|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
Zero postepow porodowych fajnie masz ze jutro mozesz urodzic maluszka Cytat:
3mam kciuki za jutro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z tym macierzyńskim to nie bardzo rozumiem ![]() malinka życzę zdrówka dla chłopaków Nasz Michał też się nieźle sprawuje jako starszy brat. Teraz niestety ma gorzej, bo wcześniej za bardzo go rozpuściliśmy, a teraz niestety musimy bardziej konsekwentnie do niego podchodzić. Myślałam, że będzie miał za złe Maćkowi, że mu się nieco pogorszyła sytuacja, ale niczego takiego nie zauważyłam. A najfajniejsze jest jak daje małemu buziaczki ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym jest małym terrorystą, bo co go odłożymy do łóżeczka już na wpół drzemiącego albo śpiącego, to po 5 minutach zaczyna dochodzić marudzenie z łóżeczka, a czasem robi awanturę i dawaj znowu na rączki. I tak można odkładać kilka razy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ojej to musi strasznie boleć... Biedulka... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za te słowa, ja też mam nadzieję, że mój TŻ wreszcie zacznie zachowywać się jak na męża i przyszłego ojca przystało.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze jakaś ospala jestem cały dzisiejszy dzień. Chyba się zaraz położę bo strasznie mnie ścina... Życzę wszystkim mamusiom dobrej nocy, kraczę KRAAAAA KRAAAAAAA dla tych które martwią się spóźniającym się porodem. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno będdzie lepiej z tym odbijaniem, mój dopiero co zaczął może tydzien mi tak odnija więcej? ale jeszcze nie z akarzdym razem i tak ale dużo lepiej jest, bo wogóle teraz to robi i to głośno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Mamusie śpią, a ja jak zawsze obudzona o 5:00 i zasnąć nie mogę
![]()
![]() |
#3156 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie z rana. Ja jak zwykle nie wyspana ale wstalam sie szykowac do tego szpitala. Maz w pracy ale rodzice mnie zawioza, umowilam sie z nimi o 10
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Witam mamusie z rana. Ja jak zwykle nie wyspana ale wstalam sie szykowac do tego szpitala. Maz w pracy ale rodzice mnie zawioza, umowilam sie z nimi o 10 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mnie szczerze nie obchodzi, ze ktos będzie miał problem z tym, ze nie jest u mnie mile widziany we wczesniejszym terminie niz ja będę miała ochote na wizyty ![]() ![]() gosbaj ![]() ja nadal umieram ![]() ![]() dobrze, ze małz dzis ostatni dzien w pracy i na uropik idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie z rana. Ja jak zwykle nie wyspana ale wstalam sie szykowac do tego szpitala. Maz w pracy ale rodzice mnie zawioza, umowilam sie z nimi o 10
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twoj Adrian spi jeszcze w dzien? Czy od tej 5.30 wytrzymuje do wieczora? Bo moj Adasiek to naszczescie spi (z reguly po 2 godz). A rano wstaje kolo 6.00 ale przybiega do nas do lozka i jeszcze dosypia z godzine. Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
wlasnie sie tak zastanawiam jak to bedzie u nas. Bo moj Adasko to rozbestwiony (rozpuszczony to malo powiedziane). Juz mnie wkurza, ze maz jest dla niego taki "lagodny" i malo konsekwentny. To ja jestem w domu od dyscypliny (ale z racji ciazy nie bardzo sobie daje rade z ta dyscyplina). Tatus pozwala synkowi wejsc sobie na glowe. Jest na kazde zawolanie, rzuca wszystko bo przeciez musi z nim isc do pokoju (bo go synek ciagnie do zabawy). Ciekawe jak bedzie z dwojka. Bedzie rzucal jedno, zeby zajac sie drugim??? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ................ Muszę się pochwalić dobrą nowiną!! CZOP mi dziś odszedł ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy odszedł cały..Ale to na pewno on! Położna miała rację że takie rzeczy jak się już "wydarzą" to od razu wiadomo...I stało się to pół godziny temu-może godzinę...Był taki jak położna mówiła..Lekko zabarwiony krwią...Wielka klucha... W końcu coś się ruszyło! . ![]() Noc za to miałam koszmarną..Co godzinę się budziłam..I miałam wrażenie że za chwilę..za moment złapie mnie skurcz łydki..Do tego nie miałam się jak ułożyć bo Maluch naciskał mi na żebra! ![]() ![]() ![]()
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-29 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj 3mamy kciuki za dzisiaj
![]() Sweet Jelly no to ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dzis zamierzam troszke poprasowac choc mi sie sie wcale nie chce no ale mowi sie trudno ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się jak dziecko..w końcu coś poszło do przodu! I znowu zaczynają mnie plecki krzyżowo boleć (znowu szyjka się rozwiera ![]() Kupiłam wczoraj wieczorem tę karuzelę nad łóżeczko i przelałam pieniądze..Może już w poniedziałek będę ją miała -miała iść kurierem ![]() A dziś mam zamiar składać choinkę (dopiero tydzień temu miałam Kolendę).I przepakuję torbę "szpitalną". Bo dostałam od położnej wykaz co zabrać ze sobą i za dużo tego zapakowałam..niektóre rzeczy zupełnie nie potrzebnie! AHA...i nie trzeba mieć tych badań na HIV ![]()
![]() |
#3164 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Dzieki za kciuki, na pewno sie przydadza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
Kalka napisala mi wczoraj smsa, ze wychodza dopiero w sobote. Ze ma juz dosc szpitalnego lozka! I pozdrawia wszystkie w dwupacku i rozdwojone!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
OK,to szukam ![]() ************************* ****** Dzisiaj zaczynamy 38 tydzień i zaraz myję okienka.Ale nie tylko w celu aby coś się ruszyło,ale mam jeszcze sztucznym śniegiem gwiazdki i aniołki na szybach ![]() ![]()
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
no ale co z tego ze obliczy mi biorytm
![]() ![]() ![]() celka spi w dzien 1,5 - 3 h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Ja nie za bardzo wierzę w te biorytmy itp.
![]() Ale tak z ciekawości - który biorytm ma być 0? Te wszystkie 3 krzywe na wykresie? Bo tak to chyba rzadko się zdarza... ![]() Z resztą co strona, to pewnie co innego pokazuje ![]()
#3169 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2 okienka umyte jeszcze na dziś w sypialni zostało,ale TŻ po pracy śpi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Aaaa właśnie....miałam się pytać.
ELCIA,GDZIE SIĘ PODZIEWASZ ??? ![]() termin miała na 22.01 chyba,a dzisiaj już 29.01 także może na porodówce?????
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
miała sie stawic do szpitala ale nie pamietam kiedy
![]() ![]() ja juz posprzatałam, poodkurzałam, za okna tez bym sie wzieła ale nie z tym katarem moim ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za żółtaczkę Zebciu ![]() Mój Bartuś odbija ale w nocy, jak jemy "na śpiocha", czasem nie, wtedy kładę go na boczku. Ponoć przy jedzeniu przez sen może nie odbić. Było o szczepionkach: ja wybrałam opcję 6w1 (różnica między 5w1 jest taka, że zawiera też WZW typu B - jedno kłucie mniej) - Infanrix Hexa, do tego pneumokoki, a rotawirusy zrobimy później. Patinka gratulacje Pysia ![]() Załączam Wam Bartusia z mamą: Edytowane przez lila12 Czas edycji: 2010-01-29 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Hey jestem
![]() Dziś się wysiedzialam z mężem jak moooops ![]() W Poliklinice nie bylo lekarza i wszystkich odsyłali na KTG do IP a tam sajgonnnnnn Bylismy od 8:20 do 11:30 ![]() Wszystko OK niby ....jak nic sięnie zmieni ...to dopiero 02 lutego na KTG... ![]() Mąż Kupił mi ANANASA chłodzi się w lodówce ....mąż sie smieje że jutro zjemyyyyyy ![]() ![]() Ale powątpiewam.... Idę Was poczytać ![]() Lila Bartuś ![]() ![]()
#3173 |
Zakorzenienie
|
dobrze, ze wszystko ok
![]() ![]() własnie mialam pisac, ze Bartus ładnie głowke trzyma ![]() ![]() no styczniówki nie blokowac kolejki ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-29 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Raczkowanie
|
lila jaki Bartuś już duży
![]() ![]() ![]() pysia aaaaa bo Ty to jutro rodzisz przecież ![]() Ja byłam na pobraniu krwi i ręka mnie boli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A to My - 37tc: Już mi coraz ciężej ![]()
Amelia ![]() ![]() Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-01-29 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
zasłona pewnie monural
![]() ![]() ![]() takze mysle, ze pomoze ![]() co do zdjęcia to po porodzie bedziesz wygladac jakbys nigdy nie rodziła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
Lila no Bartus slodziacha i juz duzy chlopak z niego jest
![]() Zaslona ale Ty masz malusi ten brzusio ![]() ![]() Ja sie dzisiaj cos cholernie zle czuje.. caly czas zle mi sie oddycha boli brzuch (ale nie wiem do czego porownac ten bol brzucha) ogolni fatalnie.. a czemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Raczkowanie
|
Kancia zgadłaś
![]() ![]() ![]()
#3178 |
Zakorzenienie
|
Pysia zapomniałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||||
Zadomowienie
|
Ale tu dziś cicho, czyżby mamuśki były na porodówkach
![]() Ale z drugiej strony to dobrze, bo nie mam dużo nadrabiania gosbaj ![]() Kancia zdrówka życzę ![]() Cytat:
Sweet_Jelly no to wygląda na to, że poród już niedługo. Ciekawe czy wytrzymasz do 1-2.02 zgodnie z biorytmem? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja zapytam lekarza na wizycie, ale raczej się skłaniam do 5w1, bo 6w1 to będzie miał za dużo szczepionki WZW B (6w1 podaje sie 4 razy + to co było w szpitalu to razem 5 razy, a WZW B jest zalecana 3 razy). Pewnie też weźmiemy rotawirusa (bo starszy na to chorował, poza tym może znowu przynieść ze szkoły) pysia to i tak tym razem krócej ![]() Ale bym się uśmiała, jakby ten ananas znowu ci pomógł ![]() Cytat:
![]() Mój tż wziął tydzień wolnego i akurat w połowie urlopu udało mi się urodzić ![]() Idę dać obiad starszemu, bo niedługo idą z tatą do kina na Planetę 51. A potem tż jedzie odebrać mojego brata ze szpitala (robili mu badania, bo po poważnej operacji na kręgosłup nie ma prawie wcale czucia w stopach, ale niestety nie chcą się podjąć operacji, bo jest tylko 50% szans na poprawę), żeby nas po raz pierwszy odwiedził. Mieszka jakieś 260 km ode mnie i pewnie prędko się taka okazja nie nadarzy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Raczkowanie
|
Witam,
Nie jestem Was w stanie nadrobić, bo mam taki zapier... Oprócz dzieci to jeszcze ta budowa ![]() Pozdrawiam serdecznie Ula, Patinka, Monika Gratulacje!!!!! ![]() Uwielbiam czytać o tym, jak się nowe dziecko rodzi. Od razu wracają te cudowne emocje po urodzeniu maleństwa. Nie da się tego opisać. To trzeba przeżyć!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.