Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-31, 10:14   #3781
bossy
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Balsam kiedyś miałam, w sumie to jakoś jak tylko firma weszła na rynek. Dałam sie namówić w aptece konsultantce i wcale nie żałowałam. Miniaturki Hydraina też wtedy testowałam, miałam pełnowymiarowy Prosensiv, i przez jakiś czas nałogowo kupowałam mleczko Tolerans Clear. Ogólnie więc firmę sobie chwaliłam, ale że przez lata jej nie używałam i po KWC widzę, że choćby Hydrain zmienił skład, a i moja cera wymagania też ma inne, to trochę się boję. Chociaż z drugiej strony za 35zł żal nie wziąć takiego zestawu, nooo A kremik pod oczy coś prócz nawilżania robi? Rozjaśnia choć trochę może
Nie zauważyłam, żeby cokolwiek rozjaśniał jak chcesz mogę Ci przesłać trochę tego do twarzy. Bo do oczu już nie mam. To byś sobie przetestowała.

Cytat:
Właśnie chciałam kupić coś takiego jak ma Twoja koleżanka, bo do silikonów mam wstręt No ale znów słyszałam, że one bardzo szybko pękają i w 2 sklepach na 3, w których byłam wręcz ich nie sprowadzają już z tego powodu. A w tym trzecim, w którym je mieli, ale akurat nie do Avilki, też mi powiedzieli, że lubią pękać, że w zasadzie jeden upadek i po futerale. No i w końcu zwątpiłam i kupiłam tylko taką szarą kieszonkę (nr 6, z tym, że u mnie są po 12zł) i smyczkę. Rozumiem, że koleżance dobrze się jednak sprawuje? A wiesz może czy brud się bardzo czepia do tego? Bo toto takie gumowo-plastikowe jest, czarne i w dodatku matowe, przynajmniej te, które ja macałam. No i u mnie to one 10zł kosztują, więc w sumie może jak w końcu będzie dostępny odpowiedni model, to zaryzykuję. Bo na Allegro nie chce mi się przepłacać, zwłaszcza, że folię już zamówiłam i to innego typu. Za dużo się naczytałam o tych poliwęglanach z klejem i wzięłam bezklejową.
A ten sprzedawca ma jeszcze drugi fajny pokrowiec, chyba taki bardziej żelowy, więc może by nie pękał wcale http://allegro.pl/item895007158_s523...oliweglan.html Tyle tylko, że ten Twojej koleżanki wydaje się być przyjemniejszy w dotyku. To to taka guma chyba będzie.
Ja nie mam silikonowego, mam właśnie ten, który teraz pokazałaś. Czarny, matowy, gumowy. I ten jej jest lepszy. Bo ta jej guma jakaś twardsza, zamyka się z boku. A ten mój się zsuwa i brud się czepia. To są dwa inne, ten jej ma jeszcze tę gumę nad klawiszami i zamyka się jak pudełko i tak się też nakłada. A w ten, co pokazałaś, który ja mam to wkładasz go w tę gumę, i ona mi się już trochę rozciągnęła.

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Bossy, a jak wypadły te targi? Strasznie chciałam jechać, ale moja firma nie widziała takiej potrzeby Gorączka już minęła?
Targi dobrze. Dużo pracy najpierw z wykładaniem tego wszystkiego, potem robieniem zestawów. Z racji tego, że nie wiem jeszcze zbytnio tego co oni wszyscy, to byłam na zapleczu i pakowałam zestawy Ale wychodziłam często. Dużo ludzi przychodziło, teraz po tych targach gorący okres będzie dalej. Będzie trzeba powysyłać oferty tym, którzy byli zainteresowani, wprowadzić wszelkie kontakty (ok 1tyś wizytówek) itp itp.

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 13:20   #3782
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Hmmm, pomyślę w takim razie. Póki co postaram się jednak silną wolą ograniczyć słodycze, bo i tak łykam codziennie kilka różnych tabletek: Capivit Piękne Włosy, Rutinoscorbin żeby mnie jakieś choróbsko nie wzięło, cynk, czasem też tabletki na ból głowy i zatok. Już i tak dużo mieszam różnych specyfików i nie wiem czy jak dołożę kolejne to nic mi nie będzie
Też nie lubię łykać zbyt wielu tabletek, więc Cię rozumiem. Sama teraz biorę jedne na włosy, drugie te od babki od fitnessu, bo dawno je dostałam, a zapominałam brać. No i czasem jakiś magnez czy ibuprobom zatoki. Myślałam jak jakimiś tabletkami na oczy jeszcze, bo coś ostatnio mam problemy z ostrością, ale też się boję, że za dużo tego będzie.

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Nie zauważyłam, żeby cokolwiek rozjaśniał jak chcesz mogę Ci przesłać trochę tego do twarzy. Bo do oczu już nie mam. To byś sobie przetestowała.
Dziękuję, obędzie się. Chyba dam szansę temu z YR pod oczy, skoro ten to typowy nawilżacz. A nuż ten z YR wykaże się czymś więcej Także póki co odpuszczę zakup zestawu, może kiedyś. Na razie pozużywam te kremidła, co mam.

Cytat:
Ja nie mam silikonowego, mam właśnie ten, który teraz pokazałaś. Czarny, matowy, gumowy. I ten jej jest lepszy. Bo ta jej guma jakaś twardsza, zamyka się z boku. A ten mój się zsuwa i brud się czepia. To są dwa inne, ten jej ma jeszcze tę gumę nad klawiszami i zamyka się jak pudełko i tak się też nakłada. A w ten, co pokazałaś, który ja mam to wkładasz go w tę gumę, i ona mi się już trochę rozciągnęła.
Aaaaha, to w takim razie będę nadal polować na ten koleżankowy, bo to dokładnie to, co oglądałam, tylko nie było do Avilki, cztyli S52300, a do jakiegoś starszego modelu S5200 bodajże i dziurka na obiektyw aparatu nie pasowała, bo poza tym był idealny.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 13:23   #3783
Hosenka*
Zakorzenienie

Mielimśy jechać o 14 na te narty, ale wyjazd opoźniony - o 15

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 14:51   #3784
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość

Dziewczyny ale się przeziębiłam, ale co dziwnego jak wszyscy w pracy kichają i prychają naookoło to wkońcu zarazili i mnie
I teraz mam weekend chorowity

Ja postanowiłam zrzucić 5 kg.
Może nie widać tego po mnie że przytyłam ale niestety ja to widzę i waga też to widzi.
Zamierzam ćwiczyć i zdrowo jeść - to drugie już uskuteczniam
Idę robić brzuchy
Dużo zdrówka!

Ja akurat w swojej wadze to właściwie nie mam co zrzucać ale też zamierzam dużo ćwiczyć żeby trochę wyszczuplić uda i brzuch. Zawsze zbliżająca się wiosna(choć za oknem zupełnie tego nie widać) motywuje mnie do ćwiczeń.

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość

W tym tygodniu (haha, zostało dzisiaj i niedziela) nie kupuję - ale w przyszłym pewnie coś wpadnie przy okazji mojej wielkiej podróży do Białegostoku
Tak, Biały to miasto rozpusty

Cytat:
Zrobiłam tego 3bita, ale znów nie obyło się bez problemów, i to (tylko psze się głośno nie śmiać ) z kremem karpatkowym. Zrobiłam go jako pierwszego, potem zajęłam się wykładaniem herbatników i miksowaniem masy krówkowej
Odniosę się do prośby i zachichotam tylko cicho
Ale wiesz, praktyka czyni mistrza. Teraz już właściwości kremu karpatkowego są Ci doskonale znane
Ja zawsze robię wszystko na bierząco; układam herbatniki, miksuje krem,kładę go, układam herbatniki, miksuje śnieżkę.

Cytat:
Idę zmyć pazury i umyć głowę, a potem sobie może Brzydulę Betty zapuszczę, skoro nie mam co liczyć na nowe odcinki House czy Desperatek
Też jestem niepocieszona. Ja czekam jeszcze na Brothers&Sisters.
Stary 2010-01-31, 15:02   #3785
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Też jestem niepocieszona. Ja czekam jeszcze na Brothers&Sisters.
Podobno mają się pojawić nowe odcinki na FoxLife podobno.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dzięki tej metodzie zauwazyłam też, że wcale nie jest wielką filozofią i wielkim burżujstwem kupienie czegoś droższego. Zawsze byłam przekonana, że mnie nie stać, ale wiecie, kupiłam coś za 10 zł, coś za 18, z Avonu dobrałam np. za 20 zl zeby mieć wyszży opust i już było prawie 50 zł. Zbyt łatwo wydawałam te kilka zł, bo to tak sie wydaje. Ale po policzeniu tych 2 zł, 5 zł czy 10 zł w miesiącu uzbiera się ładna kwota.
To tyle moich refleksji
W sumie dobrą masz metodę.
Jakiś czas temu sama się zastanawiałam nad kupieniem kilku kosmetyków z wyższej półki, ale ciągle coś mnie blokuje.

Podumam sobie dziś co bym mogła chcieć.
Cytat:
Jejjj, nic się nie wykurowałam
Nadal mam strasznie zatkany nos i czuję się źle.
Wzięłam prysznic i trochę się ogarnęłam, napiłam się mocnej kawy i jest nieco lepiej.
Ojejku, znowu jesteś chora? A może tak pora wybrać się do lekarza?

Sleepy, 3bit wyszedł świetnie, wszycy byli zachwyceni i już nie ma po nim śladu. A jak urosłam w oczach teściów.

Spędziłam wczoraj bardzo miły wieczór z TŻem. Faktycznie niewiele potrzeba żeby było lepiej.

Dobiłam dna w jednym z cieni w paletce Clinique, szkoda bo to mój ulubiony. Muszę poszukać zamiennika, bo teraz jak zrobiłam się bardziej ruda, to świetnie współgra z całością.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 15:14   #3786
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Podobno mają się pojawić nowe odcinki na FoxLife podobno.
Przed chwilą sprawdziłam swoje źródło i rzeczywiści dziś będą nowe Desperatki i Brothers&...
Jutro rano będzie co ogladać

Cytat:

Sleepy, 3bit wyszedł świetnie, wszycy byli zachwyceni i już nie ma po nim śladu. A jak urosłam w oczach teściów.
Świetnie! Po tym jak MagJa pomieszała coś z kremem pomyślałam, że może niejasno napisałam instrukcję.

Cytat:

Spędziłam wczoraj bardzo miły wieczór z TŻem. Faktycznie niewiele potrzeba żeby było lepiej.
A ja mam taki zaplanowany na dziś. Jutro minie sześć lat od kiedy jesteśmy razem, ale małe świętowanie jest już dziś
Stary 2010-01-31, 15:18   #3787
isa666
Zakorzenienie

Vibesko kuruj się biedactwo

Ech, zeżarłam właśnie 2 kawałki piernika Że też mama musiała go wczoraj upiec.
Stary 2010-01-31, 15:38   #3788
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
tak, im wcześniej (poniedziałek) tym lepiej.
To może we wtorek, skoro Karolina nie może w poniedziałek?

(Edycja: Dziewczyny, przepraszam, ale ja nie mogę we wtorek ani środę - dalej napisałam dlaczego Właściwie na 100% mogę tylko w poniedziałek...)

Nino, Magdy a Wy, możecie? Sto lat Was nie widziałam
Cytat:
Idę zmyć pazury i umyć głowę, a potem sobie może Brzydulę Betty zapuszczę, skoro nie mam co liczyć na nowe odcinki House czy Desperatek
Jakto, w tym tygodniu nie będzie Desperatek?? (oglądasz szóstą serię?)
Cytat:
No dla mnie trochę tak - jak tam jestem, to większość czasu spędzam na zakupach Ale Ciebie to nie usprawiedliwia, jakby patrzeć na liczbę nałogowych, to Warszawa jest bardziej rozpustna
Cytat:
Jak ich nie zmieszasz teraz z chipsami, to Ci nie zaszkodzą te dwa małe kawałeczki

A ja upiekłam bułki z czekoladą i kremem patissiere (to taki domowy "karpatkowy"). Oczywiście od razu po wyjęciu z piekarnika musiałam sprobować - zjadłam najmniejszą... i mam ochotę na wyprawę do kuchni po drugą Polecam, super przepis i wcale nie ma tyle pracy, jak się wydaje. Jaka dobra taka drożdżówka z mlekiem A tłuszczyk się pięknie odkłada
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2010-01-31 o 16:26 Powód: dopisek
kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 15:42   #3789
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Kuruję się ale kurcze coś to przeziębienie mocno się mnie trzyma.
W poniedziałek i wtorek musze być w pracy, wdrażam nowy system i tylko ja mam do niego uprawnienia i nik mnie w tym nie zastapi.
Zrobię wszystko i przygotuję się i chyba na resztę tygodnia pójdę na chorobowe :/

Wypiłam rozgrzewającą herbatkę i zaraz zrobię sałatkę dla rodziców bo mają gości.
Wymyśliłam taką z kaszy kus kus z czerwoną fasolką, pomidorkami cherry i z tuńczykiem
Stary 2010-01-31, 15:50   #3790
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam taki zaplanowany na dziś. Jutro minie sześć lat od kiedy jesteśmy razem, ale małe świętowanie jest już dziś
cieszę się, że wszystko już Ci się dobrze układa

u mnie w piątek minie 5 lat jak sobie przypomnę, że chciało mi się w taki mróz latać kilka godzin po Centrum, sto razy okrążać Pałac Kultury, to aż nie wierzę dziś by mnie chyba siłą nie wyciągnęli
Cytat:
To może we wtorek, skoro Karolina nie może w poniedziałek?
Nino, Magdy a Wy, możecie? Sto lat Was nie widziałam
ja jutro na pewno odpadam, bo mam egzamin, we wtorek może zdążę, ale chyba najbardziej pasowałaby środa..
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 15:59   #3791
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ich nie zmieszasz teraz z chipsami, to Ci nie zaszkodzą te dwa małe kawałeczki
Czy takie małe to bym się spierała Ale chipsów na szczęście nie mam w domu, więc mi mieszanie nie grozi.
Za to od piątku cały czas mam smaka na filety śledziowe w pomidorach i chyba sobie zaraz zrobię kanapkę. Zjadłam już dziś taką jedną i wczoraj ze 2 też.
Stary 2010-01-31, 16:23   #3792
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Jej, nie zauważyłam tego wcześniej. Cieszę się, że Wam się tak dobrze układa!
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ja jutro na pewno odpadam, bo mam egzamin, we wtorek może zdążę, ale chyba najbardziej pasowałaby środa..
Nino, gratuluję rocznicy również

A ja jakaś gapowata strasznie jestem - zapomniałam, że we wtorek też wyjeżdżam i wracam dopiero wieczorem - także, że nie wiem, czy dam radę się z Wami spotkać
A środę to już na pewno nie mogę
Nosku, Ty wyjeżdżasz na "ferie", czy będziesz jeszcze w następnym tygodniu?
Jaka ze mnie pierdoła, nie wiem, jak mogłam zapomnieć o tym wyjeździe

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Czy takie małe to bym się spierała Ale chipsów na szczęście nie mam w domu, więc mi mieszanie nie grozi.
Za to od piątku cały czas mam smaka na filety śledziowe w pomidorach i chyba sobie zaraz zrobię kanapkę. Zjadłam już dziś taką jedną i wczoraj ze 2 też.
No nie widziałam ich, to też nie będę obstawać przy rozmiarze

A ja śledzi nie jestem w stanie jeść - zapach mnie odrzuca strasznie...

Stary 2010-01-31, 16:28   #3793
karolina1985
Zakorzenienie

Pożarło mi cytaty, nie będę się męczyć drugi raz

Izka zumba jest świetna, po pierwszych zajęciach stwierdziłam, że nie mam za grosz poczucia rytmu, ale teraz jest już lepiej
Najważniejsze, że się zmęczę i pobawię, tyle mi trzeba, kg zrzucać nie chcę

Też mam ochotę na tego 3bita, ale najpierw zaczęłam od ciasta z dzieciństwa i zrobiłam wczoraj zebrę z colą, wyszła pyszna, dziś już połowy nie ma

Mam okropny czas, nic mi się nie układa, w dodatku mam okres
Łaziłam dziś 3 godziny po naszym "parku" ze słuchawkami na uszach, nakarmiłam kaczki, posprzątałam pokój, zrobiłam pranie- trochę pomogło.

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 16:40   #3794
fuksjaa

Cytat:
Przed chwilą sprawdziłam swoje źródło i rzeczywiści dziś będą nowe Desperatki i Brothers&...
Jutro rano będzie co ogladać
Też oglądasz rano na FoxLife?
Ja się wciągnęłam w Brothers&Sisters jakoś we wrześniu i jak mam wolne to akurat zdarzają się powtórki sezonów i sobie wtedy oglądam.

Cytat:
Świetnie! Po tym jak MagJa pomieszała coś z kremem pomyślałam, że może niejasno napisałam instrukcję.
Nie, wszystko było jasne. Jedynie dolałam trochę za dużo mleka do śnieżki, a tak to wszystko poszło zgodnie z planem.

Cytat:
Gratuluję tak długiego stażu.
Mam nadzieję, że miło spędzicie wieczór. Bardzo się cieszę, że u Was już lepiej.
Cytat:
Lepsze 2 kawałki domowego piernika niż chipsy.
Cytat:
A ja upiekłam bułki z czekoladą i kremem patissiere (to taki domowy "karpatkowy"). Oczywiście od razu po wyjęciu z piekarnika musiałam sprobować - zjadłam najmniejszą... i mam ochotę na wyprawę do kuchni po drugą Polecam, super przepis i wcale nie ma tyle pracy, jak się wydaje. Jaka dobra taka drożdżówka z mlekiem A tłuszczyk się pięknie odkłada
Kolejne pyszności. Kiedyś wypróbuję, bo uwielbiam piec i gotować.
Tylko zaczynam się obawiać o moją figurę.
Cytat:
W poniedziałek i wtorek musze być w pracy, wdrażam nowy system i tylko ja mam do niego uprawnienia i nik mnie w tym nie zastapi.
Zrobię wszystko i przygotuję się i chyba na resztę tygodnia pójdę na chorobowe :/
Mam nadzieję, że w pracy szybko zleci i obejdzie się bez problemów, a potem koniecznie na chorobowe i do lekarza!
Daj znać jak dojdziesz do siebie i będziesz miała czas na spotkanie, bo pędzelek z Essence czeka.
Cytat:
Wypiłam rozgrzewającą herbatkę i zaraz zrobię sałatkę dla rodziców bo mają gości.
Wymyśliłam taką z kaszy kus kus z czerwoną fasolką, pomidorkami cherry i z tuńczykiem
Uwielbiam tuńczyka.
Cytat:
u mnie w piątek minie 5 lat jak sobie przypomnę, że chciało mi się w taki mróz latać kilka godzin po Centrum, sto razy okrążać Pałac Kultury, to aż nie wierzę dziś by mnie chyba siłą nie wyciągnęli
Kolejna z tak długim stażem, moje gratulacje.

Z nudów robię porządki w kolorówce - do odstrzału mam 2 cienie (nad trzecim się zastanawiam) i puder (za jasny). Wieczorem wypiorę pędzelki, miałam to zrobić w piątek, ale jakoś zapomniałam.
Stary 2010-01-31, 16:44   #3795
isa666
Zakorzenienie

Karolina Uszka do góry

fuksjaa ja dziś rano wyprałam moje pędzle
W ogóle dziewczyny jak często wy czyścicie swoje? Chodzi mi głównie o pędzle do pudrów/róży itp., którymi się mazia po całej twarzy. Ja staram się tak raz na miesiąc robić im "pranie".
Stary 2010-01-31, 16:44   #3796
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Zrobiłam tego 3bita, ale znów nie obyło się bez problemów, i to (tylko psze się głośno nie śmiać ) z kremem karpatkowym. Zrobiłam go jako pierwszego, potem zajęłam się wykładaniem herbatników i miksowaniem masy krówkowej, bo jednak za słabo ją podgrzałam w garczku, a mikrofalą nie dysponuję. A jak dla mnie ta gotowa masa krówkowa za twarda jest, żeby ją dać tak od razu z puszki. No i jak już chciałam tą karpatkę rozsmarować, to się okazało, że jakoś dziwnie zgęstniała Próbowałam zmiksować ponownie, ale nic to nie dało, więc rozsmarowałam taką. Trochę tępawa i suchawa była, mam nadzieję, że jakoś się zwiąże z herbatnikami, ale co się z nią stało to nie wiem Nawet tata się dziwił, bo przecie nie obyło się bez wsadzenia przez niego łyżki w michę z kremem zaraz po jego zrobieniu, a 15min. później to już nie był ten sam puszysty krem
Yhym yhym hmmm

Organzza, Sleepy gratuluję rocznic Tyle lat razem, podziwiam Was, ja się coraz bardziej utwierdzam w fakcie, że długie związki nie są mi pisane.

Karolina też jeszcze niedawno gdy chodziłam na starówkę to widziałam tylko wspólne wieczory i spacery, przypominało mi się wszystko. Ale z czasem przyszły lepsze dni, wierzę że u Ciebie będzie tak samo.

Padam na pyszczek Od wczoraj uczę się i uczę i końca nie widać. A jutro mam ostatni ustny egzamin, mogłabym zaliczyć Muszę poszukać jakiegoś magnezu, bo przez nadmiar kawy od tygodnia drętwieje mi lewa ręka, dzisiaj nie mogę utrzymać w niej kubka.
Stary 2010-01-31, 16:47   #3797
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Witajcie dziewczynki!
Ja już po szkole, jakoś przeżyłam. Wczoraj byliśmy z TŻ na parapetówce u znajomych, wróciłam do domu po 2 a o 6 wstałam i o 7.30 pojechałam do szkoły z mega-kacorem! Na szczęście miałam krótko, to jakoś dałam radę na kawie i Pepsi na kaca ale impreza była przednia, śpiewy przy gitarce itp
Cytat:
Wróciłam umęczona po całodziennym sprzątaniu mieszkania, padam. W nagrodę sobie coś kliknęłam. Piękny róż Chanela w kolorze Fresque w baardzo przyzwoitej cenie no i lecą do mnie Nacre des Mers. Wreszcie Coś niebezpiecznie zaczyna mi przybywać kolorówki.
Ale cudny kolor uwielbiam takie!

Cytat:
To jak wypatrzysz gdzieś CK IN2U w dobrej cenie to daj znać, bo i ja się na nie czaję od dłuższego czasu i tak sobie myślę, że na wiosnę byłyby w sam raz
A póki co korci mnie, żeby kliknąć dla TŻ na Walentynki męskie, bo są w dobrej cenie na Tru. Co prawda kiedyś mi tam mówił, żebym mu nie kupowała zapachów, bo on z tych, co flaszkę 50ml zużywają latami, ale podoba mi się bardzo ten zapach i myślę, że i jemu przypadnie do gustu. Nic to, że Walentynek niby nie obchodzimy, ale przecież każda okazja jest dobra

chyba dziś latanie po mieście odpuszczę, a za to jutro do południa skoczę i do Rossmanna i do galerii, bo w UPSie jest fajna promo -50% na bluzeczki, więc sobie może kupię ze 2 z krótkim i ze 2 z długim. A dziś tylko na stepa pójdę.
Ja też mam CKin2U i je uwielbiam! mam flachę 100ml jak była w promocji w naturze to kupiłam za 99 Ale właśnie trzymam je na wiosnę i lato, nadają się wtedy świetnie! A widziałam w dobrej cenie w tej perfumerii http://www.e-glamour.pl/product-pol-...ml-Balsam.html ale to duża flacha. Są też mniejsze pojemności, ale myślę, ze ta się opłaca. No chyba, ze nie lubisz kupować perfum przez net.
Ja myślę tam zamówić moje Kenzo Dziewczyny tu polecały tę perfumerię, że sprzedają oryginały.
Dzięki za info dot. Butiku! Może i ja się skuszę, jak jest -50% na jakąś bluzeczkę Libię od nich T-shirty.

Nosku, ja też chcem zobaczyć Twoje zdjęcie

Vibesko, kuruj się

Cytat:
Jeśli to Cię pocieszy, to nie jesteście same, u mnie jest dokładnie tak samo. Tzn w domu, u TŻ jest lepiej.
U mnie niestety jest tak samo jak u Ciebie, u TŻta dużo lepiej...

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Też lubię łacinę Uczyłam się 2 lata w liceum i na studiach na I roku też. Teraz mam ją w znikomych ilościach i to taką suchą, jedynie łacińskie odpowiedniki polskich znaczeń, ale chciałabym żeby ktoś dobrze wytłumaczył mi gramatykę. Naukę ułatwia też fakt, że jest to język martwy, więc nie straszne coraz to nowe słownictwo
Ja miałam łacinę na I i II roku i byłam nią zachwycona! i właśnie miałam wspaniałą prowadzącą, bardzo wymagającą, ale przystępną i nie bojącą się pracy. Tłumy są zawsze do niej na konsultacje, bo wszyscy do skutku zaliczają kolokwia, a ona siedzi z nimi po kilka godzin dodatkowo, za darmo no i przede wszystkim gramatykę tłumaczyła jak nikt! A mieliśmy całą gramatykę szczegółowo i jeszcze teksty i przysłowia na pamięć. Ciężko było, ale jestem zadowolona.

Cytat:
Dzięki tej metodzie zauwazyłam też, że wcale nie jest wielką filozofią i wielkim burżujstwem kupienie czegoś droższego. Zawsze byłam przekonana, że mnie nie stać, ale wiecie, kupiłam coś za 10 zł, coś za 18, z Avonu dobrałam np. za 20 zl zeby mieć wyszży opust i już było prawie 50 zł. Zbyt łatwo wydawałam te kilka zł, bo to tak sie wydaje. Ale po policzeniu tych 2 zł, 5 zł czy 10 zł w miesiącu uzbiera się ładna kwota.
To tyle moich refleksji
Ja mam dokładnie takie same refleksje i też przerzucam się na porządniejsze kosmetyki, za to w dużo mniejszej ilości. Szczególnie jeśli chodzi o kolorówkę, bo i tak zużywam ją latami.

Cytat:
dokładnie ja już dawno stwierdziłam, że wolę mieć mniej, a porządnych niż tak się rozdrabniać

hehe, ja w zasadzie też mogłabym zostawać u TŻ na noc, wiem że jego rodzice nie mieliby nic przeciwko, ale byłoby mi niezręcznie ich mijać następnego dnia.. i jeszcze nie wyobrażam sobie informowania moich rodziców, że nie wrócę na noc, bo będę u chłopaka.. może kiedyś się zbiorę
a co do nocowania u mnie, kiedyś próbowałam jak chciałam żeby TŻ został na sylwestra do rana, ale się nie zgodzili (chociaż to może dlatego, że znaliśmy się dużo krócej, może teraz by inaczej na to patrzyli) - paradoksalne, bo jak jeździmy na wakacje, to też jesteśmy ze sobą ciągle przez 2 tygodnie, w jednym pokoju i nie widzą problemu
Ja właśnie niedawno dojrzałam do tego, żeby mieć mniej, a lepszych jakościowo.
a co do nocowania, to ja raz nocowałam u TŻ, bo przyjechali nasi znajomi i zostali na noc, spaliśmy wszyscy razem, oczywiście zadzwoniłam do domu i powiedziałam, ze zostaję, to powiedzieli "jak chcesz" ale na drugi dzień się do mnie nie odzywali.
Mi też jest głupio najbardziej przed rodziną TŻ, chociaż oni nie widzą problemu, no a TŻ u mnie raczej nie mógłby zostać, jeśli juz to w jakiejś wyjątkowej sytuacji i w osobnym pokoju. a jak jesteśmy razem na wakacjach to nic nie mówią. Czego oczy nie widzą...
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:00   #3798
fuksjaa

Cytat:
W ogóle dziewczyny jak często wy czyścicie swoje? Chodzi mi głównie o pędzle do pudrów/róży itp., którymi się mazia po całej twarzy. Ja staram się tak raz na miesiąc robić im "pranie".
Ja staram się myć pędzle co 2 tygodnie.
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Ja też mam CKin2U i je uwielbiam! mam flachę 100ml jak była w promocji w naturze to kupiłam za 99 Ale właśnie trzymam je na wiosnę i lato, nadają się wtedy świetnie! A widziałam w dobrej cenie w tej perfumerii http://www.e-glamour.pl/product-pol-...ml-Balsam.html ale to duża flacha. Są też mniejsze pojemności, ale myślę, ze ta się opłaca. No chyba, ze nie lubisz kupować perfum przez net.
Ja myślę tam zamówić moje Kenzo Dziewczyny tu polecały tę perfumerię, że sprzedają oryginały.
Ja też dziękuję za polecenie tego sklepu.
Widzę, że mają atrakcyjne ceny (przejrzałam dopiero kategorię CK), chyba u nich zamówię.

Edytowane przez fuksjaa
Czas edycji: 2010-02-01 o 12:45
Stary 2010-01-31, 17:07   #3799
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina Uszka do góry

W ogóle dziewczyny jak często wy czyścicie swoje?

Ja to wstyd się przyznać, za rzadko na pewno, ale zaraz wstaję z kanapy i idę uprać
Właściwie dużo tego nie ma, bo tylko do pudru i różu, ale jakoś zawsze ciężko mi się zebrać

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość

Organzza, Sleepy gratuluję rocznic Tyle lat razem, podziwiam Was, ja się coraz bardziej utwierdzam w fakcie, że długie związki nie są mi pisane.

Karolina też jeszcze niedawno gdy chodziłam na starówkę to widziałam tylko wspólne wieczory i spacery, przypominało mi się wszystko. Ale z czasem przyszły lepsze dni, wierzę że u Ciebie będzie tak samo.

Źle się wyraziłam, "naszym" tzn. na moim osiedlu
Ale dziękuję za dobre słowo
I cieszę się, że u Ciebie trochę lepiej, powodzenia na egz. Na pewno zdasz

Tak czytam co pisałyście o tej swobodzie i zaskoczona jestem, zwłaszcza u dziewczyn, które mają długie staże, że rodzice tak podchodzą do tej kwestii, no ale fakt faktem- póki się mieszka u rodziców to powinno się szanować ich zdanie.
Ja teraz się nie wypowiem, bo z rodzicami nie mieszkam i nie raz rozmawialiśmy z TŻtem o tym, że i nasz związek na pewno nie wyglądałby tak jak wygląda, gdybym nadal mieszkała w domu,bo i widywalibyśmy się dużo rzadziej i prywatności mniej, no generalnie okoliczności nam sprzyjały

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2010-01-31 o 17:11
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:54   #3800
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Iza ja mam jutro wolne a i tak będę gdzieś w okolicach metra, więc spokojnie mogę podrzucić Ci peeling.

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Łaziłam dziś 3 godziny po naszym "parku" ze słuchawkami na uszach, nakarmiłam kaczki, posprzątałam pokój, zrobiłam pranie- trochę pomogło.
Ściskam.

Lucynko zaprosiłam Cię na n-k.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 19:47   #3801
pakosta
Wtajemniczenie

Karolina, ta pora roku sprzyja takim właśnie złym dniom Ja sama - wieczna, niepoprawna optymistka - zaczynam wątpić we wszystko...

Widzę, że zumba się szerzy, dobrze dobrze Ja jutro idę na... 4? 5? któreśtam zajęcia, i nadal jestem zachwycona.

Uwielbiam Fox Life Ale teraz niestety tylko na rodziców TV jest, także seriale oglądam, że tak powiem, kradzione. Mam 3 sezony B&S na płytach, uwielbiam Rachel Griffiths Zostało mi po Six Feet Under. Desperatki też lubię czasem obejrzeć. Ale nic nie przebije mojej miłości do Grey's Anatomy!

Potrzebuję nowy podkład "imprezowy" - trwały i kryjący. Kocham Double Weara EL, ale nie mam kasy... Czy Revlon ten najpopularniejszy jest dużo gorszy? Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na Allegro?

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 21:17   #3802
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dobiłam dna w jednym z cieni w paletce Clinique, szkoda bo to mój ulubiony. Muszę poszukać zamiennika, bo teraz jak zrobiłam się bardziej ruda, to świetnie współgra z całością.
Jaki to cień?

Cytat:

Wróciłam z nart niedawno i było fantastycznie
Przewróciłam się tylko 4 razy i to wcale nie w trakcie zjazdu Pierwszy raz - idac w butach, bez nart (), 2 razy w trakcie krótkiej nauki hamowania i gdy puszczałam pierwszy raz orczyk - narty mi się rozjechały i padłam jak długa
Za kazdym razem gdy wjezdżałam musiałam miec jakas przygodę z orczykiem - raz go niezłapałam dobrze i przez chwilę mnie ciagnał tylko za ręce , narty się rozjezdzały albo jeszcze coś innego sie działo i tylko słyszałam smiech TŻ za sobą Nie lubię orczyków

Za tydzień znowu jedziemy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 22:47   #3803
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Jechałyśmy i zahaczyłyśmy o McDrive..NIGDY WIĘCEJ NIE ZJEM MC DONALDA. Od rana leżę i umieram na zatrucie pokarmowe Jest mi tak niedobrze, tak źle. Jestem cała rozpalona, mam do tego gorączkę, na zmianę jest mi gorąco i zimno.
Biedactwo, obu jutor nie było śladu po tym
Cytat:
Dobra, dobra, nie marudaj I tak ograniczyłam spożycie słodyczy, w tym czekolady i batonów, ale czasem mnie ciągnie i kupuję na smaka. Zresztą do kawy coś słodkiego mieć muszę i zwykle zamiast jakiegoś ciacha wybieram jednak czekoladę. A mlecznej kanapki dalej nie lubię, mdła jest za bardzo, już Kinder Pingui wolę

No to może w marcu, jak mi się uda wyrwać do Ciebie, bo mi się przypomniało, że Sis z TŻ przylatują jakoś koło 29ego, więc wtedy urlop powinnam dostać bez problemu.
Pingui fuuuj

Nom, pogoda pewnie będzie lepsiejsza to weźmiemy uniaczka i popędzimy do Hosenki
Cytat:
Rzyrafka, powinnaś zostać handlowcem - lakier Gosha miałam po godzinie od Twojego posta Żeby było zabawniej, wysłałam po niego... tatę, bo akurat miał być w okolicy mojego goshowego sklepiki Żałuję, że tego nie wiedziałam - wielki facet wchodzący do drogerii po emalię (ja) i farbę do włosów (mama)
Hehe, poprostu kocham Goshe
Cytat:
A ja jadę do MagJi za tydzień
Cytat:
To świetnie, ze się układa
Cytat:
Czyli jednak wszystko ok? Fajnie
Cytat:
Taki pierniczek to nic złego no i zawsez lepiej 2 kawałki niż 4
Są takie tabletki, po których przez kilka godzin wszystko co słodkei smakuje jak błoto, jak chcesz to poszukam co to było
Cytat:
Potrzebuję nowy podkład "imprezowy" - trwały i kryjący. Kocham Double Weara EL, ale nie mam kasy... Czy Revlon ten najpopularniejszy jest dużo gorszy? Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na Allegro?
A może musowy colorstay?
Cytat:
A gdzie byliście?

Ja oczywiście tak się grzebałam, że makijaż to tylko tusz i róż był, a jeszcze wkładając rajty się kapnęłam że zapomniałam nogi ogolić Biegłam w umówione z chłopakami miejsce i dopieor jak dobiegłam to mi powiedzieli ze jedziemy później bo jeszcze zgrywali muzykę na mp3- myślałam, ze ich zabiję. A potem się okazało na imprezie, że granie jest na żywo a po drugei nie było kabla do tej mp3 i głośników- a muzykę na mp3 zgrywaliśmy poprzez laptop brata TŻ bo komputer stacjonarny nie widział sprzętu, ech namęczyliśmy się przyjeżdżamy spóźnieni 2 godziny i dupa i tak W kazdym razie było fajnie, piłam winko podobno z aromatem śliwki a czułam poziomki wróciliśmy o 5tej rano

Od jutra reżim naukowy- ma mnie nie być prawie wcale na necie, kto mnie zobaczy- proszona o kopniaka Ale pewnei wreszcie posprzątam pokój bo zaczynam się potykać na ciuchach.

Oddałam siostrze kulkę Iwostinu bo jednak się nie polubiliśmy- niby dobra ale w ostatnim tygodniu zaczęły mnei po niej bardzo swędzieć pachy
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 23:25   #3804
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Odniosę się do prośby i zachichotam tylko cicho
Ale wiesz, praktyka czyni mistrza. Teraz już właściwości kremu karpatkowego są Ci doskonale znane
Ja zawsze robię wszystko na bierząco; układam herbatniki, miksuje krem,kładę go, układam herbatniki, miksuje śnieżkę.
Miałam robić na bieżąco, ale masę krówkową miałam za tępą i to ona wszystko pokrzyżowała. Następnym razem już będę wiedziała co i jak.

Cytat:
U mnie też już nie ma blachy, a dopiero rano zaczęliśmy go jeść Ale trochę też zawiozłam do TŻ, trochę dostali dziadkowie, no a resztę zjedliśmy sami

Cytat:
A który to tak z rudością współgra ładnie

Cytat:
Instrukcja była bardzo jasna, ale chyba zgubiło mnie to odstawienie kremu na bok. Widocznie trzeba go zrobić i od razu nakładać. Pocieszam się, że w smaku nic a nic nie czuć, że coś miałoby z nim być nie tak.

Cytat:
Jakto, w tym tygodniu nie będzie Desperatek?? (oglądasz szóstą serię?)
Będą, mam nadzieję. Tylko chodziło mi o to, że TŻ mi ich nie ściągnie, bo focha strzelił i właśnie o to się wczoraj podprzeczaliśmy. A z moim @$^^#@ iPlusem to sobie o filmach pomarzyć mogę
Chociaż dziś już mu przeszło i dziwił się, dlaczego pendrive nie przywiozłam.
I weź tu i zrozum facetów

Cytat:
Też mam ochotę na tego 3bita, ale najpierw zaczęłam od ciasta z dzieciństwa i zrobiłam wczoraj zebrę z colą, wyszła pyszna, dziś już połowy nie ma
A co to za ciasto? Pierwsze słyszę

Cytat:
Faktycznie opłacalny ten zestaw, chociaż pojemność nie do zdarcia Już mam CK One 200ml i się zastanawiam kiedy ja to na siebie wyleję. Zwłaszcza, że oprócz klasyka mam i 2 limitki po 100ml
A zakupy przez neta bardzo sobie chwalę, więc to żadna przeszkoda, wręcz przeciwnie. 90% moich flaszek jest z Allegro, oczywiście od sprawdzonych sprzedawców.
A L'eau par Kenzo też kiedyś miałam. To były pierwsze prawdziwe perfumy (pomińmy, że to EDT ), które sobie kupiłam za stypendium. W sumie mam do nich sentyment i może jeszcze kiedyś sobie sprawię. Ale i tak bardziej podoba mi się ich męska wersja, z tym, że ona nierozerwalnie kojarzy mi się z Exem i chyba głupio byłoby mi jej używać, nie mówiąc o sprezentowaniu TŻ

Cytat:
Dzięki za info dot. Butiku! Może i ja się skuszę, jak jest -50% na jakąś bluzeczkę Libię od nich T-shirty.
Mi chodziło o UPS a nie Butik. Butik u mnie zlikwidowali, potem powstała Inna, ale jak dla mnie to zupełnie inny sklep. Ceny może podobne, target klientów też, ale rozmiarówka jakaś mniejsza, a i jakość ciuchów gorsza. A ta promo w UPSie miała być do końca tygodnia i też się w końcu nie wybrałam, bo tata pokrzyżował mi wczoraj plany

Cytat:
Za kazdym razem gdy wjezdżałam musiałam miec jakas przygodę z orczykiem - raz go niezłapałam dobrze i przez chwilę mnie ciagnał tylko za ręce , narty się rozjezdzały albo jeszcze coś innego sie działo i tylko słyszałam smiech TŻ za sobą Nie lubię orczyków
Hehe, pamiętam swoje pierwsze kroki na nartach i podobne przygody z orczykiem. I jeszcze wtedy zamiast tych plastikowych talerzyków na niektórych stokach były takie drewniane deseczki i tym jak się nie trafiło między nogi, a w nogę, to dopiero bolało Potem całe uda miałam w zielonych siniakach Jakieś gleby też zaliczyłam, łącznie z taką do przodu. Do dziś nie wiem jak to zrobiłam, że mnie tak przekoziołkowało
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 23:31   #3805
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Ja też dziękuję za polecenie tego sklepu.
Widzę, że mają atrakcyjne ceny (przejrzałam dopiero kategorię CK), chyba u nich zamówię.
Cieszę się Ja mam ochotę na kilka flaszek stamtąd, ale obiecałam sobie, że przez najbliższe pół roku kupię tylko jedną flaszkę Kenzo.
Cytat:
Tak czytam co pisałyście o tej swobodzie i zaskoczona jestem, zwłaszcza u dziewczyn, które mają długie staże, że rodzice tak podchodzą do tej kwestii, no ale fakt faktem- póki się mieszka u rodziców to powinno się szanować ich zdanie.
Ja teraz się nie wypowiem, bo z rodzicami nie mieszkam i nie raz rozmawialiśmy z TŻtem o tym, że i nasz związek na pewno nie wyglądałby tak jak wygląda, gdybym nadal mieszkała w domu,bo i widywalibyśmy się dużo rzadziej i prywatności mniej, no generalnie okoliczności nam sprzyjały
Karolinko, nie łam się, mi się dopiero @ kończy, a ze 2 tygodnie przed to była u mnie jedna wielka tragedia z byle powodu i też miałam wrażenie, że wszystko mi się nie układa, ale ten cały stan emocjonalny zwalam tylko i wyłącznie na @. Teraz jest już zupełnie inaczej, tzn jest tak samo, ale inaczej już patrzę na wszystko...
Przeczekaj, może minie...
A co do TŻtów, to właśnie my się znamy od zawsze, jesteśmy razem jakieś 8 lat, nasi rodzice się znają a jednak moi są bardzo konserwatywni. Może też dlatego tak podchodzą bo się krępują, bo znają rodziców TŻta. no i za pól roku ślub, mamy już swoje lata(szczególnie TŻ) a jednak musimy się zachowywać jak dzieci, bo o wspólnych nocach nie ma mowy i w ogóle zero prywatności. Już mnie to męczy, już to za długo trwa i chcemy być ciągle razem, a nie tak...
Cytat:
Lucynko zaprosiłam Cię na n-k.
Dziękuję
Faktycznie, jakaś Ty szczuplutka! I myślałam, że jesteś ode mnie starsza
Cytat:
Przewróciłam się tylko 4 razy i to wcale nie w trakcie zjazdu Pierwszy raz - idac w butach, bez nart (), 2 razy w trakcie krótkiej nauki hamowania i gdy puszczałam pierwszy raz orczyk - narty mi się rozjechały i padłam jak długa

Gratulacje! Widzę, że złapałaś bakcyla, mój TŻ też sobie właśnie kupił spodnie narciarskie i mamy jechać na taką górkę- do Tumlina(Mag pewnie wie, gdzie to jest) Ja też nigdy nie jeździłam i jakoś mi się za specjalnie nie chce, ciekawa jestem, czy mi się spodoba i będziemy jeździć częściej.
Btw ja mam super spodnie narciarskie świetny krój i materiał, na polarku, ściagane gumeczką i w ogóle wyglądają na profesjonalne(tylko w pasie troszkę przyciasne) no i dałam za nie 10zł na targu I kupilam w tamtym roku wiecej par i sprzedawalam drożej na All
Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość

Od jutra reżim naukowy- ma mnie nie być prawie wcale na necie, kto mnie zobaczy- proszona o kopniaka Ale pewnei wreszcie posprzątam pokój bo zaczynam się potykać na ciuchach.
Ok, jakby co, będę sypać kopniakami! Ja też sie muszę wziąć wcześniej za przygotowanie wszystkiego na zjazd, bo obiecuję sobie to zawsze po każdym zjeździe, a wszystko robię na ostatnią chwilę i tylko sie stresuję...

Co do ciuchów to u mnie leżą wszędzie, też się o nie zaczynam potykać, ale nie chce mi się dziś nic po prawie 4 godzinach snu, więc odłożyłam to na jutro.
Dziś z TŻ całe popołudnie i wieczór drzemaliśmy i leżeliśmy, lenistwo zupełne. Te imprezy już nam trochę bokiem wyszły. Czas odpocząć.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Mi chodziło o UPS a nie Butik. Butik u mnie zlikwidowali, potem powstała Inna, ale jak dla mnie to zupełnie inny sklep. Ceny może podobne, target klientów też, ale rozmiarówka jakaś mniejsza, a i jakość ciuchów gorsza. A ta promo w UPSie miała być do końca tygodnia i też się w końcu nie wybrałam, bo tata pokrzyżował mi wczoraj plany
Nie wiem czemu widziałam Butik w Twojej wypowiedzi? UPS też u mnie jest, ale jakoś nie lubię tam chodzić odkąd pytałam tam o pracę "bardzo sympatyczne panie"
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 23:47   #3806
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Izka zumba jest świetna, po pierwszych zajęciach stwierdziłam, że nie mam za grosz poczucia rytmu, ale teraz jest już lepiej
Najważniejsze, że się zmęczę i pobawię, tyle mi trzeba, kg zrzucać nie chcę
Super, że Ci się podoba, może kiedyś i ja się skuszę, tylko mam kiepski dojazd tam - dla mnie istnieje tylko metro
A jak chodziłam na sambę, to doszłam do wniosku, że jestem za wolna - miałam wrażenie, że tancerka jest kosmitą - ludzie nie poruszają nogami tak szybko!

Zdraaadź przepis na zebrę

Cytat:
Zobaczysz, niedługo będzie lepiej
Mi ostatnio ciągle płakać się chce, z byle powodu, nawet wizyta na uczelni doprowadziła mnie do łez. Ale dni robią się coraz dłuższe, czasem słońce świeci... byle do wiosny!
Cytat:

Ja się staram raz na tydzień... I wiem, że to za rzadko, ale jakoś tak... nie chce mi się częściej Za to pędzle do oczu myję dużo częściej - nie lubię malować się resztkami innego koloru.

Cytat:
Ale super! Gratuluję pierwszego razu Pierwszy raz byłaś na nartach i tyle razy na orczyku? Brawo! Ja zaczynałam jeździć jak miałam 10 lat, dopiero po prawie 2 tygodniach poszłam na orczyk. Teraz to się wydaje nieprawdopodobne, ale tak było - i bardzo dlugo się bałam z niego korzystać - właśnie, że nie zdążę usiąść na talerzyku, albo przewrócę się na koniec...
Teraz nie jeżdżę już kilka lat, ale chyba do tego wrócę w przyszłym roku... Jednak góry są za daleko od Warszawy żeby "skoczyć" na pół dnia
Cytat:
Są takie tabletki, po których przez kilka godzin wszystko co słodkei smakuje jak błoto, jak chcesz to poszukam co to było
Czego to ludzie nie wymyślą

Fajnie, że impreza się udała, ale trzymam kciuki za naukę

I za wszystkie jeszcze zdające również

Stary 2010-02-01, 00:42   #3807
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Też mnie czasem nachodzą takie myśli. Jak ja mogłam siedzieć na jakimś lodowatym murku całą noc przy 3 stopniach powyżej zera.

Cytat:
Ja się staram myć co 2 tygodnie.
Fajnie zabrzmiało.

rzyrafka chyba pytała o francuską gramatykę.. Co tam jest nielogicznego? Przede wszystkim WYJĄTKI! Wyjątki od wszystkiego, dziesiątki wyjątków od każdej reguły i to na dodatek tak nielogiczne, że czasem się słabo robi. W hiszpańskim nawet wyjątki są-można powiedzieć-jakby regularne.

Co do nart, to zazdroszczę, ja ostatnio jeździłam w Sylwestra. A nauczyłam się jak miałam chyba 5 lat i swego czasu zajęłam piąte miejsce na jakichś ogólnopolskich zawodach. To były czasy.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

A, zapomniałabym. Dziś miałam ostatni egzamin w sesji (5,0) i nareszcie koniec!
Stary 2010-02-01, 00:47   #3808
rzyrafka
Zakorzenienie

Gratulacje wielkie!! Czy dzieki tej 5 wróciłaś do tego wyższego stypendium?
To teraz już spokojnie możesz oddać się pakowaniu, kiedy wylot?
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 06:04   #3809
emememsik
po prostu Em :)

Niestety nie wróciłam, no ale będzie jeszcze mnóstwo ocen z przyszłego semestru.

Wylot za 4 godziny, odezwę się wkrótce.
Stary 2010-02-01, 08:16   #3810
isa666
Zakorzenienie

Witam w poniedziałkowy poranek.
Szkoda, że się dzieciakom ferie już skończyły, bo znów mam w busach masakryczny ścisk Jakoś dojechałam dziś na jednej nodze, ale chyba muszę się rozejrzeć za innym środkiem transportu (czyt. jeździć wcześniej, bo wtedy busy są luźniejsze).

Cytat:

Hehe, grunt że się świetnie bawiłaś
Ja na nartach jeździć nie umiem za bardzo tzn. gdy byłam dzieckiem miałam po starszym kuzynie takie dziecinne narty (nie trzeba było do nich mieć specjalnych butów tylko zapinało się je na zwykłe obuwie zimowe). Pamiętam moją pierwszą lekcję - tata zabrał mnie na sam szczyt naszej górki za domem i puścił z samej góry mówiąc" jedź!" Nie muszę chyba mówić, że nim znalazłam się na dole zaliczyłam kilkanaście wywrotek. A tata z kuzynem się tylko ze mnie śmiali
Ale potem zaczęłam powoli zjeżdżać po skosie z górki i nawet mi jako tako szło.
Potem miałam narty takie profesjonalne z butami narciarskimi, ale nie umiałam na nich jezdzić, bo wydawały mi się za długie i sobie ciągle je deptałam

Cytat:
Matko, nie wiedziałam, że takie coś jest

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość

A, zapomniałabym. Dziś miałam ostatni egzamin w sesji (5,0) i nareszcie koniec!
Gratulacje!

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości