|
|
#241 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() Z kuzynką chyba lepiej poczekam..nie wyobrażam sobie zadzwonic do niej..przeczekam... Wczoraj zrobilamporzadki ciuszkowe.Róż i typowo dziewczęce emblematy poszły do wora- poczekaja na agatkę ![]() I chyba zakochałam sie w wózku: http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=277 kolorki miodzio
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Na szczescie moje maleństwo rośnie i rozwija się prawidłowoKUMKURA-ja wolę wózki na dużych,dmuchanych kołach .Chyba jestem staroświecka
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-01-30 o 15:11 |
|
|
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...nie było niepokojących zmian, szyjka trzymała, wody się nie sączyły... na szczęście plamienie nie było czerwone, takie jest niebezpieczne i wymaga natychmiastowego zgłoszenia do szpitala podoba mi się ten zestaw kolorków
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
mi się podoba coś takiego.Kolor też jest w pożadku.Nie jest to najnowszy model ale jakoś nie mogę się przekonać do nowosci.
|
#245 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz dośc długo biorę te leki, więc za dokładnie nie pamietam jaka była reakcja mojego organizmu, ale raczej nie tyłam. W ulotce mozna przeczytać, że normują przemianę materiii, ale nie należy ich traktować jako środków odchudzających, więc raczej nie powodują tycia tylko wrecz przeciwnie ja je biorę cały czas i od początku ciąży przytyłam 5kg, więc raczej mieszcze sie w normie. Mam za sobą skończone 23 tygodnie ciąży.Nie czytaj za duzo na necie, bo tylko niepotrzebnie sie denerwujesz Cytat:
|
||
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Ja będę mierzyć temp dziecku elektronicznym bo taki posiadam.
|
#247 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję też wszystkim mamusiom udanych wizyt u gina i dobrych wiadomości o dzieciaczkach. Oby tylko takie nas czekały ![]() To co przydarzyło się twojej kuzynce jest bardzo przygnębiające. Lepiej ją zostawić na razie w spokoju. Przynajmniej ja bym tak wolała Cytat:
U mnie twardnienie brzucha tak przybrało na sile, że nie czekając do poniedziałku wybrałam się dzisiaj do szpitala. Zrobiono mi KTG, usg i badanie (jak to mówi Daf) organoleptyczne Ktg nic nie wykazało, ale podczas badanie ja też nie czułam skurczów, więc nie wiem Usg potwierdziło, że dzidziuś czuje się dobrze. Dostałam Asmag, No-spę i Atarax i mam się zgłosić do lekarza prowadzącego po zwolnienie. Chyba mi trochę przeszło po lekach, ale po Ataraxie chce mi się koszmarnie spać. Więc idę trochę pokimać
Edytowane przez yustyna777 Czas edycji: 2010-01-30 o 15:47 |
|||
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś, Łukaszowi mierzyłam zwykłym, rtęciowym ( w pupie ), a teraz chcę kupić taki w smoczku.
|
|
#249 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolorek jak moja spacerówa ![]() Cytat:
A przed chwilą na All widziałam nawet za 335 zł Citi. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po zastrzykach rozkurczających, które dostałam w szpitalu też przespałam całą noc... aż byłam zdziwiona bo to jedna z nielicznych tak dobrze przespanych nocy w ciąży... może powinnam sobie raz na jakiś czas strzelić taki zastrzyk w tyłek coby się wysypiać
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie sie tez musze zastanowić nad tym wózkiem. Wysyłają do uk a cena podobna jak mura4 (oczywiście w uk.) a za to kolory są o wiele ładniejsze. Pomacam go sobie jak bede w pl. Czy do Tako bedzie pasował fotelik maxi cosi? |
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie wróciłam ze szkoły i czekam na faworki
![]() Pierwszy raz podczas całego dnia w szkole nie stwardniał mi brzuch, nic mnie nie bolało. a mała caały dzien hasała na zaliczeniu nie moglam sie skupic tak dawała ![]() a co do rzeczy z TT w Smyku to tez widziałam tam, kupowałam tam butelki i smoczki. a za cążkami się nie rozglądałam, ale pewnie bedą tam ![]() Kropko kurdę szalejesz kobito z zakupami Ja termometr mam elektryczny. można go wsadzić i do pupy i po buzi
|
|
|
|
#254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16825000]Majeczko, bo kto to pokazuje filmy porodowe PRZED porodem?
[/QUOTE]no wlasnie kobiety to jeszcze wytrzymaly, ale faceci moga mieć poważny uraz![]() Kropka ten Palmers jest naprawdę dobry, 2 kolezanki całą ciążę się nim smarowały i żadnej rozstępy się nie pojawily, ja też mam po nim sprężystą skórę i liczę, ze uniknę niespodzianek..oby coś mi się zdaje,ze w Pol. w szkolach rodzenia jakis inny program wykladają, tutaj juz 3 zajecia z rzędu jakieś anatomiczne szczególy i wszystko pod tytułem :"jak fajnie jest byc na porodówce" moze doczekam się innej tematyki?dzięki wszystkim za listy zakupowe, przynajmniej wiem czego się trzymac kupując malemu całe wposażenie. milego weekendu! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Kumkura zdecydowanie odradzam na razie pocieszanie kuzynki. Wiem co mówię, poroniłam 3 razy i ostatnia rzecz jaka mi była potrzebna to pocieszanie a już na pewno nie przez kobietę w ciąży. Naprawdę ona teraz musi z mężem spokojnie przejść żałobę i pocieszać będą się nawzajem, przynajmniej ja nie chciałam nikogo widzieć i słuchać współczucia a widok kobiet w ciązy wole nie mówić jak na mnie działał
![]() Kropeczkoto ty już praktyczie na dzidzia tylko czekać i już ![]() A mnie coś katarzysko bierze, ale walczę, piję dużo płynów i heratki z miodkiem. |
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najchętniej kupiłabym Microlife - ale te do ucha są diabelnie drogie, ponad stówę kosztują. Ale są inne tej firmy, pewnie i tańsze, muszę popytać. Zwykły znaczy jaki, rtęciowy? Radę dasz, ale czy 5 minut trzymania termometru w pupie to taki komfort to ja nie wiem. No i już nowego nie kupisz - wycofane z rynku. Edit. Już wiem jaki. Znalazłam czego szukałam - 10 sekundowy Microlife, naście zł kosztuje. Cytat:
Cytat:
Mnie migdał prawy smyra i coś mam w prawej zatoce... Zaraz się miodu nachlam na wszelki wypadek... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-30 o 21:28 |
|||
|
|
|
#259 | |||
|
Konto usunięte
|
gratuluję syna!!!
![]() a z kuzynką bardzo przykra sprawa. Sądzę podobnie jak pozostałe kobietki- powinnaś jej dać troszkę czasu. oki, już się robi. ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1682742 7] eee... normalnie jakby żywcem wyjęty tekst z "kwiatu śniegu i sekretnego wachlarza" lisy see... nie wiem czy któraś czytała... chińskie "średniowiecze"... faktycznie z takimi babkami lepiej nie wchodzić w bliższe konszachty... [/QUOTE] czytałam, podobało mi się. Cytat:
Cytat:
Poza wagą żadnych minusów się nie dopatrzyłam. Cytat:
Roan Marita. ![]() Ale zaszalałam znów na Allegro. I jutro jeszcze jedna aukcja na mnie czeka,
|
|||
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16840776]
Maksia karmiłam NAN od początku, zresztą on wciąż je pije. NAN 1 chyba jest tylko w kartonie, ale mnie interesuje bardziej jakieś z probiotykami, np. NAN Active 1, a to już jest w puszce. ![]() Nie wiem tylko czy nie powinnam kupić np. NAN AR ze względu na swój AZS. Ale nie pójdę do pediatry z dzieckiem w brzuchu żeby spytać...
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-30 o 21:13 |
|
|
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, bardzo dawno mnie tutaj nie było, ale widzę, że coraz więcej z Was zna już płeć swojego dzidziusia, więc Wam gratuluję
Mój synuś rośnie zdrowo i szybko, na ostatniej wizycie w 20 tyg, doktor ocenił go na pół kilograma
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Mogę do Was dołączyć?
Mam termin na 6 maja. Widzę, że u Was temat wózka i wyprawki dla noworodka. Ja mam dłuuga listę, ale większośc rzeczy mam po córce. A wózek Britax Voyager. |
|
|
|
#263 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
za wtorkową wizytę ![]() Cytat:
jasne, że możesz dołączyć |
||
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witaj ![]() A i jeszcze dzisiaj mam święto STUDNIÓWKA
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-01-31 o 10:34 |
|
|
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz coś o sobie. Ile ma córka i co nosisz w brzuszku? Cytat:
|
||
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja przegapiłam swoja studniówkę miałam tydzień temu
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Zaczarowana wóakiem roan /marita postanowilam mu sie blizej przyjrzec jest sliczny, ale jak w praktyce? tz mowi, ze przypomina wczesny PRLowski styl..ehh, ale i tak decydujace zdanie nalezy do mamusi![]() Czy myslalyscie o porodzie w wodzie? Czy w mazowieckim znajde jakis przyzwoity szpital, ktory wykonuje te "usluge"?? slyszalam o Zelaznej..Musze tak wszytsko zorganizowac, zeby w tym samym szpitalu pojsc na szkole rodzenia no i potem na porod Najlepiej w wodzie Do Warszawy mam jakies 60km-m jestem prawie zdecydowana na poród w stolicy, bo szpital, do ktorego chodze na wizyty przeraza mnie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam co myśleć, bo tu u mnie nigdzie nie wolno. Pozwalają poleżeć w wannie pół godz, 40 min, a potem wyjście na jakiś czas. I znowu powrót. Nie ma zgody na dłuższe siedzenie, ani na poród.
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
PRODUCENT:ROAN
MODEL:MARITA Jest to wózek trójfunkcyjny w cenie 1388zł Znalazłam go na CENEO
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

.Na szczescie moje maleństwo rośnie i rozwija się prawidłowo
...
Ktg nic nie wykazało, ale podczas badanie ja też nie czułam skurczów, więc nie wiem

Ogolnie chciałam malinową, ale jednak była za różowiasta i kupiłam czerwoną 

za wtorkową wizytę