|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
o widzę temat usg bioderek. bo wlasnie mam do was pytanko z tym zwiazane.. to usg powinno sie robic miedzy 6 a 8 tygodniem maluszka. adas 5 marca konczy 8 tygodni a najblizszy termin usg jest na 10 marca.. myslicie, ze te 5 dni to duzo?? poczekac tyle? czy lepiej isc prywatnie? niby 5 dni to mało, ale jednak troszke sie boje..
#3932 |
Zakorzenienie
|
Mąż pracuje na komp. więc nie mogę siedzieć na W
![]() Melduję tylko że nie rodzę ![]() Iiiiii że niestety brak wieści od Bardotki ![]() Nie wie mco myśleć ...teraz będą ją trzymali bez wód ![]() Buziaki i miłej nocki ![]() ps Dobrze że u Zebci i Piotrusia OK ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-05 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja córcia się przed chwilą do nas uśmiechnęła. I to tak naprawdę, oczami też...
![]() |
#3934 |
Rozeznanie
|
Kamyku, z tego co pamiętam to zebcia jest w uniwersyteckim szpitalu w prokocimiu.. to w sumie dosyc dobry szpital, przynajmniej jesli chodzi o opieke nad dziecmi, bo jak widze, o rodzicach zapomnieli
![]()
#3935 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rozmawiałam z położną o szczepionkach i chyba nie będę brała tych skojarzonych, bo ona twierdzi że dzieci często ją gorzej znoszą, a takie maluszki i tak nie będą tego bólu ukłuć pamiętać. No i chyba na rotawirusy zaszczepię a na pneumokoki to chyba po 1 roku. Jeszcze zapytam pediatrę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zadomowienie
|
agapiti
![]() ![]() Kancia to może coś nie tak było podłączone? Następnym razem będziesz miała okazję się przekonać Sensuel czekamy na zdjęcie i fotkę ciacha Kamyk po szczepieniu mała ma prawo być marudna (na nieszczęście dla rodziców ![]() ![]() kamyil dzięki za dobre wieści o Piotrusiu zeberki, ale to że nie dostała wypisu ![]() Owocnego polowania na laktator Cytat:
pysia no przecież ty dopiero jutro masz rodzić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo za komplementy
![]() Tak na szybko, bo padam na pysk ![]() Maciek ma kolki ![]() ![]() Agatka z pewną nieśmiałością podchodzi do brata, ale bałam się, że będzie gorzej. Ma czasem odpały, że patrząc prosto w oczy mimo kategorycznego sprzeciwu cos zbroi, zesika się na podłogę, czy nie ma ochoty zbierać zabawek. Generalnie robi wiecej, żeby zwrócić na siebie uwagę. Teraz to jest nowe, świeże, zobaczymy jak dalej.. Zeberce ![]() ![]() Paulince ![]() Ok, uciekam, bo księciunio wstał ![]() ![]() Edit a zapomniałam. Dzięki za odpowiedzi, to chodzi o wybór promotora i seminaria. Jestem dopiero na II roku. Te seminaria to takie zajęcia z promotorem, pod kątem pisania pracy ![]() Ja jeszcze nie wiem u kogo będę pisała ![]() Edytowane przez joli31 Czas edycji: 2010-02-05 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba że się okaże że nie mam pokarmu albo z jakichś innych powodów nie mogę karmić i nie będę go potrzebowała w ogóle (tfu tfu) idę chyba spać bo coś zmęczona jestem po dzisiejszych porządkach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Coś jest nie tak z moją lewą piersią... Już 4 raz pod rząd Paulinka wpadła w histerię po podstawieniu do lewego cycusia... Ssała przez chwilkę i ryk... Już wcześniej sprawdziłam, że to jest nie do opanowania... Tym razem bardzo szybko dałam jej prawą i od razu ssała dalej... Ściągnęłam potem laktatorem ponad 50 ml i spokojnie mogłabym ściągnąć więcej, które wygląda całkiem normalnie... Wiecie o co może chodzić? Miała któraś taki przypadek?
![]() |
#3940 |
Zadomowienie
|
ech biedna zebcia
![]() ![]() no ciekawe co z bardotka,oby już po...i ok. moja niunia jakaś dziś była marudna i już sie zastanawiałam czy nie kolki,a tz wymyslił ze może chora będzie bo tak jakos w nosku jej charczało.zobaczymy,teraz spią razem. addicted to wizaz mojej niuni sie w ogóle nie odbija (to niespokojne odrywanie od cyca ![]() ide chyba i ja spać,własnie mi sie przelewa z cyca. ![]() kamyku moja też dzis sie odrywała ale kurcze nie zwróciłam uwagi czy przy obydwu piersiach tak bylo.nie wiem czemu tak moze byc,ale np na poczatku zauwazyłam ze mała wolała bardziej z prawej ciągnąc. a badanie bioderek chyba powinno byc od 4do 6tyg wykonane,my mamy na 6tyg i 1dzien i tez sie czeka ok 6-7tyg,my odrazu po urodzeniu sie zapisalismy Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-02-05 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pysia,sprawdzałam przed chwilą to formę sylikonową a zwykłą.No i dupa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle mamy z niej ubaw, bo ciągle beka albo bąki puszcza... Czasem jeszcze wydaje dziwne odgłosy... Śmiejemy się, że zachowuje się jak stary chłop ![]()
![]() |
#3943 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() dzisiaj widze ze pierwsza ![]() ![]() Dzisiaj weekend wiec pewnie bedzie malo nadrabiania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Zakorzenienie
|
Eudaimonia mysle, ze te 5 dni nie zrobi roznicy. My mialysmy usg w 2 tyg, bo bylo podejrzenie dysplazji.Wizyta jestem calkowicie rozczarowana,bo trwala UWAGA - 3 min., w tym usg 30 sek.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fantastycznie, ze z Zebcia i Piotrusiem ok.Martwie sie o Bardotke, mam nadzieje, ze nic zlego sie u niej nie dzieje.... U nas zaparc ciag dalszy,noc w plecy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ja podczytuje Was tylko jakoś nie mam weny nic napisać. wczoraj między 17:40 a 23 Julcia spała AŻ pół godziny ![]() Mi położna mówiła bo się pytałam, że jak w zaleceniach nie mialam wpisane usg bioderek to że nie muszę z Małą iść więc ja już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3946 | |
Zakorzenienie
|
Hej, hej...
Włączyłam małej karuzelkę i się ładnie sama sobą zajmuje w łóżeczku ![]() Problemów z lewą piersią ciąg dalszy... W nocy normalnie z niej nakarmiłam, a teraz było to samo co wczoraj... Pojadła trochę i w ryk... Chciałam ją przekonać, ale cały czas płakała... Przestawiłam do prawej piersi i w spokoju dokończyła jedzonko... Cytat:
Mnie się wydaje, że wszystkie dzieci powinny iść na usg bioderek... No i na to trzeba skierowanie od pediatry... Dlatego my się zaraz po szpitalu zapisywaliśmy, a potem na pierwszej wizycie poprosiłam o skierowanie. Ja też w zaleceniach nic na ten temat nie miałam... ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Miałam jeszcze napisać, że Paulinka smoczka nadal nie chce... Tzn. on jej się podoba, ale nie potrafi go w buzi utrzymać... Wypycha języczkiem... Za to nauczyła się paluszkiem do buzi trafiać i się ładnie uspokaja... Niech sobie trochę possie coś innego niż moje piersi... Chociaż mam nadzieję, że nie będzie potem problemów z oduczeniem ssania...
![]() |
#3947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz mam kupione TT,ale się okaże czy Denniskowi będzie pasował.Mam zamiar karmić piersią póki co (ciekawe czy wytrzymam i czy dam radę?) i dawać smoczka.A niech wie co to sylikonowy dydol,w razie gdyby przyszło TŻ podać mu butelkę. Dzień dobry lasencje ![]() Noc minęła prawie bez problemowo,bo jak zwykle nie mogłam zasnąć ![]() Zabieram się za urodzinowe kszontanko po kuchni.Bo później nie będzie mi się chciało ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3948 |
BAN stały
|
witajcie
![]() OJOJO co tu sie dzieje...na watku...a ja czasu malo zeby pisac.....ale wiecie jestem z wami... Gratuluje mamusia rozpakowanym ![]() nie wiem co tam bylo z Zebereki Piotrusie...ale dobrze ze maly zdrowy jest ![]() ![]() co do Bardotki to przykro mi ze tak ja traktuja...ale trzymam za nia MOCNO KCIUKI zeby szybko urodzila i bylo wszytsko oki.... ![]() ![]() U mnie to mala miewa koleczki niestety,,,,,i przy tym okropnie marudzi...a mnie jej jest bardzo szkoda... ![]() ![]() ![]() ![]() buziaczki.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
BAN stały
|
witajcie
![]() na poczatku Pogratuluje mamusia..i ich dzidziusia.... ![]() pozniej trzyma kciuki za Bardotke...rany co za szpital.....odrazu powinni jej zrobic CC.....a tak ja mecza..... ![]() ![]() ![]() A u mnie 6 dni do porodu...a tu nic..... ![]() ![]() do tego moja corka skutecznie....mnie denerwuje..cos mi sie wydaje ze ona przeczuwa ze za chwilke bedzie miec brata.... ![]() pozdrawiam was.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
Hey lachony
![]() Jestem ![]() Kamyczku może poradnia laktacyjna by pomogła ;/ ? jeśli chodzi o jedna pierś ??? no i brawa za uśmiech ![]() To jedno z cudownych chwilllll ![]() Bardotka nie dała znakuuuuuuuu nadal ...dziś napisałam jej któtkiego smsa i ciszaaaaaaa ![]() Ale mam lenia dzisiaj ....nawet rodzić mi się nie chce ![]()
#3951 |
Rozeznanie
|
Kampoolka ja też miałam niby urodzić wcześniej niby jakoś w grudniu na święta i byłam przekonana, że początkiem stycznia to już na pewno urodzę jak odstawiłam w 36tc fenoterol a ostatecznie się tydzień przeterminowałam
![]() ![]() ja się zastanawiam kiedy Julka wyrośnie z ubranek 56 bo niby ma już trzy tygodnie a urodziła się długa 59 i myślałam, że od razu 62 trzeba będzie jej zakładać a tu jeszcze te malutkie nadal dobre.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Rozeznanie
|
Kamyku ja czytałam, że czasem dzieciaczki upodobają sobie jeden cycek i z drugiego nie chcą za chiny ssać.. i ponoć to żadna patologia, wiec może Paulinka po prostu tak ma..
dzięki dziewczyny za rady odnośnie usg.. podejdę najwyżej jeszcze do pediatry adasia i zapytam czy jest jakaś różnica, bo może faktycznie nie ma i szkoda wydawać tyle kasy na wizyte prywatną.
#3953 |
Zakorzenienie
|
Sensuel Wii jest fantastyczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
Cos mi komp nawala. Z tymi bioderkami to jest różnie. Mam córkę, miała robione usg bioderek ok 3 miesiąca . Długo czekałam, potem kontrolnie w 8 miesiącu sprawdzenie w przychodni szpitala urazowego u mądrej pani doktor ![]() ![]() ![]() Z Maciusiem poczekam do pierwszej wizyty u pediatry, potem zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3956 |
Zakorzenienie
|
heloł lachuny
![]() a ja Was własnie zabijam mega wiadomości ![]() sms od youyou "hej odeszły mi wody własnie jade do szpitala, trzymajcie kciuki" oczywiscie odpisałam, ze trzymamy ![]() kolejny sms "Dzieki ![]() no to czekamy na wiesci ![]() ![]() ![]() ooooo a czemu ja widze youyou na dole w pasku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() ![]() Ja melduje sie ze dzisiaj wrocilismy do domku. Jestesmy juz we trojke i jestesmy szczesliwi. Synek poki co jest grzeczny, zjadl i teraz spi. zobaczymy jak bedzie w nocy, bo w szpitalu srednio mi dawal spac ![]() Pozniej wstawie fotki Krzysia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 |
Zakorzenienie
|
Kancia dzieki za wiesci
Youyou kciukaski ![]() Mala wreszcie zasnela i mam mozliwosc chociaz troszke odespania nocki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() _________________________ _ No i mamy nową mamusię : Bardotka napisala że WCZORAJ URODZIŁA...jest wyczerpana i szczęsliwa... Nie mam danych małej ...ale mozna już wpisac na listę mam rozpakowanych.... GRATULACJE!!! _________________________ ___ Gosia Witamy i czekamy na fotki Kyszysia ![]() ------------------------------------ A u mnie ![]() ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-06 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Zakorzenienie
|
no wreszcie
![]() Pysia no szkoda, ze nic się nie rusza ale wczoraj mi połozna mowiła, ze jesli pierwszy poród był po terminie to jest duze prawdopodobienswo, ze drugi tez taki będzie. Rownież jesli pierwszy był przed terminem to drugi tez może byc. Może to młówiła, zeby mnie pocieszyc bo tak sobie gadałysmy jaki miałam pierwszy poród itp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.