|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
bardotka trzymaj się kochana
Nie będę się powtarzać po dziewczynach, ale mam dokładnie takie samo zdanie, po prostu![]() youyou dobrze, że to tylko spuszczone powietrze i miejmy nadzieję, że to były przypadek, a nie celowe działania elcia
|
|
|
|
#3902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szok, że nie robią cc, nawet nie wiem co pisać, ręce opadają Cytat:
Gratulacje dla dzielnej Mamy i dumnego Taty , a synuś Seminarium do pracy dyplomowej. Ja seminarium magisterskie zaczęłam na początki 4 roku, mieliśmy je przez 4 semestry
|
|
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
xmila oby do poniedziałku, może od swojego lekarza będziesz miała konkretniejsze informacje
Sensuel w pierwszej ciąży nie jestem pewna czy mi odszedl czop - w dniu porodu miałam wkładkę pobrudzoną na brunatnawy kolor - pewnie efekt skracania się szyjki macicy (w konsystencję nie wnikałam, bo przejmowałam się skurczami), za to teraz czop odchodził mi kawałkami przez jakieś 2 tygodnie A jak tam przygotowania do jutrzejszej imprezy? malinka dla córci a i synuś niech zdrowiejeNo i kończę, bo coś małego mnie wzywa
|
|
|
|
#3904 |
|
Raczkowanie
|
Elcia GRATULACJE śLICZNEGO SYNKA!
Clarissa a z których okolic? Bo ja tez z okolic Krakowa I gdzie będziesz rodzić?![]()
|
#3905 |
|
Rozeznanie
|
elcia
GRATULACJE!!!!BARDOTKA-trzymaj sie! madzikUK ja po porodzie mialam strasznie spuchniete nogi, w ciazy zero problemow z tym a po porodzie masakra. Ale mialam zalozony cewnik i pozniej poprostu siku sie zatrzymalo;(Koszmar. Po tygodniu opuchlizna zeszla. Mam pytanie rodzilas w UK bo nie doczytalam? ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- joli31 ![]() |
|
|
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
Podczytuje Was na biezaco ale nie mam naswet weny pisac bo u nas osttanio nie za dobrze...maly zrobil sie niespokojny, malo przybiera na wadze polecono nam zrobienie badan moczu i posiewu, w posiewie wyszla bakteria e.coli , jak sie powtorza wyniki to czeka nas szpital ...
|
|
|
|
#3907 | |
|
Raczkowanie
|
Joli super masz parkę maluszków
Cytat:
![]() Dla Wrocławianek: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...ienskiego.html chyba mamy jakiś boom ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
xmila no nie dołuj mnie
mam nadzieje, ze to sie wyrówna bo nie pociesza mnie fakt 100% większej frekwencji na Brochowie ![]() elcia piekna dzidziawróciłam z KTG zapis czysty, zero skurczy tetno w normie. Co mnie zastanawia to to, ze ja czułam skurcze i to wcale nie lekkie a one nie sa wyczuwalne dla aparatury zaczynam sie bac, ze mam okropnie niski próg bólu
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii ja sie wlasnie stracham ale tylko tego znieczulenia
nie boje sie samej CC ale tego przed KanciA mnie tez na ktg cos mocno ciagnelo i wtedy skurcze byly 10 % ale dzisiaj jak nigdy mam CIAGLE twardy brzuch i moja lala sie mniej rusza.. owszem rodze w poniedzialek ale obawiam sie ze w weekend moze mnie wziac..
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Upieke torcik tuskawkowy z bita śmietaną i będziemy się nim rzucać .Żartuję oczywiście No to sprawdzę zaraz. Cytat:
.Ciasto już zrobiłam....taką babkę cytrynową-majonezową.Pyyychaaaa.... wszyscy się nią zajadają u mnie. Zrobię takią przystawkę: parówki w cieście francuskim,a na kolacje cycki z kurczaka tj taka potrawka do tego ryż i jakaś surówko/sałatka. Wszystko uda mi się jutro zrobić i na chwilę przed przyjściem gości.Poza tym zaprosiliśmy tylko 2 pary + dzieci i finito.Nie mam ochoty na balangi jakoś. Dzięki laseczki co do odpisania mi o czopie.No to ja chyba muszę czekać,aż on wyjdzie.Bo to,że brzuch boli to jak widać nic nie znaczy jeszcze
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel torcik
no i podziel sie przepisamiAsiuulka zycze ci aby obylo sie bez nerwow i zeby cie znieczulili za 1 razem
|
|
|
|
#3912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo wygląda, że wszystkie nasze porodówki są oblegane... podobno czasem są takie nawały rodzących... może to ten wysyp przy pełni A z ktg mam podobne odczucia, skurcz na 60, a ja ledwo mogę oddychać ... Pożyjemy zobaczymy, liczę, że nie będzie bardzo źle A żeby w ogóle poszło wciełam pół ananasa i czekam
|
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Zadomowienie
|
Zizia co dzień to inne wybiera sobie godziny spania
![]() dziś spała od 10 do 13.00 , pózniej od 15 do 16 i teraz zasneła ... ciekawa jestem o której się obudzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() super że Mała wraca do zdrowia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3914 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a dziś adaś miał swój drugi spacerek.. a równocześnie był to pierwszy spacer całą rodzinką. przez godzinę wraz z tż i synkiem spacerowaliśmy nad zamarzniętą wisłą i było bardzo milutko
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
joli- jak Agatka reaguje na braciszka? Bo na zdjeciu widac, ze glaska itd. Jest zazdrosna?
Cytat:
W dniu mojego porodu, lezala ze na dziewczyna ktora az zwijala sie z bolu, pocila, wrzeszczala itd... Wychodzilo, ze nie ma zadnych skurczy!! Pozniej polozona jej bodajze poprawila ten aparat i juz wyszly ponad 100%... Moze to kwestia zalozenia tego czujnika? |
|
|
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
agusia matylda oby wszystko było dobrze z Małym
moja niunia też jakaś dziś niespokojna nie wiem co jej,taka nerwowa przy cycu i płaczliwa,zrywa sie.zebcia odezwij sie!! malinkarobiłam dziś twoje pulpeciki,pyszne
|
|
|
|
#3917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do ktg to sie zgadza, ze zalezy jak przystawia. i oni chyba w ogole nie patrza na procenty tylko na roznice, czestotliwosc i dlugosc trwania
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok,torcik to pewnie zrobię coś w stylu "Czekalodowa fantazja" która jest w moich przepisach na Smacznym.
Co do reszty to jak zrobię fotki to wstawię przepisy. ************************* ***** Jak mi się nic nie chce to masakra
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
celka tez się nad tym zastanawiałam bo w ciagu 20 min odczułam 3 twardnienia z bólami. Musiały to być skurcze bo co innego a na zapisie cisza
w tym samym czasie tetno dziecka rosło, po skurczu spadało. Zapis miałam przed oczami więc dokładnie widziałam jak się to wszystko tam w czasie pojawia. W przyszłym tygodniu znów idę więc tym razem zapytam połozną jeśli znów nic nie wyjdzie
|
|
|
|
#3920 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Ja dziś tak na raty, bo jak na rączkach to mały śpi, a jak się go odłoży do łóżeczka to potrafi marudzić po 3 minutach
![]() Cytat:
Kacha ![]() ![]() za malutkąCytat:
Cytat:
joli fajnie wygląda rodzeństwo razem Asiuulka to chyba normalne, że masz lekkiego stresa, ale za to jesteś w tej komfortowej sytuacji, że wiesz kiedy urodzisz kamyil ja też się zastanawiałam nad laktatorem i jednak zdecydowałam się na nowy Cytat:
![]() ![]() Cytat:
żeby obyło się bez szpitalaCytat:
Cytat:
Zdziwiłaś mnie tym ciastem z majonezem, ale jak poszukałam w to znalazłam same pozytywne opinie.filka - u mnie zdarza sie tak, że jak mały się odrywa od cyca to oznacza, że mu się nie odbiło |
|||||||
|
|
|
#3921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kamyil co do laktatora używanego, to ja dostałam od siostry taki ręczny z aventu i był zupełnie niezniszczony, tyle, że przy nim mi nic nie leciało.. na cito potrzebowałam elktrycznego bo już wpadłam w panikę, że nie mam mleka i tż musiał biec do sklepu po niego (i tu od razu poleciało ) gdyby nie moja panika, to kupiłabym używany.. da się znaleźć w dobrym stanie, a przecież wszystko się wyparza i dezynfekuje
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2010-02-05 o 19:49 |
|
|
|
|
#3922 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Na samym początku dołączam sie do kciukasków za Bardotke, strasznie mi jej żal ale mam nadzieję że już niedługo będzie po wszystkim i będzie już szczęsliwa ze swoją kruszynką. O Zebci to nawet nie wspominam, opowiedziałam dzisiaj TŻ o jej przypadku, cała sprawę skwitował tylko siarczystym przekleństwem i słowami "polska służba zdrowia". Dziękuję Kochane za miłe powitanie. Jak pisałam miałam dzisiaj wizytę u naszej lekarki, szyjka długa i zamknięta, a maluch główką powoli schodzi niżej i niżej, co ostatnio coraz bardziej odczuwam bo biegam do toalety co pare minut Rozbawiła mnie też stwierdzeniem, że ok 38tc możemy się z TŻ starać o przyspieszenie porodu w sposób naturalny - przez przytulanki...powiedziała m jej że w takim razie powinna mojemu małżowi wystawić receptę bo mi nie uwierzyDzisiaj miałam też tel odnośnie naszego wózia, mają nam go przysłać po 14.02 a więc już niedługo ciesze sie tak jakbym co najmniej samochód kupowała.
|
|
|
|
#3923 | |
|
Rozeznanie
|
Kochane dziękujemy za miłe słowa
Filka2 cieszę się, że pulpeciki Ci smakowały. Cytat:
Trzymam kciuki, żeby się poprawiły wyniki.
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
addicted, eudaimonia
nastepnym razem jak zauważe, ze jest skurcz a zapis nic nie pokaże to im powiem. Teraz się tego nie spodziewałam ![]() sama zaczęłam sie zastanawiac jaki to musi byc ból zeby wyskoczyło 20%chociaz |
|
|
|
#3925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
A może oni pozim skurczu to tak na drugim planie kontrolują.Bo ja pamiętam,że mnie do KTG podpinali aby zobaczyć jakie jest tętno małego,a skurcze to ich w zasadzie nie obchodziły. Jak tętno spadało to KTG piszczało,ale to już jak byłam na porodówce i na finishu porodu tj przed partymi,jak kazali mi 30 min lezeć na lewym boku,a mały tego nie nawidził,a ja w skurczch myślałm że łóżko pogryzę.Jak się tylko ruszyłam to tętno spadało,maszyna piszczała i położna już leciała do mnie. ************************* ********** Chyba idę do wanienki się kupić,bo w TV nic nie ma
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Malutka dzisiaj cały dzień śpi i to u mnie na rękach...
Chyba ta szczepionka ją tak wykończyła, a równocześnie miała napad kolki... Jedno i drugie, biedactwo... Kończy nam się Sab Simplex i chcieliśmy zaoszczędzić, bo paczka z Niemiec powinna być dopiero w poniedziałek... Ale nie warto oszczędzać, bo wyraźnie zmniejszenie o jedną dawkę nie wyszło Paulince na dobre... Najwyżej w weekend, jeśli nam braknie kupimy Infacol... Cytat:
Warto się zapisać tak jak my już w poniedziałek po wypisie ze szpitala... Czekaliśmy 6 tygodnie...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-02-05 o 21:32 |
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel nie, połozna sama mi mówiła "o ładny zapis, skurczów nie ma, brzuch miękki" a ze ja durna nie pomyslałam wczesniej to teraz mnie to męczy
no nic może następnym razem zobaczymy jak w nocy, czy znów cos będe czuć. Na razie cisza.
|
|
|
|
#3929 |
|
Przyczajenie
|
Clarissa a z których okolic? Bo ja tez z okolic Krakowa I gdzie będziesz rodzić?![]() Zaslona moje okolice to Niepołomice znasz takie? a Twoje to które? I zamierzam rodzić w Rydgierze a ty? |
|
|
|
#3930 |
|
Raczkowanie
|
zeberka musiala z malym zostac w szpitalu bo nie mieli czasu dac wypisu!!moze jutro (jak znajada czas
) albo pojutrze ale najwazniejsze Piotruś jest zdrowy!! tylko ona totalnie wyczerpana bo musi spac na krzesle a z toalety korzystac na parterze takiej ogolnodostepnej bo na oddziale nie wolno a jak tam Bardotka?jakies wiesci?caly czas sle jej duzo pozytywnej energii i cieplych mysli ![]() dzięki za rady odnośnie laktoatora - jeszcze trochę pobuszuję po allegro, jak nie trafi się nic naprawdę super używanego to zdecyduję się jednak na nowy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

Nie będę się powtarzać po dziewczynach, ale mam dokładnie takie samo zdanie, po prostu

. Dolaczam zdjecie. Pozdrawiam TŻ
( tak to chyba brzmiało), na uczelni nie byłam miesiąc i nie bardzo mam pojęcie o co chodzi. Co to są te seminaria i dlaczego tak wcześnie trzeba się określić.
Bo ja tez z okolic Krakowa 
...

mam nadzieje, ze to sie wyrówna bo nie pociesza mnie fakt 100% większej frekwencji na Brochowie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale dzisiaj jak nigdy mam CIAGLE twardy brzuch i moja lala sie mniej rusza.. owszem rodze w poniedzialek ale obawiam sie ze w weekend moze mnie wziac..

no i podziel sie przepisami

bo wygląda, że wszystkie nasze porodówki są oblegane... podobno czasem są takie nawały rodzących... może to ten wysyp przy pełni 

to znalazłam same pozytywne opinie.