale wtedy były one gdzieś może na 1cm, czasem na 1,5cm, więc uważam to za bardzo malutko..
Teraz staram się systematycznie pić pokrzywę. Zamierzam też kupić seboradin. Zaczęłam też stosować odżywkę Jantar (stymuluję wzrost włosów, wzmacnia cebulki włosowe). W tym miesiącu muszę koniecznie iść podciąć końcówki, bo ostatni raz podcinałam je we wrześniu I tu mam pytanie, czy mogę podciąć je sama w domu normalnymi, zwykłymi nożyczkami do papieru? kiedyś słyszałam, że takie nożyczki "tępią" włosy i rozdwajają końcówki, dlatego pytam Boję się tych fryzjerów, bo jak pójdę to pewnie wyjdę bez 5 cm na głowie A u mnie 5cm to rok zapuszczania
Postaram się udzielać w tym wątku jak najczęściej i przekazywać cenne informacje o metodach na porost włosów
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:43   #173
maddzia007
Zakorzenienie

To może lepiej zainwestować w nożyczki fryzjerskie i mieć takie w domu? Te najtańsze kosztują już w granicach 20-30 zł, czyli tyle ile wizyta u fryzjera
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:45   #174
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Seboradin lotion?
Możesz trzymać całą noc, dzień a nawet kilka dni ;-)
Tzn on krzywdy nie robi, chyba, że jesteś nadwrażliwa na jakiś składnik. Najlepiej wcierać go codziennie, po myciu włosów (jeśli myjesz codziennie) lub na suchy skalp.
czyli moze byc tak, ze na noc nakładam Vatike, rano ją zmywam, po myciu nakladam seboradin lotion - w dni kiedy myje włosy bo nie myje codziennie, a w dni kiedy nie myje dawać na suchy skalp?
i czy myślicie czy to będzie dobra kuracja (tzn wiem ze kazdy reaguje inaczej ) ? może coś jeszcze dołożyć? głowny problem to u mnie kruche włosy. No i zalezy mi na szybszym wzroście

Stary 2010-01-15, 19:37   #175
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli moze byc tak, ze na noc nakładam Vatike, rano ją zmywam, po myciu nakladam seboradin lotion - w dni kiedy myje włosy bo nie myje codziennie, a w dni kiedy nie myje dawać na suchy skalp?
i czy myślicie czy to będzie dobra kuracja (tzn wiem ze kazdy reaguje inaczej ) ? może coś jeszcze dołożyć? głowny problem to u mnie kruche włosy. No i zalezy mi na szybszym wzroście
Właśnie tak.
Do tego codzienny masaż skóry głowy, może herbata z pokrzywy, ewentualnie jakiś suplement, odżywka po każdym myciu włosów, serum lub odrobina oleju na końcówki.
Stary 2010-01-15, 19:45   #176
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz robić tak że Vatika na noc, po umyciu seboradin niger lotion. Seboradin tylko na skalp bo ma alkohol w składzie, jeżeli nie zauważysz szybszego przetłuszczenia to możesz nawet wmasowywać w skalp kiedy nie myjesz włosów, musisz sama sobie posprawdzać.

Myślę że właśnie oleje pomogą ci w kruchości twoich włosów

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 21:57   #177
syrenka
Wtajemniczenie

Ciekawy artykuł:
Trimming for longer hair?

Edytowane przez syrenka
Czas edycji: 2010-01-16 o 10:20
Stary 2010-01-15, 22:08   #178
anka.d
Wtajemniczenie

syrenko: czytalam kiedys o technice strzyzenia pt. dusting, ktora polega na scieciu koncowek o milimetr doslownie. takie 'odkurzenie' koncowek.
szkoda, ze dla wiekszosci polskich fryzjerow 'koncowka' to znacznie wiecej :/
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 22:12   #179
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
syrenko: czytalam kiedys o technice strzyzenia pt. dusting, ktora polega na scieciu koncowek o milimetr doslownie. takie 'odkurzenie' koncowek.
szkoda, ze dla wiekszosci polskich fryzjerow 'koncowka' to znacznie wiecej :/
Też słyszałam i też bym tak chciała.
Gdyby o same końcówki chodziło dałabym nożyczki (fryzjerskie) któremuś z domowników, ale muszę wycieniować i na pewno zejdzie z długości
Stary 2010-01-15, 23:27   #180
limetka87
BAN stały

nałożyłam olekej rycynowy na końwki aż sie kleją i lepią no i wtarłam seboradin niger lotion w skalp .Jutro pora mycia zrobie maseczke z nafty kosmetycznej zoltka jaja i cyrynki +olejek rycynowy i oliwy z oliwek ... i teraz nie wiem bo moj maz mi kupi w aptece te ampulki radicalu stymuljacce porost włosów i czy mozna to stosowac z seboradinem niger lotion czy odstawić na jakiś czas ,zeby nie zakłocił dzialnia amuplek??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości