![]() |
#211 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16812464] Ja też elektryczną mam, więc nie przeraża mnie ta wizja ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() nie chce mi się pisać, więc taki emotionkowy post mi wyszedł. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
Witam, ja tylko na chwilke zawitałam , byłam u gina dziś i z Hanią wszystko ok.Waży 885g a ja przytyłam 2,7 kg w ciagu 5 tygodni
![]() Jeszcze pytanko do Was bo wiem że sie orientujecie sporo w x-landerach.Powiedzcie mi prosze czy do nowego modelu z 2010 będzie pasować gondola z 2009 czy 2008?bo pieknie tu widze licytujecie i ja też bym tak chciała,a spacerówke juz bym kupiła tą która mi sie bardzo podoba z 2010r.w sklepie. miłych snów życze ![]()
#213 |
Raczkowanie
|
cześć Dziewczynki
jejku juz 3 część ![]() chodze do tej Irl szkoly rodzenia i coraz glupsza jestem ![]() ![]() ![]() Kropka chyba pytalas kiedys o kosmetyki Palmers? otoz ja uzywam i rzeczywiscie smierdzą starsznie, ale wydają się skuteczne i poki co znoszę ten aromat dla wyższych celow ![]() postaram sie pisac więcej jak tylko czas pozwoli, pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie ! |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Konto usunięte
|
Majeczko, bo kto to pokazuje filmy porodowe PRZED porodem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja biorę Letrox. Skład mojego leku jak i Twojego jest taki sam, no może ten Twoj jest bardziej czysty chemicznie. A więc moj i Twoj są syntetycznym hormonem tarczycy. Ja na początku brałam taka dawkę jak Ty - 25 ug, potem brałam co drugi dzien 50 a co drugi 25, a teraz juz co dzień biore 50 ug. Tym guzkiem to się za bardzo nie martw, moja endo mówila, że w ciąży struktura płatów tarczycy zmienia sie i mogą pojawiać sie jakies guzki, które po ciąży zazwyczaj znikaja. Mam nadzieje, ze u Ciebie tak własnie będzie. Co do wagi to zarówo Letrox jaki i Euthyrox przyspieszaja przemianę materii. Twoje dotychczasowe szybkie przybieranie na wadze było spowodowane niedoczynnościa tarczycy, a więc leki powinny to unormować. Choć i tak w naszej sytuacji waga bedzie szła do przodu ![]() Myślę, że wszystko będzie ok, zarówno z Toba jak i z maluszkiem. Dostałać malutką dawkę leków, a normy hormonów sa tylko nieznacznie przekroczone ![]() Trzymam kciuki za Was, pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() powodzenia w szukaniu mieszkania ![]() a brzucholek imponujący ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam, ale się nie odniosę, wybaczcie.
w jakiś kołowrót wpadłam. zaczęło się wczoraj rano - piec c.o. zastrajkował. no to ja za telefon i do serwisu - a koleś mówi, że raczej nie da rady, że może dopiero w poniedziałek... małż coś tam pomajstrował i piec chodził cały dzień bez zarzutu, a my mogliśmy się zająć innymi sprawami. robiłam kilka rzeczy naraz, co skończyło się (po raz pierwszy u mnie), uczuciem ciągnącego brzucha i wysiadką kręgosłupa. dziś rano znów kaloryfery zimne... a wokól pieca plama wody. tym razem małż nic nie zdziałał, piec się nie włącza, a ja zostałam z problemem sama, bo małż pojechał na dyżur... już nawet nie dzwoniłam do tego chłopa, tylko zaczęłam szukać innych rozwiązań. tym sposobem znalazłam pana, który obiecał się zjawić w ciągu dwóch godzin. oby udało mu się naprawić, bo samym kominkiem się nie ogrzeję... |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Konto usunięte
|
Oj Margoś nie zazdroszczę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki
![]() Zła jestem jak osa- napisałam taaaaaka długa wiadomość i odeszła w cyberprzestrzeń...eh Tak szybciutko: Będzie Adaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Od dwóch dni chodze dumna jak paw( o TZ nie wspomnę ![]()
![]() |
#219 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z kuzynką bardzo przykra sprawa... nie wiadomo co zrobic... ja w takiej sytuacji chyba wolałabym uniknąć wszelkich "wyrazów współczucia" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Myślałam, że skoro to sama chemia to po prostu jest niewskazana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję wygranej aukcji Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za namową wizażanek spróbowałam mleka na zgagę i działa rewelacynie ![]() gratuluję synka! ![]() Cytat:
![]() kropka75 super że z szyjką oki, no i dzidek rośnie jak na drożdżach ![]() dafreen w końcu miałam czas żeby obejrzeć program z Twoim udziałem ![]() ![]() margo80 oby fachowiec pomógł ![]() Miłego dnia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
BAN stały
|
Cytat:
to gratuluje Adasia ![]() ![]() ![]() a co do kuzynki bardzo mi przykro...... witajcie.... widze ze 3 czesc juz jest fajnie fajnie... u mnie dobrze maly daje popalic w nocy.... ![]() ![]() a tak to jakos leci... chwale sie brzusiem ![]() LEA-mozesz dopiasac do listy imie dla mego synka SZymek Edytowane przez kociakowa Czas edycji: 2010-01-30 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje synusia. Kuzynce bym nic n ie mówiła.Ja w takich sytuacjach nie wiem co powiedzieć. Ja poczyniłam swoje pierwsze porządne zakupy. 2 posciele, 2 rozki, wkład do pościeli, zasłonki, podkład na materac, fride i koszulę nocną. Zastanawiam sie nad tetrą cały czas. Ale jak dziecko ciągle bedzie sikało i kupkało to te pampersy beda szły jak woda. Z moja córka robiłam tak, ze zakładałam tetre na dzień a na to pampersa coby nic nie przesiąkło na zewnątrz. No ale ceratki do pieluch i tak trzeba kupić. Jeszcze się pozastanawiam. Dziś znajomi przychodzą ogladać mieszkanie więc zaraz spadam na zakupy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
i doooopa
![]() przyczyną awarii jest piec - kocioł pękł na spawie i leci z niego woda. jest po gwarancji. naprawiać średnio się opłaca. mieliśmy w planie na wiosnę montaż innego pieca, który sobie czeka w piwnicy, w związku z powyższym, skoro i tak dom się wychładza, to wszystko jedno czy naprawiamy stary, czy montujemy nowy. na dodatek mieliśmy w poniedziałek jechać na 3 dni do Wrocka - małż miał załatwiać praktykę i zdawać egzamin. chyba pojedzie sam, a ja się przeniosę do rodziców na ten czas. montaż wstępnie umówiłam na czwartek, gdy już mieliśmy być w domu, ale facet wspominał, że mógłby zaczynać już od wtorku, więc jak tylko małż da mi znać, że ma wolną chwilę w pracy, to się zdzwonimy i ustalimy szczegóły, a ja w razie czego zamówię chłopa już na wtorek. jest jeszcze opcja, że pojadę z nim, a mój tata będzie przyjeżdżał tu nadzorować ten montaż, ale wolałabym go nie fatygować, bo trwa jeszcze załatwianie spraw popogrzebowych i różnych innych. ehh... ciągle jakieś katastrofy... |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do kuzynki to nie wiem czy bym chciała by ktoś mi jeszcze dodatkowo o tym przypominał. No i ja też odebrałam wyniki, no i jak zwykle coś musi być nie tak ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Velluto dzięki za odpowiedź - jesteś nieoceniona pomocą dla mnie ![]() No mam nadzieję, że teraz ta przemiana sie unormuje. A jak było u Ciebie na poczatku z tymi lekami. Ja sie naczytałam dużo na ich negatywne skutki uboczne, ale muszę przyznać, że ja je przyjęłam ok. Do wczoraj od poniedziałku nie przytyłam, ale zobaczymy jak będzie dalej. Bardzo dużo można przeczytać na internecie, że same w sobie powodują tycie - choć szczerze ciężko w to uwierzyć, ale ja poprostu jeszcze nie mam praktyki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Konto usunięte
|
Margoś, ale przynajmniej nowy piec będzie przed dzieciaczkiem
![]() Kumkura, ADASIA gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a kuzynce dałabym czas na łzy... może tylko daj jej łagodnie do zrozumienia, że może na Ciebie liczyć jeśli będzie Cię potrzebowała, żeby wiedziała że może z kimś po prostu pomilczeć... Cytat:
![]() cieszę się, że pomogłam w negocjacjach z mężem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pięknie wyglądacie ![]() Cytat:
![]() na pewno uda się wszystko zorganizować i poukładać
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16812464]...
To tak jak my ![]() ![]() ![]() damy damy, ale fajnie wiedzieć, że jakby co można się wspomóc takim wizażem ![]() ![]() Cytat:
ale mi się nic nie chce... do drugiej w nocy mężuś naprawiał komputer, bo nam się coś w nim stało, to nie spałam. rano wstawał do pracy, to mnie obudził... a maleństwo od dwóch dni tak szaleje, jak jeszcze nigdy. jestem cała poobijana. od rana do wieczora... i jak się w nocy przebudzę też. jak nie z prawej to z lewej. jak nie kopie to się wypina jakby chciało przez pępek się przebić. skąd to dziecko ma tyle siły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Kropko - gratulacje dla szyjki i dużego zdrowego Bobaska
![]() ![]() Nie rozpisuje się, bo jakoś nie moge juz usiedzieć przed kompem - cosik w boku kłuje... Maleństwo non stop szaleje i wypina główkę do myziania ![]() ![]()
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() KUMKURA gratuluję synka ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-01-30 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Mianowicei już 2 razy mi sie zdarzyło,ze w sluzie miałam kropke krwi.Taki 2 milimetrowy skrzepik. Miałyscie tak? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Z kuzynką poczekaj, daj jej trochę czasu. Miałam to samo z bliską koleżanką. Poczekałam, aż sama zaczęła mówić. Cytat:
![]() Śliczny brzusio ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1682742 7] . a maleństwo od dwóch dni tak szaleje, jak jeszcze nigdy. jestem cała poobijana. od rana do wieczora... i jak się w nocy przebudzę też. jak nie z prawej to z lewej. jak nie kopie to się wypina jakby chciało przez pępek się przebić. skąd to dziecko ma tyle siły ![]() Moja mała szalała 3 dni, a teraz od dwóch jest spokojna. Pewnie odsypia ![]() Rano się wypięła do pomiziania ![]() darianna, ja nie miałam, nie pomogę. Skonsultuj się z lekarzem.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-01-30 o 11:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#236 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16818735] ![]() nie chce mi się pisać, więc taki emotionkowy post mi wyszedł. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kupiłam właśnie dlatego, że dużo osób chwali. I w tv kiedyś jakieś testy robili i też im super wyniki wyszły. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16825000]Majeczko, bo kto to pokazuje filmy porodowe PRZED porodem? ![]() Racja. ![]() Ja tam uważam, że nie powinno się od tamtej strony tego pokazywać w ogóle. ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- ![]() ________ Mnie dziś moje dziecię obudziło w nocy. Tak bryknął, że mało przez okno nie wyskoczyłam. Musiał się odbić mocno od szyjki, bo wrażenie miałabym jak mi pękła, a dziecko miało zaraz wyskoczyć... A potem poszedł spać, a ja w szoku byłam godzinę. Diabeł mały. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-30 o 11:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś rano z okazji tego, że nie było prądu, z nudów po chemię do apteki wyruszyłam... Cena Oillatum mnie zabiła, więc poszłam w kierunku Emolium. Przy okazji kupiłam parę zwykłych kosmetyków dla dzidka z Daxa... pięknie pachną.
![]() Na mojej liście zostały w zasadzie same grubsze rzeczy i parę pierdółek: - stelaż + spacerówka - łóżeczko - materac - wanienka - piżama dla mnie - kapciuchy jw. - patyczki do uszu (ciągle o nich zapominam) - linomag (zapomniałam dziś) - termometr - spirytus - jakieś jedno małe mleko początkowe na wypadek wszelki (i nie wiem jakie, czytam, czytam i nie wiem dalej; podoba mi się NAN bo w puszcze jest, praktyczne, ale które? ) A oto moje nabytki z dziś: Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-30 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1682742 7]
eee... normalnie jakby żywcem wyjęty tekst z "kwiatu śniegu i sekretnego wachlarza" lisy see... nie wiem czy któraś czytała... chińskie "średniowiecze"... faktycznie z takimi babkami lepiej nie wchodzić w bliższe konszachty... ![]() Czytalam , czytalam jakis czas temu Trafne porownanie choc nie myslalam o tym, juz nie zabardzo pamietam tresc , ale pamietam ze sama ksiazka zrobila na mnie wrazenie (wogole jestem molem ksiazkowym) a pani mowila zeby isc na polonistyke haha ![]() JA wreszcze moge normalnie oddychac ![]() ![]() ![]() ![]() A wiecie co mi sie najbardziej w nim podoba? Usypia przy pozytywce o 22 00 i cisza az do rana , wsaje razem ze mna 0 6,00 to sie nazywa dobrze wychowane dziecko ![]() ![]() spadam na pierozki , naszlo mnie tak jakos na pierogi z truskawkami i se zrobilam i jeszcze rogaliki z drzemem na deser - dzis na slodko ![]() O 14 ,00 jade z moim ogladac mable dla dziecka moze w koncu sie na cos zdecydujemy . ![]()
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Smacznego. ![]() ![]() Rano była faza słona, ugotowałam sobie rosół. A teraz chyba idzie słodka. ![]() Owocnych poszukiwań. Kup coś ładnego i pokaż. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
ja miałam plamienia trzy razy... u mnie wyglądało to jak zabarwiony na brązowo, różowo, brunatny śluz... utrzymywało się przez kilka dni... gin mówił, że dopóki krew nie jest czerwona to nie ok, kazał leżeć, nie denerwować się i odpoczywać, łykac no-spę... przyczyna u mnie nie do końca znana; mogło byc powysiłkowo coś dźwignęłam, nałaziłam się za dużo itp; nerwowo, coś mnie zdenerwowało i stąd jakieś plamienia albo czasami takie plamienia występują w okolicy terminu @... u mnie raz tak się włąsnie zdarzyło... na szczęscie odkąd staram się więcej odpoczywać i nie denerwuję się w pracy nie zdarzyło się ani razu
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.