Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 16:52   #3901
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

bardotka trzymaj się kochana Nie będę się powtarzać po dziewczynach, ale mam dokładnie takie samo zdanie, po prostu
youyou
dobrze, że to tylko spuszczone powietrze i miejmy nadzieję, że to były przypadek, a nie celowe działania
elcia
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 17:08   #3902
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
APEL
Dziewczyny ...blagam trzymajcie kciuki za Bardotke...

Ma trudne chwile....
Nie będe pisała wszystkiego bo nie wiem czy by sobie życzyła (więc jak wróci i bedzie chciała to sama opisze)

..."Ja napiszę tylko że ....od wczoraj z tętnem małej nie najlepiej...dziś wywoływali poród wprowadzajć cewnik z balonikiem....ponoć bardzo bolesneeeeeeee ..odeszły jej wody ale skurczy nadal nie ma " ...

Jest psychicznie i fizycznie wyczerpana....

Bardotko trzymaj się czekamy na Ciebie i malutką

Nie rozumiem dlaczego dziady nie mogą jej zrobić CC tylko tak ją męczą
Sprawdziłam po SMS-ach ona jest od 28 stycznia w szpitalu
Bardotko Kochana szok, że nie robią cc, nawet nie wiem co pisać, ręce opadają

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
Witam. Z tej strony TZ Eli. Maly jest juz z nami: wazy 3560 gram, zapomnialem ile mierzy a urodzil sie o 7:54. SN, przystojny po tacie . Dolaczam zdjecie. Pozdrawiam TŻ

Gratulacje dla dzielnej Mamy i dumnego Taty , a synuś

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Mam pytanie z innej beczki. Na maila dostałam info, że niedługo muszę wybrać seminaria ( tak to chyba brzmiało), na uczelni nie byłam miesiąc i nie bardzo mam pojęcie o co chodzi. Co to są te seminaria i dlaczego tak wcześnie trzeba się określić.
Seminarium do pracy dyplomowej. Ja seminarium magisterskie zaczęłam na początki 4 roku, mieliśmy je przez 4 semestry
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 17:17   #3903
addicted to wizaz
Zadomowienie

xmila oby do poniedziałku, może od swojego lekarza będziesz miała konkretniejsze informacje
Sensuel w pierwszej ciąży nie jestem pewna czy mi odszedl czop - w dniu porodu miałam wkładkę pobrudzoną na brunatnawy kolor - pewnie efekt skracania się szyjki macicy (w konsystencję nie wnikałam, bo przejmowałam się skurczami), za to teraz czop odchodził mi kawałkami przez jakieś 2 tygodnie
A jak tam przygotowania do jutrzejszej imprezy?
malinka dla córci a i synuś niech zdrowieje

No i kończę, bo coś małego mnie wzywa
Stary 2010-02-05, 17:49   #3904
Zaslona
Raczkowanie

Elcia GRATULACJE śLICZNEGO SYNKA!
Clarissa a z których okolic? Bo ja tez z okolic Krakowa I gdzie będziesz rodzić?

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:06   #3905
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

elciaGRATULACJE!!!!
BARDOTKA-trzymaj sie!
madzikUK ja po porodzie mialam strasznie spuchniete nogi, w ciazy zero problemow z tym a po porodzie masakra. Ale mialam zalozony cewnik i pozniej poprostu siku sie zatrzymalo;(Koszmar. Po tygodniu opuchlizna zeszla. Mam pytanie rodzilas w UK bo nie doczytalam?

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

joli31 za piekne zdjecia!slodkosci.
tajgabajga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:11   #3906
agusiamatyldka
Raczkowanie

Witam Mamusie

Podczytuje Was na biezaco ale nie mam naswet weny pisac bo u nas osttanio nie za dobrze...maly zrobil sie niespokojny, malo przybiera na wadze polecono nam zrobienie badan moczu i posiewu, w posiewie wyszla bakteria e.coli , jak sie powtorza wyniki to czeka nas szpital...
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:11   #3907
xmila
Raczkowanie

Joli super masz parkę maluszków

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
xmila oby do poniedziałku, może od swojego lekarza będziesz miała konkretniejsze informacje
Oj tak...Najważniejsze, że już jestem spokojniejsza, niby człowiek ma jakąś wiedzę medyczną a jak przychodzi co do czego to głupieje...

Dla Wrocławianek:
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...ienskiego.html
chyba mamy jakiś boom

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:18   #3908
Kancia
Zakorzenienie

xmila no nie dołuj mnie mam nadzieje, ze to sie wyrówna bo nie pociesza mnie fakt 100% większej frekwencji na Brochowie

elcia piekna dzidzia

wróciłam z KTG zapis czysty, zero skurczy tetno w normie. Co mnie zastanawia to to, ze ja czułam skurcze i to wcale nie lekkie a one nie sa wyczuwalne dla aparatury zaczynam sie bac, ze mam okropnie niski próg bólu
Stary 2010-02-05, 18:31   #3909
Asiuulka89
Zakorzenienie

Aldii ja sie wlasnie stracham ale tylko tego znieczulenia nie boje sie samej CC ale tego przed no ale wszyscy przezywaja to to i ja musze...

KanciA mnie tez na ktg cos mocno ciagnelo i wtedy skurcze byly 10 % a jak nic mnie nie bolalo to wtedy skurcze byly jakies 70 % wiec nie wiem jak to juz jest z tymi skurczami ale dzisiaj jak nigdy mam CIAGLE twardy brzuch i moja lala sie mniej rusza.. owszem rodze w poniedzialek ale obawiam sie ze w weekend moze mnie wziac..
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:36   #3910
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Sensuel ...nie wiem czy pytanie o formę bylo do mnie

Ale ja sprawdzam porównuję tak :
Zalewam wodą formę i porównuję tę sama metodą druga i wiem jaka jest różnica i która jest większa

ps ta forma chyba na Walentego
Mniammmmm

ps. A co do Czopu to u mnie przed pierwszym porodem odszedl dzień wcześniej ...a teraz już będzie tydzień jak odszedł ;/ ???
Tak kochana,pytanie było do ciebie o tą formę.Dzisiaj kupiłam w zasadzie na naszą rocznicę ślubu którą mamy 11.02 .Upieke torcik tuskawkowy z bita śmietaną i będziemy się nim rzucać .Żartuję oczywiście
No to sprawdzę zaraz.

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz;16982892
[B
Sensuel[/B] w pierwszej ciąży nie jestem pewna czy mi odszedl czop - w dniu porodu miałam wkładkę pobrudzoną na brunatnawy kolor - pewnie efekt skracania się szyjki macicy (w konsystencję nie wnikałam, bo przejmowałam się skurczami), za to teraz czop odchodził mi kawałkami przez jakieś 2 tygodnie
A jak tam przygotowania do jutrzejszej imprezy?
No wiesz....ja się za bardzo przemęczać nie mam zamiaru.Duńczycy na urodzinach siedzą przy bułkach i parówkach to dlaczego ja mam cudować zwłaszcza w 9 miesiącu ciąży .
Ciasto już zrobiłam....taką babkę cytrynową-majonezową.Pyyychaaaa.... wszyscy się nią zajadają u mnie.
Zrobię takią przystawkę: parówki w cieście francuskim,a na kolacje cycki z kurczaka tj taka potrawka do tego ryż i jakaś surówko/sałatka.
Wszystko uda mi się jutro zrobić i na chwilę przed przyjściem gości.Poza tym zaprosiliśmy tylko 2 pary + dzieci i finito.Nie mam ochoty na balangi jakoś.

Dzięki laseczki co do odpisania mi o czopie.No to ja chyba muszę czekać,aż on wyjdzie.Bo to,że brzuch boli to jak widać nic nie znaczy jeszcze
Stary 2010-02-05, 18:42   #3911
aldii
Zakorzenienie

Sensuel torcik no i podziel sie przepisami
Asiuulka zycze ci aby obylo sie bez nerwow i zeby cie znieczulili za 1 razem u mnie sie udalo dopiero po 6 albo 8 wkluciu....no ale osczedze wam szczegolow
Stary 2010-02-05, 18:45   #3912
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
xmila no nie dołuj mnie mam nadzieje, ze to sie wyrówna bo nie pociesza mnie fakt 100% większej frekwencji na Brochowie

elcia piekna dzidzia

wróciłam z KTG zapis czysty, zero skurczy tetno w normie. Co mnie zastanawia to to, ze ja czułam skurcze i to wcale nie lekkie a one nie sa wyczuwalne dla aparatury zaczynam sie bac, ze mam okropnie niski próg bólu
No ja w szoku jestem bo wygląda, że wszystkie nasze porodówki są oblegane... podobno czasem są takie nawały rodzących... może to ten wysyp przy pełni

A z ktg mam podobne odczucia, skurcz na 60, a ja ledwo mogę oddychać ... Pożyjemy zobaczymy, liczę, że nie będzie bardzo źle
A żeby w ogóle poszło wciełam pół ananasa i czekam

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:46   #3913
ula 87
Zadomowienie

Zizia co dzień to inne wybiera sobie godziny spania
dziś spała od 10 do 13.00 , pózniej od 15 do 16 i teraz zasneła ... ciekawa jestem o której się obudzi

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
Witam. Z tej strony TZ Eli. Maly jest juz z nami: wazy 3560 gram, zapomnialem ile mierzy a urodzil sie o 7:54. SN, przystojny po tacie . Dolaczam zdjecie. Pozdrawiam TŻ
ale przystojniaczek
Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Nadrobię Was za chwilę. Teraz tylko się pochwalę. Milenka okaz zdrowia, jak stwierdziła nasza Pani doktor. Przybrała w 2tygodnie 650g i znowu stwierdziała tak jak przy synku, że na piersi, nie da się przekarmić i mam karmić tak jak do tej pory. Zdziwiła się, że malutka miała w szpitalu 100 saturację, mówiła, że jeszcze takiego wyniku nie widziała, że maks to 97, że mama musiała ładnie przy porodzie oddychać.
Zapisała nam witaminki i kilka rzeczy na kolki jakby niedaj boże się pojawiły.Olafek tez oskrzela ma już czyste, ale jeszcze do następnego czwartku będzie z nami w domku. Zmykam robić obiadek.

.
super że Mała wraca do zdrowia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:48   #3914
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
Podczytuje Was na biezaco ale nie mam naswet weny pisac bo u nas osttanio nie za dobrze...maly zrobil sie niespokojny, malo przybiera na wadze polecono nam zrobienie badan moczu i posiewu, w posiewie wyszla bakteria e.coli , jak sie powtorza wyniki to czeka nas szpital...
agusia trzymam kciuki za ciebie i małego krzysia!! oby wszystko skończyło się dobrze!!

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Właśnie tak sobie czytam i przypominam co pisałyście za nim urodziłyście.Chodzi mi o CZOP .
Ja co prawda termin mam na 19.02 ale po mimo bóli różnego rodzaju,częstotliwosci itp,nic mi nie odchodzi .W pierwszej ciąży tego też nie zauwazzyłam.
Czy wam wszystkim przed porodem SN odszedł czop??
u mnie ciężko stwierdzić. było niby jakieś lekkie zabarwienie ale to tak mini mini;-))) więc powiem szczerze, że nawet jak był czop to tak średnio zauważyłam.. ale podobno dużo mamusiek nie zauważa, bo często odchodzi np podczas siedzenia na kibelku

a dziś adaś miał swój drugi spacerek.. a równocześnie był to pierwszy spacer całą rodzinką. przez godzinę wraz z tż i synkiem spacerowaliśmy nad zamarzniętą wisłą i było bardzo milutko
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:00   #3915
celka2000
Zakorzenienie

joli- jak Agatka reaguje na braciszka? Bo na zdjeciu widac, ze glaska itd. Jest zazdrosna?

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
zastanawiam się czy kupować laktator nowy czy używany - trochę się boję używanego, ale z drugiejs trony butelki i tak będę miała swoje a laktator wygotuję... co myślicie
Jak widze jak moj laktator wyglada po synku to bym sie nie odwazyla kupic uzywanego (jest przebarwiony na zoltawo od siary i nie wyglada to zbyt fajnie)
Cytat:
W dniu mojego porodu, lezala ze na dziewczyna ktora az zwijala sie z bolu, pocila, wrzeszczala itd... Wychodzilo, ze nie ma zadnych skurczy!! Pozniej polozona jej bodajze poprawila ten aparat i juz wyszly ponad 100%... Moze to kwestia zalozenia tego czujnika?
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:11   #3916
filka2
Zadomowienie

agusia matylda oby wszystko było dobrze z Małym

moja niunia też jakaś dziś niespokojnanie wiem co jej,taka nerwowa przy cycu i płaczliwa,zrywa sie.

zebcia odezwij sie!!
malinkarobiłam dziś twoje pulpeciki,pyszne
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:27   #3917
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
joli- jak Agatka reaguje na braciszka? Bo na zdjeciu widac, ze glaska itd. Jest zazdrosna?

Jak widze jak moj laktator wyglada po synku to bym sie nie odwazyla kupic uzywanego (jest przebarwiony na zoltawo od siary i nie wyglada to zbyt fajnie)

W dniu mojego porodu, lezala ze na dziewczyna ktora az zwijala sie z bolu, pocila, wrzeszczala itd... Wychodzilo, ze nie ma zadnych skurczy!! Pozniej polozona jej bodajze poprawila ten aparat i juz wyszly ponad 100%... Moze to kwestia zalozenia tego czujnika?
ja kupilam uzywany z aventu i jest ok.

a co do ktg to sie zgadza, ze zalezy jak przystawia. i oni chyba w ogole nie patrza na procenty tylko na roznice, czestotliwosc i dlugosc trwania
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:34   #3918
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Sensuel torcik no i podziel sie przepisami
Ok,torcik to pewnie zrobię coś w stylu "Czekalodowa fantazja" która jest w moich przepisach na Smacznym.

Co do reszty to jak zrobię fotki to wstawię przepisy.

Jak mi się nic nie chce to masakra
Stary 2010-02-05, 19:38   #3919
Kancia
Zakorzenienie

celka tez się nad tym zastanawiałam bo w ciagu 20 min odczułam 3 twardnienia z bólami. Musiały to być skurcze bo co innego a na zapisie cisza w tym samym czasie tetno dziecka rosło, po skurczu spadało. Zapis miałam przed oczami więc dokładnie widziałam jak się to wszystko tam w czasie pojawia. W przyszłym tygodniu znów idę więc tym razem zapytam połozną jeśli znów nic nie wyjdzie
Stary 2010-02-05, 19:44   #3920
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ja dziś tak na raty, bo jak na rączkach to mały śpi, a jak się go odłoży do łóżeczka to potrafi marudzić po 3 minutach

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Ja mam wieści od Kachy - pisze, że spędzi w szpitalu jeszcze minimum 10 dni bo mała zachłysnęła się wodami i bierze antybiotyk, wstała już z łóżka, tęskni za domem i synkiem i pozdrawia nas wszystkie". Przesłałam jej całuski dla niej i dla Sary od wizażowych cioć.
brzoskwiniaza info
Kacha za malutką

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Apropo może któraś mamusia doświadczona mnie uswiadomi Kiedy mogę się spodziewać stałych pór snu u mojego dzidziusia? Np. od 9 do 12, od 14- 16 itd codziennie? Narazie nic nie moge sobie zaplanować
Jak było z pierwszym to juz nie pamiętam, natomiast drugi jeszcze zdecydowanie nie ma żadnych stałych pór Np. dziś wstał o 7 wszamał cyca i pospał do 9.55, a zazwyczaj budził się między 7-8 i już potem nie spał.

Cytat:

zapisałam małego na kontrolę bioderek ale prywatnie bo na nfz bardzo długo się czeka i już by było na późno, ale masakra ile sobie wołają - 150 zł za wizytę!! szok
Mi się akurat udało mam termin na 4.03 (specjalnie chciałam w pierwszym tygodniu marca, bo tż bierze wtedy tacierzyński, a do tej przychodni kawał drogi), tylko jeszcze muszę wziąć skierowanie od pediatry, a wizytę mam 16.02

joli fajnie wygląda rodzeństwo razem
Asiuulka to chyba normalne, że masz lekkiego stresa, ale za to jesteś w tej komfortowej sytuacji, że wiesz kiedy urodzisz
kamyil ja też się zastanawiałam nad laktatorem i jednak zdecydowałam się na nowy

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
u mnie tez przyszedl lekarz i zaczyna opowiadac, ze nie wyjdziemy do domu, bo wyniki slabe itd i nie wiadomo kiedy wyjdziemy bo trzeba powtarzac. ja juz wtedy mialam dola i to mnie jeszcze bardziej dobilo, po czym przychodzi raz jeszcze z przeprosinami, ale to nie moje dziecko ma slabe wyniki i ze my jednak isc mozemy do domu.

Cytat:
Witam Mamusie

żeby obyło się bez szpitala

Cytat:
To aż dziwne, bo zazwyczaj dziewczyny pisały odwrotnie (ja zresztą też tak miałam w dzień porodu z rana), że na ktg wychodziły duże skurcze, a one ich nie czuły

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
No wiesz....ja się za bardzo przemęczać nie mam zamiaru.Duńczycy na urodzinach siedzą przy bułkach i parówkach to dlaczego ja mam cudować zwłaszcza w 9 miesiącu ciąży .
Ciasto już zrobiłam....taką babkę cytrynową-majonezową.Pyyychaaaa.... wszyscy się nią zajadają u mnie.
Zrobię takią przystawkę: parówki w cieście francuskim,a na kolacje cycki z kurczaka tj taka potrawka do tego ryż i jakaś surówko/sałatka.
Wszystko uda mi się jutro zrobić i na chwilę przed przyjściem gości.Poza tym zaprosiliśmy tylko 2 pary + dzieci i finito.Nie mam ochoty na balangi jakoś.
No tak, po co masz się za bardzo wysilać, skoro oni tego nie robią. No a poza tym w końcu jesteś na finiszu ciąży.
Zdziwiłaś mnie tym ciastem z majonezem, ale jak poszukałam w to znalazłam same pozytywne opinie.

filka - u mnie zdarza sie tak, że jak mały się odrywa od cyca to oznacza, że mu się nie odbiło
Stary 2010-02-05, 19:48   #3921
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
W dniu mojego porodu, lezalaze na dziewczyna ktora az zwijala sie z bolu, pocila, wrzeszczala itd... Wychodzilo, ze nie ma zadnych skurczy!! Pozniej polozona jej bodajze poprawila ten aparat i juz wyszly ponad 100%... Moze to kwestia zalozenia tego czujnika?
tak, to kwestia założenia, bo ja też tak miałam jak już mi się akcja zaczęła. też się zwijałam z bólu i gołym okiem można było skurcze zobaczyć a ktg nic nie zapisało!!! i położna spytała mnie z której strony czułam ruchy maluszka i tam przestawiła czujnik no i tym razem zapisało, choć musiałam jeszcze raz leżeć i cierpieć zamiast robić coś co przyniesie mi ulgę np iść pod prysznic.

kamyil co do laktatora używanego, to ja dostałam od siostry taki ręczny z aventu i był zupełnie niezniszczony, tyle, że przy nim mi nic nie leciało.. na cito potrzebowałam elktrycznego bo już wpadłam w panikę, że nie mam mleka i tż musiał biec do sklepu po niego (i tu od razu poleciało) gdyby nie moja panika, to kupiłabym używany.. da się znaleźć w dobrym stanie, a przecież wszystko się wyparza i dezynfekuje
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

Edytowane przez eudaimonia
Czas edycji: 2010-02-05 o 19:49
eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:01   #3922
agapiti
Przyczajenie

Witajcie Dziewczynki
Na samym początku dołączam sie do kciukasków za Bardotke, strasznie mi jej żal ale mam nadzieję że już niedługo będzie po wszystkim i będzie już szczęsliwa ze swoją kruszynką. O Zebci to nawet nie wspominam, opowiedziałam dzisiaj TŻ o jej przypadku, cała sprawę skwitował tylko siarczystym przekleństwem i słowami "polska służba zdrowia".
Dziękuję Kochane za miłe powitanie.
Jak pisałam miałam dzisiaj wizytę u naszej lekarki, szyjka długa i zamknięta, a maluch główką powoli schodzi niżej i niżej, co ostatnio coraz bardziej odczuwam bo biegam do toalety co pare minut Rozbawiła mnie też stwierdzeniem, że ok 38tc możemy się z TŻ starać o przyspieszenie porodu w sposób naturalny - przez przytulanki...powiedziała m jej że w takim razie powinna mojemu małżowi wystawić receptę bo mi nie uwierzy
Dzisiaj miałam też tel odnośnie naszego wózia, mają nam go przysłać po 14.02 a więc już niedługociesze sie tak jakbym co najmniej samochód kupowała.
agapiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:36   #3923
malinka118
Rozeznanie

Kochane dziękujemy za miłe słowa

Filka2 cieszę się, że pulpeciki Ci smakowały.

Cytat:
Witam Mamusie

Trzymam kciuki, żeby się poprawiły wyniki.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 20:47   #3924
Kancia
Zakorzenienie

addicted, eudaimonia nastepnym razem jak zauważe, ze jest skurcz a zapis nic nie pokaże to im powiem. Teraz się tego nie spodziewałam
sama zaczęłam sie zastanawiac jaki to musi byc ból zeby wyskoczyło 20%chociaz
Stary 2010-02-05, 20:54   #3925
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
No tak, po co masz się za bardzo wysilać, skoro oni tego nie robią. No a poza tym w końcu jesteś na finiszu ciąży.
Zdziwiłaś mnie tym ciastem z majonezem, ale jak poszukałam w to znalazłam same pozytywne opinie.
Ja mam jeden sprwdzony przepis na ciasto majonezowe które można modyfikowac na kilka sposobów .Zaletą tego ciasta jest to,że zawsze wychodzi,jest lekkie i wilgotne .Nasi znajomi się nim zajadają.W niedzielę wieczorem wstawię przepis + fotkę,bo teraz cicacho jest w formce jeszcze i czeka na wyjęcie.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
addicted, eudaimonia nastepnym razem jak zauważe, ze jest skurcz a zapis nic nie pokaże to im powiem. Teraz się tego nie spodziewałam
sama zaczęłam sie zastanawiac jaki to musi byc ból zeby wyskoczyło 20%chociaz

A może oni pozim skurczu to tak na drugim planie kontrolują.Bo ja pamiętam,że mnie do KTG podpinali aby zobaczyć jakie jest tętno małego,a skurcze to ich w zasadzie nie obchodziły.
Jak tętno spadało to KTG piszczało,ale to już jak byłam na porodówce i na finishu porodu tj przed partymi,jak kazali mi 30 min lezeć na lewym boku,a mały tego nie nawidził,a ja w skurczch myślałm że łóżko pogryzę.Jak się tylko ruszyłam to tętno spadało,maszyna piszczała i położna już leciała do mnie.

Chyba idę do wanienki się kupić,bo w TV nic nie ma
Stary 2010-02-05, 20:55   #3926
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Malutka dzisiaj cały dzień śpi i to u mnie na rękach...
Chyba ta szczepionka ją tak wykończyła, a równocześnie miała napad kolki...
Jedno i drugie, biedactwo...
Kończy nam się Sab Simplex i chcieliśmy zaoszczędzić, bo paczka z Niemiec powinna być dopiero w poniedziałek... Ale nie warto oszczędzać, bo wyraźnie zmniejszenie o jedną dawkę nie wyszło Paulince na dobre...
Najwyżej w weekend, jeśli nam braknie kupimy Infacol...

Cytat:
Ja nadal nie wiem ile ma moja Pysiolinka ....???
25 stycznia na USG...lekarz na IP robila 2 razy USG i oszacowała że ok 4100 a na porodówce lekarz powiedział że nie mozliwe (noz może powiedział że malo prawdopodobne) ...i to na OKO
U mnie na oko twierdzili, że w grudniu nie urodzę, a ja i tak miełam rację...

Cytat:

zapisałam małego na kontrolę bioderek ale prywatnie bo na nfz bardzo długo się czeka i już by było na późno, ale masakra ile sobie wołają - 150 zł za wizytę!! szok
Warto się zapisać tak jak my już w poniedziałek po wypisie ze szpitala... Czekaliśmy 6 tygodnie...

Edytowane przez KarmazynowyKamyk
Czas edycji: 2010-02-05 o 21:32
KarmazynowyKamyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:03   #3927
Kancia
Zakorzenienie

Sensuel nie, połozna sama mi mówiła "o ładny zapis, skurczów nie ma, brzuch miękki" a ze ja durna nie pomyslałam wczesniej to teraz mnie to męczy

no nic może następnym razem zobaczymy jak w nocy, czy znów cos będe czuć. Na razie cisza.
Stary 2010-02-05, 21:04   #3928
aldii
Zakorzenienie

Sensuel thx
Agapiti nooo wozio to w koncu pierwsza fura waszego malenstwa
Stary 2010-02-05, 21:05   #3929
Clarissa
Przyczajenie

Clarissa a z których okolic? Bo ja tez z okolic Krakowa I gdzie będziesz rodzić?

Zaslona moje okolice to Niepołomice znasz takie? a Twoje to które? I zamierzam rodzić w Rydgierze a ty?

Clarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:13   #3930
kamyil
Raczkowanie

zeberka musiala z malym zostac w szpitalu bo nie mieli czasu dac wypisu!!moze jutro (jak znajada czas ) albo pojutrze
ale najwazniejsze Piotruś jest zdrowy!!

tylko ona totalnie wyczerpana bo musi spac na krzesle a z toalety korzystac na parterze takiej ogolnodostepnej bo na oddziale nie wolno

a jak tam Bardotka?jakies wiesci?caly czas sle jej duzo pozytywnej energii i cieplych mysli

dzięki za rady odnośnie laktoatora - jeszcze trochę pobuszuję po allegro, jak nie trafi się nic naprawdę super używanego to zdecyduję się jednak na nowy
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości