Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 13:43   #241
kumkura
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
ja miałam plamienia trzy razy... u mnie wyglądało to jak zabarwiony na brązowo, różowo, brunatny śluz... utrzymywało się przez kilka dni... gin mówił, że dopóki krew nie jest czerwona to nie ok, kazał leżeć, nie denerwować się i odpoczywać, łykac no-spę... przyczyna u mnie nie do końca znana; mogło byc powysiłkowo coś dźwignęłam, nałaziłam się za dużo itp; nerwowo, coś mnie zdenerwowało i stąd jakieś plamienia albo czasami takie plamienia występują w okolicy terminu @... u mnie raz tak się włąsnie zdarzyło... na szczęscie odkąd staram się więcej odpoczywać i nie denerwuję się w pracy nie zdarzyło się ani razu
Ja bym się chyba wystraszyła...Ale z natury panikara jestem..podobno
Z kuzynką chyba lepiej poczekam..nie wyobrażam sobie zadzwonic do niej..przeczekam...
Wczoraj zrobilamporzadki ciuszkowe.Róż i typowo dziewczęce emblematy poszły do wora- poczekaja na agatkę
I chyba zakochałam sie w wózku:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=277
kolorki miodzio
Stary 2010-01-30, 14:01   #242
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
Witam, ja tylko na chwilke zawitałam , byłam u gina dziś i z Hanią wszystko ok.Waży 885g a ja przytyłam 2,7 kg w ciagu 5 tygodni szyjka bez zmian, więc jak chce to mam wracac do pracy. No i gorzej ze mna..bo infekcja i bakterie w moczu.Jutro wykupie recepte i lecze te okropienstwa.
cieszę się że z dzidzią wszystko ok.Ja przytyłam 300gram od początku ciąży.Na szczescie moje maleństwo rośnie i rozwija się prawidłowo
KUMKURA-ja wolę wózki na dużych,dmuchanych kołach .Chyba jestem staroświecka

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-01-30 o 14:11
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 14:03   #243
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Z kuzynką chyba lepiej poczekam..nie wyobrażam sobie zadzwonic do niej..przeczekam...
Wczoraj zrobilamporzadki ciuszkowe.Róż i typowo dziewczęce emblematy poszły do wora- poczekaja na agatkę
kolorki miodzio
też sie wystraszyłam, dzwoniłam do gina, konsultowałam wszystko, na szczęście za kilka dni miałam wizytę, więc obejrzał wszystko dokładnie i na usg i że tak powiem organoleptycznie ...
nie było niepokojących zmian, szyjka trzymała, wody się nie sączyły...
na szczęście plamienie nie było czerwone, takie jest niebezpieczne i wymaga natychmiastowego zgłoszenia do szpitala
podoba mi się ten zestaw kolorków , ja mam wózek musty

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 14:13   #244
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

mi się podoba coś takiego.Kolor też jest w pożadku.Nie jest to najnowszy model ale jakoś nie mogę się przekonać do nowosci.

W końcu się doczekałam
Stary 2010-01-30, 14:27   #245
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Velluto dzięki za odpowiedź - jesteś nieoceniona pomocą dla mnie

No mam nadzieję, że teraz ta przemiana sie unormuje. A jak było u Ciebie na poczatku z tymi lekami. Ja sie naczytałam dużo na ich negatywne skutki uboczne, ale muszę przyznać, że ja je przyjęłam ok. Do wczoraj od poniedziałku nie przytyłam, ale zobaczymy jak będzie dalej. Bardzo dużo można przeczytać na internecie, że same w sobie powodują tycie - choć szczerze ciężko w to uwierzyć, ale ja poprostu jeszcze nie mam praktyki Pocieszyłaś mnie tą teorią odnośnie guzka w ciąży. Mam nadzieję, ze wcześniej tego nie miłam i zniknie po ciąży

Ja juz dośc długo biorę te leki, więc za dokładnie nie pamietam jaka była reakcja mojego organizmu, ale raczej nie tyłam. W ulotce mozna przeczytać, że normują przemianę materiii, ale nie należy ich traktować jako środków odchudzających, więc raczej nie powodują tycia tylko wrecz przeciwnie ja je biorę cały czas i od początku ciąży przytyłam 5kg, więc raczej mieszcze sie w normie. Mam za sobą skończone 23 tygodnie ciąży.
Nie czytaj za duzo na necie, bo tylko niepotrzebnie sie denerwujesz

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Na mojej liście zostały w zasadzie same grubsze rzeczy i parę pierdółek:

- stelaż + spacerówka
- łóżeczko
- materac
- wanienka

- piżama dla mnie
- kapciuchy jw.

- patyczki do uszu (ciągle o nich zapominam)
- linomag (zapomniałam dziś)
- termometr
- spirytus
- jakieś jedno małe mleko początkowe na wypadek wszelki (i nie wiem jakie, czytam, czytam i nie wiem dalej; podoba mi się NAN bo w puszcze jest, praktyczne, ale które? )
Kropka i inne mamusie - jaki termometr dla dzidka kupujecie? Widziałam w smoczku, przykładany do czoła... Tylko czy one są dokładne? Takim zwykłym nie da rady zmierzyć dziecku temperatury?
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 14:34   #246
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Kropka i inne mamusie - jaki termometr dla dzidka kupujecie? Widziałam w smoczku, przykładany do czoła... Tylko czy one są dokładne? Takim zwykłym nie da rady zmierzyć dziecku temperatury?
Ja będę mierzyć temp dziecku elektronicznym bo taki posiadam.

W końcu się doczekałam
Stary 2010-01-30, 14:46   #247
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czy wszystko tu znajdziesz. Termoopakowanka są, laktator i podgrzewacz też, smoki, butle, szczoteczka, cążki... może nawet się uda skompletować.
A tam... podam tutaj.
Ja polecam http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4222926 Paczka ekspresem, kontakt stały, żadnych błędów w dostawie - dawno nie miałam tak idealnej transakcji.
Ja też kupowałam u tego sprzedawcy. Faktycznie bardzo dobry kontakt, expresowa dostawa, towar zgodny z opisem. Robiłam zakupy na kilkunastu jego aukcjach i trochę się martwiłam, czy się przy kompletowaniu przesyłki nie pomylą, ale przyszło dokładnie to co zamówiłam.

Cytat:
Witajcie mamuśki
Zła jestem jak osa- napisałam taaaaaka długa wiadomość i odeszła w cyberprzestrzeń...eh
Tak szybciutko: Będzie Adaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Od dwóch dni chodze dumna jak paw( o TZ nie wspomnę , ale dzisiaj doszły mnie bardzo smutne wieści...moja kuzynka poroniła..była w 18 tygodniu....strach sie bać...Myslicie, że powinnam się do niej odezwać? Tylko co jej mam powiedzieć? Na sama mysl chce mi się wyć....Jeszcze podczas świątecznego obiadu cieszyłyśmy się razem jak małe dziewczynki...ehh
Gratujuję Adasia
Gratuluję też wszystkim mamusiom udanych wizyt u gina i dobrych wiadomości o dzieciaczkach. Oby tylko takie nas czekały
To co przydarzyło się twojej kuzynce jest bardzo przygnębiające. Lepiej ją zostawić na razie w spokoju. Przynajmniej ja bym tak wolała
Cytat:
kolorki miodzio
Bardzo ładny

U mnie twardnienie brzucha tak przybrało na sile, że nie czekając do poniedziałku wybrałam się dzisiaj do szpitala. Zrobiono mi KTG, usg i badanie (jak to mówi Daf) organoleptyczne Ktg nic nie wykazało, ale podczas badanie ja też nie czułam skurczów, więc nie wiem Usg potwierdziło, że dzidziuś czuje się dobrze. Dostałam Asmag, No-spę i Atarax i mam się zgłosić do lekarza prowadzącego po zwolnienie. Chyba mi trochę przeszło po lekach, ale po Ataraxie chce mi się koszmarnie spać. Więc idę trochę pokimać

Edytowane przez yustyna777
Czas edycji: 2010-01-30 o 14:47
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 14:49   #248
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
mi się podoba coś takiego.Kolor też jest w pożadku.Nie jest to najnowszy model ale jakoś nie mogę się przekonać do nowosci.
Mnie też takie eis podobają

Cytat:

Kiedyś, Łukaszowi mierzyłam zwykłym, rtęciowym ( w pupie ), a teraz chcę kupić taki w smoczku.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 14:54   #249
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja tez chciałam inny kolor niż spacerówki Ogolnie chciałam malinową, ale jednak była za różowiasta i kupiłam czerwoną i do tego czerwoną torbę
A gondolka taka http://www.allegro.pl/item892802428_...a.html#gallery
hmm a wogole wpisałam 215zł a tu mi wyskoczyło że 207,50 do zapłaty
Ładna Kolorek jak moja spacerówa

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Cześć, melduję się i ja

Basiak gdzie dorwałaś fotelik maxi cosi za 350zł??
Na All. Tylko ja kupiłam Citi, dlatego tańszy. Cabrio kosztuje teraz ok. 520 zł.
A przed chwilą na All widziałam nawet za 335 zł Citi.

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Warszawy - gdzie można kupić fajne i ładne łóżeczka, komody? Za tydzień przyjeżdża moja teściowa i chce jechać kupować tylko wywiad mam wcześniej zrobić co i jak.
Pozdr
Ja też w "Świecie dziecka" widziałam dużo mebelków.

Cytat:
Witajcie mamuśki
Zła jestem jak osa- napisałam taaaaaka długa wiadomość i odeszła w cyberprzestrzeń...eh

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 14:55   #250
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
U mnie twardnienie brzucha tak przybrało na sile, że nie czekając do poniedziałku wybrałam się dzisiaj do szpitala. Zrobiono mi KTG, usg i badanie (jak to mówi Daf) organoleptyczne Ktg nic nie wykazało, ale podczas badanie ja też nie czułam skurczów, więc nie wiem Usg potwierdziło, że dzidziuś czuje się dobrze. Dostałam Asmag, No-spę i Atarax i mam się zgłosić do lekarza prowadzącego po zwolnienie. Chyba mi trochę przeszło po lekach, ale po Ataraxie chce mi się koszmarnie spać. Więc idę trochę pokimać
dobrze, że się uspokoiło najważniejsze, że dzidek się dobrze czuje
po zastrzykach rozkurczających, które dostałam w szpitalu też przespałam całą noc... aż byłam zdziwiona bo to jedna z nielicznych tak dobrze przespanych nocy w ciąży... może powinnam sobie raz na jakiś czas strzelić taki zastrzyk w tyłek coby się wysypiać

Bruno już w domku
Stary 2010-01-30, 15:52   #251
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj zrobilam porzadki ciuszkowe.Róż i typowo dziewczęce emblematy poszły do wora- poczekaja na agatkę
kolorki miodzio
Bardzo ładny.
Właśnie sie tez musze zastanowić nad tym wózkiem.
Wysyłają do uk a cena podobna jak mura4 (oczywiście w uk.) a za to kolory są o wiele ładniejsze. Pomacam go sobie jak bede w pl.
Czy do Tako bedzie pasował fotelik maxi cosi?
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 16:17   #252
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
a teraz chcę kupić taki w smoczku.
ale teraz wymyślają jak mogą

W końcu się doczekałam
Stary 2010-01-30, 17:27   #253
kardashi
Zakorzenienie

A ja własnie wróciłam ze szkoły i czekam na faworki
Pierwszy raz podczas całego dnia w szkole nie stwardniał mi brzuch, nic mnie nie bolało. a mała caały dzien hasała na zaliczeniu nie moglam sie skupic tak dawała

a co do rzeczy z TT w Smyku to tez widziałam tam, kupowałam tam butelki i smoczki. a za cążkami się nie rozglądałam, ale pewnie bedą tam

Kropko kurdę szalejesz kobito z zakupami

Ja termometr mam elektryczny. można go wsadzić i do pupy i po buzi

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 17:32   #254
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Co to za model?...bo przyznam , że uroczy
Stary 2010-01-30, 17:55   #255
majkaAD78
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16825000]Majeczko, bo kto to pokazuje filmy porodowe PRZED porodem? [/QUOTE]

no wlasnie kobiety to jeszcze wytrzymaly, ale faceci moga mieć poważny uraz

Kropka ten Palmers jest naprawdę dobry, 2 kolezanki całą ciążę się nim smarowały i żadnej rozstępy się nie pojawily, ja też mam po nim sprężystą skórę i liczę, ze uniknę niespodzianek..oby

coś mi się zdaje,ze w Pol. w szkolach rodzenia jakis inny program wykladają, tutaj juz 3 zajecia z rzędu jakieś anatomiczne szczególy i wszystko pod tytułem :"jak fajnie jest byc na porodówce" moze doczekam się innej tematyki?

dzięki wszystkim za listy zakupowe, przynajmniej wiem czego się trzymac kupując malemu całe wposażenie.
milego weekendu!
majkaAD78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 18:55   #256
olivka_7
Zakorzenienie

Kumkura zdecydowanie odradzam na razie pocieszanie kuzynki. Wiem co mówię, poroniłam 3 razy i ostatnia rzecz jaka mi była potrzebna to pocieszanie a już na pewno nie przez kobietę w ciąży. Naprawdę ona teraz musi z mężem spokojnie przejść żałobę i pocieszać będą się nawzajem, przynajmniej ja nie chciałam nikogo widzieć i słuchać współczucia a widok kobiet w ciązy wole nie mówić jak na mnie działał

Kropeczkoto ty już praktyczie na dzidzia tylko czekać i już

A mnie coś katarzysko bierze, ale walczę, piję dużo płynów i heratki z miodkiem.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 19:19   #257
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość

A mnie coś katarzysko bierze, ale walczę, piję dużo płynów i heratki z miodkiem.
Herbatkę wypij i do łóżka się połóż
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 19:43   #258
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie wiem, na pewno jakiś szybko mierzący. Poradzę się w mojej ulubionej aptece. Najchętniej kupiłabym Microlife - ale te do ucha są diabelnie drogie, ponad stówę kosztują. Ale są inne tej firmy, pewnie i tańsze, muszę popytać.
Zwykły znaczy jaki, rtęciowy?
Radę dasz, ale czy 5 minut trzymania termometru w pupie to taki komfort to ja nie wiem. No i już nowego nie kupisz - wycofane z rynku.

Edit.
Już wiem jaki. Znalazłam czego szukałam - 10 sekundowy Microlife, naście zł kosztuje.

Cytat:
Napisane przez majkaAD78 Pokaż wiadomość
Kropka ten Palmers jest naprawdę dobry, 2 kolezanki całą ciążę się nim smarowały i żadnej rozstępy się nie pojawily, ja też mam po nim sprężystą skórę i liczę, ze uniknę niespodzianek..oby
Oby... Nie chciałabym śmierdzieć na darmo.

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Kropeczkoto ty już praktyczie na dzidzia tylko czekać i już

Prawie, prawie.

Mnie migdał prawy smyra i coś mam w prawej zatoce... Zaraz się miodu nachlam na wszelki wypadek...

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-30 o 20:28
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 19:51   #259
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
gratuluję syna!!!
a z kuzynką bardzo przykra sprawa. Sądzę podobnie jak pozostałe kobietki- powinnaś jej dać troszkę czasu.

Cytat:
Napisane przez kociakowa Pokaż wiadomość

LEA-mozesz dopiasac do listy imie dla mego synka SZymek
oki, już się robi.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1682742 7]
eee... normalnie jakby żywcem wyjęty tekst z "kwiatu śniegu i sekretnego wachlarza" lisy see... nie wiem czy któraś czytała... chińskie "średniowiecze"... faktycznie z takimi babkami lepiej nie wchodzić w bliższe konszachty... [/QUOTE]
czytałam, podobało mi się.

Cytat:
- jakieś jedno małe mleko początkowe na wypadek wszelki (i nie wiem jakie, czytam, czytam i nie wiem dalej; podoba mi się NAN bo w puszcze jest, praktyczne, ale które? )
Maksia karmiłam NAN od początku, zresztą on wciąż je pije. I nie wiem czy coś się zmieniło od czasu jak Maksiu się urodził, ale wtedy normalne mleko NAN nie był dostępne w puszce, w puszce był ten ekstra dla alergików czy coś takiego...

Cytat:
ale to wcale nie jest starty model. ten model wciąż jest produkowany, co roku nowe kolory wchodzą. To jest Roan Marita , miałam taki dla Maksia w kolorystyce bordowo-kremowej. Polecam. Poza wagą żadnych minusów się nie dopatrzyłam.

Cytat:
mam taki elektryczny z Brauna do ucha.

Cytat:
Roan Marita.

Ale zaszalałam znów na Allegro. I jutro jeszcze jedna aukcja na mnie czeka, w poniedziałek Wam sie pochwalę szczegółowo.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 20:00   #260
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16840776]
Maksia karmiłam NAN od początku, zresztą on wciąż je pije. I nie wiem czy coś się zmieniło od czasu jak Maksiu się urodził, ale wtedy normalne mleko NAN nie był dostępne w puszce, w puszce był ten ekstra dla alergików czy coś takiego... [/QUOTE]
NAN 1 chyba jest tylko w kartonie, ale mnie interesuje bardziej jakieś z probiotykami, np. NAN Active 1, a to już jest w puszce.
Nie wiem tylko czy nie powinnam kupić np. NAN AR ze względu na swój AZS. Ale nie pójdę do pediatry z dzieckiem w brzuchu żeby spytać...

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-30 o 20:13
Stary 2010-01-30, 20:04   #261
Maliczka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, bardzo dawno mnie tutaj nie było, ale widzę, że coraz więcej z Was zna już płeć swojego dzidziusia, więc Wam gratuluję
Mój synuś rośnie zdrowo i szybko, na ostatniej wizycie w 20 tyg, doktor ocenił go na pół kilograma W ten wtorek mam kolejna wizytę i usg 4d, więc już nie mogę się doczekać, bo pękam z ciekawości jak może wyglądać moje dziecko w 24 tyg życia w moim brzuchu... Powiedzcie mi też czy któraś z Was zainteresowana jest wózkiem xlander xq 2009 i co sądzicie o jego maleńkich przednich kółkach... Czy takie coś się sprawdzi? Bo szczerze mówiąc bardzo mi się ten wózek podoba, jednak martwia mnie te mikrokółka...
Maliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 23:31   #262
roksanula
Rozeznanie

GG do roksanula

Mogę do Was dołączyć?
Mam termin na 6 maja.

Widzę, że u Was temat wózka i wyprawki dla noworodka. Ja mam dłuuga listę, ale większośc rzeczy mam po córce.
A wózek Britax Voyager.
roksanula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 07:11   #263
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Maliczka Pokaż wiadomość
Mój synuś rośnie zdrowo i szybko, na ostatniej wizycie w 20 tyg, doktor ocenił go na pół kilograma W ten wtorek mam kolejna wizytę i usg 4d, więc już nie mogę się doczekać, bo pękam z ciekawości jak może wyglądać moje dziecko w 24 tyg życia w moim brzuchu...
Super, że dzidzia zdrowo rośnie i za wtorkową wizytę
Cytat:
Napisane przez roksanula Pokaż wiadomość
Mogę do Was dołączyć?
Mam termin na 6 maja.

Widzę, że u Was temat wózka i wyprawki dla noworodka. Ja mam dłuuga listę, ale większośc rzeczy mam po córce.
A wózek Britax Voyager.
Witaj jasne, że możesz dołączyć
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 09:32   #264
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Edit.
Już wiem jaki. Znalazłam czego szukałam - 10 sekundowy Microlife, naście zł kosztuje.
A jaki model? Ja mam Microlife, ale do celów npr go używałam i on mierzył w minutkę, więc przypuszczam, że to nie ten sam model
Cytat:
Mogę do Was dołączyć?
Mam termin na 6 maja.
Witaj

A i jeszcze dzisiaj mam święto STUDNIÓWKA więc (soczkiem)

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2010-01-31 o 09:34
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 09:47   #265
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę do Was dołączyć?
Mam termin na 6 maja.

A wózek Britax Voyager.
Witaj.

Napisz coś o sobie. Ile ma córka i co nosisz w brzuszku?

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
A jaki model? Ja mam Microlife, ale do celów npr go używałam i on mierzył w minutkę, więc przypuszczam, że to nie ten sam model
MT 16A1 - taki http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=8407 (z tym że tam brak informacji, że pod pachą mierzy w 20s.)

Stary 2010-01-31, 09:47   #266
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

Witaj

A i jeszcze dzisiaj mam święto STUDNIÓWKA więc (soczkiem)
gratki
a ja przegapiłam swoja studniówkę miałam tydzień temu

Bruno już w domku
Stary 2010-01-31, 10:09   #267
kumkura
Rozeznanie

Hej
Zaczarowana wóakiem roan /marita postanowilam mu sie blizej przyjrzec jest sliczny, ale jak w praktyce? tz mowi, ze przypomina wczesny PRLowski styl..ehh, ale i tak decydujace zdanie nalezy do mamusi
Czy myslalyscie o porodzie w wodzie? Czy w mazowieckim znajde jakis przyzwoity szpital, ktory wykonuje te "usluge"?? slyszalam o Zelaznej..Musze tak wszytsko zorganizowac, zeby w tym samym szpitalu pojsc na szkole rodzenia no i potem na porodNajlepiej w wodzie Do Warszawy mam jakies 60km-m jestem prawie zdecydowana na poród w stolicy, bo szpital, do ktorego chodze na wizyty przeraza mnie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 10:25   #268
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Hej
Zaczarowana wóakiem roan /marita postanowilam mu sie blizej przyjrzec jest sliczny, ale jak w praktyce? tz mowi, ze przypomina wczesny PRLowski styl..ehh, ale i tak decydujace zdanie nalezy do mamusi
Czy myslalyscie o porodzie w wodzie? Czy w mazowieckim znajde jakis przyzwoity szpital, ktory wykonuje te "usluge"?? slyszalam o Zelaznej..Musze tak wszytsko zorganizowac, zeby w tym samym szpitalu pojsc na szkole rodzenia no i potem na porodNajlepiej w wodzie Do Warszawy mam jakies 60km-m jestem prawie zdecydowana na poród w stolicy, bo szpital, do ktorego chodze na wizyty przeraza mnie...
ja będę rodziła na żelaznej, ale ja bede miała cc. z tego co wiem to na żelaznej w salach do indywidualnego porodu są wanny, natomiast nie wiem czy można w tej wannie rodzić, kiedyś nie można było... można było w niej siedzieć w czasie skurczy, natomiast sam poród w wannie sie nie odbywał. koszt sali ok 1000 zł. sama żelazna nie prowadzi chyba szkoły rodzenia, są jedynie szkoły, które mają jej akredytację. poza tym jak byłam tam na izbie ze skurczami zauważyłam, że nie są specjalnie chętni do przyjmowania pacjentek "nie rejonowych"... mieszkam 50 m od szpitala, ale zameldowana jestem w innej dzielnicy, dopytywali się czy mieszkam tutaj i zanotowali adres zamieszkania, nie zameldowania... niby nie ma rejonizacji, ale oni mają dużo pacjentek i przyjmują przede wszystkim te które są prowadzone przez nich i lekarzy z nimi współpracującymi... takie przynajmniej odniosłam wrażenie jak siedziałam w izbie przyjęć...

Bruno już w domku
Stary 2010-01-31, 10:45   #269
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Czy myslalyscie o porodzie w wodzie?
Ja nie mam co myśleć, bo tu u mnie nigdzie nie wolno. Pozwalają poleżeć w wannie pół godz, 40 min, a potem wyjście na jakiś czas. I znowu powrót. Nie ma zgody na dłuższe siedzenie, ani na poród.

Stary 2010-01-31, 10:49   #270
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
PRODUCENT:ROAN
MODEL:MARITA
Jest to wózek trójfunkcyjny w cenie 1388zł
Znalazłam go na CENEO

W końcu się doczekałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości