|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - cześć IV :)
Cytat:
![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Raczkowanie
|
ja tez zamawiam ciasta i tort od p. Burasa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
ewelkafly ja będę miała czekoladową (u mnie na weselu nie będzie dzieci) dwu kolorową z mleczną czekolada i białą, już ja nawet kupiliśmy. Na moje urodziny mamy zamiar wypróbować
![]()
#4595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4596 |
Raczkowanie
|
ktoras z was pytala kiedys o dekoratorke sali i kosciola. ja mam taka Pania ale jest ona spoza kielc (ok.morawicy) . moge dac namiary na priva, jezeli ktos jest zainteresowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4598 |
Raczkowanie
|
Alkoholowe widziałam na przeróżnych stronach ślubnych a koszt wynajęcia wynosi ok 300 - 400 zł. To i tak mniej niż czekoladowe bo taka przyjemność wynosi 600 - 800zł . To trochę dużo ale marzy mi się taka czekoladowa i chyba jednak się zdecydujemy.
DamiankaKamilka kupowaliście fontannę alkoholową czy wynajmujecie? ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Lowczyni wyczytałam że bardzo tanio kupiłaś fontannę. Jak mi się uda taką znaleźć to kupię sobie dla siebie i będę się objadała ile wlezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie czy zawsze miałyście w umowie gwarancję niezmienności ceny? jeśli wesele jest w następym roku. Nie było żadnych kruczków i dopisków w stylu cena wg ustaleń na dzień dziesiejszy ale może ulec zmianie jeśli będą podwyżki towarów lub usług niezależnych od właściclea sali?
Coś takie spotkało mnie w Korbowej i jestem bardzo zaskoczona i zniesmaczona! Umowy oczywiście nie podpisaliśmy i chyba zrezygnujemy z wesela w Korbowej. Tłumaczyli nam, że spodziewają się podwyżki VAT-u z 7% na 22% i jeśli przejdzie ustawa to cena się zmieni. Dla mnie wygląda to tak, że cena jest obecnie wielką niewiadomą i mielibyśmy do dnia wesela siedzieć jak na szpilkach. Miałyście taki przypadek? I jeszcze 1 pytanko ile wg. Was powinno być dań gorących? Obiad oraz 3 dodatkowe to wystarczająco? Aha czy płacicie ZAIKS? a jeśli tak to ile? Z góry dziekuje za odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zaiksu płaciła babka z sali (przynajmniej tak twierdziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() od czasu do czasu staram się śledzić Wasz watek i korzystać z Waszych porad. Postanowiłam wreszcie do Was dołączyć ![]() Wesele 21.08.2010, sala: Leśny Dwór, zespół: Omen z Krakowa, kamerzysta: Studio Video, tort: Bracia Janusz fotograf: Robert (nie pamiętam nazwiska, znajomy znajomych ![]() suknia: firma Nabla z Krakowa poszukuję: fryzjerki, wizażystki (z dojazdem do domu), kwiaciarni. Dołączam się do prośby o numer telefonu Pana Burasa bo tez mam stary. Jestem również ciekawa cen w kwiaciarni na Panoramicznej. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Zadomowienie
|
My mamy zapisane w umowie, że jeśli zdrożeje VAT na produkty spożywcze to i cena naszego przyjęcia też wzrasta, podatek nie zdrożał więc cena zostaje ta sama-ufff. Ale dla mnie to oczywiste, że jak drożeje VAt to i przyjęcie-choć bolesne. Wg mnie 3 posiłki są wystarczające jeśli przyjęcie zaczyna się późno, np.ok 19 lub kiedy kończy się wcześnie, ostatnie wesele na którym byłam skończyło się o 2.30
![]() ![]() Jutro dzwonimy do p.Burasa ![]() ![]() My nie płacimy ZAIKS-u bo nie mamy w umowie określonego kto ma płacić czy my czy orkiestra czy może hotel.Jeśli ktoś się do nas zwróci to zapłacimy. Jedynie mamy w umowie z kamerzystą zaznaczone, że za utwory na płycie my płacimy ZAIKS. Ale podobnie nie będziemy płacić no chyba, że ktoś do nas zapuka, to powiemy, że na śmierć zapomnieliśmy ![]()
#4603 |
Raczkowanie
|
Lowczyni, niunia_leyla w sumie macie racje co to tych obrączek... my juz postanowiliśmy że sami kupimy... chociaż teraz jak tak przeczytałam Wasze wypowiedzi to zazdroszczę pamiątek po dziadkach....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2010-02-01 o 18:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kasia2629 Czas edycji: 2010-02-01 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do obrączek to my bedziemy przerabiac jedna ogromna na dwie mniejsze jeszce nie wiem ile nas to wyniesie ale napewno mniej niz by sie dało za nowe ![]() ![]() A co do moich przygotować to Jeszce nie wybierałam się po suknie myślę ze ma jeszcze czas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4607 |
Raczkowanie
|
ewelkafly
My raczej będziemy wynajmować, ale jeszcze jeszcze nie wiemy skąd... Ostatnio na stronach ślubnych widziałam fontanny alkoholowe, w rzeźbach lodowych i to mi się baaardzo spodobało, jednak nie wiem jaka będzie trwałość tego, czy wytrzyma całe przyjęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
DamiankaKamila ja swoja fontannę czekoladową kupiłam w Lidlu chyba za 120 zł dwukolorową. Czekoladę kupisz za rozsądną cenę na allegro. Polecam, zawsze to zostanie w domu na np. w przyszłości na urodziny dziecka
![]() Myślałam też o lodowych rzeźbach, ale gdybym brała ślub w ziemie ![]() ![]()
#4609 |
Raczkowanie
|
Lowczyni
My myślimy nad fontanną, ale alkoholową a taka raczej się później nie przyda ![]() ![]() A miała któraś z Was może rzeźby lodowe?? Kusi mnie to strasznie jednak boję się że nie wytrzymają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Damianka ciężko Ci będzie znależć kogoś od rzeźb lodowych, zwłaszcza że żadna dziewczyna na forum tego nie miała z tego co pamiętam od roku czasu. Spróbuj zadzwonić np do hotelu Łysogóry oni może znają kogoś kto to wykonuje, albo poszukać w googlach, może w agencjach reklamowych.
Na placu Artystów teraz stoją rzeźby lodowe, może warto pogrzebać kto konkretnie je robił wiem że zajmował się tym pan Sławomir Micek Prezes Polskiego Związku Artystów Plastyków. Może z nim warto się skontaktować, albo poszukać kogoś kto pracuje, uczy się w Liceum Plastycznym. A firma iceevolution robi to profesjonalnie, ale obawiam się że cenę również będą mieć "profesjonalną" ![]() Co do fontanny alkoholowej to na pewno mniej się przyda niż czekoladową, chodź czuje że na 18 twojej przyszłej córki lub syna mogłaby zrobić furorę ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-02-02 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam jedna firmę która to robi, ale z Warszawy, ale ściągać to taki kawałek, to trochę średnio mi się to uśmiecha;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ceny na Panoramicznej to około 120-160 za wiązankę ślubną, wszystko zależy od kwiatów, około 150 zł mi pano powiedziała za przystrojenie samochodu różami i 600-700zł na kościół, z tym, że ja tam mam i ołtarz boczny, i mównicę .... No w każdym razie niestty dużo tego ![]() A jeszcze jedno http://www.niezbednik-slubny.pl/inde...id=9&Itemid=11 To link do fontan alkocholowych z Łodzi... http://www.weselezklasa.pl/rzezby-we...a-weselne.html A ten drugi to na lodowo-alkoholową obsługują cały kraj... Nie trzeba narzekać trzeba poszukać ![]() Edytowane przez grka Czas edycji: 2010-02-02 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
witam wracam po nieobecności ale mam usprawiedliwienie maiłam egzaminy, dziś był ostatni, a na uczeli właśnie mi się zaczeła sesja więc dopiero 1 marca zaczynam nowy semestr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Elu napisałam do Ciebie na privie
![]()
#4616 |
Zadomowienie
|
hmmm...dzwoniłam do p.Burasa i zdziwiłam się...żeby spróbować jego wypieków trzeba zamówić co najmniej każdego ciasta po pół blachy...
![]() ![]() Mam do Was pytanko...czy wybierając zaproszenia ślubne kierujecie się ogólną wizją ślubu i wesela, tzn kolorystyką bukietu czy wystrojem sali? Bo mi osobiście podobają się te zaproszenia z kokardkami i tak sobie pomyślałam, że zamówimy na białym papierze z zielnymi i fioletowymi/różowymi(część takich i takich) bo taką kolorystykę będzie miał mój bukiet i dekoracja sali, a Tż-owi nie podobają się takie(jemu ogólnie mało które zaproszenia się podobają)...Ostatecznie podobają mu się zaproszenia w kolorze ecru i z taką samą wstążką. Mnie też się w sumie podobają. I właśnie nie wiem czy to ma znaczenie że do niczego nie pasują. ![]()
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-02-02 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Srubka ja dobieram w miarę kolorystkę zaproszeń skupiając się głównie na winietkach (zawieszek na alkohol nie będę miała) do całego wystroju sali min. serwetki, kwiaty, stół (zazwyczaj bukiet P. M. jest też utrzymany w podobnej tonacji ja przynajmniej mam zamiar tak zrobić użyć tych samych kwiatów w bukiecie i na stołach - mieczyki).
Co do ciasta to na prawdę rewelacyjne ciasta w Szarotce cukierni jest na osiedlu Uroczysko w domku jednorodzinnym ja tam zamawiam ciasta dla gości i gdybym nie miała w cenie ciast to na wesele też u nich bym wzięła. Polecam, cena chyba 15 zl za kg, możesz spróbować jakie ciasto chcesz i ile chcesz pod warunkiem że kiedy przyjedziesz do cukierni akurat będzie ![]() ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-02-02 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Rozeznanie
|
Czy ja też mogłabym prosić o tel. do Pana Burasa i aktualny adres jego cukierni bo mam stare dane
![]() Lowczyni czy ja też mogłabym prosić o jakieś info na temat wizyt u Ciebie?? Też muszę pomyśleć o zabiegach jakichś bo do ślubu już tylko 6 miesięcy a buźka nie za ciekawa ![]() Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2010-02-02 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Przyczajenie
|
Witam kieleckie Panny Młode
![]() Mam do Was serdeczną prośbę, czy możecie mi powiedzieć coś na temat sali weselnej w Hoteliku Bilcza i w kielckiej Zuga SHL? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.