Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 20:23   #3931
eudaimonia
Rozeznanie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

o widzę temat usg bioderek. bo wlasnie mam do was pytanko z tym zwiazane.. to usg powinno sie robic miedzy 6 a 8 tygodniem maluszka. adas 5 marca konczy 8 tygodni a najblizszy termin usg jest na 10 marca.. myslicie, ze te 5 dni to duzo?? poczekac tyle? czy lepiej isc prywatnie? niby 5 dni to mało, ale jednak troszke sie boje..
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:31   #3932
pysiamn
Zakorzenienie

Mąż pracuje na komp. więc nie mogę siedzieć na W

Melduję tylko że nie rodzę

Iiiiii że niestety brak wieści od Bardotki
Nie wie mco myśleć ...teraz będą ją trzymali bez wód ???

Buziaki i miłej nocki

ps Dobrze że u Zebci i Piotrusia OK

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-02-05 o 20:33
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:31   #3933
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
zeberka musiala z malym zostac w szpitalu bo nie mieli czasu dac wypisu!!moze jutro (jak znajada czas ) albo pojutrze

tylko ona totalnie wyczerpana bo musi spac na krzesle a z toalety korzystac na parterze takiej ogolnodostepnej bo na oddziale nie wolno
Co to za szpital??????

A moja córcia się przed chwilą do nas uśmiechnęła. I to tak naprawdę, oczami też...
Stary 2010-02-05, 20:34   #3934
eudaimonia
Rozeznanie

Kamyku, z tego co pamiętam to zebcia jest w uniwersyteckim szpitalu w prokocimiu.. to w sumie dosyc dobry szpital, przynajmniej jesli chodzi o opieke nad dziecmi, bo jak widze, o rodzicach zapomnieli

Stary 2010-02-05, 21:08   #3935
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
dzięki za rady odnośnie laktoatora - jeszcze trochę pobuszuję po allegro, jak nie trafi się nic naprawdę super używanego to zdecyduję się jednak na nowy
Ja to w ogóle tego laktatora który kupiłam nie użyłam i na razie się nie zanosi, żałuję że w ogóle go kupiłam mogłam poczekać i kupić w razie potrzeby, bo na razie takiej nie ma, chyba że będę chciała gdzieś wyjść na dłużej to wtedy odciągnę, żeby ktoś podał, ale na razie się nie zanosi... więc może warto się wstrzymać
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

Warto się zapisać tak jak my już w poniedziałek po wypisie ze szpitala... Czekaliśmy 6 tygodnie...
No właśnie, mądry polak po szkodzie, nie myślałam wtedy o tym a teraz już za późno i trzeba bulić trudno

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
o widzę temat usg bioderek. bo wlasnie mam do was pytanko z tym zwiazane.. to usg powinno sie robic miedzy 6 a 8 tygodniem maluszka. adas 5 marca konczy 8 tygodni a najblizszy termin usg jest na 10 marca.. myslicie, ze te 5 dni to duzo?? poczekac tyle? czy lepiej isc prywatnie? niby 5 dni to mało, ale jednak troszke sie boje..
Ja mam w książeczce dziecka napisane żeby w czwartym tygodniu skontrolować, to sama już nie wiem ale tego się trzymam.

Rozmawiałam z położną o szczepionkach i chyba nie będę brała tych skojarzonych, bo ona twierdzi że dzieci często ją gorzej znoszą, a takie maluszki i tak nie będą tego bólu ukłuć pamiętać. No i chyba na rotawirusy zaszczepię a na pneumokoki to chyba po 1 roku. Jeszcze zapytam pediatrę.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:10   #3936
addicted to wizaz
Zadomowienie

agapiti za wizytę
z recepty dla tż
Kancia to może coś nie tak było podłączone? Następnym razem będziesz miała okazję się przekonać
Sensuel czekamy na zdjęcie i fotkę ciacha
Kamyk po szczepieniu mała ma prawo być marudna (na nieszczęście dla rodziców). I za uśmiech
kamyil dzięki za dobre wieści o Piotrusiu zeberki, ale to że nie dostała wypisu
Owocnego polowania na laktator
Cytat:
Nie wydaje mi się to jakimś strasznie dużym spóźnieniem, ale na twoim miejscu zapytałabym w tym miejscu gdzie robią usg 10 marca czy to już nie za późno. Jeśli powiedzą, że za późno to wtedy poszłabym prywatnie.
pysia no przecież ty dopiero jutro masz rodzić A co do Bardotki, to może rodzi i dlatego nic nie pisze
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:34   #3937
joli31
Rozeznanie

Dziękuję bardzo za komplementy
Tak na szybko, bo padam na pysk
Maciek ma kolki , wczoraj dał koncert 18-20, dziś powtórka. Uspakaja się na rękach podczas spacerowania. Jako, że mieszkanie ma 38 m, to nie było za dużo miejsc do zwiedzenia. Dopiero o 20, po kapieli zjadł i śpi ( zaraz się obudzi na jedzenie). Bolą mnie plecy .
Agatka z pewną nieśmiałością podchodzi do brata, ale bałam się, że będzie gorzej. Ma czasem odpały, że patrząc prosto w oczy mimo kategorycznego sprzeciwu cos zbroi, zesika się na podłogę, czy nie ma ochoty zbierać zabawek. Generalnie robi wiecej, żeby zwrócić na siebie uwagę. Teraz to jest nowe, świeże, zobaczymy jak dalej..
Zeberce , to jakiś koszmar, jak tak można
Paulince , po szczepieniu zazwyczaj dzidziol ma gorsze samopoczucie.
Ok, uciekam, bo księciunio wstał
dobranoc
Edit a zapomniałam.
Dzięki za odpowiedzi, to chodzi o wybór promotora i seminaria. Jestem dopiero na II roku.
Te seminaria to takie zajęcia z promotorem, pod kątem pisania pracy .
Ja jeszcze nie wiem u kogo będę pisała

Edytowane przez joli31
Czas edycji: 2010-02-05 o 21:38
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:45   #3938
kamyil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle tego laktatora który kupiłam nie użyłam i na razie się nie zanosi, żałuję że w ogóle go kupiłam mogłam poczekać i kupić w razie potrzeby, bo na razie takiej nie ma, chyba że będę chciała gdzieś wyjść na dłużej to wtedy odciągnę, żeby ktoś podał, ale na razie się nie zanosi... więc może warto się wstrzymać
ja wiem ze raczej na pewno bede potrzebowala i to dosc szybko bo niestety ale czekają mnie wyprawy na uczelnie żeby załatwić indywidualny tok studiów a nie będę ze sobą małej ciągać - a tak odciągnę pokarm i albo mama albo TŻ ją nakarmią pod moją nieobecność

no chyba że się okaże że nie mam pokarmu albo z jakichś innych powodów nie mogę karmić i nie będę go potrzebowała w ogóle (tfu tfu)

idę chyba spać bo coś zmęczona jestem po dzisiejszych porządkach
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:55   #3939
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
A ja akurat się cieszę, że miałam wcześniej, bo po pierwsze wyszłam ze szpitala po świętach w niedzielę i od razu dostałam nawału mlecznego, a po drugie ja sobie trochę pokarmu pomroziłam i będe miała na nieprzewidziane sytuacje...

Cytat:
No właśnie, mądry polak po szkodzie, nie myślałam wtedy o tym a teraz już za późno i trzeba bulić trudno
Ja mam w książeczce dziecka napisane żeby w czwartym tygodniu skontrolować, to sama już nie wiem ale tego się trzymam.
A nie, my byliśmy po 5 tygodniach, a nie po 6... Pomyliło mi się...

Cytat:
Rozmawiałam z położną o szczepionkach i chyba nie będę brała tych skojarzonych, bo ona twierdzi że dzieci często ją gorzej znoszą, a takie maluszki i tak nie będą tego bólu ukłuć pamiętać. No i chyba na rotawirusy zaszczepię a na pneumokoki to chyba po 1 roku. Jeszcze zapytam pediatrę.
Moja ciocia jest laryngologiem i jak mięli szczepić jej wnuka, to zrobiła dokładny wywiad u znajomych i nieznajomych pediatrów (ona jest bardzo skrupulatna) i ja szczepię tak samo jak oni. Tzn. 6w1, rotawirusy teraz w odstępach 2 tygodniowych, pneumokoki po pół roku, a meningokoki w ogóle później...

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Maciek ma kolki , wczoraj dał koncert 18-20, dziś powtórka. Uspakaja się na rękach podczas spacerowania. Jako, że mieszkanie ma 38 m, to nie było za dużo miejsc do zwiedzenia. Dopiero o 20, po kapieli zjadł i śpi ( zaraz się obudzi na jedzenie). Bolą mnie plecy .
Lepiej kupcie jakieś lekarstwo, bo u nas każda następna kolka była gorsza...

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Coś jest nie tak z moją lewą piersią...
Już 4 raz pod rząd Paulinka wpadła w histerię po podstawieniu do lewego cycusia... Ssała przez chwilkę i ryk... Już wcześniej sprawdziłam, że to jest nie do opanowania... Tym razem bardzo szybko dałam jej prawą i od razu ssała dalej...
Ściągnęłam potem laktatorem ponad 50 ml i spokojnie mogłabym ściągnąć więcej, które wygląda całkiem normalnie...

Wiecie o co może chodzić? Miała któraś taki przypadek?
Stary 2010-02-05, 21:58   #3940
filka2
Zadomowienie

ech biedna zebciazeby nawet łózka nie było dla mamy takiego maluszka!!!oby jutro wyszli,ale nawet bbez wypisu moga wyjsc,u mnie wypisy sie odbierało po kilku dniach.bo po co oni tam maja dłuzej ...jak piotruś zdrowiutki:brzy dal:
no ciekawe co z bardotka,oby już po...i ok.

moja niunia jakaś dziś była marudna i już sie zastanawiałam czy nie kolki,a tz wymyslił ze może chora będzie bo tak jakos w nosku jej charczało.zobaczymy,teraz spią razem.
addicted to wizaz mojej niuni sie w ogóle nie odbija (to niespokojne odrywanie od cyca)ani nie ulewa,pytałam pediatry i powiedziała ze ok,ze nie wszystkim sie odbija

ide chyba i ja spać,własnie mi sie przelewa z cyca.musze chyba kupić pojemniki i cosik zamrozic.czy wy też tak macie ze jak pomyślicie a już są pełne mleczka to wam leci?
kamyku moja też dzis sie odrywała ale kurcze nie zwróciłam uwagi czy przy obydwu piersiach tak bylo.nie wiem czemu tak moze byc,ale np na poczatku zauwazyłam ze mała wolała bardziej z prawej ciągnąc.
a badanie bioderek chyba powinno byc od 4do 6tyg wykonane,my mamy na 6tyg i 1dzien i tez sie czeka ok 6-7tyg,my odrazu po urodzeniu sie zapisalismy

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2010-02-05 o 22:04
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:05   #3941
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
zeberka musiala z malym zostac w szpitalu bo nie mieli czasu dac wypisu!!moze jutro (jak znajada czas ) albo pojutrze
ale najwazniejsze Piotruś jest zdrowy!!

tylko ona totalnie wyczerpana bo musi spac na krzesle a z toalety korzystac na parterze takiej ogolnodostepnej bo na oddziale nie wolno
Normalnie czytam i z podziwu nie wychodzę.Skoro nie mają warunków na pobyt rodzica z dzieckiem to mogliby się skupić z tym wypisem.Załamka normalnie

Cytat:
Ja myślę,że 5 dni to Ciebie nie zbawi,no chyba że na USG nie będzie już widać tego co powinno.Zadzwoń do przychodni i zapytaj,czy te 5 dni mają jakieś znaczenie.Jeżeli tak to idź prywatnie,ale skoro dali termin na 10 marca to chyba się orientują ile dziecko ma tygodni.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Mąż pracuje na komp. więc nie mogę siedzieć na W

Melduję tylko że nie rodzę

Iiiiii że niestety brak wieści od Bardotki
Nie wie mco myśleć ...teraz będą ją trzymali bez wód ???

Buziaki i miłej nocki

ps Dobrze że u Zebci i Piotrusia OK
Oby to wszystko z Bardotką się dobrze skończyło
Pysia,sprawdzałam przed chwilą to formę sylikonową a zwykłą.No i dupa .Serce jest dużo mniejsze od formy tortowej.Biszkopt to mi wyleci.No chyba,że ciasto z połowy proporcji będę robiła,albo piekła 2 razy w tej foremce,bo ona za wyskoka to nie jest .Hmmm.....to muszę pomyśleć
Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za komplementy
Tak na szybko, bo padam na pysk
Agatka z pewną nieśmiałością podchodzi do brata, ale bałam się, że będzie gorzej. Ma czasem odpały, że patrząc prosto w oczy mimo kategorycznego sprzeciwu cos zbroi, zesika się na podłogę, czy nie ma ochoty zbierać zabawek. Generalnie robi wiecej, żeby zwrócić na siebie uwagę. Teraz to jest nowe, świeże, zobaczymy jak dalej..
Kochana,ty się córcią nie przejmuj,bo dzieci tak reagują.Może nie wszystkie ale w większości .Ciekawe co mój wymyśli.Pewnie będzie chciał cyca,smoczka albo butle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 22:23   #3942
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
addicted to wizaz mojej niuni sie w ogóle nie odbija (to niespokojne odrywanie od cyca)ani nie ulewa,pytałam pediatry i powiedziała ze ok,ze nie wszystkim sie odbija
Paulince na początku też się nie chciało odbijać... Ale teraz pięknie beka

W ogóle mamy z niej ubaw, bo ciągle beka albo bąki puszcza... Czasem jeszcze wydaje dziwne odgłosy... Śmiejemy się, że zachowuje się jak stary chłop
Stary 2010-02-06, 07:41   #3943
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry

dzisiaj widze ze pierwsza wogole Kocurazab miala isc na wizyte i od tego czasu sie nie odzywa.. mam nadzieje ze wsio OK z nia i dzidzia

Dzisiaj weekend wiec pewnie bedzie malo nadrabiania ja za to nadrabiam i robie zapoas na spotykanie sie ze znajomymi
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 08:53   #3944
aldii
Zakorzenienie

Eudaimonia mysle, ze te 5 dni nie zrobi roznicy. My mialysmy usg w 2 tyg, bo bylo podejrzenie dysplazji.Wizyta jestem calkowicie rozczarowana,bo trwala UWAGA - 3 min., w tym usg 30 sek. Pieniadze z unii i dzieciaczki zalatwiane tasmowo (nie trzeba skierowania).Teraz czekamy na ksiazeczke,poprosze o skierowanie i pojde jeszcze raz do innej przychodni, albo prywatnie.nastepna wizyte wyznaczyli nam dopiero na kwiecien

Fantastycznie, ze z Zebcia i Piotrusiem ok.Martwie sie o Bardotke, mam nadzieje, ze nic zlego sie u niej nie dzieje....

U nas zaparc ciag dalszy,noc w plecy....
Stary 2010-02-06, 09:07   #3945
oliviaoO
Rozeznanie

hej
ja podczytuje Was tylko jakoś nie mam weny nic napisać.
wczoraj między 17:40 a 23 Julcia spała AŻ pół godziny Dobrze, że mama akurat była w domu to mogłam się trochę pouczyc na tą nieszczęsną poprawkę. Ale za to jak usnęła o tej 23 to obudziła się dopiero o 6 rano.
Mi położna mówiła bo się pytałam, że jak w zaleceniach nie mialam wpisane usg bioderek to że nie muszę z Małą iść więc ja już nie wiem Mi się wydawało, że właśnie powinno się to robić u każdego dziecka ale co teraz jak się zapiszę i będę czekała np z 6tyg to Julka będzie miała już 9..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 09:22   #3946
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej, hej...
Włączyłam małej karuzelkę i się ładnie sama sobą zajmuje w łóżeczku

Problemów z lewą piersią ciąg dalszy...
W nocy normalnie z niej nakarmiłam, a teraz było to samo co wczoraj... Pojadła trochę i w ryk... Chciałam ją przekonać, ale cały czas płakała... Przestawiłam do prawej piersi i w spokoju dokończyła jedzonko...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
hej
ja podczytuje Was tylko jakoś nie mam weny nic napisać.
wczoraj między 17:40 a 23 Julcia spała AŻ pół godziny Dobrze, że mama akurat była w domu to mogłam się trochę pouczyc na tą nieszczęsną poprawkę. Ale za to jak usnęła o tej 23 to obudziła się dopiero o 6 rano.
Mi położna mówiła bo się pytałam, że jak w zaleceniach nie mialam wpisane usg bioderek to że nie muszę z Małą iść więc ja już nie wiem Mi się wydawało, że właśnie powinno się to robić u każdego dziecka ale co teraz jak się zapiszę i będę czekała np z 6tyg to Julka będzie miała już 9..
No to jesteś umęczona...
Mnie się wydaje, że wszystkie dzieci powinny iść na usg bioderek...
No i na to trzeba skierowanie od pediatry...
Dlatego my się zaraz po szpitalu zapisywaliśmy, a potem na pierwszej wizycie poprosiłam o skierowanie. Ja też w zaleceniach nic na ten temat nie miałam...

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Miałam jeszcze napisać, że Paulinka smoczka nadal nie chce... Tzn. on jej się podoba, ale nie potrafi go w buzi utrzymać... Wypycha języczkiem... Za to nauczyła się paluszkiem do buzi trafiać i się ładnie uspokaja... Niech sobie trochę possie coś innego niż moje piersi... Chociaż mam nadzieję, że nie będzie potem problemów z oduczeniem ssania...
Stary 2010-02-06, 09:36   #3947
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Miałam jeszcze napisać, że Paulinka smoczka nadal nie chce... Tzn. on jej się podoba, ale nie potrafi go w buzi utrzymać... Wypycha języczkiem... Za to nauczyła się paluszkiem do buzi trafiać i się ładnie uspokaja... Niech sobie trochę possie coś innego niż moje piersi... Chociaż mam nadzieję, że nie będzie potem problemów z oduczeniem ssania...
Może kształt smoczka jej nie odpowiada??Jaki masz kupiony?Ja synkowi dawałam na początku Nuka,ale odradzono mi i przeszłam na Avent.To mu bardziej pasowało.Od samusiego początku dostawał smoczka ,nawet jak jadł z piersi.
Teraz mam kupione TT,ale się okaże czy Denniskowi będzie pasował.Mam zamiar karmić piersią póki co (ciekawe czy wytrzymam i czy dam radę?) i dawać smoczka.A niech wie co to sylikonowy dydol,w razie gdyby przyszło TŻ podać mu butelkę.

Dzień dobry lasencje

Noc minęła prawie bez problemowo,bo jak zwykle nie mogłam zasnąć .A mój junior coś kaszlał.

Zabieram się za urodzinowe kszontanko po kuchni.Bo później nie będzie mi się chciało .TŻ dałam na urodziny Wii,także będzie miał co robić w dni wolne od pracy .Ach,te duże dzieci
Stary 2010-02-06, 09:43   #3948
Malga19
BAN stały

witajcie

OJOJO co tu sie dzieje...na watku...a ja czasu malo zeby pisac.....ale wiecie jestem z wami...

Gratuluje mamusia rozpakowanym

nie wiem co tam bylo z Zebereki Piotrusie...ale dobrze ze maly zdrowy jest

co do Bardotki to przykro mi ze tak ja traktuja...ale trzymam za nia MOCNO KCIUKI zeby szybko urodzila i bylo wszytsko oki....

U mnie to mala miewa koleczki niestety,,,,,i przy tym okropnie marudzi...a mnie jej jest bardzo szkoda... a tak pozatym to rosnie...rosnie...a dzis konczymy Miesiac szybko to zlecialo nawet....hehe..

buziaczki....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 10:02   #3949
Kampoolka
BAN stały

witajcie

na poczatku Pogratuluje mamusia..i ich dzidziusia....:cmok :

pozniej trzyma kciuki za Bardotke...rany co za szpital.....odrazu powinni jej zrobic CC.....a tak ja mecza.....:pal a:

A u mnie 6 dni do porodu...a tu nic..... a podobno mialam wczensiej rodzic.....eheh

do tego moja corka skutecznie....mnie denerwuje..cos mi sie wydaje ze ona przeczuwa ze za chwilke bedzie miec brata....

pozdrawiam was....
Kampoolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 10:05   #3950
pysiamn
Zakorzenienie

Hey lachony

Jestem

Kamyczku może poradnia laktacyjna by pomogła ;/ ? jeśli chodzi o jedna pierś ???

no i brawa za uśmiech
To jedno z cudownych chwilllll

Bardotka nie dała znakuuuuuuuu nadal ...dziś napisałam jej któtkiego smsa i ciszaaaaaaa

Ale mam lenia dzisiaj ....nawet rodzić mi się nie chce

*** -12,5kg***
Stary 2010-02-06, 10:10   #3951
oliviaoO
Rozeznanie

Kampoolka ja też miałam niby urodzić wcześniej niby jakoś w grudniu na święta i byłam przekonana, że początkiem stycznia to już na pewno urodzę jak odstawiłam w 36tc fenoterol a ostatecznie się tydzień przeterminowałam ale pamiętam, że to czekanie jest straszne i każdy dzień się ciągnie wtedy jak flaki z olejem.. nie to co teraz

ja się zastanawiam kiedy Julka wyrośnie z ubranek 56 bo niby ma już trzy tygodnie a urodziła się długa 59 i myślałam, że od razu 62 trzeba będzie jej zakładać a tu jeszcze te malutkie nadal dobre..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 10:16   #3952
eudaimonia
Rozeznanie

Kamyku ja czytałam, że czasem dzieciaczki upodobają sobie jeden cycek i z drugiego nie chcą za chiny ssać.. i ponoć to żadna patologia, wiec może Paulinka po prostu tak ma..

dzięki dziewczyny za rady odnośnie usg.. podejdę najwyżej jeszcze do pediatry adasia i zapytam czy jest jakaś różnica, bo może faktycznie nie ma i szkoda wydawać tyle kasy na wizyte prywatną.

Stary 2010-02-06, 10:31   #3953
aldii
Zakorzenienie

Sensuel Wii jest fantastyczne najbardziej lubilam w kregle grac och chyba musze sobie jedno zakupic do domku w PL,bo chetnie bym pograla
Stary 2010-02-06, 11:07   #3954
joli31
Rozeznanie

Dzien dobry!
Cos mi komp nawala.
Z tymi bioderkami to jest różnie. Mam córkę, miała robione usg bioderek ok 3 miesiąca . Długo czekałam, potem kontrolnie w 8 miesiącu sprawdzenie w przychodni szpitala urazowego u mądrej pani doktor . Było źle widać ( usg do d..), miała rtg, jak się jednak okazało niepotrzebnie . Teraz zamiast na przeswietlenie poszłabym prywatnie, na dobry sprzęt . Słyszałam, że przede wszystkim dziewczynkom należy badać bioderka. Koleżanki syn z tego samego rocznika nie dostał wcale zalecenia na usg bioderek .
Z Maciusiem poczekam do pierwszej wizyty u pediatry, potem zobaczymy
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 11:09   #3955
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Sensuel Wii jest fantastyczne najbardziej lubilam w kregle grac och chyba musze sobie jedno zakupic do domku w PL,bo chetnie bym pograla
Ja lubię jeszcze bilard i box
Stary 2010-02-06, 11:24   #3956
Kancia
Zakorzenienie

heloł lachuny

a ja Was własnie zabijam mega wiadomości

sms od youyou

"hej odeszły mi wody własnie jade do szpitala, trzymajcie kciuki"

oczywiscie odpisałam, ze trzymamy

kolejny sms

"Dzieki w chwili przyjęcia były juz 4 cm rozwarcia a skurcze coraz czestsze... dam znać po"

no to czekamy na wiesci ah youyou miała termin zaraz koło mnie, szczęsciara a ja dziś w nocy ciszaaaa

ooooo a czemu ja widze youyou na dole w pasku
Stary 2010-02-06, 11:27   #3957
gosbaj
Zadomowienie

hej mamusie nie dam rady wsystkiego nadrobic choc postaram sie chociaz pobieznie ogarnac. Narazie widze ze Zeberka jest w szpitalu z Piotrusiem. Trzymam kciuki zeby bylo ok
Ja melduje sie ze dzisiaj wrocilismy do domku. Jestesmy juz we trojke i jestesmy szczesliwi. Synek poki co jest grzeczny, zjadl i teraz spi. zobaczymy jak bedzie w nocy, bo w szpitalu srednio mi dawal spac

Pozniej wstawie fotki Krzysia
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 11:29   #3958
aldii
Zakorzenienie

Kancia dzieki za wiesci
Youyou kciukaski

Mala wreszcie zasnela i mam mozliwosc chociaz troszke odespania nocki Ale problem w tym, ze ja nie potrafie spac w dzien
Stary 2010-02-06, 12:01   #3959
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
heloł lachuny

a ja Was własnie zabijam mega wiadomości

sms od youyou

"hej odeszły mi wody własnie jade do szpitala, trzymajcie kciuki"

oczywiscie odpisałam, ze trzymamy

kolejny sms

"Dzieki w chwili przyjęcia były juz 4 cm rozwarcia a skurcze coraz czestsze... dam znać po"
Szokujące youyou TRZYMAMY KCIUKI

_________________________ _
No i mamy nową mamusię :

Bardotka napisala że WCZORAJ URODZIŁA...jest wyczerpana i szczęsliwa...
Nie mam danych małej ...ale mozna już wpisac na listę mam rozpakowanych....

GRATULACJE!!!
_________________________ ___

Gosia Witamy i czekamy na fotki Kyszysia

------------------------------------

A u mnie

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-02-06 o 12:03
Stary 2010-02-06, 12:07   #3960
Kancia
Zakorzenienie

no wreszcie biedna Bardotka nie wiesz czy sn rodziła?

Pysia no szkoda, ze nic się nie rusza ale wczoraj mi połozna mowiła, ze jesli pierwszy poród był po terminie to jest duze prawdopodobienswo, ze drugi tez taki będzie. Rownież jesli pierwszy był przed terminem to drugi tez może byc.
Może to młówiła, zeby mnie pocieszyc bo tak sobie gadałysmy jaki miałam pierwszy poród itp Wiem, ze to mało pocieszające ale chyba lepiej się nastawić na dłuzej i się miło zaskoczyć niz włąsnie na szybszy termin i męczyć się i wyczekiwac

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości