|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
Ja bym ją po prostu poprosiła,aby nie przychodziła po urodzeniu małego przez ok 2 tygodnie,bo maluchowi nie służą takie wizyty.Poza tym dodaj,że oczywiście ona nie jedyna jest oto proszona. A jeżeli możesz to powiedz tacie,że nie chcesz aby ciocia przychodziła do ciebie,bo nie odpowiadają ci jej wizyty.Ja to chyba bym właśnie z tatą pogadała i oby on to "załatwił ![]() A jak niezapowiedzianie przyjdzie to nie wpuścić i tyle...nie ma was i nie wiadomo kiedy będziecie ![]() Jakoś na chwilę obecną nie przychodzi mi nic sensownego do głowy i w miarę kulturalnego ![]()
![]() |
#3122 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Wpadam się przywitać i serdecznie podziękować za miłe słowa i komplementy ![]() Napiszę krótko, bo dopiero organizujemy się z Maciusiem. W sobotę rano ( dokładnie zgrane z terminem OM) o 6 obudziły mnie skurcze, powtarzały się co ok 15 minut. Gdy po sniadaniu powtarzały się co 10 minut pojechalismy do szpitala, rozwarcie na 4 palce. Od 12 zaczęla się jazda. Skurcze raz były co 10 min, co 3 min ![]() Godzina 14 przebili pęcherz płodowy i nastąpiło apogeum ![]() ![]() ![]() Lekarz w srodę na usg okreslił wagę na 3400, po urodzeniu w sobotę 3470. Uciekam, potem wrzucę fotki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
Kacha79
![]() ![]() Może spróbuj porozmawiać z tatą na ten temat? Powiedz, że teraz potrzebujesz spokoju, że musisz się wyciszyć, a te odwiedziny i głupie pytania ciotki wcale ci w tym nie pomagają... Powiedz tacie, żeby zamykał drzwi na klucz, to sama nie wejdzie ![]() Ja to nie rozumiem jak ciotka może sobie włazić do, jakby nie było, obcego domu bez żadnej krępacji! ![]() Co za ciotka ![]()
#3124 |
Zadomowienie
|
Patinka gratuluje!!!!czyli jednak to bylo "TO"
Ja juz po wizycie u ginka. No i wiesci sa: ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Że CÓŻ TAKIEGO SIĘ DZIEJE że ona rzuci psom resztki które zbiera z całego tygodnia(nieraz nadpsute)-a psy nadmienię sa DOMOWE i ewentualną biegunke tudzież wymioty sprzątam z dywanu JA... ![]() Mnie sie wydaje że psy karmiĄ domownicy bo cóż to za zwyczaje że ide w gości i rozrzucam komuś stare kości po kostce brukowej??? Mama jej powiedziała wprost NIE ŻYCZĘ SOBIE BYŚ KARMIŁA MOJE PSY!ONE MAJĄ CO JEŚĆ-JEŚLI ZNAJDĘ JAKAKOLWIEK KOŚĆ KTÓREJ SAMA IM NIE DAŁAM PO PROSTU ZAWIOZĘ CI POD DOM I RZUCE POD DRZWI... BO WYRAŹNIE CIĘ PROSZĘ ALE WIDZĘ NIE DOCIERA! Ale pech taki że Mama jak wspomniałam pracuje za granica i jest w domu rzadko ![]() A Tato z Ciocią uwielbiają wprost tak się narzucać,rządzić komuś(ciocia pilnuje-i odchowała-mojej Kuzynce 3ke dzieci i podejrzewam że przez to tak sobie"rości"prawa do wychowywania wszystkich...) To dlatego jestem potem tak cięta na Teściową i jej nawet najmniejsze próby"przejęcia wladzy"nad Synkiem... ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Wiem co czujesz!Mam to samo! ![]() CHCIAŁABYM A BOJĘ SIĘ... Trzymam kciuki by"poszło"jak trzeba! ![]()
![]() |
#3126 | ||||||
Zadomowienie
|
BubiGirl dobrze, że chociaż teścia masz fajnegoA przeziębienie to raczej domowymi sposobami, a jeśli lekarz to nie na IP tylko do internisty.
Sweet_Jelly no to czekamy na relację z wizyty brzoskwinia, filka to nieźle macie z tymi położnymi. U mnie była raz i raczej się nie zapowiada na kolejną wizytę, zresztą przy pierwszym dziecku położna też była tylko raz. I oczywiście ani za pierwszym ani za drugim razem nie było pediatry. Położna powiedziała, że jak synuś będzie miał miesiąc, to mogę się umówić do przychodni na mierzenie i ważenie i jeśli chcę to od razu na wizytę, zeby lekarz go obejrzał. I chyba tak zrobię, bo chcę się poradzić a propos szczepionek (jakie najlepiej dać, bo myślę o 5w1 i przeciw rotawirusowi) i dowiedzieć o wit. D i K. Cytat:
![]() Ciekawe czy zrobią ci powtórkę z rozrywki? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() joli no to czekamy na fotki To ciekawe, bo u mnie też finał był po 35 minutach od przebicia pęcherza płodowego, ale na szczęście nie było aż tak źle. No i chyba jako jedyna urodziłaś w terminie ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
gosbaj trzymamy kciuki za jutrzejszą wizytę. Fajnie masz - coś zaczyna się dziać...więc nie masz już takiej niepewności, tylko jutro najprawdopodobniej już się coś zacznie
![]()
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kacha boze wspolczuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to se pogadalam ![]() Joli no to teraz prosimy wiecej zdjec malenstwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Raczkowanie
|
Dziękuję że się dałyście wygadać!
![]() ![]() ![]() Zmykam do Młodego! Trzymam za Was kciuki!!! ![]() ![]() ![]()
#3130 |
Zadomowienie
|
no ja wiem ze moze sie pomylic co do wagi ale sa tez szanse ze taka waga jest ok mniej wiecej bo ja sie urodzilam 4600g wiec moze synek sie do mnie wrodzil. Ja tez bym wolala CC, bo boje sie rodzic takie duze dziecko. ale najbardziej to sie boje isc jutro do szpitala. Nie wiem czemu, chyba dlatego ze po 1. nigdy nie lezalam w szpitalu a po 2. ide tam bez zadnych boli i bede musiala tam sama lezec i czekac. odwiedziny sa tylko na korytarzu wiec calymi dniami maz nie bedzie ze mna siedzial. A poza tym nigdy nie bedac w szpiatlu nie wiem czego mam sie spodziewac. I chyba tego najbardziej sie boje, no i samotnosci tez.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozwolę się wtrącic (podczytuję was czasem) moja kruszyna ma już 9,5 mies jestem z marcowo kwietniowych mamuś i powiem Ci że mi dzień przed porodem w szpitalu wyliczyli wagę 3500 a urodziłam siłami natury 4270g a wspomniec muszę że mam 159cm i moja waga zawsze wahała się 45/46kg i musiałam urodzic sn bo byli pewni że dzidzia będzie 3500. Tak więc mogą się pomylic nawet o 800g w tą i drugą stronę.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
************************* ******** TŻ zostawił mi lapka od kolegi ![]() Lecę zrobić kolację juniorowi i wykąpać go,aby położyć spać ![]()
![]() |
#3133 |
Zadomowienie
|
Wiem wiem ze moga sie pomylic. zobaczymy co jutro w szpitalu powiedza. Wskazania z taka waga sa do CC ale podobno wszystko zalezy od lekarza a podobno teraz ordynatorem jest jakis pan docent ktory trzesie caly szpitalem wiec nigdy nei wiadomo co wymysli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Raczkowanie
|
patinka
![]() ![]() ![]() gosbaj ![]() kacha - współczuję ciotki, ja na szczęście nie mam nikogo takiego bezczelnego wśród znajomych ani rodziny a poza tym myślę że nawet jeśli sama nie miałabym siły przebicia żeby kogoś powstrzymać przed wizytami to albo moja mama albo TŻ zrobią to za mnie ![]() moja kuzynka już próbuje się wprosić na wizytę bo najprawdopodobniej będzie w tym czasie kiedy będę rodzić na tydzień w PL ale w związku z tym że po pierwsze zachowała się bardzo nie fair w stosunku do mnie nie mam ochoty jej widzieć, po drugie kiedy będzie TŻ to nie chcę żadnych gości bo chciałabym żeby jak najpełniej wykorzystał czas z córcią i ze mną no i po trzecie - gdzie z odwiedzinami do takiego noworodka - po prostu ją spławię poza moją babcią nie chce aby ktokolwiek nas odwiedzał aż do odwołania a mała się przekręciła i teraz pupę wystawia z prawej strony brzucha, lepiej niech ona się za bardzo nie wierci bo jeszcze fiknie kozła i będzie główką do góry (a już od chyba 32 albo 33 tyg. jest nisko osadzona główką w dól) |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Raczkowanie
|
Patinka GRATULACJE!!
![]() gosbaj lepiej żebyś miała cesarkę, bo ja nie wyobrażam sobie rodzić tak dużego dziecka :szok: kacha masz przeboje z ta ciotką ![]() ![]() Ja też coś czuję, że jak urodzę to zaraz będzie nalot sąsiadek i ciotek i koleżanek ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam ciasteczka z ciasta francuskiego i już połowę zjadłam ![]() ![]()
#3136 | |
BAN stały
|
Cytat:
Brzoskwinia a jak masz dbać o brzuszek? Jak często podajesz espumisan i po ile kropli? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
Oj z tymi odwiedzinami... Ja zaprosilam siostry do domku jak maly mial 2 tygodnie bo akurat wypadl weekend (czyli tydzien po przyjsciu ze szpitala). Naszczescie nikt z "obcych" nie chcial go odwiedzac.
Tez jestem zdania, ze mama ma prawo chwile odsapnac, pochodzic z golymi cyckami po domu itd... Ale z drugiej strony wkurza mnie przesada. Siostra meza to po kazdym dziecku przynajmniej 3-4 tygodnie nie pozwalala nam przyjsc (w koncu to brat a nie jacys "obcy"). Teraz mloda ma juz 1,5 miesiaca a my jej jeszcze nie widzielismy (no bo ile sie mozna wpraszac, jak sie wie, ze sie nie jest mile widzianym). Bo przeciez kwarntanna itd.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale oczywiście wszystkich przestrzegam, że muszą być absolutnie zdrowi. Brzoskwinia z odbijaniem miałam identycznie... ale teraz mały ładnie odbija po jakimś czasie jak pionowo go potrzmam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Zdaje relacje: Lekarz mnie badał i stwierdził że "coś się ruszyło" Bo teraz mam rozwarcie już na 3cm! Tydzień temu były tylko 2 cm. ![]() Waga poszła mi przez tydzień aż o o mało co 2kg!!!!!!! ![]() ![]() Na koniec wizyty pyta się: "To proszę sobie wybrać datę, kiedy pani rodzi?" Ja myślałam że on sobie żartuje to mówię "to ja jutro chcę"..A on na to całkiem poważnie "to ja już w takim razie zwolnienia chorobowego pani nie piszę a pani zgłosi się jutro do szpitala" ![]() No ale wytłumaczyłam mu że jak to?A jak mnie nie wezmą...i nie urodzę jutro to co będzie? Będę mieć w pracy problemy!!! I w końcu dał mi L4 na tydzień.I 4.02 jakby co mam się pojawić(wtedy wypisze mi już macierzyński ![]() Dał mi też skierowanie na KTG. I kazał od razu iść do szpitala.U nas od przychodni do szpitala jest tylko kilka metrów..do tego szpital mały i problemów z kolejkami nie ma..Poszłam położyli mnie na 20minut (może pół godziny). Dzidzia ma tętno w normie, rusza się w normie, te skurcze macicy to wykazało na poziomie poniżej 50%..jakieś 20-30% czyli tyle co nic..Ale położna stwierdziła że skoro mam już 3cm to niedługo powinnam rodzić.I puścili do domu.... A położna z gabinetu gina powiedziała że te "bóle krzyżowe jak przy@" oraz uczucie kłucia to od szyjki że się rozwiera...Mnie te plecy dzisiaj tak bolą niemiłosiernie...wręcz napiep****ją ![]() ![]() ![]() Moja mama wróży że pewno z 1-2.02 urodzę bo mam wtedy biorytm równy"0"..No ciekawa jestem..Czy się spełni czy jeszcze w przyszły czw. pojawię się u lekarza a on znowu powie"o..jest postęp...już 4cm" ![]() Cytat:
jednak to prawda że z rodziną to najlepiej na zdjęciach się wychodzi... ![]()
![]() |
#3140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tobie już czop odszedł?Bo ja już nie wiem czy on powinien odejść czy może już podczas porodu.Bo mnie za pierwszym razem nic nie odeszło ![]() Mnie też plecy bolą,brzuch co jakiś czas,dzidzia się wierci i jakoś tak niedobrze mi. Co to jest biorytm "0" ??
![]() |
#3141 |
Rozeznanie
|
Ulia i Patinka wielkie gratulacje i dużo zdrówka życzę.
U nie dalej choróbsko nie odpuszcza. Siurki idą jutro znowu do lekarza. Milenka jest małym aniołkiem, ale Olafek przez to, że nie chodzi do przedszkola męczy ogromnie. Najgorsze jest to, że strasznie kocha małą, chciałby ją tulić, pomagać ją kąpać a ja muszę go izolować ![]() Dzisiaj z musu zaliczyłam samotne wyjście z domu - do sklepiku osiedlowego. Pysiu trzymam kciuki za jutrzejsze ktg i proszę o wieści po. Co do odwiedzin. W szpitalu byli moi rodzice i brat i teściowie. Teściowa stwierdziła, że w poniedziałek jedzie do lekarza do Cieszyna, to nas odwiedzi. Taktu nie miała. To był dzień kiedy wychodziliśmy do domu, więc odwiedzin nie chciałam. Na razie nie wparsza się, więc może się obraziła ![]() Może uda mi się Was nadrobić.
#3142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do brzuszka to jak ona go wymasowała to normalnie pół brzucha mu zeszło gazów i ja będę tak samo robić - trzema palcami wskazujący serdeczny i ten następny ![]() Mam nadzieję że jakoś to zrozumiale opisałam, jakby coś to pytaj. zebra bardzo możliwe, ale jak mam go zmusić do odbicia ![]() Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2010-01-28 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedynie z musu u mnie byli bo nie byłam w stanie funkcjonowac normalnie a mąz nie mogł siedziec 24 na dobę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia no własnie ja miałam to samo- w szpitalu też nawet pielęgniarką nie chciał odbijac i robiły mu tak z nuzkami jak pisałaś żeby gazy odeszły...
A jakoś od tygodnia ładnie odbija- ale nie po minutce, czasem kilka potzrebuje...a czasami płacze podczas karmienia podnosze go i bek ![]() a jak Wasza żółtaczka? Przeszło? Mały już zbladł całkowicie? Kurcze ja świruje już w tym temacie przy moim maleństwie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() Ja tylko się malduję ![]() ![]() Troszke podczytuję troszke pomijam ![]() Widzeże wizyty były udane ![]() ![]() Dzieki za kciukaski ....pamiętajcie o mnie jutro rano ![]() Idę z mężusiem ...potem pewnie mnie podwiezie do domku ....i pojedzie do pracy ![]() Joli Witmy i gratulacje ! Malinko ...nie miałam watpliwości że Olafek będzie świetnym starszym bratem ![]() ![]() Zmykammmmmm mam lenio-chandrę ![]() Więc to na tyle ![]() ______________________ A co do odwiedzających kobietę w pologu to podlączam się do Kanci ....ja 2,5 roku temu popelniłam karygodny błąd ! Teraz tego nie zrobię ! I nie pozwolę się nachodzić ! Jasno to już zapowiedziałam męzowi.... i mam nadzieje że on dyplomatycznie to przekaze dalej ...a jak nie to ja zrobię to mniej delikatniejjjjjj ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-28 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Pysia będzie dobrze
![]() Przed nami też ciężki dzień więc zmykam |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale kazdy robi jak uwaza. ![]() No ale nie uwazam za normalne nie zaprosic brata na wizyte przez 2 miesiace (polog juz minal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spróbuję go dłużej trzymać do tego odbicia, może się uda, może ja coś źle robię... a może się unormuje jak u was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Biorytm równy jest 0 w dniu w którym normalnie dostałabyś okresu! ![]() Jest przesąd że jak biorytm zrówna się kobiecie do "zera" to dopiero wtedy dzidzia wychodzi i jest poród ![]() ![]() Bo mama wyliczyła mi biorytm na noc z 1/2 lutego a ja sobie na 3lutego ![]()
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-28 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to ja mam tak jak ty z tymi bólami i samopoczuciem.Tylko z tym śluzem to u mnie jest tak,że taki to ja mam od samego początku ciąży.Biały,albo bezbarwny glutowaty,gęsty i ciągnący ![]() A jak się oblicza ten biorytm??Ja miałam ostatnią @ 18.05.2009,ale nie wiem kiedy w lutym 2010 wypadałby okres ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.